Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Υπεραιωνόβιοι με σώμα... 50άρη


Πώς θα σας φαινόταν ένας υπερήλικας να έχει το σώμα 50χρονου; Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό που σήμερα ακούγεται αδύνατο μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον.

Τα μισά από τα μωρά που γεννιούνται σήμερα στη Βρετανία υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα 100 χρόνια ζωής χάριν στην καλύτερη ποιότητα βίου, αλλά τα σώματά τους θα γεράσουν εξίσου.

Για να γίνουν πραγματικότητα τα «50 δραστήρια χρόνια μετά τα 50», οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο του Leeds θα ξοδέψουν περίπου 50 εκατομμύρια λίρες τα επόμενα πέντε χρόνια για να εργαστούν πάνω σε πρωτοποριακές ιδέες.

Αρχικά σκοπεύουν να χορηγήσουν στους συνταξιούχους νέους ιστούς και εμφυτεύματα. Γοφοί, γόνατα και βαλβίδες καρδιάς είναι από τα πρώτα που θα δοθούν, με στόχο να αντικατασταθούν επιτυχώς τελικά όλα τα μέλη του σώματος που με την πάροδο του χρόνου… γερνούν.

Το τμήμα Ιατρικής και Βιολογίας του πανεπιστημίου έχει ήδη δημιουργήσει ένα εμφύτευμα γοφού που μπορεί να διαρκέσει για μία ζωή. Ωστόσο οι ειδικοί, αν τελικά αυτή η πρωτοποριακή ιατρική εξέλιξη εφαρμοσθεί στο μέλλον, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις επιπτώσεις μιας κοινωνίας... που δε θα γερνά.

zougla.gr
αναδημοσίευση από
cocktailnews.blogspot.com

Ο τροχός της... εξέλιξης!

Η τεχνολογία, όσο και αν δεν γίνεται αισθητό, επηρεάζει την καθημερινότητα μας σε βαθμό που πριν από μερικές δεκαετίες δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Έτσι, σε καμία περίπτωση, όταν οι πρώτοι άνθρωποι κατασκεύασαν τον τροχό για να μεταφέρουν βαριά αντικείμενα δεν φαντάζονταν την εξέλιξη που θα είχε μετά από μερικές χιλιάδες χρόνια.
Η τελευταία λέξη της επιστήμης της τεχνολογίας στον τροχό είναι ένα νέο σύστημα που αναμένεται να αντικαταστήσει τις ρόδες του ποδηλάτου και αρχικά θα τοποθετηθεί στα μικρά ποδήλατα που χρησιμοποιούν τα παιδιά.
Πρόκειται για το νέο σύστημα Gyrowheel, που αποτελεί προϊόν πολύχρονης έρευνας, και θα εξοπλίσει την μπροστινή ρόδα του ποδηλάτου και θα βοηθά τα παιδιά να κρατούν ισορροπία.

Εν ολίγοις, όταν το παιδί γύρει απότομα προς τη μία πλευρά –και θα διατρέχει τον κίνδυνο να πέσει- το Gyrowheel θα ενεργοποιείται αυτομάτως με σκοπό να ξανακεντράρει το ποδήλατο σε σχέση με το βάρος του παιδιού.

Αυτό επιτυγχάνεται καθότι η μπροστινή ρόδα αντί για ακτίνες θα φέρει έναν πρόσθετο δίσκο ο οποίος θα περιστρέφεται ανεξάρτητα από την εξωτερική ρόδα. Όταν ο εσωτερικός τροχός επιταχύνει δημιουργεί μία δύναμη ικανή να κρατήσει το ποδήλατο σε ισοροπία.
Συνεπώς, το εν λόγω σύστημα θα αντικαταστήσει τις βοηθητικές ρόδες και θα εξαλείψει την ανησυχία των γονιών μην πέσουν και χτυπήσουν τα «βλαστάρια» τους.
Εκ κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί πως τα μικρά παιδιά που δοκίμασαν το εν λόγω ποδήλατο στη Καλιφόρνια έμαθαν να ισορροπούν σε κανονικό ποδήλατο μόλις σε μία ώρα!
Το Gyrowheel αναμένεται στην αγορά το 2010.

stifora.gr
αναδημοσίευση από
cocktailnews.blogspot.com

«Οχι» γραφή και ανάγνωση πριν από τα 6 χρόνια!

Για τα παιδιά 4 έως 6 ετών γνώση είναι το παιχνίδι. SOS για σοβαρά προβλήματα σχολικής προσαρμογής όταν ο «βομβαρδισμός» με μαθησιακές γνώσεις ξεκινά πρόωρα

Ο «βομβαρδισμός» των παιδιών με μαθησιακές γνώσεις πριν από την ηλικία των έξι ετών μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή προσαρμογή τους στο σχολείο, υποστηρίζει η μεγαλύτερη έκθεση για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση των τελευταίων σαράντα ετών που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή Ρόμπιν Αλεξάντερ, τα προκαταρκτικά μαθήματα γραφής και ανάγνωσης που διδάσκονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν έχουν τα αναμενόμενα οφέλη για τους λιλιπούτειους μαθητές. Ενα παιδί στη ηλικία των 4 έως 6 ετών δεν μπορεί να παρακολουθήσει μία μίνι «διδασκαλία», να «μάθει». Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας γνώση είναι το παιχνίδι, γι αυτό θα πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην προσχολική ζωή, υπογραμμίζει η έκθεση του Κέιμπριτζ, που διήρκεσε έξι χρόνια.

Μετάβαση
Κατά τη μετάβαση από την προσχολική στη σχολική ζωή επικρατούν νέες συνθήκες και απαιτήσεις, στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί το παιδί και οι οποίες απαιτήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ψυχικές εντάσεις όπως και συγκρούσεις στις σχέσεις του παιδιού με το σχολείο, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η υποχρεωτική εκπαίδευση στη Βρετανία ξεκινά έναν χρόνο νωρίτερα, από την ηλικία των πέντε ετών. Η σχετική νομοθεσία έχει θεσπιστεί από το 1870, ωστόσο πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει την αναθεώρησή της, την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα.
«Οταν εκθέτεις ένα παιδί σε γνώσεις και πληροφορίες για τις οποίες δεν είναι έτοιμο, είναι δηλαδή συναισθηματικά ανώριμο να τις δεχτεί και να τις επεξεργαστεί, αυτό έχει επιπτώσεις στην ομαλή μετάβασή του στο δημοτικό σχολείο», τονίζει ο καθηγητής Ρόμπιν Αλεξάντερ.

Εξαίροντας τον ρόλο της οικογένειάς στην ένταξη του παιδιού στη σχολική ζωή, ο επικεφαλής της έκθεσης καλεί τους γονείς να επαγρυπνούν και να παρατηρούν σε καθημερινή βάση τις αντιδράσεις των τέκνων τους.
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η προσαρμογή των παιδιών από την προσχολική στη σχολική ζωή εντάσσεται στις κρίσιμες μεταβατικές φάσεις ανάπτυξης και αγωγής τους. Είναι ένα πέρασμα καθοριστικό για την πνευματική ολοκλήρωση και ευτυχία του παιδιού. Αυτές οι δύο σχολικές βαθμίδες παρουσιάζουν -και πρέπει να παρουσιάζουν- μεγάλες διαφορές, λόγω των διαφορετικών επιδιωκόμενων σκοπών, όπως και του διαφορετικού τρόπου οργάνωσής τους.

Την 600σέλιδη έκθεση του Κέιμπριτζ χαιρέτισε η Διδασκαλική Ενωση της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντάς την «καινοτόμα ιδέα».

inout.gr
αναδημοσίευση από
cocktailnews.blogspot.com

Οι πιο καταστροφικοί ιοί στη ιστορία του ίντερνετ


Από τον αθώο Morris μέχρι το φόβητρο ονόματι conficker, οι ιοί που συγκλόνισαν το σύγχρονο ίντερνετ. 40 χρόνια μετά τη γέννηση του ίντερνετ και περίπου 22 από το πρώτο antivirus software το συμπέρασμα είναι ένα: Κανένα λογισμικό δεν μπορεί να μας προστατέψει καλύτερα από τη γνώση και την προσεκτική χρήση του υπολογιστή μας. Αυτό άλλωστε έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη οι πιο επιτυχημένοι ιοί της σύγχρονης ιστορίας του διαδικτύου.

Ο πρώτος
Όλα, σχεδόν, ξεκίνησαν το 1988 και τον Morris. Σε μια εποχή που το ίντερνετ ήταν ακόμα ιδανικό και τα Windows είχαν αναπτυχθεί με γνώμονα τη μη-προστασία, ένας προγραμματιστής έγραψε τον ιό με στόχο να μετρήσει το μέγεθος του διαδικτύου. Τελικά, ένα προγραμματιστικό λάθος ήταν αρκετό για να μολυνθούν χιλιάδες υπολογιστές και να προκληθεί «denial of service» σε διάφορες δικτυακές υπηρεσίες.

Σ’ αγαπώ
Ένα e-mail με θέμα «Σ’ αγαπώ» ήταν ο λόγος που το Πεντάγωνο, η CIA και το Βρετανικό Κοινοβούλιο υποχρεώθηκαν να «κατεβάσουν» τους mail server τους το 2000. Οι απανταχού «ερωτοχτυπημένοι» άνοιγαν το μήνυμα και το συννημένο «ερωτικό γράμμα» διαδίδοντας τον ιό που έκανε το γύρω του κόσμου σε μια μέρα. Μέσα σε οχτώ μέρες υπήρχαν 50 εκατομμύρια μολυσμένοι υπολογιστές και ζημίες 5,5 δις δολαρίων.

Για μια στριπτιτζού

Μια στριπτιτζού από το Νιού Τζέρσεϊ με το όνομα Μελίσσα ήταν η αφορμή για να γεμίσουν χιλιάδες υπολογιστές από ανεπιθύμητα e-mail, να μπλοκάρουν mail server και να προκληθούν ζημιές σε όλο των κόσμο, το ύψος το οποίων δεν μπορεί να καθοριστεί επακριβώς. Ο ιός Melissa και οι διάφορες παραλλαγές του ήταν δημιούργημα του Ντέιβιντ Σμιθ και προκάλεσαν απανωτά επεισόδια μεταξύ 1999-2005. Για τη δράση του ο Σμιθ καταδικάστηκε σε φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα. Αργότερα συνεργάστηκε με το FBI για την εξάρθρωση άλλων ομάδων χάκερ.

Ερυθρός κώδικας

Στο απόγειο της δόξας του, στις 19 Ιουλίου 2001, ο Code Red είχε προσβάλλει 359 χιλιάδες υπολογιστές. Ήταν ο πρώτος μιας σειράς ιών που εκμεταλλεύονταν μια αδυναμία γνωστή ως buffer overflow εμποδίζοντας τη σύνδεση στο Ίντερνετ. Στα θύματα συγκαταλέγονται ο web server του Λευκού Οίκου και ένα σωρό website που είδαν την αρχική του σελίδα να γράφει «HELLO! Welcome to http://www.worm.com! Hacked By Chinese!».

Πρότυπο «ατυχίας»
Δύο χρόνια μετά τον Code Red, ένα ξαδερφάκι του, ο Slammer, γονάτισε το διαδίκτυο προσβάλλοντας 75 χιλιάδες υπολογιστές. Ανάμεσα στα θύματα ήταν το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yohhap που αναγκάστηκε να κλείσει για ώρες στις 25 Ιανουαρίου 2003. Ο ιός ήταν τόσο επιθετικός που στο μικρό διάστημα της παρουσίας του πολλές χώρες το εξέλαβαν για οργανωμένη επίθεση εναντίον τους. Ευτυχώς δύο τυχαίοι παράγοντες απέτρεψαν τα χειρότερα: Ο ιός διαδόθηκε μέσα σε σαββατοκύριακο και έγινε αντιληπτός από τον Μάικλ Μπακαρέλα που ειδοποίησε το σύστημα προστασίας Bugtraq.

Πρότυπο επιτυχίας
Ότι δεν κατάφεραν ο Slammer και ο Code Red το κατάφερε ο Sasser, ένας ακόμα ιός που έκανε χρήση του buffer overflow. Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων έκλεισε όλες του τις δορυφορικές επικοινωνίες για ώρες, η Delta Air Lines ακύρωσε αρκετές υπερατλαντικές πτήσεις, το Βρετανικό Λιμενικό έμεινε χωρίς ηλεκτρονικούς χάρτες ενώ ζημιές υπέστησαν μεγάλες εταιρείες όπως η Goldman Sachs και οργανισμοί όπως το Γερμανικό Ταχυδρομείο και η Κομισιόν. Ο συγγραφέας του ιού ήταν ένας Γερμανός φοιτητής πληροφορικής ονόματι Σβεν Γιάσαν. Ευτυχώς για τον ίδιο, είχε γράψει τον ιό σε ηλικία 16 ετών και τελικά δικάστηκε με βάση τον νόμο περί ανηλίκων.

Η 18η Σεπτεμβρίου
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2001 και μέσα σε, μόλις, 22 λεπτά ο Nimda έγινε ο πιο επιτυχημένος ιός του διαδικτύου. Το κλίμα γενικευμένου πανικού από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οδήγησε στη συσχέτιση του ιού με την Αλ Κάιντα αν και κάτι τέτοιο δεν αποδείχτηκε ποτέ.

Αγαπητέ Βασίλη...
Αν και τελικά συνελήφθη για να καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης, ο 18χρονος Τζέφρι Λί Πάρσον κατάφερε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπιλ Γκέιτς: Μπίλι σταμάτα να βγάζεις χρήμα και διόρθωσε το λογισμικό σου» έγραφε η ιστοσελίδα των Windows Update τον Αύγουστο του 2003. Υπογραφή: Blaster.

Η καταιγίδα
Ένα e-mail που έγραφε «230 νεκροί από καταιγίδα στην Ευρώπη» έκανε το γύρο του κόσμου τον Ιανουάριο του 2007. Τελικά η καταιγίδα ήταν ο ιός Storm, η Ευρώπη ήταν η Microsoft, που είδε την κεντρική της σελίδα σε κατάσταση «denial of service», και οι 230 νεκροί το 8% των παγκοσμίων μολύνσεων από τότε.

Τέλος εποχής
Η εποχή που οι ιοί γράφονταν απλώς για να προκαλέσουν αίσθηση, να δηλώσουν διαμαρτυρία και να σπάσουν τα νεύρα υπηρεσιών / κυβερνήσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Γι’ αυτό φρόντισε ο Conficker, που ξεκινώντας στα τέλη του 2008 διατηρεί ακόμα και σήμερα ένα δίκτυο χιλιάδων μολυσμένων υπολογιστών. Ο ιός λειτουργεί επιτρέποντας την εγκατάσταση προγραμμάτων σε υπολογιστές από απόσταση κάτι που τον κάνει ιδανικό για την εξυπηρέτηση των σκοπών του κυβερνοεγκλήματος. Το πιο εύλογο κίνητρο είναι η υποκλοπή τραπεζικών στοιχείων και χρημάτων. [ΠΗΓΗ]
αναδημοσίευση από
tv-greek-sansimera.blogspot.com

Μέσα στο 2010 οι πρώτες 3D τηλεοράσεις


Η τρισδιάστατη τεχνολογία αναμένεται να μεταφερθεί από τις κινηματογραφικές αίθουσες στα σαλόνια των σπιτιών μέσα στο 2010.


Η Sony και η Panasonic αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσουν τηλεοράσεις 3D, ενώ και οι Mitsubishi και JVC φαίνεται να αναπτύσσουν παρόμοια προϊόντα. «Η τηλεόραση γίνεται επιτέλους αληθινή, με τρεις διαστάσεις», δήλωσε ο Ρόμπερτ Πέρι, αντιπρόεδρος της Panasonic «Είναι το επόμενο σύνορο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Πέρι συνέκρινε τη μετάβαση στο 3D με την παλαιότερη μετάβαση από την απσρόμαυρη στην έγχρωμη εικόνα και τις πιο πρόσφατες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας. Το αμερικανικό αθλητικό δίκτυο ESPN κάνει δοκιμαστικές εκπομπές αγώνων σε τρεις διαστάσεις, χρησιμοποιώντας κάμερες με δύο σετ φακών, που θα δημιουργούν την τρίτη διάσταση του βάθους στον τηλεθεατή. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τιμή μιας τηλεόρασης 3D, που θα περιλαμβάνει τη συσκευή, το περιεχόμενο που θα εκπέμπεται με συγκεκριμένο τρόπο και τα ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά, δεν θα είναι σημαντικά υψηλότερο από κάποιες τηλεοράσεις HD που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

Ωστόσο, δε λείπουν εκείνοι που θεωρούν ότι η τρισδιάστατη τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη για οικιακή χρήση. Εκφράζονται ανησυχίες ότι οι εκπομπές σε τρεις διαστάσεις, που απαιτούν διπλάσια ποσότητα δεδομένων, θα καταναλώνουν μεγάλο μέρος του bandwidth, ενώ και η χρήση των ειδικών γυαλιών δεν θα αφομοιωθούν εύκολα από τους καταναλωτές.

Όπως εξηγεί ο Σέιν Στάρτζον, εκδότης του HDTV Magazine στις ΗΠΑ, τα ειδικά γυαλιά του προκάλεσαν πονοκέφαλο και σίγουρα θα αποτελέσουν λόγο μη αγοράς της νέας τεχνολογίας. «Απ' όσα έχω δει από τους κατασκευαστές, δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε ικανοποιητικό σημείο. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που εμποδίζουν την τεχνολογία αυτή από το να μπει στα σπίτια μας».

Όσοι βρέθηκαν σε πρόσφατη έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων, εντυπωσιάστηκαν από τα αθλητικά πλάνα τριών διαστάσεων σε τηλεοράσεις της Sony, που έκανε τους σκιέρ να φαίνεται ότι θα βγουν από τη διαστάσεων 103 ιντσών τηλεόραση. Πάντως, η τεχνολογία δεν θα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους των προγραμμάτων. «Δε μπορώ να φανταστώ ότι θα βλέπουμε δελτία ειδήσεων σε τρεις διαστάσεις», σχολίασε σχετικά ο Ντέιβιντ Λες, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας ηλεκτρονικών AV Media. «Θα είναι όμως ιδανική για να παρακολουθείς αθλητικούς αγώνες».

Εκτός από τα ειδικά γυαλιά που πρέπει να φορούν οι καταναλωτές, απαιτείται και κατάλληλη προσαρμογή των τηλεοπτικών προγραμμάτων ώστε να μετατρέπονται σε τρισδιάστατες προβολές, που προϋποθέτει σοβαρές επενδύσεις σε υποδομές εκπομπής τηλεοπτικού σήματος.

Ο Μάικλ Μπρέντγουελ, εκπρόσωπος της Digital Projection, εταιρείας που κατασκευάζει 3-D Home Theaters, τόνισε ότι η τρίτη διάσταση είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική εξέλιξη για την οικιακή ψυχαγωγία για τα επόμενα χρόνια. «Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στα ολογράμματα», δήλωσε.
[ΠΗΓΗ]
αναδημοσίευση από
tv-greek-sansimera.blogspot.com

Τι είναι τα κενά αέρος στα οποία «πέφτουν» τα αεροπλάνα;


Η ερώτηση θα μπορούσε να αποτελέσει κλασική ερώτηση-παγίδα σε διαγώνισμα Φυσικής, αφού ο όρος «κενά αέρος» δείχνει ασχετοσύνη με τις αέριες μάζες. Δεν υπάρχουν κενά αέρος! Και πώς να υπάρξουν αφού ξέρουμε ότι μόλις υπάρξει το παραμικρό κενό, αμέσως θα μετακινηθούν στρώματα αέρα για να το καταλάβουν. Αυτό...
που υπάρχει είναι διαφορές στην πυκνότητα των αερίων στρωμάτων και έτσι όταν ένα αεροπλάνο βρεθεί ξαφνικά να πετάει σε περιοχή με μικρότερη πυκνότητα, τότε έχουμε μια αστάθεια στην πτητική του συμπεριφορά και η καρδιά μας χτυπάει πιο γρήγορα.
Πάντως, επειδή τα αεροπλάνα κατά την πτήση στηρίζονται στις αέριες μάζες, αν υπήρχαν όντως κενά αέρος τα αποτελέσματα δεν θα ήταν μικρές αναταράξεις...
αναδημοσίευση από dinatos.blogspot.com

Πως να υπνωτίσετε έναν άντρα.

1. Κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο πάνω στην φωτογραφία και τραβήξτε την λίγο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
2. Αφήσετε το πλήκτρο και ο υπνωτισμός σας, ξεκινάει...

πηγή : [link]

Αναπνέοντας στο... νερό!

Όσοι έχετε δει την ταινία The Abyss (η άβυσσος), θα θυμάστε ότι για να μπορέσει ο Ed Harris να καταδυθεί σε μεγάλο βάθος, έπρεπε να γεμίσουν την στολή του με ένα ειδικό υγρό, στο οποίο μπορούσε να αναπνέει κανονικά.
Θυμάστε και την επίδειξη που του έκαναν με το ποντίκι?
Ε, λοιπόν, αυτό το υγρό υπάρχει! Πρόκειται για ένα υγρό με βάση το Perfluorocarbon και περιέχει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου, κάνοντας -πιθανόν- εφικτή την αναπνοή μέσα σε υγρό. Perfluorocarbons είναι ουσιαστικά υδρογονάνθρακες στους οποίους τα άτομα υδρογόνου έχουν αντικατασταθεί από άτομα φθορίου.
Τα αρχικά πειράματα διεξήχθαν στην δεκαετία του '60 σε ποντίκια, στα οποία είχε ένα βαθμό επιτυχίας.
Τα ποντίκια κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στο υγρό, αναπνέοντας κανονικά για αρκετές ώρες. Παρόλα αυτά όμως, μετά από λίγες ώρες ή μέρες, όλα πέθαιναν. Αιτία ήταν διάφορες λοιμώξεις στην αναπνευστική οδό για τις οποίες οι επιστήμονες κατηγόρησαν τις ακαθαρσίες που υπήρχαν στο υγρό και τις οποίες τα ποντίκια κατάπιναν καθώς ανέπνεαν (κυριολεκτικά δηλαδή είχαν χεστεί από τον φόβο τους).
Που χρησιμοποιείται?
Εκτός για τον αργό θάνατο των τρωκτικών, χρησιμοποιείται στους υπέρηχους και για την παρασκευή τεχνητού αίματος. Κάτι που πρέπει να αναφέρω είναι και η οικολογική πλευρά του θέματος αφού είναι 6.500 φορές πιο ρυπογόνο από το διοξείδιο του άνθρακα.
αναδημοσίευση από www.psaxtiria.com

Most Expensive and most wanted Whisky Ever

Σύμφωνα με το περοιδικό forbes τα ακριβότερα ουίσκι στον κόσμο είναι:
The Macallan Fine and Rare Collection, 1926, 60 Years Old με τιμή 38000$. Το συγκεκριμένο είναι το απόλυτο Most Expensive and most wanted Whisky Ever και absolutely sold out! Για τους λάτρεις όμως υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να το δοκιμάσουν στο Old Homestead Steakhouse στο Borgata Hotel Casino & Spa in Atlantic City, N.J. Τιμή ενός ποτού....
3300$. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη διάσημοι οίκοι δημοπρασιών δημοπρατούν το συγκεκριμένο ουίσκι με τιμές που φτάνουν τα 55000$!

* The Macallan Fine & Rare Collection, 1939, 40 Years Old με τιμή $10,125

* Chivas Regal Royal Salute, 50 Year Old με τιμή: $10,000

* Glen Garioch, 1958, 46 Year Old με τιμή: $2,600

* Bruichladdich 40 Year Old με τιμή: $2,500

* Glenfiddich 40 Year Old με τιμή: $2,500

* Springbank 32 Year Old με τιμή: $750

* Auchentoshan 1973 32 Year Old με τιμή: $700
1ams147dz3sgk9qkbuks.jpg pcm1kmmm8p72rf6us9y.jpg bikrnn5hstm6xv26am8y.jpg 47nli7b8mfrjsj1l4hnf.jpg
Ο κατάλογος ολοκληρώνεται με ακόμα περισσότερα ουίσκι που σαφώς είναι και γνωστότερα σε εμάς τους κοινούς θνητούς.

Γρήγορα λοιπόν στην κάβα του παππού γιατι ποτέ δεν ξέρετε...Μπορεί να κρύβεται Θησαυρός!! ενώ καλό είναι να αναθεωρήσουμε και την άποψη που έχουμε περι επενδύσεων σε ακίνητα ομόλογα και τα λοιπά γιατι πολλές φορές το μεράκι ή το ψώνιο των πλουσίων αποδίδει περισσότερα κέρδη.

αναδημοσίευση από okokoras.blogspot.com

Denise Minali ... Red Babydoll


αναδημοσίευση από okokoras.blogspot.com

Το βίντεο με την ολόγυμνη Πετρούλα-backstage από τη φωτογράφηση του Playboy

Την Πετρούλα την έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη (το δυνατό της σημείο κατά πολλούς) αλλά σε αυτό το βίντεο δεν φοράει φουστάκια, μπουστάκια και... κορδελάκια, παρά μόνο το άρωμά της. Είναι γυρισμένο κατά τη διάρκεια της φωτογράφησής της για το Playboy και είναι... αξιοπρόσεκτο. Μα το κορίτσι, πετρούλα- πετρούλα τη χτίζει την καριέρα της, να μη την προβάλουμε; Ποια καριέρα και σε τι; Άλλη ερώτηση παρακαλώ...
.δείτε το σχετικό video εδώ.

αναδημοσίευση από show-bitchvip.blogspot.com

Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα

Τα 10 εκ. κομμάτια ξεπέρασε η ετήσια παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, καθώς οι κατασκευαστές ανεβάζουν την παραγωγή για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Παρά την οικονομική κάμψη και τις πτωτικές πωλήσεις των περισσότερων κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως, η ζήτηση στον κλάδο αυτοκινήτων στην Κίνα γνωρίζει μια περίοδο ιδιαίτερης ανόδου. Σε αυτό έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα τα κρατικά κίνητρα, όπως η μείωση τη φορολογίας στα μικρά οχήματα.
Όπως και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, η Κίνα έχει επίσης εφαρμόσει επιδοτήσεις για την απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων.
Έως τώρα, μόνο οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είχαν ξεπεράσει το όριο παραγωγής των 10 εκ. αυτοκινήτων σε έναν και μόνο χρόνο. Οι εγχώριες πωλήσεις στην Κίνα ξεπέρασαν εκείνες των ΗΠΑ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2008, και η τάση αυτή συνεχίζεται.
Η ελκυστική αγορά της Κίνας τραβά πολλές διεθνείς εταιρείες που βλέπουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

αναδημοσίευση από enimerwsi-gr.blogspot.com

Ανέκδοτο

Ήταν ένας τύπος πωρωμένος με τις καταδύσεις.
Ετοιμάζεται, φοράει τον εξοπλισμό του και αρχίζει να κατεβαίνει.


100 μέτρα βάθος...
200 μέτρα βάθος...
300 μέτρα βάθος...
400 μέτρα βάθος...
500 μέτρα βάθος...

Στα 500 μέτρα με μεγάλη έκπληξη βλέπει έναν τύπο να βουτάει με το μαγιώ του, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς τίποτε...

Αμέσως βγάζει το ειδικό, πανάκριβο πινακάκι του και γράφει:

"Ρε φίλε, να σε ρωτήσω κάτι; Εγώ για να φτάσω σε αυτό το βάθος, χρειάστηκα εξοπλισμό, χρόνο... Εσύ πώς έρχεσαι τόσο βαθιά χωρίς εξοπλισμό;"

Του αρπάζει ο άλλος το πινακάκι και γράφει:

"Πνίγομαι, ρε μ*λ*κα!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο εθισμός στο Ιντερνετ


Aνησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο, το οποίο εκτός από τις δυσμενείς επιδράσεις στην ψυχική υγεία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο. Υπολογίζεται ότι το 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ πάσχει από εθισμό στο διαδίκτυο ενώ στην χώρα μας το 18% των Ελλήνων εμφανίζουν περιοδικά ή συχνά προβλήματα μα την κατάχρηση του διαδικτύου ενώ το 1% θεωρείται ήδη εθισμένο. Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα σε διάστημα 19 μηνών έχει παρέμβει σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εφήβων που ήθελαν να αυτοκτονήσουν με τη βοήθεια του διαδικτύου, τέσσερις από τις οποίες αφορούσαν μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2008. Οι λόγοι που οδήγησαν τους εφήβους στη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ψυχολογικά προβλήματα, περιέργεια αλλά και απώλεια μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω πιστωτικής κάρτας σε τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα στο διαδίκτυο. Επίσης οι παρεμβάσεις της αστυνομίας αφορούσαν και ορισμένες περιπτώσεις αποπλάνησης ανηλίκων μέσω Ιντερνετ.
αναδημοσίευση από troktiko

Το μοντέλο εσωρούχων, Καρολίνα Κούρκοβα, η πιο σέξι γυναίκα του κόσμουΤο μοντέλο εσωρούχων, Καρολίνα Κούρκοβα, η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου
αναδημοσίευση από
okokoras.blogspot.com


αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot.com

Ένα ντουζ... πολυμορφικό!

Ονομάζεται "Sculpture" και είναι από τις πιο περίεργες αλλά και εντυπωσιακές ντουζιέρες που έχω συναντήσει. Θυμίζοντας έντονα καλαμάρι, διαθέτει 6 βραχίονες, τους οποίους χάρις τους ευλύγιστους κορμούς τους, μπορείτε να τους προσαρμόσετε σύμφωνα με τις ανάγκες και τα γούστα σας.
Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην εταιρεία Vado, που είναι και η κατασκευάστρια του "Sculpture".

πηγή : [link]
αναδημοσίευση από
www.psaxtiria.com

Το μυστήριο του μαγνητικού λόφου.

Βρίσκεται 30 χλμ. από την πόλη Leh, και είναι ένα αρκετά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Ινδία. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, έρχονται εδώ για να δουν από κοντά τις μυστηριώδεις μαγνητικές ιδιότητες της περιοχής που ονομάζεται "Magnetic Hill". Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου μέχρι το λόφο, όπου οι οδηγοί ενημερώνονται ότι μπορούν να βάλουν το αυτοκίνητο τους στη νεκρά και να το αφήσουν να κυλίσει στην ανηφόρα με ταχύτητες άνω των 20 km/h.
Οι ιστορίες λένε ότι η μαγνητική ενέργεια είναι τόσο ισχυρή, που τα αεροσκάφη πετούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο για την αποφυγή παρεμβολών.
Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μαγνητισμός ή κάποιο παραφυσικό φαινόμενο, αλλά απλά, μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη διάταξη του περιβάλλοντος χώρου. Μια ελαφρώς κατηφορική κλίση, φαίνεται ανηφορική, δίνοντας της ψευδαίσθηση ότι το αυτοκίνητο "τσουλάει" στην ανηφόρα.
Ακόμα βέβαια και έτσι, δεν παύει να είναι μια εκπληκτική εμπειρία.
Παρόμοια φαινόμενα υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα.


αναδημοσίευση από
www.psaxtiria.com

Audi - Intelligently combined (διαφήμιση)

Μια εκπληκτική διαφήμιση βασισμένη στον πασίγνωστο κύβο του Rubik για το νέο Audi A4 TDI. Η σκηνοθεσία είναι του Carl Erik Rinsc και το αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου, είναι εντυπωσιακό.


αναδημοσίευση από
www.psaxtiria.com

Motorcycle with Hubless Wheels

01_hubless03

Η μοτοσυκλέτα Hubless Monster είναι δημιουργία του Amen και είναι η πρώτη πλήρως λειτουργική μοτοσικλέτα με δυο ρόδες hubless.
Η hubless είναι ένας τύπος ρόδας που δεν έχει άξονα στήριξης στο κέντρο της. Το πλεονέκτημα τους είναι: το μειωμένο βάρος, χαμηλότερο κέντρο βάρους, καλύτερο φρενάρισμα και καλύτερη οδήγηση.02_hubless04

03_hubless06

04_hubless07

αναδημοσίευση από
www.psaxtiria.com

H Mozilla απενεργοποίησε plugin της Microsoft για το Firefox


H εταιρία Mozilla που διανέμει τον γνωστό browser Firefox απενεργοποίησε προσωρινά ένα plugin της Microsoft που φέρεται να δημιουργεί πρόβλημα ασφαλείας. Αν και η Microsoft κυκλοφόρησε μια διόρθωση που διατίθεται μέσω του Windows Update (οι αναβαθμίσεις των Windows) η Mozilla ανησυχεί ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν κατεβάσει τη διόρθωση.
Αντιπρόσωπος της Mozilla άφησε μάλιστα αιχμές για τη Microsoft αφού η τελευταία μέχρι την αναβάθμιση πρότεινε στους χρήστες απλά να απενεργοποιήσουν το εν λόγω plugin. Να σημειώσουμε ότι το "προβληματικό" plugin ονομάζεται WPF και χρησιμοποιείται σε πολλές από τις σελίδες που βλέπουμε καθημερινά.
Σπεύσατε λοιπόν για αναβάθμιση των Windows!

www.nooz.gr
αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot.com

Η Nazarena Velez χύνει...το γάλα της!

αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot.com

Πως θα ήταν η ζωή μας, αν ζούσαμε σε μια τσόντα!

Tι ονειρεύεται να ακούσει ένας άνδρας από τις γυναίκες


Tι ονειρεύεται να ακούσει ένας άνδρας από τις γυναίκες..και δεν πρόκειται να ακούσει ποτέ!
1) Αγάπη μου είσαι σίγουρος ότι ήπιες αρκετά; Μήπως πρέπει να πιείς μία μπύρα ακόμη;
2) Αποφάσισα ότι δεν θα φοράω πλέον ρούχα μέσα στο σπίτι.
3) Πάω μιά στιγμή να φτιάξω τη πόρτα που χάλασε.
4) Μα καλά, δεν σε περιμένουν οι φίλοι σου να πάτε για μπύρες και κανένα γκομενάκι; Τί κάθεσαι εδώ;
5) Το ξέρω ότι είναι κάπως σφιχτά τα οπίσθιά μου, αλλά δεν το δοκιμάζουμε άλλη μιά φορά;
6) Είσαι τόσο σέξυ όταν είσαι πιωμένος!
7) Ε, σιγά, και του χρόνου θα έχω γενέθλια, φυσικά και να πάς σήμερα γήπεδο με τα παιδιά.. Το ρωτάς;
8) Αχ, βαριέμαι, δεν έχω και τίποτα να κάνω, ας σου πάρω μία πιπ@.
9) Αφού αγάπη μου εγώ κερδίζω αρκετά χρήματα, σταμάτα να δουλεύεις!
10) Αχ, μωρό μου, αυτό πρέπει να το δείς, μόλις βγήκε η νοστιμούλα κόρη του γείτονα στο μπαλκόνι, και δεν φοράει σχεδόν τίποτα! Δεν είναι πολύ πρόστυχη;
11) Όχι, όχι, θα το πάω απλά στο συνεργείο, γιατί θέλει λάδια.
12) Λοιπόν, λέω σήμερα να νοικιάσουμε μιά τσόντα, να πάρουμε και ένα κασόνι μπύρες και να φωνάξω και την κολλητή μου που χαλβαδιάζεις τόσο καιρό, να κάνουμε στο σπίτι ένα τρίο.
13) Άσε τώρα τον Άγιο Βαλεντίνο και πάρε μου αμά θές για δώρο ένα διαρκείας για την ομάδα σου.
14) Αγάπη μου ξεκίνησα γιόγκα για να τα καταφέρω να βάζω σωστά τα πόδια μου πίσω από το κεφάλι!

αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot.com

Οίκος ανοχής με...οικολογική συνείδηση!!


Στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης μπήκε ο «Οίκος του Πόθου», ένας βερολινέζικος οίκος ανοχής που προσφέρει έκπτωση σε ποδηλάτες και σε όσους πελάτες χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ενα 15λεπτο ηδονής με μια από τις 12 ιερόδουλες του πολυτελούς «σπιτιού» στοιχίζει κανονικά 30 ευρώ. Αν όμως ο πελάτης παρουσιάσει κράνος ποδηλάτη, το ειδικό λουκέτο ακινητοποίησης ή λίαν προσφάτως ακυρωμένο εισιτήριο αστικού λεωφορείου, τότε η επιχείρηση του χαρίζει πέντε ευρώ. Η ιδέα του οικολογικού σεξ ανήκει στην 56χρονη μαντάμ Ρεγκίνα Γκετς, η οποία αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό μεγάλη πτώση του τζίρου λόγω της κάμψης στα εισοδήματα των πελατών. Με την εφαρμογή της «πράσινης έκπτωσης» ο τζίρος επέστρεψε στα κανονικά προ της κρίσης επίπεδα, λέει. Η αριστοκρατική συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ, όπου βρίσκεται ο «Οίκος του Πόθου», είναι καταπράσινη και οι κάτοικοι έχουν αποδεδειγμένα οικολογικές ευαισθησίες: στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν το Κόμμα των Πρασίνων σε ποσοστό 46%.
Τα περισσότερα κορίτσια έχουν «κανονικές» πρωινές δουλειές- άλλη είναι γυμνάστρια, άλλη νοσοκόμα, ενώ μία είναι νοικοκυρά, η οποία συμπληρώνει έτσι το εισόδημά της. Στη βιομηχανία σεξ της Γερμανίας εργάζονται νομίμως περισσότερα από 400.000 άτομα.

www.tovima.gr

αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot.com

Αυτοκίνητο σε 18 δευτερόλεπτα γίνεται αεροπλάνο
ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ; ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ


Σε δυο χρονάκια που μάλλον θα βγει στο εμπόριο θα γεμίσουν οι δρόμοι του κόσμου με αυτό το αμάξι που πετάει. Αν όλα πάνε καλά στις πρόβες και στην δοκιμαστική πτήση που θα γίνει σε περίπου ένα μήνα το Terrafugia Transition Flying Cat θα το θέλουν όλοι. Είναι αμάξι που με μια κίνηση και μέσα σε μόλις...


18 δευτερόλεπτα γίνεται αεροπλάνο. Η τιμή του θα είναι λίγο μεγάλη στα 150,000 ευρώ περίπου αλλά τόσοι και τόσοι δίνουν μεγάλα ποσά για αμάξι. Ωχ, λέτε να δούμε τη Στέλλα να πετάει πάνω από τα κεφάλια μας όταν εμείς θα βρίζουμε κολλημένοι στην κίνηση;


αναδημοσίευση από
dinatos.blogspot.com

H Harley Davidson ανακοίνωσε το κλείσιμο της

Ο οικονομικός απολογισμός της Harley Davidson για το 3ο τρίμηνο του 2010 ήταν τουλάχιστον απογοητευτικός, προμηνύοντας ένα δύσκολο μέλλον για τη θρυλική εταιρεία. Τα «σπασμένα» τα πλήρωσε όμως η Buell, της οποίας το κλείσιμο ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά εχθές.
Η αλήθεια είναι πως η Buell αντιμετώπιζε προβλήματα λόγο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μάλιστα είχε αποφασιστεί η προσωρινή παύση της παραγωγής από τις 30/10 έως τις 04/01. Όμως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε το κλείσιμο της Buell, ήταν η πολύ άσχημη οικονομική εικόνα της «μητρικής» Harley Davidson, που ανακοίνωσε για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2010, μείωση των πωλήσεων κατά 21% και μείωση των καθαρών εσόδων κατά 84%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Δεδομένου του ότι και το β΄ εξάμηνο του 2010 δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικό για τη Harley Davidson, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προβεί σε δραστικές κινήσεις, προλαμβάνοντας τα χειρότερα. Μια από αυτές τις κινήσεις ήταν και το κλείσιμο – «θυσία» της Buell, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την βραχυπρόθεσμη εξοικονόμηση 125 εκατομμυρίων δολαρίων για την Harley Davidson, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Βέβαια, το τι θα απογίνουν οι συνολικά 180 εργαζόμενοι της Buell δεν το ανέλυσαν οι οικονομικοί διευθυντές, αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για το στυγνό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο εγκέφαλος και πρόεδρος της Buell, Erik Buell, θα αναλάβει ένα υψηλό πόστο στην Harley Davidson, πιθανότατα ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα που άπτονται του R&D τμήματος. O ίδιος εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος σε ένα «αποχαιρετιστήριο» video, το οποίο και σας παρουσιάζουμε στη σελίδα μας.

Σε ότι αφορά στους κατόχους μοτοσικλετών Buell, η Harley Davidson ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να παράσχει εξουσιοδοτημένα service και ανταλλακτικά για όσο διάστημα και αν χρειαστεί, ενώ το ίδίο θα ισχύσει και για όσους αγοράσουν μοτοσικλέτες της Buell που έχουν παραμείνει σε stock.

αναδημοσίευση από
totefteri.blogspot.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory