Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009
Πόσο καιρό θα επιβιώναμε πάνω στη Γη χωρίς φαγητό, αν πέθαιναν όλα τα φυτά;


Οι συνέπειες της εξαφάνισης της χλωρίδας θα γίνονταν άμεσα αισθητές σε όλα τα επίπεδα της τροφικής αλυσίδας.

Στη φύση τα φυτοφάγα ζώα θα πέθαιναν από την πείνα μέσα σε λίγες εβδομάδες, για να ακολουθήσουν τα σαρκοφάγα μερικές εβδομάδες αργότερα. Το ανθρώπινο είδος θα επιβίωνε λίγο παραπάνω, για δύο λόγους. Κατ’ αρχάς, η ποσότητα των αποθεμάτων σε φαγητό παγκοσμίως υπολογίζεται γύρω στο 17% της εκτιμώμενης ετήσιας κατανάλωσης, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Έτσι, μόνο με το φαγητό που φυλάμε σε αποθήκες, θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε άνετα για περίπου δύο μήνες. Δεύτερον, υπάρχουν αποθέματα φαγητού και για κατοικίδια ζώα. Αυτό θα μας έδινε τη δυνατότητα να επιβιώσουμε για ακόμη δύο μήνες. Επομένως, με τα συγκεκριμένα αποθέματα υπολογίζεται ότι θα επιβιώναμε συνολικά περίπου τέσσερις μήνες. Αν, πάλι, στόχος μας ήταν απλώς να διατηρηθεί το ανθρώπινο είδος, χωρίς να επιβιώσει ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης, τα δεδομένα αλλάζουν. Μια κοινότητα 2-300 ζευγαριών θα μπορούσε να μαζέψει αρκετό φαγητό ώστε να επιβιώσει για πολύ περισσότερο, αρκεί να μπορούσε να υπερασπιστεί τις προμήθειές της. Σε αυτή την περίπτωση, η «ημερομηνία λήξης» του ανθρώπινου είδους θα συνέπιπτε με αυτήν που έχουν οι κονσέρβες: γύρω στα δέκα χρόνια.

Κίτρινος τύπος


Ο όρος «κίτρινος τύπος» (εναλλακτικά «κίτρινο έντυπο» ή «κίτρινη φυλλάδα») και «κίτρινη δημοσιογραφία» χρησιμοποιείται σήμερα στον χώρο της δημοσιογραφίας (αρχικά, στις εφημερίδες, στην συνέχεια όμως συμπεριέλαβε όλο το δημοσιογραφικό φάσμα) και είναι συνώνυμος της ανηθικότητας. Η γέννηση του όρου αυτού, ανάγεται στα τέλη του 19ου αιώνος και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ.

Εκείνη την εποχή, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα έντονα σημάδια ανταγωνισμού ανάμεσα στις εφημερίδες, που ψάχνουν να βρουν τρόπους για ν’ αυξήσουν την κυκλοφορία τους, μέσω συνταρακτικών ειδήσεων και σκανδάλων κάθε είδους. Ένα επιπλέον στοιχείο που χρησιμοποιείται προς τον σκοπό αυτό, είναι και η προσθήκη χρώματος στις σελίδες.

Το 1895, στην εφημερίδα «Ο Κόσμος της Νέας Υόρκης» (New York World), κάνουν την εμφάνισή τους, σύντομες έγχρωμες εικονογραφημένες ιστορίες με τίτλο «Hogan’s Alley». Δημιουργός τους, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της τέχνης των κόμικς, ο Αμερικανός Ρίτσαρντ Φέλτον Άουτκολτ (Richard F. Outcault). Οι ιστορίες αυτές, αρχικά δημοσιεύονταν σε ασπρόμαυρη μορφή. Ένας εκ των τεσσάρων ηρώων των ιστοριών αυτών, ήταν ένα φαλακρό, χαμογελαστό αγόρι, με μεγάλα αυτιά, το οποίο απεικόνιζε έναν τύπο «μαγκάκου» που μιλούσε σε γλώσσα αργκό. Η λεπτομέρεια που το ξεχώρισε σύντομα, ήταν ότι φορούσε ένα κίτρινο φόρεμα. Εξ αιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, το παιδί ονομάστηκε «Το Κίτρινο Παιδί» (The Yellow Kid). Οι ιστορίες με τα κατορθώματα και τις πονηριές του ήρωα αυτού, έγιναν δημοφιλείς, αυξάνοντας και τις πωλήσεις της εφημερίδας.

Βλέποντας την επιτυχία του Κίτρινου Παιδιού, σύντομα κι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να υιοθετήσουν την συνταγή των εικονογραφημένων ιστοριών. Μόνο που τώρα το Κίτρινο Παιδί, δεν πρωταγωνιστούσε σε αθώες και αστείες ιστορίες, αλλά σε ιστορίες πάσης φύσεως θεματολογίας, με μια ιδιαίτερη «προτίμηση» στα εικονογραφημένα σκάνδαλα, ενώ ήδη κάνουν την εμφάνισή τους και τα γνωστά συννεφάκια κειμένου, για την απόδοση των διαλόγων.

Η πρακτική αυτή των εφημερίδων, καυτηριάστηκε έντονα και εξ αιτίας του Κίτρινου Παιδιού, που εξέφραζε πλέον μια καινούργια νοοτροπία και αποτέλεσε «όπλο» του εκδοτικού ανταγωνισμού και πολέμου, γεννήθηκαν οι όροι «Κίτρινος Τύπος» και «Κίτρινη Δημοσιογραφία», οι οποίοι προκάλεσαν εντύπωση τότε κι έμειναν στην ιστορία.

Όχι στη μανία καθαριότητας των γονέων

Η μανία με την καθαριότητα δεν είναι κατ' ανάγκην καλό πράγμα. Οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά να λερώνονται, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ο οργανισμός των παιδιών που είναι υπερβολικά καθαρά, έχει μειωμένη ικανότητα αντίστασης στις μολύνσεις και αποκατάστασης των επιφανειακών τραυμάτων.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, υπό τον καθηγητή Ρίτσαρντ Γκάλο και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature Medicine", σύμφωνα με το BBC.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υπερβολική καθαριότητα οδηγεί σε μειωμένη ικανότητα του δέρματος να αυτοθεραπεύεται. Τα συνήθη βακτήρια που ζουν πάνω στο ανθρώπινο δέρμα, βοηθούν στην καταπολέμηση μιας φλεγμονής όταν ο άνθρωπος τραυματιστεί (κοπεί, γρατσουνιστεί κλπ.). Τα βακτήρια μετριάζουν την υπερ-αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση της πληγής.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς γιατρούς, η νέα έρευνα έρχεται να παράσχει μια ερμηνεία για τη λεγόμενη "υπόθεση υγιεινής", σύμφωνα με την οποία η έκθεση σε μικρόβια και άλλους μικρο-οργανισμούς κατά την παιδική ηλικία βοηθά το σώμα έναντι των διαφόρων αλλεργιών. Πολλοί επιστήμονες πλέον πιστεύουν ότι η εμμονή του σύγχρονου πολιτισμού στην καθαριότητα ευθύνεται για την πρόσφατη "έκρηξη" των αλλεργιών στις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα κοινό βακτήριο, ο σταφυλόκοκκος, μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία εξέλιξης μιας φλεγμονής. Μελετώντας κύτταρα ποντικιών και ανθρώπων, οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτό συμβαίνει, επειδή τα βακτήρια παράγουν ένα μόριο (LTA) που δρα στα κερατινοκύτταρα, δηλαδή τα κύρια είδη κυττάρων που υπάρχουν στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας. Το μόριο αυτό εμποδίζει τα κερατινοκύτταρα να αντιδράσουν με μια ανεξέλεγκτη αντιφλεγμονώδη δράση, που τελικά θα προκαλέσει επιδείνωση του προβλήματος (π.χ. φούσκωμα της πληγής).

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γκάλο, η νέα έρευνα αποκαλύπτει τη μοριακή βάση για την κατανόηση της "υπόθεσης υγιεινής", καθώς επίσης φέρνει στο φως άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία για τον μηχανισμό αποκατάστασης ενός τραύματος από τον ίδιο τον οργανισμό. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η έρευνα θα βοηθήσει στην ανακάλυψη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τις φλεγμονές του δέρματος.

Από πού πηγάζει το φως που βλέπουμε τη νύχτα στα απόνερα των πλοίων;


Προέρχεται από φωτεινό πλαγκτόν.

Όταν δημιουργείται τοπικά ανατάραξη από την κίνηση της προπέλας ή από τα απόνερα ενός πλοίου, το πλαγκτόν εκπέμπει φως στο πλαίσιο ενός αυτόματου μηχανισμού που ενεργοποιείται για να αποφύγει ο οργανισμός τα αρπακτικά. Η λάμψη προέρχεται από σύνολο χημικών ουσιών οι οποίες αντιδρούν στο οξυγόνο γι' αυτό και παράγουν φως. Το πλαγκτόν αναπληρώνει διαρκώς τα αποθέματά του. Ορισμένα είδη διαθέτουν ειδικούς αδένες που εκκρίνουν τις συγκεκριμένες ουσίες, ενώ οι σαρκοβόροι οργανισμοί το αποκτούν αφού τους τρώνε πρώτοι. Το φως είναι ορατό από μεγάλη απόσταση. Το τελευταίο γερμανικό υποβρύχιο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς τη θέση του "πρόδωσε" το πλαγκτόν τέτοιου είδους.

Τα βρήκε μπαστούνια

ΜονομαχίαΧρησιμοποιούμε σήμερα την παροιμιώδη φράση «τα βρήκα μπαστούνια», όταν θέλουμε να πούμε ότι συναντήσαμε σοβαρά εμπόδια και δυσκολίες σε κάτι που επιχειρήσαμε να κάνουμε. Ο πολύς κόσμος, πιστεύει λανθασμένα ότι με τον όρο «μπαστούνια» εννοούνται οι φιγούρες τις τράπουλας ή τα πραγματικά μπαστούνια (μαγκούρες), κάτι όμως το οποίο δεν είναι σωστό.

Η προέλευση της φράσης ανάγεται σε ένα πραγματικό γεγονός, που έλαβε χώρα κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από μια μονομαχία.

Εκατό χρόνια μετά το πάρσιμο του φρουρίου της Ακροκορίνθου από το Λέοντα το Σγουρό, οι Φράγκοι γιόρτασαν στην Κόρινθο με μεγάλη τελετή αυτή την επέτειο. Οι ευγενείς έκαναν ιππικούς αγώνες κάτω από τα βλέμματα των ωραίων γυναικών. Νικητές ξεχώρισαν δυο: Ο Ελληνογάλλος δούκας των Αθηνών Γουίδος -μόλις 20 χρονών- και ο Νορμανδός Μπουσάρ, φημισμένος καβαλάρης και οπλομάχος.

Εκείνη την ημέρα κάλεσε σε μονομαχία ο «Μπάιλος» του Μορέα, Νικόλαος Ντε Σαιντομέρ, τον παλατίνο της Κεφαλλονιάς Ιωάννη, που φοβήθηκε τη δύναμη του αντιπάλου του κι αρνήθηκε να χτυπηθεί με την πρόφαση ότι το άλογό του ήταν αγύμναστο. Αλλά ο Μπουσάρ τον ντρόπιασε μπροστά σε όλους, γιατί ανέβηκε πάνω σ’ αυτό το ίδιο το άλογο κι έκανε τόσα γυμνάσματα, ώστε να κινήσει το θαυμασμό των θεατών. Ύστερα, καλπάζοντας γύρω από την κονίστρα, φώναξε δυνατά: «Να το άλογο που μας παρέστησαν αγύμναστο».

Αυτό βέβαια, ήταν αρκετό για να προκαλέσει το θανάσιμο μίσος του Ιωάννη, ο οποίος έστειλε κρυφά έναν υπηρέτη του για να αλλάξει τα δυο ξίφη του Μπουσάρ με δυο πανομοιότυπα, αλλά ξύλινα, αυτά δηλαδή που είχαν για να γυμνάζονται οι αρχάριοι. Τα ξύλινα αυτά ξίφη τα ονόμαζαν «μπαστέν» και οι Έλληνες τα έλεγαν «μπαστούνια».

Όταν ο υπηρέτης κατάφερε να τα αλλάξει, ο Ιωάννης κάλεσε τον Μπουσάρ αμέσως σε μονομαχία. Ανύποπτος εκείνος τράβηξε το πρώτο ξίφος του και το βρήκε ξύλινο. Τραβά και το δεύτερο, κι αυτό «μπαστούνι». Και τα δυο τα βρήκε «μπαστούνια». Ο Ιωάννης κατάφερε τότε να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.

Από τότε έμεινε η φράση: «Τα βρήκε μπαστούνια» και φυσικά δεν έχει σχέση με τα τραπουλόχαρτα ή τα μπαστούνια που γνωρίζουμε.

Οι λίμνες, αφού είναι πιο κρύες στον πυθμένα, γιατί αρχίζουν να παγώνουν από την επιφάνεια;


Όταν κάνουμε βουτιά σε μια λίμνη, όντως στο βυθό κρυώνουμε περισσότερο από ό,τι στην επιφάνεια, καθώς το κρύο νερό είναι γενικά πιο πυκνό από το ζεστό, με αποτέλεσμα να βυθίζεται.

Όμως, αυτό ισχύει μόνο όταν η θερμοκρασία του νερού ξεπερνάει τους 4οC. Αν ήμασταν αρκετά τολμηροί και κολυμπούσαμε σε πιο κρύα νερά, θα διαπιστώναμε ότι όσο περισσότερο βυθιζόμαστε τόσο πιο ζεστά γίνονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό φτάνει στη μέγιστη πυκνότητά του στους 4οC. Κάτω από αυτή τη θερμοκρασία η πυκνότητά του αρχίζει και πάλι να μειώνεται. Το νερό γύρω στους 0οC είναι λιγότερο πυκνό από το νερό που η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 0οC μέχρι 4οC, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει προς την επιφάνεια. Όταν φτάσει σε σημείο να παγώσει, διαστέλλεται, οπότε εξακολουθεί να είναι λιγότερο πυκνό και παραμένει στην επιφάνεια.

Κτήρια “αόρατα” σε σεισμούς

Ουρανοξύστης

Μετά τον “μανδύα αορατότητας” πάνω στον οποίο εργάζονται πυρετωδώς οι επιστήμονες, με στόχο μελλοντικά να μετατρέπουν οποιοδήποτε αντικείμενο σε αόρατο, τώρα οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τρόπο να κάνουν ουσιαστικά τα κτίρια “αόρατα” στους σεισμούς!

Αν τελειοποιηθεί, η “μαγική” συσκευή θα μπορεί να προστατεύσει από το πιο μικρό σπίτι μέχρι τον πιο μεγάλο ουρανοξύστη, ακόμα και από τον πιο ισχυρό σεισμό.

Οι σεισμοί, το φως του ήλιου και το ραδιόφωνο έχουν ένα κοινό σημείο: όλα διαδίδονται μέσω κυμάτων. Η μόνη διαφορά, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι τα σεισμικά κύματα είναι τόσο ισχυρά [η ενέργειά τους μπορεί να ισοδυναμεί με αρκετές πυρηνικές βόμβες], που είναι σε θέση να ταρακουνούν τα κτίρια.

Μία ομάδα επιστημόνων από το γαλλικό πανεπιστήμιο της Αιξ-Μασσαλίας και το βρετανικό πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ανέπτυξαν ένα “φράγμα” που απομονώνει τα κτίρια από την επίδραση των σεισμικών κυμάτων, με συνέπεια τα κτίρια να μην “νιώθουν” τον σεισμό. Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό φυσικής “Physical Review Letters”.

Η πρωτότυπη τεχνολογία βασίζεται σε μία ιδέα ανάλογη με αυτή που έχει εφαρμοστεί στα “αόρατα” από τα ραντάρ μαχητικά αεροσκάφη [Stealth], τα οποία χρησιμοποιούν συνδυασμούς ειδικά διαμορφωμένων και κατασκευασμένων υλικών που απορροφούν τα σήματα του ραντάρ και τα εκτρέπουν από την πορεία τους.

Στην περίπτωση των σεισμών, η νέα τεχνολογία κάνει κάτι παρόμοιο. Χρησιμοποιώντας κομπιούτερ, οι ερευνητές κατασκεύασαν το μοντέλο μίας συσκευής που αποτελείται από διαδοχικούς ομόκεντρους δακτυλίους πλαστικού, χαλκού και τεσσάρων άλλων μετα-υλικών διαφορετικής ευκαμψίας, που όλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να “εξοστρακίζουν” με αβλαβή τρόπο τα επερχόμενα σεισμικά κύματα.

Σε μία σειρά από προσομοιώσεις στον υπολογιστή, οι ερευνητές βομβάρδισαν το δακτύλιο γύρω από ένα κτίριο με το ισοδύναμο επιφανειακών σεισμικών κυμάτων διαφόρων συχνοτήτων [30 έως 150 Hertz]. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι προστατευτικοί δακτύλιοι απορρόφησαν και εξέτρεψαν από την πορεία τους τα κύματα του σεισμού, χωρίς ουσιαστικά να ενοχλήσουν καθόλου το κτίριο στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τα κτίρια του μέλλοντος θα μπορούσαν να είναι εφοδιασμένα με τέτοιους δακτυλίους προστασίας, που θα τα κάνουν “αόρατα” στους σεισμούς.

“Επαναστατική” χαρακτήρισαν την ιδέα ο φυσικός Τζον Πέντρι του Imperial College του Λονδίνου και ο φυσικός Ουλφ Λέοναρντ του πανεπιστημίου Σεν Άντριους της Σκωτίας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία του περιοδικού “Science”. Πριν τρία χρόνια ο Πέντρι, ο Λέοναρντ και συνεργάτες τους ήσαν οι πρώτοι που, σε ξεχωριστές εργασίες τους στο “Science”, δημοσίευσαν τις πρώτες προτάσεις για τη δημιουργία συσκευών “αορατότητας”.

Στο μεταξύ διάστημα, η ιδέα έχει γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη διεθνώς και ήδη αναπτύσσονται τεχνολογίες για επίτευξη “αορατότητας” όχι μόνο σε σχέση με τα κύματα του φωτός, αλλά επίσης όσον αφορά τα κύματα του ήχου, τα κύματα του νερού και, τώρα πλέον, τα κύματα των σεισμών. Στην τελευταία πάντως περίπτωση, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να κατασκευαστεί η πρώτη πραγματικά λειτουργική συσκευή προστασίας από τα σεισμικά κύματα.

funwall

Ακούρευτος επί 60 χρόνια για χάρη… των ασθενών του

Ένας 79χρονος Κινέζος γιατρός πιστεύει πως αν κουρευτεί, τότε οι ασθενείς του θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν άσχημα. Στο… συμπέρασμα αυτό κατέληξε πριν από 60 ολόκληρα χρόνια και από τότε δεν έχει αφήσει κανέναν να πειράξει τα μαλλιά του. Ο 79χρονος Πενγκ Φου είπε: «Σταμάτησα να κόβω τα μαλλιά μου και οι ασθενείς μου γίνονταν καλύτερα. Τα φάρμακά μου έγιναν περισσότερο αποτελεσματικά από τότε. Δε θα κόψω τα μαλλιά μου ποτέ!» Τα μαλλιά του Φενγκ ζυγίζουν ούτε λίγο, ούτε πολύ 3,6 κιλά και φτάνουν σε μήκος τα 3 μέτρα.
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Το ταχύτερο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο μοντελισμού !


Η μέγιστη ταχύτητα την οποία ανέπτυξε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο μοντελισμού με μπαταρία , είναι 216,29 χλμ. /ώρα , και πραγματοποιήθηκε από ένα αυτοκίνητο , κλίμακας 1:10 , Association Nitro TC3 , το οποίο κατασκεύασε και κατεύθυνε ο Νίκ Κέις (ΗΠΑ) , στο Auto Club Dragway , στη Φοντάνα της Καλιφόρνια , στις 20 Ιουλίου 2007 !
Πηγή : Guinness world records 2009
mantatanews

Κοσμήματα φτιαγμένα με ανθρώπινα δόντια και μαλλιά

Ο αργυροχρυσοχόος Polly van der Glas, κατασκευάζει κοσμήματα τα οποία έχουν μια ιδιαιτερότητα. Αντί για πολύτιμους λίθους στα κοσμήματα του, χρησιμοποιεί δόντια και μαλλιά. Τα δόντια, όπως υποστηρίζει, τα συλλέγει απ' όλη την Μελβούρνη τα οποία τα αποστειρώνει πριν τα χρησιμοποιήσει, ενώ τα μαλλιά μερικές φορές εισάγονται από την Κίνα και την Ινδία.
(Γιατί ως γνωστόν ότι στην Μελβούρνη βρίσκεις δόντια παντού στον δρόμο, αλλά όχι τρίχες, αφού όλοι είναι φαλακροί!!!)πηγή : [link]
.psaxtiria.

bloody brain shooter.

Αυτό που βλέπετε μέσα στα σφηνάκια στην παραπάνω φωτογραφία, -όσο κι αν μοιάζει-, δεν πρόκειται για μυαλά, αλλά για έναν έξυπνο συνδυασμό από ποτά, που δημιουργούν αυτό το "τρομαχτικό" θέαμα.

Τα υλικά που χρειάζεστε για να το δημιουργήσετε είναι :

1 1/4 oz. strawberry vodka such as Stoli
1/8 oz. Rose’s lime juice
3/4 oz. Bailey’s Irish Cream
Splash of grenadine

Την διαδικασία παρασκευής του εν' λόγο ποτού, μπορείτε να να την δείτε κάνοντας κλικ στην πηγή του άρθρου.

πηγή : [link]

Ανέκδοτο

Ουρά στην τράπεζαΜπαίνει σε μια τράπεζα κάποιος και πάει σε έναν υπάλληλο και του λέει:
- Με συγχωρείτε λίγο, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.
Ο υπάλληλος, χωρίς καν να τον κοιτάξει, πίνοντας τον καφέ του, του απαντά βαριεστημένα:
- Να περιμένετε τη σειρά σας κύριε…

Κοιτάζει κι αυτός πίσω του και δε βλέπει κανέναν άλλο μέσα στη τράπεζα.
Παραξενεμένος ξαναδοκιμάζει:
- Συγνώμη, λίγο θα σας απασχολήσω μόνο…
- Αμάν κύριέ μου, πάλι εσείς; Δε σας είπα να περιμένετε τη σειρά σας;
- Μα…
- Ορίστε, κάντε λίγο υπομονή και θα σας εξυπηρετήσω. Υπομονή…

Σηκώνεται τότε ο τύπος και φεύγει τσαντισμένος. Μετά από μια ώρα ξαναπάει στην ίδια τράπεζα, στον ίδιο υπάλληλο:
- Σας παρακαλώ πολύ, λίγα λεπτά μόνο θέλω να σας απασχολήσω για να μου λύσετε μια απορία.
- Μα εσείς κύριέ μου ΔΕΝ υποφέρεστε! Τί τρόπος είναι αυτός; Εδώ υπάρχει μια τάξη. Καθίστε και περιμένετε λίγο στην ουρά, να έρθει η σειρά σας και αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου!

Κάνει λοιπόν ο τύπος έναν κύκλο μες την τράπεζα, πάει από πίσω και χώνει μια καρπαζιά στον υπάλληλο.
- Ποιος το ‘κανε αυτό;
Κοιτάζει κι τύπος γύρω για λίγο και λέει ειρωνικά:
- Ε, που να ξέρω ρε φίλε, της πουτάνας γίνεται εδώ μέσα…

Οικολογικό πλαστικό...

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή πλαστικού φιλικού προς το περιβάλλον. Ομάδα επιστημόνων από τη Ν. Κορέα, κατάφερε να παρασκευάσει τα πολυμερή που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του πλαστικού παρακάμπτοντας τα χημικά παράγωγα των ορυκτών καυσίμων. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να παράγεται ένα πλαστικό βιοδιασπώμενο με χαμηλή περιεκτικότητα σε τοξικές ουσίες.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στο πολυγαλακτικό οξύ (PLA), ένα βιοπολυμερές, το οποίο προσφέρει τη λύση για την παραγωγή πλαστικών μέσω φυσικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Οι πολυεστέρες και τα υπόλοιπα πολυμερή που χρησιμοποιούμε καθημερινά αποτελούν κατά κύριο λόγο προϊόντα ορυκτών ελαίων που προέρχονται από χημικές διεργασίες ή τη διαδικασία της διύλισης», αναφέρει στο δελτίου τύπου ο επικεφαλής της έρευνας, δρ Σανγκ Γιουπ Λι.
thenewsbus

Πόση ώρα κοιτάμε το αντίθετο φύλλο;

Τα Kodak Lens Vision Centers της Βρετανίας έκαναν μιά έρευνα σε 3000 άτομα, από 18 ως 50 ετών, από την οποία προέκυψαν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Το θέμα ήταν, πόσην ώρα διαθέτει κανείς γιά να κοιτάξει άτομα του αντίθετου φύλου. Ο μέσος άνδρας, λοιπόν, καθημερινά θαυμάζει 10 γυναίκες, τις οποίες κοιτάζει γιά 43 λεπτά συνολικά. Αυτό μας... κάνει περίπου 11 ημέρες το χρόνο. Οι μισοί άνδρες της έρευνας παραδέχτηκαν ότι αυτό που κοιτάζουν πρώτα είναι το σώμα. Όσο γιά τις γυναίκες, διαθέτουν λιγότερο από το μισό χρόνο των ανδρών, 20 λεπτά την ημέρα δηλαδή, γιά να κοιτάξουν άτομα του αντίθετου φύλου. Το πρώτο πράγμα που προσέχουν είναι τα μάτια. Το 16% των γυναικών δήλωσε ότι αισθάνονται άβολα όταν τις κοιτάνε, και το 20% ότι βρίσκουν ενοχλητικό το να τις κοιτάζει κάποιος. Τέλος, το 35% των ατόμων που απάντησαν, είχαν δημιουργήσει σχέση με κάποιον που είχαν προσέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
DinatosΧρειαζόμαστε πέντε πλανήτες...

Αν όλοι οι κάτοικοι της Γης ζούσαν όπως ο μέσος Αμερικανός, θα χρειάζονταν 5 πλανήτες για να αναπαραχθούν οι πηγές ενέργειας και τροφίμων που καταναλώθηκαν και για να απορροφηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ο πλανήτης μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις οικολογικές επιπτώσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και χρειάζεται 18 μήνες για να αναπαράγει τους πόρους που οι άνθρωποι καταναλώνουν σε ένα χρόνο, σύμφωνα με μελέτη ανεξάρτητης αμερικανικής ερευνητικής ομάδας.Τα στοιχεία που συγκέντρωσε από περίπου εκατό χώρες το Global Footprint Network, δείχνουν ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν τους πόρους και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα με ένα ρυθμό 44% ταχύτερο από αυτόν που η Γη μπορεί να ανανεώσει και να απορροφήσει.Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις χώρες σε ό,τι αφορά την οικολογική συμπεριφορά των ανθρώπων. Για παράδειγμα, αν όλοι οι κάτοικοι της Γης ζούσαν όπως ο μέσος Αμερικανός, θα χρειάζονταν πέντε πλανήτες για να αναπαραχθούν οι πηγές ενέργειας και τροφίμων που καταναλώθηκαν και για να απορροφηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.Σε περίπτωση που ζούσαν όπως ο μέσος Ευρωπαίος θα ήταν αναγκαίοι δυόμιση πλανήτες, υπολόγισαν οι εισηγητές της μελέτης.Το Global Footprint Network, με βάση το Οκλαντ της Καλιφόρνιας, υπολογίζει από το 2003 το «οικολογικό αποτύπωμα» σε περισσότερες από εκατό χώρες. Ο δείκτης αυτός αναφέρεται στην έκταση παραγωγικής γης, πόσιμου νερού και θάλασσας που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε ενέργεια και νερό, συνυπολογίζοντας τις εκπομπές ρύπων και την έκταση που χρειάζεται για την απόθεση των απορριμμάτων.

Διεθνής Ημέρα Βουνών 11/12

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ των ΙΜΑΛΑΙΩΝ ....%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf Pictures, Images and Photos
idiadromi

Μερικά παιδιά εύχονται οι γονείς τους να ήταν ζώα !!!

Σήμερα είναι -κατά την UNICEF- η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και αντί για ευχές που δεν σημαίνουν τίποτε σε τελική ανάλυση, προτίμησα να σας δείξω αυτό το σποτάκι που είχε γυριστεί από το Αγγλικό Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Δείτε το:KENTPI

Η Πυθία και οι χρησμοί της

Η Πυθία δίνει χρησμόΠριν λίγους μήνες είχε κάνει την εμφάνισή της, μια ιστοσελίδα αρκετά πρωτότυπη θα έλεγα.
Ο τίτλος της είναι «Πυθία online».
Η ιστοσελίδα αυτή, είχε αναλάβει τον ρόλο του…διαδικτυακού Μαντείου των Δελφών δίνοντας «χρησμούς».
Σήμερα υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες που «απαντάνε» σε πάσης φύσεως ερωτήσεις. Οι ιστοσελίδες αυτές βασίζονται σε αλγόριθμους και φυσικά δίνουν αυτοματοποιημένες απαντήσεις.
Η πρωτοτυπία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρισκόταν στο γεγονός, ότι τους «χρησμούς» δεν τους έδινε κάποιος αλγόριθμος, αλλά κάποιο φυσικό πρόσωπο, που είχε αναλάβει τον ρόλο της «Πυθίας» (συμβατικά, ας θεωρήσουμε ότι είναι γυναίκα).
Απ’ ότι φαίνεται, η ιστοσελίδα αυτή δεν κρατήθηκε ενεργή για μεγάλο διάστημα, καθώς έγινε σύντομα γνωστή σε διάφορα ελληνικά forum και τα μέλη αυτών, άρχισαν να «βομβαρδίζουν» την Πυθία με κάθε είδους ερωτήσεις, στις οποίες έδινε συνήθως κάποιον πικρόχολο «χρησμό» συνοδευόμενο από «δολοφονικό» (και πολλές φορές εύστοχο) χιούμορ.
Από ένα σημείο και μετά, η Πυθία μάλλον τα «έπαιξε», καθώς δεν τους προλάβαινε όλους και ανέστειλε την λειτουργία της ιστοσελίδας.
Εν τω μεταξύ, κάποιοι απ’ τους «χρησμούς» αυτούς είχαν δημοσιευτεί στα επιμέρους forum, από τα μέλη που έκαναν τις ερωτήσεις.
Ένα μικρό «ανθολόγιο» με κάποιες απ’ αυτές τις ερωτήσεις, μαζί με τους «χρησμούς» που δόθηκαν, αναδημοσιεύονται σήμερα εδώ:

Ερώτηση: Πως με λένε;
Χρησμός: Δες τι γράφει η ταυτότητα.

Ερώτηση: Τι φοράω;
Χρησμός: Δεν θα τα έλεγες και ρούχα πάντως.

Ερώτηση: Θα περάσω στο πανεπιστήμιο;
Χρησμός: Ευτυχώς για την ακαδημαϊκή κοινότητα, όχι.

Ερώτηση: Πότε θα πάρω το πτυχίο μου;
Χρησμός: Όχι πολύ σύντομα.
Ερώτηση: Θα το πάρω τουλάχιστον μέσα στο 2009;
Χρησμός: Αυτό είναι πολύ σύντομα, ανέτρεξε σε προηγούμενο χρησμό.

Ερώτηση: Το «κάνεις» από κει που κλάνεις;
Χρησμός: Καλό θα ήταν να ελαττώσεις τις τσόντες που βλέπεις.

Ερώτηση: Ποιο είναι το μικρό όνομα του Μητσοτάκη;
Χρησμός: Μαρίκα.

Ερώτηση: Θα ακριβήνει η βενζίνη;
Χρησμός: Πάρε ποδήλατο καλύτερα.

Ερώτηση: Γιατί κάνεις 3 ώρες να απαντήσεις;
Χρησμός: Άμα δεν σου αρέσει, πάρε τηλέφωνο τον Χορταρέα.

Ερώτηση: Τι προφυλακτικό να πάρω;
Χρησμός: Ότι και να πάρεις αχρείαστο θα είναι. Πάρε λίγα και φτηνά.

Ερώτηση: Καμιά γκόμενα θα βρω;
Χρησμός: Μόνο στη φαντασία σου.

Ερώτηση: Ιle jezykow potrafisz rozmawiac? (πόσες γλώσσες μιλάς;).
Χρησμός: Περισσότερες από εσένα.

Ερώτηση: Χτες έφαγα σκατά. Λέω σήμερα να φάω σκατά με φράουλες. Τι λες;
Χρησμός: Βελτιώνεσαι.

Ερώτηση: Πόσο την έχω;
Χρησμός: Αν περιοριστείς στο κατούρημα, μια χαρά είναι.

Ερώτηση: Πότε θα παντρευτώ;
Χρησμός: Το πραγματικό ερώτημα είναι, πόσες φορές.

Ερώτηση: Πότε θα γαμήσω;
Χρησμός: Σύντομα, αλλά χωρίς δεύτερο άτομο.

Ερώτηση: Πότε θα σταματήσει να κάνει ζέστη;
Χρησμός: Μόλις πέσει η θερμοκρασία.

Ερώτηση: Τελικά ο Ρένος είναι γκέι;
Χρησμός: Δεν θα τον έλεγες και στρέιτ.

Ερώτηση: Πότε θα δω χαρά στα σκέλια μου;
Χρησμός: Όταν ζωγραφίσεις ένα μουστάκι με μαρκαδόρο.

Ερώτηση: Όσοι ασχολούνται μαζί σου τι είναι;
Χρησμός: Αργόσχολοι.

Ερώτηση: Είναι καθαρό το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου;
Χρησμός: Όσο το Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας.

Ερώτηση: Πότε θα γυρίσει ο τροχός, να γαμήσει ο φτωχός;
Χρησμός: Ελπίζω να μην βιάζεσαι.

Ερώτηση: Δώσε μου τα νούμερα του Τζόκερ.
Χρησμός: Εσύ είσαι ο Τζόκερ και τα νούμερα είναι οι υπόλοιποι φίλοι σου.

Ερώτηση: Πότε θα σταματήσει η τιμή του πετρελαίου να εκτινάσσεται στα ύψη;
Χρησμός: Όταν βρει ταβάνι.

Ερώτηση: Θα πάρει φέτος ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα;
Χρησμός: Θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;

Ερώτηση: Θα φύγω ποτέ από την γενιά των 700 ευρώ;
Χρησμός: Ναι, όταν περάσεις στην γενιά του ταμείου ανεργίας.

Ερώτηση: Πότε θα πάω διακοπές;
Χρησμός: Γιατί τώρα δουλεύεις;

Ερώτηση: Πιστεύεις οτι θα πετύχουμε σαν συγκρότημα με το όνομα «Hybris»;
Χρησμός: Δεν θα πετύχετε όποιο κι αν είναι το όνομα.

Ερώτηση: Πότε θα τελειώσει το «Lost»;
Χρησμός: Μόνος ο Μάκης ξέρει.

Ερώτηση: Θα περάσω στη βρεφονηπιοκομική Θεσσαλονίκης;
Χρησμός: Δυστυχώς για τα βρέφη, ναι.

Ερώτηση: Άμα πέσω στο κενό πάω εγώ προς τη γη και όχι αυτή σε εμένα;
Χρησμός: Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς.

Ερώτηση: Ο ίδιος με το μεσημέρι είσαι; Δεν βαριέσαι;
Χρησμός: Γιατί εσύ άλλαξες από το μεσημέρι;

Ερώτηση: Πόσο «καμμένος» μπορεί να είσαι για να κάθεσαι να απαντάς στην παπαριά του καθενός;
Χρησμός: Μη σε κρατάμε κιόλας.

Ερώτηση: Παίρνεις πολλά για να απαντάς στην κάθε μαλακία που σε ρωτάνε;
Χρησμός: Πολλά, αν σκεφτείς ότι πληρώνομαι αναλογικά με την ηλιθιότητα της ερώτησης.

Ερώτηση: Τελικά είσαι και πολύ καράφλας, ε;
Χρησμός: Με αυτά που ακούω…

Γιατί τα δόντια δεν ξαναφυτρώνουν, όπως τα μαλλιά και τα νύχια;


Τα μαλλιά και τα νύχια είναι στην ουσία απλές πρωτεϊνικές δομές που προεξέχουν από τους θύλακες της τρίχας και τη μήτρα του νυχιού αντίστοιχα. Τα δόντια είναι αρκετά πιο πολύπλοκα.

Σε κάποια ζώα, όπως τα άλογα, τα δόντια μεγαλώνουν ώστε να αντισταθμίσουν τη φθορά από τη μάσηση της χλόης. Τα δόντια των αλόγων αποτελούνται από αλλεπάλληλα οριζόντια στρώματα αδαμαντίνης και οδοντίνης. Καθώς η οδοντίνη φθείρεται γρηγορότερα, η αδαμαντίνη προεξέχει, έτσι ώστε το δόντι να διατηρεί την κοφτερή επιφάνειά του. Στους καρχαρίες τα δόντια αναγεννιούνται, καθώς πέφτουν και αντικαθίστανται από καινούρια που μεγαλώνουν από κάτω. Επειδή ο άνθρωπος δε χρησιμοποιεί τα δόντια για να σκοτώσει τη λεία του ή να αλέσει τις σκληρές ίνες των φυτών, αντικαθίστανται μόνο μία φορά.

Είναι δυνατή η παρθενογένεση στα φυτά;


Η παρθενογένεση είναι πολύ σπανιότερη στα φυτά απ’ ό,τι στα ζώα και παρατηρείται κυρίως στις κατώτερες μορφές.

Οι θηλυκοί γαμέτες, οι οποίοι αναγνωρίζονται από τη μορφολογία τους, διαφοροποιούνται και μετατρέπονται σε έναν ψευδοζυγώτη που δίνει μερικές φορές σπόρια ταυτόσημα με αυτά που προκύπτουν από την αμφιγονική αναπαραγωγή. Στα Αγγειόσπερμα το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο και παρατηρείται κυρίως στην οικογένεια Σύνθετα. Σύμφωνα με την ορολογία της βοτανολογίας, αποτελεί περίπτωση του συνήθους φαινομένου της απομιξίας, κατά το οποίο μερικά φυτά «κυοφορούν» έμβρυα από ωοκύτταρα που δεν έχουν γονιμοποιηθεί. Οι προσπάθειες για την πραγματοποίηση πειραματικής παρθενογένεσης στα φυτά είναι πολύ λιγότερες από τις αντίστοιχες στα ζώα.

Πώς μετράται η θερμοκρασία των αστέρων;


Με οπτικά συστήματα. Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία των αστέρων υπολογίζεται από τα χρώματα της ακτινοβολίας τους, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τη θερμοκρασία της επιφάνειας.

Γιατί τα μάτια των ανθρώπων έχουν μόνο τρία χρώματα;

Βασικό χρώμα της ίριδας είναι το μπλε, το οποίο οφείλεται στο φως που διαθλάται πάνω στις άχρωμες ίνες.

Με αυτές αναμειγνύονται δύο είδη χρωματιστών κυττάρων. Η μαύρη μελανίνη δίνει καστανά μάτια, ενώ η κίτρινη μελανίνη, όταν αναμειγνύεται με την μπλε, δίνει πράσινα μάτια. Διαφορετικές ποσότητες από κάθε χρώμα δίνουν διαφορετικές αποχρώσεις

Πού οφείλεται η αύξηση της έντασης των τυφώνων;


Οφείλεται στις εκπομπές αερίων που προέρχονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα οκτώ διεθνών ερευνητικών ινστιτούτων. Επιστήμονες από τις HΠA, τη Βρετανία και τη Γερμανία, εκτιμούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Επίσης επισημαίνουν ότι σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ακριβώς αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας ευνοούν τη δημιουργία ισχυρών τροπικών τυφώνων και καταιγίδων. Άλλωστε και η εκδήλωση των σαρωτικών τυφώνων Kατρίνα και Φλοράνς έχει αποδοθεί στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Γιατί τα φυτά στρέφονται προς το φως;


Το φαινόμενο που ωθεί τα φυτά να κατευθύνονται προς μια φωτεινή πηγή ονομάζεται φωτοτροπισμός και το είχε επισημάνει ο Κάρολος Δαρβίνος από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Μέχρι τότε ήταν γνωστό ότι το φαινόμενο σχετιζόταν με την εμφάνιση της φυτικής ορμόνης αυξίνης, η οποία επιμηκύνει τα φυτικά κύτταρα. Ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η φωτοδεκτική ουσία, η ευαίσθητη στο φως ουσία στην οποία οφείλεται το φαινόμενο. Πρόσφατα Ελβετοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατεύθυνση που επιλέγουν τα φυτά οφείλεται στη δράση δύο πρωτεϊνών: των φωτοτροπινών και των φωτοχρωμιών. Οι φωτοτροπίνες επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών στο μέρος του φυτού που εκτίθεται σε μια φωτεινή πηγή. Το αποτέλεσμα; Τα κύτταρα στην πλευρά του φυτού που βρίσκεται στη σκιά επιμηκύνονται περισσότερο από τα άλλα και ωθούν το φυτό να κατευθυνθεί προς το φως.

Ταυτόχρονα, τα φωτοχρώμια ενισχύουν τη δράση των φωτοτροπινών, αναστέλλοντας την τάση του φυτού να αναπτύσσεται κάθετα και ενισχύοντας την κίνησή του προς τη φωτεινή πηγή.

Βράζει το νερό σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας;


Το νερό βράζει ακόμα κι αν υπάρχει έλλειψη βαρύτητας, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Στη θέση των μυριάδων φυσαλίδων που ανεβαίνουν ταχύτατα προς την επιφάνεια του νερού, η θερμότητα δημιουργεί μια μεγάλη φυσαλίδα αέρα που πλέει στο βάθος του δοχείου και περιβάλλεται από άλλες μικρότερες.


Η διαφορά οφείλεται στο ότι στη Γη το ζεστό νερό ανεβαίνει προς τα πάνω. Άρα όταν η κατσαρόλα είναι στη φωτιά, το υγρό που είναι πιο κοντά στην πηγή της θερμότητας κινείται προς τα πάνω και τη θέση του παίρνει το ψυχρότερο νερό.

Αυτό με τη σειρά του θερμαίνεται, δημιουργώντας μια κυκλική κίνηση που έχει ως αποτέλεσμα την ομοιόμορφη θέρμανση και την άνοδο στην επιφάνεια των φυσαλίδων του αέρα. Αντίθετα, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας το νερό δε θερμαίνεται ομοιόμορφα.

Η θερμική πηγή ζεσταίνει μόνο το νερό που βρίσκεται κοντά της και δημιουργεί φυσαλίδες που συνενώνονται, ενώ τα μέρη του νερού που βρίσκονται μακρύτερα μένουν σχετικά ψυχρά. Τα πρώτα πειράματα στο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1992-1996, άρα ο τρόπος με τον οποίο το νερό βράζει στο διάστημα μπορεί να θεωρηθεί πρόσφατη ανακάλυψη.

Γιγάντιο παγόβουνο 140 τετρ. χιλιομ. αποσπάστηκε πριν 10 χρόνια από την Ανταρκτική και κινείται προς την Αυστραλία!

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο γιγαντιαίο παγόβουνο, έκτασης 140 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που κινείται αργά αλλά σταθερά από την Ανταρκτική προς την Αυστραλία.

Σύμφωνα πάντως με τον Αυστραλό παγετωνολόγο Νιλ Γιανγκ, ο οποίος εντόπισε το παγόβουνο και το παρακολουθεί, μέσω δορυφόρου, εδώ και δυο εβδομάδες, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο, που συμβαίνει μια φορά κάθε αιώνα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο τεράστιος όγκος πάγου, μήκους 19 χιλιομέτρων και πλάτους 8 χιλιομέτρων, εκτιμάται ότι αποσπάστηκε από την Κρηπίδα Πάγου Ρος της Ανταρκτικής πριν από μια δεκαετία, και μέχρι σήμερα έχει χάσει σχετικά λίγη από τη μάζα του.

Τώρα βρίσκεται 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν θεαθεί ποτέ σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη», δήλωσε ο Νιλ Γιανγκ, προσθέτοντας πως «καθώς το νερό γίνεται όλο και θερμότερο, το παγόβουνο σταδιακά διαλύεται και σχηματίζει εκατοντάδες μικρότερα παγόβουνα στην περιοχή».

το ψαρέψαμε από εδώ

Πιείτε καφέ!! Κάνει καλόΟ καφές φαίνεται πως είναι ο καλύτερος σύμμαχος
των αντρών ενάντια στον καρκίνο του προστάτη αφού μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της πιο επικίνδυνης μορφής του. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αφού παρακολούθησαν περισσότερους από 50.000 άντρες για τέσσερα χρόνια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες καφέ είχαν ώς και 60% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης του πιο επιθετικού τύπου καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου.

«Ο καφές επηρεάζει τόσο το μεταβολισμό της γλυκόζης και της ινσουλίνης όσο και τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών. Ολα τους παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον καρκίνο του προστάτη» εξήγησε η επικεφαλής της μελέτης Κάθριν Γουίλσον, επισημαίνοντας ότι και ο ντεκαφεϊνέ καφές είχε τα ίδια αποτελέσματα. Προς το παρόν ωστόσο, οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ποιο από τα συστατικά του καφέ κάνει τη μεγάλη διαφορά στην υγεία του προστάτη.

trelokouneli

Λύθηκε το μυστήριο με την περίεργη εμφάνιση στον ουρανό της Νορβηγίας!Αυτό που έγινε προχθες το βράδυ και χιλιάδες Νορβηγοί είδαν προκάλεσε τρόμο και πολλές θεωρίες. Ενα μυστήριο φως στον ουρανό, σαν έκρηξη, συνοδευόμενο απο μια μπλε ουρά και σπιράλ κύματα. Κανείς δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Το μυστήριο τελικά λύθηκε και εινα αυτό που είχαμε γράψει απο χθες το μεσημέρι.

Ήταν οντως ρωσικός πύραυλος. Η Ρωσία έκανε ασκήσεις και ένας πύραυλος βγήκε εκτός ελέγχου.

troktiko
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory