Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Weird Tape Effect - Ένα έξυπνο τρικ.Είστε στο γραφείο σας και μπροστά σας υπάρχει ένα τζάμι με αμμοβολή που δεν σας επιτρέπει να βλέπετε τι γίνεται στην άλλη πλευρά? Κανένα πρόβλημα.
Εάν έχετε λίγη διαφανή κολλητική ταινία (σελοτέιπ), μπορείτε να κάνετε το αδιαφανές τζάμι, διαφανές!

Πτήση μαχητικού αεριωθούμενου χωρίς το προστατευτικό γυαλί.

1

Αυτές οι φωτογραφίες, όσο κι αν φαίνονται απίθανες, είναι πραγματικές και τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας με ρωσική συμμετοχή αεριωθούμενων μαχητικών.

Ένα πλάνο της ταινίας απαιτούσε το αεροπλάνο να πετάει με ανοιχτό το cockpit(!), χωρίς το προστατευτικό γυαλί. Για το λόγο αυτό μισθώθηκαν 2 άριστοι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας.

8

Έτσι, και ενώ το αεριωθούμενο βρισκόταν στον αέρα, ο ένας εκ' των 2 πιλότων, σύμφωνα με το σενάριο, ενεργοποίησε την εκτίναξη του καθίσματος του, αφήνοντας την διακυβέρνηση του σκάφους στον άλλο πιλότο.

5
6

Πληροφοριακά, η μέγιστη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί με αεροσκάφος χωρίς το σκέπαστρο, είναι περίπου 2 MAX (δηλαδή, 2 φορές την ταχύτητα του ήχου). Με τέτοια ταχύτητα, μπορεί να πάρει φωτιά το γάντι του πιλότου, εάν τολμήσει να το βγάλει έξω, λόγο της τεράστιας τριβής με τον αέρα. (αν του μείνει στην θέση του).

7

Ρομποτικά πολεμικά αεροσκάφη με τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το 2047.

Στην πρόσφατη έκθεση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ με τίτλο "Πτητικό σχέδιο μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων 2009-2047", περιγράφεται ένα ρομποτικό ιπτάμενο όχημα το οποίο θα μπορεί να πετάει πάνω από ένα στόχο και να αποφασίζει για το αν πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση ή όχι και όλα αυτά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Η έκθεση σημειώνει οι άνθρωποι θα παρακολουθούν απλώς την εξέλιξη και δεν θα συμμετέχουν ούτε θα αποφασίζουν γι' αυτήν και ότι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψουν στα συστήματα να παίρνουν πρωτοβουλίες επάνω στην μάχη και να ενεργούν με νόμιμη και βάση κανόνων βία.
"Ο προγραμματισμός των ρομποτικών μηχανών θα είναι επικεντρωμένος στον άνθρωπο, με αυτούς τους δεύτερους να μπορούν να παρακολουθούν την εκτέλεση και να διατηρούν την εξουσία και την δυνατότητα να παρακάμπτουν το σύστημα".
Προς το παρόν όλα είναι ασαφή, με κυριολεκτικώς καμία λεπτομέρεια επάνω στο πως αυτό το ρομποτικό ιπτάμενο όχημα θα κατασκευαστεί αλλά γνωρίζουμε με σιγουριά ότι η πολεμική αεροπορία σκοπεύει να διαθέτει αυτά τα μηχανήματα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι το 2047.
Μπορείτε να διαβάσετε τις αποχαρακτηρισμένες ως απόρρητες σελίδες της έκθεσης εδώ.

Εξαφανίστε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας.Η εταιρεία JATECH, LLC ειδικεύεται σε κάτι αρκετά πρωτότυπο. Μπορεί να εξαφανίσει τις πόρτες σε οποιοδήποτε τύπο αυτοκινήτου!

Η τεχνολογία που ονομάζεται "Retractable Car Door", εξαφανίζει κυριολεκτικά τις πόρτες, οι οποίες μαζεύονται συρόμενα μεταξύ του σασί και των καθισμάτων. Ιδανικό για άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και για φιγουρατζήδες.

JetLev - Πετάξτε με την βοήθεια του νερού.

Ονομάζεται JetLev και πρωτοπαρουσιάστηκε σαν πρότυπο πριν από 5 μήνες, αλλά τώρα ο εφευρέτης του είναι έτοιμος να το βγάλει στην παραγωγή. Με κόστος βέβαια στα 130.000 δολάρια, θα απευθύνεται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων, αλλά καθόλου απίθανο να το δούμε και σε παραλίες ή θαλάσσια πάρκα, που θα μπορούμε να το δοκιμάσουμε έναντι ενός λογικού αντίτιμου.

Το jetpack τροφοδοτείται από μια 215hp jet ski μηχανή η οποία παράγει δύο αεριωθούμενα ρεύματα νερού στους 60 psi με ανυψωτική ισχύς τα 10 μέτρα περίπου. Όταν θα κυκλοφορήσει και επίσημα θα περιλαμβάνει κινητήρα 260hp και θα μπορεί να σας πάει ακόμα ψηλότερα. Ο κίτρινος σωλήνας που βλέπετε να ακολουθεί τον χειριστή, είναι 10 μέτρα περίπου και μεταφέρει το νερό από την μηχανή, στους 2 προωθητήρες που έχει στην πλάτη του.

Μπλε, πράσινη και κόκκινη... Μπύρα!

Μην με ρωτήσετε που. Σίγουρα θα το έχετε καταλάβει. Φυσικά στην Ιαπωνία. Και ναι, όντος πρόκειται για μπύρα και όχι για απορρυπαντικό με μπλε, πράσινους και κόκκινους κόκκους.
Η Ιαπωνική ζυθοποιία Hokkaido Abashiri, κυκλοφόρησε μια μπύρα σε τρία χρώματα: μπλε (Ryuhyou Draft), κόκκινο (Hamanasu Draft) και πράσινο (Shiretoko Draft).Όπως αναφέρουν, έχουν βρει μια χρήση για τα παγόβουνα που πλέουν στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Θα τα λιώνουν και θα χρησιμοποιούν το νερό για να φτιάξουν την πρώτη στον κόσμο, μπλε μπύρα. Όσοι την δοκίμασαν, υποστηρίζουν ότι η γεύση της μπύρας είναι πολύ καλή. Η μπλε μπύρα περιέχει επίσης μια ποσότητα από φύκια.
Η πράσινη μπύρα, είναι επίσης από φύκια, καθώς και από λυκίσκο και περιέχει ένα μείγμα από φυτά της χερσονήσου Siretoko.
Η κόκκινη μπίρα τέλος περιέχει ανθοκυάνες φυσικές χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά και στους καρπούς.

Τα ακουστικά "ψείρες" που θα ταρακουνήσουν κυριολεκτικά το κρανίο σας.

Η Ιαπωνική εταιρία Thanko ανακοίνωσε τα ακουστικά Vonia EMP-708LITE τα οποία μεταδίδουν τον ήχο απευθείας στον εγκέφαλο σας, δονώντας τα οστά του κρανίου. Οι δονήσεις δηλαδή μεταφράζονται από τον εγκέφαλο σε μουσική.
Αν και δεν νομίζω να έχει σημασία να αναφέρουμε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό, εντούτοις να πούμε ότι είναι αδιάβροχα μέχρι τα 5 μέτρα βάθος και ότι προσφέρονται στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 45 δολαρίων (4280 γιεν).

WindowPhone: Το μέλλον των κινητών αφής.

Το Window Phone είναι μια ιδέα κινητού τηλεφώνου, που είναι σε θέση να μεταλλαχτεί η εμφάνιση του όπως ένα κανονικό παράθυρο σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες του περιβάλλοντος. Το τηλέφωνο είναι σχεδιασμένο από ένα λεπτό διαφανές πλαστικό φύλλο που παραμένει διαφανές κατά την διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας, γίνεται υγρό κατά την διάρκεια μιας βροχερής ημέρας και διατηρεί μια θολούρα κατά την διάρκεια μιας χιονώδους ημέρας. Ο χρήστης μπορεί να σχηματίσει ένα γράμμα ή να σχηματίσει μια εικόνα στο τηλέφωνο σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες ώστε να σχηματίσει τον ανάλογο χαρακτήρα για να το περάσει μέσα στο κείμενο SMS, όπως βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.05_window-phone506_window-phone607_window-phone7


Kopi Luwak - Ο ακριβότερος καφές του κόσμου.

Όταν λέω καφές, δεν εννοώ το φλιτζάνι, αλλά τους κόκκους που αλέθονται για να γίνουν καφέ. Το όνομα του είναι Kopi Luwak και αυτό που τον κάνει τόσο ιδιαίτερο, είναι ο τρόπος παρασκευής του.
Ο καφές, γίνεται από βατόμουρα που έχουν καταναλωθεί και έχουν περάσει από το πεπτικό σύστημα(!) της ασιατικής Palm Civet - Paradoxurus hermaphroditus (μοσχογαλή) και άλλων ομοειδών του. Η μοσχογαλή τρώει τα μούρα, τα οποία δεν μπορεί να χωνέψει το πεπτικό της σύστημα και τα αποβάλει.

Στην φωτογραφία βλέπετε τα κόπρανα πριν την επεξεργασία.

Ποια είναι η τιμή του? Τον καφέ θα τον πληρώσετε από 100 - 600 δολάρια για τα 450 γραμμάρια! (δεν θέλω να ξέρω πόσο κοστίζει το ένα φλιτζάνι καφέ...)

"Υπάρχει και μια αναφορά για τον καφέ στην ταινία "The Bucket List" με τον Jack Nicholson και Morgan Freeman.

Χρυσά αυτοκίνητα στους δρόμους της Μόσχας.

Τα αυτοκίνητα που είναι επικαλυμμένα με φύλλα χρυσού δεν είναι κάτι καινούργιο σε όσους ασχολούνται με την τροποποίηση αυτοκινήτων. Μια επιχρυσωμένη Porsche boxter έχει αποτελέσει ήδη έκθεμα σε Γερμανικά μουσεία. Η διαφορά όμως είναι ότι ενώ οι Γερμανοί τα εκθέτουν στα μουσεία, οι Ρώσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

Το πρώτο από τα δυο αυτοκίνητα του άρθρου, είναι μια BMW σειρά 5.
Το δεύτερο αυτοκίνητο είναι μια Porsche 911 turbo. Ο ιδιοκτήτης της δεν ήταν ικανοποιημένος με το κόστους 200.000 δολαρίων αυτοκίνητο και αποφάσισε να το καλύψει με χρυσές πλάκες. 20 κιλά καθαρού χρυσού σπαταλήθηκαν σε αυτήν την Porsche. Ακόμη και αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και ο διάσημος ρώσος σχεδιαστής Denis Simachiev το διακόσμησε με μοτίβα χρησιμοποιώντας την μέθοδο Khokhloma. Το κόστος του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό.
10 X-treme φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, δημιούργησε κάμερες, ικανές να αντεπεξέλθουν σε οποιεσδήποτε ανάγκες και συνθήκες. Από την πρώτη κάμερα που χρησιμοποιήθηκε στο διάστημα, μέχρι τις μικροσκοπικές που μπαίνουν στο σώμα μας, όλες, μας έχουν προσφέρει μοναδικές εικόνες και γνώσεις, από "κόσμους" που θα ήταν αδύνατον να τους δούμε, κάτω από άλλες συνθήκες.

Η NASA χρησιμοποίησε μια τροποποιημένη Hasselblad 500ELs με φακό Carl Zeiss, την οποία χρησιμοποίησαν οι αστροναύτες του Apollo 11 στο φεγγάρι.

Ονομάζεται Mars Descent Imager (MARDI) και είναι η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο Mars Phoenix το 2007 και 2008.

Ονομάζεται Phoenix's Surface Stereo Imager, και δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Με αυτήν την μηχανή τραβήχτηκαν όλες οι στερεοσκοπικές φωτογραφίες που τράβηξε το Phoenix από τον κόκκινο πλανήτη.

Ονομάζεται ORCA Eye και είναι μια κάμερα που χρησιμοποιείται για να φωτογραφίσει τα βιο-φωτοβόλα πλάσματα του βυθού σε βάθος 1500 μέτρων περίπου.

Μερικές φωτογραφικές μηχανές της σειράς Ultima APX μπορούν να καταγράψουν παραπάνω από 10,000fps, δημιουργώντας θεαματικά αποτελέσματα.

Φωτογραφίστε με την μεγαλύτερη non-digital, non-enlarged φωτογραφική μηχανή του κόσμου, την Great Picture pinhole camera.

Αυτός ο μικρός βολβός, που βλέπετε τοποθετημένο σε έναν άνθρωπο αντί για το αυτοκινητάκι της Google, κατασκευάστηκε από την MEDIA Immersive, και κάνει ακριβώς ότι και η μηχανή που χρησιμοποιεί η Google για το Street view. Τραβάει φωτογραφίες 360 μοιρών.

Ειδικά κατασκευασμένη για να αντέχει σε θερμοκρασία 4250 βαθμών, αυτή η κάμερα που ονομάζεται Lenox Firesight Pultz watercooled, μπορεί να βγάλει πολύ "καυτές" φωτογραφίες.

Ονομάζεται Pan-STARRS PS1 και χρησιμοποιείται κυρίως στα τηλεσκόπια για να φωτογραφίσει τα αστέρια, μιας και τραβάει φωτογραφίες 1.6 gigapixel!

Η φωτογραφική μηχανή-ενδοσκόπιο Sayaka, μπορεί να τραβήξει 25-30 καρέ ανά δευτερόλεπτο από το ευαίσθητο εσωτερικό έντερο σας.

πηγή : [link]
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory