Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009
Από πού προέρχεται η λέξη "λεσβία";


Η λέξη "λεσβία" προέρχεται από το όνομα της νήσου Λέσβου, όπου το 630 π.Χ. γεννήθηκε και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της η αρχαία λυρική ποιήτρια Σαπφώ.

Το σπίτι της ήταν κέντρο καλλιτεχνικής, θρησκευτικής και ομοφυλοφιλικής κοινότητας, στην οποία συμμετείχαν νέες κοπέλες που δεν είχαν φτάσει ακόμα σε ηλικία γάμου.

Στην αρχαία Ελλάδα τέτοιου είδους θεσμοί ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένοι, κυρίως όμως ανάμεσα στους νεαρούς άντρες Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, η Σαπφώ ήταν παντρεμένη μ' έναν πάμπλουτο έμπορο και είχε μία κόρη.

Στην αρχαιότητα επικρατούσε ο θρύλος -πιθανόν επινόηση των αττικών κωμωδοποιών- ότι ερωτεύτηκε τον πανέμορφο Φάωνα και για χάρη του αυτοκτόνησε πέφτοντας από τους βράχους του ακρωτηρίου Λευκάτα.

Τα επίθετα "σαπφικός" και "λεσβιακός", που υποδηλώνουν το γυναικείο ομοφυλοφιλικό έρωτα, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά την Αναγέννηση.

Aχαλίνωτo… clubbing

kdfcrowdshot[1]

Οι καιροί αλλάζουν. Το ίδιο και ο τρόπος που ο καθένας από εμάς ψάχνει να βρει τη… νιρβάνα του. Κι ενώ η παλιά καλή μέθοδος του διαλογισμού μπορεί ακόμα να ταιριάζει γάντι σε μερικούς από εμάς, άλλοι ψάχνουν για πιο μοντέρνους τρόπους αναζήτησης και ανακάλυψης του εαυτού τους, π.χ στα διάφορα nightclubs…! Καθήστε λοιπόν αναπαυτικά, πάρτε βαθιά ανάσα, και θα σας ταξιδέψουμε – έστω και νοερά – στις 11 πόλεις που θα σας δώσουν την ώθηση να φτάσετε ως τον ουρανό (κι επειδή είναι λίγο, όπως… «ανακαλύφθηκε» πρόσφατα, κι ακόμη παραπάνω…!).

  1. Ίμπιζα, Ισπανία.

1Top-Clubbing-Cities

Ίμπιζα. Ο ορισμός της… κλαμπίστικης ηδονής, παγκοσμίως…! Κάθε άνθρωπος που πατά τις ακτές της Ίμπιζα έχει έναν και μόνο έναν σκοπό: να διασκεδάσει μέχρι τελικής πτώσης! Σ’ αυτή την πόλη – που προσφέρεται για γλέντι όσο λίγες – οι αντιστάσεις κάμπτονται, καθώς ο κόσμος ξεφαντώνει μέχρι πρωΐας!

Κάτι πιο…special? Τα φημισμένα clubs είναι το «Privilege», το «Space», το «Las Dalias» και το «Pacha». Δώστε μια παραπάνω προσοχή στα «θεματικά» πάρτυ τους και μη φοβάστε: θα υπάρχει άφθονο ποτό, παρελκόμενα και υπέροχες γυναίκες με… σχεδόν μηδενικές αναστολές…!

Είναι αλήθεια ότι ένα ταξίδι στο διάστημα μπορεί να βλάψει την υγεία μας;


Ένα ταξίδι στο διάστημα θα μπορούσε να την επιβαρύνει για διάφορους λόγους.

Ένα από τα πιο προφανή προβλήματα, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέταση στο Εθνικό Ίδρυμα Διαστημικής Βιοϊατρικής Έρευνας του Τέξας, είναι οι επιπτώσεις της διαστημικής ακτινοβολίας, από την οποία στη Γη μάς προστατεύουν οι ζώνες Βαν Άλεν. Αυτές οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, καρκίνο και εκφυλιστικές βλάβες ιστών. Η ακτινοβολία μπορεί επίσης να αναχαιτίσει τη δράση κοινών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της σκοπολαμίνης, την οποία παίρνουν οι αστροναύτες για να αντιμετωπίσουν τη ναυτία, και κάποιων αντιβιοτικών.

Η έλλειψη βαρύτητας συνιστά μια ακόμη απειλή για την υγεία, προκαλώντας προβλήματα όπως απώλεια οστικής μάζας, η οποία υπολογίζεται ότι φτάνει το 1% ανά μήνα. Αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι συντελεί και στον αποπροσανατολισμό των μικροσωληνιδίων (ΜΤs) που εμπλέκονται στις κυτταρικές δομές, επηρεάζοντας μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη των κυττάρων.

Είναι γεγονός πάντως πως, όταν ζητείται από αστροναύτες να συμμετάσχουν σε τέτοιες έρευνες, δεν αποδεικνύονται ιδιαίτερα συνεργάσιμοι. Μια μελέτη αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η νοοτροπία τους, η οποία βασίζεται στο στωικισμό αλλά και στην υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, «ενισχύει την απροθυμία τους να παρέχουν ιατρικές πληροφορίες».

Γιατί το αλάτι λιώνει το χιόνι και τον πάγο;


Όσο πιο κρύο είναι κάτι τόσο πιο αργά κινούνται τα μόριά του.

Η κίνηση των μορίων του νερού επιβραδύνεται όταν η θερμοκρασία τους πέσει κάτω από τους 0οC. Τότε αρχίζουν να μετατρέπονται σε πάγο, καθώς το νερό γίνεται συμπαγές. Αν σκορπίσουμε αλάτι στο χιόνι ή στον πάγο, κάποια μόρια νερού αντικαθίστανται από τα μόρια του αλατιού. Έτσι λιγότερα μόρια νερού μετατρέπονται σε πάγο και η διαδικασία επιβραδύνεται. Ενώ ο βαθμός πήξης μειώνεται, ο βαθμός τήξης παραμένει αμετάβλητος και ο πάγος λιώνει.

Νέα Υόρκη: Τη σουίτα του Ομπάμα παρακαλώ.....

200909-b-presidenthotel-1

Η Νέα Υόρκη είναι στα πάνω της. Το ίδιο βέβαια και τα αεροπορικά εισιτήρια προς το Μεγάλο Μήλο. Στα ξενοδοχεία όμως έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες αφίξεις . Μία από αυτές, το ανασχεδιασμένο Best Western President Hotel στη Times Square , που αποτελεί πλέον μία οικονομική αλλά και πολύ cool επιλογή.

Το ξενοδοχείο άνοιξε ξανά μετά από μία ανακασκευή που στοίχισε 15εκ. δολάρια. Χρήματα που όπως φαίνεται έπιασαν τόπο, αφού η βραβευμένη αρχιτεκτονική εταιρία Stonehill & Taylor που ανέλαβε το έργο(άλλο πολύ μεγάλο projet της ο ανασχεδιασμός του διάσημου ξενοδοχείου Plazza Hotel), κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον, cool περιβάλλον, που συνδυάζει το design με κάποιες “πατριωτικές πινελιές”, δίνοντας έτσι στη Νέα Υόρκη το πρώτο της θεματικό ξενοδοχείο γύρω από τη πολιτική.

200909-b-presidenthotel-14

Το Best Western President Hotel είναι καταρχήν πολύ κεντρικό, βρίσκεται στη 48η οδό, λίγο μακρύτερα από το Broadway. Διαθέτει 334 δωμάτια και σουίτες, η τιμή των οποίων ξεκινά από τα 150$, ενώ ο όρος προεδρική σουίτα αποκτά πλέον άλλο νόημα, αφού μπορείτε να κλείσετε τη σουίτα του Ομπάμα, του Κέννεντυ, το Ρήγκαν ακόμα και του Νίξον.

200909-b-presidenthotel-3

Η παρουσία της πολιτικής είναι ιδιαίτερα έντονη όμως, όχι μόνο στα ονόματα που έχουν οι σουίτες. Σύγχρονοι πίνακες των Αμερικανών Προέδρων, ακόμα και ένα τσαγιερό στο σχήμα του προσώπου του Προέδρου Ρήγκαν αναμειγνύονται δημιουργικά στους χώρους για να δώσουν μία ενδιαφέρουσα άποψη για το design & την πολιτική και σίγουρα να μεταμορφώσουν ένα μέχρι πρότινος αδιάφορο, φτηνό ξενοδοχείο, σε μια πρωτότυπη εναλλακτική πρόταση.

Πότε άρχισε η κονσερβοποίηση των τροφίμων;


Ο άνθρωπος προσπαθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια να βρει τρόπους για τη συντήρηση των τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως χάρη στο Μεγάλο Ναπολέοντα ξεκίνησε η κονσερβοποιία.

Οι Γάλλοι στρατιώτες και ναύτες ήταν συχνά υποχρεωμένοι να τρώνε μόνο καπνιστό ψάρι, παστό κρέας και ξηρά τροφή. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από σκορβούτο ή λιμοκτονούσαν. Γι’ αυτό το λόγο, το 1795 η γαλλική κυβέρνηση προσέφερε ένα βραβείο 12.000 φράγκων για την πλέον πρακτική μέθοδο χορήγησης νωπής τροφής στα γαλλικά στρατεύματα και το ναυτικό. Μετά από 15 χρόνια, το βραβείο απονεμήθηκε στο Νικολά Απέρ, αρχιμάγειρα και ζαχαροπλάστη, ο οποίος συσκεύαζε την τροφή σε μπουκάλια με μεγάλο στόμιο. Κατόπιν τα σφράγιζε με φελλό και σύρμα και τοποθετούσε κάθε μπουκάλι σε έναν υφασμάτινο σάκο. Το μπουκάλια ζεσταίνονταν μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που έβραζε. Στην ουσία, ο Απέρ στηρίχτηκε στη θεωρία ότι για τη διατήρηση των μαγειρεμένων τροφών αρκεί η αφαίρεση του αέρα. Αργότερα έμαθε ότι η διατήρησή τους εξαρτάται από την ανυπαρξία βακτηρίων. Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «κονσερβοποιού» για συντήρηση τροφών απονεμήθηκε στην Αγγλία στον Πίτερ Ντιράν το 1810, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα να συσκευάσει τσάι μέσα σε κουτιά.

Πόσο παγωμένο είναι το διάστημα;


Σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσε ο δορυφόρος Εξερευνητής Κοσμικού Υπόβαθρου (Cosmic Background Explorer, COBE), η θερμοκρασία του διαστήματος είναι 2,725 βαθμοί Κέλβιν (2,725 βαθμοί πάνω από το απόλυτο μηδέν ή -270,4 βαθμοί Κελσίου).

Αυτό το αποτέλεσμα εναρμονίζεται με τις εκτιμήσεις σχετικά με τη θερμοκρασία των υπολειμμάτων της ακτινοβολίας μετά τη Μεγάλη Έκρηξη και προέκυψε από την αναθεώρηση των επίγειων μετρήσεων του Άρνο Πενζίας και του Ρόμπερτ Ουίλσον που έγιναν το 1964. Τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετώπισαν τότε οι επιστήμονες στις κερατοειδείς κεραίες με τις οποίες έκαναν τις μελέτες ώθησαν τον Πενζίας να αναφωνήσει: «Έχουμε ανακαλύψει τη Μεγάλη Έκρηξη – ή ένα σωρό από κουτσουλιές»! Η έρευνα του Πενζίας και του Ουίλσον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν έχει την ομοιόμορφη θερμοκρασία των 3 Κέλβιν, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση κι αν το παρατηρήσουμε. Οι μετρήσεις που έγιναν στο διάστημα αποκάλυψαν κάποιες μικρές διακυμάνσεις, οι οποίες του δίνουν μια διάστικτη εικόνα.

Έχει η Γη και δεύτερη Σελήνη;


Κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο Cruithne, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1986, και ο J0023E, ο οποίος εντοπίστηκε το 2002, θα μπορούσαν να θεωρηθούν δορυφόροι της Γης.

Ο Cruithne είναι ένας αστεροειδής με διάμετρο περίπου πέντε χιλιόμετρα. Η ασυνήθιστη τροχιά του, σε σχήμα πετάλου, περνάει γύρω από τρία σημεία στο διάστημα, όπου το πεδίο βαρύτητας της Γης και του Ήλιου αλληλοεξουδετερώνονται. Ο Cruithne είναι ένας προσωρινός σύντροφος της Γης. Σε 3.000 χρόνια από τώρα θα έχει εξαφανιστεί, ενώ ο J0023E, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι το χαμένο τρίτο στάδιο του Κρόνου που έκανε τους αστροναύτες του Απόλλων 12 να ταξιδέψουν στη Σελήνη το Νοέμβριο του 1969. Τώρα όμως περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δε θα επιστρέψει για αρκετές δεκαετίες.

Αν τα «φεγγάρια» είναι αντικείμενα που βρίσκονται σε σταθερή τροχιά γύρω από έναν πλανήτη, ούτε ο Cruithne ούτε και ο J002E3 μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοια. Επιπλέον οι δορυφόροι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλοι και να έχουν επαρκή έλξη βαρύτητας. Η μικρότερη διάμετρος για να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια «Σελήνη» από πέτρα ή μέταλλο είναι τα επτά χιλιόμετρα. Βάσει αυτού του επιχειρήματος, η Γη εξακολουθεί να διαθέτει ένα μόνο φεγγάρι

Σερφάρετε στο internet στις πτήσεις της Lufthansa.Μετά από συμφωνία της με την Panasonic, η Lufthansa θα ξαναλανσάρει την υπηρεσία της Flynet, παροχής braodband internet κατά τη διάκρεια της πτήσης, από τα μέσα του 2010. Οι επιβάτες θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω internet αλλά να μεταφέρουν και data μέσω δικτύων GSM/GPRS κινητής τηλεφωνίας.

3 χρόνια πριν, η Lufhansa ήταν ανάμεσα στις πρώτες αεροπορικές εταιρίες που προσέφεραν ανάλογες υπηρεσίες, αλλά στα τέλη του 2006 σταμάτησε, όταν η Boeing σταμάτησε το Connexion , την υπηρεσία της παροχής in-flight internet. Μετά από το Connexion πολλές άλλες υπηρεσίες εμφανίστηκαν, μεταξύ των οποίων οι Aircell, OnAir, Panasonic και Row 44 και έχοντας πάρει μαθήματα από την αποτυχία του Connexion έφτιαξαν υπηρεσίες, φτηνότερες και πιο έυκολες στην εγκατάσταση.

H Lufthansa θα λανσάρει την υπηρεσία exConnect της Panasonic. Οι επιβάτες της Lufthansa θα έχουν WLAN πρόσβαση στο Internet ενώ θα μπορούν επίσης να στείλουν SMS , να μεταφέρουν data από smartphones όπως PDA, iPhone ή BlackBerry. Η αεροπορική εταιρία στοχεύει να το μεγαλύτερο μέρος του πολύ μεγάλου στόλου της με FlyNet μέσα στο πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας.

Πώς γίνεται το 98% του DNA μας να είναι ίδιο με των χιμπαντζήδων, αλλά να είμαστε τόσο διαφορετικοί;


Το περίεργο είναι ότι το 2% του DNA μας διαφέρει, δεδομένου ότι είμαστε τόσο όμοιοι με τους χιμπαντζήδες.

Έχουμε σχεδόν το ίδιο μέγεθος σώματος, τον ίδιο αριθμό χεριών, ποδιών και δακτύλων, θερμό αίμα, στερεοσκοπική έγχρωμη όραση, καθώς και τριχοφυΐα. Θηλάζουμε τα μικρά μας, γελάμε, ρίχνουμε μπουνιές όταν τσακωνόμαστε και γαργαλάμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε τον ίδιο τύπο κυττάρων, με τις ίδιες μεμβράνες και μιτοχόνδρια και ριβοσώματα. Μεταβολίζουμε τη γλυκόζη από το φαγητό και το οξυγόνο από τον αέρα σε ενέργεια, ενώ εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα.

Όλα τα είδη ζωής στη Γη έχουν έναν κοινό πρόγονο, επομένως και κοινό κυτταρικό μηχανισμό - ειδικά οι πολυκύτταροι οργανισμοί. Έχουμε κατά 85% κοινό DNA με το ψάρι-ζέβρα και κατά 36% με τη φρουτόμυγα. Οι εξελικτικοί δρόμοι του ανθρώπου και του χιμπαντζή χωρίστηκαν πριν από έξι εκατομμύρια χρόνια, χρονικό διάστημα που συνιστά μόλις το 0,13% της ιστορίας της ζωής στη Γη. Αυτά τα μακρινά «ξαδέρφια» μας μάς φαίνονται τόσο διαφορετικά επειδή έχουμε ιδιαίτερα οξυμένη την ικανότητα να εντοπίζουμε διαφορές σε πλάσματα που δεν είναι εντελώς όμοια με εμάς. Πραγματικά, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια γαρίδα από μια καραβίδα, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουν ποιος είναι Αιθίοπας και ποιος Ινουίτ, παρ' όλο που οι διαφορές στο DNA των τελευταίων δεν ξεπερνούν το 0,25%.

Γέφυρα που παράγει αιολική ενέργεια.

cross01_VZkDW_58

Μετά τον ήλιο, ο άνεμος είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη πηγή πράσινης ενέργειας και η ομάδα των αρχιτεκτόνων Tiago Barros και Jorge Pereira σχεδίασε μία πεζογέφυρα που μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσα από ένα δίκτυο 2.188 ελαφρών, περιστρεφόμενων πάνελ.

Η γέφυρα είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να αυξάνει τον άνεμο που δημιουργείται από τα αυτοκίνητα που περνούν από κάτω της κατά 20% και να περιστρέφουν τα πάνελ που με τη σειρά τους παράγουν ενέργεια, η οποία και τελικά χρησιμοποιείται για να την φωταγωγήσει το βράδυ. Η γέφυρά έχει μήκος 40 μέτρα και βρίσκεται πάνω από τη λεωφόρο Segunda στη Λισαβώνα.

cross02_8Tein_58

Πολύ αναλυτικότερες πληροφορίες στο Designboom.
Η μεγαλύτερη πορτοκαλάδα του κόσμου


700 ΚΙΛΑ

Τα ρεκόρ ειναι για να σπάνε και έτσι στο Palagiano της Ιταλίας έσπασαν το ρεκόρ της μεγαλύτερης πορτοκαλάδας. 100 άτομα μαζεύτηκαν και βοήθησα στύβοντας πάνω απο 2 τόνους πορτοκάλια και έφτιαξαν 700 λίτρα πορτοκαλάδα

Ανθρωποι των σπηλαίων στη Βαρσοβία


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟ

Ενας 24χρονος με μια 18χρονη θα περάσουν αρκετές ώρες μέσα σε ένα κλουβί στο ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας. Οι δυο νέεοι θέλουν να δείξουν στον κόσμο οτι ο άνθρωπος ειναι και αυτός. Οι δυο νέοι έχουν ντυθεί σαν τους ανθρώπους των σπηλαίων και σκοπεύουν να περάσουν αρκετές μέρες εκεί
Troktiko

Το Viagra χρησιμεύει και στις γυναίκες;


Σύμφωνα με την επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, το 43% των Αμερικανίδων αντιμετωπίζει σεξουαλικά προβλήματα.

Συχνά οι δυσκολίες σχετίζονται με τη συμπεριφορά, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως οι αιτίες είναι οργανικές. Μόνο σ' αυτές τις περιπτώσεις τα φάρμακα ή κάποια εγχείρηση μπορούν να βοηθήσουν. Για τις γυναίκες που υποφέρουν από σκλήρυνση κατά πλάκας ή από τραύματα στη σπονδυλική στήλη μπορεί να φανεί χρήσιμο το Βιάγκρα. Το φάρμακο αυτό επιδρά στο μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο βρίσκεται στους λείους μυς, βελτιώνοντας έτσι την επικοινωνία ανάμεσα στον εγκέφαλο και στα γεννητικά όργανα.

Το Βιάγκρα δεν μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που ερεθίζονται κανονικά, αλλά δεν επιτυγχάνουν οργασμό. Ένα άλλο φάρμακο με βάση τη φεντολαμίνη βοηθά σε ορισμένες περιπτώσεις τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα και στον κόλπο, βελτιώνοντας παράλληλα και τη λίπανση του τελευταίου. Μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να επιδράσει θετικά η προγεστερόνη, ορμόνη του έμμηνου κύκλου. Έχει δοκιμαστεί επίσης ο συνδυασμός Dhea, προδρόμου της τεστοστερόνης, και Βιάγκρα σε γυναίκες που πλησιάζουν την εμμηνόπαυση. Για την ώρα, όλα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Κρυστάλλινο νησί στη Μόσχα


Μία ολόκληρη γειτονιά σε ένα μόνο κτίριο έχει σκοπό να χτίσει η κατασκευαστική εταιρεία Foster στην καρδιά της Ρωσίας, στην Μόσχα. Το φουτουριστικό κτήριο έχει το σχήμα κώνου που πολλοί το παρομοιάζουν ως μία «ανάποδη ντάλια»......Το όνομα αυτού θα είναι Crystal Island (νησί από κρύσταλλο) και θα βρίσκεται μόλις 6,4 χλμ. μακριά από το Κρεμλίνο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτήριο με ένα και μόνο επίπεδο, εν αντιθέσει με τους πολυώροφους ουρανοξύστες.

Το κρυστάλλινο νησί, που θα καλύπτει συνολικά μία έκταση 2,5 χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων, θα έχει 3.000 γκαρσονιέρες, 900 διαμερίσματα και ένα σχολείο που θα μπορεί να φιλοξενήσει 500 μαθητές. Σχεδόν όλα τα διαμερίσματα θα έχουν το δικό τους κήπο, ενώ θα υπάρχουν επίσης τρία θέατρα, ένας κινηματογράφος, εταιρείες, ένα μουσείο και ένα υπόγειο πάρκινγκ 14.000 θέσεων.

Η μύτη του κώνου θα έχει ύψος 500 μέτρα και θα δίνει στη γειτονιά-κτήριο τη μορφή μιας τεράστιας σκηνής. Το εξωτερικό του κτηρίου, φτιαγμένο από ατσάλι και γυαλί θα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπει το υπερβολικό κρύο να το διαπερνά.

Ήδη έχει δοθεί η πρώτη έγκριση για να αρχίσει η κατασκευή του κτηρίου, όμως οι ορθόδοξοι ρώσοι εναντιώνονται στο σχέδιο, που θυμίζει περισσότερο ανατολή. Αν δεν υπάρξουν εμπόδια το κτήριο-γειτονιά θα είναι έτοιμο το 2014 και θα κοστίσει 5.2 δισεκατομμύρια ευρώ.....otherside.gr

otherside.gr

Ο Κόκκινος Πλανήτης ήταν κάποτε γαλάζιος

Η περιοχή με μπλε χρώμα δείχνει πού βρισκόταν ο ωκεανός του Αρη. Οι ζώνες με κίτρινο, κόκκινο και πράσινο χρώμα δηλώνουν σημεία στα οποία εντοπίστηκαν κοιλάδες (WΕΙ LUΟ/ ΝΟRΤΗΕRΝ ΙLLΙΝΟΙS UΝΙVΕRSΙΤΥ/ΡΑ)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενας τεράστιος ωκεανός κάλυπτε κάποτε το ένα τρίτο της επιφάνειας του Αρη, αναφέρουν τώρα οι επιστήμονες. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να υπήρχε κάποτε ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη, του οποίου, όπως αποδεικνύεται, το βόρειο μέρος ήταν τελικώς... γαλάζιο.
Ερευνητές, υπό τον καθηγητή Γεωγραφίας Γουέι Λούο του Πανεπιστημίου του Βόρειου Ιλινόις των ΗΠΑ, δημιούργησαν έναν νέο χάρτη του Αρη, ο οποίος δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of Geophysical Research» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ενωσης. Ως τώρα ο μοναδικός χάρτης του Αρη με τις κοιλάδες του είχε σχηματιστεί με το χέρι με βάση δορυφορικές φωτογραφίες της δεκαετίας του 1990. Ο νέος πιο αναλυτικός και αποκαλυπτικός χάρτης, που βασίστηκε σε αλγόριθμους υπολογιστών για την αξιοποίηση και αξιολόγηση των νέων δεδομένων, δείχνει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοιλάδων με ποταμούς, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο σε μήκος από αυτό που είχαν σχεδιάσει ως τώρα οι επιστήμονες και περίπου εξίσου πυκνό με αυτό της Γης σε ορισμένες περιοχές. Οι κοιλάδες είναι συγκεντρωμένες σε μια ζώνη που κυκλώνει τον Ισημερινό του Αρη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κοιλάδες αυτές διατρέχονταν από ποτάμια, τα οποία κάποτε έρεαν από τα νότια υψίπεδα του πλανήτη προς τις χαμηλότερες περιοχές στο βόρειο ημισφαίριο, δημιουργώντας έτσι και συνεχώς ανατροφοδοτώντας έναν τεράστιο ωκεανό στον βορρά.

Σύμφωνα με τη νέα επιστημονική εκτίμηση, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, ο Κόκκινος Πλανήτης, έχοντας έναν μόνο μεγάλο ωκεανό, θα είχε σε μεγάλο βαθμό στην υπόλοιπη επιφάνειά του ένα ξηρό ηπειρωτικό κλίμα, ανάλογο με αυτό που έχουν οι ξηρές περιοχές της Γης
sourta-ferta

«Μολυσμένο» μου... τσιγάροΤα τσιγάρα είναι "ευρέως μολυσμένα" με βακτήρια, μερικά εκ των οποίων είναι γνωστό ότι προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους,

Τα τσιγάρα είναι "ευρέως μολυσμένα" με βακτήρια, μερικά εκ των οποίων είναι γνωστό ότι προκαλούν ασθένειες στους ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα αμερικανών και γάλλων ερευνητών.

Η έρευνα, που θεωρείται η πρώτη του είδους της διεθνώς, έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μέριλαντ με επικεφαλής την καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας Άμι Σάπκοτα, σε συνεργασία με ερευνητές της σχολής Ecole Centrale της Λιόν και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Environmental Health Perspectives" (Προοπτικές Περιβαλλοντικής Υγείας).

Σύμφωνα με την μελέτη, "τα ίδια τα τσιγάρα μπορεί να αποτελούν άμεση πηγή έκθεσης, τόσο των ενεργών όσο και των παθητικών καπνιστών, σε μια ευρεία γκάμα δυνητικά παθογόνων μικροβίων". Οι ερευνητές, που εξέφρασαν την έκπληξή τους για το εύρημά τους, ανέφεραν ότι είναι άγνωστες ακόμα οι συνέπειες από την άποψη της δημόσιας υγείας και συστήνουν περαιτέρω έρευνα στο ζήτημα.

Τα τσιγάρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, βρέθηκαν γεμάτα μικρόβια, αρκετά από τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τους ανθρώπους. "Αν οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να επιβιώσουν από τη διαδικασία του καπνίσματος - και πιστεύουμε ότι μπορούν- τότε μπορούν στη συνέχεια να συνεισφέρουν σε μολυσματικές και σε χρόνιες ασθένειες, τόσο στους καπνιστές όσο και σε όσους απλώς εκτίθενται στον καπνό", δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας δρ Σάπκοτα. Πρόσθεσε ότι, με δεδομένο πως τα τσιγάρα χρησιμοποιούνται από περισσότερους του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπου παγκοσμίως, είναι κρίσιμο να μάθουμε όσο γίνεται πιο πολλά πράγματα για το βακτηριακό περιεχόμενο των τσιγάρων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μεθόδους ανάλυσης του DNA για να προσδιορίσουν το συνολικό γενετικό υλικό των μικροοργανισμών που περιέχονται στα τσιγάρα. Διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες είδη βακτηρίων -μερικά των οποίων είναι γνωστό ότι προκαλούν μολύνσεις των πνευμόνων, του αίματος ή του εντέρου- βρίσκονται μέσα σε κάθε τσιγάρο (στη μελέτη ελέγχθηκαν γνωστές μάρκες), ενώ δεν απέκλεισαν ότι περαιτέρω έλεγχοι θα αυξήσουν στο μέλλον σημαντικά τον αριθμό των βακτηρίων που θα ανακαλυφθούν. Ανάμεσα στα βακτήρια που βρέθηκαν, ήσαν τα εξής: Acinetobacter, Bacillus, Burkholderia, Clostridium, Klebsiella, Pseudomonas aeruginosa, Serratia, Campylobacter, Proteus, Enterococcus, Staphylococcus κ.α., μερικά από τα οποία ποτέ πριν δεν είχαν εντοπιστεί μέσα στα τσιγάρα.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν περαιτέρω έρευνες για να εξακριβώσουν κρίσιμα ερωτήματα, όπως κατά πόσο τα βακτήρια επιβιώνουν από τη διαδικασία της καύσης του καπνού και αποικίζουν το αναπνευστικό σύστημα των καπνιστών. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ότι ορισμένα "σκληροτράχηλα" μικρόβια μπορούν όντως να μεταδοθούν στον άνθρωπο μέσω της οδού του καπνίσματος, σύμφωνα με τους ερευνητές. Θεωρούν επίσης πιθανό ότι το κάπνισμα εξασθενεί το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα και ότι τα παθογόνα μικρόβια προέρχονται κυρίως από το περιβάλλον παρά από τα ίδια τα τσιγάρα. Για να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, οι επιστήμονες συστήνουν πρόσθετες έρευνες
sourta-ferta

Ο Τύπος σήμερα

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το Σάββατο
Η πρόσφατη κρίση στις αγορές, οι δηλώσεις Παπανδρέου για την οικονομία και ο πόλεμος από ξένους κερδοσκόπους, οι αυριανές εκλογές στη ΝΔ, το ασφαλιστικό, η συνάντηση των τριών πρωθυπουργών στις Πρέσπες και η πάταξη της φοροδιαφυγής, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "47 π. βουλευτές ΝΔ και 41 συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στηρίζουν την Ντόρα. Και νέες προσχωρήσεις για την υποψήφια Αρχηγό".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η ισχύς εν τη ενώσει".

Η ΑΥΓΗ: "Στρατηγική επιλογή ενότητας ο ΣΥΡΙΖΑ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βρώμικο πόλεμο από ξένους κερδοσκόπους σε βάρος της ελληνικής οικονομίας".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Γραμμή Μαζινό για τα ομόλογα.."

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Όλοι ενωμένοι! Για πρώτη φορά η βάση της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης εκλέγει τον πρόεδρό της".

ΕΘΝΟΣ: "Ξορκίζουν τον δεύτερο γύρο στη ΝΔ στη σκιά του βρώμικου πολέμου των μηχανισμών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και προεκλογικής αναμπουμπούλας στη ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου...."Έπνιξε" το βέτο στις Πρέσπες."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βαρυσήμαντο άρθρο Σαμαρά στον "Ελεύθερο". Πώς η ΝΔ θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του 33%".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αυξήσεις από 25% έως 200% στις αντικειμενικές αξίες. Αλυσίδα επιβαρύνσεων για 12 ακόμη φόρους στα ακίνητα".

ΕΣΤΙΑ: "Οι προηγούμενες αναμετρήσεις. Από της ιδρύσεως της Νέας Δημοκρατίας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προσπάθεια καθησυχασμού της αγοράς με συντονισμένη παρέμβαση Παπακωνσταντίνου , Προβόπουλου".
Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Αποκάλυψη σοκ! Από προσκυνητής καλός...Σαμαρίτης. Το "ντιλ" με Ρουσόπουλο. Εκδότης ο προξενητής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τρέχουμε" να σώσουμε ότι προλάβουμε...Στην "πρέσα" του Ecofin για σκληρά οικονομικά μέτρα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Μέρκελ στέλνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα! "Μην περιμένετε σωσίβιο απ΄την Ευρώπη".

Η ΝΙΚΗ: "Να οι ένοχοι. Αποκαλύπτουμε τους σκευωρούς της οικονομικής κατάρρευσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργάνωση ταξικής επίθεσης με δράση για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη".

Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Επώδυνος τοκετός στη ΝΔ. Ανησυχία για το αν αύριο μπορούν να συνυπάρξουν νικητής και ηττημένος".

Η ΧΩΡΑ weekend: "Τώρα μιλάει η βάση για να αναγεννηθεί η ΝΔ μέσα από τα ερείπια της 4ης Οκτωβρίου".
sourta-ferta

Εκτελέστηκαν δυο Κινέζοι για το.. μολυσμένο γάλα!


οι οποίοι Εκτελέστηκαν το πρωί της 24ης Νοεμβρίου, δύο στελέχη της εταιρείας Sanlu στην Κίνα,είχαν καταδικαστεί για το σκάνδαλο με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα, που κόστισε τη ζωή έξι βρεφών και 300,000 μικρών παιδιών που αρρώστησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινέζικων Αρχών.

Οι δύο Κινέζοι επιχειρηματίες, ο Zhang Yujun και ο Geng Jinping είχαν καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέστηκαν σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο ο Zhang Yujun εκτελέστηκε γιατί «έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια με επικίνδυνα μέσα» και ο Geng Jinping επειδή «παρήγαγε και πουλούσε τοξικές τροφές».

Το γάλα το παρήγαγε και το διέθετε στην αγορά ο όμιλος Sanlu.

Άλλα 19 στελέχη δικάστηκαν και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ των οποίων ήταν η γενική διευθύντρια της εταιρείας Tian Wenhua, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφού γνώριζε για το μολυσμένο γάλα που εμπορευόταν η εταιρεία της.

Οι οικογένειες των θυμάτων εξοργίστηκαν με την απόφαση του δικαστηρίου για την Tian Wenhua, αφού περίμεναν να καταδικαστεί και εκείνη σε θάνατο.

Η μελαμίνη χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών υλών και λιπασμάτων. Όταν προστεθεί ως ενισχυτικό στις τροφές μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα νεφρά.

Το τοξικό γάλα πουλήθηκε σε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες και στο εξωτερικό, όπου χρησιμοποιήθηκε ως συστατικό σε σοκολάτες, γιαούρτια και άλλα προιόντα.

Τα εν λόγω προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Το Σεπτέμβριο του 2008, το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι αρρώστησαν χιλιάδες παιδιά από την κατανάλωση μολυσμένου γάλακτος με μελαμίνη.
Πηγή

"Αυτό θα πεί... μπύρα!!!"Σκωτσέζικο ζυθοποιείο κυκλοφόρησε μπύρα με περιεκτικότητα 32% αλκοόλ, ισχυριζόμενη ότι είναι η πιο δυνατή μπύρα στον πλανήτη.

Η μπύρα που ονομάζεται Tactical Nuclear Penguin, παρασκευάζεται από την εταιρεία BrewDog στο Fraserburgh, στη νοτιανατολική Σκωτία. Η περιεκτικότητά της σε ακλόολ είναι οχταπλάσια από τις συνηθισμένες μπύρες και θα διατεθεί προς πώληση έναντι 30 λιρών το μπουκάλι.

Αρχικά μόλις 500 μπουκάλια των 330ml έχουν παρασκευαστεί και θα πωλούνται μόνο μέσω του διαδικτύου στο Εδιμβούργο και το Λονδίνο.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, James Watt δήλωσε: "Αυτή η μπύρα αφορά στο να ξεπερνάς τα όρια. Είναι μια καινοτομία που θα φέρει την μπύρα σε εντελώς νέο επίπεδο".

Προειδοποιητικό μήνυμα που αναγράφεται στη μπύρα γράφει: "Αυτή είναι μια πολύ δυνατή μπίρα: Θα πρέπει να την απολαμβάνετε σε μικρές δόσεις με τον αέρα αριστοκρατικής ηρεμίας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα απολαμβάνατε ένα καλό ουίσκι, ένα άλμπουμ του Φρανκ Ζάππα ή μια επίσκεψη από ένα φιλικό αν και ανήσυχο φάντασμα".
Πηγή

"Καθαρίζει καρύδες με τα δόντια του!"Το καθάρισμα καρύδας δεν ειναι κάτι εύκολο, θα πρέπει να σπαταλήσετε αρκετό χρόνο. Μπορείτε όμως απλά να καλέσετε τον κύριο καρύδα ή αλλιώς Jojo Montemayor.
Ο Jojo μπορεί να καθαρίσει σε χρόνο ρεκόρ μια καρύδα χρησιμοποιώντας μόνο τα δόντια του

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟtroktiko

Με Μαντινάδες θα τα πω

http://www.filaki.gr/cards/mantinada.gif
Τση γρίπης ανε΄ρθει ο ιός να σας τρομοκρατήσει
ρακή να τον κεράσετε να πιει και να μεθύσει.
Φωνάξτε κι ένα λυρατζή γλυκό σκοπό να παίξει
να μερακλώσει ο ιός τση γρίπης να χορέψει.

Κι όπως χορεύει αμέριμνος κι όπως παραπατάει
τσουρήσετε τον στον γκρεμό στο διάολο να πάει.
Πιείτε ρακή, πρωτόρακη οπού ιούς σκοτώνει
να μη σασε σιμώνουνε τα βάσανα κι οι πόνοι !!
.Πηγή.

Λουλούδι εκπέμπει SOS


Το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο, το Ραφλέσια, ανήκει πλέον στα είδη υπό εξαφάνιση.

Σύμφωνα με ερευνητές και επιστήμονες από τη Μαλαισία,το λουλούδι γίγαντας κινδυνεύει να εξαφανιστεί εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών στον Αμαζόνιο αλλά και επειδή πολλές φυλές το χρησιμοποιούν για παραδοσιακές φαρμακευτικές συνταγές.

Το λουλούδι Ραφλέσια οφείλει το όνομά του στον άνθρωπο που το ανακάλυψε το 1818, στο Βρετανό Στόμφορντ Ράφλες.

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Αποσύρεται η ασπιρίνη από την Ελληνική αγορά;;

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εξαγγελίες τριών υπουργών της κυβέρνησης για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης έφτασε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έγγραφο της εταιρείας Bayer με το οποίο ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά η κλασική και γνωστή σε όλους μας ασπιρίνη.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει αποφασίσει να αποσύρει το σκεύασμα από την αγορά της Κύπρου τον επόμενο Οκτώβριο ενώ, όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Φεβρουάριο διεκόπη στη χώρα μας η κυκλοφορία της Ασπιρίνης – C.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επικαλείται λόγους βιωσιμότητας καθώς, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής τιμής του σκευάσματος, δηλαδή 0,66 ευρώ -η φθηνότερη στην Ευρώπη- το προϊόν είναι πολυδάπανο για την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χονδρική τιμή στη Γερμανία είναι περίπου 2,50 ευρώ και «κοντά» στα 2 ευρώ στη Βουλγαρία ενώ στην Ελλάδα διαμορφώνεται κάτω από 0,50 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σ’ αυτή την χονδρική τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κέρδος της φαρμακαποθήκης κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς φαρμάκου, το «πάγωμα» τιμών σε παλαιά, δοκιμασμένα και συνήθως φθηνά φάρμακα μπορεί να επιφέρει τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα καθώς αν οι εταιρείες κρίνουν ότι ζημιώνονται αποσύρουν ένα σκεύασμα το οποίο συνήθως αντικαθίσταται από νεότερο φάρμακο, σχεδόν ισοδύναμο και πολύ ακριβότερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου 3 χρόνια, δόθηκαν οι γενναίες αυξήσεις σε παλιά φθηνά φάρμακα επιβάρυναν κατά περίπου 300.000 ετησίως τη φαρμακευτική δαπάνη προκειμένου να διατηρηθούν στην ελληνική αγορά καθώς μετά από μελέτη διαπιστώθηκε ότι η «αντικατάστασή» τους από άλλα, από εισαγόμενα μέσω ΙΦΕΤ θα κόστιζε πάνω 2 εκατ. ευρώ. (βλ. Πίνακα)

Αυτό πάντως που επισημαίνεται από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι ότι το πρόβλημα με την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είναι τόσο οι τιμές των φαρμάκων αλλά η έλλειψη ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος της συνταγογράφησης, των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ. Σημειώνουν εξάλλου με νόημα ότι προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε θεσμοθετήσει την επιστροφή χρηματικού ποσού στα ασφαλιστικά ταμεία ως έκπτωση (4%), ανάλογη με το συνολικό κύκλο εργασιών που κάθε φαρμακευτική εταιρεία έχει με αυτά. Ωστόσο, η μηχανογράφηση παραμένει όνειρο θερινής νυκτός.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας ζητεί εδώ και πολλά χρόνια τη μηχανοργάνωση του συστήματος υγείας καθώς αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τον έλεγχο, την πάταξη της σπατάλης και την εξοικονόμηση πόρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007 η Υπηρεσία Ελέγχου των Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης εντόπισε 4,5 εκατ. (!) πλαστές συνταγές.

Η εμμονή στην «εποχή του καρμπόν» έχει ως αποτέλεσμα –σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές εκτιμήσεις– την απώλεια πόρων που αγγίζει ακόμα και το 20% των συνολικών δαπανών υγείας.
Πηγή

Δοκιμάστε το καινούργιο Google!


Θέλετε να δείτε το νέο Google; Η μηχανή αναζήτησης σε λίγο καιρό θα αλλάξει και μπορείτε με έναν τρόπο να δείτε απο τώρα πως θα ειναι. Ειναι διαφορετικό, κάνει πιο εύκολη την αναζήτηση. Αν θέλετε να δείτε πως θα ειναι ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα

1. Πηγαίνετε στο ...


google.com

2. Αν σας βγάλει στην ελληνική έκδοση του google πατήστε κάτω δεξιά που λέει Google.com in English

3. Στη γραμμή διαυθύνσεων γράψτε το παρακάτω

javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U=4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com"); javascript: void (document.cookie = "PREF = ID = 20b6e4c2f44943bb: U = 4bf292d46faad806: TM = 1249677602: LM = 1257919388: S = odm0Ys-53ZueXfZG path = /; domain =. google.com");

4. Πατήστε το enter και μπείτε πάλι στο google. Αν σας βγάλει στο ελληνικό πατήστε να σας πάει πάλι στο english και είστε έτοιμοι. Τώρα μπορείτε να δείτε το νέο google, κάντε την αναζήτηση που θέλετε
Πηγή

Η Ευρώπη δεν απαγορεύει το κάπνισμα


Η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη. Όμως αν και κάποιες χώρες το έχουν εφαρμόσει ή σκοπεύουν να το εφαρμόσουν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει υιοθετηθεί ούτε ένα κείμενο που να καθιστά υποχρεωτική την απαγόρευση καπνίσματος.

Έτσι και η πρόταση που ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους εργασίας ως το 2011, απορρίφθηκε με 320 ψήφους έναντι 291 και 14 αποχές.


Οπότε το θέμα αντιμετωπίζεται μόνο από τις κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα πάντως η προσπάθεια του Αβραμόπουλου δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε ο πρώην υπουργός.[Πηγή]

Το μικρότερο σινεμά στο κόσμο!!
Το μικρότερο σινεμά στο κόσμο ονομάστηκε Flick-Shaw και όπωςβλέπεται είναι ένα τρίκυκλο το οποίο έχει μετατραπεί έξυπνα σε μια πλήρως λειτουργική αιθουσα ταινιών και χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της διαφημιστικής εκστρατείας για την προώθηση της Virgin Media Shorts Awards που έγιναν στο Λονδίνο τον τελευταίο Σεπτέμβριο.Δείτε τις φώτο στη συνέχεια!

[Πηγή]

6 τρομαχτικές τεχνολογίες οι οποίες δεν έχουν καταστρέψει τον κόσμο...ακόμα..

Σήμερα, ο κόσμος πλησιάζει προς το τέλος, στο κινηματογράφο τουλάχιστον. Η πρόσφατη ταινία "2012" μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε την αποκάλυψη γύρω από αυτά τα σημεία (είναι τόσο ενθαρρυντική, όπως γνωρίζεται), και αυτά μας οδήγησαν να αναρωτιόμαστε σχετικά με όλη αυτή τη τρελή τεχνολογία που είναι παντού γύρω μας - η τεχνολογία που όπως και να χει προκάλεσε εκτεταμένο φόβο παντού . Συνέβη αρκετές φορές, όμως είμαστε ακόμα εδώ. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας αποκαλύψουμε 6 τεχνολογίες που δεν έχουν καταστρέψει ακόμα τον κόσμο.


1. Πυρηνικά
01_6-techs-to-end-the-world-nukes

Το σύννεφο "μανιτάρι" είναι ίσως το πιο παραστατικό σύμβολο της δυναμικής αυτό-καταστροφής της ανθρωπότητας. Τα πρώτα πυρηνικά χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά γύρω στο 1945, και η σκέψη ενός τέτοιου είδους εξουσίας έχει συμπαρασύρει τον κόσμο όσο ποτέ. Ο Ψυχρός Πόλεμος και η παράφρων λογική του "Balance of Terror" έφεραν το αδιέξοδο σε τέλος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά πυρηνικά όπλα ικανά να εξαλείψουν έναν ολόκληρο πολιτισμό, όπως τον ξέρουμε.


2. Τα Ρομπότ
02_6-techs-to-end-the-world-robots

Το Matrix, Ο Terminator και το Battlestar Galactica είναι μερικά παραδείγματα για τα "επικίνδυνα" ρομπότ. Εάν λοιπόν ο κινηματογράφος αποτελεί κάποια ένδειξη, ξεκινάμε ουσιαστικά έναν πόλεμο κατά των μηχανών. Προς το παρόν ένα ρομπότ όπως το ονομαζόμενο Asimo, που είναι ρομπότ της πραγματικής ζωής και όχι της φαντασίας μας, είναι τυχερό που μπορεί έστω και να στέκεται όρθιο. Επιπλέον, ένα ρομπότ δεν χρειάζεται ένα ανθρώπινο σχήμα για να μπορεί να είναι θανάσιμο - σκεφτείτε όλα τα drones και τα combat’bots τα οποία έχουμε να πολεμούν στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή. Κάθε γενιά γίνεται πλέον πιο αυτόνομη και θανατηφόρα. Θα μπορούσε αυτό να είναι επικίνδυνο στο μέλλον;


3. Γενετική μηχανή
03_6-techs-to-end-the-world-gray-genetic-engineering

Η ιδέα της γενετικής μηχανικής προκαλεί κάθε είδους φαντασίας: μια στρατιά από σούπερ-στρατιώτες ή μια κατάληψη από γιγάντια μυρμήγκια. Όπως και να έχει η πράξη της κλωνοποίησης καταστρέφει ότι είναι εγγενώς ο άνθρωπος. Κόλαση, ακόμα και γιγάντια κοκόρια, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω. Αυτό που αντισταθμίζει αυτούς τους φόβους είναι η υπόσχεση για θεραπεία ασθενειών, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερο έλεγχο του σώματος μας γενικά. Μόνο ο χρόνος όμως θα δείξει αν τελικά αξίζει τον κόπο.


4. Βιοτεχνολογικές καταστροφές
04_6-techs-to-end-the-world-biotech disaster

Μιλώντας για γενετική μηχανική, θυμηθείτε το StarLink corn. Επιστρέφοντας στο 2001 η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας εισήγαγε τοξικοπαραγωγικά γονίδια στα γονιδιώματα καλαμποκιού, το οποίο θεωρήθηκε ένας καλός τρόπος για την καταπολέμηση των παρασίτων. Η σκοτεινή πλευρά αυτού ήταν ότι θα μπορούσε επίσης,να αναζωπυρώσει νέες αλλεργίες στους ανθρώπους ή και χειρότερα, αν και ποτέ δεν προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση. Μεγάλος πανικός στα Μ.Μ.Ε συνέβη, όταν το καλαμπόκι Startlink έκανε την δική του εμφάνιση επάνω στο καταναλωτικό τραπέζι, και μάλιστα στο Taco Bell. Η ιδέα μιας βιοτεχνολογικής καταστροφής έγινε πιο ρεαλιστική τότε, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή του τροφικού μας εφοδιασμού ή ακόμη και σε υπέρ-ανθεκτικά παράσιτα και ζιζάνια που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο.


5. Επιταχυντές Σωματιδίων
05_CERN-LHC-Alice-inner-tracker-thumb-550x430-7818

Οι επιταχυντές σωματιδίων υπάρχουν στο μυαλό όλων μας εξαιτίας του Large Hadron Collider εκτελούμενο από το CERN. Και γιατί όχι; Ακούμε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν μικροσκοπικές μαύρες τρύπες και άλλα τέτοια (καλά, αν ποτέ το κάνουν να δουλέψει). Παρόλο που οι επιστήμονες παντού έχουν προεξοφλημένη τη πιθανότητα των εν λόγω μαύρων τρυπών να είναι επικίνδυνα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ενέργειες που αυτοί οι επιταχυντές απελευθερώνουν είναι τεράστιες. Είναι σχεδιασμένα για να εξερευνήσουν τα πιο βασικά στοιχεία της δημιουργίας - δεν είναι αδιανόητο ότι θα μπορούσαν να βρουν κάτι αναπάντεχο και δυνητικά καταστροφικό.


6. Νανοτεχνολογία
06_6-techs-to-end-the-world-gray-goo

Έχετε ποτέ ακούσει για επίθεση από ένα “gray goo”; Αν έχετε διαβάσει το Prey από τον Michael Crichton, τότε ανήκετε σε αυτούς που γνωρίζουν: είναι ένα σμήνος από νανορομπότ που περιτριγυρίζουν και αποσυνθέτουν οτιδήποτε έρθει σε επαφή μαζί τους σε ένα μοριακό επίπεδο, μετατρέποντάς το σε λάσπη. Τα νανορομπότ του Crichton ήταν ενεργοί ανθρωποκτόνοι, αν και ακόμη και ένα "αφελές" σμήνος θα μπορούσε να επιτυχει το ίδιο. Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο να ανησυχούμε για αυτό ακόμα, αλλά η νανοτεχνολογία αυξάνεται αλματωδώς, έτσι ποιος ξέρει;


BONUS: Οτιδήποτε θα μπορούσε να υπάρχει στην περιοχή 51.
Bonus_area-51-ufo

Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή 51 δεν είναι ίσως καθόλου κοντά στο συναρπαστικό για το οποίο όλοι μας πιστέψαμε, ωστόσο, εμπνέει δέος σχεδόν σε όλους και υστερία σε ορισμένους. Ακόμα, οτιδήποτε κι αν κρύβεται, δεν κατάφερε ποτέ να καταστρέψει τα πάντα. Κανένας ιπτάμενος εξωγήινος δεν προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο. Κανένα ζόμπι δεν θα εξαπλωθεί έξω από αυτό. Καλά, όχι ακόμα δηλαδή.
.Πηγή.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory