Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

ΕΥΚΑΜΠΤΑ ΠΑΝΕΛ LED ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΥΛΙΞΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ

Εύκαμπτες επιφάνειες για φωτισμό ή για την προβολή εικόνων, αποτελούμενες από φωτοδιόδους (LED), υπόσχονται να επενδύσουν καμπύλες επιφάνειες σε κτίρια και οχήματα.
Οι Αμερικανοί ερευνητές που επινόησαν τη νέα κατασκευαστική μέθοδο οραματίζονται ημιδιαφανείς διαφημιστικές πινακίδες που τυλίγουν ολόκληρα λεωφορεία, φλας αυτοκινήτων που ακολουθούν τις καμπύλες των προφυλακτήρων, ή ακόμα και ιατρικές συσκευές απεικόνισης που τυλίγονται γύρω από τον ασθενή σαν κουβέρτα.
Οι φωτοδίοδοι ή LED -τσιπ που εκπέμπουν μονοχρωματικό φως- χρησιμοποιούνται ήδη σε προβολείς αυτοκινήτων και σε φωτιστικά σώματα. Παρουσιάζουν όμως το μειονέκτημά ότι είναι άκαμπτα και πρέπει να τοποθετούνται στη θέση τους ένα-ένα με τη βοήθεια ρομποτικών βραχιόνων.
Η ομάδα του Δρ Τζον Ρότζερς στο Πανεπιστήμιο του Ίλινοϊ στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν τελικά βρήκε τη λύση, αναφέρει την Παρασκευή το πρακτορείο Reuters. Οι συστοιχίες LED αρχικά δημιουργούνται πάνω σε μια λεπτή μεμβράνη, η οποία στη συνέχεια διαλύεται με χημικά και αφήνει πίσω της μόνο τα τσιπάκια.
Με τη βοήθεια μιας στάμπας, οι φωτοδίοδοι της συστοιχίας μεταφέρονται πάνω σε μια εύκαμπτη επιφάνεια και τελικά συνδέονται μεταξύ τους με καλωδιώσεις, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα τσιπ υπολογιστών.
«Η νέα προσέγγιση μπορεί να σηκώσει μεγάλους αριθμούς μικρών, λεπτών LED από την [αρχική] πλάκα σε ένα βήμα και στη συνέχεια να τα τυπώσει πάνω σε ένα υπόστρωμα στο επόμενο βήμα» εξηγεί ο Ρότζερς.
Παρόμοια εύκαμπτα πάνελ για φωτισμό ή για προβολή εικόνας μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από οργανικές φωτοδιόδους, ή OLED, οι οποίες όμως είναι λιγότερο φωτεινές και λιγότερο ανθεκτικές.
Η έρευνα του Δρ Ρότζερς συγχρηματοδοτήθηκε από την αυτοκινητοβιομηχανία Ford, η οποία ενδιαφέρεται να αναπτύξει φλας που ακολουθούν τις καμπύλες των αυτοκινήτων της.ΠΗΓΗ ΕΡΤ

Δύο κεκέδες τσακώνονται για το ποιος μιλάει πιο γρήγορα..αποφασίζουν λοιπόν να πάνε σε ένα περίπτερο να ζητήσουν από ένα πακέτο τσιγάρα και να χρονομετρήσουν την συνομιλία.Πάει λοιπόν ο πρώτος στο περίπτερο:
- Ε ε ε ένα ένα ένα κα ένα κα ένα καρέλια.
- Ορίστε, του λέει ο περιπτεράς Πηγαίνει στον φίλο του, τον ρωταέι πόσο χρόνο έκανε και του απαντάει 38δεύτερολεπτα.Πάει τότε και ο άλλος κεκές στο περίπτερο και λέει στον περιπτερά:
- Ε ε ε ένα ένα ένα Μα ένα Μα ένα Μalboro

- Σκληρό ή μαλακό;, ρωτάει ο περιπτεράς

- Ε ε ε τώρα με γ@μησες.


Ο σύζυγος: Ρε γυναίκα, τώρα που πεθαίνω πες μου την αλήθεια, ήμουν ο μοναδικός άντρας στην ζωή σου; Έλα πες μου την αλήθεια να μην πάω μ’ αυτή την απορία στον άλλο κόσμο; Η σύζυγος: Ναι, κι αν δεν πεθάνεις;!

Χάσε κιλά και μνήμη


Μπορεί να χάνεις κιλά πιο γρήγορα όταν περιορίζεις τους υδατάνθρακες, αλλά θα χάσεις και το μυαλό σου.

Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο Ταφτς. Μετά από μία εβδομάδα δίαιτας που περιορίζει αυστηρά τους υδατάνθρακες, εθελοντές είχαν φτωχή απόδοση σε τεστ μνήμης, ενώ όταν ακολούθησαν δίαιτα που ήταν χαμηλή σε θερμίδες με φυσιολογικές ποσότητες υδατανθράκων, δεν παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο. Επιπλέον, είχαν μειωμένη γνωστική ικανότητα (ικανότητα αντίληψης, διαίσθησης και λογικής). Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γλυκόζη, που είναι η κύρια πηγή ενέργειας του εγκεφάλου, δεν αποθηκεύεται. Παράγεται όταν ο οργανισμός αποσυνθέτει υδατάνθρακες. Αυτοί μετατρέπονται σε γλυκόζη και η ενέργεια χρησιμοποιείται άμεσα από τα νευρικά κύτταρα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο περιορισμός υδατανθράκων μπορεί να περιορίσει την ενέργεια που είναι διαθέσιμη για τον εγκέφαλο, επηρεάζοντας έτσι τη γνωστική ικανότητα. Προσθέτουν ότι δεν υπήρχαν αλλαγές στην αίσθηση πείνας και στην απώλεια βάρους ανάμεσα στα δύο διαιτολόγια.


Πηγή mens health

Αποτυχημένα νυστέρια


Πολλά έχουν ακουστεί τώρα τελευταία για χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αλλά δεν είναι εύκολη λύση ούτε οδηγεί σίγουρα σε καλύτερη υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Obesity, η απώλεια βάρους και η συντήρηση μέσω χειρουργείου ήταν ίδια με τα άτομα που έχασαν βάρος κάνοντας μόνο δίαιτα και άσκηση. Και οι δύο ομάδες ξαναπήραν παρόμοια ποσότητα βάρους κατά τη διάρκεια της έρευνας και είχαν παρόμοια κατανάλωση θερμίδων. Διέφεραν, όμως, σε άλλα σημεία: η ομάδα του χειρουργείου κατανάλωνε περισσότερα λιπαρά και φαστ-φουντ και γυμναζόταν λιγότερο από την ομάδα της δίαιτας. Επιπλέον, η ομάδα του χειρουργείου είχε υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης. Με λίγα λόγια, δεν αρκεί απλώς να μπεις στο χειρουργείο, αλλά να αλλάξει και ο τρόπος ζωής σου. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστούν οι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που χειρουργούνται να ασκούνται και να τρώνε πιο ισορροπημένα μετά το χειρουργείο.


Πηγή mens health

Κάνε τη λαδιά σου


Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να προστατεύσει από το έλκος.

Η έρευνα έδειξε ότι το ελαιόλαδο καταστρέφει το βακτήριο που προκαλεί το έλκος, το ελικοβακτήριο του πυλωρού. Οι ευεργετικές ιδιότητες μπορεί να οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητα του ελαιολάδου σε πολυφαινόλες, που είναι αντιοξειδωτικές ουσίες. Αν και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι ακριβώς πόσο ελαιόλαδο χρειάζεται να καταναλώνει κάποιος για να προστατευθεί από το έλκος, θεωρούν ότι δύο κουταλιές του γλυκού την ημέρα είναι αρκετές.


Πηγή mens health

F1 : GP Ευρώπης: Ο Μπαρικέλο νικητής μετά από 5 χρόνια


Kλαίγοντας από τη συγκίνηση τερμάτισε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο πετυχαίνοντας τη δέκατη νίκη της καριέρας του και πρώτη μετά το 2004, αφιερώνοντάς τη στον... συμπατριώτη του Φελίπε Μάσα και με μήνυμα στο κράνος του, ευχήθηκε να επιστρέψει γρήγορα. Ο Μπαρικέλο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλους και ιδιαίτερα από τους ανθρώπους της Ferrari, πέρασε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, το οποίο ξανάγινε υπόθεση της Brawn, αφού και ο Τζένσον Μπάτον με την έβδομη θέση που πήρε, πρόσθεσε άλλους δύο βαθμούς στο ενεργητικό του. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λιούις Χάμιλτον και στο τρίτο ο Κίμι Ραϊκόνεν. http://www.imerisia.gr

Αεροπλάνο συγκρούστηκε με 3 αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομοΜΟΝΟΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΝΕΟΝΥΜΦΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ 101 ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ 3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ 8 ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

http://anopetra-eleos.blogspot.com/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory