Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Albert Einstein


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε το 1879 στην Ουλμ της Γερμανίας, αλλά πολύ σύντομα η οικογένειά του μετακόμισε στο Μόναχο. Στο σχολείο που πήγαινε δεν έδειχνε και πολύ ενδιαφέρον για τα μαθήματα. Ασχολήθηκε περισσότερο με τη μουσική. Επηρεάστηκε από το θείο του που ήταν μηχανικός και πολύ γρήγορα τα μαθηματικά και οι επιστήμες άρχισαν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του. Το 1896 πήγε στην Ελβετία, όπου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και της Βέρνης.
Εργάστηκε ως πανεπιστημιακός καθηγητής, στην Πράγα, στη Ζυρίχη και στο Βερολίνο. Ο Αϊνστάιν εξήγησε:
  • το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο και διατύπωσε τη θεωρία ότι υπάρχουν σωματίδια φωτός: τα φωτόνια!
  • είπε ότι η ταχύτητα του φωτός παραμένει σταθερή απ' όπου κι αν μετρηθεί, είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που υπάρχει στον κόσμο και δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Φτάνει τα 300.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο
  • εξήγησε το φαινόμενο της κίνησης Μπράουν
  • διατύπωσε τη θεωρία της Σχετικότητας.

Η θεωρία αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου. Η ύλη είναι μια μορφή ενέργειας και η ενέργεια μια μορφή ύλης. Μεταξύ τους συνδέονται με την περίφημη σχέση Ε = mc2, όπου Ε = ενέργεια, m = μάζα, c2 = το τετράγωνο της ταχύτητας του φωτός.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν καταστραφεί απειροελάχιστη μάζα (ποσότητα ύλης), δίνει στη θέση της τεράστια ποσότητα ενέργειας. Η ατομική ενέργεια, αλλά και τα πυρηνικά όπλα, έχουν βασιστεί σε αυτή την αρχή.

Αφού αναγνωρίστηκε διεθνώς για το επιστημονικό του έργο, άρχισε να ταξιδεύει και να δίνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Ήταν ιδεαλιστής, αντίθετος προς τον πόλεμο και τη βία. Όταν οι Γερμανοί του Χίτλερ αποφάσισαν να "κατακτήσουν" τον κόσμο, ο Αϊνστάιν λόγω της εβραϊκής του καταγωγής εγκατέλειψε τη Γερμανία και εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον μέχρι το θάνατό του το 1955. Είχε επηρεαστεί πολύ από τα εγκλήματα των Ναζί και ζήτησε από τον τότε πρόεδρο της Αμερικής Ρούσβελτ να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την ατομική βόμβα, προτού προλάβουν οι Ναζί. Αυτή η προσπάθεια κατέληξε στην τραγωδία της Χιροσίμα...

Έτσι ο ειρηνιστής και ανθρωπιστής Αϊνστάιν συνετέλεσε στην κατασκευή των πιο καταστροφικών όπλων, των ατομικών όπλων Ο μεγάλος επιστήμονας έγινε θύμα του επιστημονικού του έργου!!!

Πηγή www.sciencenews.gr
wellcome
PLZ sign in

It cost nothing...

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος


Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας (Australia’s Great Barrier Reef), όπως φαίνεται στην εικόνα, εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 1200 μιλίων θάλασσας στο ακρωτήριο του Queensland. Επί μακρόν καταγράφεται ως έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς βιοτόπους, η μεγαλύτερη δομή που έχει ποτέ δημιουργηθεί από έμβια όντα πάνω στη γη.Ταυτόχρονα όμως είναι και από αυτούς που απειλούνται αμεσότερα. Για δεκαετίες οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η υπεραλίεση από τους Αυστραλούς ψαράδες θέτει σε κίνδυνο τους πληθυσμούς των ψαριών και την ποικιλότητα των ευαίσθητων μικροοργανισμών που ζουν στο εσωτερικό του κοραλλιογενούς υφάλου.

Πηγή www.sciencenews.gr

Όταν ψήνουμε το pop-corn, γιατί αυτό εκρύγνηται;


Ο συνδυασμός δύο παραγόντων είναι ικανός να προκαλέσει το "σκάσιμο" του pop-corn: η ικανοποιητική μεταφορά θερμότητας στο εσωτερικό του πυρήνα του καλαμποκιού (το ενδοσπέρμιο) και η υψηλή μηχανική αντοχή και ακεραιότητα του εξωτερικού στρώματος (το περικάρπιο). Η έντονη θέρμανση αναγκάζει το νερό που υπάρχει μέσα στο ενδοσπέρμιο να εξατμιστεί και αυτή η μεταβολή προκαλεί υψηλή πίεση στο εσωτερικό του πυρήνα. Το περικάρπιο, λειτουργεί σαν ένα αγγείο υψηλής πίεσης, το οποίο αντιστέκεται στην ρήξη, εώς ότου επιτευχθεί η απαραίτητη υψηλή πίεση. Σε αυτό το σημείο ο πυρήνας εκρύγνηται με βίαιο τρόπο, παράγοντας τον χαρακτηριστικό ήχο του "σκασίματος". Όταν συμβεί αυτό, το πλούσιο σε άμυλο ενδοσπέρμιο, επεκτείνεται γρήγορα καθώς οι κόκκοι αμύλου διογκώνονται, δημιουργώντας την συκεκριμένη σύσταση του προϊόντος. Προσοχή: εκείνες οι ποικιλίες καλαμποκιού στις οποίες παρατηρείται μικρή μεταφορά θερμότητας από το ενδοσπέρμιο και αδύναμο περικάρπιο, δεν "σκάνε".

Εάν ο πυρήνας είναι ξηρός δεν θα υπάρχει αρκετή εσωτερική πίεση για να εκραγεί. Εάν ο πυρήνας είναι πολύ υγρός, η πίεση θα αυξηθεί απότομα, προτού να μαγειρευτεί το άμυλο: το περίβλημα μαλακώνει και ανοίγει πρόωρα, και τελικά παίρνουμε διαρυγμένους πυρήνες. Ομοίως δεν θα έχουμε καλό pop-corn εάν το μαγειρέψουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία. Γιατί η γρήγορη αύξηση της πίεση προκαλεί τη διάσπαση του περιβλήματος και το "σκάσιμο". Αργή θέρμανση επιτρέπει στον πυρήνα να μαλακώσει, έτσι διαρηγνύεται σε χαμηλότερη πίεση και επιτρέπει στο υπόλοιπο νερό να απομακρυνθεί νωρίς.

Πηγή www.sciencenews.gr

Γιατί όταν γαργαλάμε τον εαυτό μας δεν γαργαλιόμαστε;


Εάν κάποιος μας γαργαλούσε και καταφέρναμε να παραμείνουμε ήρεμοι, αυτό δεν θα είχε καμιά επιρροή πάνω μας. Φυσικά, θα ήταν δύσκολο να παραμείνουμε χαλαροί, επειδή το γαργαλητό προκαλεί ένταση στους περισσότερους από μας. Αυτή η ένταση μπορεί να μεταφραστεί ως αίσθημα ενόχλησης λόγω της φυσικής σωματικής επαφής, ή ως έλλειψη ελέγχου για το τι μας συμβαίνει, ή ως φόβος για το αν το αποτέλεσμα θα είναι όντως γαργαλητό ή πόνος.Όταν προσπαθούμε να γαργαλήσουμε τον εαυτό μας, ελέγχουμε πλήρως την κατάσταση. Δεν υπάρχει ανάγκη για δημιουργία έντασης και συνεπώς δεν προκύπτει καμιά αντίδραση. Το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή έλλειψη αντίδρασης, θα παρατηρηθεί αν κλείσουμε τα μάτια, αναπνεύσουμε ήρεμα και καταφέρουμε να ηρεμήσουμε την επόμενη φορα που κάποιος αποπειραθεί να μας γαργαλήσει.

Το γέλιο που συχνά συνοδεύει το γαργαλητό, είναι το αποτέλεσμα μιας ήπιας κατάστασης πανικού στην οποία βρισκόμαστε. Αυτού του είδους η αντίδραση είναι ανακόλουθη με τη θεωρία της "επιβίωσης του καλύτερα προσαρμοσμένου", εφόσον ο πανικός μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο ευάλωτοι. Αλλά όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις, οι αντιδράσεις μας σε διάφορες καταστάσεις δεν είναι πάντα οι πλέον αναμενόμενες.

Πηγή www.sciencenews.gr
wellcome PLZ sign in It cost nothing...

Γιατί όταν κάνουμε μπάνιο στο λουτρό ή στη θάλασσα, ζαρώνει το δέρμα μας;Η ιδιαιτερότητα αυτή οφείλεται στις ιδιότητες μίας ινώδους πρωτεΐνης, της κερατίνης. Τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος είναι "νεκρά" και αποτελούνται από την κερατίνη. Τα κύτταρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος πολλαπλα-σιάζονται και ωθούνται προς τα πάνω, προς την επιφάνεια του δέρματος, από τα νέα κύτταρα που παράγονται στα βαθύτερα στρώματα. Τα κύτταρα του δέρματος, παράγουν μεγάλα ποσά κερατίνης καθώς μετακινούνται προς τα πάνω, προς την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα τελικά να υπάρχει τόσο πολύ κερατίνη μέσα σε ένα κύτταρο, ώστε αυτό να πεθαίνει. Μετά το θάνατο των κυττάρων του δέρματος, αυτό το οποίο απομένει, είναι η κερατίνη και οι κυτταρικές τους μεμβράνες που αποτελούνται από λιπίδια.

Έτσι η επιφάνεια του δέρματός μας δεν είναι ζωντανή, παρά αποτελείται από την κερατίνη και κάποια λιπίδια.Η κερατίνη είναι αδιάβροχη και αποτρέπει την απώλεια νερού από τον οργανισμό μας, και την απορρόφησή του και είσοδό του στο σώμα, όταν κολυμπάνε ή βρισκόμαστε στο λουτρό. Εντούτοις η κερατίνη, η ίδια απορροφά το νερό, και τότε διογκώνεται. Τα στρώματα της επιφάνειας του δέρματος των δάχτυλων του χεριού και του ποδιού, συνδέονται πολύ στενά με τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, τα οποία δεν απορροφούν το νερό, έτσι όταν η κερατίνη στο ανώτερο στρώμα διογκώνεται, δεν υπάρχει επιπλέον διαθέσιμος χώρος, για να επεκταθεί και ζαρώνει προς τα πάνω.

Ας σημειώσουμε πως τα νύχια των δαχτύλων, αποτελούνται επίσης από την κερατίνη, απορροφούν το νερό και έτσι γίνονται πιο μαλακά όταν το σώμα μας βυθίζεται μέσα στο νερό.

Πηγή www.sciencenews.gr

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τυφλοί, μπορούν να ονειρευτούν;


Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τυφλοί, βεβαίως και ονειρεύονται. Εντούτοις, άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τυφλοί ή τυφλώνονται πριν από την ηλικία των πέντε χρονών, ίσως να μην βλέπουν στα όνειρά τους, αν και τα όνειρά τους είναι πολύ πλούσια τόσο σε αφήγηση όσο και σε λεπτομέρειες.Οι άνθρωποι που χάνουν την όρασή τους μετά την ηλικία των επτά ετών, μπορούν ακόμα να έχουν τα πολύ ζωηρά οπτικά στοιχεία στα όνειρά τους, ακόμα και μετά από 20-30 χρόνια από τότε που απώλεσαν την όρασή τους.

Οι Γρήγορες Μετακινήσεις των Ματιών, ή REMs - σειρά από σπασμωδικές μετακινήσεις των ματιών του ατόμου που κοιμάται - συνοδεύουν τον ύπνο κατά την διάρκεια του ονείρου. Τα μάτια κινούνται, ωσάν ο κοιμώμενος να παρακολουθεί όλες τις σκηνές τις οποίες ονειρεύεται. Εντούτοις, οι άνθρωποι που είναι εκ γενετής τυφλοί, και αυτοί που έχασαν την όρασή τους, πριν από την ηλικία των πέντε ετών, ίσως στερούνται των REMs, ή εάν τις έχουν, είναι μικρού εύρους. Εκείνοι που χάνουν την όρασή τους μετά την ηλικία των επτά ετών, συνεχίζουν να έχουν REMs κατά τη διάρκεια του ονείρου. Τέλος, οι τυφλοί τείνουν περισσότερο να ονειρεύονται γνωστές καταστάσεις και γεγονότα και λιγότερο νέες, όπως κάνουν οι άνθρωποι με όραση.

Πηγή www.sciencenews.gr

Προ των πυλών ο πέμπτος Ράμπο


Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στο πέμπτο σίκουελ της σειράς θα είναι, ποιος άλλος, ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μετά την επιτυχία που έκανε η τέταρτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2008 και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το περιοδικό variety στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, ο Σταλόνε αποφάσισε να γυρίσει ένα ακόμη κεφάλαιο. Αυτή τη φορά ο Ράμπο καλείται να αντιμετωπίσει ένα κύκλωμα εμπορίου λευκής σάρκας και ναρκωτικών στα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2010.

totefteri.blogspot.com

"400 νέα είδη ψαριών στη Μεσόγειο!"


Τετρακόσια νέα είδη ψαριών εμφανίστηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας των νερών της τα τελευταία 30 χρόνια. Τα ψάρια αυτά πέρασαν στη Μεσόγειο από την Ερυθρά Θάλασσα διασχίζοντας το κανάλι του Σουέζ. Αυτοί που θα έπρεπε πρώτοι να ανησυχήσουν είναι οι αλιείς. Δεν το έκαναν όμως, γιατί έβλεπαν τα δίχτυα τους να γεμίζουν. Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες, ο διδάκτωρ Επιστημών Φυσικής Ωκεανογραφίας Ζαν Πιερ Μπετού. Οι μελέτες του για το διοξείδιο του άνθρακα με τη δόκτορα Νταϊάνα Ρουίζ-Πινό γίνονται σε συνεργασία με την οργάνωση International Pannel for Climat Change, που έλαβε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2007 εξ ημισείας με τον Αλ Γκορ. Ο κ. Μπετού βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και έδωσε διάλεξη με θέμα «Η Μεσόγειος: ένα μοντέλο μελέτης των παγκόσμιων αλλαγών που συνδέονται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες».... Όπως λέει, οι αλλαγές στα βαθιά νερά της Μεσογείου ξεκίνησαν εδώ και έναν αιώνα και οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα• στη γεωργία, τη βιομηχανία, αλλά και την καθημερινότητα. «Κι αυτό αυξάνεται σύμφωνα με τον αριθμό αύξησης των κατοίκων και έχει επίδραση στο οικοσύστημα. Η αύξηση της θερμοκρασίας έφερε στη Μεσόγειο, μεταξύ άλλων ψαριών, μπαρακούντα, οστρακόδερμα, γαϊδορόψαρα, αλλά και πολύ μεγάλες μέδουσες, οι οποίες πλέον πλήττουν τον τουρισμό στα παράλια του Ισραήλ, του Λιβάνου και της Αιγύπτου και μάλιστα αυξάνονται με προοδευτικό ρυθμό», τονίζει. Παρά τις έρευνές του και τις διαλέξεις του τα τελευταία 30 χρόνια, ο Ζ.Π. Μπετού διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση. «Δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση στις μεσογειακές χώρες, επειδή για τους αλιείς τα γεμάτα δίχτυα είναι θέμα επιβίωσης. Όμως, παρατηρείται επίσης αύξηση του επικίνδυνου πλαγκτόν και εμφάνιση επικίνδυνων ψαριών για τον άνθρωπο», είπε, όπως το τοξικό λαγοκέφαλο. Στο ερώτημα αν η Μεσόγειος καταστεί κάποια στιγμή μια θάλασσα επικίνδυνη ακόμη και για να κολυμπούν οι κάτοικοι των χωρών που βρέχονται από αυτήν, ο Ζ.Π. Μπετού απαντά: «Σήμερα, για να κολυμπήσουμε στη Μεσόγειο, πρέπει πρώτα να δούμε το χρώμα των νερών, να μην κολυμπάμε στις εκβολές των ποταμών, να μην κολυμπάμε μετά από καταιγίδες, να προσέχουμε αν έχει μέδουσες...».

Τι άλλα καλλιστεία θα γίνουν ρε παιδιά;Έχουμε ακούσει για Πελοποννησιακά καλλιστεία, για Μις ομορφιά, για μις Τουρισμός, για μις body κλπ. αλλά για μις... Πόρτο Ράφτη δεν τα έχουμε ξανακούσει! Δείτε τα κορίτσια από το Πόρτο Ράφτη.
για να ανοίξει το μάτι σας ,διότι σας άφησα παραπονούμενους σήμερα το πρωί

Προσοχή στους κλέφτες του Facebook


Εκατομμύρια χρήστες του Facebook δημοσιεύουν προσωπικές πληροφορίες για το σπίτι τους, όπως τις ημερομηνίες που θα πάνε διακοπές, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη λεία για τους επίδοξους ληστές. Όπως προειδοποιούν ασφαλιστές από τηνΑγγλία, υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τα προφίλ μας, μαθαίνουν την οικονομική μας κατάσταση, και βλέποντας πότε θα λείπουμε για διακοπές... μπαίνουν στα σπίτια μας ανενόχλητοι. Περίπου το 40% των χρηστών δημοσιεύουν πληροφορίες όπως η καταγωγή, η διεύθυνση, το τηλέφωνο, κάτι που είναι το ίδιο επικίδυνο πλέον με το να αφήνεις ανοιχτό παράθυρο το βράδυ. Σε πείραμα που έγινε στο Facebook, από τα 100 άτομα που δέχτηκαν αίτημα φιλίας από άγνωστο, τα 30 ενέκριναν την αίτηση, χωρίς να ξέρουν απολύτως τίποτα για το άτομο αυτό. Ειδικά στις ηλικίες 16-24 τα ποσοστά αυξάνονται, πράγμα πολύ ανησυχητικό. Γι'αυτό προσοχή με τα προσωπικά σας δεδομένα. Δεν χρειάζεται να διοχετέυετε τα πάντα στο διαδίκτυο, ακόμα και αν εγκρίνετε μόνο πραγματικούς σας φίλους. Ποτέ δεν ξέρετε τι γίνεται....

irakliowebradioAνέκδοτο


Ήταν μια φορά στις ΗΠΑ ένας άνεργος που έψαχνε για δουλειά. Πήγε, λοιπόν στη microsoft και ζήτησε να τον προσλάβουν ως καθαριστή. Ο προϊστάμενος, τον έβαλε να κάνει μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων του και τα πήγε καλά. Κατόπιν του πήρε τη συνηθισμένη... συνέντευξη (interview) και αφού έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος του είπε:

-Με μεγάλη μας τιμή σας ανακοινώνουμε ότι η Microsoft είναι πρόθυμη να σας προσλάβει. Δώστε μας το email σας για να σας στείλουμε ένα έντυπο να συμπληρώσετε και να σας πούμε πότε και πού θα πρέπει να παρουσιαστείτε.
-Αχ, ξέρετε δεν έχω υπολογιστή στο σπίτι μου και φυσικά ούτε και email.
-Τι!!!! Δεν έχετε email κι έχετε το θράσος να ζητάτε εργασία στη Microsoft!!!! Αν δεν έχετε email κύριε για τη Microsoft δεν υπάρχετε.
Απελπισμένος ο άνθρωπος φεύγει. Στη τσέπη του είχε μόνο 10$. Πήγε λοιπόν στο σούπερ μάρκετ και αγόρασε ένα καφάσι με 10 κιλά ντομάτες. Αφού γύρισε από σπίτι σε σπίτι πούλησε τις ντομάτες και διπλασίασε το κεφάλαιο. Αφού επανέλαβε το αυτό άλλες τρεις φορές έφτασε τα 160$. Σκέφτηκε λοιπόν ότι έτσι θα μπορούσε να βγάλει το ψωμί του και έκανε κάθε μέρα αυτή τη δουλειά. Σηκωνόταν όλο και πιο νωρίς το πρωί και επέστρεφε όλο και πιο αργά πολλαπλασιάζοντας συνεχώς το κεφάλαιό του. Κάποια στιγμή αγόρασε καρότσι, αργότερα φορτηγό μέχρι που έφτασε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τροφίμων των ΗΠΑ. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάνει μια ασφάλεια ζωής γι'αυτόν και την οικογένειά του. Πάει λοιπόν σε έναν ασφαλιστή και αφού συμφώνησαν του λέει ο ασφαλιστής:
-Δώστε μου το email σας να σας στείλω τα έγγραφα που θα συμπληρώσετε.
-Α, ξέρετε, δεν έχω email.
-Δεν έχετε email; Καλά έχετε χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία και δεν έχετε email; Αναρωτιέμαι τι θα ήσασταν σήμερα αν είχατε και email.
-Καθαριστής στη Microsoft

ΗΘΙΚΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ
1. To ίντερνετ δεν είναι η ιδανική λύση στη ζωή.
2. Αν θες να δουλέψεις σαν καθαριστής στη microsoft φρόντισε να έχεις email.
3. Ακόμα κι αν δεν έχεις email, αν δουλέψεις σκληρά μπορείς να γίνεις εκατομμυριούχος
4. Αν εχεις e-mail... έχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνεις καθαριστής παρά εκατομμυριούχος!

Το πιο κρύο σημείο της γης


-70 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ Επιστήμονες μελετώντας θερμικούς χάρτες του πλανήτη κατάφεραν να εντοπίσουν το πιο κρύο σημείο του πλανήτη. Εψαξαν να βρουν ποιο ειναι για να φτιάξουν εκεί ένα παρατηρητήριο με τηλεσκόπια κλπ γιατι σε τέτοιες συνθήκες ο ουρανός ειναι πιο καθαρός, καθώς δεν έχει καθόλου υγρασία. Είδαν λοιπόν οτι το πιο κρύο σημείο του πλανήτη ειναι... στην ανταρκτική. Το λένε "Ridge A" και έχει υψόμετρο 4,000 μετρα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory