Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009
Τέχνη από φρούτα και λαχανικά...

Ναι μεν μπορείτε να φάτε τα παρακάτω φρούτα, λαχανικά κ.τ.λ., αλλά σίγουρα θα μπείτε σε πειρασμό πριν το κάνετε αυτό. Δείτε τι εννοούμε...Πηγή: ClopYPastE.gr

FON: Δωρεάν WiFi Internet σε όλο τον κόσμοΤο FON είναι η μεγαλύτερη ασύρματη (WiFi) κοινότητα στον κόσμο, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που τους αρέσει να μοιράζονται δωρεάν το ίντερνετ. Το όραμά του είναι να υπάρχει WiFi παντού με την βοήθεια των μελών οι οποίοι ονομάζονται Foneros. Η ιδέα που στηρίζεται το όλο εγχείρημα είναι πολύ απλή. Μοιράζουμε ένα ποσοστό από την ευρυζωνική σύνδεση του σπιτιού μας και ως αντάλλαγμα έχουμε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα FON Hotspots σε όλο τον κόσμο.
Ως εταιρία η FON, εγκατεστημένη στην Ισπανία, έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημαντικών εταιριών τόσο από το χώρο των νέων τεχνολογιών (Google, Skype) όσο και από εταιρίες Επιχειρηματικού Κεφαλαίου (Venture Capital) (Index Ventures και Sequoia Capital), με αποτέλεσμα τη σημαντική χρηματοδότησή της.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες χρηστών της FON:

Linus
Είναι και οι περισσότεροι. Οι χρήστες αυτοί μοιράζονται την ασύρματη (WiFi) σύνδεσή τους στο σπίτι τους και απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο FON.

Aliens
Οι χρήστες αυτοί δεν μοιράζονται τη WiFi σύνδεσή τους. Πληρώνουν ένα ποσό αναλόγως με τη διάρκεια παραμονής τους στο Internet για την πρόσβαση στην κοινότητα FON και επομένως στο Internet.
Συγκεκριμένα υπάρχουν τα παρακάτω μοντέλα χρήσης:
- Μπορούν να έχουν 15 λεπτά δωρεάν περιορισμένη πρόσβαση στο Internet (μπορούν να έχουν πρόσβαση στο GOOGLE MAIL και σε όλες τις υπηρεσίες του GOOGLE), αφότου συμπληρώσουν κάποια στοιχεία και παρακολουθήσουν μια διαφήμιση της FON.
- Μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet για μία ημέρα πληρώνοντας το ποσό των 4,90 € (one day pass) ή το ποσό των 14,90€ για 5 ημέρες (5 day passes), αφότου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και πληρώσουν είτε με την πιστωτική τους κάρτα είτε μέσω Paypal.
- Μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet για μία ώρα πληρώνοντας ένα ποσό, αφότου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και στείλουν ένα SMS (στην Ελλάδα δεν παρέχεται ακόμα αυτός ο τρόπος πληρωμής, γιατί δεν υπάρχει ακόμα πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που να συνεργάζεται με τη FON). Ωστόσο, για 1 ώρα απεριόριστης προσβάσης μπορούν να πληρώσουν είτε με την πιστωτική τους κάρτα είτε μέσω PayPal το ποσό των 2€.
- Μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στο Internet χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό, αφότου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και συμπληρώσουν έναν Promo Code (αυτός παρέχεται δωρεάν από μέλη της FON). Σημειώνεται ότι οι χαρακτηρισμοί περιορισμένη, απεριόριστη, όπου αναφέρονται, σχετίζονται με ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ και όχι με ΧΡΟΝΟ.

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Bills
Οι χρήστες αυτοί, συνήθως εταιρίες ή επαγγελματίες, θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη WiFi σύνδεσή τους, λαμβάνουν το 50% από τα χρήματα που πληρώνουν οι χρήστες Aliens όταν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σημείο FON πρόσβασης.

Για να γίνει κάποιος είτε Linus είτε Bill μπορεί να αγοράσει τον εξοπλισμό από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας. Αυτός περιλαμβάνει έναν δρομολογητή (router) που ονομάζεται Fonera 2.0n (κόστος 79€) ή το δρομολογητή Fonera+ (κόστος 29.95€). Το κόστος μπορεί να είναι πολύ μικρότερο αν κάποιος διαθέτει promotion code (παρέχεται συνήθως από κάποιο φιλικό πρόσωπο).
Σας συνιστούμε να παραγγείλετε τον ακριβότερο δρομολογητή Fonera 2.0n...
Ιδού οι λόγοι:
-Περιλαμβάνει εφαρμογή Torrent Downloader, ώστε να μπορείτε να κατεβάζετε torrents ακόμα και όταν ο H/Y είναι κλειστός
-Περιλαμβάνει εφαρμογή YouTube Video Uploader, ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε βίντεο στο YouTube, ακόμα και όταν ο Η/Υ είναι κλειστός
-Περιλαμβάνει εφαρμογές Picasa, Facebook, Flickr Photo Uploader, ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας στις παραπάνω εφαρμογές ακόμα και όταν ο Η/Υ είναι κλειστός
-Αν έχετε λογαριασμούς στις υπηρεσίες Rapidshare και Megaupload, σας δίνεται η δυνατότητα να μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες ακόμα και όταν ο Η/Υ είναι κλειστός
-Περιλαμβάνει USB θύρα, ώστε να μπορείτε να συνδέετε πάνω USΒ συσκευές (εξωτερικό σκληρό δίσκο, εκτυπωτή, web κάμερα κτλ)
-Απολαμβάνετε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 300 Mbps κάνοντας χρήση του πρωτοκόλλου 802.11n
-Βελτιώνετε την άσυρματη κάλυψη στο σπίτι σας με τις 2 κεραίες που περιλαμβάνει ο δρομολογητής και την ισχύ του πρωτοκόλλου 802.11n
-Προσθέτετε νέες εφαρμογές στο δρομολογητή με ένα απλό κλικ
-Μετατρέπει 3G dongle σε WiFi σήμα
-Σας δίνει τη δυνατότητα να τον ακολουθήσετε μέσω της υπηρεσίας Twitter, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε αν έχουν κατέβει τα αρχεία που κατεβάζετε ή αν κάποιος επισκέπτης έχει συνδεθεί σ' αυτόν (η δυνατότητα αυτή παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας της FON)
-Και πολλές ακομά υπηρεσίες
Δείτε εδώ μια σύγκριση με κάποιους άλλους δρομολογήτες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο δρομολογητής αυτός εκπέμπει ταυτόχρονα 2 WiFi σήματα με διαφορετικό SSID: Το ένα ιδιωτικό (PRIVATE) για χρήση μόνο από εσάς, με ασφάλεια WPA2 και το άλλο δημόσιο (PUBLIC) για χρήση από τους χρήστες της FON που θα τύχει να βρεθούν στην εμβέλεια του.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι πολύ απλή. Απλώς συνδέετε τoν FON δρομολογητή πάνω στο ADSL Modem-Router σας και έπειτα ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται μαζί με τον εξοπλισμό.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη αρκετοί Foneros (είτε Linus, είτε Bill – τονίζουμε εδώ ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος και τα δύο), για τους οποίους μπορείτε να δείτε ακριβώς σε ποια περιοχή βρίσκονται μέσω της εφαρμογής goοgle maps που έχει ενσωματώσει η εταιρία στον ιστοτόπο της.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Για παραγγελίες, εγκαταστάσεις, τεχνικά προβλήματα καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με το blog ClopYPastE στο e-mail clopyandpaste@gmail.com.

Πηγή:
αναδημοσίευση από
clopyandpaste.blogspot

Nέα έκδοση του Nintendo DSi;

Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Internet, η Nintendo σχεδιάζει την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης του DSi. Αυτή η έκδοση θα διαθέτει δύο οθόνες των 4,3 ιντσών, μεγέθους, δηλαδή, όσο και του PSP-3000. Στο τωρινό μοντέλο οι οθόνες του DSi έχουν μέγεθος "μόνο" 3,25 ίντσες. Η, δε, τιμή της νέας κονσόλας θα ανέρχεται σε περίπου 140 ευρώ (άνευ φόρου).

Η φημολογούμενη έκδοση του DSi θα κάνει χρήση και μιας νέας τεχνολογίας προστασίας από αντιγραφές. Αρχικά, σύμφωνα με τις φήμες, η κονσόλα θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία, ενδεχομένως φέτος. Η Nintendo δεν έχει σχολιάσει ακόμα αυτές τις φήμες.
αναδημοσίευση από
pcnea.blogspot.com

Καλημέρεςςςςς..........


Mια ξανθια, μετα το 1ο ραντεβου,ανεβαινει για ενα τελευταιο... ποτο, στο σπιτι του συνοδου της:
Αντρας: Να πιουμε ουισκι?
Ξανθια:Οκ!
Αντρας:Να σου βαλω 2 δαχτυλα?
Ξανθια:Δε θα πιουμε ουισκι πρωτα...???- Πως απασχολείς μία ξανθιά για δύο ώρες;
- Της δίνεις ένα χαρτί που σε κάθε πλευρά γράφει: "Γύρνα και δες την άλλη πλευρά."
Πάει μια ξανθιά στον πωλητή κινητών:
- Το κινητό μου δεν έχει σήμα μέσα στο αυτοκίνητο.
- Τι μοντέλο είναι; ρωτάει ο πωλητής.
- Peugeut 206...

Ήταν μια ξανθιά και είχε 2 άλογα. Όμως δεν μπορούσε να βρεί κάποια διαφορά για να τα ξεχωρίζει. Έτσι, παίρνει τηλέφωνο το φίλο της το Τάκη και του λέει:
- Ασε Τάκη, έχω μεγάλο πρόβλημα. Αγόρασα 2 άλογα που είναι ολόιδια και δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω με τίποτα. Τι να κάνω;
- Δες αν είναι το ίδιο φύλο.
- Το κοίταξα. Και τα 2 είναι θηλυκά.
- Τότε μέτρα τα αυτιά τους.- Τα μέτρησα. Και τα 2 έχουν ίσα αυτιά.
- Αν είναι έτσι, τότε μέτρα τις ουρές τους.
- Μισό λεπτό να κοιτάξω. Μη κλείσεις. Πάει η ξανθιά, μετράει και επιστρέφει:
- Έλα Τάκη, μ' ακούς; Τελικά δίκιο έχεις. Το άσπρο έχει μεγαλύτερη ουρά απ' το μαύρο!

Πάει μία ξανθιά σινεμά με τον άνδρα της.Φτάνει στο ταμείο και λέει:- Δύο εισιτήρια παρακαλώ!
- Για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα;
- Τι λες μωρέ, για μένα και τον άνδρα μου είναι!!!

Μπαίνει μια ξανθιά σε ένα ταξί.
- Πού πάμε; ρωτάει ο ταξιτζής.
- Γιατί, θα έρθεις κι εσύ;

Ήταν δύο ξανθιές σε ένα αμάξι, και λέει η μία στην άλλη:
- Για κοίτα έξω από το παράθυρο, αν αναβοσβύνει το φλας...
Και απαντά η άλλη:
- Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι...

Έρχεται η ξανθιά σερβιτόρα στο τραπέζι να πάρει παραγγελία:
- Τι θα πάρετε;
- Ένα cappuccino.
- Ααα.... Δεν έχει cappuccino, χάλασε η μηχανή.
- Καλά, λοιπόν, τι έχει;
- Δεν ξέρω τι έχει, την έστειλαν στο μάστορα!!!!!!

Μία ξανθιά ακούει θόρυβο στο γκαράζ, κοιτάει από το παράθυρο και βλέπει να της κλέβουν το αυτοκίνητο και φωνάζει:
- Κλέφτης! Κλέφτης! Μου παίρνουν το αυτοκίνητο!!!! Βοήθεια!!! Βοήθεια!!!! Και πετάγεται η ξανθιά από πάνω και φωνάζει:
- Μην στενοχωριέσαι, του πήρα τον αριθμό!!!

Η ξανθιά γυρίζει στο σπίτι και ρωτάει τον άνδρα της:
- Γιώργο που είναι τα παιδιά;
- Αγγλικά...
- George where are the kids?
αναδημοσίευση από
blogareis.blogspot

Χάνουμε δυνάμεις γρήγορα μετά τα 45


Οι μειώσεις στην φυσική κατάσταση που τυπικά συνοδεύουν το πέρασμα του χρόνου, επιταχύνονται μετά την ηλικία των 45 ετών και ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς το αναπόφευκτο είναι να φροντίσει να μην παχύνει, να γυμνάζεται συστηματικά και να αποφεύγει το κάπνισμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον παρακολούθησαν επί σχεδόν 25 χρόνια 3.429 γυναίκες και 16.889 άνδρες, ηλικίας 20 ετών και άνω όταν άρχισε η μελέτη, το 1974.

Όπως έγραψαν στην επιθεώρηση «Αρχεία Εσωτερικής Παθολογίας», στην αρχή οι εθελοντές δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες μειώσεις στην καρδιοαναπνευστική φυσική κατάστασή τους, αλλά μόλις πέρασαν τα 45 τους χρόνια άρχισαν να παρουσιάζουν ραγδαίες μειώσεις – ιδίως όσοι από αυτούς πάχυναν, κάπνιζαν και δεν γυμνάζονταν.

Η καρδιοαναπνευστική φυσική κατάσταση αποτελεί δείκτη της αεροβικής ικανότητας του οργανισμού, δηλαδή του πόσο καλά χρησιμοποιεί το οξυγόνο.

Το εύρημα αυτό συμφωνεί με τα συμπεράσματα που είχαν και προγενέστερες μελέτες – και ο αντίκτυπός του είναι μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή, είναι καπνιστές, υπέρβαροι και παχύσαρκοι, αλλά και το γεγονός ότι το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται διαρκώς.

«Είναι καλά γνωστό ότι καθώς γερνάμε, η αεροβική ικανότητα φθίνει», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντριου Τζάκσον, ομότιμος καθηγητής Υγείας & Ανθρώπινων Επιδόσεων στο πανεπιστήμιο.

«Ενώ όμως μέχρι τώρα νομίζαμε ότι η φθορά αυτή είναι γραμμική, δηλαδή ότι γίνεται κατ’ αναλογίαν με την ηλικία και με συγκεκριμένο ρυθμό, τώρα διαπιστώνουμε ότι επιταχύνεται μετά τα 45. Όταν μάλιστα συνυπάρχουν κακές συνήθειες του τρόπου ζωής, η απώλεια είναι πολύ ταχύτερη. Είναι πολύ λογικό».

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι η επιτάχυνση της φθοράς γίνεται σε άντρες και γυναίκες, αν και στους άντρες ο ρυθμός είναι ταχύτερος.

Τι πρέπει να κάνουμε

Το κλειδί για να αποφευχθεί αυτή η φθορά, που με τη σειρά της οδηγεί σε προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή, είναι να φροντίσει κανείς να… παραμείνει νέος, κατά τον δρα Τζάκσον.

«Εάν ένας άνθρωπος είναι υπέρβαρος, αγύμναστος και καπνιστής, η αεροβική κατάστασή του είναι πολύ χαμηλότερη απ’ ό,τι των ανθρώπων με φυσιολογικό βάρος, που γυμνάζονται και δεν καπνίζουν», λέει.

«Αν όμως φροντίζει κανείς από τα 30 ή και τα 40 του να υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να τον διατηρεί δια βίου, κερδίζει πολλά».

Στην πραγματικότητα, «έχει υπολογιστεί πως οι αγύμανστοι, υπέρβαροι καπνιστές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στα 50 ή στα 60 τους, ενώ όσοι είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτούς έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στα 70, στα 80 ή και στα 90 τους ακόμα γεροί και δυνατοί».

Τι πρέπει συνεπώς να κάνουμε; «Πρέπει να γυμναζόμαστε», απαντά η δρ Σούζαν Στάϊνμπαουμ, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς. «Η άσκηση είναι το πιο ισχυρό φάρμακο που υπάρχει. Και βεβαίως να προσέχουμε τι τρώμε, να μην παχαίνουμε και να κόψουμε το τσιγάρο, το οποίο είναι αποδεδειγμένα δηλητήριο».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
αναδημοσίευση από
georgelaios.blogspot
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory