Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009


"Ο πιο μακρινός γαλαξίας που ανακαλύφθηκε ποτέ!!!"


Καταπληκτικές εικόνες από τη φωτογραφική κάμερα του τηλεσκοπίου Hubble
έδειξαν στους επιστήμονες την αναλαμπή των πιο απόμακρων γαλαξιών που βρέθηκαν ποτέ.

Τρεις ομάδες αστρονόμων, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας με επικεφαλή τον Andrew Bunker από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέλυσαν την πιο ευαίσθητη εικόνα που έχει τραβηχτεί μέχρι τώρα από την ευρεία φωτογραφική μηχανή,
η οποία λειτουργεί σε μήκη κύματος πέρα από τον ορατό ουρανό (με υπέρυθρες ακτίνες).

Έτσι, επιβεβαίωσαν τις θεωρίες τους, ανακαλύπτοντας γαλαξίες οι οποίοι απέχουν
13 δισεκατομμύρια έτη φωτός, όταν το διάστημα ήταν μόνον 700 εκατομμυρίων χρονών και λιγότερο από πέντε τοις εκατό της τρέχουσας ηλικίας του.

Για να δώσουμε μια προοπτική, οι γαλαξίες αυτοί έπαψαν να εκπέμπουν φως 8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν ακόμη διαμορφωθεί ο ήλιος και η γη.

Dr. Bunker: "Ο κόσμος άρχισε ως σύννεφο αερίου"

πηγή apolitistosteki.blogspot

Επιασε δουλεία μαζί με τον άγνωστο αδερφό του


ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ο Gary Nisbet είναι στην ίδια εταιρεία χρόνια τώρα μεταφέρει έπιπλα. Πριν λίγο καιρό ένας νέος υπάλληλος ήρθε στο μαγαζί, ο Randy Joubert. Κάτι περίεργο όμως συνέβαινε με αυτούς τους δυο,όπως βλέπετε μοιάζουν πάρα πολύ. Ο κόσμος που τους έβλεπε ρωτούσε αν είναι αδέρφια και εκείνοι γελούσαν. Μέχρι που τελικά είπαν να το κοιτάξουν και όντως, είναι αδέρφια! Τους είχαν δώσει για υιοθεσία όταν ήταν μικροί και δεν ήξερε ο ένας για τον άλλο. Τώρα ψάχνουν να βρουν και άλλα μέλη της οικογένειας τους

πηγή troktiko

Abramovich VS paparazzi : Σημειώσατε 1.

Ο Ρώσος εκατομμυριούχος Roman Abramovich έχει ενσωματώσει μια αρκετά περίεργη προσθήκη στο καινούργιο του γιοτ. Το σκάφος των 169 μέτρων με το όνομα Eclipse, το κόστος του οποίου έχει εκτιναχθεί στα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια, "άνοιξε τα πανιά του" αυτήν την εβδομάδα.
Εκτός όμως από τα δυο ελικοδρόμια, τις δυο πισίνες, τις κινηματογραφικές οθόνες των 2 μέτρων σε κάθε δωμάτιο, το μίνι υποβρύχιο και τα παράθυρα που αντέχουν σε πυραυλικές επιθέσεις, ο Abramovich φρόντισε να το εξοπλίσει με μια ασπίδα anti-paparazzi. Λέιζερ σαρώνουν τον περιβάλλον χώρο και όταν ανιχνεύουν ένα CCD, εκτοξεύουν μια δέσμη φωτός στην κάμερα για να καταστρέψουν κάθε φωτογραφία. Σύμφωνα με τους Times, δεν είναι ενεργά όλη την ώρα. Έτσι οι φίλοι και οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να βγάζουν φωτογραφίες ενώ οι φύλακες θα ενεργοποιούν το σύστημα σε περίπτωση που αντιληφθούν τους paparazzi.
Είναι όμως αυτό νόμιμο? Σύμφωνα με νομικούς κύκλους της Βρετανίας, "Η παρεμβολή σε αγαθά που ανήκουν σε κάποιον άλλο ή η μεταβολή της κατάστασης τους είναι κατάχρηση αγαθών και δίνει το δικαίωμα στον φωτογράφο να διεκδικήσει αποζημίωση χωρίς να χρειάζεται να αποδείξει απώλεια".
( Πολύ θα ήθελα να δω τον εκάστοτε paparazzi να τα "βάζει" νομικά με τον στρατό δικηγόρων του Abramovich. Μάλλον ξέρετε ήδη τι θα του δώσει για αποζημίωση ... )

πηγή www.psaxtiria.com

Βρέθηκε ζευγάρι απο την εποχή της Τροίας


ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αρχαιολόγοι στην Τουρκία φαίνεται οτι έπεσαν πάνω σε ένα ιστορικό εύρημα. Βρήκαν τους σκελετούς ενός ζευγαριού που οπως ανακοίνωσε ο Ernst Pernicka φαίνεται οτι πέθαναν κάπου στο 1,200 π.Χ. κατα τη διάρκεια του πολέμου της Τροίας. Οταν βεβαιωθούν οτι πρόκειται πράγματι για ζευγάρι της εποχής θα μπορέσουν να βγάλουν και άλλα συμπεράσματα για την Τροία αλλά και τις αναφορές στην Ιλιάδα

πηγή troktiko

H δέκατη πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ για τις τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα


Η Ελλάδα είναι η δέκατη πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ για τις τραπεζικές συναλλαγές, κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στο υψηλό κόστος μεταφοράς χρημάτων (π.χ. προμήθειες), έπειτα από μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καταναλωτικά τραπεζικά προϊόντα στα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε 224 τράπεζες σε όλη την ΕΕ συμπεραίνεται ότι οι χρεώσεις των τραπεζών προς τους καταναλωτές δεν είναι σαφής, ενώ η ενημέρωση προς τους πελάτες τους είναι δυσνόητη και ελλιπής.

Για την Ελλάδα, η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κόστος διατήρησης ενός τρέχοντος τραπεζικού λογαριασμού ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε 54 ευρώ.

Το υψηλότερο κόστος διατήρησης τραπεζικού λογαριασμού στις χώρες της ΕΕ, καταγράφεται στην Ιταλία (253 ευρώ) και το χαμηλότερο στην Βουλγαρία (27 ευρώ).

Η μελέτη της Επιτροπής σημειώνει ότι το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών στην Ελλάδα είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου όσον αφορά τη διαφάνεια των τιμών.

Η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα καταναλωτών, Μεγκλένα Κούνεβα ανέφερε: "Υπάρχουν ενδείξεις ότι παραβιάζονται βασικές καταναλωτικές αρχές, καθώς παρουσιάζονται προβλήματα όπως σύνθετη τιμολόγηση, υποκρυπτόμενα τέλη και ασαφής και ελλιπής πληροφόρηση. Οι τράπεζες πρέπει να βάλλουν μία τάξη όσον αφορά τη μεταχείριση των καταναλωτών και τα κράτη μέλη θα πρέπει να προστατέψουν τους καταναλωτές".

πηγή troktiko

Η Πέμπτη Λεωφόρος στη Νέα Υόρκη ο ακριβότερος εμπορικός δρόμος στον κόσμο


Η Πέμπτη λεωφόρος στη Νέα Υόρκη διατήρησε ι για όγδοη συνεχή χρονιά--τον τίτλο του ακριβότερου εμπορικού δρόμου στον κόσμο, ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση η λεωφόρος Κόουσγουέι του Χονγκ Κονγκ και στην τρίτη θέση η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.
Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι εξαιτίας των συνεπειών της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πάνω από τους μισούς από τους 274 κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στον κόσμο έχουν δει τους δώδεκα τελευταίους μήνες τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατακόρυφα.

Σημειώνεται ότι το ενοίκιο του ενός τετραγωνικού μέτρου στα καταστήματα της Πέμπτης λεωφόρου φτάνει τα 13.027 ευρώ.

πηγή troktiko

O καρκίνος απειλεί τις πιο φτωχές χώρες


Ο καρκίνος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες απ' ότι συνολικά η φυματίωση, η ελονοσία και το AIDS. Aπό τα κονδύλια που δαπανώνται διεθνώς για τον καρκίνο, μόλις το 5% αφορά στις σχετικές δαπάνες στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τον περασμένο χρόνο το 60% από τους 7,6 εκατομμύρια θανάτους που προκάλεσε ο καρκίνος κατεγράφη στις πιο φτωχές χώρες...

Οι μορφές καρκίνου που πλήττουν τις γυναίκες, όπως ο καρκίνος του στήθους και των ωοθηκών, μπορούν να περιοριστούν δραματικά στις φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, με τη βελτίωση της ενημέρωσης και της έγκαιρης διάγνωσης.

"Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με τον καρκίνο ή τον κίνδυνο του καρκίνου στις φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, που δεν επωφελούνται από την πρόοδο", δήλωσε η Άν Ρίλερ

Οι ογκολόγοι εκτιμούν ότι θα διπλασιαστούν τα κρούσματα καρκίνου στον κόσμο στα προσεχή 20 χρόνια και υπολογίζουν ότι τα μισά από τα 12,4 εκατομμύρια νέα κρούσματα το 2008 αναφέρθηκαν στις πιο φτωχές χώρες. Τάση που θα συνεχιστεί.

πηγή troktiko

Το β. σέλας πάνω απο τον Καναδά


Η Nasa έδωσε τη δημοσιότητα μια φωτογραφία απο μια λίμνη του Καναδά οπου ο καθαρός ουρανός σε συνδυασμό με το βόρειο σέλας δίνουν ενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ανέκδοτο

Κυριακάτικο πρωινό στην κουζίνα και η σύζυγος τηγανίζει αυγά.

Ο σύζυγος, αγουροξυπνημένος, ετοιμάζει τον καφέ, πίνει μια γουλιά και μετά πάει και στέκεται ακριβώς δίπλα από την σύζυγο, παρατηρώντας προσεκτικά τα αυγά.

Πίνει άλλη μια γουλιά καφέ.... και αρχίζει να φωνάζει πανικόβλητος:

"Πρόσεχε...
ΠΡΟΣΕΧΕ! Βάλε κι άλλο βούτυρο! Θεούλη μου! Έχεις βάλει πολλά αυγά μαζί στο τηγάνι! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Γύρνα τα. Γύρνα τα ΤΩΡΑ!
Χρειάζονται...

κι άλλο βούτυρο. Μα που θα βρούμε κι άλλο ΒΟΥΤΥΡΟ; Ωραία...
Μη, ΠΡΟΣΕΧΕ, θα σου ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ! Προσεχτικά... ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ! Σου είπα ΠΡΟΣΕΧΕ! Ποτέ δεν μ' ακούς εμένα... ΠΟΤΕ! Γρήγορα! Γύρνα τα ΓΡΗΓΟΡΑ! Είσαι τρελή; Τα έχεις παίξει;
Μην ξεχάσεις να τα αλατίσεις, όλο το ξεχνάς το αλάτι. Βάλε αλάτι. ΑΛΑΤΙ! ΒΑΛΕ ΑΛΑΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ!"

Η γυναίκα έχει μείνει αποσβολωμένη.

"Τι έπαθες άνθρωπε μου; Γιατί φωνάζεις μέσα στο αυτί μου;"

Ο σύζυγος ξαφνικά ηρεμεί τελείως και απαντάει...

"Ήθελα να σου δείξω πως είναι να σε έχω συνοδηγό όταν οδηγάω..."

Αθάνατοι Έλληνες


Κατά τη συντήρηση του Ηρώδειου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων.

Νυφικό με ουρά άνω των 2 χιλιομέτρων!


Στο Βιβλίο Γκίνες ελπίζει να γραφτεί το όνομά της μία νύφη στην Κίνα, η οποία στο γάμο της φορούσε νυφικό με μία ουρά μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων.Περισσότερες από τρεις ώρες χρειάστηκαν στους καλεσμένους να περιεργαστούν το φόρεμα, το οποίο ήταν στολισμένο με 9.999 μεταξωτά κόκκινα τριαντάφυλλα.

"Τόσο το μήκος του φορέματος, όσο και ο αριθμός των μεταξωτών ρόδων πάνω του είναι ικανά να γράψουν ιστορία", τόνισε ο γαμπρός Zhao Peng.

Ο Zhao αποφάσισε να κάνει την αίτηση για το βιβλίο των ρεκόρ, εμπνευσμένος από το προηγούμενο, το οποίο κατείχε η Ρουμανία με φόρεμα 1.5 χιλιομέτρου.
Το νυφικό κόστισε 5.856 δολάρια.

πηγή totefteri

Κόκκινη σκόνη κάλυψε το Σίδνεϊ


Πόλη σε κόκκινο πλανήτη θυμίζει σήμερα το πρωί το Σίδνεϊ.Οι κάτοικοι ξύπνησαν βλέποντας σκεπασμένα τα παράθυρα σπιτιών και αυτοκινήτων από τη σκόνη ενώ οι οδηγοί δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τα αυτοκίνητά τους. Λόγω της πολύ περιορισμένης ορατότητας, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση, ειδικά στις λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας.
Επίσης ακυρώθηκαν σχεδόν όλες οι πρωϊνές πτήσεις.

"Το πρωί η ορατότητα περιορίστηκε μόλις στα δέκα μέτρα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομογενής δημοσιογράφος Θέμης Καλλός.

Στα σχολεία, η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών έγινε σε εσωτερικούς χώρους, αφού η ατμόσφαιρα έξω είναι αποπνικτική. Οι περισσότεροι πολίτες που τολμούν να περπατήσουν, φορούν μάσκες.
Η θύελλα σκόνης, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους 100 χιλιομέτρων την ώρα, που κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση. Έχουν αναφερθεί ζημιές σε στέγες και έπεσαν ή ξεριζώθηκαν δέντρα. Η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια.

πηγή troktiko
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory