Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Ανέκδοτο

Ένας Ινδιάνος απογοητευμένος από το μεγάλο του όνομα αποφασίζει να πάει στο ληξιαρχείο.
-Θέλω να αλλάξω το όνομά μου, λέει στον ληξίαρχο.
-Πως λέγεστε;
-Μεγάλη στρόγγυλη...
πέτρα που κατρακυλάει στο βουνό και πέφτει στη θάλασσα.
-Και πώς θέλετε να το κάνετε;
-Πλάτς!

Το πανεπιστήμιο Αθηνών στα 200 καλύτερα του κόσμου


ΠΡΩΤΟ ΤΟ HARVARD

Harvard, Cambridge, Yale , UCL και Imperial ειναι τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την κατάταξη QS που δημοσιεύτηκε για το 2009. Στα 200 πρώτα όμως βλέπουμε και το πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα στη θέση 177 με 56.8 συνολικά πόντους. Μάλιστα στην ίδια θέση βρίσκεται και το ANTWERP του Βελγίου με την ίδια βαθμολογία. Ειναι πολλά τα 176 υπόλοιπα αλλά αν σκεφτούμε οτι μιλάμε για όλο τον κόσμο τότε αρκετά καλά τα πάει και τ δικό μας. Μπορεί όμως και καλύτερα
αναδημοσίευση από troktiko.blogspot.com


Κατσαρίδα γίγαντας


Το όνομά της είναι Heathcliffe, και είναι μια κατσαρίδα γίγαντας .

Διεκδικεί λοιπόν τον τίτλο του βαρύτερου εντόμου κόσμου.

“Είναι η βαρύτερη κατσαρίδα του κόσμου και αν δεν είναι το βαρύτερο από όλα τα έντομα, είναι σίγουρα ένας υποψήφιος,δήλωσε ο Nathan Lo λέκτορας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sydney.

“Είναι διαφορετική από άλλα έντομα και... είναι εντελώς άσχετη με την αμερικανική ή γερμανική κατσαρίδες που βρέθηκαν στα αυστραλιανα νοικοκυριά,” Μπορεί να ζυγίσει μέχρι 30 έως 35g και περισσότερα από 85 χιλιοστά σε μήκος,καθώς επίσης μπορεί να ζήσει μεχρι και 8 χρόνια! το οποίο είναι εκπληκτικό για ένα έντομο.

πηγή:http://www.ipestcontrol.wordpress.com

Aξιζει να δείτε τό super video clip από την Ουκρανία...

Transformers 3 με την Megan Fox το 2011


Υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2011 θα πρέπει να κάνουν οι θαυμαστές της Megan Fox για να την απολαύσουν στη συνέχεια της ταινίας Transformers, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον σκηνοθέτη του φιλμ, Michael Bay.

Σύμφωνα με τον Michael Bay, η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους την 1η Ιουλίου του 2011. Τα δυο προηγούμενα φιλμ απέφεραν κέρδη 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ήδη ανακοινώθηκε πως στην... ταινία θα παίξει η Megan Fox και ο Shia LaBeouf ενώ θα προστεθούν νέοι χαρακτήρες βάσει του σεναρίου.

«Είναι και επίσημο. Έχουμε την ιστορία του Transformers 3!», έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο σκηνοθέτης της ταινίας.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας

Η ταυτότητα του πλοίου Στο βιβλίο των Moore & Berlitz γίνεται και η πρώτη αναφορά στην ταυτότητα του πλοίου που υπήρξε το αντικείμενο του πειράματος. Σύμφωνα με τις έρευνες των συγγραφέων και τις αφηγήσεις του Allen το DE-173 Εldridge ήταν το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα. Επρόκειτο για ένα αντιτορπιλικό συνοδείας, εκτοπίσματος 1240tn της κλάσης Cannon. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχείο το πλοίο εισήλθε στην υπηρεσία τον Αύγουστο του 1943 και χρησιμοποιήθηκε για... τη συνοδεία νηοπομπών στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο μέχρι το 1945, οπότε και μεταφέρθηκε στον Ειρηνικό. Τον Ιούλιο του 1946 αποσύρθηκε στην εφεδρεία (ReserveFleet).
Σε ότι αφορά την κρίσιμη χρονική περίοδο, δηλαδή το 2ο μισό του 1943, τα επίσημα αρχεία του Ναυτικού των ΗΠΑ αναφέρουν:

* Το πλοίο εισήλθε στην υπηρεσία στις 27 Αυγούστου 1943 στη Ν. York
* Αναχώρησε στις 16 Σεπτεμβρίου για τις Bermuda στα πλαίσια ταξιδιού προσαρμογής
* Επέστρεψε από την προσαρμογή συνοδεύ
οντας μια νηοπομπή στη Ν. York, όπου και κατέπλευσε στις 18 Οκτωβρίου
* Παρέμεινε στη Ν. York έως την 1η Νοεμβρίου οπότε και αναχώρησε ως συνοδεία της νηοπομπής UGS-23, την οποία συνόδευσε αρχικά στο Norfolk και στη συνέχεια (3 Νοεμβρίου) στην Casablanca
* Επέστρεψε στη N. York στις 17 Δεκεμβρίου ως συνοδεία της νηοπομπής GUS-22
* Παρέμεινε στη N. York έως την 31η Δεκεμβρίου οπότε και αναχώρησε για το Norfolk.

Στις 15 Ιανουαρίου του 1951 μεταβιβάστηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στα πλαίσια των μεταπολεμικών προγραμμάτων ενίσχυσης. Υπήρξε 1 από τα 4 αντιτορπιλικά της κλάσης Cannon που δόθηκαν στο Ελληνικό Π.Ν. και έγιναν γνωστά ως «τα θηρία», καθώς ονοματίστηκαν «Αετός», Ιέραξ», «Πάνθηρ» και «Λέων». Δύο από αυτά έμελλε να γίνουν διάσημα: ο «Αετός» καθώς ήταν το πλοίο που «πρωταγωνίστησε» σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» και «Η Αλίκη στο Ναυτικό» και ο «Λέων», D-54, όπως ονομάσθηκε το DE-173 Eldridge.
Έχει γραφθεί από αρκετούς ερευνητές ότι αξιωματικοί και ναύτες που υπηρέτησαν στο «Λέων» ανέφεραν παράξενες καταστάσεις που είχαν να κάνουν τόσο με τα ηλεκτρολογικά του πλοίου (καλώδια που έμοιαζαν να ξεκινούν από το που θενά και να καταλήγουν πουθενά), σφραγισμένα διαμερίσματα, παραισθήσεις των μελών
Το D-54 Λέων σε άσκηση κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '80
του πληρώματος. Έχει επίσης γραφεί ότι οι σελίδες του ημερολογίου του πλοίου από τον Αύγουστο μέχρι το Σεπτέμβριο του 1943 λείπουν. Άλλες πάλι αναφορές θέλουν τον «Αετό» να παρουσιάζει παράξενη συμπεριφορά εξαφανιζόμενος από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια ασκήσεων και με αρκετές δυσκολίες στις επικοινωνίες. Έτσι αρκετοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν ο Αετός και όχι ο Λέων το πλοίο του πειράματος και ότι σκόπιμα το Ναυτικό των ΗΠΑ «άλλαξε» τα πλοία κατά την παράδοσή τους στην Ελλάδα ώστε να μπερδευτούν τα ίχνη.
Το «Λέων» υπηρέτησε έως το 1991 οπότε και παροπλίστηκε μεταφερόμενο στην Αμφιάλη. Το πλοίο οδηγήθηκε προς διάλυση προς το τέλος της δεκαετίας του 90. Ο «Αετός», επίσης υπηρέτησε μέχρι το 1991, και παρέμεινε στην Αμφιάλη μέχρι το 1993 οπότε και δωρίθηκε από την την Ελληνική κυβέρνηση στην ΄Ένωση Ναυτικών Αντιτορπιλικών Συνοδείας (Destroyes Escort Sailors Association). Τα έξοδα της επιστροφής χρηματοδοτήθηκαν, μέσω εισφορών $275.000 από μέλη της ένωσης. Το πλοίο μεταφέρθηκε στη N. York, συνοδεία ενός Ρωσικού ρυμουλκού, στις 23 Αυγούστου 1993. Παρέμεινε στο Αεροναυτικό Μουσείο του USS

Interpid (N. York) όπου και αφού επισκευάσθηκε και επαναεξοπλίσθηκε σύμφωνα με τη μορφή του κατά το Β ΠΠ, στις 30/4/1994 επανακαθελκύστηκε με το αρχικό του όνομα USS Slater DE-766. Να σημειωθεί ότι η μετασκευή έγινε από εθελοντές και όχι από εργολάβους ή συνεργεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και σε κοινή θέα, σε μή προστατευόμενη περιοχή. Στη συνέχεια παρέμεινε πλάι στο USS Interpid μέχρι τον Οκτώβριο του 1997, όταν μεταφέρθηκε στη πόλη του Albany NY στον ποταμό Hudson, όπου και έδεσε μόνιμα ως ναυτικό μουσείο. Να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αλλά στην ΄Ένωση Ναυτικών Αντιτορπιλικών Συνοδείας (DESA), ενώ συγκατελέγεται στον κατάλογο των ιστορικών μνημείων της πολιτείας της N. York. Για την ιστορία, τα επίσημα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το DE-766 Slater εισήλθε στην υπηρεσία στις 1/5/1944.ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ

Οι βασικές θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Πείραμα της Philadelphia είναι ουσιαστικά σε δύο κατευθύνσεις:
Η πρώτη είναι εκείνη των οπαδών του μυστηρίου και υποστηρίζει ότι πράγματι έγινε ένα πείραμα το οποίο είχε ως στόχο την απόκρυψη ενός πλοίου από τα ραντάρ και/ή από τα ανθρώπινα μάτια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε εφαρμογή των θεωριών του Einstein για τα ενοποιημένα πεδία και του Tesla για τον ηλεκτρομαγνητισμό. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι το πείραμα είχε τραγικά και απροσδόκητα αποτελέσματα, τόσο σε ότι αφορά τις ζωές των μελών του πληρώματος όσο και τα επιστημονικά δεδομένα καθώς πιθανολογείται η δημιουργία μιας ρωγμής στη συνέχεια του χωροχρόνου.
Η δεύτερη είναι εκείνη των σκεπτικιστών, αλλά και η επίσημη θέση του Ναυτικού. Σύμφωνα με αυτή το πείραμα δεν έλαβε ποτέ χώρα, ενώ οι διάφορες αναφορές (Allen) οφείλονται σε κακή αντίληψη των διαδικασιών απομαγνήτισης των πλοίων για τον κίνδυνο των μαγνητικών ναρκών ή και άλλων πειραματικών αλλά καθόλου εξωτικών εφαρμογών (νέου τύπου έλικες πρόωσης, ρυμουλκούμενες διατάξεις σόναρ, συστήματα, προστασίας από ηχοεντοπισμό κ.α.) με κύριο στόχο τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απέναντι, κυρίως, στα Γερμανικά υποβρύχια.
Χαρακτηριστικά η διαδικασία της απομαγνήτισης, από τεχνική άποψη, πλησιάζει αρκετά τις διάφορες περιγραφές για το πείραμα (γινόταν και γίνεται με τη βοήθεια ασθενούς ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργείται από καλώδια που διατρέχουν το κέλυφος του πλοίου ώστε το πλοίο να χάσει το μαγνητικό φορτίο του και γίνει «αόρατο» για τις μαγνητικές νάρκες).

ΑΝΑΛΥΣΗ

Έχοντας αναφέρει τα βασικότερα ιστορικά στοιχεία και τις δύο βασικές θεωρίες είναι μάλλον καιρός για μια προσεκτική ανάλυση των παραμέτρων που ανέδειξαν μια φαινομενικά απίστευτη ιστορία, σε έναν από τους μύθους του 20ου αιώνα.

Οι μαρτυρίες και οι αποδείξεις

Τα δύο άτομα τα οποία φέρονται ως οι κύριοι μάρτυρες, ο Allen και ο Bielek, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην περιγραφή ενός αξιόπιστου μάρτυρα. Ιδιαίτερα η περίπτωση του 2ου που ουσιαστικά περιγράφει το σενάριο της ταινίας του 1984 η οποία υπήρξε και ηαφορμή του να θυμηθεί την ιστορία του, είναι μάλλον αστεία. Ο λόγος για τον οποίο εξακολουθεί να αναφέρεται ως μάρτυρας είναι οι αρκετά λεπτομερείς και εμπεριστατωμένες περιγραφές του σε ότι αφορά τις τεχνικές και επιστημονικές παραμέτρους, ζητήματα τα οποία έχει την ευχέρεια να χειρισθεί χάρις στην κατάρτισή του. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει προσφέρει ούτε μία πραγματικά πειστικά απάντηση-απόδειξη, γεγονός που τον έχει καταστήσει «μη μάρτυρα» για τους σοβαρούς ερευνητές. Το ίδιο ισχύει και για άλλους «μάρτυρες», όπως κάποιος Drue, ο οποίος υποστηρίζει ότι σκοπός του πειράματος ήταν από την αρχή ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο. Επίσης και ίδιος άργησε να ανακτήσει τη μνήμη του και άρχισε να πουλά τις «εμπειρίες» του σχετικά με το συμβάν με τη μορφή βιβλίων, διαλέξεων και κασετών περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 90.

Η περίπτωση του Allen είναι διαφορετική. Αν ο Bielek έχει «κατορθώσει» να είναι ο γραφικός της ιστορίας, ο Allen είναι, ή μάλλον ήταν, ο μυστηριώδης. Παρόλα αυτά όμως αν εξετάσει κανείς την ουσία της διήγησής του, οι πληροφορίες τις οποίες μεταφέρει δεν είναι απόλυτα προσωπική μαρτυρία.
Κατ’ αρχήν έχει όντως επιβεβαιωθεί ότι υπηρέτησε στο USSAndrewFuruseth την επίμαχη περίοδο. Το ενδιαφέρον είναι ότι το μοναδικό πράγμα που, σύμφωνα με την περιγραφή του, είδε ο Allen είναι τη σύντομη εμφάνιση του πλοίου στο Norfolk, δεν είδε ούτε την προετοιμασία του πειράματος στη Philadelphia, ούτε τα παράξενα περιστατικά με τους ναύτες που αναφέρει, ούτε την τραγική εικόνα του πλοίου, όπως την περιγράφει, με την επιστροφή του στη Philadelphia. Όλα τα υπόλοιπα είναι έμμεσες μαρτυρίες, ιστορίες που άκουσε ή κείμενα που διάβασε στις εφημερίδες. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι μια εφημερίδα της Philadelphia είχε αναφερθεί στο γεγονός της εξαφάνισης και επανεμφάνισης του πλοίου, ποτέ όμως κανένας δε μπόρεσε να βρεί το συγκεκριμένο φύλο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η έλλειψη άλλων αξιόπιστων μαρτύρων, αν υποθέσουμε ότι ο Allen είναι τέτοιος.

Η χρονική περίοδος

Ο Allen και ο Bielek αποτυγχάνουν να συμφωνήσουν σε μια πολύ βασική παράμετρο: το πότε. Οι διηγήσεις τους διαφέρουν κατά 2 μήνες, χρονικό διάστημα που πέρα από την προφανή ασυμφωνία εισάγει και μια νέα παράμετρο.
Εάν υποθέσουμε ότι το πείραμα όντως συνέβη και ότι η ημερομηνία που δίνει ο Allen είναι η σωστή, δηλαδή μετά την επίσημη είσοδο του πλοίου στην ενεργό υπηρεσία, τότε θα ήταν απόλυτα φυσικό να περιμένει κανείς ότι περισσότερα από 50 χρόνια μετά κάποιο από τα μέλη του πληρώματος του Eldridge θα έλεγε κάτι ή θα του ξέφευγε κάτι. Αντίθετα στη συγκέντρωση που είχαν τα μέλη του πληρώματος το 1999, έδειξαν να διασκεδάζουν αρκετά με τη διασημότητα που έχει κερδίσει το πλοίο τους.
Αντίθετα, η αφήγηση του Bielek ξεπερνά αυτό το εμπόδιο, καθώς τοποθετεί το πείραμα στα τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, περίοδος κατά την οποία το Eldridge δεν είχε επίσημα ενεργοποιηθεί. Ο Bielek θεωρεί ότι το πείραμα εκτελέστηκε όχι με το κανονικό πλήρωμα που δεν είχε ακόμα αναλάβει, αλλά με ένα σκιώδες πλήρωμα. Μετά το πείραμα, όσα από τα μέλη του πληρώματος επέζησαν, εγκλείστηκαν σε ψυχιατρεία τόσο γιατί το είχαν ανάγκη, όσο και για να εξασφαλισθεί η σιωπή τους. Έτσι εξηγεί ο Bielek και την απουσία μαρτυριών. Μια πονηρή σκέψη θα ήταν ότι ο Bielek υπήρξε πιο προσεκτικός στο να προετοιμάσει την ιστορία του, άλλωστε είχε και περισσότερο χρόνο.

Το πλοίο και το πείραμα

Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην ταυτότητα του πλοίο το οποίο πήρε μέρος στο πείραμα. Και πράγματι έτσι είναι. Αυτό έχει συμβεί για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πρακτική αξία ενός τέτοιου στοιχείου, καθώς δίνει τη δυνατότητα να διεξαχθεί έρευνα, να αναζητηθούν αρχεία, να ακολουθηθεί ένα καταγεγραμμένο ιστορικό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει άλλο, πραγματικό χειροπιαστό στοιχείο για να ασχοληθεί κανείς.
Έτσι για περισσότερα από 20 χρόνια, από το 1979 όταν το βιβλίο των Moore & Berlitz αποκάλυψε την ταυτότητα του πλοίου, εξακολουθεί μια συζήτηση για το ιστορικό του Eldridge, πού ήταν στις 12 Αυγούστου, στις 28 Οκτωβρίου, τι όνομα πήρε όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ο «Αετός» ή ο «Λέων»; Έχει άραγε τόση σημασία;
Αξίζει να σκεφθεί κανείς τα ακόλουθα σημεία:

1. Γιατί επελέγη ένα ολοκαίνουριο και πολύτιμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αντιτορπιλικό συνοδείας, και όχι κάποιο γερασμένο πλοίο της ακτοφυλακής ή άλλο λιγότερο χρήσιμο πλοίο;
2. Ακόμη και εάν αποφασίσθηκε να εκτελεσθεί ένα τόσο σημαντικό πείραμα σε κοινή θέα και διακινδυνεύοντας ένα ολοκαίνουριο σκάφος, πόσο δύσκολο θα ήταν, για στοιχειώδεις λόγους παραπλάνησης, να χρησιμοποιηθεί όχι το πραγματικό D-173, αλλά κάποιο άλλο παρόμοιο «μεταμφιεσμένο»; Σκοπός μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν η παραπλάνηση οποιουδήποτε αδιάκριτου παρατηρητή και η συγκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του «αόρατου» πλοίου. Τέτοιες πρακτικές ήταν και είναι πολύ συχνές, ακόμα και σε καιρό ειρήνης ώστε να επιτυγχάνεται σύγχυση του εχθρού σε ότι αφορά τη διάταξη των ναυτικών μονάδων. Να σημειωθεί ότι υπήρχαν περίπου 70 πλοία της κλάσης Cannon απόλυτα όμοια με το Eldridge και περίπου άλλα τόσα της κλάσης Evarts, όμοια σε μεγάλο βαθμό.
3. Εάν πράγματι το πείραμα έγινε στη Philadelphia και το πλοίο ήταν το Eldridge, για πιο λόγο να δοθεί λίγα χρόνια σε μια άλλη, σύμμαχο έστω, χώρα; Εάν το πλοίο δεν είχε καμιά επιστημονική αξία, το πιο λογικό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή ως στόχων ασκήσεων με αληθινά πυρά, ώστε να εξαφανισθεί κάθε ίχνος του. Με αυτό τον τρόπο τα ίχνη θα εξαφανιζόντουσαν πολύ πιο αποτελεσματικά απ΄ ότι με την παράδοσή του σε μια άλλη χώρα, έστω και τόσο μακρινή όσο η Ελλάδα. Εάν το πλοίο ήταν ακόμα χρήσιμο για μελλοντικές έρευνες, το πιο λογικό θα ήταν να βρεθεί κάποιος εύσχημος τρόπος για την παραμονή του και συντήρησή του (πχ ως μνημείο σε κάποια μικρή πόλη στις ακτές του Ατλαντικού για να θυμίζει τον πόλεμο των νηοπομπών). Να σημειωθεί ότι άλλα πλοία της κλάσης Cannon παρέμειναν στις ΗΠΑ σε υπηρεσία μέχρις τα μέσα της δεκαετίας του 70 οπότε και άλλα χρησιμοποιήθηκαν ως στόχοι ενώ άλλα οδηγήθηκαν σε διάλυση. Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι η μεταφορά του στην Ελλάδα επιτυγχάνει τόσο τη διατήρησή του στη «ζωή», όσο και την απομάκρυνσή του από το γεωγραφικό χώρο που θα μπορούσε να είναι πεδίο αδιάκριτων ερευνών. Παρόλα αυτά το πιο λογικό θα ήταν το προφανές: να δηλωθεί ότι παραδίδεται στην Ελλάδα το Eldridge, ενώ στην πραγματικότητα παραδόθηκε κάποιο άλλο με το οποίο άλλαξε ταυτότητα το πραγματικό πλοίο του πειράματος.
4. Έχει ήδη αναφερθεί ότι οι σελίδες του ημερολογίου του «Λέων» που αναφέρονται στην επίμαχη περίοδο του πειράματος έλειπαν. Ακόμα και εάν το πείραμα έγινε, και το πλοίο ήταν το Eldridge, και στη συνέχεια παραδόθηκε στο Ελληνικό ΠΝ με το όνομα Λέων, πόσο δύσκολο θα ήταν να τοποθετηθεί στο πλοίο ένα πλαστό ημερολόγιο; Μπροστά σε ένα πείραμα τα αποτελέσματα του οποίου αποτελούν ότι σημαντικότερο έχει κάνει ο άνθρωπος από την ανακάλυψη της φωτιάς, μάλλον θα μπορούσε να παραβιασθεί ο ναυτικός κανόνας της ιερότητας του ημερολογίου, ώστε να μη δημιουργούνται υποψίες και θεωρίες. Σε κάθε περίπτωση η μαρτυρία ότι οι σχετικές σελίδες λείπουν δεν έχει λογική βάση καθώς τα ημερολόγια του πλοίου που αναφέρονται στην υπηρεσία του πλοίου στο ΠΝ των ΗΠΑ βρίσκονται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου στα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, όπου φυλάσσονται όλα τα μη χαρακτηρισμένα ή αποχαρακτηρισμένα ημερολόγια. Κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ το μέγιστο χρονικό διάστημα που το ημερολόγιο ενός πλοίου παρέμενε σε αυτό ήταν ένας χρόνος. Στην συνέχεια φυλασσόταν στο αρχείο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Απ’ ότι φαίνεται το τελικό συμπέρασμα πρέπει να είναι ότι ακόμα και εάν το πείραμα έγινε, το πλοίο το οποίο έλαβε μέρος δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα.
Όσο για τους «θρύλους» που συνοδεύουν το Λέων ή το Αετός, είναι μάλλον γνωστό ότι οι ναυτικοί, από την εποχή του Οδυσσέα ακόμη, είναι από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτό δε συμβαίνει πάντα σκόπιμα και όποιος έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα πάνω σε πλοίο ως μέλος πληρώματος θα καταλαβαίνει.

Οι επιστημονικές θεωρίες

Τις περισσότερες φορές οι αναφορές στο Πείραμα της Philadelphia συνοδεύονται από ενδελεχείς αναλύσεις των θεωριών των ενοποιημένων πεδίων, του ηλεκτρομαγνητισμού, πρακτικών πειραμάτων για το πώς μπορεί πράγματι να καμφθεί το φώς, η σχέση χώρου και χρόνου. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι αναλύσεις είναι πραγματικά επιμορφωτικές και εμπεριστατωμένες. Όμως το αντικείμενο δεν είναι εάν το πείραμα ήταν ή είναι εφικτό. Ο μύθος του πειράματος δεν έχει κτισθεί στη διαφωνία του αν είναι εφικτό ή όχι, άλλωστε οι μαρτυρίες καταδεικνύουν αποτυχία, αλλά του αν έγινε ή όχι και αν η ιστορία που έχει καταγραφεί είναι η ιστορία ενός τέτοιου πειράματος. Συμπερασματικά, η μη ύπαρξη επιστημονικής βάσης και τεχνικής επάρκειας δεν αποδεικνύει ότι η ιστορία του Allen ή του Bielek είναι ψεύτικη, όπως βέβαια ισχύει και το ακριβώς αντίστροφο.
Είναι δεδομένο ότι η ηλεκτρονική απόκρυψη είναι στο επίκεντρο του τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε σήμερα υπάρχουν αεροσκάφη και πλοία που έχουν ενσωματωμένες τεχνικές ηλεκτρονικής απόκρυψης οι οποίες βασίζονται είτε σε κατάλληλο σχήμα και υλικά κατασκευής ώστε να ελαχιστοποιείται η επιστροφή σήματος (παθητική απόκρυψη, αεροσκάφη stealth), είτε σε συνδυασμό της παθητικής απόκρυψης με αδρανοποίηση της ηλεκτρονικής υπογραφής μέσω ηλεκτρονικής σιγής (απενεργοποίηση των ραντάρ).Έρευνες και πειράματα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Δυστυχώς, από την αρχή της ύπαρξης καταγεγραμμένης ιστορίας του πολιτισμού, οι πόλεμοι και γενικότερα οι στρατιωτικές εφαρμογές είναι από τους κύριους παράγοντες επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου. Ουσιαστικά η περίοδος έντασης κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύρραξης επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό την τεχνολογική πρόοδο, καθώς οι αντιμαχόμενοι αναζητούν τρόπους να αποκτήσουν κάθε είδους υπεροχή στο πεδίο της μάχης.
Ο Β’ ΠΠ και η περίοδος λίγο πριν από αυτόν οδήγησε σε πλήθος τεχνικές εξελίξεις, αν και πολλές από αυτές ήταν και εξακολουθούν να είναι αμφίβολης χρησιμότητας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι εξελίξεις στην κατασκευή συνθετικών ελαστικών, η εξέλιξη των αεριωθούμενων αεροσκαφών και των πυραύλων, η εξέλιξη του ραντάρ, νέες μέθοδοι βιομηχανικής παραγωγής με στόχο την αυξημένη παραγωγικότητα και τυποποίηση και άλλες πολλές.
Οι περισσότερες από τις εξελίξεις αυτές ήταν αποτέλεσμα ερευνητικών προγραμμάτων με μέσο ή μεγάλο βαθμό μυστικότητας για προφανείς λόγους. Φυσικά στην κορυφή των μυστικών ερευνητικών προγραμμάτων στέκεται το σχέδιο Manhattan, το πρόγραμμα εξέλιξης της ατομικής βόμβας, με κέντρο την έρημο του NewMexico. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο και κατά καιρούς γίνονται σχετικές αποκαλύψεις ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου «έτρεξαν» πλήθος μυστικά ερευνητικά προγράμματα και από τις δύο πλευρές του λόφου, τα οποία δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μερικά από αυτά σε τομείς της επιστήμης που δεν είναι ακόμα απόλυτα ξεκάθαροι.
Η Ναυτική Βάση της Philadelphia το 1947
Άρα δεν θα ήταν απίθανο να έγιναν απόπειρες πρακτικής αξιοποίησης των θεωριών των ενοποιημένων πεδίων και τουηλεκτρομαγνητισμού για την οπτική ή ηλεκτρονική απόκρυψη αεροσκαφών, πλοίων ή οχημάτων εδάφους. Όμως έγινε ένα τέτοιο πείραμα στη Philadelphia σε ένα αντιτορπιλικό συνοδείας;
Για ποιο λόγο επελέγη για τη διεξαγωγή ενός τόσο σπουδαίου πειράματος ένα μέρος όπως η Philadelphia και όχι κάποιο μέρος καλύτερα προφυλαγμένο από αδιάκριτα μάτια ; Και όταν αναφέρεται κανείς για αδιάκριτα μάτια ίσως δεν αναφέρεται τόσο στα μάτια του Allen, όσο σε εκείνα Γερμανών πρακτόρων. Ήταν γνωστό ότι λιμάνια και βάσεις όπως αυτά της N. York, της Philadelphia και του Norfolk, ήταν από τα αγαπημένα σημεία παρατήρησης των πρακτόρων της Abwher (Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών) οι οποίοι με αυτό τον τρόπο ενημέρωναν τη Γερμανική διοίκηση για το ποια πλοία και νηοπομπές αναχωρούσαν για τον Ατλαντικό.

Οι Θεωρίες Συνομωσίας

Επίσημα το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αρνηθεί την ύπαρξη οποιουδήποτε σχετικού ερευνητικού προγράμματος την εποχή του 2ου ΠΠ και άρα την εκτέλεση του Πειράματος της Philadelphia. Ένα κομβικό σημείο στην όλη ιστορία είναι η κλήση του Jessup στο Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και η έκδοση Varo που ακολούθησε. Όλοι οι οπαδοί του πειράματος στέκονται, και όχι άδικα, στο ενδιαφέρον του Ναυτικού για τις αναφορές στο πείραμα και τις άλλες σημειώσεις στο βιβλίο του Jessup. Επίσημα η όλη ενέργεια της κλήσης του Jessup και της έκδοσης Varo, αποδίδεται σε προσωπικό ενδιαφέρον και πρωτοβουλία συγκεκριμένων αξιωματούχων του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών και όχι σε υπηρεσιακή πράξη.
Είναι πάντως γεγονός, και επισημαίνεται από πολλούς ερευνητές, ότι αυτά τα γεγονότα είναι που δημιούργησαν το πείραμα της Philadelphia και όχι οι επιστολές του Allen. Η έκδοση Varo και η σκοπιμότητά της δημιούργησαν την αίσθηση του έντονου ενδιαφέροντος του Ναυτικού για το θέμα και άρα την υποψία ότι «κάτι συμβαίνει».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ο μύθος του πειράματος της Philadelphia στηρίχθηκε ουσιαστικά σε μια απίστευτη και απόλυτα ατεκμηρίωτη ιστορία (Allen), σε ένα ομολογουμένως παράξενο, ίσως και ύποπτο, ενδιαφέρον του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών (έκδοση Varo), σε μια μάλλον προσωπική τραγωδία (Jessup) και σε ένα διαφημιστικό-επικοινωνιακό τέχνασμα (ταυτοποίηση του πλοίου).
Είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο, πραγματικό και χειροπιαστό, από εκείνα που η νομική επιστήμη ονομάζει πειστήρια, που να ενισχύει την ιστορία του Allen και την ανάπτυξή της από το βιβλίο που έχει θεωρηθεί η επιτομή του γεγονότος (το βιβλίο των Moore & Berlitz). Υπάρχει μόνο μια ένδειξη, το ενδιαφέρον του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών. Και όλα αυτά μετά από 45 χρόνια ερευνών, θεωριών και αναζητήσεων από πολλούς ερευνητές, ευφυείς και με πρόσβαση σε αρκετές πηγές.
Με βάση λοιπόν την απλή λογική, η ιστορία του πειράματος όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή, δεν είναι αληθινή. Μάλλον στηρίζεται στη λανθασμένη αντίληψη του Allen για πράγματα που είδε και κυρίως άκουσε, σε συνδυασμό με τη δημιουργική φαντασία του και την αναπαραγωγή της ιστορίας τα επόμενα χρόνια από ερευνητές και συγγραφείς, άλλες φορές καλοπροαίρετους και άλλες φορές με αντικείμενο το κέρδος ή/και τη φήμη.
Η μοναδική περίπτωση να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πείραμα έγινε, είναι η σχετική επίσημη παραδοχή από το Ναυτικό ή την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κάτι εντελώς απίθανο γιατί ισοδυναμεί με αποδοχή του ότι όσα έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα είναι ψέματα.
Από την άλλη πλευρά ποτέ δε θα πάψουν να υπάρχουν εκείνοι που έστω και χωρίς αποδείξεις, παρά μόνο με αδύναμες ενδείξεις, θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι το 1943, στην περιοχή της Philadelphia, έγινε κάτι που μπορεί να ανατρέψει την καθημερινή εικόνα που έχουμε για τον κόσμο μας.

αναδημοσίευση από mystery-gr.blogspot

Το χρήμα φέρνει τον οργασμό

Ο δόκτορ Τόμας Πόλετ – που είναι ψυχολόγος και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ στη Βρετανία- δήλωσε στους Τάιμς πως η αύξηση του εισοδήματος του συντρόφου έχει μια έντονη θετική επίδραση στη συχνότητα οργασμού που αναφέρουν οι ίδιες οι γυναίκες. Δηλαδή η συχνότητα των οργασμών στις γυναίκες συνδέεται...

άμεσα με τον πλούτο των συντρόφων τους. Ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται άμεσα από το χρήμα αλλά ευτυχώς ο ανδρικός οργασμός δεν εξαρτάται καθόλου από το χρήμα. Οι άντρες έχουν οργασμό χωρίς να δίνουν σημασία στο αν η ερωμένη τους είναι πλούσια ή φτωχιά. Έτσι αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι άντρες είναι πιο ανιδιοτελείς από τις γυναίκες.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Το «τσιπάκι του σεξ»


Ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης εργάζονται για τη δημιουργία μικροσκοπικών ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων που θα είναι εμφυτευμένα στον εγκέφαλο και τα οποία...
κάποια μέρα, θα διεγείρουν τα κέντρα ηδονής των ατόμων που δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ.

Το «τσιπ του σεξ», όπως έχει ονομαστεί, θα διεγείρει μια περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού, ακριβώς πίσω από τα μάτια, η οποία συνδέεται με τα αισθήματα απόλαυσης από το σεξ και το φαγητό και, αντίστροφα, με την ανηδονική κατάσταση, δηλαδή με την αδυναμία απόλαυσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science και τις βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Τelegraph. Σχετική εργασία έχει επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό «Nature Reviews Neuroscience» από τον Μόρτεν Κρίνγκελμπαχ, του τμήματος Ψυχιατρικής της Οξφόρδης.
Το τσιπ δουλεύει... προκαλώντας μικρά σοκ με ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργείται από τα εμφυτευμένα ηλεκτρόδια. Ένα σχετικό τσιπ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από Πάρκινσον. Όμως θα χρειαστεί να περάσει περίπου μια δεκαετία, σύμφωνα με τον καθηγητή νευροχειρουργικής της Οξφόρδης Τίπου Αζίζ, προτού τοποθετηθεί με ασφάλεια ένα εμφύτευμα για την καταπολέμηση της ανηδονίας, καθώς προς το παρόν η αναγκαία χειρουργική επέμβαση δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Σύμφωνα με τον Αζίζ, «ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα τέτοιο τσιπ θα κάνει τη δουλειά του. Πριν λίγα χρόνια, ένας επιστήμονας εμφύτευσε μια παρόμοια συσκευή στον εγκέφαλο μιας γυναίκας που είχε χαμηλές σεξουαλικές ορμές και την μετέτρεψε σε μια ιδιαίτερα σεξουαλική γυναίκα. Όμως σε εκείνη δεν άρεσε τελικά η ξαφνική της αλλαγή και ζήτησε το εμφύτευμα να αφαιρεθεί από τον εγκέφαλό της».

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Mητρικό γάλα θα παράγεται απο κατσίκες...

Ρώσοι και λευκορώσοι ερευνητές αναφέρουν ότι τροποποιούν γενετικώς κατσίκες ώστε να παράγουν γάλα με τις ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού.

Το γάλα θα είναι δυνατόν να καταναλώνεται τόσο από βρέφη των οποίων οι μητέρες δεν είναι σε θέση να θηλάσουν.... όσο και από ενηλίκους. Παράλληλα όμως, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, η έρευνά τους αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη φαρμάκων που θα εκμεταλλεύονται τις αντιβιοτικές ιδιότητες της λακτοφερρίνης, μιας πρωτεΐνης που ανευρίσκεται στο γάλα της γυναίκας.

Τα φάρμακα αυτά θα ανοίξουν νέους δρόμους στη θεραπεία του καρκίνου, καθώς και σε άλλες νόσους του ανοσοποιητικού και του γαστρεντερικού συστήματος. Ηδη, 90 θηλυκές αίγες, των οποίων οι πατεράδες είχαν τροποποιηθεί γενετικώς, εκτρέφονται σε μια μυστική φάρμα έξω από τη Μόσχα. Εκτιμάται ότι αργότερα εφέτος, όταν οι κατσίκες θα είναι στην κατάλληλη ηλικία.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Το "καυτό" βίντεο της πορνοστάρ που συμμετέχει στο X-Factor!!

Μάλλον θα έπρεπε να συμμετέχει στο XXX- Factor... Είναι στριπτιζέζ, όπως και οι άλλες τρεις του συγκροτήματος, έχει γυρίσει ταινίες πορνό και προσπάθησε, αλλάζοντας το όνομά της, να κρατήσει κρυφή αυτή τη δραστηριότητά της προκειμένου να μη μετρήσει αρνητικά στο X- Factor...


Πρόκειται για την 22χρονη Vicky (Coco) Lloyd, τραγουδίστρια στο συγκρότημα "Kandy Rain", της οποίας τα... άπλυτα βγήκαν στη φόρα και μαζί φωτογραφίες της και βίντεο που δείχνουν όλα της τα... ταλέντα! Από σαδομαζοχιστικές... δραστηριότητες με μαστίγιο και ρούχα vinyl μέχρι την αυτοικανοποίησή της στο μπάνιο της!

Ξέχασα να αναφέρω ότι... πετάει κιόλας στις ταινίες... δράσης αφού αναδεικνύει το ταλέντο της ντυμένη και πιλότος της... SexAir. Στην ελληνική εκδοχή του ριάλιτι, δυστυχώς ή ευτυχώς, τέτοια... φρούτα δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα...


Μπαταρία με ενσωματωμένη …μανιβέλα

Τούτη εδώ η μπαταρία δεν χρειάζεται ούτε φορτιστή, ούτε πρίζα. Προσφέρει, δε, στους κατόχους της ένα πρωτότυπο τρόπο να τη γεμίσουν όταν αδειάσει από ενέργεια: μια χειροκίνητη μανιβέλα!

Με αυτήν μπορεί κανείς να φορτίσει την μπαταρία με ένα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Σίγουρα η ύπαρξη μιας χειροκίνητης αποσπώμενης μανιβέλας σε μια μπαταρία προκαλεί το γέλωτα, αλλά καλύτερα αυτό παρά να μείνετε από …μπαταρίες.


Αυτό το πρωτότυπο σύστημα φόρτισης αποτελεί έμπνευση του σχεδιαστή Qian Jiang και έχει ως σκοπό να κάνει εφικτή την επαναφόρτιση της μπαταρίας χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε πρόσθετου gadget. H μπαταρία με τη μανιβέλα βρίσκεται ακόμα στα σχέδια, ενώ όταν και αν υλοποιηθεί θα χρειάζεται να γυρίζετε τη μανιβέλα για 20 λεπτά μέχρι να τη γεμίσετε.

ΠΗΓΗ:Yanko Design

Κρίσιμη η ηλικία των 27 για τον εγκέφαλό μας!


Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι πνευματικές ικανότητες ενός ανθρώπου βρίσκονται στην ακμή τους στην ηλικία των 22 ετών... αλλά, πέντε χρόνια μετά, αρχίζει η... κατρακύλα!

Ο καθηγητής Τίμοθι Σολτχάουζ υποστηρίζει πως τα αποτελέσματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι οι θεραπείες, που είναι σχεδιασμένες για να αποτρέπουν ή να... αντιστρέφουν τις παθήσεις σχετικές με τη γήρανση, ίσως χρειαστεί να ξεκινούν νωρίτερα, πολύ πριν την ηλικία της συνταξιοδότησης.

Στην έρευνα, που διήρκεσε εφτά χρόνια, έλαβαν μέρος 2000 άντρες και γυναίκες. Από τους συμμετέχοντες, ηλικίας 18 - 60 ετών, ζητήθηκε να λύσουν οπτικά παζλ, να θυμηθούν λέξεις και λεπτομέρειες ιστοριών.

Παρόμοια τέστ χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση πνευματικών διαταραχών και μεταπτώσεων, όπως η άνοια. Από την έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια προέκυψε ότι 9 στα 12 τεστ έδειξαν πως στο 22ο έτος της ζωής μας καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις.

Η ηλικία, όμως, όπου παρατηρείται η πρώτη κάμψη από την κορυφή είναι τα 27, καθώς μειώνεται η ταχύτητα της σκέψης. Από τα 37 δε και μετά χάνεται σταδιακά η ικανότητα της μνήμης.
Πάντως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι η ηλικία των 27 ετών έχει αρνητική σημασία, αφού στα 27 τους πέθαναν διάσημοι μουσικοί, όπως ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν και ο Κέρτ Κομπέιν.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Playboy Brasil : Jessica Maia - Carnival Queenαναδημοσίευση από okokoras.blogspot.com

cyanna shine ........ ακούγεται πολύ

Playmates and Cyber Girl 2009

Αν γίνει έτσι και η Ολυμπιακή Αεροπορία...δεν θα μας πιάνει κανειςDJ Raw vs Gee & Lighter - Naked

Έχουμε μετάλλαξη του ιού της γρίπης Η1Ν1


Γενετική μετάλλαξη του ιού της νέας γρίπης Α(H1N1) που είναι ανθεκτικότερη έναντι του αντιβιοτικού Tamiflu ανιχνεύθηκε σε μια έφηβη στην οποία δεν είχε χορηγηθεί το φάρμακο αυτό ποτέ στο παρελθόν, δήλωσε αξιωματούχος των Ιαπωνικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Το κρούσμα πιστεύεται πως αποτελεί την πρώτη περίπτωση μετάδοσης, από άνθρωπο σε άνθρωπο, μετάλλαξης του λεγόμενου ιού της γρίπης Α που δεν αντιμετωπίζεται με Ταμιφλού στην Ιαπωνία.

Ωστόσο ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Τακέσι Ενάμι επισήμανε ότι ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί οριστικά το γεγονός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε εκτιμήσει το Σεπτέμβριο ότι η εμφάνιση πανδημιών που δεν αντιμετωπίζονται με φάρμακα είναι σπάνια, αλλά δεν απέκλεισε να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Η μετάλλαξη ανιχνεύτηκε από γιατρούς στο Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας, σε μια έφηβη που εισήχθη σε νοσοκομείο με υψηλό πυρετό στις 22 Αυγούστου. Της χορηγήθηκε το σκεύασμα Relenza της GlaxoSmithKline και ανένηψε μια ημέρα αργότερα, σύμφωνα με το Ιαπωνικό υπουργείο Υγείας.

Η μετάλλαξη δεν επιδεινώνει τον ιό, ούτε υπάρχουν ενδείξεις ασυνήθιστης αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή, κατά την ίδια πηγή.

Ο κίνδυνος ο ιός να μην αντιμετωπίζεται με το Ταμιφλού είναι υψηλότερος σε ασθενείς με αδύναμο ανοσοποιητικό στους οποίους έχει ήδη χορηγηθεί το σκεύασμα, που παράγει η Roche Holding με άδεια της Gilead Sciences.

Είναι επίσης υψηλός σε ασθενείς που έχουν λάβει αντιβιοτικά προληπτικά διότι εκτέθηκαν σε φορείς του ιού αλλά παρ' όλ' αυτά προσβάλλονται.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot

Το Pirate Bay μετακόμισε σε ένα πυρηνικό καταφύγιο.

Αφού κυνηγήθηκε από διάφορους φορείς που δρουν κατά της πειρατείας, το Pirate Bay επέστρεψε ποιο "απρόσβλητο" από ποτέ. Στην αρχική τους σελίδα αναγράφεται η φράση "Κανείς δεν βάζει το Pirate Bay στην γωνία", δανειζόμενοι την ατάκα του Patrick Swayze από την ταινία Dirty Dancing.
Την περασμένη παρασκευή αναφέρθηκε ότι το Pirate Bay εξαναγκάστηκε να μετακινηθεί εκτός Σουηδίας και ο μεγαλύτερος tracker του κόσμου βρήκε προσωρινά ένα καινούργιο σπίτι στην Ουκρανία. Στην συνέχεια μετακόμισε στην τωρινή και ποιο μόνιμη κατοικία του, στο CyberBunker.
To CyberBunker είναι ένα πρώην πυρηνικό καταφύγιο του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία. Η εγκατάσταση χτίστηκε την δεκαετία του '50 με σκοπό την προστασία από πυρηνική επίθεση, αλλά είναι εξοπλισμένο επιπλέον με ασπίδα προστασίας από ηλεκτρομαγνητικό παλμό και σύστημα φιλτραρίσματος αέρα από ραδιενεργούς/βιολογικούς/χημικούς παράγοντες, εξασφαλίζοντας έτσι ότι οι servers θα λειτουργούν ακόμη και όταν δεν θα υπάρχει κανείς για να συνδεθεί μαζί τους.
(Αυτό που δεν μας είπαν βέβαια είναι αν έχει κανένα σύστημα προστασίας από τους δικηγόρους.... αλλά δεν νομίζω η τεχνολογία να έχει προχωρήσει τόσο πολύ.)
Πηγή: [link]
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Μια πολύ έξυπνη διαφήμιση από το τηλεοπτικό κανάλι Canal+, την οποία συνιστώ να δείτε...

Ανέκδοτο

Είναι ένας παπάς ο οποίος μόλις διορίζεται σε μια εκκλησία στην Κρήτη.Έχει όμως ένα πρόβλημα...δεν γουστάρει τους Κρητικούς.
Την πρώτη Κυριακή κατά το κήρυγμά του λέει στους πιστούς...
-Θα σας μιλήσω σήμερα για την Μαρία τη Μαγδαληνή,η οποία ήταν μια πόρνη... από τα Χανιά...

Αμέσως οι πιστοί αντέδρασαν:

-Από τα Χανιά πάτερ...τι είναι αυτά που λες...κτλ.Ο παπάς όμως επέμενε.

Την επόμενη Κυριακή πάλι τα ίδια ο παπάς:

-Σήμερα θα σας μιλήσω για την παραβολή του <<Άσωτου Υιού>>,ο οποίος ήταν ο γιος ενός βοσκού από το Ηράκλειο...

Αγανακτούν οι πιστοί και κάνουν παράπονα στον Μητροπολίτη.Φωνάζει αυτός τον παπά και του λέει:
-Ξέρω ότι δεν συμπαθείς τους Κρητικούς,ούτε και εγώ τους γουστάρω,προσπάθησε όμως να είσαι πιο διακριτικός και να μην τους τη λες χύμα...

Οπότε την την επόμενη Κυριακή λέει ο παπάς στους πιστούς:

-Σήμερα θα μιλήσουμε για το Μυστικό Δείπνο...και συνεχίζει...
-Μαζεύει ο Χριστός τους μαθητές του και τους λέει <<απόψε κάποιος από εσάς θα με προδώσει>>.
Και αμέσως του απαντά ο...Ιούδας:<<Ίντα λες μωρέ σύντεκνέ?>>...

αναδημοσίευση από MINIMARKET

μπάλα η στρογγυλή θεα


Bootyful Soccer Video - Watch more Funny Videos
αναδημοσίευση από molemou1.blogspot.com

Είναι αυτό που λέμε.. έκανε φτερά!!!

'Flying'Mac!

Αγνωστος παρέμενε μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος δακτύλιος του Κρόνου


Το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA ανακάλυψε τον μεγαλύτερο δακτύλιο του Κρόνου, άγνωστο μέχρι σήμερα, ένα σχηματισμό τόσο μεγάλο ώστε, αν ήταν ορατός από τη Γη, θα φαινόταν να έχει μέγεθος διπλάσιο από της πανσελήνου.

Ο αμυδρός δακτύλιος αποτελείται από σωματίδια σκόνης και πάγου και έχει διάμετρο 13 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η ομάδα της Αν Βέρμπισερ του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται την Τετάρτη στο βρετανικό περιοδικό Nature.

Ο δακτύλιος απέχει από την επιφάνεια του Κρόνου σχεδόν 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα και εκτείνεται προς τα έξω για ακόμα 12 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι σχηματίζει γωνία 27 μοιρών με το επίπεδο των υπόλοιπων επτά κύριων δακτυλίων και κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο δακτύλιος είναι διάχυτος και δεν διακρίνεται στο ορατό φως, εκπέμπει όμως υπέρυθρη ακτινοβολία την οποία κατέγραψε το Spitzer.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε κοιτάξει στην περιοχή του δακτυλίου με υπέρυθρο τηλεσκόπιο, επισήμανε εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA στην Καλιφόρνια, το οποίο διαχειρίζεται το Spitzer.

Όσον αφορά την προέλευση του υλικού από το οποίο σχηματίστηκε ο δακτύλιος, οι επιστήμονες είναι σχεδόν βέβαιοι ότι πρόκειται για σκόνη και πάγο που εκτινάχθηκε από προσκρούσεις στην επιφάνεια της Φοίβης, ενός μικρού δορυφόρου του Κρόνου που κινείται μέσα στον δακτύλιο και μάλιστα προς την ίδια κατεύθυνση.

Η ύπαρξη του δακτυλίου φαίνεται να δίνει λύση και στο μυστήριο του Ιαπετού, ενός άλλου φεγγαριού του Κρόνου που έχει μια άσπρη και μια σκούρα πλευρά.

Φαίνεται ότι σκούρα υλικά που αποσπώνται από τον δακτύλιο και κινούνται προς τον Κρόνο πέφτουν πάνω στον Ιαπετό και λεκιάζουν τη μια πλευρά του, εκτιμούν οι ερευνητές.

«Οι αστρονόμοι υποψιάζονταν εδώ και καιρό ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο εξώτερο φεγγάρι του Κρόνου, Φοίβη, και το σκούρο υλικό του Ιαπετού. Ο νέος δακτύλιος παρέχει πειστικές ενδείξεις για αυτή τη σχέση» σχολίασε ο Ντάγκλας Χάμιλτον του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot

Το πρώτο εμβόλιο κατά της κοκαΐνης!


Ένα εμβόλιο σχεδιασμένο να εμποδίζει την κοκαΐνη να φτάσει τον εγκέφαλο βοήθησε ορισμένους από τους εθισμένους εθελοντές που το δοκίμασαν να περιορίσουν την χρήση του ναρκωτικού, δείχνει η πρώτη μεγάλη δοκιμή της προσέγγισης..


«Πρόκειται για σημαντική μελέτη. Δείξνει ξεκάθαρα ότι [...] είναι δυνατό να αναπτύξουμε εμβόλια που παρεμβαίνουν στις δράσεις της κοκαΐνης στον εγκέφαλο» εκτιμά η Δρ Νόρα Βόλκοφ, διευθύντρια του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Κατάχρησης Ναρκωτικών, το οποίο χρηματοδότησε τη δοκιμή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιοποιούνται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ινστιτούτου ότι σχεδιάζει την τελική φάση των κλινικών δοκιμών για ένα αντίστοιχο εμβόλιο κατά της νικοτίνης, με την ονομασία NicVax.

Και τα δύο εμβόλια αναγκάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα που συνδέονται στα μόρια της εθιστικής ουσίας και την εμποδίζουν να φτάσει στον εγκέφαλο.

Πολλοί επιστήμονες παραμένουν πάντως δύσπιστοι όσον αφορά τα εμβόλια κατά των εθισμών. Οι χρήστες, επισημαίνουν, θα μπορούσαν απλά να καταναλώνουν μεγαλύτερες δόσεις του ναρκωτικού, μέχρι να εξαντληθούν τα αντισώματα στην κυκλοφορία του αίματος.

Το εμβόλιο κατά της κοκαΐνης έδωσε πάντως ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στη δοκιμή συμμετείχαν 115 χρήστες κοκαΐνης και ηρωίνης που υποβλήθηκαν σε θεραπεία υποκατάστασης με μεθαδόνη. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία έλαβε πέντε δόσεις του εμβολίου σε διάστημα 12 εβδομάδων, ενώ η δεύτερη έλαβε ισάριθμες ενέσεις ψευδοφαρμάκου (placebo) για λόγους σύγκρισης.

Από τα 55 άτομα που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εμβολιασμών με το πραγματικό εμβόλιο, το 38% (21 άτομα) εμφάνισε επαρκή επίπεδα αντισωμάτων. Από την ομάδα αυτή, το 53% σταμάτησε ή περιόρισε τη χρήση κοκαϊνης, συγκριτικά με 23% στην ομάδα με τα χαμηλότερα επίπεδα αντισωμάτων.

Νέα δοκιμή με τη συμμετοχή περισσότερων εθελοντών προγραμματίζεται για το 2010.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory