Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

WD: εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με ηλεκτρονικές ετικέτες

Η Western Digital παρουσίασε δύο νέους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εξοπλισμένους με μια ασπρόμαυρη οθόνη που απεικονίζει πληροφορίες όπως είναι ο ελεύθερος διαθέσιμος χώρος στο δίσκο. Αυτές οι πληροφορίες απεικονίζονται ακόμα και όταν οι δίσκοι είναι εκτός ρεύματος, κάτι που οφείλεται στη χρήση ηλεκτρονικών ετικετών.

Οι παραπάνω "e-ετικέτες" (e-labels) υπάρχουν στις σειρές δίσκων My Book Studio, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τους κατόχους Mac - οπότε έχουν γίνει format στο HFS+ σύστημα αρχείων. Φυσικά αν το επιθυμείτε μπορείτε να τους κάνετε format και σε άλλα συστήματα αρχείων.

Τα νέα μοντέλα διαθέτονται σε χωρητικότητες στα 500GΒ, 1TB, 1,5TB και 2TB και σε εκδόσεις με Firewire-800 ή USB 2.0. Οι τιμές των δίσκων της σειράς Digital My Book Studio ξεκινάνε από τα 150 και φθάνουν έως τα 300 δολάρια.

Η σειρά δίσκων My Book Elite υλοποιείται με μοντέλα χωρητικοτήτων αντίστοιχων της σειράς My Book Studios, ωστόσο τα μοντέλα αυτά έχουν γίνει format με το NTFS σύστημα αρχείων και διαθέτονται μόνο σε εκδόσεις με το USB 2.0. Και αυτά τα μοντέλα διαθέτουν αντίστοιχες ηλεκτρονικές ετικέτες (η ένδειξη των οποίων ανανεώνεται σε κάθε σύνδεση με το PC).

Mε τη βοήθεια του software που περιέχεται στη συσκευασία τους, οι δίσκοι των σειρών My Book Elite και My Book Studio, μπορούν να αποκτήσουν ένα όνομα το οποίο και απεικονίζεται στην ετικέτα τους. Επιπλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη hardware κρυπτογράφηση των δίσκων, οπότε θα εμφανιστεί και το εικονίδιο ενός λουκέτου στην ετικέτα.

Οι τιμές των μοντέλων της σειράς My Book Elite ξεκινούν από τα 170 δολάρια και φθάνουν έως τα 280 δολάρια.

αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Φωτογραφίες σπηλαίων από όλη τη γη

Μακριά κάτω από την επιφάνεια της Γης, όπου ο ήλιος φτάνει σπάνια, είναι ο κόσμος των ασβεστόλιθων και των πολύτιμων πολύτιμων λίθων. Είναι ένα έδαφος που κατοικείται από τη φύση μόνο. Εκεί, τα μεγάλα δίκτυα των σπηλαίων δεν γνωρίζουν κανένα σύνορο και δημιουργούν καλλιτεχνήματα!
1. Η σπηλιά Reed Flute στο Guilin, της Κίνας, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Tang σχεδόν πριν 1.300 έτη.2. Το φαράγγι Gorge Cheddar είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Μεγάλης Βρετανίας και βρίσκεται μέσα στις σπηλιές Cheddar, εκεί όπου βρέθηκε ο παλαιότερος πλήρης ανθρώπινος σκελετός της Αγγλίας, το 1903, γνωστός ως ο άνθρωπος Cheddar.

Τα απολιθώματα φαίνεται να είναι 9.000 και πλέων χρονών.3. Η Hamilton Pool Preserve, στο Ώστιν του Τέξας, αποκαλύφθηκε με φυσικό τρόπο

όταν κατέρρευσε ο θόλος μιας υπόγειας σπηλιάς και εμφανίστηκε αυτή η εκπληκτική λίμνη. Τώρα, την επισκέπτονται συχνά εκδρομείς και οι φυσιοδίφες.Η λίμνη Hamilton Pool Preserve από μία άλλη οπτική γωνία. Όταν υπάρχουν μεγάλες βροχοπτώσεις, δημιουργούνται καταρράκτες ύψους 55 μέτρων, που πέφτουν απότομα από

το χείλος του σπηλαίου.4. Οι Σταλακτίτες που υπάρχουν στην οροφή του σπηλαίου Luray, στη Βιρτζίνια,

φτάνουν στην τέλεια αντανάκλαση στα ακίνητα νερά αυτής της λίμνης.5. Ο μύθος λέει πως η σπηλιά Wookey στο Somerset της Αγγλίας, ήταν απ τις πρώτες

που κατοικήθηκαν από τους ανθρώπους των σπηλαίων.6. Η γνωστή σε όλους μας λίμνη της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά, η οποία ανακαλύφθηκε το 1953 όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής ύστερα από σεισμό!7. Η σπηλιά Lechuguilla, στο εθνικό πάρκο Carlsbad, στο Νέο Μεξικό είναι η πέμπτη μακρύτερη σπηλιά που έχει ανακαλυφθεί, με μήκος 193 χλμ και βάθος 489 μέτρα,

το οποίο και την καθιστά ως τη βαθύτερη στην Αμερικάνικη ήπειρο.8. Αυτή η υπόγεια λίμνη κοντά στο Macan Ché στη χερσόνησο Yucatán είναι μια

απ' τις πολλές οι οποίες θεωρούνται δώρα από τους Θεούς των Μάγια.9. Η συνεχής τροφοδότηση με ασβεστόλιθο αυτής της υπόγειας λίμνης στο Μεξικό

μοιάζει με έναν καταρράκτη που μετατράπηκε σε πέτρα.10. Πόσο καιρό άραγε πρέπει να έχει πάρει για αυτόν τον μικρό καταρράκτη στο Banff, του Καναδά, για να κάνει αυτήν την φοβερή λίμνη;

αναδημοσίευση από :το λιμεριΗ Κροατία το ξανασκέφτηκεΣτη Κροατία, σε μια χώρα με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους, εφαρμόστηκε ο νόμος περί απαγόρευσης καπνίσματος, όπως έγινε και στην Ελλάδα, καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Σε μια χώρα που υπολογίζεται πώς ένας στους τρεις Κροάτες καπνίζει, η κυβέρνηση κατόπιν έντονης πίεσης ιδιοκτητών καταστημάτων καφέ, μπαρ και εστιατορίων, πήρε πίσω το σχετικό νομοσχέδιο περί της απαγόρευσης του καπνίσματος.
Έτσι οι καταστηματάρχες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ραγδαία πτώση τζίρου τους και προέβησαν σε μια σειρά διαμαρτυριών, μπορούν τώρα να επιτρέπουν στους θαμώνες τους την αγαπημένη τους συνήθεια χωρίς να κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Ανάλογες διαμαρτυρίες έγιναν πρόσφατα και στην Τουρκία. Εκεί επίσης εκδήλωσαν οι καταστηματάρχες την πτώση της δουλειάς τους, και κάποιοι πολίτες δήλωσαν χαρακτηριστικά, πως το κάπνισμα αποτελεί Τουρκική κληρονομιά (τσιγάρο και ναργιλές), μαζί με το αγαπημένο τους τσάι ή καφέ.

Εκεί οι διαμαρτυρίες έγιναν χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τους καπνιστές.
Αντίθετα, σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Μπάθ στη Βρετανία, μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σημειώθηκε η μείωση στα καρδιακά εμφράγματα κατά δέκα τοις εκατό.
Στην Ελλάδα το πρόβλημα το λύσαμε από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του σχετικού Νόμου.
Εδώ έχουμε και το Νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος στους δημοσίους χώρους και είμαστε εντάξει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα όσοι θέλουν να καπνίσουν… απλά, καπνίζουν.
αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Nvidia: Τέρμα τα chipsets για επεξεργαστές της Intel

Οι σχέσεις Intel και Nvidia πηγαίνουν διαρκώς από το κακό στο χειρότερο, αν κρίνουμε και από τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Με επίσημη ανακοίνωση που ήδη κυκλοφορεί στο Internet, η Nvidia τραβάει το σχοινί και δηλώνει ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει chipsets για επεξεργαστές της Intel. Αφορμή γι' αυτή την κίνηση στάθηκε η δικαστική διαμάχη των δύο εταιρειών για την τεχνολογία DMI.

Σε ένα χρόνο περίπου από τώρα, η αμερικανική δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφανθεί για τη χρήση της τεχνολογίας DMI. Το Direct Media Interface της Intel ενώνει τους επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Nehalem με τα I/O chips. Η Intel υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι η Nvidia δεν έχει το δικαίωμα να το χρησιμοποιεί και μήνυσε τους "πράσινους" για να τους κρατήσει μακριά από το DMI. Η Nvidia αντεπιτέθηκε καταθέτοντας και η ίδια μήνυση και το λόγο τώρα έχουν τα δικαστήρια.

Είναι γεγονός ότι η Intel θα ήθελε πολύ να δει την Nvidia να αποσύρεται από την παραγωγή chipsets, έτσι ώστε να αποκτήσει το μονοπώλιο σε αυτή την αγορά. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα ήταν αρνητικό για τους καταναλωτές, δεδομένου ότι οι ενσωματωμένες κάρτες γραφικών [IGP] της Nvidia είναι πολύ ανώτερες από αυτές της Intel.


αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Καταπληκτική φώτο από διάστημα σε έκρηξη ηφαιστείου!


(Κλικ για μεγέθυνση)

M35 Hybrid: Το πρώτο υβριδικό Infiniti

infiniti_m35_hybrid_1.jpg Η Infiniti , το πολυτελές "παρακλάδι" της Nissan , ανακοίνωσε ότι θα βάλει στην παραγωγή το πρώτο υβριδικό στην ιστορία της. Πρόκειται για την υβριδική έκδοση του Μ, του πολυτελούς σεντάν της μάρκας. To Infiniti M35 Hybrid, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται μέσα στο 2011, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η τεχνολογία του θα περάσει, μελλοντικά, και σε άλλα μοντέλα της γκάμας.

infiniti_m35_hybrid_2.jpg Το Μ35 Hybrid διαθέτει έναν V6 3,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, οι οποίοι συνδυάζονται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, με τον ηλεκτροκινητήρα να υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα όταν χρειάζεται η μέγιστη ισχύς, και να φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Επίσης, το Μ35 Hybrid μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για μικρές αποστάσεις. Προς το παρόν, η Infiniti δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία ιπποδύναμης ή κατανάλωσης, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προσφέρουν τη διπλάσια ισχύ από τις (αντίστοιχου μεγέθους) υδριδίου του νικελίου που χρησιμοποιούνται σήμερα.
αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Πώς λειτουργεί το iPhone;

iPhone 3GS

Το βάζεις στο αυτί σου για να μιλήσεις και η οθόνη του μαυρίζει. Το γυρνάς και η οθόνη του περιστρέφεται επίσης. Βγαίνεις έξω και αυτό βρίσκει την τοποθεσία σου… Καθώς δεν είναι όλα τα χαρακτηριστικά του μοναδικά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η Apple τα προώθησε, έκανε το iPhone ξεχωριστό, με πάνω από 10.000 εφαρμογές, από τις οποίες πολλές αξιοποιούν τα καλούδια του (οθόνη αφής, GPS).

Παρά το γεγονός ότι η Apple δεν θέλει να μας πεί και πολλά σχετικά με το πως λειτουργεί το «μαγικό» αυτό τηλέφωνο, στο Computerworld έψαξαν και βρήκαν…

  • Επίστρωση στην οθόνη για προστασία
    Η οθόνη στην προηγούμενη έκδοση του iPhone είχε έντονες δαχτυλιές μετά από έντονη χρήση, αλλά το καινούριο iPhone 3GS έχει μια προστατευτική επίστρωση, που μειώνει σημαντικά τα σημάδια απο δαχτυλιές.
  • Η οθόνη απενεργοποιείται όταν είναι για αρκετή ώρα σε αδράνεια
    Όταν δεν χρησιμοποιείτε για πολύ ώρα το iPhone σας, η οθόνη του απενεργοποιείται για εξοικονόμηση ενεργείας. Επιπλέον, καθώς το χρησιμοποιείτε αλλάζει η φωτεινότητα της οθόνης αυτόματα, ανάλογα με τον φωτισμό στο σημείο που βρίσκεστε (σκοτάδι, έντονο φως κλπ). Αυτό γίνεται χάρη σε έναν ενσωματωμένο αισθητήρα, ο οποίος «διαβάζει» το φως εκεί που είστε και ρυθμίζει ανάλογα την φωτεινότητα.
  • Οθόνη αφής
    Στο site της η Apple έχει αναφέρει πως λειτουργεί η οθόνη αφής του iPhone. Μια επιφάνεια κάτω από το γυαλί «καταλαβαίνει» το άγγιγμά σας και στέλνει ηλεκτρικά πεδία και έτσι αυτό που στέλνει η επιφάνεια αυτή το διαβάζει η οθόνη LCD. Με άλλα λόγια το άγγιγμα σας αλλάζει το ηλεκτρικό φορτίο που υπάρχει στην επιφάνεια αυτή. Κάθε οθόνη αφής έχει τον ίδιο τρόπο λειτουργίας, αλλά αυτό που κάνει την οθόνη του iPhone ξεχωριστή είναι το πως το λειτουργικό σύστημα του iPhone ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα στις αλλαγές όσο κανένα άλλο τηλέφωνο.

αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Τηλεόραση εξωπραγματικών διαστάσεων

Καμαρώνετε για τη μεγάλη τηλεόραση που έχετε στο σαλόνι σας; Και για να έχουμε καλό ρώτημα, πόσες ίντσες είναι η τηλεόρασή σας; Όσες και να είναι, θα νιώσετε ένα δέος μπροστά στη νέα τηλεόραση της Mitsubishi που παρουσιάστηκε εσχάτως στην έκθεση CEATEC. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η εξ Ιαπωνίας ορμώμενη εταιρεία φιλοξένησε στο περίπτερό της μια τηλεόραση με την εξωφρενική διάσταση των 155 ιντσών.

Πρόκειται για ένα υπερτεράστιο OLED panel, οπότε μιλάμε για ποιότητα εικόνας που μπορεί να προκαλέσει κύματα μαζικού πανικού. Αποτελείται από 720 κομμάτια με διαστάσεις 10x10cm, τα οποία είναι παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη φαίνεται καθόλου η "ραφή" στο τελικό αποτέλεσμα.

Αν έχετε έτοιμο τον τοίχο που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια τηλεόραση, περιμένετε μερικά χρόνια μέχρι να βγει η τηλεόραση σε μαζική παραγωγή. Κι αρχίστε αιματηρές οικονομίες. Μην περιμένετε να τη βρείτε σε τετραψήφια τιμή...


αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Η Microsoft αναπτύσσει multi-touch ποντίκι


Τα πρότυπα μοντέλα χρησιμοποιούν υπέρυθρες κάμερες και οπτικούς αισθητήρες για την ανίχνευση κινήσεων


Η Microsoft αναπτύσσει, στα εργαστήριά της, ένα πρότυπο ποντίκι το οποίο θα ενσωματώνει τεχνολογία multi-touch.

Ο όμιλος Applied Science δημιούργησε πέντε διαφορετικά πρότυπα, τα οποία αποκαλεί Mouse 2.0, ένα από τα οποία χρησιμοποιεί και υπέρυθρη κάμερα που ανιχνεύει τις κινήσεις των δαχτύλων. Η ιδέα πίσω από την ανάπτυξη αυτού του νέου προϊόντος είναι να μην χρειάζονται οι χρήστες να επενδύουν στις οθόνες αφής.

Ένας αισθητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από τον δείκτη και τον αντίχειρα, αλλά και μια μικρή συσκευή που υπάρχει κάτω από την περιοχή της παλάμης, η οποία αναγνωρίζει τα ελαφρά χτυπήματα των δαχτύλων.

Σύμφωνα με δηλώσεις, κύριος στόχος είναι ο εμπλουτισμός των παραδοσιακών pointer-based desktop διαδραστικών εργασιών με ιδιότητες αφής και κινήσεων.
αναδημοσίευση από totefteri.blogspot.com

Παράλυτος σκύλος θεραπεύθηκε με βλαστοκύτταρα!


Ο Χένρι, ένας μικρόσωμος σκύλος ράτσας dachshund, περπατάει ξανά χάρη στην πρωτοποριακή θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε, με μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από τη μύτη του στη σπονδυλική του στήλη.
Ο ηλικίας έξι ετών σκύλος, που έμεινε παράλυτος από τα πίσω πόδια πριν από ένα χρόνο λόγω σοβαρής βλάβης στη σπονδυλική στήλη, ανταποκρίθηκε καλά στην επέμβαση, που είχε προηγουμένως δοκιμασθεί με επιτυχία σε ποντίκια, και ένα μήνα μετά τη θεραπεία του είναι σε θέση να κάνει τα πρώτα του βήματα.
«Αν και οι περισσότεροι σκύλοι με τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης μπορούν να αντιμετωπισθούν με τον κλασικό τρόπο και να έχουν καλή ανάρρωση, σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η χρήση αυτής της θεραπείας», δήλωσαν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την επέμβαση στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
Τα κύτταρα συλλέχθηκαν από το πίσω μέρος της μύτης του Χένρι, καθώς στο σημείο αυτό υπάρχουν ειδικά κύτταρα τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη νέων νευρικών ινών. Στη συνέχεια, τέσσερις εβδομάδες μετά έγινε έγχυση των κυττάρων στην κατεστραμμένη περιοχή της σπονδυλικής στήλης, όπου τα κύτταρα συνέβαλαν στην ανάπτυξη νέων ινών.
«Οι δυνατότητες της θεραπείας είναι τεράστιες», δήλωσαν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι εφόσον τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι θετικά σε λίγα χρόνια η θεραπεία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και σε ανθρώπους με τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης.[ΠΗΓΗ]
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com
Η Ελλάδα πρώτη στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών


Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών αποβλήτων, ανάμεσα στις χώρες της Νοτίου Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος».

Πάνω από 20,000 λαμπτήρες συλλέχθηκαν για να ανακυκλωθούν μέσα σε διάστημα 2 μηνών από το σύστημα Φωτοκύκλωση Α.Ε., αρμόδιος φορέας για την οργάνωση και λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης των Αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων στη χώρα.

Η ΕΕ απαιτεί την ανακύκλωση 4 κιλών ανά κάτοικο σε κάθε κράτος-μέλος, δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει να ανακυκλώνει 44 χιλιάδες τόνους παντός είδους αποβλήτων.

Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης των εν λόγω αποβλήτων έχουν τοποθετηθεί έξω από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και σούπερ μάρκετ.

Με την αρμόδια εταιρεία συνεργάζονται Πανεπιστήμια, Δήμοι και ιδιώτες , που μπορούν να ανακυκλώσουν μεγάλη ποσότητα.

Μπορεί η ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών να είναι ένας καινοτόμος τομέας, αλλά η αγορά είχε την ανάγκη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, κρίνοντας από την απήχηση του κόσμου στην τοποθέτηση του κάδου στον επαγγελματικό του χώρο, δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών.

Σήμερα υπάρχουν 500 κάδοι «φωτοκύκλωσης» στην Ελλάδα με στόχο τη τοποθέτηση 2,000.
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

Την ξύπνησε από το κώμα η φωνή του μωρού της!


Ο ηχογραφημένος ήχος της φωνής του ηλικίας μόλις έντεκα εβδομάδων μωρού της ήταν αυτός που ώθησε μια γυναίκα, η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, να «ξυπνήσει». Την ιδέα είχε και έβαλε σε εφαρμογή ο σύζυγός της, ο οποίος βλέποντάς τη στο κρεβάτι του νοσοκομείου είχε αρχίσει να χάνει την ελπίδα ότι θα την έβλεπε να συνέρχεται. Η κατάσταση της υγείας της 32χρονης ήταν τόσο οριακή, ώστε δεν έδειχνε απολύτως κανένα σημάδι βελτίωσης.
Το μαρτύριο του Πολ Κλούτον και κυρίως της Κάρεν Μόρισροϊ-Κλούτον άρχισε περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όταν η άτυχη γυναίκα προσβλήθηκε από το θανατηφόρο βακτήριο E. coli, λίγο αφότου έφερε στη ζωή το παιδί τους. Μη έχοντας τι άλλο να κάνει για να τη βοηθήσει, ο Πολ άρχισε να ηχογραφεί τα «γουργουρητά» ευχαρίστησης του γιου τους Ολιβερ. Στη συνέχεια πήγαινε στο νοσοκομείο κι έβαζε το CD να παίζει δίπλα στο προσκέφαλο της άρρωστης Κάρεν.
Σήμερα, όπως εξομολογείται η ίδια η Κάρεν, η απέλπιδα προσπάθεια του άντρα της έπιασε τόπο! Οπως πιστεύει η νεαρή γυναίκα, υποσυνείδητα κατάφερε να πάρει δύναμη από τη φωνή του Ολιβερ και να δώσει μια πραγματική μάχη προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή! «Ηξερα πως θα πεθάνω. Κι ομολογώ πως από κάποιο σημείο και μετά παραδόθηκα. Στην πραγματικότητα, ειλικρινά, ήθελα να πεθάνω» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Μετά όμως άκουσα τη φωνή του γιου μου. Τότε μέσα μου γεννήθηκε η επιθυμία να τον κρατήσω ξανά στην αγκαλιά μου, να ζήσω, γιατί είχε ανάγκη τη μητέρα του».
Η Κάρεν πέρασε πέντε δύσκολες εβδομάδες, με την κατάσταση της υγείας να κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς του νοσοκομείου του Ρέξαμ, όπου νοσηλευόταν. Παρ’ όλα αυτά, τώρα το μόνο που θέλει, όπως λέει και η ίδια, δεν είναι τίποτε άλλο από το να ζει κάθε μέρα που περνά με τον γιο και τον άντρα της.[ΠΗΓΗ]
αναδημοσίευση από tv-greek-sansimera.blogspot.com

Οι ξανθές και οι ξανθοί, θα εξαφανισθούν μέσα σε 200 χρόνια


Οι ξανθές και οι ξανθοί,(μιλάμε μόνο για τους φυσικούς ξανθούς) θα εξαφανισθούν μέσα σε 200 χρ όνια, επειδή η ξανθότητα προκαλείται από ένα γονίδιο που τείνει να εξαφανιστεί. Μόνον ένα πρό βλημα υπήρξε: η ΠΟΥ λέει πως ουδέποτε ανακοίν ωσε ότι οι ξανθές θα γίνουν είδος προς εξαφάνιση και ουδέποτε έκανε έρευνα για το θέμα. «Η ΠΟΥ δεν γνωρίζει ποια ήταν η πηγή των δημοσιευμάτων αυτών», δήλωσε η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ, που έχει την... έδρα της στη Γενεύη. «Δεν έχουμε καμιά άποψη για τη μελλοντική ύπαρξη των ξανθών», πρόσθεσε. Όλα τα δημοσιεύματα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες επικαλούνταν μια μελέτη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Αλλά κανένα δεν ανέφερε επιστημονικές λεπτομέρειες της «μελέτης» ούτε τα ονόματα των επιστημόνων που την έφεραν εις πέρας. Στην εκπομπή «Καλημέρα Αμερική» του ΑΒC, ο Τσαρλς Γκίμπσον άρχισε την κουβέντα με τη συμπαρουσιάστριά του, την Νταϊάν Σώγερ, λέγοντας: «Υπάρχει μια μελέτη από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και μιλάω σοβαρά, ότι οι ξανθές αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Γυναίκες και άνδρες με ξανθά μαλλιά, φρύδια και μπλε μάτια, οι φυσικές ξανθές, θα εξαφανιστούν, λένε, από προσώπου γης μέσα σε 200 χρόνια επειδή το γονίδιο δεν είναι τόσο δυνατό όσο αυτό των μελαχρινών». Η Σώγερ είπε ότι είναι «κάπως φυσική ξανθιά». Ο Τζέφρι Σνάιντερ, εκπρόσωπος των ειδήσεων του ΑΒC, δήλωσε ότι οι παρουσιαστές πήραν την πληροφορία από έναν παραγωγό του ΑΒC στο Λονδίνο, ο οποίος είπε ότι την διάβασε σε μια βρετανική εφημερίδα. Στο Λονδίνο, η «Τhe Sun» και η «Τhe Εxpress» έγραψαν ότι επιστήμονες, τους οποίους δεν κατονομάζουν, είπαν πως οι ξανθές θα επιβιώσουν περισσότερο καιρό στη Σκανδιναβία, όπου έχουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα. Η τελευταία αληθινή ξανθιά, αποφάνθηκαν, θα προέρχεται από τη Φινλανδία. Τα βρετανικά ρεπορτάζ ήταν γεμάτα με απόψεις βαμμένων ξανθών, που έλεγαν ότι οι κομμωτές τους δεν θα επιτρέψουν ποτέ να εξαλειφθεί η ξανθότητα, και γιατρών που έλεγαν ότι σπάνια γονίδια θα κάνουν την εμφάνισή τους για να προστατεύσουν τις φυσικές ξανθές από το να γίνουν είδος προς εξαφάνιση. Δημοσιογράφοι στο Λονδίνο είπαν ότι η πηγή των δημοσιευμάτων ήταν πιθανόν ένα από τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων που χρησιμοποιεί ο βρετανικός Τύπος, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο περί ποίου πρόκειται.

αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Ανέκδοτο


Πάνε δυό φίλοι, ο Μήτσος και ο Κώστας, στο βουνό για ορειβασία και πέφτουν σε μια χιονοθύελλα τρομερή. Για καλή τους τύχη πετυχαίνουν εκεί κοντά σε ένα χωριό ένα σπίτι και ζητούν καταφύγιο για να περάσουν την νύχτα. Τους προκύπτει εκεί πέρα μια ωραία χήρα και τους λέει ότι για λόγους κουτσομπολιού δεν μπορούν να μείνουν στο σπίτι, αλλά στον στάβλο που είναι άδειος και καθαρός.

Φυσικά οι τύποι δέχονται, άλλωστε είχαν και τον κατάλληλο εξοπλισμό: υπνόσακκο, κάριματ, θερμικά εσώρουχα, ρούχα κλπ. Βολεύονται λοιπόν την νύχτα και... γυρίζουν μετά στην Αθήνα. Μετά από εννιά μήνες έρχεται ένας δικηγόρος στον Κώστα σταλμένος από την χήρα, του λέει κάτι και παθαίνει ζημιά! Τηλεφωνεί λοιπόν στον Μήτσο να ρωτήσει:

- Έλα ρε Μήτσο, θυμάσαι την ωραία χήρα που μας φιλοξένησε;

- Φυσικά, γιατί ρωτάς;

- Μήπως ρε το βράδυ που κοιμόμουνα πήγες στο σπίτι της και την π***ξες;

- Μμμ, ναι, δεν μπορούσα να συγκρατηθώ.

- Μάλιστα, μήπως της έδωσες και το δικό μου όνομα για δικό σου;

- Ναι, ρε συγγνώμη, ελπίζω να μην σε πειράζει.- Όχι, καθόλου γιατί πέθανε και μου άφησε όλη την περιουσία της!

Ανέκδοτο


Μια νέα κι ανερχόμενη ζωγράφος παρατηρεί ότι αρχίζει να χάνει σιγά σιγά την όραση της!

Πανικόβλητη τρέχει σε ένα καλό οφθαλμίατρο κι εξηγεί το πρόβλημά της. Αυτός αφού την εξετάζει την καθησυχάζει ότι είναι ένα μικρό πρόβλημα στον αμφιβληστροειδή και ότι μπορεί να το διορθώσει οριστικά με λέιζερ σε δυο μέρες το πολύ. Αυτό και γίνετα και η ζωγράφος φανερά ικανοποιημένη προτείνει στο γιατρό πέρα από την...
αμοιβή του να του ζωγραφίσει το ιατρείο που ο άνθρωπος σαν πολυάσχολος είχε καιρό να βάψει:

- Καλώς! λέει αυτός. Να, πάρε τα κλειδιά, πάρε και τα πινέλα σου και την άλλη βδομάδα που έχω ένα συνέδριο και θα λείπω, έλα και κάνε το όπως το φαντάζεσαι.

Γυρίζει ο άνθρωπος και τί να δει; Το ιατρείο αγνώριστο, χαρούμενα χρώματα παντού κι ένα τεράστιο μάτι, ίδιο με αυτά της ζωγράφου, να δεσπόζει στον τοίχο πίσω από το γραφείο του.

Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι εκεί να μιλάνε με τη ζωγράφο για το νέο της έργο. Φανερά ικανοποιημένος από την διαφήμιση ευχαριστεί τη ζωγράφο και τότε τον πλησιάζει ένας δημοσιογράφος με ερωτήσεις:

- Γιατρέ, τι έχετε να πείτε για αυτό το θεσπέσιο έργο που κοσμεί το ιατρείο σας;

- Τι να σας πω. Πάλι καλά που δεν είμαι γυναικολόγος!

Από πού προέρχεται η φράση ..."Μυρίζω τα νύχια μου"

Η φράση προέρχεται από την αρχαία τελετουργική
συνήθεια, κατά την οποία οι ιέρειες των μαντείων βουτούσαν τα δάχτυλά τους σ' ένα υγρό με βάση
το δαφνέλαιο, τις αναθυμιάσεις του οποίου
εισέπνεαν καθώς τα έφερναν κατόπιν κοντά
στη μύτη τους και μ' αυτό τον τρόπο έπεφταν
σ' ένα είδος καταληψίας κατά την οποία προμάντευαν τα μελλούμενα.
αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Ο κύβος του Rubik έγινε touchscreen!

Οι οθόνες αφής, έχουν εισχωρήσει πλέον παντού. Από τις οθόνες των υπολογιστών, μέχρι τα κινητά και τα GPS. Έτσι δεν είναι και τόσο παράξενη η είδηση, ότι το γνωστότερο ίσως παιχνίδι του κόσμου, ο κύβος του Ρούμπικ, απέκτησε μια νέα έκδοση, αυτήν την φορά με οθόνες αφής.
Αντί να μετακινείτε την κάθε πλευρά, μπορείτε πλέον, απλά να σύρετε το δάκτυλό σας πάνω στην επιφάνεια και οι αισθητήρες αφής που διαθέτει σε όλες τις πλευρές, θα ανιχνεύσουν την κίνηση και θα μετακινήσουν τα χρώματα προς την αντίστοιχη κατεύθυνση. Χάρις την ενσωματωμένη μνήμη που διαθέτει, μπορεί να αποθηκεύσει την πρόοδό σας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε. Μπορεί επίσης να προσφέρει συμβουλές, ή αν κολλήσατε να λύσει τον κύβο για εσάς. Μπορεί να φορτίσει σε οκτώ ώρες, οι οποίες σας δίνουν μία ώρα παιχνιδιού περίπου.
Η τιμή του βέβαια είναι λίγο "τσιμπημένη", αφού κοστίζει 150 δολάρια, αλλά εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να τον βρείτε εδώ.
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Πρωτότυπη διαφήμιση από το Axe

Η διαφημιστική εταιρεία Lowe Ginkgo από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, δημιούργησε για το αποσμητικό Axe, μια από τις πιο πρωτότυπες διαφημίσεις που έχω δει τον τελευταίο καιρό, με τον τίτλο "Axe Day & Night".Στο συγκεκριμένο διαφημιστικό, η φωτογραφία ενός κοριτσιού που εμφανίζεται σε ένα περιοδικό, είναι "κομμένη" στα επίμαχα σημεία και εσείς καλείστε να στείλετε ένα SMS μετά την 9 το βράδυ, προκειμένου να σας στείλουν με MMS το κομμάτι που λείπει από την φωτογραφία.
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory