Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2009

Ένα μήλο την ημερα...τον γιατρό τον κάνει πέρα
Πώς να σώσετε το βρεγμένο κινητό σας1) Αφαιρέστε την μπατάρια και τη SIM κάρτα.
2) Σκουπίστε το κινητό με μία πετσέτα ή με μία χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο απο το νερό μπορείτε.
3) Βουτήξτε το σε οινόπνευμα. Θα απορροφήσει όσο νερό έχει μείνει και το οινόπνευμα μετά θα εξατμιστεί πιο εύκολα απο το νερό.
4) Αφήστε το τουλάχιστον 3 μέρες να στεγνώσει. Καλό θα είναι να το ακουμπήσετε πάνω σε λίγο ρύζι για να επισπεύσετε το στέγνωμα. Μη βάλετε πάλι την μπαταρία πίσω, γιατί μπορεί να προκαλέσετε κάποιο βραχυκύκλωμα.
5) Ζεστάνετέ το. Αφήστε το για 2-3 μέρες πανω στους αεραγωγούς μιας τηλεόρασης ή μιας CRT οθόνης για να ζεσταθεί και να στεγνώσει πιο εύκολα.
6) Τοποθετήστε την μπαταρία και τη SIM πάλι στο κινητό και δείτε αν δουλεύει. Αν δε δουλεύει ακόμα επαναλάβετε το βήμα 4. Αν και τότε δεν δουλέψει πηγαίνετέ το σε κάποιον αντιπρόσωπο. Πιθανώς θα μπορέσει να το επαναφέρει στην ζωή.
7) Αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα, πετάξτε το, και αγοράστε ένα αδιάβροχο για να μην χρειαστεί να τα κάνετε όλα αυτά σε περίπτωση που σας ξανατύχει.

Υ.Γ.

To blog δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε επιπλέον ζημιά προκληθεί στο κινητό σας ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.
αναδημοσίευση από
clopyandpaste.blogspot

Διαδραστικός πίνακας με κόστος μικρότερο των ...50€Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο πως μπορείτε να δημιουργήσετε έναν διαδραστικό πίνακα με κόστος μικρότερο των 50€...
αναδημοσίευση από
clopyandpaste.blogspot

Αντιφεμινιστικές ατάκεςΠώς λέγεται η γυναίκα που ανά πάσα στιγµή γνωρίζει που ßρίσκεται ο άνδρας της;
- Χήρα!

Ένας επιτυχημένος άντρας είναι αυτός που βγάζει πιο πολλά λεφτά από όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του. Μια επιτυχημένη γυναίκα είναι αυτή που βρίσκει έναν τέτοιον άντρα.

Αγάπη μου, πού θα με πας για την αργυρή επέτειο του γάμου μας;
- Στο Κανκούν μωρό μου.
- Και για την χρυσή;
- Θα 'ρθω να σε πάρω.

- Μαρία, κέρδισα το Joker!!!
- Αγάπη μου, είναι καταπληκτικό! - Γρήγορα, ετοίμασε τις βαλίτσες!
- Αχ, που θα πάμε, τι ρούχα να πάρω, χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά;
- Πάρτα όλα Μαράκι, εσύ πας στη μάνα σου.

Αγάπη μου, δεν νομίζεις ότι μετά από δέκα χρόνια σχέσης είναι καιρός να παντρευτούμε;
Και ποιος θα μας πάρει;

Μετά από 20 χρόνια γάμου, το ζευγάρι πάει κρουαζιέρα. Μια νύχτα με πανσέληνο βρίσκονται στο κατάστρωμα και με πολύ ρομαντική διάθεση λέει η γυναίκα:
- Αγάπη μου, αν έπεφτα στη θάλασσα θα μ' έσωνες;
- Αν σου πω "ναι", θα πέσεις;

Δύο φίλοι:
- Μετά από 20 χρόνια γάμου είμαι ακόμα ερωτευμένος με την ίδια κοπέλα
-Καταπληκτικό!
- Ελπίζω μόνο να μην το μάθει η γυναίκα μου.

Δεν έχω μιλήσει στη γυναίκα μου τους τελευταίους 18 μήνες. Δε θέλω να την διακόψω.

Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος. Με ρώτησε "Τι έχει η τηλεόραση"; Και εγώ απάντησα "Σκόνη".

Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τη Γη και μετά αναπαύτηκε. Κατόπιν δημιούργησε τον άντρα και μετά αναπαύτηκε. Στο τέλος ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα. Από τότε ούτε ο Θεός ούτε ο άντρας αναπαύτηκαν ξανά.

Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες τους;
- Για να γλυτώσουν.

Ξέρετε ποια είναι η ποινή για τη διγαμία;
- Να έχετε δύο πεθερές.

Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά ξέρεις τι άκουσα; Σε κάποιες χώρες της Αφρικής ο άντρας δε γνωρίζει τη γυναίκα που θα παντρευτεί μέχρι την ημέρα του γάμου τους.
- Αυτό παιδί μου συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου, είναι να τα ξεχάσεις μία φορά.

Συζήτηση μεταξύ δύο ανδρών:
- "Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος" λέει ο πρώτος με υπερηφάνεια
- "Πραγματικά είσαι πολύ τυχερός. Η δικιά μου δυστυχώς ακόμα ζει" του απαντά ο άλλος.

Οι περισσότεροι άντρες προσδιορίζουν το γάμο ως έναν ακριβό τρόπο για να έχουν πλυμμένα και καθαρά ρούχα τζάμπα.

Απλά σκέψου ότι αν δεν υπήρχε ο γάμος, οι άντρες θα περνούσαν τη ζωή τους θεωρώντας ότι ποτέ δεν κάνουν λάθη.

Αν θέλεις η γυναίκα σου να σε ακούει και να δίνει την δέουσα προσοχή σε αυτά που λες τότε ξεκίνα να παραμιλάς στον ύπνο σου.

Κάποιος άντρας δήλωσε "Δεν είχα καταλάβει τι σημαίνει πραγματική ευτυχία μέχρι που παντρεύτηκα. Αλλά δυστυχώς τότε ήταν πολύ αργά".

Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά πόσο κοστίζει για να παντρευτεί κάποιος;
- Δεν ξέρω παιδί μου. Εγώ ακόμα πληρώνω.

Πηγαίνω τη γυναίκα μου παντού, αλλά πάντα βρίσκει το δρόμο για να γυρίσει.

Ρώτησα τη γυναίκα μου "Πού θέλεις να πάμε για την επέτειο μας;"
"Κάπου που δεν έχω πάει καιρό" μου απάντησε!
Έτσι της πρότεινα την κουζίνα!

Πάντα κρατιόμαστε χέρι - χέρι. Αν την αφήσω, ψωνίζει.

Έχει ένα ηλεκτρικό μίξερ, ηλεκτρική τοστιέρα και ηλεκτρικό στίφτη. Μου είπε "Υπάρχουν πολλές συσκευές, και δεν έχω μέρος να καθίσω". Της αγόρασα μία ηλεκτρική καρέκλα.

Χθες έτρεξε πίσω από το σκουπιδιάρικο φωνάζοντας: "Aργησα για τα σκουπίδια;" Ο οδηγός της είπε: "Όχι πήδα μέσα!"
αναδημοσίευση από
clopyandpaste.blogspot

Λύση στο πρόβλημα της νοσογόνου παχυσαρκίας δίνει νέα τεχνικήΛύση στο πρόβλημα της νοσογόνου παχυσαρκίας επιχειρεί να δώσει μια νέα τεχνική , η λαπαροσκοπική ολική γαστρική πτύχωση, η οποία πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός». Η τεχνική αυτή είναι δυνατόν να αποτελέσει εναλλακτική λύση για όσους βαριατρικούς ασθενείς δεν επιθυμούν τοποθέτηση εμφυτευμάτων (γαστρικός δακτύλιος) ή αφαίρεση στομάχου ( γαστρεκτομή sleeve).

Τα παραπάνω επισημαίνονται στην ανακοίνωση ομάδας γιατρών της Δ΄Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και της Χειρουργικής Μονάδας Παχυσαρκίας Βιοκλινικής Αθηνών που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 9ου Συνεδρίου της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Mε την τεχνική αυτή περιορίζεται λαπαροσκοπικά η γαστρική χωρητικότητα του στομάχου το οποίο παίρνει μορφή σωλήνα, μόνο με πτύχωση του μείζονος τόξου με λίγες εξωτερικές (οροφομυικές ) ραφές, χωρίς να αφαιρεθεί κάποιο μέρος του. Έτσι περιορίζεται δραματικά η χωρητικότητα και η διατασιμότητα του στομάχου και το άτομο που έχει υποβληθεί στην επέμβαση χορταίνει με μικρότητες ποσότητες τροφής. Επίσης δεν απαιτείται ιδιαίτερη ιατρική παρακολούθηση, δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις συνεργασίας και οι περιορισμοί στη διατροφή είναι ελάχιστοι. Η επέμβαση αυτή εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, ενώ πριν λίγους μήνες άρχισε να εφαρμόζεται και στον «Ευαγγελισμό»» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο χειρουργός -λαπαροενδοσκόπος και διευθυντής της χειρουργικής μονάδας παχυσαρκίας του Ιασώ και της Βιοκλινικής Αθηνών, Γεώργιος Σκρέκας, ο οποίος είναι από τους πρώτους που εφάρμοσε στην Ελλάδα την λαπαροσκοπική sleeve γαστρεκτομή για τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 60 λεπτά και η νοσηλεία διαρκεί 1-2 ημέρες, ενώ η μόνη μετεγχειρητική παρενέργεια είναι μία ήπια ναυτία που διαρκεί 2-4 ημέρες και αντιμετωπίζεται με αντιεμετικά. Το άτομο που έχει υποβληθεί στην επέμβαση θα πρέπει τον πρώτο μήνα να ακολουθεί τις οδηγίες διατροφής που θα του συστήσει ο γιατρός. H χωρητικότητα του στομάχου αυξάνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες και το βάρος σταθεροποιείται μετά από απώλεια 25-40 κιλών.

Η μέθοδος χαρακτηρίζεται ακίνδυνη και τα πλεονεκτήματά της είναι η ελαχιστοποίηση του τραύματος από την επέμβαση, οι ανύπαρκτες επιπλοκές , η αποφυγή εμφύτευσης σιλικόνης στον οργανισμό, η αξιόπιστη απώλεια βάρους, μπορεί να επαναληφθεί και υπάρχει η δυνατότητα πλήρους αναστρεψιμότητας καθώς με την αφαίρεση των ραμμάτων το στομάχι ανακτά αυτόματα το αρχικό του σχήμα. Πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος σηπτικών επιπλοκών γιατί δεν γίνεται εκτομή του στομάχου
.
αναδημοσίευση από
allday-news.blogspot

Καούρες: Σβήσε τη φλόγα!


Μπορεί στις καούρες η φωτιά στο στομάχι να μη σβήνει με νερό, όμως υπάρχουν αποτελεσματικοί και εύκολοι εναλλακτικοί τρόποι για να την καταστείλεις - και μάλιστα άμεσα.
Γιόγκα

Με μια ανάσα: Οι ασκήσεις σταθερής αναπνοής στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας της γιόγκα συμβάλλουν στη χαλάρωση και τη διευκόλυνση της πέψης. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με την κατάλληλη sattvic διατροφή (περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι κ.ά.), λειτουργούν εξισορροπητικά και μακροπρόθεσμα οδηγούν στην ένωση με τον αληθινό εαυτό και άρα με την υγεία σου.

Τι να κάνεις: Κάθισε σε μια καρέκλα με τα πέλματα να ακουμπούν στο έδαφος. Εισέπνευσε από τη μύτη και εξέπνευσε από το στόμα, φροντίζοντας η εκπνοή να διαρκεί όσο και η εισπνοή σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, ακούμπησε τις δύο παλάμες σου στην κοιλιά. Σε κάθε εισπνοή και κάθε εκπνοή θα κάνεις έναν κύκλο, πρώτα δεξιόστροφα και έπειτα αριστερόστροφα. Θα ανακουφιστείς άμεσα.
Γιάννης Ανδριανάτος, Διευθυντής «Ρητορικού Κύκλου», Εκπαιδευτής Γιόγκα


Βοτανοθεραπεία


Ρίχνοντας... χόρτα στη φωτιά: Το φαρμακείο της φύσης διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε βότανα με καταπραϋντική και μαλακτική δράση για το στομάχι. Μάραθος, μελισσόχορτο, χαμομήλι και τζίντζερ είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σου και το βασικό πλεονέκτημά τους είναι ότι εκτός από αντιόξινη δράση, έχουν και την ιδιότητα να ηρεμούν το νευρικό σύστημα, που συχνά ευθύνεται για τις καούρες.

Τι να κάνεις: Βάλε στην καθημερινή διατροφή σου 1-2 ροφήματα από τα παραπάνω βότανα. Δοκίμασε τη μία μέρα να πίνεις αφέψημα από σπόρους μάραθου ή από αποξηραμένη ρίζα τζίντζερ, ενώ την επόμενη ημέρα έγχυμα που θα φτιάχνεις με άνθη χαμομηλιού ή μελισσόχορτου. Για αποτελέσματα express, ετοίμασε έγχυμα με 1 κ.γ. χαμομήλι, 1 κ.γ. μελισσόχορτο και ½ κ.γ. σπόρους μάραθου.

Άννα Χατζοπούλου, Φαρμακοποιός, Ομοιοπαθητικός, Βοτανολόγος


Διατροφή


Με τα σωστά καύσιμα: Πολλές φορές οι καούρες οφείλονται σε κακούς διατροφικούς συνδυασμούς ή σε δυσανεξία σε ορισμένα τρόφιμα. Εξίσου καθοριστικός παράγοντας όμως είναι και η ώρα που καταναλώνεται το κάθε τρόφιμο. Έτσι ακόμη και ένα ευεργετικό πορτοκάλι μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις όταν το στομάχι είναι άδειο. Προσοχή χρειάζεται και με την κατανάλωση υγρών.

Τι να κάνεις: Για να αποκλείσεις ότι υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο επισκέψου έναν ειδικό για να κάνεις ανάλυση πέψης με τη μέθοδο του ενεργειακού σκαναρίσματος. Αφού βεβαιωθείς ότι δεν πρόκειται για οργανικό πρόβλημα, πρόσεξε τις διατροφικές σου συνήθειες. Απόφυγε τηγανητά και λιπαρά και προτίμησε φρούτα και λαχανικά. Όσο για το νερό, φρόντισε να το πίνεις πριν από το γεύμα ή 3 ώρες μετά.

Βιολέτα Αννίνου, Μοριακή Βιολόγος, Ολιστική Διατροφολόγος, Ειδικευμένη στην Κβαντική Βιο-Ανάδραση
αναδημοσίευση από
tv-greek-sansimera.blogspot

Ενα εκατομμύριο επισκέπτες στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως


Ενα εκατομμύριο επισκέψεις κατέγραψε το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως κατά την 19η εβδομάδα λειτουργίας του.

Τις πύλες του Μουσείου που εγκαινιάστηκε με λαμπρή τελετή στις 20 Ιουνίου του 2009 πέρασαν κατά μέσο όρο περίπου 9.000 επισκέπτες ημερησίως ενω το εκατομμυριοστό εισιτήριο παρέλαβε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ενα εκατομμύριο επισκέπτες στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως

Ο υπουργός πολιτισμού κατά την επίσκεψή του στο Νέο Μουσείο εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του εκεί και τόνισε ότι η ανταπόκριση του κόσμου από τον Ιούνιο υπήρξε συγκλονιστική.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και να παραλαμβάνω το εκατομμυριοστό εισιτήριο. Από τον Ιούνιο που άνοιξε τις πόρτες του το μουσείο, η ανταπόκριση του κόσμου έχει υπάρξει συγκλονιστική και αυτό δείχνει πόσο μπορούμε πραγματικά να αξιοποιήσουμε τις συνέργιες που υπάρχουν μεταξύ πολιτισμού και τουρισμού", σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Επίσης, επεσήμανε ότι σημερινή είναι μια ημέρα "συμβολική" διότι υιοθετήθηκε η πρόταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσουν το έργο αφιλοκερδώς, χωρίς δηλαδή την προβλεπόμενη αμοιβή.

"Τους συγχαίρω για το έργο που έχουν κάνει μέχρι τώρα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν απρόσκοπτα και με την ίδια δύναμη από δω και στο εξής" δήλωσε ο υπουργός.


αναδημοσίευση από
tv-greek-sansimera.blogspot

Αλκοόλ και τσιγάρα είναι πιο βλαβερά από πολλά ναρκωτικά!!


Το αλκοόλ και τα τσιγάρα είναι πιο επικίνδυνα από πολλά παράνομα ναρκωτικά, όπως η κάνναβη, το LSD και το «έκστασι», σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέηβιντ Νατ του Αυτοκρατορικού Κολλεγίου (Imperial College) του Λονδίνου, ο οποίος επίσης είναι ο κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τα ναρκωτικά.Ο επιφανής επιστήμονας ζήτησε να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα ταξινόμησης των ναρκωτικών ουσιών, ώστε το ευρύ κοινό να καταλαβαίνει καλύτερα και να συγκρίνει πιο σωστά τον κίνδυνο που προέρχεται από νόμιμες και παράνομες ουσίες. Κατήγγειλε επίσης τον «τεχνητό» διαχωρισμό του αλκοόλ και του καπνού από τα παράνομα ναρκωτικά.Όπως ανέφερε, σε επιστημονικό υπόμνημά του για το Κέντρο Εγκληματολογικών Μελετών και Δικαίου του King’s College του Λονδίνου, το αλκοόλ πρέπει να βρίσκεται στην πέμπτη θέση του νέου καταλόγου επικινδυνότητας, μετά την ηρωίνη, την κοκαϊνη, τα βαρβιτουρικά και τη μεθαδόνη. Ο καπνός πρέπει να βρίσκεται στην ένατη θέση, ενώ η κάνναβη στην 11η, το LSD στην 14η και το «έκστασι» στην 18η, , δηλαδή χαμηλότερα από τον καπνό και το αλκοόλ.Τα κριτήρια επικινδυνότητας για την ταξινόμηση περιλαμβάνουν τη φυσική βλάβη στον άνθρωπο, το βαθμό εξάρτησής του και την κοινωνική βλάβη. «Κανείς δεν υποστηρίζει ότι τα ναρκωτικά δεν είναι επιβλαβή. Το κρίσιμο ερώτημα αφορά την κλίμακα και το βαθμό», επεσήμανε ο καθηγητής Νατ, που είναι πρόεδρος του κρατικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου για την Κατάχρηση των Ναρκωτικών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς του Λονδίνου».«Πρέπει να το αποδεχτούμε ότι στους νέους αρέσει να πειραματίζονται, με ναρκωτικά και άλλες δυνητικά επιβλαβείς δραστηριότητες… Πρέπει συνεπώς να τους παρέχουμε πιο ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες», πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, επέκρινε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, φέτος τον Ιανουάριο, να αναβαθμίσει το βαθμό επικινδυνότητας της κάνναβης από την «κατηγορία Γ» (που περιλαμβάνει τα ηρεμιστικά και μερικά αναλγητικά) στην «κατηγορία Β» (που περιλαμβάνει τις αμφεταμίνες). Μόλις πριν από πέντε χρόνια η κάνναβη είχε κατέβει κατηγορία επικινδυνότητας (από Β σε Γ), αλλά τώρα επανήλθε εκεί που ήταν. Όπως είπε ο καθηγητής, τέτοιες αποφάσεις «διαστρεβλώνουν» και «απαξιώνουν» τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών και μπερδεύουν το κοινό.Σύμφωνα με τον Νατ, η κάνναβη είναι επιβλαβής, αλλά η χρήση της δεν προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας. Οι χρήστες αντιμετωπίζουν, όπως είπε, «ένα σχετικά χαμηλό κίνδυνο» εμφάνισης ψύχωσης, σε σχέση με τον κίνδυνο των καπνιστών να πάθουν καρκίνο των πνευμόνων. Ο ίδιος επιστήμονας είχε πρόσφατα προκαλέσει νέο σάλο, όταν είχε υποστηρίξει ότι το χάπι «έκστασι» δεν είναι πιο επικίνδυνο από την συχνή ιππασία, έναν ισχυρισμό που επαναλαμβάνει και στη νέα επιστημονική εργασία του.
αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot

Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο Τιραμισού


Δώδεκα σεφ από τη Γαλλία κατάφεραν να φτιάξουν το μεγαλύτερο επιδόρπιο Τιραμισού του κόσμου, που ζυγίζει πάνω από ένα τόνο και χρειάστηκε να αποθηκευθεί σε ένα παγοδρόμιο.
Οι μάγειρες εργάστηκαν όλη τη νύχτα στην έκθεση τροφίμων της πόλης Villeurbanne (περιοχή Λυών), προκειμένου να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του ρεκόρ.
Το ρεκόρ αναγνωρίστηκε, εχθές 31 Οκτωβρίου, επίσημα από το Guinness World Records, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Το επιδόρπιο - που χρησιμοποιήθηκαν περίπου 4.000 αυγά για την κατασκευή του - επρόκειτο να τεμαχιστεί και να πωληθεί για να συγκεντρώσουν χρήματα για διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ο γίγαντας τιραμισού είχε βάρος σχεδόν 1.076 kg (2.372 λίβρες), και χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 300kg τυρί μασκαρπόνε, 60kg κρέμας και 192kg ζάχαρης. Επίσης, περιλάμβανε περίπου 180kg μπισκότων, 12kg σοκολάτας και σχεδόν 5kg σκόνης κακάο.
Εάν επιβεβαιωθεί, το γαλλικό τιραμισού θα κερδίσει το προηγούμενο ρεκόρ, 783kg, που κατέχει μια ομάδα από την Ελβετία.

αναδημοσίευση από
thenewsbus.blogspot

Τεχνητό χιόνι κάλυψε το Πεκίνο

Οι Κινέζοι μετεωρολόγοι κατάφεραν, σήμερα, να καλύψουν μ ένα στρώμα τεχνητού χιονιού την πρωτεύουσα Πεκίνο, θέλοντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας σε όλη την περιοχή της πρωτεύουσας.

Το επιστημονικό εγχείρημα κατέστη εφικτό χάρη στους «βοριάδες» και τη χαμηλή θερμοκρασία στο Πεκίνο, που πάντως δεν ήταν «κάτω από το μηδέν» (ξεπερνούσε απλά τους δύο βαθμούς Κελσίου).

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα»...κανονικό χιόνι έπεσε σήμερα (το πρώτο του φετινού φθινόπωρου) στο ανατολικό λιμάνι Τιαντζίν, αλλά και στις βορειοδυτικές επαρχίες Λιαονίνγκ και Τζιλίν.

Εδώ και πολλά χρόνια, λειτουργεί στο Πεκίνο το «Γραφείο τεχνητών κλιματικών αλλαγών», χάρη στις εργασίες του οποίου η ξηρασία στην πρωτεύουσα «εναλλάσσεται» με τεχνητές βροχοπτώσεις, αυτές επιτυγχάνονται μέσω του αεροπορικού βομβαρδισμού των συννέφων με τις κατάλληλες χημικές ουσίες...Ολη η βόρεια Κίνα, υπενθυμίζεται, πλήττεται από μεγάλη ξηρασία τα 10 τελευταία έτη.

Σύμφωνα πάντοτε με τη «Νέα Κίνα», οι υπεύθυνοι στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, για τις εσωτερικές πτήσεις, ειδοποιήθηκαν έγκαιρα για την τεχνητή χιονόπτωση και ετεροχρόνισαν αρκετά δρομολόγια για τον ανατολικό τομέα της Κίνας.


αναδημοσίευση από
totefteri.blogspot

Έζησε για εξήντα χρόνια με "μεταλλικό πνεύμονα"


Μια γυναίκα που έζησε πάνω από εξήντα χρόνια με "μεταλλικούς πνεύμονες" και αποτελούσε πηγή εμψύχωσης για εκατομμύρια Αυστραλούς πέθανε ήσυχα την Παρασκευή σε ηλικία 83 ετών.
Η Τζουν Μίντλεντον μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, αφού έσπασε όλα τα ρεκόρ επιβίωσης με "μεταλλικούς πνεύμονες" για εξήντα χρόνια. Εξήντα ολόκληρα χρόνια ήταν "κλειδωμένη" στη συσκευή.
Η συσκευή αυτή μοιάζει με φούρνο μέσα στο οποίο κείται ο ασθενής. Ο "φούρνος" αυτός μειώνει την ατμοσφαιρική πίεση του σώματος και ιδιαίτερα στην περιοχή των πνευμόνων. Όταν η πίεση πέφτει σε επίπεδα χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που επικρατούν εντός των πνευμόνων του ασθενούς, τότε αέρας διοχετεύεται στους πνεύμονες του.
Η κ. Μίντλετον στα 22 της χρόνια αρρώστησε από πολυομυελίτιδα, αλλά κατάφερε να επιβιώσει χάνοντας, όμως, την ικανότητα οι πνεύμονές της να λειτουργούν φυσιολογικά.
Η μόνη της ελπίδα για να κρατηθεί στη ζωή ήταν ο "μεταλλικός πνεύμονας", που χρησιμοποιούσε 21 ώρες το 24ωρο.

αναδημοσίευση από
totefteri.blogspot

Στο τσακ πέρασε κάτω απο τη γέρυφα


Το Oasis of the Seas το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου που εδώ και λίγες ώρες πλέει στη θάλασσα παραλίγο να την πατήσει. Είναι τοσο ψηλό που όταν χρειάστηκε να περάσει κάτω απο μια γέφυρα στη Δανία αναγκάστηκε να χαμηλώσει κάτι φουγάρα κλπ, για να μειώσει το ύψος του. Ακόμα και έτσι όμως η απόσταση του απο τη γέφυρα ήταν λιγότερη απο μισό μέτρο, στο τσακ κυριολεκτικά
αναδημοσίευση από
totefteri.blogspot

Aprilia RSV4R

Η επιτυχία που γνώρισε το RSV4 της Aprilia στην έκδοση Factory έδωσε κίνητρο στους ανθρώπους από το Noale να προχωρήσουν σε μια καινούρια έκδοση του street μοντέλου, με πιο γήινα περιφερειακά και χαμηλότερη τιμή.Το RSV4R δεν διαθέτει πλέον τις «χρυσές» αναρτήσεις της Ohlins, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί με ένα πιρούνι της Showa και ένα αμορτισέρ της Sachs.Τα ανθρακονήματα δεν υπάρχουν πια σε συγκεκριμένα σημεία της μοτοσικλέτας ανεβάζοντας το βάρος κατά 5 κιλά, ενώ από τον κινητήρα λείπει το κάρτερ μαγνησίου που υπήρχε στο Factory.Από την άλλη, η ιπποδύναμη του κινητήρα, τα φρένα, οι 3 χάρτες ανάφλεξης και το ride by wire γκάζι παραμένουν ανέπαφα, κάτι που δίνει κίνητρο στους πιθανούς αγοραστές.Η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλάξει σημαντικά και η τιμή της θα είναι περίπου 4.000 ευρώ φτηνότερη από την έκδοση Factory.
AUTOFREE
αναδημοσίευση από
my-gr.blogspot

Κινητήρας από πλαστικό

Όταν λέμε πλαστικο, φανταστείτε ότι για το μπλοκ των κυλίνδρων,τις «φούστες» των πιστονιών,τις μπιέλες και στο μεγαλύτερο μέρος του κάρτερ, έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά είδη πολυμερών πλαστικών, μειώνοντας σημαντικά το βάρος.Για να πάρετε μια ιδέα του πόσο μειώνεται το βάρος,ένας συμβατικός κινητήρας από Ford Pinto ζυγίζει 188,6 κιλά, ενώ με τα μηχανολογικά εξαρτήματα από πολυμερές πλαστικό, πέφτει στα 69,9 κιλά! Και σε ότι αφορά στην αξιοπιστία, τον εν λόγω κινητήρα τον έχουν φτάσει στους 300 ίππους χωρίς κανένα πρόβλημα.Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του Matti Holtzberg, πρόεδρου και αρχιμηχανικού της Polimotor, η συμμετοχή του σε αγώνες αυτοκινήτου με πλαστικούς κινητήρες δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα αξιοπιστίας.Παρ΄ όλο που η εταιρεία προσανατολίζεται κυρίως σε κινητήρες αυτοκινήτων, το όφελος από την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στις μοτοσικλέτες θα ήταν τεράστιο!Και αυτό γιατί ο κινητήρας μια μοτοσικλέτας είναι με διαφορά το βαρύτερο δομικό στοιχείο της, ενώ ακόμα και στη σημερινή εποχή των υπερ-ελαφρών αλουμινένιων κραμάτων, ένα μοτέρ από πολυμερές θα μπορούσε να είναι μέχρι και κατά 30% ελαφρύτερο!
mototritigr
αναδημοσίευση από
my-gr.blogspot

Jessica Burciaga
--


Καρότσι αγορών το έκανε κάρτ!!
Ο Charles Guan, ένας νεαρός φοιτητής στο MIT, έχει δημιουργήσει ενα καρότσι Go-Kart που φτάνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 30 μιλίων ανά ώρα.


αναδημοσίευση από
totefteri.blogspot

Έφαγε 52.000 δολάρια σε ένα γεύμα

Το ποσό των 52.000 δολαρίων… ερμηνεύεται ως χρήματα που ο μέσος Αμερικανός μπορεί να αποκομίσει με 360 ημέρες συνεχούς εργασίας. Το ίδιο ποσό όμως μπορεί να ξοδευτεί σε μία μόνο ημέρα.

Και τι μέρα; Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Nello’s της Νέας Υόρκης έτριβαν τα χέρια τους με χαρά, όταν ο διάσημος δισεκατομμυριούχος Ρώσος, Roman Abramovich, γευμάτιζε με υπέρμετρη χλιδή.
αναδημοσίευση από
24newslines.blogspot

Τα τηλέφωνα και το τηλεκοντρόλ μάς κάνουν να περπατάμε 400 μέτρα λιγότερα την ημέρα


Κινητά και TV φέρνουν... λίπος
Αύξηση κατά 20% καταγράφεται στα ποσοστά παχυσαρκίας στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Παιδιά και ενήλικοι πληρώνουν με περιττά κιλά τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Κινητά τηλέφωνα και τηλεόραση μάς κάνουν να περπατάμε 400 μέτρα λιγότερα την ημέρα και να προσθέτουμε - κατά μέσο όρο- 400 έως 800 γραμμάρια λιπώδους ιστού ετησίως.
Τα παραπάνω ανέφεραν χθες ο....
πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, καθηγητής κ. Δημήτρης Κιόρτσης και το μέλος της διοίκησης της Εταιρείας καθηγητής κ. Δημήτρης Παπάζογλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας (24 Οκτωβρίου).

Επικαλούμενοι ευρήματα σειράς επιδημιολογικών μελετών, οι επιστήμονες τόνισαν ότι ο ελληνικός πληθυσμός εμφανίζεται όλο και πιο παχύσαρκος. Την ώρα που Σκανδιναβικές χώρες εμφανίζουν σταθεροποίηση στα ποσοστά παχυσαρκίας, στη χώρα μας υπάρχει ακόμη αυξητική τάση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι ένας στους τέσσερις άνδρες, μία στις πέντε γυναίκες, ένα στα τρία αγόρια και ένα στα τέσσερα κορίτσια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παχυσαρκία...
«ενοχοποιείται» για το 8% έως 10% των κρουσμάτων καρκίνου, ενώ συνδέεται στενά και με 20 ακόμη σοβαρές παθήσεις. Διαβήτης, στηθάγχη, έμφραγμα, υπέρταση, υπνική άπνοια, υπογονιμότητα και κατάθλιψη, είναι ορισμένες από αυτές.

Εδωσαν έμφαση στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, την οποία απέδωσαν στην τηλεόραση και τη δραματική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών. Πριν από 20 χρόνια -σημείωσαν- το τσίζμπεργκερ είχε 333 θερμίδες και σήμερα έως και 590. Οι τηγανητές πατάτες που τα συνοδεύουν, περιείχαν 210 θερμίδες, ενώ σήμερα φτάνουν τις 610.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι στις μέρες μας παρατηρούνται όλο και περισσότερα παιδιά με κοιλιακό λίπος, το οποίο επιβαρύνει την ποιότητα της ζωής τους και μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης. Η κοιλιακή παχυσαρκία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και με άλλους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Τα παιδιά
Ανησυχητικά είναι και τα ευρήματα μελέτης που διεξήχθη από την επιστημονική ομάδα «Λόγω Διατροφής», σε 750 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών σε καλοκαιρινή κατασκήνωση του Δήμου Γαλατσίου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρο και δύο στα πέντε εμφανίζουν σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό. Το 28,1% βρέθηκαν να έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό, ενώ το 10,3% ήταν παχύσαρκα.

Τα κορίτσια εμφάνισαν χειρότερη εικόνα, καθώς το 30,6% βρέθηκαν να είναι υπέρβαρα και το 11,6% παχύσαρκα, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα αγόρια ήταν 26,5% και 9,5%.
αναδημοσίευση από
exypno.blogspot

Μια πραγματική κιθάρα στο... TShirt σας!

Η ηλεκτρονική Rock κιθάρα Shirt από το ThinkGeek, κοστίζει μόνο 30 δολάρια και περιλαμβάνει έναν μίνι ενισχυτή και μια ειδική μαγνητική επιφάνεια η οποία λειτουργεί και παράγει ήχο σαν μια πραγματική κιθάρα.Παρόλο που έχει περιορισμένο αριθμό από συγχορδίες που μπορείτε να παίξετε, εντούτοις, όλες οι σημαντικές συγχορδίες, μπορούν να αναπαραχθούν από την κιθάρα Shirt, καθιστώντας την αρκετά ρεαλιστική, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το βίντεο που ακολουθεί.

Η πιο τρελή διαφήμιση εκδοτικού οίκου.

Πρέπει να είναι η πιο τρελή και η πιο παράξενη διαφήμιση γενικότερα που έχω συναντήσει. Ο εκδοτικός οίκος Eichborn, για την προώθηση του εκθεσιακού περιπτέρου του στην έκθεση βιβλίου στο Franfurt, επιστράτευσε 200 μύγες(!) στις οποίες τοποθέτησε ένα εξαιρετικά ελαφρύ πανό, στο οποίο αναγράφονταν το όνομα του οίκου. Το πανό, ήταν ενωμένο με τις μύγες, με φυσικό κερί το οποίο μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα αποσπάστηκε από τα έντομα, 'ελευθερώνοντας' τα.
Τελικά το marketing δεν έχει όρια...


αναδημοσίευση από
www.psaxtiria

Halo - LED Spray

04_halo-05
Το Halo είναι μια ιδέα από τον Γάλλο σχεδιαστή Aissa Logerot. Είναι ακριβώς ίδιο με ένα κοινό spray σαν αυτά που χρησιμοποιούν στα Graffiti αλλά με μια μεγάλη διαφορά, δεν χρησιμοποιεί κανονικό χρώμα. Αντιθέτως το πώμα ψεκασμού έχει αντικατασταθεί με άλλα πώματα διαφορετικών χρωμάτων LED και ετσι διαλέγετε το χρώμα που επιθυμείτε. Το spray τροφοδοτείτε με μια μπαταρία στο εσωτερικό του η οποία και επαναφορτίζετε με ένα απλό κούνημα.

06_halo-0105_halo-001

Για να κάνετε Graffiti με το LED Spray θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τεχνική φωτογραφίας slow-shutter με αποτέλεσμα να παγώσετε το φως που δημιουργεί το spray όπως φαίνεται και στις εικόνες. Φυσικά στην πραξη, το spray δεν προκαλεί καμία καταστροφή οπότε δεν δίνει κίνητρο στο 99,9% των οπαδών του Graffiti ώστε να το χρησιμοποιήσουν.

01_halo-02
02_halo-03
03_halo-04


αναδημοσίευση από
www.psaxtiria

Jet Fighter φτιαγμένο με πακέτο από τσιγάρα

Το κάπνισμα μπορεί να βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά συνεισφέρει και στην δημιουργικότητα. Τι μπορείς να φτιάξεις με ένα άδειο πακέτο από τσιγάρα? Εάν έχεις φαντασία πολλά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα Jet Fighter.


αναδημοσίευση από
www.psaxtiria

Τα πρωτεία στο καμάκι με ξένες τουρίστριες κρατάνε οι Ελληνες


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας www.parship.co.uk, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «The Sun», σχεδόν το 80% των αντρών της χώρας μας δηλώνει πρόθυμο να συνάψει σχέση με μια ξένη γυναίκα, κάτι που καθιστά την Ελλάδα ιδανικό προορισμό για τις τουρίστριες που τους αρέσει να συνδυάζουν στις διακοπές τους όχι το περίφημο «business & pleasure» (δουλειά και διασκέδαση), αλλά το «flirting & pleasure» (φλερτ και διασκέδαση).

Σύμφωνα με δηλώσεις Ελλήνων αντρών που συμμετείχαν στην παραπάνω έρευνα, οι Βρετανίδες είναι πολύ όμορφες και, παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές είναι κυκλοθυμικές, τους αρέσουν γιατί μοιάζουν στις Ελληνίδες.

Πρόσφορο έδαφος για φλερτ αποδεικνύεται και η Γαλλία, επιβεβαιώνοντας ότι η πρωτεύουσά της δεν αποκαλείται τυχαία «πόλη του έρωτα». Το 77% των Γάλλων αντρών δήλωσε ότι δεν του αρέσει να είναι single, όμως το μειονέκτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι… ρηχοί, αφού το 65% θεωρεί ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι αυτό που παίζει το σημαντικότερο ρόλο σε μία γυναίκα.

Και οι Πορτογάλοι αποδείχτηκαν φαν του φλερτ και δήλωσαν, μάλιστα, ότι δεν διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Το δυσάρεστο όμως είναι ότι οι τουρίστριες δεν έχουν πολλές πιθανότητες για μακροχρόνια σχέση μαζί τους, εκτός κι αν καταφέρουν να γίνουν αγαπητές στην οικογένειά τους. Ο λόγος; Οι άντρες της Πορτογαλίας είναι οι μεγαλύτεροι «μαμάκηδες» της Μεσογείου, αφού ένας στους δύο δεν φεύγει από το πατρικό του μέχρι να αρραβωνιαστεί.

Οι Ισπανοί, από την άλλη μεριά, είναι οι Ευρωπαίοι με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του φλερτ, και αυτό εξηγεί γιατί τόσες πολλές Βρετανίδες έχουν αποπλανηθεί στις διακοπές τους από έναν τύπο που θύμιζε τον Αντόνιο Μπαντέρας. Παρ’ όλα αυτά, οι ίδιοι εξηγούν ότι αν και ελκύονται από τις Βρετανίδες, θεωρούν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο αντηλιακό, αφού έχουν την τάση να γίνονται κόκκινες σαν αστακοί.


Στην Τουρκία, αντιθέτως, οι Βρετανίδες δεν μοιάζουν να έχουν καμία τύχη στο να βρουν ερωτική συντροφιά, αφού οι άντρες δηλώνουν -σε συντριπτικό ποσοστό- ότι προτιμούν τις ντόπιες. Παρ’ όλα αυτά, το 85% επισημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα να κεράσει μία τουρίστρια ένα ποτό, ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω σχέση.

αναδημοσίευση από
blogareis.blogspot
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory