Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΕΝΑ TANGO!!


Το έχουν αποκαλέσει «κάθετο σεξ». Το τάνγκο, ο πιο ερωτικός χορός του κόσμου, αποδεικνύεται τώρα και ένα θεραπευτικό μέσο για τη σωτηρία μιας κλονισμένης σχέσης. Και ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου, οι τανγκοθεραπευτές έπιασαν δουλειά, αναφέρει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου.

Η σχέση του με το σεξ είναι πολύ παλιά: το τάνγκο έλκει την καταγωγή του από τους οίκους ανοχής της Αργεντινής. Αν και από τότε δεν έχασε ούτε μια στιγμή τον ερωτισμό του, διάφορες έρευνες και μελέτες εντόπισαν στον φημισμένο χορό ακόμη μία ιδιότητα: το τάνγκο είναι ένας καλός τρόπος για να επουλώσει ένα ζευγάρι τις πληγές μιας σχέσης που δοκιμάζεται.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα από το Πανεπιστήμιο Γκέτε της Φρανκφούρτης, αποκαλύπτεται πως αυτός ο χορός ενισχύει τον συναισθηματισμό και τις σεξουαλικές ορμόνες ανδρών και γυναικών.

Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την δρα Κίνθια Κιτόγα Μούρθια, εξέτασε το σάλιο των χορευτών πριν και αφότου χόρεψαν τάνγκο για να παρακολουθήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κορτιζόλης, μιας ορμόνης που παράγεται από τον φλοιό των επινεφριδίων και συνδέεται με το στρες. Οι χορευτές απάντησαν επίσης σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι κινήσεις του τάνγκο χαλαρώνουν και εκτοξεύουν την τεστοστερόνη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι χορευτές που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι αισθάνονταν πιο ήρεμοι, περισσότερο σεξουαλικοί και πιο συνδεδεμένοι συναισθηματικά με τον ή την παρτενέρ τους.

Τα ευρήματα αυτά ενέπνευσαν τη δημιουργία μιας Διεθνούς Εταιρείας Τανγκοθεραπείας. Ο Βρετανός εκπρόσωπός της Μάρτιν Σολετάνο εργάζεται με ζευγάρια, των οποίων οι σχέσεις έχουν... μαζέψει σύννεφα.

«Τα περισσότερα προβλήματα που έχει ένα ζευγάρι στη σχέση του μπορείς να τα δεις στον τρόπο που χορεύει τάνγκο», δηλώνει. «Για παράδειγμα, ο άνδρας πρέπει να καθοδηγεί καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να δει πού πηγαίνει το ζευγάρι όταν κινείται προς τα εμπρός. Η γυναίκα κινείται προς τα πίσω. Δεν μπορεί να δει, επομένως πρέπει να εμπιστευτεί τον άνδρα».

«Κανένας άνδρας δεν μπορεί να αναγκάσει μια γυναίκα να κάνει βήματα που δεν θέλει ή να κινηθεί σε μια ορισμένη κατεύθυνση. Πρέπει να την πείσει, να την κάνει ευτυχισμένη», συνεχίζει. «Εάν μπορέσει να εμπιστευθεί, θα ακολουθήσει. Εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, τότε το πράγμα γίνεται πολύπλοκο».

Ένα από τα πράγματα που χάνονται σε μια κλονισμένη σχέση είναι η φυσική επαφή. Εάν μάθουμε πώς να κρατάμε και πάλι ο ένας τον άλλον, θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι», επισημαίνει.
αναδημοσίευση από allostyle.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory