Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009

DOG LOVERS & DOG BONUS

Πώς να γνωρίσεις τον άντρα των ονείρων σου πηγαίνοντας βόλτα το σκυλάκι σου;
1..Φρόντισε να μην το εκπαιδεύσεις για φύλακα, γιατί δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν άγνωστο να σε πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.
2. Δεν έχεις δικό σου σκύλο;
Προσφέρσου να βγάλεις βόλτα το σκυλάκι της ηλικιωμένης γειτόνισσας! Που ξέρεις, ίσως ανταμειφθείς για την καλή πράξη σου με κάποια ενδιαφέρουσα γνωριμία.
3. Έσο έτοιμη! Μάθε απέξω το γενεαλογικό δέντρο της κάθε ράτσας μαζί με τα βασικά χαρακτηριστικά της και δείξε στο νέο γνωστό σου πόσο φιλόζωη είσαι δίνοντάς του μερικές συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα τους σκύλου του.
4. Μετά τις τυπικές συστάσεις μεταξύ σκύλων και αφεντικών και αφού ανταλλάξετε μερικές κουβέντες για να σπάσει ο πάγος, πρότεινέ του να συνεχίσετε μαζί τη βόλτα των τετράποδων φίλων σας.
5. Προσοχή: Απόφυγε τα κλισέ υπονοούμενα για ενδεχόμενο ζευγάρωμα των σκυλιών σας, γιατί θεωρούνται ελαφρώς
ξεπερασμένα

DOG BONUS
Γιατί οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν το πλεονέκτημα στον έρωτα;
1. Έχουν μάθει να συζούν με άλλους.
2. Είναι υπεύθυνοι και περιποιητικοί γιατί μην ξεχνάς, τα σκυλιά απαιτούν μεγάλη φροντίδα, ακριβώς όπως οι γυναίκες.
3. Ξέρουν πώς λειτουργεί η σφουγγαρίστρα και η ηλεκτρική σκούπα, αφού σκουπίζουν συνεχώς τις τρίχες και τις ακαθαρσίες των τετράποδων συγκατοίκων τους .


i-diadromi"Μικρό σαλόνι, μέσα σε Η/Υ, που δουλεύει κανονικά!"Βρήκα μέσα από ένα ρώσικο site αυτό το μικρό και χαριτωμένο σαλόνιτο οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα κουτί υπολογιστή!! Τα έπιπλα είναι από αντίστοιχο σπίτι κούκλας και αποτελείται από ένα καναπέ, μια άνετη πολυθρόνα και ένα πορτατίφ το οποίο φωτίζει κανονικά, παίρνοντας ρεύμα από ένα εξάρτημα του υπολογιστή. Αν δώσετε δε, προσοχή στις φωτο, θα δείτε απίστευτες λεπτομέρειες όπως μια μηχανή που βγάζει τσίχλες, μια μικρή Coca cola και τους New York Times πάνω σε μια καρέκλα. Λεπτομέρεια; Ο υπολογιστής δουλέυει

mini room casemod1 Cute Tiny Living Room Inside a PC mini room casemod 31 Cute Tiny Living Room Inside a PC

exypno


Οι 4 Καλύτερες Ερωτήσεις στο Αμερικάνικο Playboy!

Ερώτηση 1η:
Γειά σας. Είμαι με μία 35άρα χωρισμένη αυτή την περίοδο αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Της αρέσει πάρα πολύ ο πεοθηλασμός. Για την ακρίβεια αυτό κάνει όλη μέρα. Κάθομαι στον καναπέ να δω τηλεόραση και αρχίζει! Μάλιστα έχει εξελίξει τόσο πολύ την τεχνική της που μπορεί ενώ γλύφει να βλέπει και τηλεόραση ταυτόχρονα! Πάμε κινηματογράφο και θέλει πάντα να καθόμαστε στις πιο απόμακρες θέσεις, με χαιδεύει μέχρι να μου σηκωθεί και μου λέει: " Δε γίνεται να σε αφήσω τώρα έτσι..." και αρχίζει! Για την ακρίβεια έρχεται σε οργασμό κάθε φορά που το κάνει! Είναι τόσο καλή που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και δεν έχει λερώσει ποτέ ούτε τα ρούχα της, ούτε τα δικά μου! Δεν είχε παιδιά με τον άντρα της και τώρα καταλαβαίνω το γιατί! Πλέον κανουμε μόνο αυτό! Καθόλου παραδοσιακό σεξ! Μία φορα μου το έγλυφε για 8 ώρες συνεχόμενα! Τί να κάνω?
Απάντηση:
Φίλε μου εσύ δε βρήκες γυναίκα! Εσύ βρήκες λαχείο!

Ερώτηση 2η:
Πόσα άτομα πρέπει να το κάνουν για να θεωρηθεί όργιο?
Απάντηση:
Κοίτα, πολλοί λένε ότι χρειάζεται 3 άτομα. Αλλά αυτό δε λέγεται όργιο λέγεται τρίο. Άλλοι λένε 4, αλλά αυτό είναι δύο ζευγάρια. Άλλοι λένε 5, αλλά αυτό είναι ένα τρίο και ένα ζευγάρι! Άλοι 6 αλλά αυτό είναι 2 τρίο ή 3 ζευγάρια κ.ο.κ. Ε, όταν χάσεις το μέτρημα τότε λέγεται όργιο!


Ερώτηση 3η:
Είμαι αρραβωνιασμένος με μία 37άρα και είναι πολύ σέξυ. Το κάνουμε όλη τη μέρα αλλά είτε στοματικά, είτε από πίσω... Δε με αφήνει να το κάνουμε κανονικά γιατί λέει το φυλάει για το γάμο! Δε με αφήνει ούτε να το δω, και όποτε πλησιάζω εκεί κάτω με διώχνει και νευριάζει! Όταν το κάνουμε δε γδύνεται αλλά απλά σηκώνει το φόρεμα... Τί να κάνω! Πρέπει επειγόντως να επιτύχω κολπική διείσδυση!
Απάντηση:
Θα στο θέσω όσο πιο εκλεπτυσμένα γίνεται... Για να υπάρξει κολπική διείσδυση πρέπει να υπάρχει και κόλπος...

Ερώτηση 4η:
Γειά σας. Έχω τα εξής προβλήματα: α) Φοβάμαι τα ερωτικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, β) Εκσπερματώνω πρόωρα, γ) Έχω μικρό πέος.
Απάντηση:
α) Βάλε ένα προφυλακτικό, β) Βάλε δύο προφυλακτικά, γ) Βάλε τρία προφυλακτικα!!!!

souitavip

Αυγά σου καθαρίζουνε;

Μια φορά τον χρόνο, οι Ρωμαίοι γιόρταζαν (για να τιμήσουν την Αφροδίτη και τον Διόνυσο) μ’ έναν πολύ παράξενο τρόπο:
Κάθε 15 Μαΐου, έβγαινε ο λαός στις πλατείες κι άρχιζε έναν «πόλεμο» με…αυγά μελάτα!
Χιλιάδες αυγά ξοδεύονταν εκείνη την ημέρα για διασκέδαση κι ο κόσμος γελούσε ξέφρενα. Τα γέλια αυτά, κάποιες φορές, εξακολουθούσαν για εβδομάδες ολόκληρες.

Στη γιορτή αυτή, δεν έπαιρναν μέρος μόνο οι πολίτες, που ήταν κατώτερης κοινωνικής θέσης, αλλά κι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, στρατηγοί, άρχοντες, Ρωμαίες δέσποινες και αυτοκράτορες καμιά φορά. Π.χ. ο αυγοπόλεμος ήταν μια απ’ τις μεγάλες αδυναμίες του Νέρωνα, που πετούσε αυγά στους αξιωματικούς και στους ακόλουθους των ανακτόρων του, χωρίς να είναι η ημέρα της γιορτής των αυγών.

Για κάποιο διάστημα, η γιορτή αυτή, είχε γίνει δημοφιλής και στο Βυζάντιο. Αναφέρεται σε αρκετά βυζαντινά κείμενα, με δυο-τρία λόγια όμως.

Έτσι, απ’ το περίεργο αυτό έθιμο (που η αιτία του χάνεται στα βάθη των αιώνων), έμεινε η ερωτηματική φράση: «Αυγά σου καθαρίζουνε;».
Την λέμε δε, όταν βλέπουμε να γελά χωρίς προφανή λόγο κι αιτία.

Ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία


Γνωριμία
"Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα χρόνια. Μετά γνωριστήκαμε..." Χαραγμένο στο μνημείο του Αγνωστου Συζύγου.
Απιστία
"Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει" Σάσα Γκιστρί, Γάλλος ηθοποιός που είπε επίσης ότι "η γυναίκα που το σκάει με τον εραστή της δεν εγκαταλείπει τον άνδρα της, τον απαλλάσσει από μια άπιστη σύζυγο."
Ταχύτητα
"Φυσικά και υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις χρήματα και ο οποίος να είναι... πιο γρήγορος και από το e-banking. Ονομάζεται γάμος" Ανώνυμος τραπεζίτης, αποκαλύπτει το υπέρτατο μυστικό που απειλεί τον τομέα εργασίας του.
Θέμα Τύχης
"Μη το σκέφτεσαι, παντρέψου. Αν σου τύχει μια καλή σύζυγος, θα γίνεις ευτυχισμένος. Αν σου τύχει μια κακή σύζυγος, θα γίνει φιλόσοφος" Φράση που αποδίδεται στον Έλληνα φιλόσοφο, Σωκράτη. Μήπως τελικά το κώνειο προήλθε... εκ των έσω;
Ατυχία
"Ήμουν φοβερά άτυχος και με τις δυο μου γυναίκες. Η πρώτη με εγκατέλειψε και η δεύτερη όχι" Πάτρικ Μάρεϊ, πρωταγωνιστής στη δημοφιλή κωμική σειρά "Only Fools and Horses" που παιζόταν στην Αγγλία μέχρι και το 2003.
Μυστικά
"Έχω να σου πω δυο μυστικά, για να διατηρήσεις το γάμο σου σε άψογη κατάσταση. Πρώτον, όποτε έχεις κάνει λάθος, ομολόγησέ το. Δεύτερον, όποτε έχεις δίκιο, βγάλε το σκασμό" Ανώνυμος σύζυγος που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος ώστε να παραμείνει και σύζυγος. Το σκασμό πάντως δεν τον έβγαλε.
Συγχώρεση
"Μια καλή σύζυγος συγχωρεί πάντα τον άντρα της, όταν αυτή κάνει λάθος" Μίλτον Μπερλ, αμερικανός ηθοποιός, παρουσιαστής και stand-up κωμικός. Του αποδίδεται η εξής ιστορία: Όταν είχε πάει να κάνει αίτηση για μια δουλειά, απάντησε όλα τα ερωτήματα μέχρι που έφτασε στο τελευταίο: "Ποιόν να ειδοποιήσουμε σε περίπτωση ατυχήματος;". Απάντησε: "Όλους όσους μπορείτε να δείτε γύρω σας!"
Γενέθλια
"Ο πιο εύκολος τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου είναι να τα ξεχάσεις μια φορά" Ανώνυμος σύζυγος που από τότε θυμάται μέχρι και την επέτειο για την πρώτη φορά που πήγαν μαζί σινεμά.
Ευτυχία
"Το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου... παραμένει μυστικό" Χένρι Γιάνγκμαν, αγγλοτραφής Αμερικανός κωμικός, φημισμένος για τις θανατηφόρες ατάκες του γύρω από το γάμο.
Ευημερία
"Μερικοί άνθρωποι με ρωτάνε συνεχώς για το μυστικό ευημερίας τόσων ετών του γάμου μου. Κάνουμε χρόνο για εμάς και πάμε για φαγητό δυο φορές την εβδομάδα. Χαμηλή μουσική, κεριά, όμορφο δείπνο, χορός. Η σύζυγός μου πάει τις Τρίτες, εγώ πάω τις Παρασκευές" Χένι Γιάνγκμαν, σας τά 'παμε πιο πάνω και δικαιωνόμαστε εδώ.
Πριν...
"Ξέρετε τί έκανα πριν παντρευτώ; Ότι γούσταρα!"

Μοριακή Βιολογία: Στο πλευρό των καλλιεργητών, ευεργετικοί ιοί


Οι περισσότεροι ιοί που προσβάλλουν βακτήρια, γνωστοί ως βακτηριοφάγοι ή απλώς φάγοι, θεωρείται ότι επιδεινώνουν τις παθογόνες ιδιότητες των βακτηρίων-οικοδεσποτών τους. Ενώ είναι γνωστή η συμβολή των φάγων στη δράση βακτηρίων που αποτελούν παθογόνα μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστές οι ιδιότητες φάγων που προσβάλουν συμβιωτικά βακτήρια, δηλαδή βακτήρια που συμβιώνουν με άλλους οργανισμούς χωρίς να προκαλούν κάποια παθογένεια. Ο Kerry Oliver, από το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας των ΗΠΑ, και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι υπάρχουν και ευεργετικοί φάγοι.Ο ευεργετικός φάγος που ανακάλυψαν είναι αυτός που προσβάλλει βακτήρια (του είδους Halmitonella defense) τα οποία ζουν σε σωματικές κοιλότητες ενός είδους αφίδας (Acyrthosiphum pisum, μικρό φυτοφάγο έντομο γνωστό επίσης και ως μελίγκρα). Η συμβίωση αυτή φάγων, βακτηρίων και εντόμου φαίνεται ότι τελικά είναι επωφελής και για τους τρεις εταίρους.Είχε παρατηρηθεί ότι η συμβίωση των βακτηρίων Halmitonella με τις αφίδες ήταν ευεργετική για τις τελευταίες καθώς προστατεύονταν από προσβολές από σφίγγες (του είδους Aphidus ervi). Οι σφίγγες παρασιτούν τις αφίδες: αποθέτουν τα αυγά τους μέσα στο σώμα των αφίδων οι οποίες πεθαίνουν όταν τα αυγά εκκολαφθούν. Ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι τα βακτήρια προστατεύουν τις αφίδες από τα αυγά των σφιγγών δεν ήταν γνωστός ο μηχανισμός. Την απάντηση έδωσε η εργασία του Kerry Oliver και των συνεργατών του η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη των βακτηριοφάγων και απέδειξε ότι οι βακτηριοφάγοι ήταν αυτοί που ευθύνονταν για την προστασία των αφιδών.Η ομάδα πιστεύει ότι η προστασία αυτή οφείλεται σε τοξίνες που εξαναγκάζουν οι "φιλοξενούμενοι" φάγοι να παράξουν τα βακτήρια-οικοδεσπότες τους. Οι τοξίνες αυτές μέσω των βακτηρίων απελευθερώνονται στο σώμα των αφιδών με αποτέλεσμα να προστατεύουν τις τελευταίες από τα αυγά των σφιγγών είτε κατευθείαν καταστρέφοντας τα αυγά είτε δρώντας ως ένα είδος εμβολίου, προκαλώντας την ανοσοποιητική αντίδραση των αφιδών εναντίων των αυγών.Η ανακάλυψη αυτών των φάγων αναμένεται να συνεισφέρει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων καταπολέμησης παρασίτων. Προσθέτοντας στην πολυπλοκότητα του παραπάνω σχήματος συμβίωσης και παρασιτισμού που διαλευκάνθηκε με τόσο κομψό τρόπο, να σημειωθεί ότι βλέποντας τα πράγματα από την πλευρά του καλλιεργητή, τα παράσιτα που απαιτούν καταπολέμηση είναι οι αφίδες (προσβολές των καλλιεργειών από αυτές είναι συχνά καταστροφικές) ενώ οι σφίγγες χρησιμοποιούνται σαν μια μέθοδος βιολογικής καταπολέμησης των πρώτων.
tv-greek-sansimera

Κινητά χημικά εργαστήρια οι γυναίκες


Η μέση Βρετανίδα χρησιμοποιεί καθημερινά στο σώμα και στο πρόσωπό της υδατικές κρέμες, αποσμητικά, αρώματα, μέικ απ και δεκάδες άλλα προϊόντα που αφήνουν πάνω της εκατοντάδες άγνωστους ρυπαντές, αναφέρεται στην έκθεση. Σημειώνεται ότι μόνο τα αποσμητικά περιέχουν τουλάχιστον 30 διαφορετικά χημικά ενώ τα αρώματα πάνω από 400.

Περισσότερες από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων γυναικών απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο των συστατικών των καλλυντικών και άλλων ειδών υγιεινής που χρησιμοποιούν και μόνο το 9% απάντησε ότι ξέρει στο περίπου το περιεχόμενο όσων βάζουν στο πρόσωπο και το σώμα τους.

Στην ίδια μελέτη αποδεικνύεται ότι το 70% των γυναικών δεν ανησυχούν καθόλου για τον αριθμό των χημικών του μέικ απ το οποίο θεωρούν μαγικό προϊόν αφού βοηθάει να δείχνουν ότι έχουν λαμπερό και καθαρό δέρμα. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων γυναικών ανέφερε ότι προτιμά τα καλλυντικά τους να είναι υγιεινά και χωρίς χημικές ουσίες.

«Οι γυναίκες πάντοτε είχαν την αγωνία του ωραίου προσώπου αλλά περνώντας τα χρόνια οι κανόνες της ομορφιάς έχουν αλλάξει δραματικά και έχει πλέον ξεπεραστεί το «ένα μπανάκι και είμαστε έτοιμες». Τώρα πρέπει σε καθημερινή βάση η γυναίκα να βάζει με τις ώρες κρέμες για το πρόσωπο, ειδικές κρέμες για τα μάτια, για τους κύκλους κάτω από τα μάτια, για το λαιμό, σαμπουάν ειδικό για τις μπούκλες, για τη λιπαρότητα ή την ξηρότητα, κρέμες σώματος, κρέμες απολέπισης, κρέμες μαλακτικές , αλλά και ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικους φακούς επαφής για αλλαγή χρώματος των ματιών και δεκάδες άλλα καλλυντικά.

Επισημαίνεται επίσης ότι τώρα με τη χρήση της υψηλής τεχνολογίας οι κρέμες και όλα τα καλλυντικά και οι θεραπείες ομορφιάς είναι γεμάτα με χημικές ουσίες για να γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά και να διαρκούν, που σημαίνει ότι τώρα πλέον οι γυναίκες έχουν καταντήσει κινητά χημικά εργαστήρια.

πηγή : [link]

Ανέκδοτο – Γράμμα απελπισμένης γυναίκας

Σύνταξη επιστολήςΑγαπητό PC Tech.

Πέρσι, έκανα αναβάθμιση από το «Αρραβωνιαστικός 5.0» στο «Σύζυγος 1.0» και παρατήρησα πως το καινούριο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα λογιστικά φύλλα, περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές λουλουδιών και χρυσαφικών που παλιότερα, στην έκδοση «Αρραβωνιαστικός 5.0», δούλευαν απρόσκοπτα. Επίσης, το «Σύζυγος 1.0» απεγκατέστησε πολλά άλλα πολύτιμα προγράμματα όπως το «Ρομαντικός Περίπατος v.9.9» και εγκατέστησε άλλα, ανεπιθύμητα, όπως τα «Champion League 5.0» και «Κυριακή στα Γήπεδα 8.0.».
Το «Διάλογος 1.3» δεν τρέχει πια, ενώ το «Καθαριότητα 2.6» προκαλεί κολλήματα και κατάρρευση του συστήματος.
Προσπάθησα να τρέξω το «Μουρμούρα 5.3», αλλα εις μάτην.

Μια απελπισμένη γυναίκα.

— Απάντηση —
Αγαπητή «Απελπισμένη γυναίκα».

Έχετε υπ’ όψιν πως το «Αρραβωνιαστικός 5.0» είναι ψυχαγωγικό πακέτο, ενώ το «Σύζυγος 1.0» είναι λειτουργικό σύστημα. Προσπάθησε να δώσεις την εντολή «C:/Nomiza pws me agapouses» και εγκατέστησε το «Δάκρυα 6.2.». Λογικά, το «Σύζυγος 1.0» θα εκκινήσει αυτόματα τις εφαρμογές «Ενοχή 3.0» και «Λουλούδια 7.0.».
ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπερβολική χρήση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να προκαλέσει την κλήση των «Κατσούφικη Μουγγαμάρα 2.5» και «Μπύρα 6.1» (Το «Μπύρα 6.1» ίσως προκαλέσει την αναπαραγωγή WAV αρχείων τύπου «Δυνατό ροχαλητό»).
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση του «Πεθερά 1.0» και μην σκεφτείτε καν, να τρέξετε τα βοηθητικά αρχεία «Εραστής και Γκόμενος» (δεν είναι συμβατά με το «Σύζυγος 1.0» και μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση του συστήματος).
Συνοψίζοντας, το «Σύζυγος 1.0» είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αν και με περιορισμένη μνήμη, που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να εμπεδώσει μερικές καινούριες εφαρμογές. Σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση συνοδευτικών προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την απόδοσή του σημαντικά. Συστήνουμε το «Ζεστό Φαΐ 3.0», «Καυτά Εσώρουχα 5.3» και το «Τρομερή Κορμάρα 10.1».

Με εκτίμηση, PC Tech.

Κατά φωνή κι ο γάιδαρος!

ΓάιδαροςΈνα απ’ τα πιο συμπαθητικά ζώα ο γάιδαρος, είναι αγαπητός στους ανθρώπους, από αρχαιοτάτων χρόνων, όχι μόνο για την υπομονή που δείχνει στις πιο βαριές δουλειές, αλλά και για την αντοχή του.
Οι Φαραώ είχαν γαϊδάρους εξημερωμένους, που τους χρησιμοποιούσαν με τον ίδιο τρόπο, που τους χρησιμοποιούμε κι εμείς σήμερα.
Οι αρχαίοι, τους θεωρούσαν σαν σύμβολο πολλών αρετών και σαν ιερά ζώα. Θεωρούσαν μάλιστα, πως όταν ένας γάιδαρος γκάριζε, προτού αρχίσει μια μάχη, οι Θεοί τους προειδοποιούσαν για την νίκη. Ήταν δηλαδή ένας καλός οιωνός.

Κάποτε ο Φωκίωνας ετοιμαζόταν να επιτεθεί στους Μακεδόνες του Φιλίππου, αλλά δεν ήταν τόσο βέβαιος για το αποτέλεσμα, επειδή οι στρατιώτες του ήταν λίγοι.
Τότε αποφάσισε να αναβάλει για λίγες μέρες την επίθεση, ώσπου να του στείλουν τις επικουρίες, που του είχαν υποσχεθεί οι Αθηναίοι.
Πάνω όμως, που ήταν έτοιμος να διατάξει υποχώρηση, άκουσε ξαφνικά το γκάρισμα ενός γαϊδάρου απ’ το στρατόπεδό του.
- Κατά φωνή κι ο γάιδαρος! αναφώνησε ενθουσιασμένος ο Φωκίωνας.
Έτσι διέταξε ν’ αρχίσει η επίθεση, με την οποία νίκησε τους Μακεδόνες.

Από τότε ο λόγος έμεινε, και τον λέμε συχνά, όταν βλέπουμε ξαφνικά κάποιον γνωστό ή φίλο μας, που δεν τον περιμέναμε.

Πατάτα... βόμβα


Στις λαϊκές αγορές μπορείς να βρείς όλα τα καλά που προσφέρει η Μητέρα Φύση. Λαχανικά, φρούτα και... χειροβομβίδες. Στην Ιταλία, μια εβδομηντατετράχρονη γιαγιά που αγόρασε από την τοπική αγορά ένα σακί με πατάτες, βρήκε μέσα μια ενεργή χειροβομβίδα.

«Βρήκα μια βόμβα μέσα στις πατάτες», είπε η Όλγα Μαουριέλλο.

«Πήγα στην αγορά να αγοράσω μερικές πατάτες και εκεί μέσα ήταν η βόμβα. Ήταν όμως καλυμένη με χώμα και την έβαλα στο νερό και την καθάρισα. Τότε συνειδητοποίησα ότι “είναι βόμβα!”», συνέχισε.

Η αστυνομία είπε ότι η χειροβομβίδα με σχήμα κουκουναριού, η οποία δεν είχε την καρφίτσα και ήταν ακόμα ενεργή, ήταν του ίδιου τυπου με αυτές που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανοί στρατιώτες κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το μπέρδεμα έγινε σε μια φάρμα στην Γαλλία, όπου η χειροβομβίδα μαζεύτηκε από το έδαφος μαζί με τις πατάτες.

Πρός ανακούφιση της γυναίκας η αστυνομία και ειδικοί εκρηκτικών της μικρής πόλης Σάν Τζιώρτζιο α Κρεμάνο κοντά στην Νάπολι, παρέλαβαν την χειροβομβίδα και την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η Μαουριέλλο όμως, προσπαθούσε ακόμα να συνέλθει από αυτή την κοντινή εμπειρία της με τον θάνατο. Δεν έμοιαζε με πατάτα και ήταν βαρύτερο. Αλλά εάν το μαγείρευε;

«Αν δεν είχα παρατηρήσει ότι ήταν βαρύ, δεν θα καταλάβαινα ποτέ ότι ήταν βόμβα», είπε.

On-line λεξικά: Για να μην… χαθείτε στην μετάφραση

της Έλενας Μπούλια

Θυμάστε τον παλιό καλό καιρό που για να καταφέρουμε να διαβάσουμε ή να γράψουμε κάτι σε μία ξένη γλώσσα κουβαλούσαμε από την βιβλιοθήκη στοίβες λεξικών και ψάχναμε με τις ώρες την άγνωστη λέξη στις χιλιάδες σελίδες τους; Σήμερα οι τόμοι αυτοί χρησιμεύουν πια μόνο για βαράκια (ή stepper –ανάλογα με το είδος γυμναστικής που προτιμά κανείς), καθώς -όπως κάθε τι που κάποτε ήταν έντυπο- έχουν πλέον ψηφιοποιηθεί, καταλαμβάνοντας απειροελάχιστο χώρο στο αχανές διαδικτυακό σύμπαν. Το καλύτερο; Τα περισσότερα από αυτά τα λεξικά κυκλοφορούν… ελεύθερα, εντελώς δωρεάν δηλαδή, αρκεί κανείς να έχει την απαραίτητη ηλεκτρονική πρόσβαση σε αυτά. Και να τα γνωρίζει
Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, σήμερα τα πέντε πιο αξιόλογα δωρεάν on-line λεξικά στα οποία έχετε την δυνατότητα να κάνετε πολύ περισσότερα από μία μόνο μετάφραση, καθώς και κάποια λιγότερο πολύπλοκα αλλά εξίσου χρηστικά, για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, και τα αξιολογήσαμε ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Babel Fish
Τι κάνει; Μεταφράζει μία λέξη ή ένα κείμενο έως 150 λέξεις σχεδόν από όποια σε όποια γλώσσα θέλετε –οι γλώσσες αυτές, συγκεκριμένα, είναι: Κινέζικα, Αγγλικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Ρωσικά. Ακόμα μπορεί να μεταφράζει ιστοσελίδες από και προς τις παραπάνω γλώσσες, με την έννοια ότι γράφετε εσείς το url (το όνομα) της ιστοσελίδας, επιλέγετε –από και προς- γλώσσες και σας εμφανίζει την ιστοσελίδα στην γλώσσα που θέλετε να την δείτε, π.χ. γράφοντας www.in2life.gr και επιλέγοντας «Greek to English» εμφανίζεται όλο το site μας μεταφρασμένο στα αγγλικά.
Τι δεν κάνει; Με το «σχεδόν» που αναφέρω παραπάνω εννοώ ότι δεν διατίθεται μετάφραση από όλες τις γλώσσες σε όλες τις γλώσσες, π.χ. από γερμανικά σε ελληνικά και αντίστροφα, ενώ δεν δίνεται παραπάνω από ένας ορισμός για την κάθε λέξη.
Βαθμός χρηστικότητας: 5

Google Translate
Τι κάνει; Η διασημότερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη δεν θα μπορούσε να μην έχει και δικό της μεταφραστικό εργαλείο, το οποίο μάλιστα είναι απλούστατο. Απλά γράφετε ή «φορτώνετε» το κείμενο, την λέξη ή την ιστοσελίδα που θέλετε και μπορεί να σας τα μεταφράσει από όποια σε όποια γλώσσα θέλετε. Το συγκεκριμένο λεξικό, μάλιστα, διαθέτει όλες μα όλες τις γλώσσες, ακόμα και τις πιο σπάνιες, ενώ η μετάφραση γίνεται ταυτόχρονα ενώ εσείς έχετε ήδη ξεκινήσει να γράφετε. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ακόμα, έχει την δυνατότητα αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την μετάφραση που θα σας δώσει να την γράψετε εσείς καλύτερα και να την εισάγετε στο λειτουργικό σύστημα του λεξικού για να βοηθήσετε κάποιον επόμενο χρήστη. Τέλος, μπορεί να σας παρέχει εργαλεία διόρθωσης και επιμέλειας για πιο εξειδικευμένες μεταφράσεις, εφόσον κάνετε sign in στην σελίδα.
Τι δεν κάνει; Και σε αυτήν την περίπτωση η μετάφραση που αποδίδεται είναι μία –δεν διατίθενται δηλαδή εναλλακτικές μιας λέξης, π.χ. συνώνυμα, ιδιωματισμοί κ.λ.π.
Βαθμός χρηστικότητας: 6

Dictionary.com
Τι κάνει; Και τι δεν κάνει… Γράφετε εσείς στο κενό την λέξη που θέλετε να μεταφράσετε και έπειτα έχετε την δυνατότητα -εφόσον η λέξη είναι αγγλική- να δείτε τον ορισμό της από παραπάνω του ενός λεξικού, συνώνυμα και αντώνυμά της από το Thesaurus, πληροφορίες για την λέξη –αν υπάρχουν- από την Εγκυκλοπαίδεια και φυσικά να την μεταφράσετε σε όποια άλλη γλώσσα θέλετε, καθώς και να βρείτε links που να περιλαμβάνουν αυτήν την λέξη στον τίτλο τους, στο Διαδίκτυο. Στο site του Dictionary.com θα βρείτε ακόμα μεταφράσεις και ορισμούς ορολογίας μαθηματικών και λογοτεχνίας, λειτουργίες που μπορούν να μεταφέρουν το λεξικό αυτό στο κινητό ή το blackberry σας, καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα παιχνίδια με λέξεις.
Τι δεν κάνει; Το μόνο κακό, για τους μη αγγλόφωνους, είναι ότι λειτουργίες της ορολογίας, του Thesaurus, της Εγκυκλοπαίδειας καθώς και τα παιχνίδια παρέχονται μόνο για αγγλικές λέξεις, ενώ ο μεταφραστής που περιλαμβάνει όλες τις γλώσσες ανεξαιρέτως παρέχει μόνο ένα αποτέλεσμα για την κάθε λέξη, το οποίο μπορεί να μην είναι πάντα το επιθυμητό.
Βαθμός χρηστικότητας: 8

The Free Dictionary
Τι κάνει; Ένα ακόμα λεξικό-υπερεργαλείο με ακόμα περισσότερες δυνατότητες από τα παραπάνω. Mε αυτό μπορείτε να βρείτε ορισμούς, ακρώνυμα, συντομογραφίες, ιδιωματισμούς, εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες, μηχανή αναζήτησης, Thesaurus και μετάφραση σε όποια λέξη, φράση, ιστοσελίδα θέλετε για τις δεκατέσσερις πιο διαδεδομένες γλώσσες του πλανήτη –συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών. Ακόμα διαθέτει ηχητική λειτουργία για την σωστή προφορά μιας λέξης, παιχνίδια με λέξεις (όπως κρεμάλα), αλμανάκ, ωροσκόπιο και πολλά άλλα. Τέλος, μας ενθουσίασε το γεγονός ότι οι περισσότερες αυτές λειτουργίες, της αγγλόφωνης κατά τα άλλα σελίδας, διατίθενται και στα ελληνικά, στο http://el.thefreedictionary.com/.
Τι δεν κάνει; Ενώ κάνει πραγματικά τα πάντα, το μόνο που μας προβλημάτισε είναι ότι δεν δίνει μεταφράσεις σε κάποιες -λίγες- λέξεις που δεν μεταφράζονται με ακρίβεια σε άλλες γλώσσες, ενώ και εδώ παρέχεται μόνο ένα αποτέλεσμα ανά λέξη.
Βαθμός χρηστικότητας: 9

Babylon
Τι κάνει; Πολλές οι εναλλακτικές και στο Babylon.com, ένα site που δίνει στον χρήστη την δυνατότητα είτε να «κατεβάσει» δωρεάν στον υπολογιστή του το νέο πρόγραμμα Babylon 8, το οποίο μεταφράζει λέξεις από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε γλώσσα, ή να αγοράσει το πλήρες πακέτο Babylon 8 που προσφέρει πολλές ακόμα δυνατότητες πέραν της μετάφρασης, ή να αγοράσει πακέτα με cd εκμάθησης γλωσσών, ή να τον φέρει σε επαφή με μεταφραστές που μπορούν να τον βοηθήσουν. Για άμεση μετάφραση λέξεων ή φράσεων κάντε κλικ κάτω-κάτω στην σελίδα, στο Tab Translation (ή εδώ) και θα δείτε όλες τις πιθανές μεταφράσεις που δίνει το λεξικό Babylon για την λέξη που ψάχνετε, σε όποια και από όποια γλώσσα προτιμάτε.
Τι δεν κάνει; Πρόκειται για ένα εργαλείο που απευθύνεται σε αγγλόφωνους χρήστες, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται ο ορισμός μιας ελληνικής, παραδείγματος χάριν, λέξης στα ελληνικά αλλά μόνο σε άλλες γλώσσες –περισσότερες της μίας.
Βαθμός χρηστικότητας: 9

Απλή μετάφραση:
Systran: Αν δεν θέλετε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε το εξαιρετικό μεταφραστικό πρόγραμμα systran για το σπίτι ή το γραφείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό μεταφραστικό εργαλείο του site που διαθέτει τις δεκαπέντε πιο διαδεδομένες γλώσσες. Απλά γράφετε την λέξη ή την φράση στο δεξί κουτάκι της σελίδας, επιλέγετε τις «από και προς» γλώσσες και πατάτε translate για να έχετε ένα πιθανό αποτέλεσμα.

Translatum: Μία καλή, για τα ελληνικά δεδομένα, προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δωρεάν on-line λεξικό που θα κάνει κάτι παραπάνω από μία απλή μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά. Ωστόσο, για τις λειτουργίες του χρησιμοποιεί άλλες ιστοσελίδες ως παρόχους, όπως για παράδειγμα το on-line δωρεάν λεξικό του In.gr που ακολουθεί.

In Dictionary: Απλό, λιτό και χρηστικό, καθώς πέρα από απλά μία μετάφραση από και προς τα Αγγλικά παρέχει και συνώνυμα, ιδιωματισμούς και παραδείγματα μιας άγνωστης λέξης ή φράσης. Το προτείνουμε για γρήγορες και έγκυρες απαντήσεις

3-σε-1 ψηφιακά recorder της Sony


Νέα, πολύχρωμα ψηφιακά recorder φωνής με μνήμη τύπου flash και δυνατότητες MP3

Τα νέα 3-σε-1 ψηφιακά recorder φωνής της Sony προσφέρουν στυλάτη πολύχρωμη σχεδίαση και δυνατότητες αναπαραγωγής ΜΡ3, αλλά και αποθήκευσης δεδομένων μέσω θύρας USB


- Ευκρινής, καθαρή στεροφωνική καταγραφή φωνής

- Πολύ μεγάλη διάρκεια εγγραφής, μέχρι και 1.072 ώρες (στο μοντέλο UX300 σε λειτουργία LP)

- Εύκολος χειρισμός με τη μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη των 5 γραμμών

- Άμεση και εύκολη μεταφορά αρχείων από το PC με drag-and-drop μέσω βύσματος USB με συρόμενο καπάκι για μεγαλύτερη προστασία

- MP3 player με παρεχόμενα ακουστικά

- Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μέχρι και 15 ώρες εγγραφή / 83 ώρες αναπαραγωγή

- Συμβατά τόσο με Windows όσο και με Macintosh


Τώρα ποτέ δεν θα… χάνετε τα λόγια σας. Η καταγραφή συνεντεύξεων, συναντήσεων, παραδόσεων ή απλά φωνητικών σημειώσεων ποτέ δεν ήταν ευκολότερη όσο με την τελευταία γενιά των πολύχρωμων νέων ψηφιακών recorder φωνής της Sony. Τα κομψά ICD-UX200 και ICD-UX300F ζυγίζουν λιγότερο από το κινητό σας τηλέφωνο (48 γρ.) και μπορούν άνετα να γλιστρήσουν σε μια τσέπη ή σε μια μικρή τσάντα. Παρ' όλο τον μικρό σχεδιασμό τους είναι εξοπλισμένα με βολικές λειτουργίες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταγράψετε, αποθηκεύσετε και διαχειριστείτε ευκρινείς φωνητικές εγγραφές με ευκολία.

Η τεράστια μνήμη τύπου flash των 4GB στο εσωτερικό του μοντέλου ICD-UX300F μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 1.000 ώρες ήχου (σε λειτουργία LP, δηλαδή Long Play), αρκετές για να καλύψουν εγγραφές συνεχούς ομιλίας διάρκειας πάνω από ένα μήνα(!). Και αυτό είναι μόνον η αρχή. Με όλο αυτόν το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο και το ενσωματωμένο βύσμα USB, τα μικροσκοπικά UX200 και UX300F είναι επίσης ιδανικά για αποθήκευση, back-up και μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Επίσης, αν έχετε την ανάγκη λίγης ψυχαγωγίας όταν είστε μακριά από το σπίτι, μπορείτε να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια στο ενσωματωμένο MP3 player, είτε από το ενσωματωμένο ηχείο, είτε με τα τύπου in-ear παρεχόμενα ακουστικά.

Οι υψηλής ποιότητας ψηφιακές εγγραφές φωνής αποθηκεύονται σε φορμά στερεοφωνικού αρχείου ΜΡ3. Η απόλυτη κατανόηση της ομιλίας εξασφαλίζεται με τη ρυθμιζόμενη λειτουργία αποκοπής θορύβου (noise cut) και το φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων (low cut filter), που φροντίζουν για τη μείωση του περιβάλλοντα θορύβου.

Η αναπαραγωγή της φωνής μέσω του ενσωματωμένου ηχείου είναι εξίσου ευκρινής και καθαρή. Ο ψηφιακός έλεγχος της ταχύτητας αναπαραγωγής σε 21 βήματα καθιστά πιο εύκολη την κατανόηση αυτών ακριβώς που ειπώθηκαν, χωρίς καθόλου παραμόρφωση όταν απομαγνητοφωνείτε μια παράδοση, μια διάλεξη ή μια συνέντευξη.

Η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας επιτρέπει να μιλάτε - και να ακούτε - για μεγαλύτερο χρόνο χωρίς να ξεμένετε από ενέργεια. Με μια αλκαλική μπαταρία ο χρόνος εγγραφής φτάνει τις 15 ώρες (σε λειτουργία LP), ενώ η αναπαραγωγή φτάνει τον εκπληκτικό χρόνο των 83 ωρών - πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεστε για να ακούσετε τις σημειώσεις σας από εκείνη τη σειρά διαλέξεων…

Η διαχείριση των εγγεγραμένων φωνητικών αρχείων είναι ιδιαίτερα εύκολη, χάρη στην μεγάλου μεγέθους LCD οθόνη των 5 γραμμών. Τα αρχεία μπορούν να ταξινομηθούν σε πέντε φακέλλους, καθιστώντας εύκολο τον εντοπισμό του σωστού αρχείου όταν έχετε να κάνετε με πολλές διαφορετικές σημειώσεις ή συνεντεύξεις. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να διαχειριστείτε και να επεξεργαστείτε τις φωνητικές εγγραφές με τις διαθέσιμες λειτουργίες Divide (Διαχωρισμός)/ Erase (Διαγραφή)/ Select (Επιλογή) και Move to folder (Μετακίνηση στον Φάκελλο).

Η υποστήριξη της λειτουργίας 'drag-and-drop' καθιστά γρήγορη και εύκολη την μεταφορά εγγραφών φωνής, αρχείων δεδομένων και μουσικών αρχείων απευθείας προς και από τον υπολογιστή σας. Το συρόμενο βύσμα USB της συσκευής καλύπτεται μέσα στην ίδια τη συσκευή όταν δεν χρησιμοποιείται κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσετε κάποιο καπάκι όταν ταξιδεύετε.

Το μοντέλο ICD-UX200 (2GB) είναι διαθέσιμο σε μαύρο, ασημί, ροζ και κόκκινο χρώμα, ενώ το ICD-UX300F (4GB) μόνο σε μαύρο διαθέτοντας επιπλέον και δέκτη FM, ο οποίος σας επιτρέπει να ακούτε τις αγαπημένες σας ραδιοφωνικές εκπομπές όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Βασικά χαρακτηριστικά/προδιαγραφές:

Μοντέλο
ICD-UX200 ICD-UX300F
Ενσωματωμένη μνήμη 2GB 4GB
Μέγιστος χρόνος εγγραφής (σε λειτουργία LP) 535 ώρες 1072 ώρες
Φορμά εγγραφής MP3 MP3
Φορμά αναπαραγωγής MP3/WMA/AAC MP3/WMA/AAC
Λειτουργίες Εγγραφής/αναπαραγωγής Φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων /Λειτουργία αποκοπής θορύβου Φίλτρο αποκοπής χαμηλών συχνοτήτων /Λειτουργία αποκοπής θορύβου
Λειτουργίες editing Divide/Erase/Select ή Move folder Divide/Erase/Select ή Move folder
Έλεγχος ταχύτητας αναπαραγωγής Ναι (21 βημάτων) Ναι (21 βημάτων)
Έξοδος ηχείου 90 mW 90 mW
Διάρκεια ζωής μπαταρίας Εγγραφής/Αναπαραγωγής (LP) (Αλκαλική) 15 ώρες / 83 ώρες 15 ώρες / 83 ώρες
Διάρκεια ζωής μπαταρίας Εγγραφής/Αναπαραγωγής (LP) (NiMH) 14,5 ώρ./ 53.5 ώρ. 14,5 ώρ./ 53.5 ώρ.
Σύνδεση με PC Direct USB, Hi-speed USB, συρόμενο βύσμα για να μην χάνεται το καπάκι Direct USB, Hi-speed USB, συρόμενο βύσμα για να μην χάνεται το καπάκι
Συμβατότητα λειτουργικού συστήματος Windows 2000
Windows XP
Windows Vista Windows 7,
Mac OS X (v10.2.8-10.6) Windows 2000
Windows XP
Windows Vista Windows 7,
Mac OS X (v10.2.8-10.6)
Μέγεθος οθόνης 21mm (Υ) x 25,3mm (Π) 21mm (Υ) x 25,3mm (Π)
Δέκτης FM Όχι Ναι
Παρεχόμενα αξεσουάρ Επαναφορτιζόμενη μπαταρία, στερεοφωνικά ακουστικά in-ear, καλώδιο USB, θήκη μεταφοράς Επαναφορτιζόμενη μπαταρία, στερεοφωνικά ακουστικά in-ear, καλώδιο USB, θήκη μεταφοράς

Πόσα κουκούλια χρειάζονται για να παραχθεί ένα κιλό μετάξι;


Περίπου 11,8 κιλά κουκούλια.

Καθένα περιέχει ένα νήμα με μήκος ενάμισι χιλιόμετρο. Το μετάξι άρχισε να γνέθεται το 2640 π.Χ., όταν η σύζυγος του Κινέζου αυτοκράτορα Χουάνγκ Τι ανακάλυψε στον κήπο της κάποιους λευκούς μεταξοσκώληκες που παρήγαγαν λαμπερά κουκούλια.


Πιθάρι Κομποστοποίησης!


Ένα μαγικό πιθάρι παραγωγής φυσικού υγρού λιπάσματος από τα υπολείμματα της κουζίνας σας. Το πιθάρι κομποστοποίησης, παρόλο που μας κερδίζει και αισθητικά, δεν έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο. Στο πάνω μέρος του έχει κάδο όπου μπορούμε να βάλουμε όλα τα μη μαγειρεμένα φυτικά υπολείμματα που παράγονται καθημερινά στην κουζίνας μας (φρούτα, λαχανικά, υπολείμματα καφέ, τσαγιού, τσόφλια αυγών κ.α.).

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε και να λιγοστεύουν τα σκουπίδια στο σπίτι μας και να παράγουμε υγρό λίπασμα για τα φυτά μας
ΔΕΙΤΕ εδώ όλες τις πληροφορίες

Η ταινία που αλλάζει τον κινηματογράφο


Πρεμιέρα έκανε στον Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα η νέα ταινία του James Cameron, "Avatar".

Μετά από μεγάλη ανυπομονησία οι κριτικοί έγραψαν για "ένα συγκλονιστικό θέαμα", για την "επιστροφή του βασιλιά του κόσμου", "για φοβερά εφέ και τεχνολογία" "για την 3D ταινία που θα αλλάξει τον κινηματογράφο".

Γιατί τέτοια ενθουσιώδης αντιμετώπιση;

Γιατί απλά ο Cameron προσπάθησε όντως να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό.

Το "Avatar" αποτελείται από 40% ζωντανή δράση και 60% εικόνες που δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή (τεχνολογία CGI).

Είναι σαν μεταφορά στο μέλλον, με τον πλανήτη να πληρώνει το περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργήσαμε.

Σύμφωνα με την υπόθεση, βρισκόμαστε στον 22ο αιώνα, στον πλανήτη Πανδόρα.
Σε ένα τροπικό δάσος ξεσπά διαμάχη μεταξύ ντόπιων και γήινων.
Βετεράνος του αμερικανικού στρατού μετατρέπεται σε avatar (ανθρώπινο μυαλό με εξωγήινο σώμα) προκειμένου να συμμετάσχει στη μάχη, αλλά και να λύσει το μυστήριο του πολύτιμου μετάλλου που αναζητούν.

Η ταινία έρχεται στην Ελλάδα στις 17 Δεκεμβρίου, δηλαδή 12 χρόνια και 3 ημέρες μετά την πρεμιέρα του Τιτανικού....totefteri

Απίστευτη ανακοίνωση των Βρετανών για την νέα γρίπη


To μεγαλύτερο και πιο κερδοφόρο πείραμα στον πλανήτη λαμβάνει τέλος! Ο Βρετανοί επίσημα ανακοίνωσαν ότι τελικά η νέα γρίπη δεν ήταν τόσο βαριά όσο έλεγαν στην αρχή. Λένε δηλαδή ότι:
"Η νέα πανδημία γρίπης του 21πυ αιώνα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι λιγότερο επικίνδυνη από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί".

Με λίγα λόγια μας λέει πόσο κορόιδα είμαστε όσοι κάναμε το εμβόλιο και καλή επιτυχία σε 5-10 χρόνια που δεν ξέρουμε που θα μας χτυπήσει.

Μιλάμε για τεράστια απάτη που είχε ως αποτέλεσμα να πάει χιλιάδες κόσμο να εμβολιαστεί χωρίς λόγο και αιτία. Αρχίζει και ξεχνιέται το θέμα και οι παρτίδες έμειναν πίσω. Η μεγαλύτερη διαφήμιση στην σύγχρονη ιστορία.
troktiko

Επιστρέφει στα 41 του ο Σουμάχερ στο τιμόνι της Mercedes GP;


Την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ του Μίκαελ Σουμάχερ και της Mercedes GP θεωρού ως δεδομένη δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων «Bild» και «Express» και του περιοδικό «Focus». Τα έντυπα αναφέρουν ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει συμφωνήσει με την Mercedes GP για μονοετές συμβόλαιο.

Ο Σουμάχερ πρέπει βέβαια πρώτα να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς όσον αφορά την ετοιμότητα του αυχένα του μιας και ο συγκεκριμένος τραυματισμός τον είχε αναγκάσει να ακυρώσει την επιστροφή του στους αγώνες το περασμένο καλοκαίρι για τη Ferrari, στη θέση του επίσης τραυματία Μάσα.

«Με συγχωρείτε, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα. Είμαι εδώ για τα καρτ και θέλω απλά να περάσω καλά», ήταν τα λόγια του ίδιου του Σουμάχερ σε ερώτηση των δημοσιογράφων.
troktiko

Μέδουσες σαν εξωγήινοι

ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ
Στις θάλασσες του Βόρειου πόλου ζουν πολλοί οργανισμοί που δεν μοιάζουν με τίποτα απο όσα ξέραμε. Δείτε για παράδειγμα μερικές μέδουσες κλπ που φωτογράφησαν ερευνητές, μοιάζουν με εξωγήινους

troktiko

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Ανάμεσα σε ιστορίες με πόρνες, παιδεραστές και φαλλούς ξεπροβάλλει ο αιώνιος «Έρως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα» στην τολμηρή έκθεση που εγκαινιάζεται απόψε(10 Δεκεμβρίου) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Χρυσόφτερος θεός ή ακαταμάχητος δαίμονας; Πάντως η ανθρωπότητα ασχολείται με τον Έρωτα από τη γέννησή της, σύμφωνα με την έκθεση.Η έκθεση περιλαμβάνει 272 έργα - γλυπτά, ανάγλυφα, αγγεία, ειδώλια, λυχνάρια, κοσμήματα από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.- που προέρχονται από 50 μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Γαλλίας (και του Λούβρου).Ακατάλληλη για ανηλίκους (κάτω των 16 ετών) είναι μία από τις βασικότερες ιδιότητες του Έρωτα, την οποία θα ανακαλύψουν όσοι φτάσουν έως τον δεύτερο όροφο του μουσείου, που μεταμορφώνεται σε δωμάτιο αρχαίου πορνείου
Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του όγκου των εκθεμάτων. Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την έκθεση αυτή . Θα δείτε μια άλλη οπτική της αρχαίας Ελλάδας .

ΙΝFΟ
«Έρως: από τη Θεογονία του Ησιόδου στην ύστερη Αρχαιότητα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Πτέρυγα Ντόλλης Γουλανδρή, Ηροδότου 1, τηλ.
210-7228.321) έως 6 Απριλίου.
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Party time


Καθώς πιέζει το κουμπί, που θα υποδείξει τον επόμενο στον οποίο θα περάσει ο μηχανισμός, ο ιδρώτας κυλάει στο μέτωπο και τα γόνατα τρέμουν. Όλων. Το βέλος δείχνει αυτόν που βρίσκεται στα δεξιά του κι αυτή είναι η Βλαντλένα. Το παίρνει στα χέρια της και πριν προλάβει να πατήσει το κουμπι, ΜΠΑΜ! Ένα χαμόγελο ανακούφισης εμφανίζεται στα πρόσωπα των υπολοίπων 7. Η Βλαντλένα είναι αυτή που θα φουσκώσει το επόμενο μπαλόνι!

Το φορτώνουν και πάλι απ την αρχή. Το παιχνίδι που σας προσφέρουμε είναι ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας, η οποία αποτελείται από έναν ωρολογιακό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει με τη σειρά του μια μικρή πινέζα. Το παιχνίδι βασίζεται στην τυχαιότητα, καθώς ο χρόνος εμφάνισης της πινέζας είναι τυχαίος άλλα και η σειρά των παικτών είναι τυχαία-εκτός από την περίπτωση που σας δώσει,εντελώς τυχαία,την ευκαιρία να διαλέξετε εσείς τον επόμενο. Η πινέζα δε βρίσκεται για να σας προκαλέσει αίμα,δάκρυα και ιδρώτα, έτσι βέβαια ίσως να νιώθατε ποπ-σταρ, παρά μόνο το τρίτο. Είναι εκεί για να σκάσει το φουσκωμένο μπαλόνι που έχετε προσαρμόσει. Ένα παιχνίδι-βόμβα. Για πραγματικά γερά νεύρα, από το gadgetlife.gr.


Χαρακτηριστικά

  • Μία ωρολογιακή βόμβα σε παιχνίδι
  • Μηχανισμός στον οποίο προσαρμόζεται φουσκωμένο μπαλόνι
  • Κομβίο το οποίο θέτει σε λειτουργία τον χρονομετρητή ο οποίος σε διαφορετικό κάθε φορά χρόνο εκθέτει μια πινέζα η οποία σκάει το μπαλόνι
  • Παράλληλα ένας τροχός που περιστρέφεται από τον κάθε παίχτη, δείχνει τον επόμενο
  • Η έκρηξη του μπαλονιού σηματοδοτεί και τη λήξη του παιχνιδιού
  • Μέχρι 8 παίχτες
  • Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 8 ετών
  • Διαστάσεις : 14 x 6 x 4 εκ.
  • Σε κομψή συσκευασία δώρου

Οι κακομαθημένες

Τις έχεις δει στην τηλεόραση, έχεις διαβάσει για αυτές στα περιοδικά, τι κάνεις όμως αν η μοίρα τις στείλει στη ζωή σου; Μιλάμε για ένα όχι και τόσο σπάνιο είδος γυναικών, μιλάμε δηλαδή για τις γυναίκες τις κακομαθημένες!

Το
rc-cafe είναι έτοιμο να σας δώσει κάποιες συμβουλές... επιβίωσης. Από εκεί και πέρα, ο Θεός να σας βοηθήσει... Ξεκινάμε.

Τι συμβαίνει όταν η κυρία κακομαθημένη σχεδιάσει την βραδινή έξοδο; Το πιο πιθανό είναι το βράδυ να εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη κατά τον οποίο θα σέρνεσαι πίσω της προσπαθώντας να παρακολουθήσεις τις επιθυμίες και τη γκρίνια της. Επειδή μάλλον αυτό δεν είναι αυτό που ονειρευόσουν, κάνε κάτι για να ανακτήσεις τον έλεγχο. Τι; Δείξ’ της εξ αρχής ότι το πρόγραμμα για το που θα πάτε και τι θα κάνετε θα το σχεδιάζετε μαζί. Αλλιώς...

Καλή συμβουλή θα ήταν, που και που να την κάνετε να περιμένει. Γιατί να είστε πάντα εσείς στην τσίτα και με το άγχος πότε θα έρθει και τι κέφια θα έχει; Ωραίο δε θα ήταν για αλλαγή να στηθεί αυτή, βαμμένη και ντυμένη, να περιμένει πότε θα φτάσετε εσείς; Ίσως έτσι βρει λίγο χρόνο να σκεφτεί ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και αυτή δεν είναι το κέντρο αυτού του πλανήτη.

Πάμε
παρακάτω... Το καλό σας το κορίτσι δεν έγινε κακομαθημένο από μόνο του. Κάποιοι το έχουν κακομάθει από μικρούλι. Μπαμπάς, μαμά, νονά, παπούς, θεία ή και όλοι αυτοί μαζί. Πως μεγάλωσε; Δώρα, δώρα, δώρα! Σε σημείο κάθε υλικό αγαθό να το προσπερνάει αδιάφορα: έχει μπουχτίσει.

Κάντε εσείς λοιπόν τη διαφορά. Θυμίστε της ότι δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε χρυσό κολιέ για να τη συγκινήσετε. Και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο είναι αρκετό αρκεί να της έχει μείνει συνείδηση ικανή ώστε να εκτιμήσει όχι την τιμή αλλά την κίνηση.

Όλα αυτά που σας συμβουλεύουμε, είναι δεδομένο ότι δε θα τα δεχτεί αδιαμαρτύρητα, δεν είναι τα πάντα στη ζωή τόσο απλά. Να είστε λοιπόν έτοιμοι, στην αρχή τουλάχιστον, για πολύ πολύ πολύ γκρίνια και μουρμούρα. Εδώ είναι το σημείο κλειδί αφού πρέπει να αντέξετε τη γκρίνια αυτή.

Όταν δει ότι δε μασάτε, όταν δει ότι δεν είναι δυνατόν να αποκτά πάντα το πάνω χέρι επειδή μουτρώνει ή μιξοκλαίει, ίσως μπει στη διαδικασία της εσωτερικής αναζήτησης και προβληματισμού. Και με τον καιρό ίσως διορθωθεί.

Αν πάλι δε βλέπετε να γίνεται τίποτα, αν η γκρίνια δε μειώνεται αλλά αυξάνεται; Ναι, καλά το καταλάβατε. Το βλέπετε το καπέλο στον καλόγερο; Παρ’ το. Ήρθε
η ώρα να πάτε σε άλλη παραλία!

Eίναι τρελές αυτές οι Ρωσίδες!!!


Μία νέα μόδα έχει παρουσιαστεί στις τάξεις των εφήβων της Ρωσίας.Προκαλούν τα...τρένα!
Για να πετύχουν την πρόκληση πρέπει να πέσουν ανάμεσα από τις δύο ράγες της σιδηρογραμμής των τρένων,καθώς αυτά έρχονται,αρκετά γρήγορα ώστε να μην έχει το χρόνο ο χειριστής να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και "πατήσει φρένο".Έτσι το τρένο περνάει με τη μέγιστη ταχύτητα μόλις λίγες δεκάδες εκατοστά πάνω από τα ξάπλωμένα σώματα των νέων.Το...χόμπι αυτό δείχνουν να το απολαμβάνουν και τα κορίτσια!!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory