Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009
Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο για τον άνθρωπο!

"Παρουσιάστηκε ως ένα εντελώς αθώο υποκατάστατο του τσιγάρου, η ιδανική λύση για όσους προσπαθούν να απαλλαγούν από τη βλαβερή συνήθεια. Πολύ καλό για να είναι αληθινό: δειγματοληπτικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες.

Μια από τις τοξικές ουσίες που περιέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ). Τα ευρήματα της έρευνας αναιρούν τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών του e-cigarette, όπως είναι γνωστό διεθνώς, ότι το προϊόν τους είναι...

μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το κάπνισμα και ότι περιέχει κάτι περισσότερο από υδρατμό. Αυτό το «κάτι περισσότερο» είναι πολύ μικρές ποσότητες νικοτίνης και γλυκόλης προπυλενίου, η οποία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τεχνητού καπνού στον κινηματογράφο και το θέατρο. Όταν θερμανθεί, το υγρό αυτό μετατρέπεται σε ατμό, τον οποίο οι χρήστες «φουμάρουν» μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής, αντικαθιστώντας την εξάρτηση και την απόλαυση που νιώθουν με το πραγματικό τσιγάρο.

Η αμερικανική υπηρεσία ανέλυσε 19 τύπους φίλτρων στα οποία περιέχεται η γλυκόλη και δύο ηλεκτρονικά τσιγάρα, ένα που προωθείται από την εταιρεία ΝJoy και ένα από τη Smoking Εverywhere. Από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι αρκετά από τα φίλτρα περιείχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα σε νιτροσαμίνες, ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στον καπνό και είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο. Σε ένα φίλτρο της εταιρείας Smoking Εverywhere εντοπίστηκε γλυκόλη διεθυλενίου, μια ουσία που χρησιμοποιείται στα αντιψυκτικά. Με αυτή την ουσία είχε αντικατασταθεί σε οδοντόκρεμεςμαϊμού η γλυκερίνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν είναι πάντως σε θέση να βεβαιώσει τι είδους επιπτώσεις έχουν η γλυκόλη διεθυλενίου και άλλες καρκινογόνες ουσίες, όταν εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Για να αντικρούσει τα ευρήματα της υπηρεσίας, η Ένωση Ηλεκτρονικού Τσιγάρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δοκιμές της FDΑ «ήταν πολύ λίγες για να οδηγήσουν σε ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα». Σημειώνει, επιπλέον, ότι τα προϊόντα της πωλούνται μόνο σε ενηλίκους. Εκπρόσωπος της ΝJoy υποστήριξε ότι ανεξάρτητοι ερευνητές βρήκαν εντελώς αβλαβή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα και, όπως σημειώνει η FDΑ, υπόκεινται σε ελλιπή ποιοτικό έλεγχο. «Γνωρίζαμε ελάχιστα πράγματα γι΄ αυτά τα προϊόντα και δεν είχαμε πληροφορίες για τη νικοτίνη ή άλλες ουσίες που περιέχουν», δήλωσε ο υποδιευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας Γιούσουα Σέιρφσταϊν. Όπως διαπιστώθηκε από τις προκαταρκτικές έρευνες, ορισμένα από αυτά περιέχουν νικοτίνη μολονότι οι κατασκευαστές τους ισχυρίζονται το αντίθετο. Έπειτα από αυτά τα ευρήματα, η FDΑ χαρακτήρισε τα e-cigarettes «ναρκωτικές συσκευές» και ζήτησε την απαγόρευση της εισαγωγής τους στις ΗΠΑ. Απαντώντας, η Ένωση Ηλεκτρονικών Τσιγάρων μήνυσε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δικαιοδοσία ελέγχου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Οι ουσίες που ανιχνεύθηκαν δεν είναι το μόνο για το οποίο κατηγορούνται τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Σύμφωνα με οργανώσεις για τη δημόσια υγεία, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει στόχο τον νεαρό κόσμο και μπορεί να γίνει «προθάλαμος» για το κανονικό τσιγάρο."
http://totefteri.blogspot.com

Aπάντηση της R_nault σε Ελληνα κάτοχο ΙΧ

Dear Mr. Katsiaros D.

We have received and analyzed your complaint letter regarding the "arhidia kivotio" issue on Renault Megane cars. Unfortunately, we were unable to find this term (arhidia kivotio) in our databases and we kindly ask you to send to us more detailed specification about. Also, please be so... kind to translate in English the following expressions: "gamo to aftokinito sas", "valte to ston kolo sas" and "gamo tin kariola tin reno".

Sincerely yours,
Michel Mouton
Customer Service Representative
414 Avenue Miramax, DC668, Douai, France

Γέφυρες το βράδυ

Kαταπληκτικές φωτογραφίες από γέφυρες το βράδυ

πηγή.

london bridge 15 London bridge at night

london bridge 21 London bridge at night

london bridge 31 London bridge at night

london bridge 41 London bridge at night

london bridge 51 London bridge at night

london bridge 71 London bridge at night

london bridge 81 London bridge at night

london bridge 91 London bridge at night

london bridge 101 London bridge at night

london bridge 111 London bridge at night

london bridge 121 London bridge at night

london bridge 131 London bridge at night

london bridge 141 London bridge at night

Οι ασθένειες των cartoons.............

πηγή.

Τα 5 καλύτερα sites για να ανακαλύψετε εφαρμογές για το iPhone!

Best sites for iPhone apps

Έχετε iPhone ή iPod Touch και πιστεύετε πως το iTunes App Store δεν είναι το καλύτερο μέρος για να εντοπίζετε ενδιαφέρουσες εφαρμογές για την αγαπημένη σας συσκευή; Αν ναι, τότε σίγουρα θα βρείτε πολύτιμη την παρουσίαση των 5 καλύτερων εναλλακτικών σημείων εύρεσης εφαρμογών που δημοσίευσε το iSmashPhone.

Apptism

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Apptism είναι η δυνατότητα αναζήτησης εφαρμογών με μια πληθώρα εύχρηστων φίλτρων όπως Recent Activity, Most Activity, Newest Apps, Updated Apps αλλά και με... αλφαβητική ταξινόμηση. Αυτό όμως που πηγαίνει το Apptism ένα βήμα παραπάνω είναι οι δυνατότητες community που ενσωματώνει στο site. Επιτρέποντας την αναζήτηση βάσει reviews που έχουν καταχωρήσει οι ίδιοι οι χρήστες, βοηθά τον επισκέπτη να αποφασίσει αν η εφαρμογή που τον ενδιαφέρει αξίζει τα λεφτά της ή όχι. Ως δυνατό χαρτί συγκαταλέγεται επίσης η εντυπωσιακή gallery με εκατοντάδες χιλιάδες screenshots και αναρίθμητα videos, ενώ υπάρχει και News section όπου μπορεί κανείς να διαβάσει όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις εφαρμογές iPhone.

AppStore HQ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς στο AppStore HQ είναι το τεράστιο feed στη μέση της κεντρικής σελίδας που περιλαμβάνει όλα τα τελευταία blog posts που σχετίζονται με τα iPhone applications. Σε ότι αφορά την αναζήτηση εφαρμογών, το site χρησιμοποιεί μια εύχρηστη μηχανή αναζήτησης που ενσωματώνει φίλτρα κατηγορίας, τιμής, τελευταίας ενημέρωσης αλλά και βαθμολόγησης από τους χρήστες.

148Apps

Στην κεντρική σελίδα του site φιλοξενείται ένα κολάζ με τα τελευταία reviews των εφαρμογών. Κάθε κριτική περιλαμβάνει το γνώριμο rating αλλά και περιγραφή μιας λέξης από τον reviewer ως περίληψη της αναλυτικής επισκόπησης που ακολουθεί. To 148Apps έχει επίσης πλήρες forum συζητήσεων, blog αλλά και section με τις εφαρμογές που έχουν μείωση τιμής.

App Shopper

Το App Shopper μπορεί να μην έχει forum και κάποια από τα community features των παραπάνω sites, αλλά προσφέρει μια ποικιλία από RSS feeds που κρατούν τους επισκέπτες πάντα ενημερωμένους για τις αλλαγές που γίνονται στα iPhone apps. Στην κεντρική σελίδα δεσπόζει η λίστα με τις τροποποιήσεις των εφαρμογών, είτε πρόκειται για κάποιο update, για κάποιο νέο πρόγραμμα που μπήκε στο App Store ή ακόμα για τις μειώσεις των τιμών τους. Το App Shopper έχει επίσης ένα section με τις 100 καλύτερες εφαρμογές που μπορούν να οριστούν βάσει τιμής ή βαθμολόγησης.

Appulo.us

Το site αποκαλεί, ευθαρσώς, τον εαυτό του ως «τη λύση για το προβληματικό App Store». Παρ’ ότι βρίσκεται ακόμα σε beta έκδοση, το Appulo.us επιχειρεί να διορθώσει ένα από τα βασικά προβλήματα που έχει το επίσημο κατάστημα της Apple: τις πάμπολλες ανόητες εφαρμογές που παίρνουν έγκριση και στις οποίες οι χρήστες ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα χωρίς να τις χρησιμοποιούν. Πολλές από τις παροχές του site σίγουρα ξεφεύγουν από τα όρια του νόμου (ή τουλάχιστον από αυτά που θα ήθελε η Apple να εφαρμόζονται) και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πλήρη… επίγνωση της κατάστασης.

Ένα συγκριτικό με βαθμολογία ανάμεσα στα 5 sites, απεικονίζεται σε αυτό το περιεκτικό grid.

Στην περίπτωση πάντως που επιθυμείτε να πραγματοποιείτε τις αναζητήσεις μέσα από τη συσκευή σας και όχι από τον υπολογιστή, τότε μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε τα πολύ δημοφιλή Pandora Box (δωρεάν) και AppSniper ($0.99) και να βλέπετε κάθε στιγμή τις προσφορές που γίνονται στις εφαρμογές του App Store.

πηγή.

Τα ξεχασμένα φρούτα

Όμορφες φωτογραφίες από παγωμένα φρούτα

choke cherries The Forgotten Fruit

Apples The Forgotten Fruit

berries The Forgotten Fruit

Red berry The Forgotten Fruit

Lemon The Forgotten Fruit

πηγή.

Η μεγαλύτερη διαφήμιση του κόσμου..........

Βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας και έχει μήκος 90 μέτρα. Τα αυτοκίνητα που έχουν κολληθεί πάνω στην αφίσα είναι αληθινά και το βράδυ ανάβουν αυτόματα τα φώτα τους!


biggest ad in Russia, ad of BMW 1

πηγή.

Ολόγραμμα στο I-phone

πηγή.

Ο ιστός της αράχνης έγινε καρέκλα!

Αυτή η καρέκλα κατασκευάστηκε από 2000 ατσάλινα σιδεράκια. Το συνολικό της βάρος είναι 2.1 κιλά και σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορείς να την σηκώνεις άνετα και με το ένα χέρι (όπως θα δείτε στις επόμενες φωτογραφίες). Παρόλο που δεν φαίνεται καθόλου άνετη, όσοι κάθισαν δήλωσαν ότι είναι από τις πιο άνετες καρέκλες που κάθισαν ποτέ. Η τιμή της καρέκλας θα ανέρχεται σε 50$ όταν θα βγει στην αγορά!

Web_chair_01

Web_chair_02

Web_chair_03

Web_chair_04

πηγή.

Απίστευτα ακροβατικά

πηγή.

Τραμπολίνο..........

πηγή.Ο πιο cool τηλεφωνικός θάλαμος του κόσμου

Στη Λυών της Γαλλίας, 2 σχεδιαστές σκέφτηκαν κάτι πρωτότυπο. Ένα τηλεφωνικό θάλαμο- ενυδρείο. Το θέαμα είναι πιο εντυπωσιακό το βράδυ όπου ο θάλαμος φωτίζεται..πηγή..

Το παράξενο με την Tica

Η κοπέλα αυτή ονομάζεται Tica. Φαίνεται μία κανονική κοπελά αλλά όμως δεν είναι. Τι διαφορετικό μπορεί να έχει αυτή η κοπέλα από τις άλλες κοπέλες;

Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

Αυτή η κοπέλα δεν υπάρχει! Είναι απλώς μία ζωγραφιά!

Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

Ο πίνακας ζωγραφίστηκε από τον Dru Blairs


Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

Έχει κάνει και εξώφυλλο!

Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

Το πιο αστείο από όλα είναι ότι για να την κάνουν εξώφυλλο έπρεπε να την περάσουν πρώτα από το Photoshop!


Ordinary girl…from the first sight (7 pics)

πηγή.

IDF - KamasutraΚαλημέρα με λίγη μουσική

Μην το πετάς... χάρισέ το

http://www.searchenginepeople.com/wp-content/uploads/2009/04/reduce-reuse-recycle.jpg

«Μην το πετάς, χάρισε το...» Ενα site που με απώτερο σκοπό έχει την επαναχρησιμοποίηση αλλά & την αμοιβαία βοήθεια


http://xariseto.gr/

H Luppova μας μαθαίνει μπιλιάρδο

H Anastasia Luppova είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια μπιλιάρδου για το 2009. Στη παρακάτω φωτογράφιση μας δείχνει με τον δικό της τρόπο πώς παίζεται το μπιλιάρδο! Άντε και όποιος αντέξει...
πηγή..

http://izismile.com/img/img2/20091016/bonus//2/anastasia_luppova_01.jpg

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory