Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009
"Εκρηκτικές ύλες" με κατεύθυνση την Ελλάδα αναστατώνουν τους Σέρβους


Μια απεργία Σέρβων εργατών που είχαν καταλάβει τις γραμμές του τρένου, ήταν η αφορμή να έρθει στο φώς μια παράξενη υπόθεση. Τρένο προερχόμενο από την Δυτική Ευρώπη εγκλωβίσθηκε έξω από το Βελιγράδι στην περιοχή Ρέσνικ για περισσότερο από οκτώ ώρες, αφού Σέρβοι απεργοί είχαν στήσει...αντίσκηνα στις γραμμές του τρένου. Στους κατοίκους του χωριού και στους επιβάτες του σιδηροδρομικού σταθμού έκανε εντύπωση η μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που κατέφθασαν άμεσα στο σημείο που το τρένο είχε σταματήσει. Αστυνομικός που ρωτήθηκε αποκάλυψε ότι η τεράστια κινητοποίηση οφείλετε στο επικίνδυνο φορτίο που μεταφέρει το τρένο. "Πρόκειται για 400 τόνους εκρηκτικών υλών με προορισμό την Ελλάδα". Η είδηση προκάλεσε πανικό στους επιβάτες και τον κόσμο που άδειασαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέσνικ. Η τοπική αστυνομία προσπάθησε να καθησυχάσει και να εξηγήσει στους παρευρισκόμενους «ότι είναι συνηθισμένο να περνάνε «τράνζιτ» από την Σερβία τέτοια φορτία και ότι τηρούνται όλες οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας για την μεταφορά «επικίνδυνων φορτίων». Το τρένο μετά από οκτώ ώρες παραμονής στην περιφέρεια του Βελιγραδίου, αναχώρησε με προορισμό την Ελλάδα.
FOREIGN PRESS

Το αυτοκίνητο που...διπλώνει!!

Το Smart cities group του Media Lab του MIT δουλεύει πάνω στην ιδέα ενός αυτοκινήτου που διπλώνει και …αποθηκεύεται προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στο παρκάρισμα. Το City Car είναι ένα ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο το οποίο όταν παρκάρει διπλώνει με τέτοιο τρόπο που εξοικονομείται σημαντικός χώρος. Υπολογίζεται ότι για να παρκάρουν 6-8 City Cars θα χρειάζεται απλώς ο χώρος ενός σημερινού κανονικού αυτοκινήτου.
Παράλληλα, το συγκεκριμένο εργαστήριο δουλεύει με το νέο είδος τροχού που θα τοποθετηθεί στο City Car και θα μπορεί να στρίβει κατά 90 μοίρες και θα διευκολύνει το παράλληλο παρκάρισμα. Πάνω στον ίδιο τροχό θα είναι ενσωματωμένα και ο ηλεκτρικός κινητήρας του αυτοκινήτου, το σύστημα φρένων και αναρτήσεων.
Το City Car αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη χρονιά.

Ανέκδοτο – Ο Λένιν κι ο Θεός

Βλαντιμίρ ΛένινΑφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει.
Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.

Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης, χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους αλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.

Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις.

Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι να συντηρούν τα καμίνια απεργούν.

Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει: πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειό του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους;

Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως, με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου Άρχοντα.

Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Θεό.
Σατανάς: Ρε Θεέ έχω εδώ έναν αναρχικό που μου τα’χει κάνει όλα μπάχαλο, να σου τον στείλω μετάθεση πάνω στον παράδεισο που είναι όλα ήρεμα μπας και βρούμε ησυχία να κάνουμε τη δουλειά μας;
Θεός: Άντε στειλ’ τον εδώ, αλλά μου χρωστάς χάρη.

Μετά από ένα μήνα διαμονής του Λένιν στον Παράδεισο, ο Σατανάς δεν έχει κανένα νέο του Θεού οπότε λέει να τον πάρει τηλέφωνο.
Σατανάς: Έλα ρε φίλε, τι έγινε με εκείνον που σου είχα στείλει, όλα καλά και ήρεμα;
Θεός: Πρώτον δεν είμαστε φίλοι αλλά σύντροφοι και δεύτερον δεν…υπάρχει Θεός!

Άλλος πλήρωσε τη νύφη

ΝύφηΣτην παλιά Αθήνα του 1843, επρόκειτο να συγγενέψουν με γάμο δύο αρχοντικές οικογένειες: Του Γιώργη Φλαμή και του Σωτήρη Ταλιάνη.
Ο Φλαμής είχε το κορίτσι και ο Ταλιάνης το αγόρι. Η εκκλησία, που θα γινόταν το μυστήριο, ήταν η Αγία Ειρήνη της Πλάκας. Η ώρα του γάμου είχε φτάσει και στην εκκλησία συγκεντρώθηκαν ο γαμπρός, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Μόνο η νύφη έλειπε.

Τι είχε συμβεί;
Απλούστατα. Η κοπέλα, που δεν αγαπούσε τον νεαρό Ταλιάνη, προτίμησε ν΄ ακολουθήσει τον εκλεκτό της καρδιάς της, που της πρότεινε να την απαγάγει. Ο γαμπρός άναψε από την προσβολή, κυνήγησε την άπιστη να την σκοτώσει, αλλά δεν κατόρθωσε να την ανακαλύψει.
Γύρισε στο σπίτι του παρ΄ ολίγο πεθερού του και του ζήτησε τα δώρα που είχε κάνει στην κόρη του. Κάποιος όρος όμως στο προικοσύμφωνο έλεγε πως οτιδήποτε κι αν συνέβαινε προ και μετά το γάμο μεταξύ γαμπρού και νύφης «δέ θά ξαναρχούτο τση καντοχή ουδενός οι μπλούσιες πραμάτιες καί τα τζόβαιρα όπου αντάλλαξαν οι αρρεβωνιασμένοι».
Φαίνεται δηλαδή, ότι ο πονηρός γερο-Φλαμής είχε κάποιες υποψίες από πριν, για το τι θα μπορούσε να συμβεί, γι’ αυτό έβαλε εκείνο τον όρο. Κι έτσι πλήρωσε ο φουκαράς ο Ταλιάνης τα δώρα του άλλου.

Από τότε οι παλαιοί Αθηναίοι, όταν γινόταν καμιά αδικία σε βάρος κάποιου, έλεγαν ότι «άλλος πλήρωσε τη νύφη» κι έμεινε η φράση εώς και σήμερα.

10 αεροπλάνα που έχουν στην ουρά τους ένα έργο τέχνης.

Τα σημερινά αεροπλάνα είναι σαν ιπτάμενες διαφημίσεις! Όμως μια αεροπορική εταιρεία που θέλει να διαφημιστεί, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει από τις άλλες σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο ενδιαφέροντα παραδείγματα αεροπλάνων (όχι πολλών διαφορετικών εταιρειών) που διαφημίζονται μέσω της τέχνης στην ουρά του αεροπλάνου.


1. Air India Express – Taj Mahal
01_7729

Αυτή η χαμηλού κόστους θυγατρική της Air India εχει την βαση της στη Βομβάη και κάνει πτήσεις κυρίως προς τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία. Κάθε αεροσκάφος της εταιρείας διαθέτει μια διαφορετική εικόνα στην ουρά του, εκφράζοντας μια μοναδική όψη του ινδικού πολιτισμού, της παράδοσης ή της ιστορίας. Το Taj Mahal είναι μια από τις πιο ισχυρές εικόνες της Ινδίας και ως εκ τούτου αξίζει να βρίσκετε στην κορυφή της λίστας μας. Ακολουθούν άλλα δυο παραδείγματα της ίδιας εταιρείας.


2. Air India Express – Peacock
02_5962


3. Air India Express – Oil Lamps
03_2260114950_2b9f0d68ae_b


4. Frontier Airlines – “Ozzy” the Orca
04_2849402939_f859c42be6_o

Η Frontier Airlines είναι επίσης μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που έχει την βάση της έξω από το Denver στο Colorado και ιδρύθηκε το 1994. Κάνει πτήσεις εντός των ΗΠΑ, στο Μεξικό και την Κόστα Ρίκα. Σύμφωνα με το σύνθημα της εταιρείας "A Whole Different Animal" κάθε ένα από τα αεροσκάφη της απεικονίζει ένα διαφορετικό ζώο. Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε μια όρκα. Παρακάτω ακολουθούν άλλα τρία παραδείγματα της ίδιας εταιρείας.


5. Frontier Airliines – “Hank” the Bobcat
05_415912772_6a8b0b06f6_o


6. Frontier Airlines – “Sebastian” the Hawk
06_800px-Airbus_A319_-_Frontier_Airlines_(N933FR)


7. Frontier Airlines – “Domino” the Fawn
07_800px-Frontier_Boeing_737-300


8. First Air
08_442149775_049d1ca139_o

Η First Air είναι μια αεροπορική εταιρεία της Βόρειας Αμερικής που έχει την βάση της έξω από τη Kanata του Καναδά και εκτελεί πτήσεις στην Ottawa και Montreal, κυρίως δηλαδή στον βορρά.


9. Alaska Airlines
09_800px-Alaska-737-4QB-YVR

Τι θα μπορούσε να βάλει μια αεροπορική εταιρεία στον Βορρά? Η Alaska Airlines έχει στην ουρά των αεροσκαφών της έναν χαμογελαστό Εσκιμώο. (αν αυτό λέγετε χαμογελαστός!!!)


10. British Airways – Ethnic Livery
10_29lhgk2

Δυστυχώς, η τέχνη στην ουρά των αεροπλάνων δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε. Το 1997 η British Airways, εισήγαγε ένα νέο σχέδιο για των στολισμό των αεροσκαφών της. Η ουτοπία ή αλλιώς παγκόσμια τέχνη, έντυσαν της ουρές των αεροσκαφών με εικόνες από διεθνείς καλλιτέχνες εμπνευσμένες από τις χώρες στις οποίες εκτελούσε πτήσεις η εταιρεία. Η πρώτη που εξαγριώθηκε με αυτό ήταν η Margaret Thatcher όταν είδε την σημαία της χώρας της ζωγραφισμένη στην ουρά του αεροσκάφους λέγοντας πως "πετάμε τη Βρετανική σημαία, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά". Εγώ πάλι βρίσκω λίγο κουλή την απάντηση αυτή... αλλά τι να πεις?[link]
.psaxtiria.

Ανέκδοτο


Ο παπάς με τον καντηλανάφτη, περνούσαν ένα ποτάμι. Σε μια στιγμή, ο παπάς, μπήκε σε μια λακκούβα βαθιά, και επειδή δεν ήξερε κολύμπι, πνίγηκε. Γύρισε στο χωριό ο καντηλανάφτης, και έφερε το κακό μαντάτο. Κάθισε η παπαδιά, και έκλαιγε τον παπά. Σε μια στιγμή, λέει στον καντηλανάφτη: - Πώς έγινε και πνίγηκε ; Δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα, για να τον γλυτώσεις ; - Τι να έκανα παπαδιά ; απάντησε ο καντηλανάφτης. Όταν είδα και βούλιαζε, του άπλωσα το χέρι μου και του φώναξα: «Πάτερ, δώσε μου το χέρι σου». Εκείνος όμως, δεν μου το έδωσε, με αποτέλεσμα να τον πάρει το ποτάμι και να πνιγεί. - Αχ, ευλογημένε. Τόσα χρόνια είσαστε μαζί, δεν τον έμαθες πια ; Δεν έπρεπε να του πεις «Δώσε μου το χέρι σου» αλλά «Πάρε το χέρι μου». Παπάς άνθρωπος ήταν. Μια ζωή, είχε μάθει να παίρνει. Τώρα θα έδινε;

Γιατί δεν τους βλέπουμε όλους όμορφους;


Σε γενικές γραμμές, στο αντίθετο φύλο μάς γοητεύουν το καλοσχηματισμένο σώμα, η αψεγάδιαστη επιδερμίδα και το συμμετρικό πρόσωπο.

Έχουμε λοιπόν την τάση να επιλέγουμε συντρόφους που συγκεντρώνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Με αυτή τη λογική, το ανθρώπινο γένος θα έπρεπε να ομορφαίνει όλο και περισσότερο από γενιά σε γενιά.

Τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε ελκυστικά αποτελούν το «μέσο όρο», δηλαδή είναι αυτά που βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα σε δύο άκρα. Για παράδειγμα, μια μικρή ποσότητα τεστοστερόνης στο αίμα της γυναίκας τής προσθέτει γοητεία, καθώς μακραίνει τις βλεφαρίδες της. Όταν όμως αυτή η ποσότητα υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια, η γυναίκα αποκτά... μουστάκι! Η εξέλιξη έχει την τάση να απορρίπτει τα γονίδια όσων παρουσιάζουν υπερβολικά υψηλά ή χαμηλά ορμονικά επίπεδα.

Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει κάποια γενετική διαφοροποίηση. Πάντα κρίνουμε τη γοητεία κάποιου σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους της περιοχής όπου ζούμε. Καθώς λοιπόν μειώνεται η ποικιλία των εξωτερικών χαρακτηριστικών ενός πληθυσμού, τείνουμε να γινόμαστε όλο και πιο απαιτητικοί ως προς το τι είναι «τέλειο». Έτσι, για ένα χιμπαντζή, η... Μαρία η άσχημη δε θα είχε μεγάλη διαφορά από τη Μαρία Ναυπλιώτου. Για εμάς, όμως, ακόμη και οι παραμικρές διαφορές ανάμεσα στους «υποψήφιους» συντρόφους έχουν σημασία.

Γιατί τα μαλλιά μας σγουραίνουν μετά το λούσιμο;


Το σχήμα των μαλλιών μας φανερώνει το σχήμα των μορίων από τα οποία είναι φτιαγμένα.

Πρόκειται για μόρια κερατίνης (ένα είδος πρωτεΐνης), που μοιάζουν με μακριά ελατήρια τα οποία είναι μπλεγμένα σαν σχοινί. Τα «σχοινιά» παραμένουν μαζί χάρη σε ισχυρούς χημικούς δεσμούς, τους λεγόμενους δισουλφιδικούς, ενώ τα μεμονωμένα μόρια μπλέκονται μεταξύ τους χάρη σε πιο ασθενείς δεσμούς υδρογόνου. Οι δισουλφιδικοί δεσμοί μπορούν να σπάσουν μόνο με τη θερμότητα (αυτό το φαινόμενο παρατηρείται κατά την επεξεργασία των μαλλιών στην περμανάντ). Από την άλλη, οι δεσμοί υδρογόνου επηρεάζονται από το νερό, γι’ αυτό τα μεμονωμένα μόρια αλλάζουν προσωρινά σχήμα όταν βρέχονται.

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας για αρχάριους

ΑγελάδεςΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στον γείτονά σου.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.

Καρτέλ στη βιομηχανία τηλεοράσεων και οθονών υπολογιστών


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι απέστειλε Δήλωση Ενστάσεων σε σειρά εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κατασκευής καθοδικών λυχνιών* και οι οποίες φέρονται να συμμετείχαν σε 2 διαφορετικά καρτέλ, κατά παράβαση της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Η έρευνα της Κομισιόν εστιάζει σε 2 τύπους καθοδικών λυχνιών: ο ένας χρησιμοποιείται στις οθόνες των computer και ο άλλος στις τηλεοράσεις.

Η Επιτροπή καλεί τις εταιρίες, να απαντήσουν αναπτύσσοντας εγγράφως τα υπερασπιστικά επιχειρήματά τους, ενώ τους δίδεται επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν προφορική ακρόαση από την Κομισιόν.

* Οι καθοδικές λυχνίες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τηλεοράσεων και οθονών υπολογιστών.
opeiratis

Ο άνθρωπος καταναλώνει περισσότερο από αυτό που ο πλανήτης αναπαράγειΟ πλανήτης μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και χρειάζεται 18 μήνες για να αναπαράγει τους πόρους που οι άνθρωποι καταναλώνουν σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανικής ανεξάρτητης ερευνητικής ομάδας.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε από περίπου εκατό χώρες το Global Footprint Network, δείχνουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τους πόρους και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα με ένα ρυθμό 44% ταχύτερο από αυτόν που η Γη μπορεί να ανανεώσει και να απορροφήσει.

Η μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη (24/11), αποκαλύπτει επίσης μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις χώρες σε ό, τι αφορά την οικολογική συμπεριφορά των ανθρώπων.

Για παράδειγμα, αν όλοι οι κάτοικοι της Γης ζούσαν όπως ο μέσος Αμερικανός, θα χρειαζόταν πέντε πλανήτες για να αναπαραχθούν οι πηγές ενέργειας και τροφίμων που καταναλώθηκαν και για να απορροφηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Σε περίπτωση που ζούσαν όπως ο μέσος Ευρωπαίος θα ήταν αναγκαίοι δυόμιση πλανήτες, υπολόγισαν οι εισηγητές της μελέτης.

"Οι απειλές τις οποίες αντιμετωπίζουμε σήμερα, οι κλιματικές αλλαγές, αλλά και η αποψίλωση των δασών, ο περιορισμός της αλιείας και η υπερκατανάλωση πόσιμου νερού, είναι ενδείξεις μιας ιδιαίτερα ανησυχητικής τάσης", επισημαίνεται στη μελέτη.

Το Global Footprint Network, με βάση το Οκλαντ της Καλιφόρνιας, υπολογίζει από το 2003 "το οικολογικό αποτύπωμα" σε περισσότερες από εκατό χώρες. Ο δείκτης αυτός αναφέρεται στην έκταση παραγωγικής γης, πόσιμου νερού και θάλασσας που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε ενέργεια και νερό, συνυπολογίζοντας τις εκπομπές ρύπων και την έκταση που χρειάζεται για την απόθεση των απορριμμάτων.

Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται από πολλές πηγές, κυρίως τον ΟΗΕ και τις στατιστικές μελέτες κυβερνήσεων, δείχνουν ότι ανάμεσα στο 2005 και το 2006 οι επιπτώσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο περιβάλλον έχουν αυξηθεί κατά 2%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Εδώ και δέκα χρόνια, οι επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στη φύση έχουν αυξηθεί κατά 22%, ενώ η ποσότητα των πηγών που η φύση μπορεί να παράγει παραμένει η ίδια ή ακόμα και μειώνεται, τονίζει το Global Footprint Network.

Αν και τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, υπάρχουν τρόποι για να διορθωθεί η κατάσταση, εκτιμά ο Μάτις Βακερνάγκελ, πρόεδρος του Global Footprint Network.

"Οι τάσεις αυτές δείχνουν πως είναι προς το συμφέρον κάθε χώρας να κινητοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να περιμένει τι θα συμβεί στην παγκόσμια σκηνή", επισημαίνει η οργάνωση αναφερόμενη στη σύνοδο της Κοπεγχάγης τον επόμενο μήνα, όπως είναι τελείως απίθανο να υπάρξει συμφωνία που θα υποχρεώνει τις χώρες να μειώσουν τις εμπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ποιο δέντρο απορροφά το περισσότερο CO2 από την ατμόσφαιρα;


Θεωρητικά, τα δέντρα απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το αποθηκεύουν ως ξύλο. Αλλά αυτή η ποσότητα αερίου παραμένει «εγκλωβισμένη» μόνο μέχρι να πεθάνει το δέντρο. Μετά, καθώς το φυτό αποσυντίθεται από μη φωτοσυνθετικούς οργανισμούς, όπως μικροοργανισμούς και μύκητες, το CO2 απελευθερώνεται και πάλι στον αέρα. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε μεγαλύτερη απορρόφηση παρά έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι να φυτέψουμε τεράστιες περιοχές (που να καταλαμβάνουν περίπου δύο φορές την έκταση της Μ. Βρετανίας).

Ποια δέντρα θα ήταν καλή επιλογή για κάτι τέτοιο; Σίγουρα όχι μη γηγενή, ταχύτατα αναπτυσσόμενα είδη, τα οποία θα μπορούσαν να διαταράξουν τη βιοποικιλότητα του δάσους και να απελευθερώσουν CO2 από το έδαφος στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Μάλιστα, στις κρύες χώρες του βορρά τα δάση μάλλον θερμαίνουν την ατμόσφαιρα παρά την ψυχραίνουν, δεδομένου ότι οι άγονες χιονισμένες εκτάσεις αντανακλούν περισσότερο ηλιακό φως στο διάστημα από τα χιονισμένα δάση. Επομένως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να περιορίσουμε την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μέσω της δεντροφύτευσης είναι να φυτέψουμε γηγενή είδη σε τροπικές ζώνες και στη συνέχεια να φροντίσουμε για την προστασία αυτών των δασών.

Εcosia: η "πράσινη" μηχανή αναζήτησης

Είναι δυνατό να "σερφάρει" κανείς στο Internet και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος; Κι όμως είναι. Η WWF έθεσε σε λειτουργία ένα σχετικό project, τη μηχανή αναζήτησης Ecosia, η οποία υπόσχεται ότι με κάθε αναζήτηση που κάνετε με αυτήν σώζετε δύο τετραγωνικά μέτρα δάσους.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF άδραξε την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, ώστε να παρουσιάσει τη νέα μηχανή αναζήτησης της. Υπόσχεται, δε, ότι με κάθε αναζήτηση που κάνετε με αυτήν, η WWF θα φροντίζει ώστε να σώζονται δύο τετραγωνικά μέτρα τροπικών δασών στο νοτιοαμερικανικό Εθνικό Πάρκο Juruena του Αμαζονίου. Αυτό το project του WWF χρηματοδοτείται από τα διαφημιστικά έσοδα των links των χορηγών και από τα κλασικά banners.

Το, δε, υπολογιστικό κέντρο της Ecosia υποστηρίζεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Christian Kroll, προγραμματιστή και εμπορική διευθυντή της μηχανής αναζήτησης, από οικολογικά παραγόμενη ενέργεια. Επιπλέον η Ecosia βασίζεται στις μηχανές αναζήτησης Bing της Microsoft και στην τεχνολογία αναζήτησης της Yahoo.

Η οικολογική μηχανή αναζήτησης έχει τεθεί σε λειτουργία από χθες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε στη διεύθυνση ecosia.org.
tefteriΡολόϊ αξίας 410.000 λιρών!!


Ενα ρολόϊ αξίας 410.000 λιρών από την ελβετική εταιρεία Horus, υπόσχεται να δώσει στους ιδιοκτήτες του τη δύναμη να παίζουν με το "χρόνο"Με το πάτημα ενός κουμπιού, η εταιρία υπόσχεται, "ο ιδιοκτήτης μπορεί να παίξει με τα δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες και να ακολουθήσει το ρυθμό της επιλογής του, στη συνέχεια επιστρέφει στην τρέχουσα ώρα σε οποιοδήποτε σημείο." Η ιδέα είναι ότι οι εκατομμυριούχοι μπορούν να απολαύσουν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα πιο αργό ή πιο γρήγορο κόσμο, καθιστώντας αντίστοιχα το ρολόι γρήγορο ή πιο αργό.
tefteri

Γιατί οι άντρες ζουν λιγότερο

Ιάπωνες επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τον λόγο για τον οποίο οι άντρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες.
Φταίει ένα γονίδιο, λένε, το οποίο ναι μεν υπάρχει και στα δύο φύλλα αλλά είναι ενεργό μόνον στους άντρες.
Χάρη στο γονίδιο αυτό, εκτιμούν, οι άντρες είναι γενικώς πιο μεγαλόσωμοι από τις γυναίκες, αλλά εις βάρος της μακροζωίας τους.
Όπως γράφουν ο καθηγητής Τομοσίρο Κόνο και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο στην επιθεώρηση " Human Reproduction", το εν λόγω γονίδιο είναι το Rasgrf1, το οποίο κληροδοτούν οι πατέρες στις κόρες και στους γιους τους.
Στις κόρες είναι ανενεργό, ενώ στους γιους υπάρχει στα σπερματοζωάρια και είναι ενεργό.
Αν και η μελέτη έγινε σε ποντίκια, οι επιστήμονες πιστεύουν πως το εύρημά τους ισχύει για όλα τα θηλαστικά - συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.
ΤΑ ΝΕΑ
[Πηγή]

Οι τζαμπατζήδες του Ίντερνετ


Το δωρεάν είχε πάντα πέραση στο Ιnternet και οι χρήστες του μέσου αναζητούν μετά μανίας δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες. Ανεξάρτητα από το φαινόμενο της πειρατείας (λογισμικού, μουσικής ή ταινιών) που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, στον κυβερνοχώρο υπάρχει πληθώρα ευκαιριών τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει κανείς για να κάνει τη δουλειά του χωρίς να πληρώσει. Επιπλέον, είναι εκατομμύρια οι χρήστες που προσφέρουν εκατοντάδες ώρες δουλειάς, αλλά και υπολογιστικούς πόρους χωρίς αμοιβή για να ενισχύσουν την ανάπτυξη εφαρμογών ή την ενίσχυση της επιστήμης.

Πρόκειται για το «κίνημα των τζαμπατζήδων», το οποίο έχει ένα ......

πολύ ενδιαφέρον φιλοσοφικό υπόβαθρο και επιδιώκει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το Ιnternet και γενικά τη γνώση.

Η ιδέα ότι το Διαδίκτυο είναι ένας χώρος όπου όλοι θα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση δεν είναι καινούργια. Παλιοί και νέοι χρήστες του μέσου το αντιμετωπίζουν περισσότερο ως χώρο ανάπτυξης κοινωνικότητας και προσωπικών επαφών, παρά ως μια παγκόσμια αγορά. Ο ίδιος ο δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού Τim ΒernersLee υποστηρίζει ένθερμα την ιδέα ότι το Ιnternet ανήκει σε όλους και πρέπει να είναι δωρεάν προσβάσιμο. Παρόμοιες ιδέες υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια και ο Ηoward Rheingold, διανοητής, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τις εικονικές κοινότητες και τη δυναμική τους. Στην ίδια λογική, πολλά κράτη προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες Ιnternet στους πολίτες τους, γιατί θεωρούν ότι έτσι ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα.

Αλλά και στον χώρο των προγραμμάτων, χιλιάδες προγραμματιστές αναπτύσσουν λογισμικό ανοιχτό για όλους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί το λειτουργικό σύστημα Linux με εμπνευστή τον Linus Τorvalds και χιλιάδες συνδημιουργούς, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις κολοσσούς της πληροφορικής. Στην ίδια κατεύθυνση, εταιρείες με τεράστια κέρδη αντλούν έσοδα από τη διαφήμιση, δίνοντας τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Το πιο γνωστό και επιτυχημένο παράδειγμα είναι η Google, η οποία πλέον εκτός από τις γνωστές διαδικτυακές της υπηρεσίες δίνει δωρεάν το λειτουργικό για κινητά Αndroid.

Από αυτή τη διαδικασία δεν θα μπορούσε να μείνει έξω το εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο αποτέλεσε και τον χώρο μέσα από τον οποίο γεννήθηκε το Ιnternet. Διάσημοι καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και περιώνυμα ακαδημαϊκά ιδρύματα προσφέρουν γνώση, μαθήματα και δημοσιεύσεις δωρεάν προς χρήση στο Διαδίκτυο. Το ΜΙΤ των ΗΠΑ στις σελίδες του δημοσιεύει βιβλία, σημειώσεις και βίντεο με διαλέξεις, τα οποία έχουν τεράστια αξία. Αντίστροφα, χιλιάδες απλοί χρήστες προσφέρουν τους επεξεργαστικούς πόρους των συστημάτων τους για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τεράστια πειράματα σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος ή τη μελέτη των περιβαλλοντικών φαινομένων.

Τip

Λογισμικό

● Source Forge- http:
//sourceforge. net/ ● Οpen Source for Windows- http: //www. opensourcewindows. org/ ● ΟpenΟffice- www. openoffice. org

Μουσική

● Jamendo- http://www. jamendo. com

Μαθήματα

● Εducation Ρortal- http:
//education-portal.
com/articles/Universities-with-the -Βest-Free-Οnline-Courses. html ● ΜΙΤ- http://ocw. mit. edu ● Βerkeley- http://webcast.
berkeley. edu/
iraklio web radio

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις» από τη Google


Την πρώτη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης στην οποία η αναζήτηση γίνεται με εικόνες αντί για λέξεις, παρουσίασε χθες η Google Η συγκεκριμένη λειτουργία φέρει την ονομασία «Google Goggles» και περιλαμβάνει...


μία βάση δεδομένων με δισεκατομμύρια εικόνες που συγκρίνονται με την εικόνα που «ανεβάζει» ο χρήστης μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Το νέο «παιδί» της Google είναι αρκετά έξυπνο για να αναγνωρίζει βιβλία, εξώφυλλα δίσκων, σήματα κατατεθέντα, τοπία, λογότυπα κ.α. «Στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε μια εικόνα», εξηγεί ο Βικ Γκουντότα, αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής της εταιρείας.
troktiko

Πανικός στη Νορβηγία για αυτό που εμφανίστηκε στον ουρανό


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Κανείς δε ξέρει τι ειναι αυτό που εμφανίστηκε στον ουρανό της Νορβηγίας χθες το Βράδυ. Φωτογραφίες και video έχουν γεμίσει το internet και τα τηλέφωνα έσπασαν με τον κόσμο να ρωτά τι ήτα αυτό το πράγμα. Οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα ενώ υπάρχει και η υποψία οτι μπορεί να ήταν ακόμα και ρωσικος πύραυλος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


troktiko

Το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε ποτέ...


Λίγοι γνωρίζουν ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφήθηκε στην ιστορία του τραγουδιού. Μιλάμε για το 1877 και ήταν το πρώτο των πρώτων. Μέχρι τότε η φωνή έβγαινε μόνο στο...μπάνιο και δεν μπορούσε να ηχογραφηθεί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε είναι το "Mary Had A Little Lamb"

troktiko

"Ετοιμοι για ένα διαστημικό ταξίδι;"


"Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασε το σκάφος που θα πραγματοποιεί διαστημικές πτήσεις.

Το Enterprise θα μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες που θα πληρώσουν περίπου 200 χιλιάδες δολάρια για το προνόμιο να πετάξουν εκεί που μόνο αστροναύτες έχουν φτάσει. Θα φτάνει σε ύψος 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης...

Η πτήση θα διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και ο Μπράνσον εκτιμά ότι η παρθενική πτήση θα πραγματοποιηθεί το 2011. Ο Βρετανός μεγιστάνας τονίζει ότι η τεχνολογία του διαστημικού σκάφους του είναι καλύτερη της ΝΑΣΑ. "
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Είναι αλήθεια ότι οι νυχτερινές πτήσεις ρυπαίνουν περισσότερο;

Έρευνα επιστημόνων του βρετανικού Πανεπιστημίου Reading κατέδειξε ότι η «λευκή ουρά» που αφήνουν στον ουρανό τα αεροπλάνα, όταν παράγεται τη νύχτα εντείνει την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη περισσότερο από ό,τι την ημέρα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nature, η επίδραση είναι μεγαλύτερη τους χειμερινούς μήνες, που οι νύχτες διαρκούν περισσότερο συγκριτικά με το καλοκαίρι. H έρευνα επισημαίνει επίσης ότι οι νυχτερινές πτήσεις ευθύνονται για το 60% της αύξησης της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα. Οι λευκές ουρές που αφήνουν στον ουρανό τα αεριωθούμενα αεροπλάνα επιδρούν με δύο τρόπους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου: αφενός αντανακλούν στο διάστημα μέρος της θερμότητας που εκπέμπει ο Hλιος και αφετέρου παγιδεύουν τη θερμότητα που εκλύεται από το έδαφος.

Όπου φτωχός κι η μοίρα του
Πριν σοκαριστείτε θεωρώντας ότι κολυμπά σε παγωμένα νερά, πατήστε pause και εκνευριστείτε γιατί κολυμπά σε μολυσμένα νερά. Συγκεκριμένα στον ποταμό Υamuna στο Νέο Δελχί. Στην περίπτωση μάλιστα που δεν σας μετέδωσε την αισιοδοξία του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος υποστήριξε ότι η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης θα καταλήξει σε διεθνή συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, η οποία- λέει- θα εφαρμοστεί και σύντομα, μπορείτε να τα πάρετε στο κρανίο. Θα είστε απόλυτα δικαιολογημένοι, επειδή ήδη έχουν αρχίσει τα παρατράγουδα. Αναπτυσσόμενες χώρες και περιβαλλοντικές οργανώσεις κατηγορούν ευθέως την οικοδέσποινα Δανία πως διεξάγει τις διαπραγματεύσεις υπέρ των πλουσιότερων χωρών. Με δυο λόγια, όπου φτωχός κι η μοίρα του...
cobra-argos

Sexy Colombiana Mariana Davalos!!Γνωρίζουμε πώς θα είναι ο άνθρωπος στο μέλλον;


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα είναι ο άνθρωπος στο μέλλον.

Ωστόσο ο Όλιβερ Γκάρι, καθηγητής του πανεπιστημίου London School of Economics, εμπνευσμένος από τη «Μηχανή του Χρόνου», το κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Σάιμον Γουέλς, προσπάθησε να σκιαγραφήσει τον άνθρωπο του μέλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη τη ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Με βάση τα πορίσματα της μελέτης του, σε 100.000 χρόνια από σήμερα, το ζευγάρωμα ανθρώπων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πιθανόν να οδηγήσει στη δημιουργία ενός «λεπτεπίλεπτου είδους». Οι άνθρωποι θα έχουν ύψος δύο μέτρα, υψηλό δείκτη ευφυΐας, συμμετρικά χαρακτηριστικά και προσδόκιμο όριο ζωής τα 120 χρόνια. Οι γυναίκες θα έχουν άτριχο δέρμα και λαμπερό πρόσωπο, ενώ οι άντρες θα έχουν αθλητικό σώμα, με τετράγωνες σιαγόνες και βαθιές, βροντερές φωνές. Όμως η κατώτατη κοινωνική τάξη θα εξελιχθεί σε ένα διαφορετικό είδος, όπου οι άνθρωποι θα έχουν χαμηλό δείκτη ευφυΐας και θα μοιάζουν με ξωτικά.

Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν κάποτε αποστολές στον Πλούτωνα;


Ο Πλούτωνας είναι ο μοναδικός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος στον οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά διαστημική αποστολή. Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιο Pluto-Kuiper Express, έχει προβλεφθεί η εκτόξευση ενός ή δύο διαστημικών ρομπότ. Το σχέδιο ίσως πραγματοποιηθεί στις αρχές του αιώνα μας. Τα οχήματα αναμένεται να προσεγγίσουν είτε την ατμόσφαιρα είτε το έδαφος του Πλούτωνα.

Κοιμούνται πάνω...σε καρφιά στη Σουηδία!!

Η τελευταία μόδα στη Στοκχόλμη είναι... ινδουιστική: το κρεβάτι με τα καρφιά. Δεν είναι βέβαια η σανίδα με τα ατσάλινα καρφιά που χρησιμοποιούν οι φακίρηδες, αλλά μια σύγχρονη σουηδική εκδοχή της.
Συνήθως αποτελείται από ένα ελαφρύ λαστιχένιο στρώμα το οποίο καλύπτεται από βαμβακερό ύφασμα που έχει προσαρμοσμένους μικρούς, σκληρούς πλαστικούς δίσκους με μικρές αιχμηρές ακίδες. Είναι... εκσυγχρονισμένο, όμως πονάει. Όσο λιγότερες είναι οι ακίδες τόσο περισσότερο.
«Είναι αρκετά οδυνηρό στην αρχή» λέει η Καταρίνα Ρόλφσντοτερ- Γιάνσον, 46 χρονών, δασκάλα της γιόγκα και συγγραφέας, η οποία χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά το κρεβάτι με τα καρφιά. «Το κόλπο είναι πως, αφού ανέβει στην αρχή η αδρεναλίνη, μετά χαλαρώνεις και αισθάνεσαι και πάλι ωραία». Όταν κάποιος σηκώνεται αφού έχει ξαπλώσει σε στρώμα με καρφιά, προσθέτει, «η πλάτη του είναι σαν να την έχεις κατατρυπήσει με πιρούνι».
Η μόδα «έπιασε» πολύ γρήγορα τα λίγα τελευταία χρόνια στη Σουηδία. Τον Αύγουστο, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στρωμάτων με καρφιά, η εταιρεία Shakti (κατασκευάζει τα στρώματα στην Ινδία και πήρε το όνομά της από την ινδουιστική θεά της γονιμότητας) συγκέντρωσε 3.000 ανθρώπους σ΄ ένα πάρκο της Στοκχόλμης για να ξαπλώσουν σε στρώματα με καρφιά τα οποία είχαν τοποθετηθεί με τρόπο που να μοιάζουν με τις ακτίνες ενός ήλιου. Τα μέλη της ομάδας τραγουδούσαν μάντρα ενώ κάθονταν ή ξάπλωναν στα στρώματά τους, κερδίζοντας έτσι μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Όμως οι οργανωτές ανέφεραν πως τραγουδούσαν μόνο 2.500 άνθρωποι, επειδή οι υπόλοιποι 500 αποκοιμήθηκανασφαλής ένδειξη, όπως επισήμαναν, των χαλαρωτικών ιδιοτήτων των εν λόγω στρωμάτων.
Όπως γίνεται συνήθως με τις μόδες που δημιουργούνται γύρω από την υγεία, όσοι μιλούν για τα ευεργετικά αποτελέσματα των στρωμάτων με τα καρφιά υπερβάλλουν, καθώς μερικοί υπόσχονται ότι προσφέρουν θεραπείες για τα πάντα, «από τη σχιζοφρένεια ώς την πιτυρίδα» όπως λέει η Ρόλφσντοτερ- Γιάνσον. Όμως πολλοί που χρησιμοποιούν τα στρώματα αυτά υποστηρίζουν πως απαλλάχθηκαν από αϋπνίες, ημικρανίες, ακόμη και από άσθμα...
(πηγή: tanea.gr)

Τα δώρα...γενεθλίων!!!

Η Μαρία και η Σοφία ήταν γειτόνισσες και "άσπονδες φίλες" και προσπαθούσε η μια να βγάλει τα μάτια της άλλης. Τα σπίτια τους ήταν το ένα απέναντι στο άλλο. Μια μέρα λέει η Μαρία στη Σοφία:
- Να μου πεις πότε είναι τα γενέθλια σου να σου κάνω δώρο κουρτίνες.

- Και γιατί να μου κάνεις δώρο κουρτίνες;
- Να τις βάλεις στο παράθυρο σου, γιατί βαρέθηκα να βλέπω τον κώλο του άντρα σου στο παράθυρο.
- Εσύ να μου πεις πότε είναι τα γενέθλια σου να σου κάνω δώρο γυαλιά.

- Γιατί να μου κάνεις δώρο γυαλιά;
- Γιατί ο κώλος που βλέπεις στο παράθυρο δεν είναι του άντρα μου, αλλά του άντρα σου.
molemou1

Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν ωραία φωνή;


Οι φωνητικές χορδές κινούνται με 16 μυς, που μπορούν να πάρουν 170 διαφορετικές θέσεις. Για να δονηθούν, πρέπει να περάσει μέσα τους ορισμένη ποσότητα αέρα.

Αν οι χορδές τεντωθούν έτσι ώστε να κινηθούν με συχνότητα περίπου 80 δονήσεων το δευτερόλεπτο, παράγονται μπάσοι ήχοι. Για να δημιουργηθεί ένας λεπτός τόνος, οι χορδές πρέπει να δονηθούν με συχνότητα περίπου 1.000 δονήσεων το δευτερόλεπτο. Για να ακουστεί η φωνή μας, πρέπει να λειτουργήσει ένας ολόκληρος μηχανισμός που αποτελείται από οστά, μυς, βλεννώδεις μεμβράνες και χώρους αντηχήσεων, όπως είναι ο λάρυγγας, οι πνεύμονες, ο θώρακας, οι κοιλότητες του στόματος και της μύτης. Ο τόνος και η ποιότητα της φωνής εξαρτώνται από το σχήμα και το μέγεθος των χώρων αντηχήσεως. Οι άνθρωποι που διαθέτουν πολύ ωραία φωνή είναι προικισμένοι από τη φύση με τέτοιους χώρους, αλλά επίσης γνωρίζουν πώς να τους χρησιμοποιούν καλλιτεχνικά. Οι τραγουδιστές χρησιμοποιηθούν ολόκληρη τη φωνητική συσκευή όταν τραγουδούν, από το διάφραγμα μέχρι και τα κοιλώματα της μύτης.

Τι θα συνέβαινε αν άλλαζε ο ρυθμός εναλλαγής μέρας και νύχτας;


Ο ρυθμός εναλλαγής μέρας και νύχτας δεν αφορά μόνο στο χρόνο που κοιμόμαστε ή ξυπνάμε, διότι σε ακριβώς αυτή την εναλλαγή ο οργανισμός «χτίζει» τους βιορρυθμούς του.

Πολλές ζωτικές λειτουργίες βασίζονται σ’ αυτόν, συνεπώς μια ενδεχόμενη αλλαγή στην περιοδικότητά του θα επηρέαζε λειτουργίες του οργανισμού όπως η θερμορρύθυμιση και η παραγωγή ορμονών. Γι’ αυτό κάθε αλλαγή στο συνηθισμένο ωράριο μας καταπονεί. Παρότι ο ρυθμός ύπνου-ξύπνιου προσαρμόζεται σε μια νέα εναλλαγή φωτός-σκότους σε περίπου δύο μέρες, το βιολογικό μας ρολόι, το οποίο ρυθμίζει άλλες λειτουργίες, δε συγχρονίζεται για περισσότερο καιρό. Σ’ αυτή την περίπτωση ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και η εργασία σε βάρδιες προκαλεί σύγχυση στον οργανισμό.

Στις περιπτώσεις που ακυρώνεται η εναλλαγή φωτός- σκότους, όπως συμβαίνει σε σπηλαιολόγους που περνούν πολλές ώρες κάτω από το έδαφος με τεχνητό φως, το βιολογικό ρολόι επιμηκύνει τους χρόνους του ρυθμίζοντας τις λειτουργίες του οργανισμού σαν να διέθετε η μέρα 33 ώρες. Γι’ αυτό οι συγκεκριμένοι επιστήμονες έχουν την αίσθηση ότι έμειναν λιγότερες μέρες κάτω από τη γη συγκριτικά με τον πραγματικό χρόνο παραμονής τους στα σπήλαια.

Ποιος είναι ο αρχαιότερος πλανήτης;


Δεν έχει όνομα γιατί ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Hubble.

Πρόκειται για έναν τεράστιο πλανήτη με μάζα δυόμισι φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Δία, ο οποίος σχηματίστηκε πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια, μόλις δύο δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του σύμπαντος. Βρίσκεται στον αστερισμό του Σκορπιού, 5.600 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι αστέρων από τα οποία το ένα είναι Λευκός Νάνος, έτοιμος να "πεθάνει". Το άλλο είναι πάλσαρ και έχει ήδη "πεθάνει". Η ανακάλυψή του αποδεικνύει ότι οι πλανήτες άρχισαν να μορφοποιούνται από πολύ νωρίς, γεγονός που οδηγεί τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι είναι πολύ περισσότεροι απ' όσους πιστεύαμε.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory