Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009
11 φυσικά fractals

Φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε τι είναι τα fractals. Αν όχι τότε διαβάστε το απόσπασμα από την wikipedia

"Με τον διεθνή όρο φράκταλ (fractal, ελλ. μορφόκλασμα ή μορφοκλασματικό σύνολο) στα Μαθηματικά, τη Φυσική σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης, κι έτσι συχνά αναφέρεται σαν "απείρως περίπλοκο". Το φράκταλ παρουσιάζεται ως "μαγική εικόνα" που όσες φορές και να μεγεθυνθεί οποιοδήποτε τμήμα του θα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα εξίσου περίπλοκο σχέδιο με μερική ή ολική επανάληψη του αρχικού. Χαρακτηριστικό επομένως των φράκταλ είναι η λεγόμενη αυτο-ομοιότητα (self-similarity) σε κάποιες δομές τους, η οποία εμφανίζεται σε διαφορετικά επίπεδα μεγέθυνσης." αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται ένα γεωμετρικό "

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BB

Στη φύση το πιο γνωστό fractal είναι η νιφάδα του χιονού. Παρακάτω θα δείτε 11 πολύ όμορφα φυσικά fractals.


Peacock fractal (by William Bragg)Coastline fractal (by good day)Coastline fractal in midwest USA (by good day)Snow flake fractal (by Sam Javanrouh)


Sea shell fractal (by Sustainable San Mateo)Sea urchin fractal (by jurvetson)Fractal tree (by Samuel Judge)Tree Leave fractal (by Benjamin Pender)Queen Anne's Lace fractal (by C0N6R355)Lightning fractal (by howstuffworks)Broccoli fractal (by tin G
πηγή.

Μπορείς να παίξεις τόσο γρήγορα πιάνο;

πηγή.

Robot ορχήστρα

πηγή.

Στο ερημονήσι...

Στο ερημονήσι

2 ιταλοί και 1 ιταλίδα
2 γάλλοι και 1 γαλλίδα
2 γερμανοί και 1 γερμανίδα
2 έλληνες και 1 ελληνίδα
2 άγγλοι και 1 αγγλίδα
2 βούλγαροι και 1 βουλγάρα
2 σουηδοί και 1 σουηδέζα
2 ιρλανδοί και 1 ιρλανδέζα
2 ρώσοι και 1 ρωσίδα

Ένα μήνα μετά πάνω σε αυτό το πανέμορφο και απομακρυσμένο νησί:

Ο ένας ιταλός καθάρισε τον άλλον ιταλό για την ιταλίδα.

Οι δύο γερμανοί έφτιαξαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο... ακολουθούν αυστηρώς, για να εναλλάσσονται με την γερμανίδα.

Οι δύο έλληνες κοιμούνται την Δευτέρα με την ιταλίδα, την Τρίτη με την σουηδέζα, την Τετάρτη με την γαλλίδα, την Πέμπτη με την ρωσίδα, την Παρασκευή με την ελληνίδα και το σαββατοκύριακο πηγαίνουν για ψάρεμα καθώς η ελληνίδα ασχολείται ευτυχισμένη με την καθαριότητα και το μαγείρεμα.

Οι δύο άγγλοι περιμένουν κάποιον να τους συστήσει στην αγγλίδα.

Οι δύο βούλγαροι έριξαν μια ματιά στον ωκεανό, μετά μια ματιά στην βουλγάρα και... άρχισαν να κολυμπάνε.

Οι δύο σουηδοί μελετούν την αξία της αυτοκτονίας την στιγμή που η σουηδέζα γκρινιάζει ασταμάτητα για τις αναλογίες του κορμιού της και την αληθινή φύση του φεμινισμού αλλά τουλάχιστον δεν χιονίζει και οι φόροι είναι σε μειωμένα επίπεδα.

Οι ιρλανδοί αρχίζουν να χωρίζουν το νησί σε βόρειο και νότιο και να κατασκευάζουν ένα αποστακτήριο. Δεν είναι σίγουροι αν θα πρέπει να το συζητάνε για sex μιας και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται θολά μετά τα πρώτα λίτρα κατάποσης whiskey αλλά τουλάχιστον ξέρουν ότι και οι άγγλοι δεν πρόκειται να πηδήξουν.

Ο ένας ρώσος παντρεύτηκε την ρωσίδα και μετά την χώρισε. Είναι ο καλύτερος πελάτης του αποστακτηρίου των ιρλανδών. Ο άλλος ρώσος έβγαλε λεφτά σκοτώνοντας τον ιταλό και κανονίζονταςνα βγάλει βίζα στους βούλγαρους. Κάνοντας αυτά διεκδικεί το 33.4% από το αποστακτήριο των ιρλανδών συμπεριλαμβανομένου και το παγκόσμιο δικαίωμα διανομής στους άγγλους, προσλαμβάνοντας τους έλληνες για πωλητές.
Επίσης προσέλαβε τους δύο γερμανούς ως σωματοφύλακες για τον εαυτό του και την ρωσίδα γκόμενά του και υποσχέθηκε στην βουλγάρα ότι θα γίνει νονά του πρώτου του παιδιού.
Εξακολουθεί να βγαίνει και με την σουηδέζα ενίοτε για να μάθει αγγλικά.

Στο μεταξύ οι γάλλοι ακόμα σκέφτονται πώς ξέμειναν μόνοι στο νησί!!!
πηγή.

Έχετε ξαναδεί τέτοιου είδους διαμαρτηρία?

00wqy41s

Όχι. Η παραπάνω φωτογραφία, δεν είναι σε λάθος θέμα. Είναι φωτογραφία από μια διαμαρτυρία, που εάν και με την πρώτη ματιά πάει το μυαλό σας σε strip show, ο σκοπός της είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές 'ιερός'.

195018_mpjnox-1024x682

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που παραμένει βασανιστικό για όλες τις χώρες της FSU. Η Διαφθορά. Και πρόσφατα στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ακριβώς στην είσοδο του Υπουργείου Πολιτισμού στο Κίεβο, έγινε μια παράξενη διαμαρτυρία κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης σε κολέγια της χώρας. Ο τρόπος που προσέγγισαν το θέμα οι διαδηλωτές δεν ήταν τόσο συνηθισμένος όπως συμβαίνει συνήθως σε διαδηλώσεις, αλλά αρκετά περίεργος και για μερικούς, ακόμα και χυδαίος.

femen_01

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλοί δημοσιογράφοι γι΄αυτό και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Αλλά εκτός από τα πρόσωπα των αμηχανία δημοσίων υπαλλήλων, ίσως να μην μάθουμε ποτέ ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας.

194986_kd2yos-1024x676
194990_z69vii-1024x682

Δέκα λόγοι για να μην βγεις ποτέ πρώτος στο Google

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Μήπως είναι καιρός να προσθέσουμε πως και η πρώτη θέση στο Google δεν φέρνει την ευτυχία;

Μπορεί όλοι να την ονειρεύονται και πολλοί να κάνουν τα πάντα για να καμαρώσουν την ιστοσελίδα τους στην χρυσή πρώτη θέση στο Google, αλλά πόσοι αναλογίστηκαν ότι από τη μέρα εκείνη ίσως πέσει πάνω τους η κατάρα του πρωταθλητή, που δεν μπορεί πια να ευχαριστηθεί καμιά άλλη θέση από την πρώτη;

Αν ανήκετε σε αυτούς που οι μέρες τους κυλούν περιμένοντας να συμβεί επιτέλους το θαύμα και να δαμάσετε τις μηχανές αναζήτησης, διαβάστε παρακάτω γιατί κάποιος πρέπει να είναι χαρούμενος που η ιστοσελίδα του δεν είναι πρώτη στο Google:

1. Δεν κινδυνεύει από το κακό μάτι των ανταγωνιστών του, από βουντού και άλλες μορφές μαύρης μαγείας
2. Δεν ξενυχτάει ελέγχοντας ξανά και ξανά αν παραμένει πρώτος στο Google
3. Δεν χρειάζεται να ανάβει κεράκια στις... εκκλησίες και να κάνει τάματα για να διατηρήσει την πρώτη θέση για πάντα
4. Δεν γίνεται λιώμα στα μπαρ αν πέσει στη δεύτερη θέση κάποια στιγμή
5. Δεν μειώνεται η σεξουαλική του απόδοση από το άγχος της πρώτης θέσης
6. Δεν πάει φυλακή για ανθρωποκτονία επειδή σκότωσε τον ειδικό για το SEO, που δεν κατάφερε να τον διατηρήσει στην πρώτη θέση στο Google για πάντα
7. Δεν αλλάζει τα έπιπλα στο σπίτι του και στο γραφείο του κάθε βδομάδα για καλύτερο φενγκ σούι
8. Δεν κυκλοφορεί με γαλάζιες χάντρες και τίμιο ξύλο πάνω του
9. Δεν αλλάζει ενορία για να βρει τον παπά που κάνει τον καλύτερο αγιασμό
10. Δεν φοράει κάθε μέρα το γουρλίδικο εσώρουχο του, αυτό δηλαδή που φορούσε τη μέρα που για πρώτη φορά βγήκε στην πρώτη θέση στο Google

Μανδύας που κάνει τα αντικείμενα αόρατα....

Λίγες μέρες πριν την πρώτη προβολή της νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας STAR TREK 11 και επιστήμονες από το Βerkeley ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται κοντά σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα που μόνο στον κόσμο του STAR TREK θα μπορούσαμε να το φανταστούμε.
Η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλή τον Xiang Zhang του εργαστηρίου υλικών του Berkeley και διευθυντή του Κέντρου νανοτεχνολογίας του ίδιου πανεπιστημίου (Berkeley’s Nano-scale Science and Engineering Center) κατασκεύασε ένα μανδύα-χαλί από πυρίτιο, με δομή στηριγμένη στα τελευταία επιτεύγματα της νανοτεχνολογίας, ο οποίος μπορεί να κρύψει αντικείμενα που βρίσκονται από κάτω του και να τα κάνει "αόρατα" στο μάτι. Ενώ το ίδιο το χαλί παραμένει ορατό, το εξόγκωμα από το αντικείμενο που βρίσκεται από κάτω είναι εντελώς αόρατο. Αν κάποιος φωτίσει τον μανδύα-χαλί στο σημείο όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται το αντικείμενο θα δει μια επίπεδη επιφάνεια, όπως θα ήταν ο μανδύας αν τον είχαμε απλώσει σε μια επίπεδη επιφάνεια."

πηγή.

Ορατό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Τουρκικού Στρατού από την Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ:Κωνσταντινούπολη- Ειδικού Συνεργάτη αποκλειστικά για το Foreign Press

Μια εντυπωσιακή κίνηση προετοιμάζουν μεθοδικά και προσεκτικά Τούρκοι αξιωματούχοι εν όψει των σημαντικών διεργασιών στο Κυπριακό που ενδεχομένως θα μεταμορφώσει τον «οδικό χάρτη» του ζητήματος, αλλά θα καθορίσει και σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη των συνομιλιών Χριστόφια -Ταλάτ: Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης - κατ’ αρχήν τμηματικής- των τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο. Μια τέτοια απόφαση θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Άγκυρα και τις διπλωματικές της επιδιώξεις. Η πρόταση που επεξεργάζεται από έμπειρα στελέχη της Τουρκικής διπλωματίας, εντάσσεται και καθοδηγείται από το δόγμα των «μηδενικών προβλημάτων» με τις γειτονικές χώρες, του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, με τελικό στόχο να «αιφνιδιασθεί» θετικά η Διεθνής κοινότητα.Η συζήτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο δεν γίνεται μυστικά. Και αυτό εξηγειτε εύκολα. Καθώς, κατά την πάγια τακτική ορισμένων καθεστώτων –κυρίως όμως στην Τουρκία με τις ευαίσθητες ισορροπίες σε ζητήματα εθνικού περιεχομένου- αφήνουν εντέχνως να διαρρεύσει η πληροφορία σε ΜΜΕ, για να ξεκινήσει ένας άτυπος διάλογος αλλά παράλληλα να προετοιμασθεί και η κοινή γνώμη για τις επερχόμενες εξελίξεις.
Ο πρώτος που έκανε την αρχή ήταν ο αναλυτής της εφημερίδας “Hurriyet”, Φατίχ Τσεκίργκε αμέσως μετά την επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς στην Αθήνα. Γράφει ο Τσεκίργκε: “…Ο στρατός στη Βόρεια Κύπρο αποτέλεσε το αντικείμενο του συνεδρίου όπου μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας και Επικεφαλής των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων Εγκεμέν Μπαγίς πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα, καθώς και των συζητήσεων στο αεροπλάνο της επιστροφής του στην Τουρκία. Ο Μπαγίς στο συνέδριο αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο με την Αρμενία, το Κουρδικό άνοιγμα και την άρση της βίζας με τη Συρία, ενώ διαμήνυσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη και για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Η παρέμβαση ενός ομιλητή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μπαγίς με τα λόγια «Μιλάτε για ειρήνη όμως εσείς έχετε εκεί χιλιάδες στρατιώτες. Έχετε στρατό κατοχής» σημάδεψε το συνέδριο.

“Ας σοκάρουμε την Διεθνή Κοινότητα”

Ο Τσεκίργκε στην ανάλυση του θέτει άμεσα την ερώτηση : «…Τι θα γινόταν αν αποσύραμε τους στρατιώτες μας από τη Κύπρο με μια ξαφνική απόφαση; Να σοκάρουμε τον κόσμο. Να λέγαμε «η Τουρκία δεν είναι χώρα με στρατιωτικό καθεστώς, είναι μια πολιτική και ειρηνική χώρα». Χρειάζεται να έχουμε οπωσδήποτε στρατό στη Κύπρο για να την υπερασπιστούμε; Ο τουρκικός στρατός είναι ένας τεράστιος στρατός. Η επέμβαση στο νησί θα ήταν θέμα δευτερολέπτων. Αυτό το ξέρει καλά η Ελλάδα. Γιατί υπάρχουν τόσα αεροσκάφη, αναπτυγμένα όπλα, δεξαμενόπλοια και αεροπλάνα; Έχει ανάγκη η Τουρκία να κρατά τόσο πολύ στρατό εκεί για να είναι αποτρεπτική;»
Το άρθρο του αναλυτή της “Hurriyet” απετέλεσε την κατάλληλη αφορμή(αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος) να ξεκινήσει δειλά ένας άτυπος διάλογος μεταξύ διπλωματών, ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Bahçeşehir Τσεγκίζ Ακτάρ δήλωσε πως ο αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται στη Κύπρο είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που απαιτεί το πρόβλημα. Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περίπου 40 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες στη Κύπρο, ο Ακτάρ συνεχίζει λέγοντας: «Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός για ένα τόσο μικρό κομμάτι έδαφους. Θα μπορούσαν να αποσυρθούν μικρές μεραρχίες ως χειρονομία καλής θέλησης. Είχε συζητηθεί και στο παρελθόν κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως, το θέμα της απόσυρσης υπήρχε και στο Σχέδιο Ανάν. Κάποια συμβολικά βήματα που θα έκανε η κυβέρνηση εκεί θα στήριζαν ουσιαστικά τη λύση. Οι πτήσεις πάνω από τα νησιά και ο στρατός στη Κύπρο είναι το τελευταίο οχυρό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η απόσυρση του στρατού θα αποδείκνυε πως η κυβέρνηση είναι ο φορέας που έχει τον τελευταίο λόγο για τα καθήκοντα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων». Ο Ακτάρ καταλήγει λέγοντας «Μία τέτοια συμβολική κίνηση θα δείξει τη σοβαρότητα και τη βούληση της Τουρκίας στο θέμα της επίλυσης. Ένα τέτοιο βήμα όχι μόνο δεν θα υπονομεύσει τα άλλα ανοίγματα, αλλά αντιθέτως θα ενισχύσει το έργο της κυβέρνησης. Θα έχει μεγάλη σημασία».
Την ίδια θέση υποστήριξε και ο πρώην πρέσβης Τεμέλ Ισκίτ τονίζοντας ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Κύπρο είναι το κυριότερο από τα στοιχεία που εξασθενούν διεθνώς τις θέσεις της Τουρκίας. Ο Ισκίτ επισημαίνει ότι η απόσυρση του στρατού θα ήταν ένα βήμα προς την επίλυση : «Δυστυχώς Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι αποφεύγουν τέτοιες θαρραλέες χειρονομίες ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Η απόσυρση 3.000 με 5.000 στρατιωτών δεν θα συνιστούσε την παραμικρή οπισθοχώρηση στην ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Αν γίνει ένα τέτοιο βήμα, η άλλη πλευρά δεν θα ήξερε τι να κάνει, θα τα’χανε, ενώ θα αποτελούσε και σημαντικό υλικό προπαγάνδας στην παγκόσμια κοινή γνώμη».


Αντίθετα δεν συμφωνεί μαζί τους η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Galatasaray, Μπερίλ Ντεντέογλου η οποία δήλωσε πως δεν συμμερίζεται την άποψη της στρατιωτικής απόσυρσης από τη Κύπρο υπό τις παρούσες συνθήκες. Η Ντεντέογλου πιστεύει ότι μια τέτοια πράξη δεν θα είναι αρκετή για να εκληφθεί ως ένδειξη καλής θέλησης σε αυτές τις συνθήκες και προσθέτει «προβλήματα είναι σε εντελώς άλλη διάσταση. Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε δεχθεί το Σχέδιο Ανάν ο στρατός θα είχε αποσυρθεί εν μέρει. Επομένως, υπάρχει μια ελληνοκυπριακή πλευρά που λέει όχι στο σχέδιο χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε καν αυτό το γεγονός. Γι’αυτό το λόγο, δεν θεωρώ ότι θα ήταν μια ένδειξη καλής θέλησης που θα είχε ουσία». Η Ντεντέογλου σημειώνει ότι το θέμα αυτό θα δημιουργούσε έντονες διαφωνίες στη Τουρκία. «Στα καλά των καθουμένων αφ’ενός θα προκαλούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό και αφ’ετέρου δεν θα δημιουργούσε την αναμενόμενη εντύπωση στο εξωτερικό. Επιπλέον θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον Ταλάτ απέναντι στην αντιπολίτευση.
πηγή

Απίθανες τοστιέρες ....

Ποιός είπε ότι υπάρχουν μόνο οι κλασσικές τοστιέρες; Δείτε τις καλύτερες τοστιέρες από όλο το κόσμο!

Pop Art Toaster

Zuse toaster

Crazy Toaster

Star Wars Toaster

Toaster skull

Helllo Kitty toaster

Volswagen toaster

Transparent toaster

Ceramic toaster

rollertoaster

Toaster Museum

V-line Toaster

V-Line Toaster

Toaster + Teapot

Egg and muffin toaster

Egg and muffin toaster


XBoz 360 + Toaster

πηγή.

Παράξενες σκάλες.....

........για κάθε ανάγκη και κάθε γούστο..Floating Stairs

Skateboard Stairs

Skateboard Stairs 2

Hanging Box Stairs

Hanging Box Stairs 2

Disappearing Stairs

Stairway Drawers

Glass Staircase

Glass Staircase 2

Longchamp Store Stairs

Longchamp Store Stairs 2

TAF Stairs

Storage Stairs Ideas

Storage Stairs Ideas 2

Storage Stairs Ideas 3

Convenient Stairs

Suspended Staircase Bridge

Suspended Staircase Bridge 2

Curvy Modern Marble Stairs

Curvy Modern Marble Stairs 2

The Amazing Staircase

The Amazing Staircase 2


Clever Staircase Bookshelves

πηγή.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory