Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009
Tι «μεθάει» για σεξ τις γυναίκες;


Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί αρκεί για να ανεβάσει τη λίμπιντο των γυναικών! Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρασί αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών και μάλιστα το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες εκείνες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.

Η έρευνα, η πρώτη του είδους της διεθνώς, που μελέτησε τη συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές, πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.

Στη μελέτη πήραν μέρος 800 γυναίκες ηλικίας 18 – 50 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασιού είτε οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού, και η τρίτη ομάδα όσες περιορίζονταν στο τσάι. Οι γυναίκες με ημερήσια κατανάλωση πάνω από δύο ποτήρια κρασιού εξαιρέθηκαν από την έρευνα για να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειες της μέθης.

Οι εθελόντριες συμπλήρωσαν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας πέτυχαν «σκορ» 27,3 μονάδων, της δεύτερης 25,9 και της τρίτης 24,4.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

1ος online Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής


Με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής ρομποτικής, τη στήριξη των ερασιτεχνών του χώρου, αλλά και την παρουσία νέων ιδεών και κατασκευών από τα πανεπιστημιακά, πολυτεχνικά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας μας, διοργανώνεται ο 1ος online Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής από το Grobot.gr, την ελληνική «πύλη» για το χόμπι της ρομποτικής, σε συνεργασία με το Buyarobot.gr. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της καλύτερης ελληνικής ρομποτικής κατασκευής για το έτος 2009.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω του www.grobot.gr, με χορηγό το www.buyarobot.gr. Δυνατότητα υποβολής κατασκευών έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ομάδες ατόμων ή εκπαιδευτικοί οργανισμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) με έδρα την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα μέλη (με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) στο www.grobot.gr και θα πρέπει να υποβάλουν με e-mail (competition@grobot.gr) την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.
Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις σχετικά με τις τεχνολογικές και κατασκευαστικές επιλογές του κατασκευαστή ή τις ομάδας (υλικά κατασκευής, επεξεργαστές, τρόπος τροφοδοσίας κλπ.). Μόνος περιορισμός είναι ότι η κατασκευή θα πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα (χωρίς κάποιο χειριστήριο) και να εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία, η οποία και θα περιγράφεται από τον κατασκευαστή ή την ομάδα στο αναλυτικό της κείμενο.
Η υποβολή των κατασκευών θα πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικές φωτογραφίες, κείμενο σε μορφή word με περιγραφή της λειτουργίας του ρομπότ, περιγραφή των σταδίων κατασκευής, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Απαιτείται, επίσης, βίντεο με την παρουσίαση των λειτουργιών της κατασκευής. Η αξιολόγηση των κατασκευών θα γίνει με βάση όχι μόνο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και τη δυσκολία κατασκευής και προγραμματισμού.
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη της καλύτερης κατασκευής για το έτος 2009, ενώ οι τρεις πρώτες κατασκευές θα λάβουν μια σειρά δώρων από το buyarobot.gr. Το πρώτο δώρο θα είναι ένα σετ από αισθητήρες της Parallax, το δεύτερο ένα Boe Bot ρομπότ και το τρίτο δώρο ένα αναπτυξιακό Arduino USB Board.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

"Η διακοπή του καπνίσματος όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά αντίθετα βελτιώνει τον μεταβολισμο"


"Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί βραχυχρόνια να προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους (3-5%), αλλά αυτό οφείλεται στο ότι οι πρώην καπνιστές αυξάνουν την ποσότητα φαγητού που τρώνε προκειμένου να αντισταθμίσουν τη συνήθεια του τσιγάρου. Μακροχρόνια ωστόσο όχι μόνο δεν... παχαίνει αλλά αντίθετα βελτιώνει την ταχύτητα του μεταβολισμού, καθώς ο οργανισμός λειτουργεί και οξυγονώνεται καλύτερα. Επιπλέον, η διακοπή του καπνίσματος όταν συνδυαστεί με σωστή διατροφή και φυσική δραστηριότητα έχει θετική δράση όχι μόνο στο βάρος μας αλλά στην υγεία μας γενικότερα. Συνεπώς, η αύξηση βάρους που συνοδεύει τη διακοπή του καπνίσματος οφείλεται στις διατροφικές υπερβολές και όχι στην ίδια τη διακοπή."
αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.comΤέρμα οι γρατζουνιές στα αυτοκίνητα


Τέρμα στην καθημερινή αγωνία των ιδιοκτητών αυτοκινήτου πρόκειται να θέσει ένα νέο, ειδικό υφασμάτινο πανί πολυουρεθάνης, καθώς, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, μπορεί να επισκευάσει τις μικροφθορές που παρουσιάζονται στο χρώμα πάνω στις εξωτερικές επιφάνειες των οχημάτων. Μέσα σε ένα... διάστημα 15 έως 30 λεπτών τα σημάδια που έχουν κηλιδώσει το αυτοκίνητο εξαφανίζονται ως διά μαγείας κάνοντάς το να αστράφτει σαν καινούργιο.

Οι επιστήμονες που το επινόησαν υποστηρίζουν πως η χρήση του μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες επιφάνειες, όπως στις οθόνες των iPod, στα παπούτσια, ακόμη και σε διάφορα διακοσμητικά που έχουν υποστεί ανάλογες φθορές. Επίσης και σύμφωνα με όσα δήλωσε για το θέμα ο δρ Μάρεκ Ούρμπαν του Πανεπιστημίου του Νότιου Μισισιπή, «η χρήση του θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμη και στη συντήρηση ιατρικών εργαλείων». Αν και το υλικό βρίσκεται ακόμη σε εργαστηριακό στάδιο, οι εφευρέτες του υποστηρίζουν πως θα διατίθεται στο εμπόριο μέσα στην επόμενη πενταετία.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Κοινός φορτιστής για τα κινητά από το 2010

Την εναρμόνιση των φορτιστών κινητών τηλεφώνων από το 2010 ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/06) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από δέσμευση προς αυτήν την κατεύθυνση των εταιρειών εξοπλισμού της κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες δεσμεύονται να εναρμονίσουν τους φορτιστές στους κόλπους των χωρών μελών της ΕΕ, εγγυώμενες τη συμβατότητά τους μέσω σύνδεσης micro-USB.


Με τη συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι οι χρήστες θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ευκολία χρήσης των κινητών τους, ο αριθμός των φορτιστών θα μειωθεί και θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος για το περιβάλλον, καθώς θα περιοριστεί σημαντικά ο όγκος των «υψηλής τεχνολογίας» απορριμμάτων, εφόσον οι καταναλωτές δε θα πετάνε τον παλιό φορτιστή κάθε φορά που θα αγοράζουν καινούρια συσκευή.

«Με ικανοποιεί πολύ το γεγονός ότι η βιομηχανία κατέληξε σε συμφωνία, η οποία θα απλοποιήσει τη ζωή των καταναλωτών. Θα μπορούν να φορτίζουν οπουδήποτε το κινητό τους χάρη στον νέο γενικής χρήσης φορτιστή», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, που είναι αρμόδιος για τη Βιομηχανία.

NOKIA, Sony Ericcson, Motorola, Samsung, Apple και RIM είναι μερικές από τις εταιρείες που δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν μία κοινή σχεδίαση φορτιστή, που ενδέχεται να είναι διαθέσιμος στα ράφια των καταστημάτων εντός του 2010. Η πρώτη γενιά νέων κινητών τηλεφώνων με εναλλάξιμους φορτιστές αναμένεται να φτάσει στην αγορά της ΕΕ από το 2010.

Υπέρ του μέτρου είχε ταχθεί και η GSMA, η ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπέρ της ενοποίησης τάσσονται και οι αρμόδιοι φορείς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

αναδημοσίευση από www.cosmo.gr

Αυτοκίνητο που τρέχει και στην θάλασσα.

01_db_0021

Η WaterCar Inc αναπτύσσει υψηλής απόδοσης αμφίβια αυτοκίνητα που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες στο νερό όπως και στην άσφαλτο (0-60 mph σε 4,5 δευτερολεπτα).
Οι πόρτες του έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην επιτρέπουν την εισόδου του νερού μέσα στο αυτοκίνητο αλλά ανοίγοντας την πόρτα έχετε και γρήγορη πρόσβαση στο νερό όταν θελήσετε να κάνετε μια βουτιά. Το εσωτερικό βασίζετε στο σχέδιο μιας βάρκας με κυκλικά καθίσματα στο πίσω μέρος και παρόμοια καθίσματα στο μπροστινό όπως το κάθισμα του καπετάνιου σε μια βάρκα.


Το κόστος για να αποκτήσετε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι 200.000 δολάρια. Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το αμφίβιο αυτοκίνητο πατήστε εδώ.
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Πως επιδρούν οι σφαίρες σε Super-Slow Motion

Αυτό το βίντεο 10 λεπτών παρουσιάζει την επίδραση των σφαιρών σε διάφορους στόχους από 1 εκατομμύριο frames ανά δευτερόλεπτο. Είναι δημιουργία του Werner Mehl, που είναι ένας πτυχιούχος μηχανικός διακεκριμένος στην ανάπτυξη high-speed φωτογραφίας.αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Tραπεζίτης προσποιείται το χειρούργο για 14 ολόκληρους μήνες


Ένας επιτυχημένος Γερμανός τραπεζίτης συμμετείχε για πάνω από ένα χρόνο σε περίπλοκες εγχειρήσεις στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Erlanger που βρίσκεται στη Βαυαρία. Ο τριαντάχρονος Christian Eberhard πλαστογράφησε το πτυχίο του κι έγραψε ο ίδιος τις συστατικές του επιστολές.
Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως o Eberhard ήταν «πορωμένος» με την ιδέα της ιατρικής από τότε που δούλεψε για 10 μήνες σε ένα νοσοκομείο αντί εθνικής θητείας. Ο Eberhard συμμετείχε σε πάνω από 190 επεμβάσεις από ακρωτηριασμούς μέχρι εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη, το συκώτι και τους πνεύμονες.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Werner Hohenberger είπε ότι είναι «άρρωστος, ένας απίστευτος παθολογικός ψεύτης με τρομερά αποθέματα εγκληματικής ενέργειας»
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

Ζει χάρη στο μπαλάκι του πινγκ πονγκ που έχει φυτεμένο δίπλα στο συκώτι!

Ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ ''φυτεμένο'' δίπλα στο συκώτι της δίχρονης Μακένζι Αργκότ, την κρατά στην ζωή και, σύμφωνα με τον γιατρό της, Δρ Άλμπερτ Σαν, το μπαλάκι αυτό θα πρέπει να μείνει για πάντα εκεί.
Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Η μικρή Μακένζι, που γεννήθηκε με ατρησία χοληφόρων πόρων, μία σπάνιας μορφής ασθένεια που καταστρέφει τους χοληφόρους πόρους και στη... συνέχεια προκαλεί κύρωση του ήπατος, υποβλήθηκε πρόσφατα σε μεταμόσχευση ήπατος. Το νέο της συκώτι, όμως, ήταν πολύ μεγάλο και, προκειμένου να μην καταστραφούν παραπλήσιες αρτηρίες, ο Δρ Σαν χρησιμοποίησε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ για να την κρατήσει στη ζωή.

Όπως ανέφερε ο πρωτοπόρος γιατρός της, τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγχειρήσεις και εμπνεύστηκε απ' αυτό. "Σκεφτόμουν πώς να προστατεύσω την Μακένζι και το μόσχευμα και το μυαλό μου πήγε στα μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Εκείνο το απόγευμα είπα στη γυναίκα μου να πάει στο σουπερμάρκετ και να αγοράσει ένα πακέτο. Την επόμενη, όταν έγινε η εγχείριση, σκέφτηκα και την λύση του σφουγγαριού, αλλά ήταν αδύνατο να δουλέψει. Έτσι χρησιμοποίησα μόνο το μπαλάκι", λέει ο Δρ Σαν.

Όλα δείχνουν ότι η τεχνική του χειρουργού από το Σίδνεϊ ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού, σύμφωνα με τους γονείς της μικρούλας, το κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας και χαίρεται την ζωή όπως κάθε άλλο δίχρονο παιδί.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Ανέκδοτο

Πεθαίνει ένας χασικλής και πάει στην κόλαση.
Ομως η κόλαση δεν ήταν έτσι όπως την είχε φανταστεί, αλλά ένας μακρύς και περίεργος διάδρομος γεμάτος πόρτες.
Κοιτάει την πρώτη πόρτα και έγραφε πάνω: "ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ".
-Χριστέ μου, τι με περιμένει; αναρωτήθηκε.
Πάει παρακάτω και...
βλέπει μια άλλη πόρτα που έγραφε :"ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ".
- Θεέ μου, συγχώρα με, πού ήρθα;
Στο τέλος του διαδρόμου περνώντας πολλές πόρτες, βλέπει μια που έγραφε: "ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ". Αρχίζει να ιδρώνει από αγωνία. Ανοίγει την πόρτα και τι βλέπει;
Τεράστιες ποσότητες χασισιού, βουνά ολόκληρα!!! Δεν πιστεύει στα μάτια του ο χασικλής! Η τύχη του ήταν βουνό !
Πάνω σε ένα βουνό από χασίς καθόταν ένας τύπος ατάραχος και "έστριβε" τσιγαριλίκια.
Τον πλησιάζει διστακτικά και του λέει:
- Ρε φιλαράκο, να πάρω λίγο "χόρτο" για να στρίψω και γω ένα τσιγάρο; - Και το ρωτάς; Πάρε... του λέει αδιάφορα.
Αφού στρίβει το πρώτο τσιγάρο ο χασικλής, μετά από λίγη ώρα του ξαναλέει:
- Ξέρεις, να πάρω λίγο παραπάνω, για να έχω και για το βράδυ να στρίβω τσιγαρλίκια;
- Ακου, λέει. Ολα αυτά δικά μας είναι, ξέρεις. Πάρε χωρίς να ντρέπεσαι.
Παίρνει μπόλικο χόρτο και στρίβει καμιά δεκαριά τσιγάρα. Χωρίς να το σκεφτεί ξαναρωτάει τον τύπο:
- Μήπως έχεις μια φωτιά για να ανάψω τα τσιγάρα;
Τον κοιτάζει περίεργα ο άλλος και του λέει:
- Ρε μάγκα, αν είχαμε και φωτιά εδώ μέσα, θα ήταν παράδεισος !!!

Ο γαλαξίας μας μπορεί να έχει 100 δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη, αρκετούς κατάλληλους για ζωή


Πιθανώς υπάρχουν εκατό δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη στο γαλαξία μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αμερικανού επιστήμονα, που ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC. Μέχρι στιγμής τα τηλεσκόπιά μας έχουν μπορέσει να εντοπίσουν περίπου 300 εξωπλανήτες πέρα από το...
ηλιακό μας σύστημα.

Ο αστροφυσικός δρ 'Αλαν Μπος, του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι των ΗΠΑ, δήλωσε ότι πολλοί από αυτούς τους εξωπλανήτες πιθανώς κατοικούνται από απλές μορφές ζωής. Πολλοί περισσότεροι εξωπλανήτες δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν τη ζωή, είτε γιατί είναι αέριοι γίγαντες σαν το Δία, είτε γιατί βρίσκονται σε πολύ κοντινή τροχιά στο άστρο τους, ώστε τα οποιαδήποτε μικρόβια θα πρέπει να αντέξουν εξοντωτικές θερμοκρασίες.

Με βάση τον περιορισμένο αριθμό εξωπλανητών που έχουν ως τώρα βρεθεί, ο Δρ Μπος εκτίμησε ότι κατά μέσο όρο κάθε άστρο σαν τον ήλιο μας έχει γύρω του τουλάχιστον ένα πλανήτη σαν τη Γη. Με ένα απλό υπολογισμό, προκύπτει ότι υπάρχουν πολλά δισεκατομμύρια εξωπλανήτες παρόμοιοι με τη Γη, μόνο στο δικό μας γαλαξία.

«Όχι μόνο πιθανότατα κατοικούνται, αλλά επίσης πιθανότατα πρόκειται να κατοικηθούν», είπε ο Μπος, «με βακτηριακές μορφές ζωής όπως αυτές που είχε η Γη πριν 3-4 δισ. χρόνια». Ο αμερικανός επιστήμονας εκτίμησε ότι η αποστολή «Κέπλερ» της NASA, που θα εκτοξευθεί το Μάρτιο, θα αρχίσει να βρίσκει μερικούς από αυτούς τους «γήινους» εξωπλανήτες τα αμέσως επόμενα χρόνια, όπως το ίδιο αναμένεται να κάνει και η γαλλική αποστολή COROT, ένα δορυφορικό τηλεσκόπιο σε τροχιά από το 2006.

Σύμφωνα με το Μπος, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν πλανήτες σαν τη Γη σε απόσταση 10 έως 30 ετών φωτός από το δικό μας πλανήτη (ένα έτος φωτός ισοδυναμεί με 9,46 τρισ. χλμ). Μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου προσπάθησε εκτιμήσει πόσοι νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν «εκεί έξω» και πρότεινε ότι ο αριθμός τους είναι αρκετές χιλιάδες.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com
Ταξίδι στο φεγγάρι σε 3 ώρες για ... όλους!


Ονειρεύεστε να εξερευνήσετε το Διάστημα και να θαυμάσετε την καμπύλη του πλανήτη μας έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα; Να ζήσετε για λίγο την έλλειψη βαρύτητας; Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το πρωτόγνωρο ταξίδι στο «άπειρο» γίνεται πραγματικότητα, κλείνοντας το μάτι σε όσους διαθέτουν το αστρονομικό ποσό των 155.000 ευρώ (200.000 δολάρια) κατ' άτομο, για 2 ώρες και 50 λεπτά!

Μέχρι σήμερα, το «χρυσό» εισιτήριο εξωγήινης... ξενάγησης έχουν προμηθευτεί μόνο 200 άτομα παγκοσμίως! Ωστόσο, το πρώτο ελληνικό πρακτορείο που θα στείλει ταξιδιώτες πέρα από τα... όρια της Γης δηλώνει αισιόδοξο, καθώς η ελίτ της ελληνικής κοινωνίας εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τις διαστημικές πτήσεις των επόμενων μηνών. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε ένας από τους επιλεγμένους συνεργάτες της Virgin Galactic. Θα είμαστε περήφανοι να έχουμε Ελληνες και Κύπριους ταξιδιώτες μέσα στις πρώτες πτήσεις. Τα ονόματά τους θα γράψουν ιστορία!» αναφέρει η Σμαράγδα Ιγγλέση, διευθύνουσα σύμβουλος του «Extravagant travel».

Οσοι επιβιβαστούν στο διαστημόπλοιο είναι σίγουρο ότι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, όμως θα κερδίσουν τιμητικό τίτλο ως «οι πρώτοι τουρίστες του Διαστήματος»! Αφού υποβληθούν σε εξετάσεις και πιστοποιηθεί ότι είναι απόλυτα υγιείς, θα ξεκινήσουν την τριήμερη εκπαίδευσή τους. Οπως εξηγεί στην «Espresso» η κυρία Ιγγλέση, απαραίτητη είναι η εξοικείωση του επίδοξου αστροναύτη με την έλλειψη βαρύτητας και τις ιδιόμορφες συνθήκες του ταξιδιού. Γιατί όταν φτάσει η μεγάλη στιγμή, το διαστημόπλοιο πετάει αρχικά στα 15 χιλιόμετρα με την υποστήριξη ειδικού αεροσκάφους και αφού αποσυνδεθεί από αυτό, αρχίζει την κάθετη πτήση του με τη βοήθεια πυραύλων με ταχύτητα ίση με εκείνη του ήχου!

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης η ταχύτητα φτάνει τα 4.800 χιλιόμετρα την ώρα και η επιτάχυνση καθηλώνει τους επιβάτες στις θέσεις τους, καθώς κατευθύνονται σε ύψος μεγαλύτερο των 110 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης». Στο σημείο αυτό οι ταξιδιώτες θα ζήσουν την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας και θα δουν το συγκλονιστικό θέαμα της λεπτής μπλε γραμμής της ατμόσφαιρας που περιστοιχίζει τη Γη.

Σύμφωνα με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρείας Virgin Galactic για Ελλάδα και Κύπρο, ο Αγγλος «γίγαντας» των επιχειρήσεων Ρίτσαρντ Μπράνσον, που κρατά στα χέρια του το εγχείρημα των διαστημικών ταξιδιών, οραματίζεται στο μέλλον οι αεροπορικές πτήσεις να γίνονται μέσω… Διαστήματος με προορισμό τη Γη, ώστε να μειώνεται η διάρκεια των μετακινήσεων. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται να δημιουργηθεί τάση για τέτοιας μορφής ταξίδια, τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν πιο προσιτά. Ισως και κατά τη διάρκεια της δικής μας ζωής να δούμε και τα πρώτα ξενοδοχεία στο Διάστημα!» λέει η Σμαράγδα Ιγγλέση, που ήδη έχει αρχίσει ραντεβού με τους υποψήφιους Ελληνες... αστροναύτες.


Πτήσεις για πρώτη φορά

Η Virgin Galactic δημιουργήθηκε από τον όμιλο εταιρειών Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον με σκοπό να αναπτύξει το διαστημικό τουρισμό. Εχει στην ιδιοκτησία της και πρόκειται να λειτουργήσει ιδιωτικά διαστημικά οχήματα, που δημιουργούνται πάνω στο μοντέλο του βραβευμένου αεροσκάφους SpaceshipOne. Τα οχήματα αυτά θα πραγματοποιήσουν τουριστικές διαστημικές πτήσεις για πρώτη φορά στην Ιστορία.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Τεχνολογικά αναλφάβητοι οι Έλληνες γονείς


Ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων είναι ότι τα παιδιά τους βλέπουν πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο. Ο δεύτερος, ότι πέφτουν θύματα bullying (θύματα προσβλητικών/εκφοβιστικών /εκβιαστικών συμπεριφορών). Αυτά είναι τα δυο κυριότερα ευρήματα του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου για τις νέες τεχνολογίες όσον αφορά την Ελλάδα, στην προσπάθεια να καταγράψει τις αντιλήψεις των Ευρωπαίων γονιών για τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους και τις εμπειρίες τους σ' αυτό.

Η Ελλάδα (90%) και η Γαλλία (87%) φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης όσον αφορά τις ανησυχίες των γονιών για την πιθανότητα να βλέπουν τα παιδιά τους πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο αλλά και για την πιθανότητα να πέσουν θύματα αποπλάνησης (grooming)(Ελλάδα: 70%- Γαλλία: 85%).

Παρά τις ανησυχίες τους για τους κινδύνους που μπορεί να... αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο:

-Ένα απογοητευτικό 46% των Ελλήνων γονιών δε χρησιμοποιεί ποτέ το διαδίκτυο

-Μόνο το 59% φαίνεται να γνωρίζει τι είδος και πόση χρήση του διαδικτύου κάνουν τα παιδιά τους

-Το 1/3 (δηλαδή το 35%) δε θέτει κανόνες στη χρήση του διαδικτύου, όταν στην Ευρώπη ο μέσος όρος των γονέων που ρυθμίζουν την χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους είναι 25%.

- Παρά τους φόβους τους, το 1/3 των Ελλήνων γονέων δεν έχει εγκαταστήσει λογισμικό προστασίας ή παρακολούθησης (monitoring) των δραστηριοτήτων των νεαρών χρηστών στο διαδίκτυο στον υπολογιστή

Συνδυάζοντας τα μεγέθη αυτά, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι γονείς που δε χρησιμοποιούν και δεν γνωρίζουν το διαδίκτυο ανησυχούν περισσότερο για τις εμπειρίες των παιδιών τους.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι όσο οι Έλληνες γονείς παραμένουν τεχνολογικά αναλφάβητοι, τόσο η Ελλάδα θα είναι ουραγός της Ευρώπης στη δημιουργική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, μένοντας πολλές φορές πίσω και από πρώην κομμουνιστικές χώρες- νέα κράτη μέλη σαν την Ρουμανία, Βουλγαρία, Εσθονία και Πολωνία.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

O Καφές αντιδοτο στα εγκεφαλικά


Δύο-τρεις κούπες καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά σχεδόν 20%, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Circulation». Αυτό τουλάχιστον φάνηκε να ισχύει για τις γυναίκες, όπως προκύπτει από τη μελέτη που περιελάμβανε 83.000 συμμετέχουσες οι οποίες παρακολουθήθηκαν για περίοδο 24 ετών.
αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com
10 καταπληκτικά σκαλίσματα σε κολοκύθες.

Αυτό το άρθρο είναι ένα κάλεσμα δημιουργίας για όλους εσάς του επίδοξους καλλιτέχνες εκεί έξω. Αν βαρεθήκατε τα γνωστά υλικά γλυπτικής, δείτε κάποιες δημιουργίες με κολοκύθες που πιστεύω θα σας εντυπωσιάσουν.

Twins.
Σιαμαία δίδυμα που τα δημιούργησε το 2008 ένας γλύπτης από το Michigan.

Hallowiener.
Ομολογουμένως δεν είναι και κανένα έργο τέχνης, ούτε μπορεί κανείς να το φάει αλλά έχει μια δόση χιούμορ.

Big Tooth.
Ο διάσημος Καναδός γλύπτης David Bradley Billings που ειδικεύεται σε γλυπτά από άμμο και χιόνι, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην κολοκύθα και το 2005 έφτιαξε αυτόν τον ανατριχιαστικό τύπο της φωτογραφίας που τον ονόμασε "Sandemon".

The Burger Pumpkin.
Ο Tom Nardone, ιδιοκτήτης του Extreme Pumpkins, έφτιαξε αυτό το χάμπουργκερ χρησιμοποιώντας μοσχαρίσιο κρέας, τυρί, φέτες ντομάτας, μαρούλι και τους σπόρους της κολοκύθας για ντεκόρ.

Statue of Liberty.
Ο καλιτέχνης από το Τέξας, Scott Clummins έχει σαν στόχο την δημιουργία γλυπτών που θα φαίνονται όσο ποιο ρεαλιστικά γίνεται.

Chewbacca.
Φτιαγμένο επίσης από τον Scott Clummins το 2007, αυτό το γλυπτό κολοκύθας πάει την τέχνη του σκαλίσματος πολύ μακριά... σε έναν άλλο γαλαξία...

Cats in the Window.
Αυτή η τεχνητή κολοκύθα που σκαλίστηκε από τον Beckett Glandey, επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων λεπτομερειών (και προκαλεί λιγότερη ακαταστασία).

Winking Man.
Δημιουργήθηκε το 2007 κατά την διάρκεια ενός φεστιβάλ με την επωνυμία Malcolm Blue Farm Festival στο Aberdeen της Βόρειας Καρολίνα.

Love Birds.
Η γλύπτρια Donna ονόμασε την δημιουργία της "Love Birds" αν και το όνομα "Hitchcock's Birds" πιστεύουμε ότι θα ήταν ποιο κατάλληλο.

Star Wars.
Ο δημιουργός αυτών των γλυπτών φτιάχνει έναν καινούργιο χαρακτήρα της διάσημης σειράς ταινιών Star Wars κάθε χρόνο.

Πηγή: [link]
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Φύλλο χαρτί που παίζει μουσική.

thin-speaker

Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορείτε να κρεμάτε τις αφίσες των αγαπημένων σας τραγουδιστών στο τοίχο σας όπως ένα ημερολόγιο αλλά με την διαφορά ότι θα ακούτε και το αγαπημένο τραγούδι σας? Λοιπόν φίλοι μου, αυτό θα ήταν πράγματι υπέροχο αν αναπτυχθεί πλήρως αυτή η τεχνολογία.
Αναπτύχθηκε από ερευνητές της εταιρείας ITRI που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, το Flexpeaker (όπως το ονομάζουν) αποτελείται από μια σειρά μικροσκοπικών ηχείων που συνδέονται μεταξύ τους για να παράγουν υψηλής ποιότητας ήχο. Επειδή είναι τόσο ελαφριοί και καταναλώνουν πολύ μικρή ενέργεια θα μπορούσαν να είναι η τέλεια λύση για την χρήση τους σε κινητά τηλέφωνα και καμπάνιες διαφημίσεων.

αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com
Το video απο τον "βομβαρδισμό" της σελήνης


ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΕΡΟ

Σήμερα η nasa "βομβάρδισε" δυο φορές το φεγγάρι με σκοπό να διώξει ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης και να δει αν υπάρχει νερό απο κάτω

αναδημοσίευση από troktiko.blogspot.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory