Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

Μια παραλία που μεταμορφώθηκε σε τεράστια... σαπουνάδα!!!

Ξαφνικά η ακτή βόρεια του Σίδνεϊ μεταμορφώθηκε σε ακτή "Cappuccino"! Ο αφρός, κατάπιε μια ολόκληρα παραλία και τα κοντινά κτήρια στο Yamba, στη Νότια Νέα Ουαλία. Στην φωτογραφία ένας έφηβος surfer περίμενε να πιάσει ένα κύμα, αλλά το επόμενο λεπτό, κατέληξε σε ένα γιγαντιαίο λουτρό από φυσαλίδες.

Καταλαμβάνοντας μια έκταση 30 μίλια στον ειρηνικό, πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει να συμβεί στην παραλία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο αφρός δημιουργείται από τις ακαθαρσίες στον ωκεανό, όπως τα άλατα, τις χημικές ουσίες, τους νεκρούς μικροοργανισμούς, τα ψάρια σε αποσύνθεση και τις εκκρίσεις των φυκιών. Όλα αυτά, αναδεύονται στην επιφάνεια της θάλασσα και τα ισχυρά ρεύματα αναγκάζουν το νερό να δημιουργήσει αυτές τις φυσαλίδες.
Αυτές οι φυσαλίδες κολλούν η μια στην άλλη και κατευθύνονται προς την ακτή. Καθώς δημιουργείται ένα κύμα, η κίνηση του νερού αναγκάζει τις φυσαλίδες να στροβιλιστούν και να μαζευτούν όλες μαζί στην επιφάνεια και καθώς το κύμα σκάει στην ακτή, πετάει τον αφρό που έχει δημιουργηθεί, στον αέρα, ο οποίος πλημμυρίζει όλη την παραλία.


αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory