Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009
Ενέργεια-Φάντασμα απειλεί το Σύμπαν!!Ποιο άραγε να είναι το μέλλον του Σύμπαντος; Ένα ερώτημα στο οποίο είχε προσπαθήσει να απαντήσει ο άνθρωπος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στους αρχαίους πολιτισμούς ήταν ένα φιλοσοφικό ερώτημα για το οποίο μπορούσαν να μιλήσουν μόνο οι κορυφαίοι φιλόσοφοι κάποιων πολιτισμών ή κάποιοι ιερείς. Σήμερα το ζήτημα αυτό είναι αντικείμενο μελέτης της Αστροφυσικής και της Κοσμολογίας.Τα τελευταία χρόνια διάφορες επιστημονικές θεωρίες έχουν έρθει σε... σύγκρουση . προφητεύοντας το μέλλον του Σύμπαντος. Το Σύμπαν άραγε διαστέλλεται ή συρρικνώνεται;

Πριν πέντε χρόνια τα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι το σύμπαν θα συνεχίσει να διαστέλλεται χωρίς σταματημό, ενώ για δεκαετίες επικρατούσε η άποψη ότι το σύμπαν θα αρχίσει να συστέλλεται μετά από μια περίοδο διαστολής.Ακόμα πιο πρόσφατα μια άλλη θεωρία, του Andrei Linde απ' το πανεπιστήμιο του Standford, ήθελε το Σύμπαν να πεθαίνει «στα νιάτα του» παρά την συνεχώς αυξανόμενη διαστολή του.

Τώρα όμως μια νέα θεωρία, έρχεται να ανατρέψει τις προηγούμενες μιλάει για ένα θάνατο του Σύμπαντος που θα προέλθει όμως από μια τρομακτική «Ενέργεια . Φάντασμα». Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν το «Μεγάλο Σχίσιμο» (.Big Rip.) σε αντιδιαστολή με το .Big Bang., τη «Μεγάλη Έκρηξη» που, κατά μια άλλη διάσημη θεωρία, δημιούργησε το Σύμπαν μας.Η θεωρία αυτή κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Ίντερνετ από τρεις κοσμολόγους, τους Robert Caldwell, Marc Kamionkowski και Nevin Weinberg. Οι τρεις τους μιλάνε λοιπόν για μια «αόρατη», σκοτεινή κοσμική ενέργεια που ωθεί το Σύμπαν στη διαστολή του.

Η θεωρία τους υποστηρίζει ότι η συμπαντική αυτή ενέργεια έχει «αρνητική πίεση» και αυτός είναι ο λόγος της, όλο και επιταχυνόμενης, διαστολής του Σύμπαντος.Οι εξισώσεις αυτής της ενέργειας δείχνουν ότι αυτή θα διαλύσει τελικά σε κομμάτια το Σύμπαν, πριν από οποιοδήποτε υποτιθέμενο θάνατό του από άλλη αιτία !!!Πότε θα συμβεί αυτό; Οι εξισώσεις, ξανά, δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί σε 20 δισεκατομμύρια χρόνια όταν η πυκνότητα αυτής της ενέργειας θα έχει φτάσει σε τεράστιες τιμές.Τι θα γίνει τότε; Απλά ο ενδιάμεσος χώρος του Σύμπαντος θα πάψει να υπάρχει. Η ενέργεια θα είναι τόσο πυκνή που θα γεμίσει τα «κενά» !!! Μάλιστα λίγους μήνες πριν το ολοκληρωτικό τέλος η Γη μας θα αποσχιστεί απ’ τον Ήλιο και η ίδια θα καταρρεύσει σαν πλανητικό σώμα μόλις μισή ώρα πριν . ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ !!!

Η μόνη μας ελπίδα λοιπόν είναι να ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις των τριών κοσμολόγων θα είναι τόσο ακριβείς όσο οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τον επόμενο μήνα. Αν και δεν φαίνεται αποκαρδιωτικό το μέλλον μας σε 22.000.000.000 χρόνια. Σίγουρα ως τότε θα μας έχουν βρει άλλες καταστροφές !
Πηγή

Πώς γίνεται το "μαλλί της γριάς";


Για να φτιάξει κάποιος "μαλλί της γριάς" (το γνωστό λευκό ή χρωματιστό συννεφάκι που τυλίγεται γύρω από ένα καλαμάκι) χρησιμοποιεί κανονική ζάχαρη σε κόκκους, δηλαδή κρυσταλλική ζάχαρη.

Κατόπιν χύνει μια μικρή ποσότητα ζάχαρης σε μια μεταλλική γαβάθα που έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα και στροβιλίζεται με σταθερή ταχύτητα. Η θερμότητα προκαλεί αλλαγή στους κρυστάλλους της ζάχαρης, που χάνουν τη συνήθη δομή τους. Μετά από λίγο, σε θερμοκρασία 100-120 βαθμούς Κελσίου -ανάλογα με το βαθμό υγρασίας του περιβάλλοντος-, η ζάχαρη γίνεται μια άμορφη μάζα. Αυτή είναι η πρώτη μόνο φάση της μεταμόρφωσης. Αν η θερμοκρασία αυξηθεί περισσότερο η ζάχαρη θα γίνει καραμέλα, που όταν κρυώσει θα μοιάζει με γυαλί. Όμως χάρη στη φυγόκεντρο δύναμη του στροβιλίσματος της μηχανής η ζάχαρη μετατρέπεται από άμορφη μάζα σε νήμα. Δημιουργείται έτσι ένα ελαφρύ στρώμα που μοιάζει με μούσι και εφαρμόζει στα τοιχώματα του μετάλλου. Αυτό το ελαφρύ υλικό -που αποτελείται κατά 98% από αέρα- δεν είναι καθόλου σταθερό και τυλίγεται γύρω από το μπαστουνάκι. Πάντως στη ζαχαροπλαστική δεν υπάρχει "μαλλί της γριάς" ούτε ζάχαρη που "γνέθεται". Υπάρχει μόνο καραμέλα, ζάχαρη που έχει απλώς ζεσταθεί κι αφού κρυώσει πλάθεται σε σειρές σαν νήματα με τη βοήθεια χτενών ή κουταλιών. Χρησιμοποιείται για τις γαρνιτούρες και μπορεί, σε αντίθεση με το "μαλλί της γριάς", να διατηρηθεί.

Γιατί τα δάχτυλα μένουν κολλημένα στον πάγο;


Τα δάχτυλα είναι πάντα υγρά. Όταν ακουμπάμε μια επιφάνεια που έχει θερμοκρασία κάτω από τους C, η υγρασία τούς παγώνει αμέσως.

Ανάμεσα στην παγωμένη επιφάνεια και στο δέρμα σχηματίζεται ένα συνεχές στρώμα. Έτσι, για να ξεκολλήσει το δάχτυλό μας χρειάζεται να ασκήσουμε μικρή δύναμη. Το στρώμα πάγου σπάει μόνο αν είναι πολύ λεπτό. Αντίθετα, αν τα χέρια είναι στεγνά δεν κολλάνε καθόλου στον πάγο. Αν γλείψουμε ένα παγάκι, η γλώσσα, που είναι πάντα υγρή, κολλάει πολύ περισσότερο πάνω του. Όταν προσπαθήσουμε να την ελευθερώσουμε μπορεί το εξωτερικό τμήμα του δέρματός της να ξεκολλήσει.

Γιατί το χρώμα των μαλλιών ξανοίγει το καλοκαίρι;


Οι ακτίνες του Ήλιου συντελούν στην αποδόμηση της μελανίνης, της χρωστικής που χρωματίζει το δέρμα και τα μαλλιά. Γι' αυτό το καλοκαίρι τα μαλλιά όλων των αποχρώσεων ξανοίγουν.

Πόσοι και ποιοι τύποι ζυμαρικών υπάρχουν;


Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στο βασίλειο των μακαρονιών, στην Ιταλία, κυκλοφορούσαν περισσότερα από 400 διαφορετικά σχέδια ζυμαρικών.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 250, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών, παραδοσιακών και τοπικών. Η βιομηχανική παραγωγή μειώνει σταδιακά τον αριθμό των σχεδίων για εμπορικούς λόγους. Υπάρχουν σχέδια φανταστικά και παράξενα, που κυκλοφορούν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Εκείνα που βρίσκει κάποιος εύκολα στα σούπερ μάρκετ χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: 1. Μακριά ζυμαρικά: Φετουτσίνι, λαζανιέτες, σπαγγέτι, βερμιτσέλι, τρενέτες, παπαρδέλες, μπουκατίνι, λινγκουίνι, μπαβέτες. 2. Ζυμαρικά σε φωλιές: Ταλιατέλες, ταλιατελίνες, μαλλιά αγγέλου και όλα όσα έχουν μορφή κουβαριού. 3. Κοντά ζυμαρικά: Πένες, ριγκατόνι, πιπέτες, σέλινα, σαλιγκαράκια, φουζίλι. 4. Ζυμαρικά κοντά και πλατιά: Λαζάνια, φιογκάκια, κοχυλάκια. 5. Μικρά ζυμαρικά για σούπες: Κριθαράκι, πεπονάκι, αστράκια. 6. Τέλος, υπάρχουν ζυμαρικά γεμιστά, όπως τορτελίνια, ραβιόλια, παντσερότι. Οι Ευρωπαίοι κατανάλωσαν το 2000 περίπου είκοσι κιλά ζυμαρικών ανά άτομο. Προτίμησαν τα κοντά ζυμαρικά σε ποσοστό 65%,
έναντι 35% των μακριών.

Πότε πρωτοεμφανίστηκε το χαρτί υγείας με τη σημερινή του μορφή;


Το χαρτί υγείας σε ρολό, και με τη διάτρηση που το χωρίζει σε φύλλα, γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1884.

Πριν απ' αυτό χρησιμοποιούνταν διάφορα υλικά. Οι πρωτόγονοι χρησιμοποιούσαν φύλλα και κλαδάκια, όπως κάνουν και ορισμένα είδη πιθήκων. Μέχρι και πριν από έναν αιώνα χρησιμοποιούνταν ξερά φύλλα, ειδικά εκείνα που περιβάλλουν τον καρπό του αραβοσίτου. Στις Ινδίες και στον αραβικό κόσμο χρησιμοποιούνται από παράδοση τα δάχτυλα του αριστερού χεριού. Το χαρτί άρχισε να χρησιμοποιείται το 18ο αιώνα, με τη γέννηση των ημερήσιων εφημερίδων. Οι εφημερίδες διατήρησαν αυτή τη διπλή λειτουργία -της ενημέρωσης και του καθαρισμού- μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες. Η πρώτη φορά που παράχθηκε χαρτί υγείας ήταν στην Αγγλία το 1880, όμως δεν ήταν σε ρόλο αλλά σε φύλλα συσκευασμένα σε κουτί, τα οποία δεν ήταν και τόσο απαλά.

Τα μάτια αλλάζουν χρώμα κατά τη διάρκεια της ζωής μας;


Όσο μεγαλώνουμε -σε ηλικία εξήντα ή εβδομήντα χρονών-, κι αν μάλιστα έχουμε μια ελαφριά ατροφία στην ίριδα, δηλαδή όταν μειώνεται ελάχιστα το τμήμα εκείνο της μεμβράνης του ματιού που βρίσκεται μπροστά από το φακό, το χρώμα των ματιών ξεθωριάζει.

Τα νεογέννητα δεν έχουν χρωματισμένη ίριδα, άρα αυτό που βλέπουμε ως χρώμα -από σκούρο γκρι έως γκριζογάλανο- δεν είναι άλλο από το βάθος των ματιών τους. Αποκτούν το τελικό τους χρώμα μεταξύ πέντε μηνών και ενός έτους.

Γιατί τα ηδύποτα με γλυκάνισο γίνονται λευκά όταν αραιώνονται με νερό;


Τα ηδύποτα με γλυκάνισο, όπως το ούζο, οφείλουν τη γεύση τους στους υδρογονάνθρακες, που είναι το βασικό στοιχείο των αιθέριων ελαίων και ονομάζονται τερπένια.

Τα τερπένια διαλύονται στο αλκοόλ, αλλά όχι στο νερό. Το αλκοόλ που περιέχεται σ' αυτά τα ποτά, περίπου το 40%, διατηρεί τα τερπένια σε διάλυση, αναμεμειγμένα με τα υπόλοιπα συστατικά. Με άλλα λόγια, το ηδύποτο είναι διαφανές.

Προσθέτοντας φρέσκο νερό στο ποτήρι η ποσότητα του αλκοόλ μειώνεται και δεν είναι πια σε θέση να διατηρήσει τα τερπένια σε διάλυση. Αυτά τότε παίρνουν τη μορφή αιωρούμενων σταγονιδίων και δεν αναμειγνύονται με το νερό. Το φως που πέφτει στα σταγονίδια αντανακλάται προς όλες τις κατευθύνσεις -πρόκειται για το λεγόμενο φαινόμενο της διάθλασης του φωτός-, προσδίδοντας στο ποτό την τυπική γαλακτώδη όψη.

Το λευκό χρώμα λοιπόν οφείλεται στο ότι η διάθλαση επενεργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλο το μήκος των κυμάτων που σχηματίζουν το ορατό φως. Στη συνέχεια τα χρώματα αναμειγνύονται και σχηματίζεται ένα γαλακτώδες φως. Στο ίδιο φαινόμενο οφείλεται και το γεγονός ότι τα σύννεφα στον ουρανό μάς φαίνονται λευκά.

Γιατί οι γενιές αλλάζουν κάθε 25 χρόνια;


Πρόκειται για στατιστική σύμβαση. Τα 25 χρόνια επιλέχθηκαν ως η πιο πιθανή ηλικία του πρώτου τοκετού μιας γυναίκας. Ο αριθμός υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο μέσο όρο του πληθυσμού.

Φυσικά υπάρχουν πολιτιστικές και τοπικές διαφοροποιήσεις οι οποίες είτε αυξάνουν είτε μειώνουν την ηλικία της πρώτης εγκυμοσύνης, συντομεύοντας ή επιμηκύνοντας το χρόνο που μεσολαβεί από τη μια γενιά στην άλλη. Στην Ευρώπη αυτή η ηλικία είναι μεγαλύτερη και κυμαίνεται γύρω στα 29 χρόνια.

Τον υψηλότερο μέσο όρο έχει η Iρλανδία (30,2 χρόνων) και το χαμηλότερο η Aυστρία (27,8). Η Eλλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο, με ηλικία πρώτου τοκετού τα 28,4 χρόνια.

Γιατί στα κρασιά αναγράφεται μόνο η περιοχή παραγωγής και όχι ο νομός;


Στην ετικέτα των κρασιών αναγράφεται υποχρεωτικά ο όγκος του κρασιού, ο εμφιαλωτής του, οι αλκοολικοί του βαθμοί και η έδρα παραγωγής αν το κρασί είναι ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ή εμφιάλωσης, για τα υπόλοιπα κρασιά.

Ενώ είναι υποχρεωτικό να αναφέρεται ο δήμος, η κοινότητα ή ο οικισμός, καθώς και η χώρα παραγωγής ή εμφιάλωσης, απαγορεύεται η αναγραφή του νομού. Το ακριβές περιεχόμενο της ετικέτας ορίζεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης N 2392/1989 και Ν 3201/1990, οι οποίοι θεσπίστηκαν για να εναρμονίσουν όλες τις χώρες της Ένωσης, δεδομένου ότι κάθε χώρα-μέλος της διαιρείται διοικητικά με διαφορετικό τρόπο.

Για παράδειγμα, η Ελλάδα και η Γαλλία διαιρούνται σε νομούς (departments), η Ιταλία σε επαρχίες (provincie), η Αγγλία σε κομητείες (counties) κ.λπ. Στην πραγματικότητα το όνομα του νομού ή της επαρχίας αναγράφεται στην ετικέτα μαζί με τον αριθμό αδείας που διαθέτει κάθε κρασί.

Πώς γίνεται πρόβλεψη της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς;


Στις περισσότερες χώρες η ρύθμιση της κίνησης στις μεγάλες οδικές αρτηρίες βασίζεται κυρίως στα στοιχεία των προηγούμενων ετών. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας γίνεται συνήθως ως εξής: Μετρούνται τα οχήματα που χρησιμοποιούν τις εθνικές οδούς, αφού έχουν περάσει από έναν τουλάχιστον σταθμό διοδίων, και σημειώνεται η διαδρομή που ακολούθησαν.

Αυτό το σύστημα ελέγχου επιτρέπει τόσο το συσχετισμό κάθε οχήματος με μια ορισμένη διαδρομή όσο και τον υπολογισμό του αριθμού των αυτοκίνητων που κινήθηκαν στις εθνικές οδούς. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται καταχωρίζονται σε τράπεζες δεδομένων και μελετώνται στατιστικά.

Συγκρίνοντας τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το καλοκαίρι του 2000 και του 2001, μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το καλοκαίρι του 2002, αφού ληφθούν υπόψη και οι περιστασιακές τάσεις, δηλαδή η ροή των οχημάτων στις αμέσως προηγούμενες περιόδους της ίδιας χρονιάς.

Τα αποτελέσματα της μελέτης χρησιμοποιούνται για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τις μαζικές εξόδους και τα Σαββατοκύριακα. Επιπλέον, με βάση τον αριθμό των επιβατών που κατά μέσο όρο μεταφέρουν τα αυτοκίνητα υπολογίζεται και το πόσα άτομα ταξιδεύουν στο οδικό δίκτυο ανά πάσα στιγμή.

Στη χώρα μας οι σταθμοί των διοδίων μετρούν τον αριθμό οχημάτων που περνούν απ' αυτά κάθε χρόνο, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια δίνουν στοιχεία και για κάθε μήνα. Παρ' όλα αυτά, τα δεδομένα δεν αξιοποιούνται ικανοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Γιατί η πίτσα είναι στρογγυλή;


Ο πρόγονος της πίτσας γεννήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ανακαλύφθηκε το ζύμωμα του ψωμιού. Ήταν ένα είδος στρογγυλής πίτας που στο σχήμα και στο χρώμα θύμιζε τον ηλιακό δίσκο. Ψηνόταν σε πυρωμένες πέτρες κι αργότερα στο φούρνο.

Και οι Έλληνες έτρωγαν ένα είδος στρογγυλής πίτσας που αποκαλούσαν μάζα, ενώ οι Ρωμαίοι μαγείρευαν πίτες ζυμαρικών που ονόμαζαν πλακέντα και όφα. Η τελευταία παρασκευαζόταν από κριθάρι και νερό. Στις θρησκευτικές τελετές των πρώτων χριστιανικών χρόνων χρησιμοποιούνταν άζυμα ψωμιά σε κυκλικό σχήμα.

Γύρω στο έτος 1000 άρχισαν να μιλούν για picea (ψωμί λεπτό και στρογγυλό, αρτυσμένο με λάδι ή λαρδί και βότανα). Λίγο αργότερα η λέξη picea έγινε πίτσα, αλλά το σημερινό κλασικό σχήμα της το οφείλουμε στους φουρνάρηδες της Νάπολης του 18ου και 19ου αιώνα καθώς και στην εισαγωγή της ντομάτας από την Αμερική.

Η στρογγυλή φόρμα με τα χοντρά και ανασηκωμένα άκρα επέτρεπε στην πίτσα να διπλώνεται σε τρίγωνο για να συγκρατεί τη στρώση της ντομάτας και να διατηρείται ζεστή, ώστε να την τρώει κάποιος στο δρόμο.
Windows 8 το 2012;

Windows 8 το 2012;
Μπορεί τα Windows 7 να έχουν κυκλοφορήσει εδώ και ένα μήνα περίπου, αλλά ήδη αρχίσαμε να μιλάμε για τα Windows 8.
Απ ότι φαίνεται η Microsoft σκοπεύει να βγάλει στην αγορά τα Windows 8 το 2012. Σύμφωνα λοιπόν με ένα roadmap μέσα από την εταιρία, το νέο λειτουργικό θα κάνει την εμφάνιση του σε τρία χρόνια από τώρα.

[Πηγή]

Νευρωνικός υπολογιστής: Το μέλλον των computers;

Νευρωνικός υπολογιστής: Το μέλλον των computers;

Ποιες είναι οι ενεργειακές απαιτήσεις του ανθρωπίνου εγκεφάλου; Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες κατά καιρούς, ωστόσο μία «συμβατική» εξομοίωσή του, με τη χρήση κλασικών τσιπ κρίνεται ως ασύμφορη.
Ο Κουαμπέναν Μποαχέν, επιστήμονας πληροφορικής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έχει εκτιμήσει πως η ενεργειακή τροφοδοσία ενός ρομπότ εφοδιασμένου με έναν επεξεργαστή ικανού να «πιάσει» τις επιδόσεις του ανθρωπίνου εγκεφάλου θα απαιτούσε 10 μεγαβάτ - ενέργεια που αντιστοιχεί σε ένα μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Discover Magazine, υπάρχει πιο οικονομικός τρόπος: πρόκειται για τον υπολογιστή Neurogrid, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον Μποαχέν και την ομάδα του και αφήνει κατά μέρος την ακρίβεια των ψηφιακών τρανζίστορ για ένα σύστημα που αντιστοιχεί στο «χάος» των νευρώνων, βάσει του οποίου λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Η τάση υιοθέτησης του «χάους» έναντι της «τάξης» θα μπορούσε να φέρει μία νέα εποχή στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό αποτελεί η «απρόβλεπτη» λειτουργία του εγκεφάλου.

Ο Neurogrid περιέχει ένα εκατομμύριο νευρώνες (ουσιαστικά πυκνωτές αντιστοίχων επιδόσεων με ένα νευρώνα) και παρόλα αυτά χωράει σε ένα χαρτοφύλακα και για την τροφοδοσία του επαρκούν μερικές μπαταρίες D. Πρόκειται για μεγάλη πρόοδο σε σχέση με προηγούμενα συστήματα «νευρωνικών» υπολογιστών, που είχαν φτάσει μέχρι τους 45.000. Το επόμενο μοντέλο εκτιμάται πως θα έχει 64 εκατομμύρια, αντιστοιχώντας σε έναν εγκέφαλο ποντικιού.

Το νέο αυτό είδος υπολογιστή δεν βρίσκεται ακόμη σε θέση να αντικαταστήσει τα συμβατικά συστήματα- ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως θα αποτελέσει μία διέξοδο από το «νόμο του Μουρ», αποτελώντας έτσι το μέλλον των συστημάτων υπολογιστών.
πηγή

παγκόσμιο ρεκόρ σε 3D πεζοδρομίου!!


Ο Edgar Mueller, ο καλλιτέχνης του δρόμου, έχει κάνει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες μετά τη δημιουργία μεγαλύτερων 3D γραφικών στον κόσμο στο πεζοδρόμιο αναπαριστόντας τους χαρακτήρες από την ταινία Ice Age.Ο Edgar Mueller κάλυψε μια έκταση 330 τετραγωνικών μέτρων, ενώ του πήρε έξη μέρες για την δημιουργία του,ο ίδιος ζωγραφίζει στο δρόμο από τα 16 του χρόνια ενώ όπως λέει δεν κυνηγάει τα ρεκόρ αλλά θέλει να αλλάξει λίγο τις καθημερινές μας παραστάσεις!!
[Πηγή]

Καλλιέργεια με ...θαλασσινό νερό στο DubaiΗ τεράστια ζήτηση και η έλλειψη αποθεμάτων πόσιμου νερού είναι δύο από τα επικρατέστερα σενάρια του αιώνα που διανύουμε. Το θετικό βέβαια είναι πως η γη δεν έχει έλλειψη θαλασσινού νερού (αρκεί να βρεθούν τρόποι να το εκμεταλλευτούμε). Οι αρχιτέκτoνες της ομάδας studiomobile, Antonio Girardi και Christiana Favretto, προτείνουν έναν από τους πολλούς τρόπους με τον οποίο μπορεί να βρεθεί λύση. Η φάρμα «Seawater Vertical» περιλαμβάνει πέντε θερμοκήπια που μοιάζουν με κουκούλια. Μετατρέποντας το θαλασσινό νερό σε ατμό, δημιουργείται μια υγρή ατμόσφαιρα (όπως στα δάση του Ισημερινού) πάνω από τις καλλιέργειες. Στην συνέχεια ο ατμός μετατρέπεται μέσω μηχανημάτων σε φρέσκο νερό με το οποίο ποτίζονται οι καλλιέργειες, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται πολύ νερό εξαιτίας της ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.

Το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάζεται στο Dubai, όπου η έλλειψη φρέσκου νερού και το κλίμα της πόλης δεν βοηθάει καθόλου στην καλλιέργεια.


Εμείς θα θέλαμε να δούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα...
tefteri

Δείτε στους πίνακες τί θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας!

Δείτε στους πίνακες τί θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τα κυβικά και τη χρονολογία.
ΠΙΝΑΚΑΣ 01: Τα παλιότερα, ανάλογα με τον κυβισμό και το ποσό...


ΠΙΝΑΚΑΣ 02:
Εδώ δείτε τί τέλη ηκυκλοφορίας θα πληρώσουν τα πιό καινούργια αυτοκίνητα..
ΚΡΑΧΤΗΣ

ΦΑΝΑΡΙΑ από το μέλλον

Η έννοια «εικονικό τείχος» δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία - μετά την ενεργοποίηση το πράσινο φως για τους πεζούς, εμφανίζεται η οθόνη με λέιζερ, που δείχνει στον οδηγό ότι περνούν πεζοί.
Καλύτερα δείτε τις φωτογραφίες, γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω την αρχή του "τείχους" με τις λέξεις, δεν είναι εύκολο.[Πηγή]

Ανοιχτά στο κοινό τα X-Files της Γαλλίας


Από χθες λειτουργεί ιστοσελίδα της γαλλικής διαστημικής υπηρεσίας, όπου τεκμηριώνονται περισσότερες από 1.600 θεάσεις ΑΤΙΑ, σε διάστημα πέντε δεκαετιών. Έτσι, η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που δημοσιοποιεί τους φακέλους που σχετίζονται με άγνωστα φαινόμενα.

Τα online αρχεία, που θα ανανεώνονται κάθε φορά που αναφέρεται καινούργια περίπτωση, καταλογογραφούν με λεπτομέρειες όλες τις υποθέσεις, από τις πιο ευεξήγητες έως αυτές που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να προκαλούν αμηχανία στους ειδικούς. «Είναι παγκόσμια πρωτιά», τονίζει ο Ζακ Πατενέ, επικεφαλής του γραφείου για τη μελέτη «αγνώστου ταυτότητας αεροδιαστημικών φαινομένων».

«Υποθέσεις σαν και αυτή της κυρίας που ανέφερε ότι είδε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ιπτάμενο ρολό χαρτιού υγείας, είναι σαφώς ανάξιες διερεύνησης», επισημαίνει ο Πατενέ. Αλλά πολλές άλλες που περιλαμβάνουν μαζικές θεάσεις –σε τουλάχιστον μία περίπτωση το φαινόμενο αναφέρθηκε από χιλιάδες Γάλλους-, αποδείξεις -όπως σημάδια καψίματος- ή καταγραφές από ραντάρ πτήσεων και επιταχύνσεων που αψηφούν τους φυσικούς νόμους, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Από τις 1.600 υποθέσεις που έχουν καταγραφεί από το 1954 και μετά, σχεδόν το 25% έχει χαρακτηριστεί ως «τύπου D», που σημαίνει ότι «παρά τα καλά ή πολύ καλά στοιχεία και τις αξιόπιστες μαρτυρίες, είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε», εξηγεί ο Πατενέ.

Παραδείγματος χάριν, στις 8 Ιανουαρίου 1981, έξω από μια κωμόπολη της νότιας Γαλλίας, ένας άνδρας που εργαζόταν στο χωράφι του, άκουσε ένα περίεργο συριστικό ήχο και είδε ένα αντικείμενο σε σχήμα δίσκου με διάμετρο 2,5 μέτρων να προσγειώνεται στο χωράφι του σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ο γκρι ιπτάμενος δίσκος απογειώθηκε σχεδόν αμέσως, αφήνοντας σημάδια καψίματος. Οι ερευνητές τράβηξαν φωτογραφίες και στη συνέχεια συνέλεξαν και ανέλυσαν δείγματα. Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια ικανοποιητική εξήγηση. Από την άλλη, οι περίπου χίλιοι μάρτυρες που κατέθεσαν ότι είδαν εκτυφλωτικά φώτα στον ουρανό, στις 5 Νοεμβρίου 1990, είχαν απλά δει το θραύσμα ενός πυραύλου που έπεφτε στην ατμόσφαιρα της Γης.

«Δεν έχουμε την παραμικρή απόδειξη ότι εξωγήινοι κρύβονται πίσω από τα ανεξήγητα φαινόμενα», λέει ο Πατενέ για να προσθέσει ότι «ούτε, όμως, έχουμε την παραμικρή απόδειξη ότι δεν κρύβονται». Η γαλλική διαστημική υπηρεσία δέχεται κάθε χρόνο 50-100 αναφορές για ΑΤΙΑ. Από αυτές, το 10% αποτελεί αντικείμενο επιτόπου ερευνών.

Άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, συγκεντρώνουν πληροφορίες, λιγότερο ή περισσότερο συστηματικά, για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Στις ΗΠΑ, πληροφορίες δίνονται μετά από σχετική αίτηση. «Ωστόσο εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε με άλλο τρόπο και να δημοσιοποιήσουμε τα πάντα στο κοινό». Στόχος είναι να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σε επιστήμονες και άλλους ερασιτέχνες ερευνητές ΑΤΙΑ.

Η ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά καλά οργανωμένη και πλήρης και περιέχει ακόμη και σκαναρισμένα αντίγραφα των αστυνομικών αναφορών. Το site είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας γιατί λόγω της υπερβολικά μεγάλης επισκεψιμότητας έχουν «πέσει» οι servers που το φιλοξενούν.

ΑΝ Η Microsoft ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ...

01 . Κάθε φορά που θα ξανάβαφαν τις γραμμές στο δρόμο , θα έπρεπε να
αγοράσετε καινούργιο αμάξι .
02. Κάθε τόσο το αυτοκίνητο σας θα σταματούσε τελείως στο δρόμο χωρίς
λόγο και αιτία , και θα έπρεπε απλώς να αποδεχτείτε το γεγονός , να το
επανακινήσετε και να συνεχίσετε τον δρόμο σας .
03 . Κάθε τόσο όταν κάνετε μια μανούβρα το αμάξι σας θα σταματούσε και
θα κολλούσε και θα έπρεπε να επαναγκαταστήσετε τη μηχανή . Για ένα
παράξενο λόγο θα έπρεπε να το αποδεχτείτε έτσι απλά κι αυτό .
04 . Θα μπορούσατε να βάλετε μόνο έναν άνθρωπο μέσα στο αυτοκίνητο
εκτός αν αγοράζατε το CAR95 ή το CARNT. Αλλά πάλι θα έπρεπε να
αγοράζατε περισσότερα καθίσματα .
05 . Τα αυτοκίνητα macintosh θα έπαιρναν ενέργεια από τον ήλιο , θα
ήταν πιο αξιόπιστα , 5 φορές πιο γρήγορα , 2 φορές πιο εύκολα στη
χρήση , κι όμως
θα χρησιμοποιούσαν μόνο το 5% των δρόμων .
06 . Τα φωτάκια των λαδιών , της βενζίνης και της μπαταρίας θα είχαν
αντικατασταθεί από ένα " general car default " φωτάκι .
07 . Το σύστημα αερόσακων θα έβγαζε κουμπιά " ΟΚ " ή " CANCEL" που θα
έπρεπε να πατήσετε πριν ελευθερώσει τους αερόσακους .
08 . Αν τρακάρετε δεν θα είχατε ιδέα για το τι έγινε .
09 . Το ραδιόφωνο θα έπαιζε μόνο MICROSOFT FM και το κασετόφωνο μόνο
MICROSOFT κασέτες .
10 . Προκείμενου να ανοίξετε το air condition θα πρέπει να σβήσετε τη
μηχανή του αυτοκίνητου για δυο λεπτά και να την ξανανάψετε .
11 . Αν καλέσετε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών θα σας πουν ότι δεν
φταίνε αυτοί και θα τα ρίξουν στην εταιρεία που έφτιαξε τα λάστιχα .
12 . Για να στρίψετε δεξιά θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο
MICROSOFT STEERING WHEEL 2.0.
13 . Αν δεν έχετε χρήματα να αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο ,
μπορείτε απλώς να δανειστείτε ενός φίλου σας και να το αντιγράψετε .
πηγή

Προδιαγραφές για τα νέα ελαστικά των Ι.Χ


Αυστηρές προδιαγραφές θα ισχύουν από τον Νοέμβριο του 2012 για όλα τα νέα ελαστικά αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην Ευρώπη.

Τα ελαστικά θα κατατάσσονται σε κατηγορίες που θα αφορούν στην οικονομία καυσίμου, την πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα και το θόρυβο που εκπέμπουν στο περιβάλλον.

Όλα τα C1 και C2 ελαστικά που θα παράγονται μετά το 2012 όταν θα διανέμονται από το εργοστάσιο στα καταστήματα ή στα συνεργεία θα πρέπει είτε να φέρουν ένα αυτοκόλλητο είτε να έχουν τη σχετική επιγραφή.

Κίνητρα για την προώθηση ελαστικών με ακόμη πιο καλές επιδόσεις στους καταναλωτές θα μπορούν να αποφασιστούν ενδεχομένως και σε εθνικό επίπεδο. Τα κράτη μέλη θα μπορούν να τα παρέχουν όμως μόνο για ελαστικά της κατηγορίας C όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση και την πρόσφυση στο βρεγμένο.
πηγή

Ανέκδοτο

Πάνε 3 τύποι στο δημαρχείο. Τους λέει ο δήμαρχος:
- Παιδιά, θέλω να πάτε να βοηθήσετε ανθρώπους να κόψουν τα ναρκωτικά.
- Εντάξει, λένε αυτοί.
Μετά από 2 μήνες πάνε στο δημαρχείο. Λεει ο δημαρχος στον πρωτο:
- Για πες εσυ. Ποσους καταφερες;
- Να, λεει, 1000 ατομα.
- Μπραβο, καλη δουλεια, πως τα καταφερες;
- Να... Έκανα έναν μεγάλο και έναν μικρό κύκλο. Και τους είπα ότι ο μεγάλος είναι το μυαλό τους πριν τα ναρκωτικά και μετά...
- Μπραβο! λεει ο δημαρχος.
Παει στον δευτερο:
- Εσύ, λέει, πόσους;
- 10.000!
- Μπράβο! Πώς τα κατάφερες;
- Τους είπα ότι ο μεγάλος είναι η υγεία τους πριν τα ναρκωτικά, και ο μικρός κύκλος η υγεία τους μετά τα ναρκωτικά!
- Μπράβο λέει ο δήμαρχος. Εσύ πόσους κατάφερες; ρωτάει τον τρίτο.
- 1.000.000!
- Τί; Μα πώς;
- Να, έκανα ένα μεγάλο κύκλο και ένα μικρό.
- Ε, και;
- Και τους είπα ότι ο μικρός είναι ο κώλος τους πριν την φυλακή!

Στο επίκεντρο η εξωγήινη ζωή


Διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κάνει η Μεγάλη Βρετανία τα απόρρητα αρχεία σχετικά με θεάσεις ΑΤΙΑ, ακολουθώντας μετά από ένα χρόνο το παράδειγμα της Γαλλίας. Παράλληλα, το Βατικανό δεν αποκλείει την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Τη Δευτέρα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε τετραετές πρόγραμμα για τη μεταφορά των φακέλων στο Εθνικό Αρχείο της Μεγάλης Βρετανίας. Το πρόγραμμα έρχεται ως ανταπόκριση στο ευρύ ενδιαφέρον και τις πολυάριθμες αιτήσεις για πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία. Όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει περίπου 160 φακέλους σχετικά με θεάσεις ΑΤΙΑ και εξωγήινων. Μέχρι στιγμής, μόλις οχτώ σχετικές αναφορές βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχείου και καλύπτουν τα έτη από το 1978 ώς το 1987.

Παράλληλα, ο επικεφαλής αστρονόμος του Πάπα, πατήρ Γκαμπριέλ Φούνες, σε άρθρο του στην εφημερίδα του Βατικανού, δηλώνει ότι η ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού θεωρεί ότι η αναζήτηση εξωγήινης ζωής δεν αντιφάσκει με την πίστη στον Θεό και εικάζει ότι κάποιοι εξωγήινοι μπορεί ακόμη και να είναι απαλλαγμένοι από το προπατορικό αμάρτημα. Προκειμένου να ενισχύσει τα επιστημονικά του διαπιστευτήρια, το Βατικανό διοργανώνει τον επόμενο χρόνο συνέδριο για την 200ή επέτειο από τη γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου.
πηγή
focusmag

EyeWriter - Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων που πάσχουν από ALS

Το EyeWriter είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας και της ερευνητικής προσπάθειας για την ενίσχυση των ατόμων, οι οποίοι πάσχουν από ALS.
Τα μέλη του Free Art and Technology (FAT), OpenFrameworks, the Graffiti Research Lab και The Ebeling Group communities, συνεργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουμε μια χαμηλού κόστους συσκευή "διαβάσματος του ματιού", με την βοήθεια του Tony Quan. Ο Tony διαγνώστηκε με ALS, το 2003, μία ασθένεια που τον έχει αφήσει σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτος σωματικά ... εκτός από τα μάτια του. Αυτή η διεθνής ομάδα, κατάφερε να δημιουργήσει μια χαμηλού κόστους και ανοιχτού κώδικα συσκευή, επιτρέποντας άτομα όπως ο Tony, να μπορούν να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.
πηγή
psaxtiria

Έχετε δει Bugatti Veyron να κάνει βουτιά???
Φυσικά έχουμε και το βίντεο από την ανάσυρση της Bugatti Veyron όπου και πιστεύω οι πωρωμένοι με τα αυτοκίνητα θα δακρύσουν μπροστά στην εικόνα που θα δουν.


Η Toshiba στέλνει μια καρέκλα στα 98.268 πόδια ψηλά για τις ανάγκες μιας διαφήμισης.

Προκειμένου να διαφημίσει η Toshiba την νέα της τηλεόραση "Regza SV LCD HDTV" γάντζωσε σε μια πολυθρόνα ένα μπαλόνι με ήλιο τοποθετώντας επάνω και μερικές κάμερες, έπειτα άφησαν την καρέκλα να πάει όσο πιο ψηλά γίνετε. Μη νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, δείτε το video για να καταλάβετε που έφτασαν οι δημιουργοί αυτού του πολύ έξυπνου διαφημιστικού σποτ για την Toshiba.Προσθήκη.
Λίγα λόγια για την λήψη:
  • Ένα μπαλόνι από ήλιο ανύψωσε την καρέκλα και μια κάμερα της Toshiba, την IK-HR1S ultra-compact 1080i, σε ύψος 29.952.1 μέτρων.
  • Οι κανονισμοί της FAA απαιτούσαν το συνολικό φορτίο να μην ξεπερνάει τα 1.81 κιλά.
  • Η καρέκλα κατασκευάστηκε από βιοδιασπώμενο ξύλο Balsa, ενός δέντρου που είναι γηγενές στην Βραζιλία και στην Βολιβία και κόστισε 2.500 λίρες Αγγλίας.
  • Το σημείο που έγινε η επιχείρηση ήταν η έρημος Black Rock στην Νεβάδα.
  • Η θερμοκρασία έφτασε τους -90 βαθμούς Κελσίου στα 15.860 μέτρα.
  • Η καρέκλα χρειάστηκε 83 λεπτά για να φτάσει στο μέγιστο ύψος και 24 λεπτά για να πέσει ξανά πίσω στην γη.

Βίντεο αναπαράσταση της προσγείωσης του αεροπλάνου στον ποταμό Χάντσον.

Στης 15 Ιανουαρίου 2009 διαδραματίστηκε ένα περιστατικό ενός αεροπλάνου που προσγειώθηκε επιτυχώς στον ποταμό Χάντσον. Σχετικό άρθρο με φωτογραφίες είχε αναρτηθεί στο μπλοκ μας με τίτλο "Πιλότος σώζει 154 ψυχές (18 φωτογραφίες)". Στο παρακάτω 3D animation βίντεο θα δείτε την ακριβή αναπαράσταση του περιστατικού από την στιγμή της απογείωσης έως και την στιγμή της προσγείωσης στον ποταμό. Εγώ απλά να πω για ακόμα μια φορά, συγχαρητήρια στον πιλότο, γιατί τέτοιου είδους γεγονότα πρέπει να επικροτούνται.

πηγή
psaxtiria

Ανταλλάξτε air miles με πλαστικές στήθους

Φινλανδική αεροπορική εταιρεία προσφέρει στους συχνούς ταξιδιώτες της ένα διαφορετικό είδος ανταμοιβής…πλαστικές εγχειρήσεις στήθους για air miles, το γνωστό σύστημα ανταμοιβής των αεροπορικών εταιρειών προς τους συχνούς πελάτες τους κάθε φορά που επιλέγουν να πετάξουν με τα αεροπλάνα τους.Για να μπορέσετε όμως να την αποκτήσετε θα χρειαστείτε να ταξιδέψετε με τη Finnair τουλάχιστον 404 φορές μεταξύ του Ελσίνκι και το Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα, για εμφυτεύματα στήθους θα χρειαστείτε περίπου 3.180.000 αεροπορικά μίλια αέρα, ενώ ένα λίφτινγκ θα κόστιζε 4.640.000.

Όσο "τρελή" και αν ακούγεται η προσφορά, τόσο σοβαρή θεωρείται η δουλειά του γνωστού πλαστικού χειρούργου Rolf Nordström.

Η ιδέα πάντως ακούγεται ειρωνική, καθώς είναι γνωστές οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που έχουν τα ύψη στα εμφυτεύματα στήθους.

πηγή : [link]

Η γυναίκα που έχει 300 οργασμούς την ημέρα... βρήκε άντρα να την ικανοποιεί !!!

Η Michelle πάσχει από μια σπάνια ιατρική κατάσταση που λέγεται Persistent Sexual Arousal Syndrome και η οποία της χαρίζει αυτό το μοναδικό μειονέκτημα-πλεονέκτημα του να φτάνει σε οργασμό με το παραμικρό. (κελαηδάει το καναρίνι? Οργασμός. Αερίζεται ο γείτονας? Οργασμός κ.ο.κ). Αυτό όπως είναι φυσικό της δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στον εργασιακό τομέα, καθώς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εργασία της σε ένα εργαστήριο παρασκευής μπισκότων, αλλά κυρίως στο να βρει τον σύντροφο των ονείρων της. Ωστόσο, εδώ και 6 μήνες έχει δεσμό με έναν γείτονα της, τον Andrew Carr 32 ετών και όπως μας λέει κάνουν σεξ 10 φορές την ημέρα.
"Ο Andrew έχει αλλάξει την ζωή μου. Δεν ψάχνω πλέον θεραπεία για τους οργασμούς μου - την βρήκα", δήλωσε η Michelle στην βρετανική εφημερίδα The News of the World. "Τώρα έχω μια χαμογελαστή έκφραση στο πρόσωπο μου όλη την ημέρα" (πολύ θα ήθελα να δω βέβαια την φάτσα του κακόμοιρου του Andrew).
Ο πρώτος σύντροφος της Michelle την εγκατέλειψε έπειτα από λίγους μήνες λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της. Κατά την διάρκεια των επόμενων ετών αρκετοί άλλοι τα παράτησαν - με τον έναν εξ αυτών να της λέει ότι ήταν άντρας και όχι μηχανή. Έβγαινε με έναν άντρα για 5 χρόνια αλλά "μέχρι την στιγμή που χωρίσαμε ήταν εξαντλημένος και έφυγε σαν νικημένος."
Πηγή: [link]

13 ζώα που πιστεύεται ότι είχαν εξαφανιστεί και βρέθηκαν ζωντανά

Lazarus species ονομάζονται τα πλάσματα που έχουν εξαφανιστεί, μερικές φορές για εκατομμύρια χρόνια και ως εκ θαύματος, ανακαλύφθηκαν εκ' νέου και πάλι στη σύγχρονη εποχή. Μια υπενθύμιση ότι, όταν δοθεί η ευκαιρία, η ζωή βρίσκει τρόπο να επιβιώσει. Στην σημερινή λίστα, σας παρουσιάζω 13 από αυτά τα είδη.

1. Coelacanth
Ο Κοιλάκανθος είναι ένα αρχαίο ψάρι που πιστεύεται ότι είχαν εξαφανιστεί στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.Αυτό ήταν μέχρι το 1938, όταν ένα τέτοιο ψάρι, ανακαλύφθηκε ως εκ΄ θαύματος στην ανατολική ακτή της Νότιας Αφρικής κοντά στις εκβολές του ποταμού Chalumna. Συνδέεται στενά με τα lungfishes και tetrapods και είναι από τα παλιότερα εν΄ζωή ψάρια που υπάρχουν. Ζουν περίπου 100 χρόνια και τα συναντάμε σε βάθος 90 έως 100 μέτρα.

2. Bermuda Petrel
Πιστεύεται ότι είχε εκλείψει για 330 χρόνια, αφού τα πουλιά αυτά δεν τα είχε δει κανείς από το 1620. Το 1951 όμως, 18 ζεύγη του είδος, βρέθηκαν στις απομακρυσμένες βραχονησίδες στο Castle Harbor. Ακόμα κι έτσι όμως, "δίνει μάχη" για να μην εξαφανιστεί, αφού σε παγκόσμια κλίμακα ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τα 250 πτηνά.

3. Chacoan peccary
Το Chacoan είναι το μεγαλύτερο (σε μέγεθος) από το είδη πέκαρι το οποίο μοιάζει με γουρούνι και διαφέρει από ήπειρο σε ήπειρο, και επιπλέον δεν μπορεί να εξημερωθεί. Το πέκαρι Chacoan περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1930 με βάση μόνο τα απολιθώματα, και πιστεύεται ότι ήταν ένα είδος που είχε εξαφανιστεί. Το 1975, εξέπληξε τους ερευνητές όταν ανακάλυψαν ένα ζωντανό πέκαρι στην περιοχή Chaco της Παραγουάης. Σήμερα ο πληθυσμός τους αριθμεί περίπου 3.000.

4. Lord Howe Island stick insect
Μερικές φορές ονομάζονται και "αστακούς ξηράς" ή "λουκάνικα που περπατάνε". το Lord Howe θεωρείται το σπανιότερο έντομο στον κόσμο. Πιστεύεται ότι είχε εκλείψει από το 1930, όταν εξαφανίστηκε και το τελευταίο από την μόνη γνωστή περιοχή που ζούσε, στο Lord Howe Island. Το τεράστιο έντομο ανακαλύφθηκε πάλι το 2001 όταν διαπιστώθηκε ότι λιγότερο από 30 έντομα ζουν κάτω από ένα θάμνο στο μικρό νησάκι Ball's Pyramid, το ψηλότερο και πιο απομονωμένο νησάκι στον κόσμο.

5. Monito del Monte
Η Monito del Monte είναι ένα μαρσιποφόρο που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί πριν 11 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι την ανακάλυψη ενός, στο Chilean bamboo στις νότιες Άνδεις. Το πλάσμα αυτό, συνδέεται στενότερα με τα μαρσιποφόρα την Αυστραλίας από ότι με άλλα είδη της Νότιας Αμερικής και είναι πιθανό να σχετίζεται με τα πρώτα γνωστά μαρσιποφόρα της Αυστραλίας που έζησαν πριν 55 εκατομμύρια χρόνια.

6. La Palma giant lizard
Μέχρι την πρόσφατη ανακάλυψη της το 2007, η σαύρα γίγαντας πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί για περίπου 500 χρόνια. Εντούτοις βρέθηκαν στην περιοχή La Palma των Καναρίων Νήσων. Οι νέες αποστολές στην περιοχή σχεδιάζονται επί του παρόντος, με την ελπίδα να βρουν έναν πληθυσμό ικανό για αναπαραγωγή.

7. Takahe
Η Takahe είναι ένα πουλί της Νέας Ζηλανδίας που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί, μετά τα τέσσερα τελευταία πουλιά που είχαν πιαστεί το 1898. Ωστόσο, μετά από μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια αναζήτησης, το πουλί ανακαλύφθηκε εκ νέου το 1948 στην περιοχή Lake Anau. Αυτό το εξαιρετικά σπάνιο και παράξενο πουλί, απειλείται ακόμα με εξαφάνιση, αφού σήμερα ο πληθυσμός τους αριθμεί μόλις 225 πουλιά.

8. Cuban solenodon
Αυτό το παράξενο πλάσμα, είναι τόσο σπάνιες που έχουν βρεθεί μόνο 37 μέχρι σήμερα. Η ανακάλυψη του έγινε αρχικά το 1861, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν άλλα ζώα από το 1890 έως το 1974. Το κουβανικό solenodon είναι ένα από τα πιο παράξενα θηλαστικά, και το σάλιο του περιέχει δηλητήριο. Το 2003, η ανακάλυψη ακόμα ενός solenodon γιορτάστηκε με την βάφτιση του με το όνομα: Alejandrito.

9. New Caledonian crested gecko
Αρχικά περιγράφεται το 1866 και για πολύ καιρό, υπήρχε ο φόβος ότι είχε εξαφανιστεί, μέχρι που ανακαλύφθηκε πάλι το 1994 μετά από μια τροπικής καταιγίδας. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το τρίχωμα στα βλέφαρα το οποίο ξεκινάει από τα μάτια και καταλήγει στην ουρά του.

10. New Holland mouse
Το "New Holland mouse" ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1843. Έναν αιώνα μετά και αφού είχαν εξαφανιστεί τα ίχνη του, ξανάκανε την εμφάνιση του στο Εθνικό Πάρκο βόρεια του Σίδνεϊ το 1967. Το χαριτωμένο αυτό τρωκτικό εξοντώθηκε από τις μεγάλες φωτιές της Αυστραλίας το 1983 και αυτήν την στιγμή υπάρχει σε δύο μέρη. Στη Νέα Νότια Ουαλία και την Τασμανία, όπου "παλεύει" για την επιβίωση του.

11. Giant Palouse earthworm
Αρχικά ανακαλύφθηκε το 1897 και δηλώθηκε εξαφανισμένο είδος τη δεκαετία του 1980. 3 όμως απ΄ αυτά τα σκουλήκια ανακαλύφθηκαν το 2005, στα Ανατολική της Ουάσιγκτον, στην περιοχή Αϊντάχο. Αυτά τα albino σκουλήκια, σκάβουν σε βάθος έως και 4,5 μέτρων και μπορούν να φτάσουν το μήκος του ενός μέτρου.

12. Large-billed reed-warbler
Το είδος αυτό έχει χαρακτηριστεί ως το λιγότερο γνωστό πουλί στον κόσμο. Είναι γνωστό μόνο από ένα δείγμα που ανακαλύφθηκε το 1867, και πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί. Στη συνέχεια, στην Ταϊλάνδη το 2006, ένας άγριος πληθυσμός ανακαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο ίδιο είδος μέσω του DNA που ταίριαζε με το αρχικό δείγμα. Δυστυχώς όμως, από ότι φαίνεται ο πληθυσμός τους συρρικνώνεται σταθερά, οδηγώντας τα σε εξαφάνιση.

13. Laotian rock rat
Αυτό το είδος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε μια αγορά στην Thakhek, Khammouan, στο Λάος το 1996 όπου πουλιόταν ως κρέας και θεωρήθηκε από τα πιο ασυνήθιστα και ιδιαίτερα τρωκτικά που έχουν ανακαλυφθεί. Στη συνέχεια, το 2006, μετά από συστηματική μελέτη του τρωκτικού, ανακαλύφθηκε ότι ανήκει σε ένα είδος αρχαίου τρωκτικού που πιστεύεται ότι είχε εξαφανιστεί 11 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι περαιτέρω έρευνες στο Λάος, έφεραν στο φως και άλλα δείγματα, δίνοντας ελπίδες ότι το ζώο δεν είναι τόσο σπάνιο, όσο νόμιζαν στην αρχή.
.πηγή
psaxtiria.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory