Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009


Ανέκδοτο

Πάει ένας τύπος σε ένα μπουρδέλο. Μπαίνοντας μέσα και μέχρι να εξυπηρετηθεί ρίχνει μια ματιά τριγύρω στα δωμάτια. Από μια μισάνοιχτη πόρτα βλέπει έναν αράπη γυμνό και μια γκόμενα να κάθεται πάνω του, και να είναι εντελώς ακίνητη. Κοιτάζει για λίγο και απορημένος φωνάζει την τσατσά να του εξηγήσει.
- Μα τι είναι αυτό που συμβαίνει εδώ κυρία τσατσά;
- Α, δεν είναι τίποτα κύριε, η κοπέλα είναι καινούργια και την βάλαμε στο καλαπόδι!

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Σήμερα οι επιστήμονες, οι γεωπόνοι και οι γενετιστές έχουν προχωρήσει τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ένα βήμα μπροστά: Να βελτιώσουν της διατροφής μας από μέσα προς τα έξω. Αν και πολλοί, έχουν αντίθετη άποψη για την χρήση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, με βασικότερο επιχείρημα την μακροπρόθεσμη επίπτωση που μπορούν να έχουν στην υγεία μας, όλο και περισσότερα τρόφιμα, τροποποιούνται γενετικά.

1. Αντικαρκινικές Μοβ Ντομάτες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με την έγχυση των γονιδίων από τα λουλούδια snapdragon (σκυλάκια) στις κανονικές κόκκινες ντομάτες, οι τελευταίες παράγουν μια αυξημένη ποσότητα της ανθοκυάνης χρωστικής ουσίας. Εκτός από την προσθήκη του κοκκινωπού και γαλαζωπού χρώματος στα φρούτα, όπως τα βατόμουρα, η ανθοκυάνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υπόσχεται να παρεμποδίσει την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, να διευκολύνει τα συμπτώματα του διαβήτη και να προσφέρει ανακούφιση σε διάφορες παθήσεις για ηλικιωμένους.

2. Υποαλλεργικές Ντομάτες

Η αλλεργία στις ντομάτες, είναι πιο συνηθισμένο από ότι νομίζετε. Περίπου το 16 τοις εκατό των ανθρώπων είναι ευαίσθητοι στις ντομάτες. Δεν είναι οι ίδιες οι ντομάτες που είναι υπεύθυνες, αλλά μια μικρή πρωτεΐνη που ονομάζεται Profilin. Με την απενεργοποίηση δύο γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή Profilin στις ντομάτες, οι επιστήμονες μπορούν να δημιουργήσουν μη αλλεργιογόνα φρούτα που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κανονικά ούτε στην γεύση, την υφή και την εμφάνιση.

3. Υγιέστερες Παπάγιες

Οι μισές, από όλες τις εμπορικές παπάγιες, καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να αντισταθεί στον ιό "Ring Virus". Χάρις σε αυτήν την τροποποίηση, έχει σωθεί η αμερικανική βιομηχανία παπάγιας, που σχεδόν είχε εκλείψει λόγο του ιού στη δεκαετία του '90. Γενετικά τροποποιημένη παπάγια δεν επιτρέπεται στην Ιαπωνία, τη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών. Μόνο μη γενετικά τροποποιημένοι καρποί πωλούνται στην στην Ιαπωνία. Οι υπόλοιποι, πωλούνται στην εγχώρια αγορά.

4. Χρυσό Ρύζι
Ένα γονίδιο που παράγει την βιταμίνη Α, δίνει στο ρύζι το κίτρινο χρώμα και υπόσχεται να κρατήσει υγιή τα μάτια σας. Ο πρόδρομος στη βιταμίνη Α είναι η βήτα-καροτίνη που βρίσκεται στα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά όπως την κολοκύνθη και τα καρότα. Έχει υπολογίσει ότι η διαδεδομένη κατανάλωση χρυσού ρυζιού, που θα διατεθεί στους αγρότες το 2011, θα αποτρέψει την τύφλωση σε τουλάχιστον 500.000 παιδιά.

5. Γενετικά Τροποποιημένες Μπανάνες.

Ευτυχώς, ακόμα δεν έχουμε.
Υπάρχει ένας αγώνας δρόμου - και αν τον χάσουμε, θα χάσουμε και τις μπανάνες μας. Ο ένοχος είναι η "Panama Disease" (ασθένεια του Παναμά), μια αθεράπευτη ασθένεια που επιφέρει την σήψη και εμφανίστηκε στις ασιατικές φυτείες μπανάνας και είναι έτοιμη να χτυπήσει πέρα από τον ωκεανό, στη Λατινική Αμερική. Η αρχική μπανάνα εξαγωγής, γνωστή ως "Big Mike", εξαλείφθηκε και οι καλλιεργητές την αντικατέστησαν με την ανθεκτικότερη ποικιλία Cavendish που δημιουργήθηκε στο Βιετνάμ. Τώρα μια νέα παραλλαγή της ασθένειας του Παναμά έχει κάνει την εμφάνιση της και η ποικιλία Cavendish, είναι ο στόχος της... εκτός και εάν οι επιστήμονες μπορέσουν να "κατασκευάσουν" μπανάνες που θα μπορέσουν να αντισταθούν στην ασθένεια. Με αυτό το στόχο, οι ερευνητές εξετάζουν τα γονίδια από μια ινδονησιακή άγρια μπανάνα από την Ινδονησία που είναι ανθεκτική και μπορεί να προσφέρει τα γονίδια που χρειάζονται οι εμπορικές μπανάνες. (Τα γονίδια εμφυτεύονται αρχικά σε έναν τύπο βακτηριδίων που χρησιμοποιείται για να μολύνει τις εγκαταστάσεις μπανανών).

6. Ψαρίσιες Φράουλες.
Οι επιστήμονες ήδη πειραματίζονται με το λεγόμενο "anti-freeze genes" που βρίσκεται σε κρύο νερό, όπως στα ψάρια στην "Sea Flounder" και Arctic Char. Όταν το γονίδιο εμφυτεύεται σε φρούτα και λαχανικά, όπως πατάτες, ντομάτες και φράουλες, το γονίδιο κάνει τα φρούτα αυτά, πιο ανθεκτικά στην κατάψυξη και σε κακές καιρικές συνθήκες.

7. Πολυβιταμινούχο Καλαμπόκι

Οι επιστήμονες από την Ισπανία και τη Γερμανία χρησιμοποίησαν τις τεχνικές γενετικής εφαρμοσμένης μηχανικής, για να αναγκάσουν στη νοτιοαφρικανική ελίτ, το άσπρο καλαμπόκι, να παραγάγει τρεις τύπους βιταμινών (βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φολικό οξύ) μέσα στον πυρήνα του. Η βήτα-καροτίνη, βρήκε φυσικά στα καρότα και τη κολοκύνθη και βάφει τους πυρήνες με μια περίεργη απόχρωση του πορτοκαλιού.


8. Υγιέστερα Κολοκυθάκια

Οι μελέτες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, έχουν αποκαλύψει έναν νέο τρόπο για τη γενετική εφαρμοσμένη μηχανική. Σε μια περίπτωση, η επιρρεπής σε μόλυνση κολοκυθιά, ήταν σε θέση όχι μόνο να επιζήσει, αλλά και να αναπτυχθεί χάρις σε ένα γονίδιο που λήφθηκε από τον ιό που προσβάλει τα κολοκύθια και εμφυτεύτηκε στις κολοκυθιές. Η προσθήκη ενός και μόνο ενιαίου γονιδίου από τον ιό, έκανε τεράστια διαφορά, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία.

αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

πολεμικές μηχανές, σχεδιασμένες από τον Leonardo Da Vinci (Μέρος 2ο).

8. Καταπέλτης.

LDV-catapult_1
pic041pic044

Το βασικό σχέδιο του καταπέλτη ήταν σε χρήση εκατοντάδες χρόνια πριν αποφασίσει ο Da Vinci να το βελτιώσει. Τελικά κατέληξε σε αρκετά διαφορετικά μοντέλα.

Αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο χρησιμοποιεί ένα διπλό μεταλλικό έλασμα για να παράγει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας με σκοπό να προωθήσει πέτρες ή εμπρηστικά υλικά σε μεγάλες αποστάσεις. Η συσπείρωση των ελασμάτων γινόταν με την χρήση μιας χειροκίνητης μανιβέλας στο πλάι του καταπέλτη.

9. Οχυρό.

213_ca117r_01fortezza

Ο Leonardo σχεδίασε αυτό το οχυρό με το σκεπτικό να είναι ασφαλές σε επιθέσεις. Το περίτεχνο σχήμα του είναι καινοτόμο και πιθανώς θα μπορούσε να αποτελεί αποτελεσματική άμυνα κατά των εχθρικών βλημάτων πυροβολικού.

Το οχυρό του Da Vinci θα μπορούσε να θεωρηθεί από πολλούς αρκετά μοντέρνο σχεδιαστικά, με τους κυκλικούς πύργους και τους ελαφρά κεκλιμένους εξωτερικούς τοίχους σχεδιασμένους για να απορροφούν τις επιθέσεις από τα εχθρικά όπλα. Ο άρχοντας του κάστρου θα διέμενε στο κέντρο του συγκροτήματος, το οποίο, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια περιελάμβανε και ένα μυστικό υπόγειο πέρασμα. Επιπλέον, το οχυρό διέθετε δυο επίπεδα έκκεντρων τειχών, οι άνω άκρες των οποίων ήταν στρογγυλοποιημένες με σκοπό να βοηθούν στην εκτροπή της επίδρασης των πυρών από τα κανόνια. Μικρά ανοίγματα έκαναν δυνατή την ανταπόδοση των πυρών από τους αμυνόμενους με ελάχιστο κίνδυνο τραυματισμού από τον εχθρό.

10. Το κανόνι που ξεμοντάρεται.

dismountablecannondavinci1

Τα κανόνια ήταν πολύ βαριά και τα μέσα που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά τους ήταν συχνά δύσχρηστα. Ο Leonardo σχεδίασε μια διάρθρωση που επέτρεπε στο κανόνι να αποσυναρμολογείτε και να μεταφέρεται ποιο εύκολα.


11. Springald.

Leo_springald1

Το
Springald είναι μια μηχανή που εκτοξεύει μεγάλα βέλη ή πέτρες και μοιάζει με βαλλίστρα που έχει αντίστροφα τους πλαϊνούς βραχίονες. Παραδείγματα αυτών των μηχανών σχεδιάστηκαν από τον Da Vinci κατά την περίοδο που σχεδίαζε τα όπλα τα οποία θα κινούνταν με πυρίτιδα. Μολονότι μπορούν να βρεθούν αρκετά ανακατασκευασμένα παραδείγματα, δεν υπάρχουν γνωστά αρχαιολογικά ευρήματα αυτών των μηχανών. Είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό επειδή τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή της, ανακυκλώνονταν όταν δεν ήταν πλέον χρήσιμη.

12. Το ελικόπτερο του Da Vinci.

Leonardo_da_Vinci_helicopter_and_lifting_wing1

Στον Leonardo Da Vinci αναγνωρίζεται η πατρότητα της ιδέας για μια πτητική μηχανή κάθετης πτήσης. Το σχέδιο της "ιπτάμενης βίδας" χρονολογείται από το 1493 αλλά δεν ανακαλύφθηκε πριν τον 19ο αιώνα. Αποτελείται από μια πλατφόρμα που ανυψώνεται από έναν στροβιλοειδή έλικα και κινούμενη από ένα στοιχειώδη μηχανισμό που δεν έχει καμία σχέση με τα σύγχρονα συστήματα προώθησης. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο εφευρέτης: "Αυτό το όχημα με την μορφή βίδας κατασκευασμένης από λινό ύφασμα, οι πόροι του οποίου κλείσθηκαν με κόλλα, δεδομένου ότι θα περιστρέφεται γρήγορα, θα ανυψώνεται στον αέρα σπειροειδώς". Ωστόσο, το σχέδιο του δεν τέθηκε ποτέ σε χρήση.


13. Επιθετικό ελαφρύ σκάφος.

davinciarmouredboat1

Αυτό το σχέδιο αναπαριστά ένα εξοπλισμένο ελαφρύ σκάφος που φέρει πλώρη επενδυμένη με μέταλλο με σκοπό να εμβολίζει τα εχθρικά πλοία. Πρόκειται πιθανώς για ένα από τα σχέδια που ο Leonardo παρουσίασε στον Ludovico il Moro, δούκα του Μιλάνου, με σκοπό να πάρει την εξουσιοδότηση ως στρατιωτικός μηχανικός.

Το πλοιάριο επίσης φέρει μια προστατευτική ασπίδα που ανοίγει κατά την διάρκεια της φάσης επιβίβασης στο εχθρικό σκάφος. Αυτή προσφέρει προστασία από τα εχθρικά πυρά, επιτρέποντας στο σκάφος να προσεγγίζει χωρίς να γίνεται αντιληπτό το φερόμενο κανόνι, ενώ λειτουργούν και ως φρένο για την απορρόφηση της αναπήδησης από την χρήση του κανονιού. Οι ασπίδες είναι προσαρμοσμένες σε ένα σύστημα μηχανοκίνητων βαρούλκων που την επιτρέπουν να ανοίγει πολύ γρήγορα, παρέχοντας έτσι το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

14. Γιγαντιαία βαλλίστρα.

Giant-Crossbow-large

Αυτή η βαλλίστρα είναι τόσο μεγάλη που οι 6 τροχοί είναι τοποθετημένη με ελαφριά κλίση προκειμένου να αυξήσουν την σταθερότητα της (προσέξτε το μέγεθος των χειριστών στην φωτογραφία σε σύγκριση με αυτή). Η βαλλίστρα του Da Vinci δεν εκτοξεύει βέλη άλλα βαριά βλήματα.

Έχει πλάτος περίπου 13 μέτρα και για την όπλιση της χρησιμοποίησε έναν περίπλοκο μηχανισμό από κοχλίες. Ο Da Vinci εγκατέστησε βαρούλκα για να ρυθμίσει την δύναμη έλξης στις πλαϊνές πλευρές του τόξου, το οποίο επίσης διαθέτει έναν δεύτερο μηχανισμό με κοχλίες σχεδιασμένο για να μειώσει την δύναμη που απαιτείται για να μπει η βαλλίστρα σε θέση βολής. Ακόμη όμως και με όλες τις βελτιώσεις και καινοτομίες των μηχανισμών αυτών, το αδύνατο σημείο της εξακολουθούσε να είναι η εύρεση της ισχύος που απαιτούνταν για να οπλιστεί.

15. Το πολιορκητικό όπλο του Da Vinci.

siegemachine11

Το μοντέλο αυτό που προτάθηκε από τον Leonardo, αναπαριστά μια κατασκευή σχεδιασμένη για την επίθεση σε αμυντικά τείχη, αποτελούμενη από μια κινητή κατασκευή που φέρει μια προστατευμένη γέφυρα. Αυτή έρχεται σε επαφή με τα τείχη του εχθρικού οχυρού και τα στρατεύματα διεισδύουν στην πόλη ή το κάστρο.


αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

The Clash

The Clash είναι το όνομα ενός αγγλικού πανκ ροκ μουσικού συγκροτήματος, που δημιουργήθηκε το 1967 ως κομμάτι του γνήσιου κύματος της αγγλικής πανκ μουσικής. Εκτός από την πανκ ροκ, πειραματίστηκαν με τη ρέγκε, το σκα, το dub, την funk και τη ραπ.
Κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της καρίερας τους οι Clash αποτελούνταν από τους Τζο Στράμερ (πρώτα φωνητικά και ρυθμική κιθάρα), Μικ Τζόουνς (πρώτη κιθάρα και φωνή), Πωλ Σιμόνον (μπάσο, δεύτερα φωνητικά και μερικές φορές πρώτα) και τον Νίκι "Τόπερ" Χίντον (ντράμς και κρουστά). Ο τελευταίος άφησε το συγκροτημα το 1982. Το γκρουπ συνέχισε με νέα μέλη, ωστόσο διαλύθηκε το 1986. (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)
Should I stay or should I go

Darling you gotta let me know
Should I stay or should I go?
If you say that you are mine
Ill be here til the end of time
So you got to let know
Should I stay or should I go?

Always tease tease tease
Siempre - coqetiando y enganyando
Youre happy when Im on my knees
Me arrodilla y estas feliz
One day is fine, next is black
Un dias bien el otro negro
So if you want me off your back
Al rededar en tu espalda
Well come on and let me know
Me tienes que desir
Should I stay or should I go?
Me debo ir o que darme

Should I stay or should I go now?
Should I stay or should I go now?
If I go there will be trouble
An if I stay it will be double
So come on and let me know

This indecisions bugging me
Esta undecision me molesta
If you dont want me, set me free
Si no me quieres, librame
Exactly whom Im supposed to be
Diga me que tengo ser
Dont you know which clothes even fit me?
saves que robas me querda?
Come on and let me know
Me tienes que desir
Should I cool it or should I blow?
me debo ir o quedarme?

Should I stay or should I go now?
yo me frio o lo sophlo?
If I go there will be trouble
Si me voi - va ver peligro
And if I stay it will be double
Si me quedo es doble
So you gotta let me know
Me tienes que decir
Should I stay or should I go?
yo me frio o lo sophlo?


αναδημοσίευση από το dsvsval.blogspot.com

Ηλιακοί συλλέκτες από... μαλλιά!

Ίσως στο μέλλον τα κουρεία και τα κομμωτήρια να βρουν ένα απρόσμενο πρόσθετο εισόδημα από τις τόσες τρίχες των πελατών τους, που πετιούνται στο πάτωμα. Ένας 18 νεαρός εφευρέτης από το Νεπάλ κατασκεύασε ένα επαναστατικό τύπο ηλιακού συλλέκτη (πάνελ) που χρησιμοποιεί ανθρώπινες τρίχες μαλλιών.

Ο Μίλαν Κάρκι, που κατάγεται από ένα απομακρυσμένο χωριό του Νεπάλ, (όπου οι διακοπές ρεύματος φτάνουν και τις 16 ώρες τη μέρα), και ο οποίος σπουδάζει σε σχολείο του Κατμαντού, σύμφωνα με τη βρετανική "Daily Mail", φιλοδοξεί να προσφέρει στον κόσμο, ειδικά στις φτωχές χώρες, φθηνό "πράσινο" ηλεκτρισμό. Όπως πιστεύει, οι τρίχες είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν ως αγωγός ηλεκτρισμού στους ηλιακούς συλλέκτες και να φέρουν πραγματική επανάσταση στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Στην αρχή ήθελα να παράγω ηλεκτρισμό για το σπίτι μου, μετά για το χωριό μου και τώρα πια σκέφτομαι όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Μίλαν, ο οποίος προτείνει την αντικατάσταση του ακριβού πυριτίου ως συστατικού των πάνελ, με τις τζάμπα τρίχες. Μαζί με τέσσερις συμμαθητές του, κατασκεύασε ένα πιλοτικό πάνελ από τρίχες, αρχικά σαν πείραμα, αλλά τώρα πια είναι πεισμένος ότι η εφεύρεσή του μπορεί να έχει εμπορική βιωσιμότητα και ευρείες εφαρμογές.
Ήδη ο Μίλαν και οι συνομήλικοί του έχουν φτιάξει άλλα δύο πάνελ που τα έδωσαν για δοκιμές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το πάνελ από τρίχες παράγει 18 βατ ενέργειας και κοστίζει γύρω στα 28 ευρώ το καθένα να παραχθεί. Όμως, αν κατασκευασθεί μαζικά, ο Μίλαν ελπίζει ότι η τιμή του μπορεί να πέσει στο μισό τουλάχιστον, δηλαδή θα έχει περίπου το ένα τέταρτο της τιμής των ηλιακών συλλεκτών που πουλιούνται σήμερα στην χώρα του και έχουν ανάλογη ισχύ. Η μελανίνη, η χρωστική ουσία που δίνει στα μαλλιά το χρώμα τους, είναι φωτο-ευαίσθητη και παράλληλα δρα σαν ένα είδος αγωγού. Το ηλιακό πάνελ από τρίχες μπορεί να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα ζευγάρι μπαταρίες.
Οι κάτοικοι του Νεπάλ μπορούν να αγοράσουν μισό κιλό τρίχες αντί περίπου 20 λεπτών του ευρώ και η ποσότητα αυτή μπορεί να διαρκέσει στο ηλιακό πάνελ για λίγους μήνες. Επιπλέον, η αντικατάστασή τους είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον κάτοχο του συλλέκτη, χωρίς να χρειάζεται να έρθει συντηρητής έναντι αμοιβή. Οι συγχωριανοί του Μίλαν που είναι πολύ προληπτικοί και δεν πιστεύουν στην επιστήμη, αρχικά δεν είδαν με καλό μάτι την εφεύρεσή του, αλλά τώρα που διαπίστωσαν πως όντως δουλεύει και κυρίως πως είναι φθηνή.
Ο Μίλαν, ο οποίος δήλωσε ότι έχει ως πρότυπο τον εφευρέτη Τόμας Έντισον, εμπνεύστηκε αρχικά όταν διάβασε ένα βιβλίο του διάσημου φυσικού Stephen Hawking, όπου περιγράφονταν τρόποι δημιουργίας στατικού ηλεκτρισμού από τρίχες.

αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Γυάλινη παραλία - Όταν η φύση αναλαμβάνει ρόλο.

Η μητέρα φύση έχει την ικανότητα να "διορθώνει" τις βρομιές μας, όταν την αφήσουμε να πάρει τον έλεγχο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Φορτ Μπράγκ της Καλιφόρνιας, όπου οι δυνάμεις της φύσης πήραν έναν σωρό από απορρίμματα και τα μετέτρεψαν σε κάτι μοναδικό: Την γυάλινη παραλία (Glass Beach), στο βόρειο Mendocino, η οποία απέκτησε αυτό το όνομα λόγο των τόνων από κομμάτια γυαλιού που έχουν αντικαταστήσει την άμμο της παραλίας.

Από το 1950 ως το 1967, το έδαφος που είναι τώρα η γυάλινη παραλία, ήταν στην κυριότητα μια επιχείρησης ξυλείας, αλλά χρησιμοποιήθηκε, ανεπίσημα, ως χωματερή από τους κατοίκους. Κάτι που φαίνεται ότι ήταν αποδεκτό πριν από 50-60 χρόνια και έτσι η περιοχή γέμισε με οικιακά απόβλητα, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και με αυτοκίνητα. Αν και έγιναν διάφορες προσπάθειες καθαρισμού της παραλίας κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, η παραλία δεν ξαναβρήκε την αρχική της μορφή. Αντίθετα, τα κομμάτια από τα σπασμένα γυαλιά, λόγο της τριβής και της διάβρωσης από την αλμύρα, άλλαξαν για πάντα την εμφάνισή της.

Η περιοχή αγοράστηκε τελικά από το κράτος το 2003 για 2.48 εκατομμύρια δολάρια και μετατράπηκε σε έναν τουριστικό προορισμό, στον οποίο όμως απαγορεύεται στους επισκέπτες να πάρουν κομμάτια γυαλιού από την παραλία, σαν αναμνηστικά.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παραλία, αλλά και για την γύρω περιοχή, κάνοντας κλικ εδώ.

αναδημοσίευση από www.psaxtiria.comΕκπληκτικά ρεαλιστικά γλυπτά by Adam Beane

Evangeline Lilly
Evangeline Lilly
Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Adam Beane και η δουλειά του είναι αρκετά ενδιαφέρον. Έγινε γνωστός στις αρχές του 2002 για τις δυναμικές συνθέσεις του και την δυνατότητά να δημιουργεί ρεαλιστικά αντίγραφα με εκπληκτική ομοιότητα (όσο αναφορά τις εκφράσεις τους), με τους πραγματικούς χαρακτήρες.

Paolo DiCanio1
Paolo DiCanio2
Paolo DiCanio
Για τις δημιουργίες του χρησιμοποιεί το CX5, ένα παρά πολύ ευπροσάρμοστο υλικό που συμπεριφέρεται όπως ο πηλός όταν είναι ζεστό αλλά γίνεται σκληρό, σαν πλαστικό, όταν κρυώσει. Στις φωτογραφίες, σας παρουσιάζω μια μικρή συλλογή από μίνι αντίγραφα διάσημων ανθρώπων με εκπληκτικά ρεαλιστικές εκφράσεις.

Billy Wagnerfor
Billy Wagnerfor2
Billy Wagnerfor
Πολλά από τα έργα του, δημιουργήθηκαν κατόπιν παραγγελιάς, για εταιρείες παιχνιδιών, για να βγουν σε μαζική παραγωγή στην αγορά. Πολύ πιθανόν να συναντήσετε κάποιες από τις δημιουργίες του σε κάποιο πολυκατάστημα παιχνιδιών.
Dante Toneguzzo
Dante Toneguzzo
David Bowie
David Bowie2
David Bowie
Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες καθώς και πληροφορίες για τον καλλιτέχνης κάνοντας κλικ εδώ.


αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Suzuki, In the air!

Ο Paky και ο Gajs είναι δύο τρελοί Κροάτες που συνδύασαν την αγάπη τους για τις μηχανές με το πάθος τους για το αλεξίπτωτο θαλάσσης. Το αποτέλεσμα?
Μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Θρυμματισμένη πόρτα By Leandro Erlich

shatteringdoor01

Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Leandro Erlich και είναι από την Αργεντινή. Η πόρτα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι μια από τις τελευταίες δουλειές του και είναι πράγματι εντυπωσιακή. Αυτή την περίοδο εκθέτει τις δημιουργίες του στη γκαλερί Luciana Brito στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

shatteringdoor02
shatteringdoor03

Μπορείτε να δείτε τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Leandro στην επίσημη ιστοσελίδα του κάνοντας κλικ
εδώ.

αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory