Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009


Σώζει ζωές......


Μην ξεχνάτε να φοράτε την ζώνη ασφαλειας
Σώζει ζωές


"Ένα νέο θαυμάσιο πανοραμικό πρότζεκτ 800 εκατομμυρίων pixels ολόκληρου του ουρανού παρουσιάστηκε on-line σήμερα.

Έγινε συρραφή από 1.200 φωτογραφίες από τους αστρονόμους στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο από την εξέταση κάποιων περιοχών στη Χιλή...
Το πρότζεκτ αυτό επιτρέπει στον κόσμο να εξερευνήσει και να δοκιμάσει τον κόσμο όπως βλέπει με γυμνό μάτι από τις σκοτεινότερες και καλύτερες θέσεις στον κόσμο.

Ένα νέο θαυμάσιο πανοραμικό πρότζεκτ 800 εκατομμυρίων pixels ολόκληρου του ουρανού παρουσιάστηκε on-line σήμερα.

Έγινε συρραφή από 1.200 φωτογραφίες από τους αστρονόμους στο Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο από την εξέταση κάποιων περιοχών στη Χιλή.
Το πρότζεκτ αυτό επιτρέπει στον κόσμο να εξερευνήσει και να δοκιμάσει τον κόσμο όπως βλέπει με γυμνό μάτι από τις σκοτεινότερες και καλύτερες θέσεις στον κόσμο."

πηγή apolitistosteki.blogspot.com

Tο μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο στη Δανία


Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, με σχεδόν 100 ανεμογεννήτριες που θα καλύπτουν τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών, εγκαινίασε σήμερα στη Βόρεια Θάλασσα η εταιρεία ενέργειας της Δανίας Dong Energy. Το νέο πάρκο με την ονομασία Horns Rev 2 έχει έκταση σχεδόν 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μπλάαβαντς Χουκ, στη δυτική Δανία. Είναι εξοπλισμένο με 91 ανεμογεννήτριες τις οποίες κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία Siemens, με ικανότητα παραγωγής 2,3 μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.

Είναι το πρώτο αιολικό πάρκο του πλανήτη που είναι εξοπλισμένο με μετασχηματιστή και μία πλατφόρμα με κατοικίες για τους 24 ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με τη διατήρηση και την επίβλεψη της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αναμένεται να φτάνει τα 800 γιγαβάτ ανά ώρα κατά μέσον όρο ετησίως.

Για την κατασκευή του πάρκου δαπανήθηκαν 469 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι το ένατο θαλάσσιο αιολικό πάρκο που φτιάχνεται στη Δανία από το 1991.

Την κατασκευή του χαιρέτισε η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας Κόνι Χεντεγκαάρντ σημειώνοντας ότι "επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιος πρωταθλητής της αιολικής ενέργειας".

"Σχεδόν το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία καλύπτεται από την αιολική ενέργεια"

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα πανηγυρίζει για την δημιουργία νέων θερμοηλεκτρικών εργοστασίων λιγνίτη της ΔΕΗ.

Judas Priest-Turbo Lover

Αρχίζει σήμερα η δίκη για την αεροπορική τραγωδία του 2005


Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αρχίζει το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνέλθει στη Λευκωσία, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό το 2005.
Στο χώρο των δικαστηρίων θα βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ στην αίθουσα όπου θα εκδικάζεται η υπόθεση θα εισέλθει μόνο μικρός αριθμός συγγενών και δημοσιογράφων.
Από την συντριβή του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας "ΗΛΙΟΣ" έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι.
Κατηγορούμενοι είναι ο Ανδρέας Δράκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ''Ήλιος", η εταιρεία ως νομικό πρόσωπο, ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της ''Ήλιος'', ο Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο Γιάνκος Στόϊμενοβ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

Αντιμετωπίζουν τις αυστηρότερες κατηγορίες που ποινικού κώδικα και ειδικότερα της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.

Θεία λειτουργία το 2010 στην Αγία Σοφία;


Την απόφασή του να οργανώσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, πρόεδρος της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας".
Ο Κρις Σπύρου, δημοσιοποίησε την επιστολή που έχει στείλει προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον ενημερώνει για την θεία λειτουργία και τον καλεί να συμμετάσχει σε αυτό το "ιστορικό", όπως το χαρακτηρίζει, "παγκόσμιο προσκύνημα και προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 556 χρόνια"

"Πεποίθησή μας είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ότι το παγκόσμιο προσκύνημα και η λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει το έναυσμα για μία παγκόσμια συνάντηση κορυφής για την ειρήνη και τη συνύπαρξη", τονίζει, ο κ. Σπύρου.

Την επιστολή του ο κ. Σπύρου την έχει κοινοποιήσει στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάμουελ Μπόγκαρ και τους πρέσβεις της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα.

SEAT IBIZA CUPRA 2009

sexy dirty dj babes
βλέπεις "κρουασάν σοκολάτα" πως είναι οι dj στο εξωτερικό ??

Olympic Airlines

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory