Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009
Πόσα ξέρουν οι άντρες για τις γυναίκες;

http://4.bp.blogspot.com/_mmICXngFP2k/SxSmeZ0ATNI/AAAAAAAAKVQ/j1XG-qNdmTM/s1600/everything_men_know_about_women_01.jpg

Οι άντρες δυσκολεύονται να καταλάβουν τις γυναίκες. Έτσι λοιπόν ο Dr. Alan Francis, για να τους βοηθήσει, έγραψε αυτό το βιβλίο... Δείτε τι γράφει μέσα..

πηγή

Τί είναι ο περίδρομος; (Έφαγε τον περίδρομο)

ΔίχτυαΗ λέξη περίδρομος σαν ουσιαστικό έχει την έννοια του περιέχοντος, του περιβάλλοντος κάτι. Περίδρομος για παράδειγμα λέγεται το σχοινί που περιβάλλει το δίχτυ και ειδικότερα το σχοινί στο κάτω άκρο, με τα βαρίδια, που απ’ αυτό κρέμεται το δίχτυ (στον Πολυδεύκη διαβάζουμε: «έτσι περίδρομος (…) σχοινίων εκατέρωθεν (…) ως συνέλκεται (…) τα δίκτυα»), ενώ το σχοινί στο άνω μέρος με τους φελλούς, ονομάζεται επίδρομος.

Συνεπώς τρώω τον περίδρομο πάει να πει τρώω όλο το περιεχόμενο των διχτυών, όλη την ψαριά, ή, όπως λέει και η ειρωνική φράση«φάτε μάτια, ψάρια και κοιλιά περίδρομο»

[Ο περίδρομος είναι πιθανόν να σχετίζεται και με τις περί + δέρμα: τη φλόγωση του δακτύλου, κοινώς ποδάγρα, που ταλαιπωρεί τον κοιλιόδουλο από τη μεγάλη αύξηση του ουρικού οξέος].

Πηγή: enet.gr

Το νέο πρόγραμμα ενός δημοσίου υπαλλήλου

http://1.bp.blogspot.com/_BCsaeWGNwNI/SxRFIOiiODI/AAAAAAACRjc/1ZZjttV8AZI/s1600/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AC.jpg

Βρήκαμε ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθεί ένας δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα. Λέμε για τους κακούς υπαλλήλους για να μην παρεξηγηθούν όσοι τραβάνε το κουπί. Δείτε λοιπόν το πρόγραμμα..

Φεστιβάλ πορτοκαλιού και λεμονιού

Κάθε Φεβρουάριο γίνεται το φεστιβάλ πορτοκαλιού και λεμονιού στο Menton της Γαλλίας. Αυτό το φεστιβάλ ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα και είναι από τα αγαπημένα των Γάλλων. Δείτε γιατί...

Να μένει το βύσσινο.....


Η λαϊκή αυτή έκφραση που γεννήθηκε κάπου μεταξύ 1900 και 1905 και σήμερα δηλώνει άρνηση (εναλλακτικά «να (μού) λείπει το βύσσινο» ή «να μου λείπει»), προέρχεται από ένα περιστατικό που συνέβη σ’ ένα καφενείο μεταξύ ενός βουλευτή κι ενός ψηφοφόρου του.

Ο ψηφοφόρος παρήγγειλε στον σερβιτόρο του καφενείου που συναντήθηκαν ένα γλυκό βύσσινο, για να κεράσει τον βουλευτή κι έτσι να πετύχει το -τί άλλο;- το ρουσφετάκι του. Ο βουλευτής, όμως, σκληρό καρύδι, δε φαινότανε διατεθειμένος να τον βοηθήσει. Αγανακτισμένος τότε ο ψηφοφόρος, που έβλεπε πως δε θα γινότανε τίποτα, φώναξε δυνατά στον σερβιτόρο: «Να μένει το βύσσινο!».

To πιο hot gadget για iphone και ipod.

untitled

Πρέπει να το παραδεχτείτε. Το να βλέπετε ταινίες στην οθόνη του iPhone ή του iPod σας, δεν είναι και το καλύτερο. Δεν είπαμε, super gadgets και πολύ αγαπημένα σας, αλλά σε μία οθονούλα 3.5 ίντσες τι να πρωτοδείς? Γι’ αυτό είμαστε λοιπόν εδώ. Για να σας προτείνουμε το απόλυτο-μέχρι νεοτέρας-gadget των φετινών γιορτών.

Τον πρώτο projector για iPhone και iPod(αλλά και για κάθε άλλη συσκευή σας, κάμερες, laptop, psp, dvd players κτλ.). Ιδού ο Sparkz Docking Projector . Με διάρκεια 2.5 ωρών για κάθε γεμάτη μπαταρία, με VGA και XGA ανάλυση και 4.5 ίντσες πλάτος για να χωράει στο σακκίδιό σας, είναι η ιδανική λύση, αν βέβαια θέλετε να δώσετε και 500$ που κοστίζει, στις ΗΠΑ φυσικά, με πλήρη εξάρτηση(τρίποδο και όλα τα απαραίτητα καλώδια).

Αν δεν μας πιστεύετε δείτε και το video…

Πέθανε στην ψάθα


Αν και το Βυζάντιο στην εποχή του ήταν η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, τα πλούτη του αυτά τα νέμονταν ορισμένοι άρχοντες μονάχα. Ο λαός υπέφερε σε αφάνταστο βαθμό κι είναι γνωστό ότι η «βασιλίδα» των πόλεων -η Κωνσταντινούπολη- είχε πολλές συνοικίες, που οι κάτοικοί τους ζούσαν από τα αποφάγια των αρχόντων.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς δε φορούσαν ρούχα -επειδή δεν είχαν- αλλά μερικά παλιοκούρελα, που σκέπαζαν το γυμνό τους σώμα. Τα σπίτια τους ήταν αληθινές τρώγλες κι όταν τύχαινε να πέσει καμιά επιδημία, πέθαιναν εκατοντάδες άνθρωποι την ημέρα χωρίς βοήθεια. Η χειρότερη συνοικία της Κωνσταντινούπολης ήταν η Μπάρα, που την κατοικούσαν αποκλειστικά εταίρες και άποροι. Οι τελευταίοι δεν είχαν δει στη ζωή τους κρεβάτι και κοιμόντουσαν πάνω σε ψάθες, που τις έφτιαχναν οι ίδιοι. Γι’ αυτό το πράγμα έχουν διασωθεί πολλές μαρτυρίες. Ο Θεόδωρος ο Πρόδρομος π.χ. στα ποιήματά του, λέει ότι ο ηγούμενος τού είπε:

«Αυτός έχει καν τέσσαpα κρεβατοστρώσια
και συ κοιμάσαι εις το ψαθίν και γέμεις και τας φθείρας».

Ο Πολυδεύκης στο «Ονομαστικόν» του γράφει: «Τοις οικέταις εν κοιτώνι αναγκαία σκεύη χαμεύνια και ψίαθοι και φορμοί», ο δε Φρύνιχος: «Χαυμένιον Αττικοί,
ψίαθος Έλληνες».

Γι’ αυτό και σήμερα, όταν πεθαίνει κανείς πολύ φτωχός, λέμε: «Αυτός πέθανε στην ψάθα…».

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα

ΓάιδαροιΚατά μία εκδοχή που φαίνεται, πως είναι και η επικρατέστερη, τη φράση «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα», την είπε ο Γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όταν βρισκόταν στη Ζάκυνθο (πριν αρχίσει η επανάσταση).

Τότε άκουσε, πως ο Ναπολέων Βοναπάρτης -αυτοκράτορας της Γαλλίας- μάλωνε με τον τσάρο της Ρωσίας, για το ποιος από τους δυο θα έπαιρνε την Πολωνία.
- Τι είναι αυτή η Πολωνία; ρώτησε ο Κολοκοτρώνης.
Του εξήγησαν τότε, πως ήταν ένα κράτος, μία χώρα, που δεν ήταν ούτε γαλλική ούτε ρωσική και πως τσακωνόντουσαν οι δυο Μεγάλοι, ποιος θα την πάρει.

- Δυο ψυχικοί (γάιδαροι) μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα, είπε τότε ο Κολοκοτρώνης.

Αν κι ο πρώτος που είπε αυτή τη φράση, μάλλον δεν είναι ο Κολοκοτρώνης, αυτός, τουλάχιστον, μας την έκανε γνωστή.

Αλά μπουρνέζικα


Όταν μας μιλάει κάποιος και θέλουμε να του πούμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι μας λέει, τότε του λέμε πως μιλάει…αλά μποuρνέζικα. Πολλοί νομίζουν, πως είναι μια λέξη (αλαμπουρνέζικα). Είναι όμως δύο. Όπως το «αλά γαλλικά».

Μπουρνέζικα, λοιπόν, είναι η γλώσσα που θα μιλούσαν σε κάποιο τόπο ή και θα μιλάνε ακόμα, γιατί ο τόπος αυτός πράγματι υπάρχει. Είναι σε μια περιοχή του Σουδάν, όπου ζει η φυλή Μπουρνού.

Η γλώσσα αυτή ήρθε στην Ελλάδα κατά την Επανάσταση του 1821, με την φυλή των Μπουρνού η οποία αποτελούσε τμήμα του εκστρατευτικού σώματος του Αιγύπτιου στρατηγού Ιμπραήμ.

Καθώς η αραβική γλώσσα είναι αρκετά δύσκολη και μάλιστα στις διαλέκτους της, σε μας τους Έλληνες, λοιπόν δίκαια, όσα θ’ ακούγαμε από αυτούς, θα φαίνονταν «αλά μπουρνέζικα», δηλαδή ακατανόητα.

Τον κόλλησε στον τοίχο


Η φράση «τον κόλλησε στον τοίχο», που τη λέμε συνήθως, όχι μονάχα όταν ένα άτομο αδικεί ένα άλλο, αλλά κι όταν ακόμη βάζουμε κάποιον αναιδή στη θέση που του αξίζει, έχει τις ρίζες τις, σ’ ένα παράξενο περιστατικό που συνέβη στο Βυζάντιο.

Στον καιρό του Ρωμανού του Διογένη, ένας από τους στρατηγούς του, ο Ιωάννης Δημαράς, βγήκε μια νύχτα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης μαζί με τη συντροφιά του και όσους διαβάτες έβλεπε μπροστά του, τους έπιανε μαζί με την παρέα του και τους…κολλούσε για πλάκα στον τοίχο μ’ ένα είδος ρετσινιού και πίσσας, που υπήρχαν σε κάθε γωνιά, για να φωτίζονται οι δρόμοι.

Το…αστείο αυτό έκανε τόση εντύπωση την επόμενη το πρωί, ώστε από εκείνη την ημέρα πολλοί άρχοντες της Κωνσταντινούπολης, έβγαιναν σχεδόν κάθε νύχτα στους δρόμους, για να βρουν κανέναν αργοπορημένο και να τον κολλήσουν στον τοίχο. Από τότε, έμεινε ως τα χρόνια μας η συγκεκριμένη φράση.

Καβάλησε το καλάμι


Η παροιμιώδης έκφραση «καβάλησε το καλάμι», πιθανότατα προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Οι Σπαρτιάτες την έλεγαν, για να πειράξουν τον βασιλιά Αγησίλαο. Και να η ιστορία: Ο Αγησίλαος αγαπούσε υπερβολικά τα παιδιά του. Λέγεται ότι, όταν αυτά ήταν μικρά, έπαιζε μαζί τους μέσα στο σπίτι, καβαλώντας, σαν σε άλογο, ένα καλάμι. Κάποια μέρα όμως, τον είδε ένας φίλος του σ’ αυτή τη στάση. Ο Aγησίλαoς τον παρακάλεσε να μην κάνει λόγο σε κανέναν, πριν γίνει κι αυτός πατέρας και νιώσει τι θα πει να παίζεις με τα παιδιά σου. Αλλά εκείνος δεν κράτησε το λόγο του και το είπε και σε άλλους, για να διαδοθεί σιγά σιγά ο λόγος σε όλους και να φτάσει στις μέρες μας και το λέμε, όταν θέλουμε να πούμε για κάποιον ότι πήραν τα μυαλό του αέρα.Μπάλα κατεδάφισης πέφτει πάνω σε ένα Dodge...?

Το παρακάτω βίντεο με τον τίτλο : "OMG! Car Hit and Flipped By Wrecking-Ball in NYC!" έχει κάνει τον γύρω του διαδικτύου από την ημέρα που εμφανίστηκε στο YouTube.com. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι μια τεράστια μπάλα κατεδάφισης (Wrecking-Ball), πέφτει πάνω σε ένα Dodge που περνάει τον δρόμο εκείνη την στιγμή, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να φέρει μια σβούρα στον αέρα, πριν σκάσει στον δρόμο. Αλλά, μια δεύτερη πιο προσεχτική ματιά δείχνει σημάδια ότι ίσως να πρόκειται για μία Viral διαφήμιση. Το πιο "ύποπτο" στοιχείο, είναι η φωνή κάποιου στο τέλος του βίντεο που φωνάζει "cut".
Είναι πραγματικό περιστατικό, είναι μια viral διαφήμιση για Dodge ή μήπως είναι κάποια σκηνή από μια επερχόμενη ταινία?

Tα σέξι κορίτσια του FHM έρχονται στο iPhone

Το περιοδικό FHM και η εταιρεία lbxgames κυκλοφόρησαν μια νέα εφαρμογή για το iPhone και το iPod touch με την ονομασία "FHM Sexy Shaver". Τρεις ελκυστικές κοπέλες συνοδεύουν τον χρήστη κατά το ...ξύρισμα του κάνοντας την περιποίηση του ... προσώπου του πιο απολαυστική. Άλλωστε η εφαρμογή μπορεί να παράγει διάφορους διασκεδαστικούς ήχους, ανάμεσα στους οποίους και το ήχο μιας ξυριστικής μηχανής - χρήσιμο στην περίπτωση που σας σταματήσει ένας αστυνομικός επειδή οδηγάτε και μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο. Του λέτε ότι απλά ξυρίζεστε και ...καθαρίσατε ;).

To "FHM Sexy Shaver" για το iPhone και το iPod touch διατίθεται από το AppStore στα 0,79 ευρώ.[Πηγή]

O μικρότερος χιονάθρωπος στο κόσμο!!


Το μικρότερο χιονάθρωπο στο κόσμο δημιούργησαν επιστήμονες περίπου στο ένα πέμπτο του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας.Εμπειρογνώμονες στο Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής στο Δυτικό Λονδίνο δημιούργησαν το χιονάθρωπο μινιατούρα που είναι μόλις 0,01 χιλιοστά ολόκληρος.Ο χιονάνθρωπος είναι κατασκευασμένος από δύο μικροσκοπικά σφαιρίδια κασσίτερου, που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη βαθμονόμηση των φακών του ηλεκτρονικού μικροσκόπιου, που είναι συγκολλημένα μαζί με πλατίνα!
tefteri

Πιες έναν ελληνικό.... στην υγειά σου!

Ο ελληνικός καφές αποτελεί το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων.
Η ιδιαίτερή του γεύση, η αναζωογονητική του δράση και η υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτική τον καθιστούν μοναδικό διατροφικό "σύντροφο".
Σταθερός "σύμμαχος" στην καθημερινότητά μας, μας τονώνει και μας βοηθά να έχουμε εγρήγορση στην εργασία μας, βελτιωμένα αντανακλαστικά κατά την οδήγηση και καλύτερη διαύγεια και αντοχή στις υπόλοιπες πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες της ημέρας.


ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΚΑΦΕ

Έχουν, κατά καιρούς, κυκλοφορήσει διάφορες θεωρίες σχετικά με την καφεΐνη και τον καφέ, οι οποίες συχνά προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό. Πού όμως τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια;
Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, καταρρίπτοντας κάποιους διατροφικούς μύθους για τον καφέ και αναδεικνύοντας παράλληλα ορισμένες βασικές αλήθειες, βάζοντας τον καφέ στη θέση που του αξίζει τόσο στην καρδιά όσο και στη διατροφή μας.
*Μύθος 1
Η κατανάλωση καφέ δεν έχει καμία διατροφική αξία.
Είναι μύθος να νομίζουμε ότι ο καφές μας προσφέρει μόνο ευχαρίστηση. Ο καφές δεν αποτελεί μόνο μία αγαπημένη καθημερινή συνήθεια αλλά και ένα πολύ σημαντικό "όχημα" αντιοξειδωτικών συστατικών για τον οργανισμό, ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΕ ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ. Ο ελληνικός καφές περιέχει μάλιστα, εκτός από τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν από τη φύση τους στους κόκκους του καφέ, και εκείνο που προκύπτουν από τη διαδικασία του καβουρδίσματος. Συνεπώς, 3 - 4 ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά το αντιοξειδωτικό "φράγμα" του οργανισμού μας, βοηθώντας μας έτσι να προστατευθούμε πιο αποτελεσματικά ενάντια στην οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών.
* Μύθος 2
Ο καφές επιδρά αρνητικά στον ύπνο.
Γενικά, ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στη δράση της καφεΐνης. Η επίδραση της κατανάλωσης καφέ στον ύπνο εξαρτάται κατά πολύ από την ανθεκτικότητα του κάθε ανθρώπου στην καφεΐνη, κάτι που σχετίζεται άμεσα με τη συχνότητα και την ποσότητα που καταναλώνεται. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν επιδρά αρνητικά, αντιθέτως η καφεΐνη, που περιέχεται στον καφέ, μας τονώνει και μας βοηθά να μη νιώσουμε εύκολα κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.
* Μύθος 3
Είναι βαρύς ο ελληνικός καφές.
Το αντίθετο. Η τυπική μερίδα του ελληνικού καφέ είναι το 1 μικρό φλιτζανάκι, δηλαδή περίπου 50ml, το οποίο "συγκρατεί" αρκετή καφεΐνη. ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΤΥΠΙΚΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 40ML ΚΑΦΕΙΝΗΣ και έτσι δεν καθιστά τον ελληνικό καφέ βαρύ καθώς το μέσο αποδεκτό επίπεδο καφεΐνης την ημέρας είναι 300mg.
* Μύθος 4
Ο καφές απαγορεύεται στη δίαιτα αδυνατίσματος.
Πρόκειται για μία αρκετά συχνή παρανόηση, κυρίως επειδή οι διαιτολόγοι δεν τον αναγράφουν στα διαιτολόγιά τους. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει γιατί οι ειδικοί θεωρούν αυτονόητο ότι δεν συνεισφέρει στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη, καθώς ο καφές από μόνος του δεν έχει θερμίδες (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, 1 ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 1 ΘΕΡΜΙΔΑ). Τα συστατικά που προστίθενται στον καφέ, όπως για παράδειγμα ή ζάχαρη και το γάλα, είναι εκείνα που μπορούν να αυξήσουν το θερμιδικό περιεχόμενο του ροφήματος.

Συνεπώς, ο καφές μπορεί άνετα να ενταχθεί στο καθημερινό μας διαιτολόγιο καθώς, όχι μόνο δεν μας επιβαρύνει θερμιδικά, αλλά μας εφοδιάζει επιπλέον με τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του.

Tρώει 7000 μπισκότα ετησίως!!


Ο Simon Pope κάνει μια πολύ "γλυκιά" αλλά και δύσκολη δουλειά ,που τον αναγκάζει να τρώει 472 πακέτα μπισκότων σε 12 μήνες ο κ.Simon Pope είναι σχειδιαστής και δοκιμαστής μπισκότων ,ο ίδιος λέει οτι μπορεί να ακούγεται σαν ιδανική δουλειά αυτό που κάνει αλλά αν κάποιος αναγκάζεται να δοκιμάζει 20 με 30 μπισκότα την ημέρα τα πράγματα αλλάζουν ,ο ίδιος έχει αποκτήσει ικανότητα του να μπορεί να ελέγχει τη γεύση και την υφή του μπισκότου χωρίς να το καταπίνει και έτσι διατηρεί και το βάρος του!Ο κ. Pope, ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και εργάζεται στην Batley, West Yorks, αισθάνεται ότι βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο ανεπίσημο ρόλο του ως γκουρού του μπισκότου της Βρετανίας μάλιστα λέει οτι πολλές φορές δεν μπορεί να πιστέψει οτι πληρώνεται για να τρώει μπισκότα!!

Ανέκδοτο


Πάει ένας τύπος σε ένα συνεργείο με ένα αυτοκίνητο VW σαραβαλιασμένο.
Λείπουν πόρτες, παρμπρίζ, προφυλακτήρες. Έχει σπασμένα φανάρια, δε πιάνει η όπισθεν κλπ.
Τον πλησιάζει ο μάστορας και του λέει:
- Τι θέλει το παλληκάρι;
- Ακου φίλε του λέει, θέλω να φτιάξεις το παρμπρίζ, τους προφυλακτήρες να βάλεις immobilizer/sun-roof/αυτόματο κλείδωμα, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ABS και οπωσδήποτε κλιματισμό.
- Έγινε, του λέει ο μάστορας.
- Φίλε σε πόση ώρα να έρθω να το πάρω; του λέει ο πελάτης.
- Έλα σε κανένα μισάωρο, του λέει ο μάστορας.
- Μη λές μαλακίες, του λέει ο πελάτης.
- Εγω λέω μαλακίες;; ΕΣΥ ΑΡΧΙΣΕΣ ΠΡΩΤΟΣ.

Δυο παράξενες συσκευασίες τσιγάρων.

Δυο δημιουργικές συσκευασίες τσιγάρων που σχεδιάστηκαν με σκοπό να ενθαρρύνουν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα.

1. The Last Cigarette
789091218191969

Αυτή η συσκευασία τσιγάρων σε σχήμα φέρετρου είναι δημιουργία του Didac Catalán. Η συσκευασία αυτή αποθηκεύει μέσα μόνο ένα τσιγάρο και ένα σπίρτο. Εξ ου και ο τίτλος που της προσδίδουν "The Last Cigarette". [link]

7890912181919272. Antismoke Pack
1333261258708556

Ένα πακέτο τσιγάρων, επίσης εμπνευσμένο από φέρετρο δημιουργία του R.J. Reynolds. [link]

1333261258708582
.psaxtiria.

Γιατί οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να διαφημίζουν αυτοκίνητα.

Δείτε τώρα και πώς είναι να διαφημίζουν άντρες ένα αυτοκίνητο...

Απ’ έξω κι ανακατωτά (απ’ την καλή και την ανάποδη)

ΠροσευχήΤον Σεπτέμβριο του 1155, σ’ ένα μοναστήρι της Κωνσταντινούπολης συνέβησαν τέτοια έκτροπα, που ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Εμμανουήλ Κομνηνός, διέταξε να τιμωρηθούν όλοι με τις πιο βαριές ποινές εκείνης της εποχής. Έτσι, πολλοί τυφλώθηκαν, άλλοι εξορίστηκαν και άλλοι ρίχτηκαν στα φοβερά κελιά των φυλακών του Επταπυργίου. Οι τελευταίοι, πέραν του εγκλεισμού τους στην φυλακή, είχαν υποβληθεί και σε μια επιπλέον πρωτότυπη τιμωρία-μαρτύριο: Κάθε μέρα, ήταν υποχρεωμένοι να προσεύχονται και να ψάλλουν, φωναχτά, είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο!

Οι φύλακες δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα και ουαί κι αλίμονο αν οι τιμωρημένοι σταματούσαν τις προσευχές και τους ψαλμούς, έστω και για ένα λεπτό. Οι προσευχές διαβάζονταν μέσα από μεγάλα και χοντρά εκκλησιαστικά βιβλία. Όταν οι προσευχές τελείωναν, αντί οι φυλακισμένοι να αρχίσουν το βιβλίο από την αρχή, ήταν υποχρεωμένοι να τις διαβάσουν απ’ το τέλος προς την αρχή. Δηλαδή ανάποδα.

Απ’ αυτό το περίεργο γεγονός προέκυψαν και οι παροιμιώδεις φράσεις «του τα ‘ψαλα απ’ την καλή και την ανάποδη» και «τα έμαθα απ’ έξω κι ανακατωτά»*, που σημαίνει σήμερα «γνωρίζω κάτι πολύ καλά», γιατί οι τιμωρημένοι έφτασαν στο σημείο από τις πολλές φορές που έλεγαν τις προσευχές, να τις μαθαίνουν από έξω κι ανακατωτά.

* Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η φράση «τα έμαθα απ’ έξω κι ανακατωτά», προέρχεται από την εκπαιδευτική διδασκαλία στα σχολεία του Βυζαντίου: Οι δάσκαλοι για να διαπιστώσουν αν οι μαθητές γνώριζαν καλά το αλφάβητο απ’ έξω και δεν το «παπαγάλιζαν» απλά, τους έδειχναν τα γράμματα ανακατεμένα και τους ζητούσαν να τα πουν.

Ο κόσμος των μικροοργανισμών


The Bugs
Τρομερές Macro φωτογραφίες από έντομα και μικροοργανισμούς... Τρομακτικά δεν είναι από τόσο κοντά;
Dust Mites
The Bugs
Human Head Louse
The Bugs
House Spider
Mosquito
The Bugs
House Fly
The Bugs
The cat flea
The Bugs

Tiger beetle
The Bugs
Lesser stag beetle
The Bugs
Praying Mantis
The BugsWheel bug
The Bugs
Hercules Beetle
The Bugs
Webworm
The Bugsocust
The Bugs
Springtail
The Bugs
Rhinoceros Beetle
The BugsThe Bugs

δείτε περισσότερα εδώ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory