Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009
Πώς οι μηχανές αναζήτησης βγάζουν τόσο γρήγορα αποτελέσματα;


Οι μηχανές αναζήτησης δεν ψάχνουν ολόκληρο το ίντερνετ για κάθε λέξη που πληκτρολογείτε.

Έχουν έναν κατάλογο με πιθανούς όρους από το Α ως το Ω, ο οποίος οδηγεί στις σελίδες που τους περιέχουν – κάτι σαν τα ευρετήρια στα βιβλία. Κάθε μηχανή αναζήτησης ανατρέχει στο ευρετήριό της με τη βοήθεια αυτόματων λογισμικών, τα οποία «σκανάρουν» εκατομμύρια ιστοσελίδες σε ελάχιστο χρόνο. Το Google πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς με το «Googlebot» επιλέγει σελίδες και τις αποθηκεύει. Δηλαδή, οι σέρβερ του Google περιέχουν αντίγραφα σχεδόν κάθε προσβάσιμης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Κάθε φορά, λοιπόν, που εισάγετε τον όρο αναζήτησής σας, το Google ανασύρει ολόκληρο το κείμενο από όλες τις σελίδες όπου υπάρχει. Στη συνέχεια, έχετε την επιλογή να διαβάσετε την αποθηκευμένη σελίδα ή να κάνετε «κλικ» στο link της αυθεντικής στο ίντερνετ

Για σοβαρούς ποτες....που διαθέτουν παραδάκι

sirius

Αν είστε φανατικός του Whisky-και ξέρουμε πολλούς-αλλά ταυτόχρονα έχετε και 10.000 λίρες να διαθέσετε για να ανοίξετε ένα μπουκαλάκι-και δυστυχώς δεν ξέρουμε πολλούς…-τώρα έχετε αυτό που ζητούσατε.

Η Dalmore, ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Σκωτίας-η ίδρυσή του πάει πίσω στα 1839 ενώ κάποια από τα αποστακτήριά του είναι από το 1874-ανακοίνωσε τη διάθεση του Sirius. Ενός πολύ σπάνιου, πολύ εκλεκτού αλλά και πολύ ακριβού whisky. Το Sirius αποστάχθηκε το 1951 και εμφιαλλώθηκε μόλις πρόσφατα. Για την ακρίβεια μόλις 12 κρυστάλλινες φυάλες θα κυκλοφορήσουν, με κόστος 10.000 λίρες η κάθε μία!! Το Sirius πήρε το όνομά του από τον Σείριο, το φωτεινότερο αστέρι που είναι ορατό από τη γή.

Παρακαλούνται κάτοχοι ενός τέτοιου μπουκαλιού να μην ξεχάσουν τον Prime Minister. Και ‘μεις εδώ είμαστε αν χρειαστούν κάτι…

Γιατί στη Σελήνη υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ φωτός και σκιάς;


Στη Σελήνη η θερμοκρασία μιας περιοχής που φωτίζεται είναι περίπου 1.500 βαθμοί, ενώ μιας σκιερής περιοχής -1.500 βαθμοί. Η θερμοκρασία από το ένα σημείο στο άλλο δεν αλλάζει σταδιακά.

Αν ένα άτομο είναι ξαπλωμένο ανάσκελα στην επιφάνεια της Σελήνης, η πλευρά που είναι γυρισμένη προς το φως θα ψήνεται στους 1.500° Κελσίου, ενώ η πλάτη του θα ξεπαγιάζει στους -1.500. Στη Γη δεν έχουμε τόσο απότομες διαφορές θερμοκρασίας χάρη στην ατμόσφαιρα και στους ωκεανούς. Πράγματι, οι ακτίνες του Ήλιου θερμαίνουν το αέριο περίβλημα της ατμόσφαιρας, το οποίο κατανέμει τη θερμότητα και δημιουργεί μια μέση θερμοκρασία για όλο τον πλανήτη γύρω στους 180° Κελσίου.

Σ' αυτό έρχεται να προστεθεί η θερμορυθμιστική επίδραση των υδάτινων μαζών, οι οποίες συσσωρεύουν θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και την απελευθερώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αντίθετα, στη Σελήνη δεν έχει βρεθεί νερό σε υγρή μορφή.

Πόσο γρήγορα πρέπει να πετάει ένα αεροπλάνο για να βλέπουν οι επιβάτες του ένα συνεχές ηλιοβασίλεμα;


Για να παραμείνει ο ήλιος στο δυτικό ορίζοντα πρέπει να πετάμε γύρω από το γεωγραφικό πλάτος στο οποίο βρισκόμαστε με την ταχύτητα περιστροφής της Γης.

Οι «κυνηγοί» του ηλιοβασιλέματος στον Ισημερινό χωρίζουν την περιφέρεια της Γης σε 40.092 χμ. ανά 24ωρο για να βρουν την απάντηση, δηλαδή 2.093 χμ. ανά ώρα. Καθώς κινούμαστε σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη, η ταχύτητα επιφανειακής περιστροφής μειώνεται. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από το ιγκλού μας επί τριάντα συνεχόμενες ημέρες. Έτσι αποφεύγουμε και το τζετ λαγκ!

Πώς αναπνέουν οι αστροναύτες σ' ένα διαστημικό σταθμό;


Ένας διαστημικός σταθμός διαθέτει ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας που εκτός από την παροχή οξυγόνου εμποδίζει και τη συσσώρευση των τοξικών προϊόντων του ανθρώπινου μεταβολισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου που χρειάζεται ένας διαστημικός σταθμός προέρχεται από τη ηλεκτρόλυση (προς υδρογόνο και οξυγόνο) του νερού της δεξαμενής χρησιμοποιώντας ηλιακούς συσσωρευτές για την παροχή της απαραίτητης ηλεκτρικής ενέργειας. Το ρεύμα που διαπερνά το νερό προκαλεί το διαχωρισμό των δυο στοιχείων. Το αέριο υδρογόνο που σχηματίζεται προς το παρόν ελευθερώνεται στο διάστημα, αλλά οι μηχανικοί της ΝΑΣΑ σκοπεύουν στη μελλοντική παραγωγή νερού και μεθανίου από το υδρογόνο και το διοξείδιο του άνθρακα, έτσι ώστε και το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή οξυγόνου να ανακυκλώνεται και να παράγεται κι ένα καύσιμο.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση τοξικών ουσιών έχουν τοποθετηθεί ειδικά φίλτρα άνθρακα, τα οποία απομακρύνουν τα αέρια προϊόντα του ανθρώπινου μεταβολισμού όπως το μεθάνιο (από τη χώνευση της τροφής), το διοξείδιο του άνθρακα (από την αναπνοή) και η αμμωνία (από το ουρικό οξύ στον ιδρώτα). Άλλα υποπροϊόντα του μεταβολισμού είναι η ακετόνη, η μεθανόλη και το μονοξείδιο του άνθρακα. Σ'ένα διαστημικό σταθμό θα χρησιμοποιούνται επίσης διάφορες χημικές ουσίες για την εκτέλεση πειραμάτων απουσία βάρους. Προβλέπεται εργαστηριακή δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 χρόνια. Η ΝΑΣΑ δεν έχει όμως καταφέρει ακόμα να βρει έναν τρόπο για την εξάλειψη των απορριμμάτων

Πώς βρίσκουμε την ηλικία ενός οργανισμού με ισότοπο άνθρακα;


Ο άνθρακας-14 είναι ένα ραδιενεργό ισότοπο με τον ίδιο αριθμό πρωτονίων που διαθέτει και το ίδιο το στοιχείο, αλλά με διαφορετικό αριθμό νετρονίων.

Κατά τη διάρκεια όλης της ζωής τους, τα ζώα και τα φυτά απορροφούν από την ατμόσφαιρα μικρές ποσότητες άνθρακα-14. Όταν πεθαίνουν η ραδιενεργή αποσύνθεση μετατρέπει αυτές τις ποσότητες σε άζωτο-14. Έτσι ο άνθρακας-14 αποτυγχάνει να σταθεροποιήσει τα άτομα του άνθρακα. Αν συγκρίνουμε αυτή την αναλογία με την ατμοσφαιρική αναλογία, μπορούμε να καταλήξουμε στη χρονολόγηση

Τα Air Jordan κλείνουν τα 25!

air-jordan-2010-official

Η Jordan Brand, θυγατρική της Nike, παρουσίασε στο Miami, τα Air Jordan 2010, τα παπούτσια θρύλος που κλείνουν φέτος τα 25 χρόνια τους.

Τα παπούτσια παρουσίασε φυσικά ο Michael Jordan μαζί με τον διάσημο Αμερικανό μπασκετμπολίστα Dwyane Wade, που θα είναι και το κύριο πρόσωπο της καμπάνιας τους, ενώ θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική στις 13 Φεβρουαρίου με προτεινόμενη λιανική τιμή 170$.

Ο σχεδιαστής Tinker Hatfield, Vice President των Special Projects/Design της NIKE και ο Mark Smith, Creative Director της Jordan Brand, συνεργάστηκαν με τον Michael Jordan για το σχεδιασμό του AIR JORDAN 2010, που διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, ένα στρογγυλό, διάφανο, θερμοστατικό παράθυρο που σχεδόν επιτρέπει να βλέπεις μέσα από το παπούτσι.

air-jordan-2010-inner

air-jordan-2010-white

Γιατί οι αράχνες δεν παγιδεύονται στον ιστό τους;


Ο ιστός της αράχνης μοιάζει με τροχό ποδηλάτου, με το εξωτερικό στεφάνι και τις ακτίνες του, αλλά έχει επίσης και μια έλικα, η οποία ξεκινάει από το κέντρο και φτάνει μέχρι την άκρη.

Αυτή η έλικα είναι η μοναδική που καλύπτεται με κόλλα, δεδομένου ότι οι ακτίνες και το εξωτερικό στεφάνι είναι φτιαγμένα από στεγνό μετάξι. Η αράχνη, ενώ κινείται, αποφεύγει γενικά να έρχεται σε επαφή με τον ιστό της και ειδικά τα κολλώδη μέρη του, ενώ παράλληλα καθαρίζει διαρκώς τα πόδια της από το μετάξι και την κόλλα. Σύμφωνα με μια θεωρία, μάλιστα, κάποια είδη της ενδεχομένως να εκκρίνουν έλαια με τα οποία λιπαίνουν τα άκρα τους προστατεύοντάς τα ακόμη καλύτερα από τις κολλώδεις ουσίες.

Πώς και δεν ανακόπτεται η ροή των καυσίμων στα αεροπλάνα που εκτελούν ακροβατικές επιδείξεις;


Στα συμβατικά αεροπλάνα το ντεπόζιτο καυσίμων συνδέεται με το πίσω τμήμα της μηχανής μέσω ενός αγωγού.

Τα αεροπλάνα που εκτελούν ακροβατικές επιδείξεις διαθέτουν ένα αντεστραμμένο σύστημα καυσίμων. Ο αγωγός καυσίμων συνδέεται με το ντεπόζιτο από την πλαϊνή πλευρά. Στην άκρη του αγωγού υπάρχει ένα βαρίδι ώστε, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά του αεροπλάνου, το πετρέλαιο να χύνεται στο σωστό σημείο. Έτσι τα καύσιμα εισέρχονται στη μηχανή με σταθερή και συνεχόμενη ροή.

Γιατί ο δυνατός αέρας φαίνεται να τρελαίνει τους σκύλους και τα άλογα;


Παρ’ όλο που και τα δύο ζώα γίνονται συνήθως πιο νευρικά όταν φυσάει, η εξήγηση είναι διαφορετική για το καθένα.

Οι σκύλοι φαίνεται να απολαμβάνουν τον άνεμο και γίνονται πιο παιχνιδιάρικοι και δραστήριοι, ενώ τα άλογα συμπεριφέρονται σαν να φοβούνται και εκδηλώνουν πείσμα ή δειλία. Αυτή ίσως να είναι η διαφορά μεταξύ του θηρευτή και του θηράματος: ο δυνατός άνεμος μεταφέρει από μακριά τις οσμές, θέτοντας έτσι το άλογο σε κίνδυνο αλλά βοηθώντας το σκύλο να εντοπίσει τη λεία του. Ωστόσο, το άλογο αρχίζει να τρέχει, με κίνδυνο να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου βρίσκεται ο εχθρός του. Μια πιθανή εξήγηση; Το σφύριγμα του ανέμου στα αφτιά του ενδεχομένως να περιορίζει την αντιληπτική ικανότητά του, οδηγώντας το σε σπασμωδικές αντιδράσεις και καθιστώντας το πιο ευάλωτο στο θηρευτή

Τσάι μέντας κατά του πόνου

Ένα φλιτζάνι τσαγιού με βραζιλιάνικη μέντα αντιμετωπίζει τον πόνο εξίσου αποτελεσματικά με τα παυσίπονα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.

Το βότανο Hyptis crenata χρησιμοποιείται από Βραζιλιάνους θεραπευτές εδώ και χιλιετίες για την καταπολέμηση ενοχλήσεων που κυμαίνονται από τον πονοκέφαλο και τον στομαχόπονο ώς τον πυρετό και τη γρίπη. Σε πειράματά της σε ποντίκια, ομάδα του Πανεπιστημίου Νιουκάστλ απέδειξε επιστημονικά ότι το αρχαίο γιατρικό είναι όντως αποτελεσματικό.

Προκειμένου να μιμηθούν την παραδοσιακή ιατρική μέθοδο όσο το δυνατόν περισσότερο, οι ερευνητές βασίστηκαν στην πιο συνηθισμένη τεχνική παρασκευής και κατανάλωσης του φαρμάκου, με τη μορφή αφεψήματος ύστερα από βράσιμο των αποξηραμένων φύλλων για 30 λεπτά.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι όταν η δόση της μέντας ήταν παρόμοια με αυτή που χορηγούνταν από τους παραδοσιακούς θεραπευτές, το φάρμακο ήταν τόσο αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τον πόνο όσο και οποιαδήποτε συνθετική αναλγητική ουσία.

Η επικεφαλής της έρευνας, Graciela Rocha, δήλωσε: «Από τότε που οι άνθρωποι πρωτοπερπάτησαν πάνω στη Γη, ψάχνουμε για φυτά που μας θεραπεύουν από ασθένειες – πράγματι εκτιμάται ότι περισσότερα από 50.000 φυτά χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από την παραδοσιακή χρήση, πάνω από τα μισά φάρμακα που συνταγογραφούνται βασίζονται σε κάποιο συστατικό που απαντάται σε κάποιο φυτό. Αυτό που κάναμε ήταν να πάρουμε ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως για να αντιμετωπίζει με ασφάλεια τον πόνο και αποδείξαμε επιστημονικά ότι λειτουργεί εξίσου καλά με τα συνθετικά φάρμακα. Τώρα το επόμενο βήμα είναι να βρούμε πώς και γιατί είναι αποτελεσματικό».

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Acta Horticulturae και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συμπόσιο Θεραπευτικών Φυτών στο Νέο Δελχί.
Πόση χωρητικότητα μπορεί να φτάσει να έχει ένα flash drive;


Όση χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα, στις αρχές του 2008 ο υπερλεπτός φορητός υπολογιστής MacBook Air προκάλεσε αίσθηση με το στερεάς κατάστασης flash drive του, χωρητικότητας 64 GB, ενώ παράλληλα λανσαρίστηκε και μια οικονομικότερη εκδοχή του, με συμβατικό σκληρό δίσκο. Ακολούθησε η Intel, που ανακοίνωσε μια νέα τεχνική, η οποία επιτρέπει την αποθήκευση ακόμη μεγαλύτερου όγκου δεδομένων: ένα flash drive 256 GB, στο ίδιο μέγεθος με αυτό του MacBook Air. Με τη Samsung και την Toshiba να εργάζονται πυρετωδώς πάνω σε παρόμοιες τεχνολογίες, φαίνεται ότι οι μέρες των σκληρών δίσκων είναι μετρημένες

Ελληνική" φράουλα σε σχήμα καρδιάς


Ο ομογενής φαρμακοποιός από την Αυστραλία, Πολ Ξυνός, κατόρθωσε να φτιάξει μια νέα ποικιλία από φράουλες σε σχήμα …καρδιάς, μιας και θεωρούνται από τα πλέον ερωτικά φρούτα.Οι πρώτες φράουλες, σε σχήμα καρδιάς, θα κυκλοφορήσουν στην αυστραλιανή αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων.Στόχος του κ. Ξυνού είναι να εξάγει την τεχνογνωσία του και σε χώρες του εξωτερικού.
tefteri

16χρονος μαθητής ανακάλυψε το μικρόβιο που αποσυνθέτει το πλαστικό

burdΤο πλαστικό εξαιτίας της μακράς διάρκειας που απαιτείται για την αποσύνθεσή του, αποτελεί ένα από τους σοβαρότερους παράγοντες επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και πονοκέφαλο για τους περιβαλλοντολόγους και τους επιστήμονες.
Αυτό που δεν έχει κατορθώσει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, το κατάφερε ένας 16χρονος μαθητής από τον Καναδά.
Το γεγονός ότι το πλαστικό χρειάζεται έστω και 1000 χρόνια να αποσυντεθεί, σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που μπορούν να το αποσυνθέσουν, έκανε τον Daniel Burd μαθητή γυμνασίου από Βατερλό του Οντάριο, να διερωτηθεί αν αυτοί οι μικροοργανισμοί, θα μπορούσαν ίσως να επιταχύνουν την αποσυνθετική τους διαδικασία; Προκειμένου να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό άρχισε τις έρευνές του. Έθαψε το πλαστικό στο έδαφος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μικροβίων. Κατόπιν απομόνωσε τους πιο παραγωγικούς μικροοργανισμούς. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά και ο ανήσυχος μαθητής απομόνωσε τους πλέον αποτελεσματικούς μικροοργανισμούς και προσπάθησε να τους καλλιεργήσει στο εργαστήριο. Μετά από μερικές εβδομάδες και μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στις θερμοκρασίες, ο Daniel κατάφερε να επιτύχει την αποσύνθεση του πλαστικού κατά 43% μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων.
Έτσι στο Βατερλό, το πλαστικό έχασε τη μάχη της αποσύνθεσής από ένα 16χρονο μαθητή.
kentri.gr

Playstation 4: το (πιθανό) hardware

Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο Internet η Sony φαίνεται να έχει καταλήξει στο hardware που θα χρησιμοποιήσει στο Playstation 4 το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Αυτό αναφέρεται σε ένα σχετικό δημοσίευμα του 'FGNonline'. Σύμφωνα με αυτό η Sony δεν θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Cell στην επόμενης γενιάς κονσόλα της. Αντί αυτού η Sony φαίνεται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική Power7 της IBM, με έναν επεξεργαστή που θα διαθέτει 6-8 πυρήνες και 24-32MΒ μνήμη cache.

Χάρη στη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας Quad Threading, κάθε πυρήνας θα μπορεί να διεκπεραιώσει ταυτόχρονα έως τέσσερις εντολές. Έτσι, υπό ορισμένες συνθήκες, θα είναι εφικτή μια επίδοση της τάξης των 200Gigaflops.

Το υποσύστημα γραφικών θα υλοποιείται από την εταιρεία Imagination Technologies με το PowerVR 6 chip. Αυτό το chip υπόσχεται τριπλάσιες έως πενταπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με άλλα chips γραφικών που χρησιμοποιούνται σε τωρινές κονσόλες.

[Πηγή]

Το απόλυτο netbook δώρο για γυναίκες

SmartBook "Zenide GC CRYSTAL"

Σίγουρα θα αναρωτιέστε ποιο είναι το κατάλληλο δώρο για την καλή σας τις χαρμόσυνες ημέρες που έρχονται και επειδή καλό θα ήταν να την βάλετε στο σωστό δρόμο της τεχνολογίας το SmartBook Zenide GC CRYSTAL είναι η επιλογή σας.

Το να πείσετε όμως μια γυναίκα, αν δεν είναι φίλη της τεχνολογίας, να αποδεχθεί ως δώρο ένα netbook δεν νομίζουμε ότι είναι εύκολη διαδικασία. Η SmartBook AG μια Γερμανική εταιρεία προφανώς το σκέφτηκε αυτό και αποφάσισε να παράγει σε περιορισμένα κομμάτια, για αυτό πρέπει να προλάβετε, ένα κλασσικό κινέζικο netbook που κανονικά θα είχε μόλις 299 ευρώ, σε μια σπάνια έκδοση. Το netbook είναι καλυμμένο με κρύσταλλα swarovski και γυαλίζει περισσότερο και από την Mercedes του γείτονα σας, ενώ δεν χρειάζεται να σας πούμε πόσο πολύ θα εκτιμηθεί η παραπάνω κίνηση από το έτερο ήμισυ σας.

Το SmartBook Zenide GC CRYSTAL είναι κατά τα άλλα ένα κλασσικό netbook, καλά εξοπλισμένο, με επεξεργαστή Intel Atom N280, 2GB μνήμης RAM, 320GB σκληρό δίσκο, Wi-Fi και προ-εγκατεστημένα Windows 7 Home Premium και κόστος, μόλις 2.001 ευρώ, τελική τιμή με ΦΠΑ.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αη Βασίληδων!

Με τη συμμετοχή 20 ομάδων Αη βασίληδων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αη βασίληδων στην Ελβετία.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τις ομάδες να παρελαύνουν στην φιλοξενούμενη πόλη Σαμνό.

Μετά την παρέλαση διαγωνίστηκαν σε διάφορες δοκιμασίες, συμπεριλαμβανομένων της οργάνωσης των δώρων και της αναρρίχησης στην καμινάδα.

Επισης, κλήθηκαν να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, φτιαχνοντας ένα άγαλμα στο χιόνι και στολίζοντας ένα κέικ με τζίντζερ.

Η νικήτρια ομάδα βραβεύτηκε με το έπαθλο των 5.000 ελβετικών φράγκων.

[Πηγή]

Δελφίνια κατάσκοποι


Στην υπηρεσία της εθνικής ασφάλειας βάζει η Ρωσία τα θαλάσσια ζώα, μια πρακτική που είχε εγκαταλείψει, όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ.

Όπως αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα «Izvestia», η επανέναρξη αυτής της δραστηριότητας συνδέεται με την απόφαση του Πενταγώνου να αναθέσει από τις αρχές του 2010 τη φύλαξη των πυρηνικών του υποβρυχίων σε θαλάσσιους λέοντες στην περιοχή Κίτσαπ (πολιτεία Ουάσινγκτον).

Όπως δήλωσε ο Γκενάντι Ματίμοφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας του Μουρμάνσκ, «θέλουμε τα ζώα μας να εργάζονται όπως οι αμερικανικοί θαλάσσιοι λέοντες», οι οποίοι τοποθετούν νάρκες σε εγκαταστάσεις, τραβούν με φιλμ τα εχθρικά πλοία και καταγράφουν τα επίπεδα της ακτινοβολίας.

Αυτήν τη στιγμή ο Ματίμοφ εκπαιδεύει 10 δελφίνια να βρίσκουν νάρκες, να φέρνουν στην επιφάνεια αντικείμενα από τον βυθό και να βοηθούν τους δύτες. Θα είναι μάλιστα σε θέση ακόμα και να σκοτώνουν τον εχθρό, εάν πάρουν αυτή την εντολή.

Ο Ματίμοφ αρνείται να αποκαλύψει τις ακριβείς ασκήσεις στις οποίες υποβάλλονται οι «μαθητές» του, αφού το πρόγραμμα εκπαίδευσης των θαλάσσιων ζώων πρέπει να παραμείνει απόρρητο.

Η πρακτική να χρησιμοποιούνται θαλάσσια ζώα στη στρατιωτική άμυνα ξεκίνησε από τους Αμερικάνους κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Η επιτυχία των Αμερικανών ώθησε και τους Σοβιετικούς να χρησιμοποιήσουν τα ζώα για τη φύλαξη των στρατιωτικών τους βάσεων, όμως, η πρακτική εγκαταλείφθηκε λόγω έλλειψης πόρων μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

[Πηγή]

Μέδουσες μεγαλύτερες από τους παλαιστές Sumo


Τα τεράστια πλάσματα εμφανίστηκαν στις ακτές του Ειρηνικού, της Ιαπωνίας,θέτοντας σε κίνδυνο την αλιεία της χώρας Οι μέδουσες Echizen μεγαλώνουν 2.2m στη διάμετρο και μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 300kg.Το μέγεθός τους σημαίνει ότι είναι σε θέση να καταστρέψουν τα δίχτυα του ψαρά ενώ πρόσφατα είχαν ανατρέψει αλιευτικό σκάφος όταν πιάστηκαν στα δίχτυα του ! Ένας ντόπιος ψαράς είπε οτι ποτέ δεν έχει ξαναδεί κάτι πιο μεγάλο ενώ οι επιστήμονες αποδίδουν την εμφάνιση τους στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη!!


[Πηγή]

O μεγαλύτερος εκσκαφέας του κόσμου

Ο μεγαλύτερος εκσκαφέας του κόσμου έχει κατασκευαστεί από τη γερμανική εταιρεία KRUPP, ζυγίζει 45500 τόνους, έχει ύψος 95 μέτρα και μήκος 215 μέτρα. Ψιλοπράγματα μωρέ...Ιδού:
[Πηγή]

Πώς παράγεται το πλαστικό;

Το πλαστικό, όπως και τα περισσότερα συνθετικά πολυμερή, είναι ένα μακρύ γραμμικό μόριο που αποτελείται από επαναλαμβανόμενες υπομονάδες, τα λεγόμενα μονομερή. Αυτά μπορεί να είναι είτε ίδια μεταξύ τους είτε συνδυασμοί δύο ή περισσοτέρων διαφορετικών μορίων.

Για την παραγωγή του πλαστικού χρειάζεται μια χημική αντίδραση κατά τη διάρκεια της οποίας τα μονομερή ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας μια αλυσίδα, δηλαδή ένα πολυμερές μόριο. Αυτός ο πολυμερισμός απαιτεί ένα συνδυασμό θερμοκρασίας, πίεσης και ενζυμικών αντιδράσεων κατάλυσης.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι είτε τα πολυμερή προσθήκης -όπου τα μονομερή παραμένουν ως έχουν- είτε τα πολυμερή συμπύκνωσης - όπου τα μονομερή ενώνονται με διαμοριακή απόσπαση μικρών μορίων. Το γνωστό μας πολυαιθυλένιο, που χρησιμοποιείται στις πλαστικές σακούλες, αποτελείται από μονομερή αιθυλενίου, ένωση που στη φύση τη βρίσκουμε στα ώριμα φρούτα.

Ο πολυμερισμός πυροδοτείται από έναν καταλύτη, το υπεροξείδιο του βενζολίου, ο οποίος με τη θερμότητα διασπάται σε δύο κομμάτια, δύο ελεύθερες ρίζες, καθεμιά από τις οποίες έχει διαθέσιμα ηλεκτρόνια για το σχηματισμό νέων δεσμών. Τα ηλεκτρόνια ενώνονται μ' ένα άτομο άνθρακα στο μόριο του αιθυλενίου, που με τη σειρά του είναι πλέον διαθέσιμο για να ενωθεί μ' ένα άλλο μόριο αιθυλενίου, προκαλώντας έτσι μια αλυσιδωτή αντίδραση.

Διαφορετική είναι η περίπτωση του πλαστικού που χρησιμοποιείται για τα μπουκάλια˙ αυτό σχηματίζεται κατά την αντίδραση δύο διαφορετικών μονομερών: της αιθυλενογλυκόλης και του τερεφθαλικού οξέος.

Για να μάθετε πιο πολλά: Στο Ιντερνέτ: www.psrc.usm.edu/macrog/index.html

24 μπύρες την ημέρα, το όριο για τους fan του Bathurst 1000

bathurst-horsehead-fan-getty-630

Οι Αυστραλοί έχουν πάθος με τη μπύρα, θεωρούνται από τους μεγαλύτερους, αν όχι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της. Ταυτόχρονα, είναι παθιασμένοι και με τον περίφημο αγώνα αυτοκινήτων Bathurst 1000 , “the Great Race” όπως είναι γνωστός. Στον αγώνα συμμετέχουν μόνο V8 Supercars, τα εξής 2, το Holden Commodore ή το Ford Falcon και κάθε χρόνο χιλιάδες φανατικοί έρχονται στη πόλη Bathurst για να δουν τον αγώνα και να πιουν.

Στο εξής όμως, θα αναγκαστούν να μετριάσουν κάπως τα πάθη τους και να σταματάνε στις 24 μπύρες την ημέρα κατά τη διάρκεια του αγώνα…Ανέκδοτο? Οχι. Είναι μία ιδέα της Αυστραλιανής Αστυνομίας για να καταπολεμήσει το έγκλημα που σχετίζεται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ…

BATHURST GIRLS

Σε τι χρησιμεύει ο χαλαζίας στα ρολόγια;


Ο χαλαζίας (κουάρτζ) είναι ένας πιεζοηλεκτρικός κρύσταλλος. Όταν βρίσκεται σε πεπιεσμένη μορφή εμφανίζονται στην επιφάνειά του ηλεκτρικά φορτία, δηλαδή δημιουργείται ένα ηλεκτρικό πεδίο.

Συμβαίνει όμως και το αντίστροφο: όταν εφαρμόζεται διαφορά δυναμικού στις δύο αντίθετες όψεις του κρυστάλλου, αυτός παραμορφώνεται. Γι' αυτό το λόγο στα ρολόγια ο χαλαζίας, κομμένος σε σχήμα δακτυλίου ή κατακόρυφα σαν διαπασών, διαστέλλεται ή συστέλλεται όταν φτάνει μια εναλλασσόμενη τάση στα ηλεκτρόδια που είναι τοποθετημένα πάνω στις δύο όψεις του.

Η μηχανική δόνηση δημιουργεί, πάντα μέσω του πιεζοηλεκτρισμού, μια καινούρια τάση στην ίδια τη συχνότητα του κρυστάλλου, η οποία μέσω ενός κυκλώματος επιστρέφει στον κρύσταλλο δημιουργώντας αντήχηση. Η ταλάντευση που δημιουργείται κατ' αυτό τον τρόπο στο κύκλωμα είναι πολύ σταθερή όσον αφορά στο χρόνο και στη συχνότητα.

Με κυκλώματα υποπολλαπλασιαστών μοιράζεται έως ότου αποκτήσει μια τιμή χρήσιμη για τη μέτρηση του χρόνου: μία ταλάντευση ανά δευτερόλεπτο. Το σήμα της συχνότητας διευθύνει ένα μοτεράκι που κινεί τους δείκτες ή ενεργοποιεί μια οθόνη υγρών κρυστάλλων.

Η ενέργεια που χρησιμοποιεί για να υπερνικά το ανεπαίσθητο σβήσιμο των ταλαντεύσεων, που προέρχεται από τη διάχυση και την ακτινοβολία ενέργειας, παρέχεται από την μπαταρία

Πώς λειτουργούν οι ζυγαριές που μετρούν το σωματικό λίπος;

Πρόκειται για ζυγαριές οι οποίες, εκτός από το σωματικό βάρος, μπορούν να υπολογίσουν τόσο τη μάζα των μυών, του νερού, των οργάνων και του αίματος, την οστέινη μάζα όσο και το σωματικό λίπος, δηλαδή τους λιπώδεις ιστούς.

Για να το επιτύχουν μετρούν τη βιοηλεκτρική αντίσταση, τη διαφορετική αντίσταση που συναντά το ηλεκτρικό ρεύμα όταν διασχίζει τους ιστούς του σώματος. Πάνω στη ζυγαριά, στο σημείο όπου ακουμπάμε τα πόδια, υπάρχουν τέσσερα μεταλλικά ηλεκτρόδια που διοχετεύουν μια ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλότατης τάσης, την οποία δεν αντιλαμβάνεται αυτός που ζυγίζεται - εξαιρούνται όσοι έχουν βηματοδότη, αφού απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τέτοιες ζυγαριές.

Το ρεύμα ταξιδεύει διαμέσου του νερού που υπάρχει στη μάζα των ιστών και προσκρούει στο λίπος. Ανάλογα με την αντίσταση που συναντά, και συνυπολογίζοντας στοιχεία όπως το φύλο, την ηλικία, το ύψος και το βάρος του ατόμου, η ζυγαριά δίνει μια κατά προσέγγιση τιμή του υπάρχοντος σωματικού λίπους.

Το πιο ακριβό μπουκάλι μπύρας πουλήθηκε για 16.000$

bn_hindenburg_beer_091110_mn

Ενα μπουκάλι μπύρας που σώθηκε από τη καταστροφή του διάσημου αερόπλοιου Hindenburg το 1937, πουλήθηκε σε δημοπρασία το Σάββατο, για περισσότερα από 16.000$, πολλά περισσότερα από τα 4-8.000 που εκτιμούσαν οι διοργανωτές.

Ετσι το μπουκάλι που είχε βρει άθικτο ο πυροσβέστης Leroy Smith έγινε το ακριβότερο μπουκάλι μπύρας στον κόσμο και μάλιστα ένα το οποίο ο τυχερός και σίγουρα πολύ πλούσιος ιδιοκτήτης του, δεν θα μπορέσει να γευτεί ποτέ, αφού σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών, το περιεχόμενό του πλέον δεν πίνεται.

260px-Hindenburg_burning

Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Henry Aldridge and Sons που ειδικεύονται σε δημοπρασίες αντικειμένων από καταστροφές και είναι εκείνοι που πούλησαν τα περισσότερα memorabilia του Τιτανικού.

Πώς γίνεται κάποιος αστροναύτης;


Οι αστροναύτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε πιλότους και επιστήμονες. Οι πιλότοι είναι αυτοί που κυβερνούν τα διαστημικά λεωφορεία ή τα διαστημόπλοια τύπου Soyuz.

Oι επιστήμονες, που ονομάζονται "επιστήμονες σε ειδική αποστολή", είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή και την παρακολούθηση πειραμάτων στο διάστημα. Σχεδόν όλες οι χώρες που εκπονούν κάποιο εθνικό πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος έχουν τη δική τους υπηρεσία στρατολόγησης και εκπαίδευσης αστροναυτών.

Yπάρχει επίσης η Eυρωπαϊκή Διαστημική Yπηρεσία στην οποία εντάσσονται όλες οι χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Αστροναύτες εκπαιδεύουν επίσης η NASA, η Pωσική Yπηρεσία Διαστήματος και πρόσφατα η Kίνα.

Για να γίνει κάποιος πιλότος στη Δύση είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί στη NASA. Πρέπει να έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον χίλιες ώρες πτήσης ως χειριστής αεροσκάφους τύπου τζετ και να περάσει με επιτυχία τα τεστ φυσικής αντοχής της NASA Class I Space Physical, τον πιο απαιτητικό και υψηλού επιπέδου έλεγχο φυσικών ικανοτήτων, στον οποίο υποβάλλονται οι πιλότοι της πολιτικής και στρατιωτικής αεροπορίας.

Οι "επιστήμονες ειδικής αποστολής" προσλαμβάνονται απευθείας από την Eυρωπαϊκή Διαστημική Yπηρεσία (ESA). Aν και δε χρειάζεται να πληρούν τις ίδιες φυσικές προδιαγραφές αντοχής με τους πιλότους αστροναύτες, υποβάλλονται κι αυτοί σε αρκετά τεστ. Στα ίδια τεστ υποβάλλονται και οι διαστημικοί τουρίστες, νέα κατηγορία αστροναυτών που έγινε της μόδας, όπως και οι τυχεροί του διαγωνισμού μας "Γίνε Κοσμοναύτης".

European Space Agency, 8, 10 rue Mario Nikis; 7573, Paris Cedex 15 France.

http://www.esa.int/export/esaCP/index.html

Astronaut Selection Office, NASA, Mail Code AHX, Johnson Space Center, Houston, TX 77058-36 96 USA.

http://nasajobs.nasa.gov/astronauts/

Αληθεύει ότι το πρόγραμμα Photoshop διαθέτει σύστημα παραχάραξης χαρτονομισμάτων;


Η εταιρεία λογισμικού Adode έχει ενσωματώσει στα προγράμματά της ένα σύστημα με σκοπό να εμποδίζει την παραχάραξη των σημαντικότερων νομισμάτων.

Ακολουθώντας τις επιταγές των κυβερνήσεων και των διεθνών τραπεζών, εφήρμοσε στα προϊόντα της μια τεχνολογία που ενεργοποιείται όταν ένας χρήστης επιχειρεί να επεξεργαστεί εικόνες από τραπεζογραμμάτια. Η εταιρεία το παραδέχθηκε όταν κάποιος χρήστης, σε μήνυμα που έστειλε σε online forum, διαμαρτυρήθηκε για την παράξενη συμπεριφορά του Photoshop CS – όταν επιχείρησε να ανοίξει την εικόνα ενός εικοσοδόλαρου. Την τεχνολογία κατά της παραχάραξης της Adobe σχεδίασε η Κεντρική Αμερικανική Τράπεζα. Παρόλο που η ίδια τεχνολογία έχει ενσωματωθεί και σε προϊόντα της ανταγωνίστριας εταιρείας Ulead, η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν την έχει υιοθετήσει στα Windows.

Πότε και πώς φτιάχτηκε το μολύβι;


Το πρώτο μολύβι γεννήθηκε με την ανακάλυψη των ορυχείων γραφίτη, γεγονός που έλαβε χώρα το 1565 στο Κάμπερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Το υλικό γραφής του μολυβιού φτιάχνεται από μείγμα γραφίτη και αργίλου, στο οποίο προστίθενται λιπαντικά και γόμα. Το μείγμα αυτό αλέθεται και σιδερώνεται για να ομογενοποιηθεί, δηλαδή περνά από μηχανές επεξεργασίας από τις οποίες βγαίνει σε μορφή μακρού νήματος.

Το υλικό που φτιάχνεται μ' αυτό τον τρόπο ξεραίνεται και στη συνέχεια κόβεται και ψήνεται στο φούρνο περίπου στους 800°C. Η σύνθεση του μείγματος και η θερμοκρασία καθορίζουν τη σκληρότητα της μύτης.

Για το σώμα του μολυβιού χρησιμοποιείται μια λωρίδα από ραβδωτό ξύλο. Αυτή αλείφεται με κόλλα και στο αυλάκι της τοποθετείται η μύτη. Από πάνω τοποθετείται ένα άλλο στέλεχος ραβδωτού ξύλου. Όταν συγκολλούνται τα δύο μέρη το ξύλο διαμορφώνεται έτσι ώστε να έχουμε κυλινδρικά ή εξαγωνικά μολύβια. Η τελική φάση περιλαμβάνει το βάψιμο του ξύλου.

Τι είναι ο ανιχνευτής CCD στα τηλεσκόπια;

Ο ανιχνευτής CCD είναι μια πολύ μικρή πλάκα πάνω στην οποία βρίσκονται διατεταγμένα έως και ένα εκατομμύριο στοιχεία ενός ημιαγώγιμου υλικού ευαίσθητου στο φως (πυρίτιο).

Χρησιμεύει για τη φωτογράφιση των αστέρων. Όταν ο ανιχνευτής εκτίθεται σε μια φωτεινή πηγή, σε καθένα απ' αυτά τα στοιχεία απελευθερώνονται ηλεκτρικά φορτία (ηλεκτρόνια) σε ευθεία αναλογία με τα φωτόνια που πέφτουν πάνω στο στοιχείο.

Μετά την έκθεση στο φως ο αριθμός των συγκεντρωμένων ηλεκτρονίων στο κάθε στοιχείο καθορίζει τη φωτεινότητα του αντίστοιχου σημείου πάνω στο μόνιτορ του κομπιούτερ με το οποίο είναι συνδεδεμένος ο ανιχνευτής CCD. Έτσι η φωτογραφημένη εικόνα ανασυντίθεται σημείο προς σημείο στην οθόνη.

Τα πλεονεκτήματα του CCD σε σχέση με τις φωτογραφικές πλάκες είναι τα εξής: 1) Μεγαλύτερη ευαισθησία - καταφέρνουν να "συλλαμβάνουν" σχεδόν το 60% των φωτονίων που πέφτουν πάνω τους, έναντι μόνο 5% των πλακών, άρα απαιτείται λιγότερος χρόνος για την πόζα. 2) Δυνατότητα ψηφιακής επεξεργασίας των φωτογραφιών. Η κεφαλή που περιέχει τον αισθητήρα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να φιλοξενείται στη θέση του φακού του τηλεσκοπίου.

Τραπέζι απαντά στην επαφή με φως.

3363518353_17aa062aba

Το Ripple Interactive LED Coffee Table διαθέτει οπτικούς αισθητήρες και 480 σούπερ φωτεινά άσπρα LED και ανάβουν μόλις κάποιο αντικείμενο πλησιάσει την επιφάνειά του.

Το τραπέζι είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Because We Can και Evil Mad Science και η τιμή του κυμαίνεται από τα 1.500-2.100 δολάρια ανάλογα με το μήκος του.

524976052_bdbdec570d

524977536_e86ff64a80

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory