Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Το τραγούδι με τα περισσότερα downloads στη Βρετανία


Πριν 5 χρόνια οι εταιρείες μετρήσεων στη Βρετανία εγκαινίασαν το Download Chart, που σημειώνει τα τραγούδια με τα περισσότερα download. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων αυτού του chart δημοσίευσαν τα 10 πρώτα τραγούδια σε downloads απο την αρχή του chart. Στην πρώτη θέση λοιπόν, με 779,000 downloads, βρίσκεται το Poker face της Lady Gaga

Mπρόκολα ενάντια στο "βούλωμα" των αρτηριών


Οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι μια ουσία του μπρόκολου ενεργοποιεί ένα μηχανισμό που αποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών. Η σουλφοραφάνη, μια ουσία που απαντάται στο μπρόκολο και σε μικρότερο βαθμό στο κουνουπίδι και στα λαχανάκια Βρυξελλών ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που εμποδίζει το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Η σουλφοραφάνη, έδειξαν τα πειράματα ,«ενεργοποιεί» μια πρωτεΐνη η οποία προστατεύει από το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Το πρόβλημα είναι ότι η πρωτεΐνη αυτή παράγεται στις διακλαδώσεις και τις καμπύλες των αγγείων, όπου η ροή του αίματος είναι χαμηλή και υπάρχει κίνδυνος απόφραξης. Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε με καθαρή σουλφοραφάνη και όχι με λαχανικά, άρα οι ερευνητές θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας αληθινό μπρόκολο για να ξεχυθούμε όλοι στα μπρόκολα.

Σε πορεία έκρηξης ηφαίστειο στη Νικαράγουα


Το ηφαίστειο San Cristobal βρίσκεται κοντά στις πόλεις Chichigalpa και Cinandega τς Νικαράγουα που έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο απο 300,000 κατοίκους. Το ηφαίστειο αυτό έχει αρχίσει να βγάζει στάχτες και η έκρηξη του ειναι αναμενόμενη.

"Κεντρικός πεζόδρομος στο Ηράκλειο - "Στολίδι" της πόλης"


"Συνηθισμένη κατάσταση για όσους περνάνε καθημερινά από τον συγκεκριμένο δρόμο αλλά και από άλλους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης. Η καθαριότητα είναι άγνωστη λέξη (να 'ναι καλά ο Δήμαρχος και η υπηρεσία καθαριότητας), τα παράπονα πολλά απο τουρίστες, κατοίκους, καταστηματάρχες αλλά και απλούς περαστικούς για την έλλειψη κάδων και γενικά την ελλειπή καθαριότητα (οδοκαθαριστές βλέπεις μόνο στις 6 το πρωί). Ο κόσμος θέλει να πετάξει τα σκουπίδια του και δεν ξέρει που(!!!!), η αφισοκόλληση είναι ανεξέλεγκτη και ο δρόμος συνεχώς γεμάτος νερά και λάσπες από τις υδροροές με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το φαινόμενο της Ουγκάντας!!! (με κάθε σεβασμό για την εν λόγω χώρα, πιστεύω είναι πιο καθαρά εκεί....)

Ο Δήμαρχος δεν τα βλέπει αυτά? Τόσα λεφτά που εισπράτονται από τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών που πάνε? Θα έπρεπε να "επιστρέφονται" και να μην είναι το ιστορικό κέντρο της πόλης σε τέτοιο χάλι... "

πηγή troktiko

Τρεις διεκδικούν τους Ολυμπιακούς των «μικρών» το 2014


"Δεν είναι μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες των μεγάλων. Η ΔΟΕ έχει θεσπίσει εδώ και τρία χρόνια, Ολυμπιακούς Αγώνες και για μικρούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας (Youth Olympic Games) θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη το 2010, ενώ δύο χρόνια μετά το 2012 είναι η πρώτη διοργάνωση και στους χειμερινούς στον Ίνσμπρουκ.
Η αρχή έγινε, όμως η ΔΟΕ ετοιμάζεται για την επόμενη. Η 2οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νεότητας (YOG) είναι στη διαδικασία επιλογής πόλης για το 2014. Η προθεσμία υποβολής έληξε και τρεις πόλεις παρέδωσαν φακέλους υποψηφιότητα.
Η πόλη της Γουανταλαχάρα (Μεξικό), της Νανγίνγκ (Κίνα) και του Πόζναν (Πολωνία) θα αναμετρηθούν έστω και για την Ολυμπιάδα των «μικρών», αφού σε αυτούς μετέχουν παιδιά από 14 έως 18 ετών.
Φυσικά όπως γίνεται η επιλογή για τους Ολυμπιακούς των «μεγάλων» τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιεί και για τους «μικρούς» η ΔΟΕ. Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα εξετάσεις τους φακέλους και τις πόλεις, θα υποβάλει την έκθεσή της στο Εκτελεστική Επιτροπή και στα μέλη της ΔΟΕ που θα ψηφίσουν το Φεβρουάριο του 2010 στην 122η Σύνοδο στο Βανκούβερ.
Μοναδική διαφορά ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις «μικρών» και «μεγάλων» είναι το χρονικό διάστημα ανάθεσης. Στους «μικρούς» είναι τέσσερα χρόνια πριν και στους «μεγάλους» επτά.
Και αυτό γιατί οι «μικροί» δεν έχουν όλα τα αγωνίσματα των «μεγάλων» ενώ και ο αριθμός συμμετοχής αθλητών – προπονητών – συνοδών – δημοσιογράφων είναι πολύ μικρότερος."
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory