Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009


Αυτοκίνητο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ


Ferrari

Παρόλο που η οικονομική κρίση έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, μερικοί άνθρωποι δεν πτοούνται και συνεχίζουν τις σπατάλες. Ένας εξ αυτών είναι και ο νέος κάτοχος του σπάνιου μοντέλου της Ferrari, το 250 Testa Rossa, κατασκευής 1957, το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία που διεξάγει στην Ιταλία, στην πόλη Σαρόνο κοντά στο Μιλάνο, στην τιμή των 9 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (λίγο παραπάνω για την ακρίβεια).

Όσον αφορά το όνομα του αγοραστή, κανείς δεν το ξέρει, αφού δεν δόθηκε στην δημοσιότητα. Το μόνο που μπορεί να αναφερθεί για την εν λόγω δημοπρασία είναι πως έγινε σκληρή μάχη μεταξύ 5 υποψηφίων για την κατάκτηση του σπάνιου αυτού αυτοκινήτου, το οποίο έχει κατασκευαστεί μόνο σε 22 αντίτυπα, 2 εκ των οποίων έχει ο διάσημος σχεδιαστής Ραλφ Λόρεν.

αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

Ευεργετική και για την κατάθλιψη η μεσογειακή διατροφή


Στα πολλαπλά οφέλη της μεσογειακής δίαιτας προστίθεται και η πρόληψη της κατάθλιψης σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Όπως ανακοίνωσαν Ισπανοί ερευνητές, πέρα την προστασία από καρκίνο, καρδιοπάθεια, άσθμα και διαβήτη, η μεσογειακή διατροφή έχει ευεργετική επίδραση στην κατάθλιψη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν μέχρι 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε άτομα που τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, ψάρια, δημητριακά και λίγο κόκκινο κρέας.

Η έρευνα μελέτησε πάνω από 10.000 ενήλικες επί μια τετραετία. Έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων Λας Πάλμας και Ναβάρα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχιατρικής Archives of General Psychiatry της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Ωστόσοι, οι Ισπανοί επιστήμονες επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν και άλλες παρεμφερείς μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα πορίσματα της δικής τους έρευνας.

Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και γαλακτοκομικών, μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και μεγάλες ποσότητες οσπρίων, λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών, δημητριακών και ψαριών.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, ακόμη κι αν απομονώσουν άλλους παράγοντες - όπως η ανταγωνιστική και αγχώδης προσωπικότητα, η οικογενειακή κατάσταση, το υγιεινό στιλ ζωής κ.α. - ισχύει πάντα ότι όσο μεγαλύτερη είναι η προσκόλληση σε μια καθημερινή μεσογειακή δίαιτα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε ένα άτομο.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

Τηλεπάθεια: Ένα άκρως απόρρητο βίντεο της KGB


Μπορεί οι λέξεις, όπως τηλεκίνηση και τηλεπάθεια, να είναι πολύ της μόδας τελευταία, και πάνω τους να στηρίζονται ολόκληρα τηλεοπτικά show ανά τον κόσμο, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική… μόνο καινούργια δεν είναι.Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές πνευματικές δυνάμεις, που μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε. Γεννήθηκε το 1926 και την...
περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ.

Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας. Η τηλεκίνησή της αποδίδεται στο γεγονός ότι η Kulagina, κατά τη στιγμή της συγκέντρωσης, γινόταν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας. Ως αποτέλεσμα, ο έντονος ιονισμός που προκαλείτο στον αέρα μπορούσε να μετακινήσει τα διάφορα αντικείμενα.


αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

Fashion By Phillip Toledano

2

Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Phillip Toledano και είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι δημιουργικές φωτογραφίες με τον τίτλο "Fashion", αποτελούν μία από τις πολλές δουλειές του, τις οποίες αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να θαυμάσετε.

1
4
3
5

Για να δείτε περισσότερες δουλειές του καλλιτέχνη, κάντε κλικ εδώ.

αναδημοσίευση από allostyle.blogspot.com
Απομυθοποίηση της Ιεράς Συνδόνης του Τορίνο?

IMG_9397

Επιστήμονες αναπαρήγαγαν την Σινδόνη του Τορίνο - που αναφέρεται ως το ύφασμα που κάλυπτε τον Ιησού στον τάφο - και λένε ότι το πείραμα αποδεικνύει πως το κειμήλιο ήταν κατασκευασμένο από άνθρωπο. Η αναπαραγωγή έγινε χρησιμοποιώντας υλικά και μεθόδους που ήταν διαθέσιμες τον 14ο αιώνα.
Η Σινδόνη καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία γύρω στα 1360 στα χέρια ενός Γάλλου ιππότη, χρονολογία που προκάλεσε εξ αρχής τον σκεπτικισμό των επιστημόνων για την αυθεντικότητα της. Με διαστάσεις 4 μέτρα μήκος και ένα μέτρο πλάτος, υπέφερε αρκετών φθορών κατά την διάρκεια των αιώνων κυρίως από πυρκαγιές. Βρίσκεται στην κατοχή του Βατικανού και φυλάσσεται κλειδωμένη σε έναν ειδικό προστατευτικό θάλαμο στον καθεδρικό ναό του Τορίνο. Σπάνια εκτίθεται στο κοινό. Η τελευταία φορά που βγήκε δημόσια ήταν το 2000, όταν πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα θέλησαν να την δουν και η επόμενη προβολή της προγραμματίστηκε για το 2010.
Το 1988 οι επιστήμονες χρονολόγησαν την Σινδόνη με ραδιοϊσότοπα και βρήκαν ότι κατασκευάστηκε τον 13ο με 14ο αιώνα. Ωστόσο η διαμάχη συνεχίστηκε επειδή οι ειδικοί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως δημιουργήθηκε ο αποχρωματισμός του υφάσματος, αποτυπώνοντας επάνω της μια αρνητική εικόνα αιώνες πριν την ανακάλυψη της φωτογραφίας.
Ο Luigi Garlaschelli, καθηγητής χημείας στο πανεπιστήμιο της Pavia που ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε σε μια συνέντευξη στην La Repubblica daily ότι η ομάδα του χρησιμοποίησε ένα λινό ύφασμα πλεγμένο με την ίδια τεχνική όπως η Σινδόνη και το παλαίωσαν τεχνητά θερμαίνοντας το σε έναν φούρνο και πλένοντας το με νερό. Στη συνέχεια, το ύφασμα τοποθετήθηκε σε έναν φοιτητή, που φορούσε μια μάσκα που αναπαριστούσε το πρόσωπο και τρίφτηκε με κόκκινη ώχρα , μια γνωστή χρωστική ουσία την εποχή εκείνη. Όλη η διαδικασία διήρκεσε μια εβδομάδα.
Ο Garlaschelli δήλωσε στην Repubblica ότι δεν πιστεύει πως η έρευνα αυτή θα πείσει αυτούς που πιστεύουν στην αυθεντικότητα της.
( Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και ένας σκεπτικιστής θα ήταν επιφυλακτικός απέναντι σ'αυτήν την έρευνα, μιας και χρηματοδοτήθηκε από μια ομάδα με την ονομασία CICAP ή αλλιώς Ιταλική επιτροπή για την έρευνα ισχυρισμών στον χώρο του μεταφυσικού και από έναν Ιταλικό οργανισμό αθεϊστών και αγνωστικιστών.)
Πηγή: [link]
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

PhotoSketch: Μια online εφαρμογή με εκπληκτικές δυνατότητες.

Το PhotoSketch είναι μια online εφαρμογή που μπορεί να πάρει το πρόχειρο σκίτσο στο οποίο αναγράφονται τα αντικείμενα με ετικέτες στα αριστερά και να το μετατρέψει στην μονταρισμένη φωτογραφία που βλέπετε δεξιά.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το πρόγραμμα βρίσκει εικόνες που αντιστοιχούν σε κάθε αντικείμενο του σχεδίου και στις αντίστοιχες περιγραφές, κρίνει ποιες ταιριάζουν καλύτερα στα σχήματα και στη συνέχεια τις ενώνει όλες σε μια εικόνα.
Οι δημιουργοί του προγράμματος - Tao Chen, Ming-Ming Cheng, Ping Tan, Ariel Shamir και Shi-Min Hu του τμήματος της επιστήμης υπολογιστών και τεχνολογίας του πανεπιστημίου Tsinghua και του εθνικού πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης - το παρουσίασαν στην Siggraph Asia 2009.
(Σημείωση: Ίσως επειδή το πρόγραμμα έχει πάρει αρκετά μεγάλη δημοσιότητα, εγώ δεν κατάφερα να μπω στο site και να κάνω ένα test drive την στιγμή που έγραφα το άρθρο. Ελπίζω εσείς να σταθείτε ποιο τυχεροί από εμένα.)
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

PhotoSketch: Internet Image Montage from tao chen on Vimeo.Το hit του φετεινού καλοκαιριού Breathless σε μια ποιο... Greek version.

Το καλό ξεκινάει μετά το 1ο λεπτό.


Βίντεο για την στρατολόγηση νέων στον στρατό της Ταϊβάν.

Καλά οι άνθρωποι δεν παίζονται !!. Τύφλα να έχουν οι transformers. Το παρακάτω βίντεο, είτε το πιστεύετε είτε όχι, δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της Ταϊβάν με σκοπό την προσέλκυση νέων στα σώματα του στρατού.
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com


Γυναίκες : Μυστήριο τρένο ή αλλιώς άβυσσος η ψυχή της γυναίκας


Με αφορμή την ατάκα "Μα καλά, τι έχετε πάθει εσείς οι άντρες", που μου πέταξε μια φίλη μου για κάτι που συζητούσαμε αποφάσισα να πιάσω αυτό το τόσο τραγικό και μεγάλο θέμα!

Κάθε φορά που ακούω εκφράσεις του στυλ, "Μα καλά, τι έχετε πάθει εσείς οι άντρες", "Δεν υπάρχουν άντρες πλέον", "Όλοι είστε τα ίδια" και άλλα τέτοια "έξυπνα", μου έρχεται ειλικρινά να ξεριζώσω τα αυτιά μου, να βγάλω τα μάτια μου με κουταλάκι και γενικά άλλες τέτοιες ωραίες και γραφικές εικόνες!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Οι γυναίκες είναι ένα πολύπλοκο όν. Τόσο πολύπλοκο που χάνουν λίγο την μπάλα και οι ίδιες. Εν ολίγοις δεν ξέρουν τι θέλουν! Αν οι γυναίκες ήταν μηχανές, θα είχαν απάνω τους τουλάχιστον 100 κουμπάκια, 35 λυχνίες με ενδείξεις, καμιά 15 στροφόμετρα, σίγουρα μερικούς μοχλούς, και τουλάχιστον 5 οθόνες! Ο άντρας θα είχε μόνο 5 – 6 κουμπιά. Ας δούμε τώρα μερικά κλασσικά παραδείγματα.

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει έναν «καλό άντρα»
Έτσι λέει στις φίλες της. Θέλει έναν καλό άντρα που να είναι ευγενικός μαζί της κύριος και άλλα τέτοια ωραία. Και βρίσκετε το παιδί. Ευγενικός, κύριος, καλός, την προσέχει και αλλά τέτοια ωραία. Η συνέχεια είναι τραγελαφική. Η κύρια ξενερώνει γιατί είναι πολύ καλός και θεωρεί ότι ένας τέτοιος άντρας είναι για φίλος η απλά ξενερώνει από την γλυκάδα. Μήπως η κυρία δεν ξέρει τελικά τι της γίνετε, γιατί στο τέλος καταλήγει με το «κωλόπαιδο»!

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει το «κωλόπαιδο»
Θέλει να είναι τσαχπίνης, περπατημένος και αλητάκι. Και τον βρίσκει. Και την παίζει στα δάχτυλα. Της κάνει νερά και αυτή γουστάρει. Και όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά περνάει ο καιρός και στα γρήγορά αρχίζει να αλλάζει γούστα. Δεν αντέχει πλέον όταν εξαφανίζετε με τους φίλους του τα βράδια. Όταν την στήνει. Όταν τον παίρνει τηλέφωνο και δεν απαντάει. Όποτε μαζεύει με κόπο τις δυνάμεις της και τον χωρίζει. Αν δεν προλάβει φυσικά αυτός. Και μετά λέει στον εαυτό της. «Μήπως τελικά ήθελα ντόμπρο και σωστό άντρα;»

.Η γυναίκα που λέει ότι θέλει τον «ντόμπρο και τον σωστό»
Και τον βρίσκει και ξετρελαίνετε μαζί του. Τι; Πάει να βγάλει χρήματα η γυναίκα να πληρώσει; Ούτε να το σκεφτεί. Κομμένα μαχαίρι αυτά! Είναι με τον ντόμπρο άντρα τώρα που σημαίνει ότι δεν έχει τέτοια. Είναι η γυναίκα του και όλα καλά στην αρχή. Ότι πεις ντόμπρε αντρούλη μου. Μάλιστα. Και φαγητό θα σου κάνω και ότι θέλεις! Περνάει όμως πάλι ο καιρός και αρχίζουν τα στραβά. Τι πάει να πει θα βγεις με τις φίλες σου; Στην αρχή τα είχαμε κόψει αυτά. Τώρα θυμήθηκες ότι έχουν σημασία; Άλλα έλεγες παλιά. Τι; Σε καταπιέζω; Μα είμαστε εμείς οι δύο! Και για να τα πάμε καλά τα πράματα πρέπει να είναι όπως τα έχουμε μέχρι τώρα. Μέχρι που φτάνει το μαχαίρι στον λαιμό και τον χωρίζεις. Τελικά το επόμενο μοντελάκι λέω να το πάρω σε ύφος «παιχνιδιάρικο και φιλελεύθερο».

Η γυναίκα που λέει ότι θέλει τον «παιχνιδιάρικο και φιλελεύθερο» άντρα.
Και πέφτει το λουκούμι στα χέρια της. Και όλα είναι τέλεια. Περνάνε καλά μαζί, βγαίνουν, μιλάνε και γενικά όλα φαίνονται ωραία. Αλλά και πάλι αρχίζουν τα προβλήματα. Είναι τόσο φιλελεύθερος που νομίζεις ότι δεν ζηλεύει, άρα, δεν σε θέλει. Και αυτές οι απόψεις του. Είναι κάπως! Δεν λέω στην αρχή φαινόταν ενδιαφέρων αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να πιστεύει τέτοια πράγματα. Δεν γίνετε. Θα του τα κόψω εγώ αυτά! Και όντως πας και του τα κόβεις. Και δεν αντέχει άλλο το φιλελεύθερο πουλάκι και πετάει από το κλουβάκι! Και φυσικά μετά κλαίγεσαι και λες, «μα καλά έναν καλό άντρα δεν μπορώ να βρω;»

.Τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή. Θα μπορούσα σίγουρα να γράψω περισσότερα αλλά ας αναλύσουμε και άλλες τραγελαφικές καταστάσεις. Ας αναλύσουμε την αγαπημένη μου έννοια: Ναι σημαίνει όχι, και όχι σημαίνει ναι.

Πόσες μα πόσες φορές το έχετε κάνει; Να λέτε κάτι αλλά να θέλετε ακριβώς το αντίθετο! Ας πάρουμε επιβεβαιωμένα παραδείγματα φίλων και δικά μου.

«Να βγεις φυσικά με την παρέα σου». Αλλά θα μου το πληρώσεις αυτό! Όλο για γκόμενες θα μιλάς με αυτά τα ρεμάλια που κάνεις παρέα!

«Μα καλά τι κάνεις; Πας να με φιλήσεις; Κάτσε φρόνιμα!». Αλλά όχι πολύ φρόνιμα. Βάλε με κάτω ρε επιτέλους και άλλαξε μου τον αδόξαστο! Εμένα θα ακούς τώρα;

«Ελπίζω να μην σε πειράζει αλλά θα βγω απόψε με τα αγόρια από την σχολή ρε μωρό μου». Αλλά άμα δεν δείξεις ότι σε πειράζει έστω και λίγο θα είσαι πολύ μαλάκας! Δεν ζηλεύεις το μωρό σου ρε που θα βγει με όλους αυτούς τους άντρες; *Μην το παρακάνεις όμως! Γιατί θα έχουμε πρόβλημα!

«Ναι αγάπη μου, δεν με πειράζει να μείνουμε σπίτι απόψε αφού είσαι κουρασμένος». Αλλά φυσικά και με πειράζει! Τουλάχιστον να το ήξερα να έβγαινα απόψε με τις φίλες μου.

Για τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος στην γυναικεία πολυπλοκότητα, θα αναλύσουμε και τον τρόπο σκέψης που έχουν οι γυναίκες στην «συλλογή πληροφοριών» και την επίδραση τους πάνω σε εμάς. Ορίστε μερικά τυπικά παραδείγματα:

Σου κάνει ο δικός σου κομπλιμέντα κάθε μέρα, αλλά δεν είναι αρκετό για σένα. Τον ρωτάς κιόλας αν σε βρίσκει όμορφη όπως στην αρχή και άλλα τέτοια και αυτός σου απαντά ειλικρινά ναι! Αλλά δεν είναι αρκετό για σένα. Γιατί αυτός δεν είναι αντικειμενικός! Ε τότε γιατί τον ρωτάς; Ειδικά αφού φαίνετε ότι η δικιά του άποψη είναι η τελευταία που μετράει.

Μην ξεχνάμε το κλασσικό φυσικά αγάπη μου πάχυνα; Τι να απαντήσεις εκεί; Άμα είσαι ειλικρινής, σε λέει μαλάκα. Άμα είσαι ψεύτης σε λέει πάλι μαλάκα. Άμα πεις ναι πήρες μερικά κιλά αλλά σου πάει και είσαι ακόμα πιο ωραία, η γυναικά ακούει μέχρι το πήρες μερικά κιλά και σε λέει βούρλο!

Το σε αγαπώ. «Με αγαπάς μωράκι μου;» Φυσικά και σε αγαπώ απαντάει. Και γιατί δεν μου το λες; Γιατί είναι αυτονόητο πλέον μετά από τόσο καιρό. Και σίγουρα στο λέει. Αλλά εσύ τρως φρίκες και θες να το ακούς συνέχεια!

Δεν λέω. Έχουν και τα θετικά τους οι γυναίκες και φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παραπάνω. Οπότε δεν γίνετε να είμαστε μόνο εμείς οι δακτυλοδεικτούμενοι! Για σκεφτείτε λίγο. Ξέρετε τι πραγματικά θέλετε και εσείς; Μήπως έχετε πάθει κάτι και εσείς; Γιατί εμείς με όλα αυτά που κάνετε σίγουρα έχουμε πάθει κάτι!

Υ.Γ. 1Ένας άντρας παντρεύετε μια γυναίκα και εύχεται να μη αλλάξει ποτέ.Μια γυναίκα παντρεύετε έναν άντρα με σκοπό να τον αλλάξει
αναδημοσίευση από liveplastic.blogspot.com

Το νέο τραγούδι από MIKRO με τίτλο ''Πόσο ακόμα''

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory