Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009
Μπορείς κι εσύ!

Αν καθίσουμε και σκεφτούμε ποιοι είναι οι ρόλοι ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, θα δούμε ότι η γυναίκα είναι που «προκαλεί» και ο άντρας που την πολιορκεί. Χοντρικά τουλάχιστον, γιατί στις μέρες μας τα πράγματα έχουν ξεφύγει κάπως. Το καλό είναι πως τελικά κι εμείς μπορούμε να γίνουμε προκλητικοί.

Δεν είναι απαραίτητο πως μόνο η γυναίκα κατέχει τα μυστικά της «αποπλάνησης». Το αντίθετο μάλιστα. Δε χρειάζεται οπωσδήποτε να προσπαθούμε να την κερδίσουμε μόνο με τις παλιές καλές τεχνικές. Μπορούμε να την κάνουμε να θέλει το κάτι παραπάνω. Και για να βάλουμε τα παραπάνω στην πράξη, ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ραντεβού. Από την ώρα που συναντιούνται, μέχρι τη στιγμή που ανάβουν τσιγάρο μετά…

Κατ’ αρχήν, όπως ξέρουμε, πρέπει να δείχνουμε ότι έχουμε την προσοχή μας στραμένη πάνω της. Δεν κοιτάμε κωλαράκια από δω κι από κει. Στη συνέχεια μπορούμε να γέρνουμε διακριτικά προς το μέρος της. Όχι να πέφτουμε πάνω της σα να θέλουμε να της ορμήξουμε. (Αυτό πιο μετά). Απαλά αγγίγματα χωρίς να γίνονται πολύ επιθετικά με κάθε δικαιολογία (εάν φυσικά έχουμε και τη σχετική άνεση να το κάνουμε), είναι επίσης πολύ ισχυρό όπλο. Μία καλή ιδέα είναι οι καρποί της. Αν φοράει ένα ωραίο ρολόι για παράδειγμα, μιας και το συγκεκριμένο σημείο είναι ερωτογενής ζώνη.

Ισχυρό όπλο επίσης είναι το βλέμμα. Δεν καρφώνεται στο στήθος της, δεν την χαλβαδιάζει όλη την ώρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια και είναι σταθερό. Προτιμήστε να την κοιτάτε μέσα στα μάτια καλύτερα. Ένα βαθύ βλέμμα εάν συνδυαστεί με ένα εύστοχο κοπλιμέντο είναι μεγάλο συν.

Εάν πρόκειται σε κάποια φάση να προσπαθήσουμε να τη φιλήσουμε –και αυτό είναι αρκετά σημαντικό- γέρνουμε απαλά προς το μέρος της. Εάν κάνει και αυτή το ίδιο ουσιαστικά μας δίνει το πράσινο φως. Αν πάλι όχι… Δίλλημα. Μπορεί να θέλει αλλά να είναι αναποφάσιστη –ή οτιδήποτε άλλο-, αλλά μπορεί και να περιμένει πότε θα το πάρουμε γραμμή για να σηκωθεί να φύγει. Βλέποντας και κάνοντας.

Εάν πάνε καλά τα πράγματα σύντομα θα επέλθει και το μοιραίο. Καλό βόλι. Αλλά κι εκεί πρέπει να δείχνουμε κάποιο χαρακτήρα. Δε χρειάζεται να πάμε βουρ στον πατσά και ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε. Η γυναίκα, η οποιαδήποτε γυναίκα, θέλει να νιώθει επιθυμητή. Θέλει να δει ότι μας αρέσει να ασχολούμαστε μαζί της. Σε μία τέτοια περίπτωση το «στριγκάκι δεξιά και δώστου» δεν είναι και πολλά υποσχόμενη προσέγγιση. Όπως όλα τα πράγματα έχει κι αυτό την ώρα του.

Ασχολούμαστε με το σώμα της σα να θέλουμε να το εξερευνήσουμε και να το «κατακτήσουμε». Πρέπει να την κάνουμε να νιώθει πως χαιρόμαστε αυτό που έχουμε στα χέρια μας εκείνη την ώρα. Όχι πως απλά έτυχε να είναι αυτή το κομμάτι κρέας που ψάχναμε για να ξελαμπικάρουμε λίγο. Ακόμα κι αυτό να ισχύει δε χρειάζεται να το μάθει.

Τα προκαταρκτικά έχουν σημασία, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά. Καλό είναι για κάποια ώρα στην αρχή να φιλιόμαστε μόνο χωρίς να προσπαθούμε να ξεκουμπώσουμε σουτιέν στο πεντάλεπτο. Άσε να φουντώσει κι αυτή λίγο. Μετά από το φούντωμα περνάμε στα προκαταρκτικά και μόλις τη δούμε ότι θέλει να συνεχίσει αποφασίζουμε. Ή το κόβουμε με τη δικιά τους δικαιολογία πως θα θέλαμε να περιμένουμε για να είμαστε σίγουροι (αυτό αφήνεται πάνω στον αυτοσχεδιασμό του καθενός πως θα το παίξει) ή το τρενάρουμε λίγο ακόμα. Αγαθά κόποις κτώνται. Δε σημαίνει πως με το που αποφασίσει αυτή πότε θα γίνει θα την υπακούσουμε. Από τη στιγμή που έχει δώσει κι αυτή το ΟΚ, θα αποφασίσουμε εμείς πότε θα γίνει.

Και φυσικά εννοείται πως μετά δε ντυνόμαστε με τη μία. Χαλαρώνουμε και λίγο για να μην αισθανθεί χρησιμοποιημένη. Κάνουμε κι ένα τσιγάρο. (Το «δεν καπνίζω» δεν είναι δικαιολογία για να φύγουμε). Ασχολούμαστε και μετά λίγο μαζί της. Από εκεί και πέρα την αφήνουμε να σκέφτεται τι προσφέρουμε. Με πολύ καλή εφαρμογή και λίγη καλή τύχη, μπορούμε να την έχουμε να μας παρακαλάει για την επόμενη φορά. Αλλιώς, πάμε γι’ άλλα.

Φοίβος Παυλίδης

Mnet - Magical studios. Ένα εκπληκτικό trailer.

Πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα trailer που έχω συναντήσει. Το "magical studios" που δημιουργήθηκε για την πρεμιέρα του καναλιού Mnet της Νότιας Αφρικής, μας ξεναγεί σε μια συναρπαστική "βόλτα", μαζί με γνωστούς χαρακτήρες από κλασικές ταινίες και σειρές. Μια πραγματικά εκπληκτική δουλειά που αξίζει να την δείτε.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε το πως δημιουργήθηκε αυτό το εκπληκτικό "κολάζ".

Message Egg

Το να βάζεις χέρι στη φύση δεν είναι σωστό. Πόσο μάλλον να την «αναδομείς» όπως συχνά κάνουν με τα φυτά –τα οποία συνήθως τρώμε κιόλας- ώστε να προκύψουν νέα ήδη. Καμιά φορά, όμως ,έχει το γέλιο του κι αυτό.

Έτσι πρέπει να σκεφτήκαν και αυτοί που έφτιαξαν αυτά τα «αυγά». Τα οποία είναι μεν αυγά, αλλά μέσα έχουν ένα φυτό, το οποίο ώρες μόνο μετά το πρώτο πότισμα βγαίνει από εκεί μέσα. Το πιο ωραίο είναι ότι το φυτό έχει επάνω γραμμένο ένα μήνυμα. Και για κερασάκι στην τούρτα, έρχεται και με εγγύηση.

Cretaquarium: Εξερευνώντας τον Μεσογειακό θαλάσσιο κόσμο

Κείμενο: Νικόλας Γεωργιακώδης, Φωτογραφίες: Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

Ποιός είπε οτι η Ελλάδα δεν έχει τα δικά της πανέμορφα ακουάρια; Ένα από αυτα είναι και το Cretaquarium, ένας καρπός επιστημονικής έρευνας που δίνει εδώ και αρκετό καιρό την δυνατότητα στον κόσμο να έρθει σε επαφή και να καταλάβει τα μυστικά του βυθού. Το κτίριο του Cretaquarium είναι μέρος του κτιριακού συγκροτήματος "Θαλασσόκοσμος" , του μεγαλύτερου κέντρου έρευνας - τεχνολογίας και αναψυχής στη Μεσόγειο και καταλαμβάνει έκταση 60 στρεμμάτων στο παραλιακό βόρειο-δυτικό τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου

Οι διάφορες δεξαμενές - ενυδρεία του κτιρίου ξεπερνάνε σε όγκο τα 60.000 λίτρα, κατασκευή που κατέστησε δυνατή την φιλοξενία οργανισμών αρκετά μεγάλου μεγέθους, όπως καρχαρίες, σελάχια, τοννοειδή κτλ. Με μια πρώτη επίσκεψη στο ενυδρείο, αντικρύζουμε ένα μοντέρνο κτίριο που ο σχεδιασμός του παραπέμπει σε πλοίο. Το εσωτερικό του είναι το ίδιο εντυπωσιακό. Το μέγευθος του χώρου ισοδυναμεί με τη διαδρομή σε μια θαλάσσια σκηνογραφία μήκους 1 περίπου χιλιομέτρου, όπου εκτίθενται θαλάσσιοι οργανισμοί στις πολυάριθμες δεξαμενές του, συνολικής χωρητικότητας 1.600.000 λίτρων. Σε μικρότερες δεξαμενές αντικρύζουμε συγκεκριμένα είδη και μικρο-οικοσυστήματα τα οποία δεν θα προσέχαμε αν βρίσκονταν στις μεγάλες δεξαμενές και τα οποία είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.Στην μαγευτική ατμόσφαιρα συμβάλλουν τα μέγιστα ο χαμηλός φωτισμός και οι οθόνες που προβάλλουν σε βίντεο τοπία του βυθού της Κρήτης, πλαισιωμένα από στίχους της ελληνικής μυθολογίας για τη γενεαλογία των θαλάσσιων θεοτήτων, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε και εμείς οι ίδιοι μέσα στον βυθό! Στον χώρο επίσης υπάρχει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εξοπλισμένη με σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα, χωρητικότητας 140 ατόμων. Καθημερινά και κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του ενυδρείου προβάλλονται ντοκιμαντέρ και μοναδικές ταινίες σχετικά με τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ο χώρος προσφέρεται επίσης για τη διοργάνωση συνεδρίων, συνεδριάσεων, εκδηλώσεων, κοινωνικών δραστηριοτήτων και θεματικών εκθέσεων.

Ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης μιλάει για το ενυδρείο:Αν επιθυμείτε ακουστική ξενάγηση, τότε δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τις μικρές συσκευές που λειτουργούν απλά όπως το τηλέφωνο, δίνοντας σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να εμπλουτίσει την επίσκεψή του με πολυάριθμες εξηγήσεις, σχόλια και εκλαϊκευμένες πληροφορίες σε τέσσερις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά). Mια ακόμα σημαντική υπηρεσία για τους επισκέπτες του Cretaquarium - θαλασσόκοσμος είναι και η Kartaquarium. Η κάρτα μέλους του ενυδρείου που δίνει σημαντικά προνόμια και προσφορές στους κατόχους της. Αυτήν μπορείτε να την αποκτήσετε είτε κατευθείαν από το Cretaquarium, είτε με αντικαταβολή.

Συνολικά στο ενυδρείο υπάρχουν εκθεσιακοί χώροι 1.600 τ.μ.. Σε 37 δεξαμενές με 50 σημεία παρατήρησης εκτίθενται περισσότεροι από 4.500 οργανισμοί που κατανέμονται σε 200 περίπου είδη και συνέχεια εμπλουτίζονται. Παράλληλα, υπάρχουν 2.600 τ.μ. τεχνικοί χώροι (παρασκήνια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 150 ατόμων), καθώς και 10.000 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου.Η γενική είσοδος κοστίζει 8€ και η φοιτητική 6€. Η προσωπική ακουστική ξενάγηση κοστίζει 2€, ενώ η κάρτα μέλους του ενυδρείου κοστίζει 16€

Δεύτερη στην Ευρώπη με τα μεγαλύτερα σπίτια η Ελλάδα!

Η Αυστραλία είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα σπίτια του κόσμου ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ,σύμφωνα με στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας.
H Ελλάδα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έρχεται πέμπτη στον κόσμο, όσον αφορά τα μεγαλύτερα σπίτια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία τα αυστραλιανά σπίτια είχαν την περίοδο 2008-09 - κατά μέσο όρο - επιφάνεια 214,6 m², ενώ τα νέα σπίτια που κατασκευάζονται είναι κατά μέσο όρο ακόμα μεγαλύτερα.
Επισημαίνεται ότι στην Ευρώπη η Δανία έχει τα μεγαλύτερα σπίτια και διαμερίσματα, δεύτερη έρχεται η Ελλάδα με επιφάνεια κατοικιών 126 m² κατά μέσο όρο και τρίτη η Ολλανδία.
Παγκοσμίως πρώτη είναι η Αυστραλία και ακολουθούν ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Δανία, Ελλάδα και Βέλγιο.
Σύμφωνα με την σχετική έρευνα,στην Αυστραλία σημειώθηκε επίσης αύξηση και στον αριθμό των ατόμων που συγκατοικούν κάτω από την ίδια στέγη. Το φαινόμενο συνδέεται με την αύξηση του κόστους των κατοικιών, γεγονός που αναγκάζει τους νέους να ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τους γονείς τους και τους μετανάστες να συγκατοικούν με φίλους και συγγενείς. Επιπλέον έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι καθώς και η τάση της διασκέδασης στο σπίτι.

Renault: Επιστρέφουν τα Gordini!

 • Η γκάμα της γαλλικής εταιρίας εμπλουτίζεται με νέες «race» εκδόσεις που ξεχωρίζουν από τις λευκές λωρίδες του αμαξώματος
 • Το πρώτο σύγχρονο μοντέλο Gordini βασίζεται σε ένα Twingo RS που θα πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά από την άνοιξη

Πρόσφατα η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε πως θα αναβιώσει τις εκδόσεις Gordini που θα ξεχωρίζουν από την αγωνιστική τους εμφάνιση με τις χαρακτηριστικές διπλόλευκες λωρίδες στο αμάξωμα.
Υπενθυμίζεται πως ο Amédée Gordini βελτιώνει και αναβαθμίζει μοντέλα της Renault από την δεκαετία του 1960 με πιο γνωστά τα Renault 8 και 12.
Το πρώτο μοντέλο στην σύγχρονη εποχή των εκδόσεων Gordini είναι ένα Twingo RS με τον γνωστό κινητήρα 1,6 lt των 133 PS.
Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μεγαλύτερες ζάντες 17 ιντσών, βαμμένες λεπτομέρειες και διάφορα άλλα στοιχεία εξοπλισμού. Το Twingo Gordini Renaultsport θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου στο Παρίσι ενώ διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινά την άνοιξη.

Λοίμωξη από τον ιό της γρίπης Α (Η1Ν1)

Τι είναι η γρίπη από τον νέο ιό Α (Η1Ν1);
Είναι νόσος του αναπνευστικού, παρόμοια με την κοινή εποχιακή γρίπη
Αφορά όλες τις ηλικίες
Είναι ήπια νόσος και οι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως κι γρήγορα
Έχει θνητότητα ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από 1%
Δεν είναι διαφορετική από μιά «κοινή» γρίπη
Η διαφορά έγκειται στη ταχύτητα μετάδοσης που αυξάνει,
επειδή
μη διαθέτοντας σήμερα αντισώματα για να αμυνθούμε, ασθενούμε περισσότεροι άνθρωποι !!!

Τι γνωρίζουμε για τον ιό Α (Η1Ν1);
Είναι ιός που μέχρι τώρα ΔΕΝ υπήρχε στη φύση (= αντιγονική μεταβολή).
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουμε αντισώματα και γι’ αυτό συμβαίνει πανδημία

Τρόπος μετάδοσης

1. με άμεση επαφή
Είναι ο πιο συνηθισμένος – συμβαίνει μέσω σταγονιδίων από άνθρωπο σε άνθρωπο (με το βήχα, το φτέρνισμα ή το φιλί).

2. με έμμεση επαφή
Ο ιός ζει σε επιφάνειες (πόμολα, γραφεία, πόρτες, χερούλια τουαλέτας, κλινοσκεπάσματα)
έως και 8 ώρες
Έτσι μπορεί να μολύνει τα χέρια
και από κει να μπει στο σώμα
αν τα χέρια ακουμπήσουν
τη μύτη ή το στόμα ή τα μάτια

Περίοδος μεταδοτικότητας
1 μέρα πριν
- μέχρι και 7 μέρες μετά την
έναρξη των συμπτωμάτων

Η μετάδοση του ιού αρχίζει με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων: βήχας και φτέρνισμα διασπείρουν τον ιό στο περιβάλλον μέσω σταγονιδίων
(ο ιός κάθεται πάνω στα σταγονίδια)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να θυμόμαστε
(για αργότερα !!!):
ο ιός αδρανοποιείται με τον βρασμό και με κοινά απολυμαντικά (οινόπνευμα, χλωρίνη)

Συμπτώματα

Βήχας
Πυρετός
Καταρροή
Πονόλαιμος
Πόνοι στους μυς
Πονοκέφαλος
Ρίγη και κόπωση
Διάρροιες και έμετοι

Μέτρα προφύλαξης

Βήχετε ή φτερνίζεστε πάνω σε χαρτομάντηλο, το οποίο να πετάτε αμέσως σε κλειστό δοχείο απορριμάτων
Στην ανάγκη πάνω στον αγκώνα σας
Πλένετε συχνά τα χέρια σας
Μέτρα προφύλαξης
Καλή ατομική καθαριότητα
Συχνό πλύσιμο χεριών
Αποφυγή συγχρωτισμού
Καλός αερισμός χώρων εργασίας
Μείωση των meetings
Περιορισμός ταξιδιών
Μείωση αριθμού εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με το κοινό
Ανάπτυξη τρόπων εργασίας «από μακριά»
Πλένετε τα χέρια σας
Πριν φάτε, πιείτε ή καπνίσετε
Μετά τη χρήση της τουαλέτας
Όταν αγγίζετε επιφάνειες, πόμολα ή χειρολαβές σε πολυσύχναστα μέρη
Όταν φτερνίζεστε ή φυσάτε τη μύτη σας
Σωστό πλύσιμο χεριών
Να διαρκεί τουλάχιστον 30 sec !!!

Σωστό πλύσιμο χεριών
Προσεκτικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι
Τρίψτε καλά ανάμεσα στα δάκτυλα
Χρησιμοποιείστε την χειροπετσέτα για να κλείσετε τη βρύση και να ανοίξετε την πόρτα
μην ξεχνάτε
τον ...
αντίχειρα ...!!!

Χρήση απολυμαντικών διαλυμάτων

Αν δεν υπάρχει νερό και σαπούνι, εναλλακτικά χρησιμοποιείστε αλκοολικό διάλυμα
Θυμάστε που είπαμε ότι ο ιός αδρανοποιείται με τη χλωρίνη; ….
Να γνωρίζετε ότι η κοινή
οικιακή χλωρίνη
(= διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου 10%)….
... είναι ένας πολύ καλός απολυμαντικός παράγοντας ...
... που μπορεί να χρησιμοποιείται στο σπίτι και στην εργασία σας ...

... είτε για την απολύμανση επιφανειών (σφουγγάρισμα σε δάπεδα, τουαλέτες κλπ)
... είτε για την απολύμανση γραφείων, πόμολων, χειρολαβών κλπ (σε μορφή spray) ...

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε συμπτώματα γρίπης;

Μείνετε στο σπίτι σας
Καλή ενυδάτωση (= πίνετε άφθονα υγρά)
Αντιπυρετικά (όχι ασπιρίνη στα παιδιά)
Ενημερώστε τον Προιστάμενο σας και/ή το Τμήμα Προσωπικού και/ή το Ιατρείο Εργασίας
Πρέπει να πάω στο νοσοκομείο;
OXI – πρέπει να μείνετε σπίτι σας, χωρίς να έρχεστε σε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους
(στενή επαφή = < style="font-weight: bold; color: rgb(255, 0, 0);">Έχει νόημα να κάνω εξέταση για να ξέρω αν πάσχω από την νέα γρίπη;
ΟΧΙ - δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, διότι δεν αλλάζει στην πράξη η αντιμετώπιση

Πόσο καιρό πρέπει να κάτσω σπίτι μου;

Όσο διαρκούν τα
συμπτώματα + 1 ημέρα
ή
7 ημέρες

(ό,τι συμβεί πρώτο)

Ομάδες υψηλού κινδύνου
Ηλικία > 60 ετών
Διαβήτης
Καρδιοπάθεια
Νεφροπάθεια - Ηπατοπάθεια
Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Άσθμα
Ανοσοανεπάρκεια - Καρκίνος
Εγκυμοσύνη

Τι πρέπει να κάνετε αν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου
και έχετε συμπτώματα;
Μείνετε στο σπίτι σας
Καλή ενυδάτωση – αντιπυρετικά
Ενημερώστε τον γιατρό σας για να πάρετε επιπλέον αντιιικά φάρμακα, εφ’ όσον αυτό κριθεί απαραίτητο

Τι πρέπει να κάνετε αν ένας συνάδελφος σας, ενημερώσει ότι έχει συμπτώματα γρίπης;
...τίποτα ... !!!
(ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί ....!!!)
μην πανικοβάλεστε
μην βοηθείτε στο πέρασμα από
τον φόβο της επιδημίας
στην επιδημία του φόβου ....
Συνεχίζετε να έρχεστε στην εργασία σας
Παρακολουθείτε τον εαυτό σας για συμπτώματα γρίπης
Τηρείτε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής

Τι πρέπει να κάνετε αν υπάρχει ασθενής στο σπίτι σας;

Αποφεύγετε την στενή επαφή με τον ασθενή
Συνεχίζετε να έρχεστε στην εργασία σας
Παρακολουθείτε τον εαυτό σας για συμπτώματα γρίπης
Τηρείτε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής
Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων
είναι
το καλύτερο προστατευτικό μέτρο για την αποτροπή της
μετάδοσης του ιούΑΚΤΩΡ ΑΤΕ
Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας
Ιατρείο Εργασίας

Παναγιώτης Πανουργιάς
Παθολόγος - Γαστρεντερολόγος
Ιατρός Εργασίας


Aρα συνοψίζοντας τα παραπάνω και για να φτιάξει λίγο το κέφι μας....

Εάν η γυναίκα που αγαπάς τρέμει όταν την φιλάς,

Εάν αισθάνεσαι τα φιλήδονα χείλη της να καίνε σαν πυρακτωμένα κάρβουνα,

Εάν η αναπνοή της είναι βαθιά και αναστατωμένη,

Εάν τα μάτια της λάμπουν σαν αστραπή στο σκοτάδι…Ξαπόστειλε την γρήγορα ...


Έχει κολλήσει την νέα γρίπη !!!

Mercedes SLS AMG: H απόγονος ενός θρύλου

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ρίξει με ιδιαίτερη επιτυχία στη μάχη του ανταγωνισμού την «αναβίωση» παλαιότερων μοντέλων που άφησαν εποχή και δικαίως χαρακτηριζόνται κλασικά.
Η παρουσίαση όμως από τη Mercedes του διαδόχου (εφόσον πρόκειται για αυτόν) της θρυλικής 300 SL Gullwing είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο, κυρίως λόγω της μοναδικής θέσης που έχει η 300SL στο πάνθεο της αυτοκίνησης.

Η νέα Mercedes SLS AMG είναι απλά πανέμορφη, εκρηκτικά γρήγορη και βεβαίως διατηρεί το σήμα κατατεθέν της προηγούμενης, δηλαδή τις δύο πόρτες που ανοίγουν (με διακόπτη) προς τα πάνω...

[Βίντεο με τη νέα Mercedes SLS AMG]

Εξωτερικά το μπροστινό τμήμα του μοντέλου μοιάζει (τηρουμένων των αναλογιών) με εκείνο του παλαιότερου. Διακρίνεται για το δυναμισμό, διαθέτει έντονες γραμμές, ενώ το πίσω μέρος είναι πιο απλό με την αεροτομή που σηκώνεται μετά από κάποια χιλιόμετρα να κλέβει την παράσταση.

Το θηριώδες μοτέρ των 6,3 λίτρων της SLS AMG δέχθηκε τις περιποιήσεις των μηχανικών της εταιρίας, οι οποίοι ξανασχεδίασαν περί τα 120 μέρη του και το τοποθέτησαν να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον μπροστινό άξονα.

Και φαίνεται να τα κατάφεραν περίφημα αφού το «θηρίο» χαρίζει στο μοντέλο απλά καταιγιστικές επιδόσεις: Τελική ταχύτητα (ηλεκτρονικά ελεγχόμενη) στα 315χλμ και επιταχύνση 0-100 στα 3,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ροπή φθάνει τα 650Nm εκ των οποίων τα 545Nm είναι διαθέσιμα από τις 2.550 σ.αλ. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και 7 σχέσεων
Το εσωτερικό είναι σπορ χωρίς όμως τις σχεδιαστικές ακρότητες άλλων αντίστοιχων μοντέλων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο επιλογέας των ταχυτήτων αλλά και η σχεδίαση του τιμονιού.

Η SLS AMG αναμένεται να βγει στην παραγωγή από το 2010. Η τιμή της προφανώς δεν είναι γνωστή αλλά μάλλον δεν έχει και μεγάλη σημασία για εκείνους που ενδιαφέρονται. Στα σχέδια της εταιρίας είναι και ένα μοντέλο roadster που όμως πάει για το 2011.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης

γιατί αισθάνομαι κουρασμένος???

Για αρκετά χρόνια προσπαθούσα να βρω γιατί αισθάνομαι κουρασμένος και κατηγορούσα την έλλειψη ύπνου. Τώρα όμως ξέρω τον πραγματικό λόγο ... Είμαι κουρασμένος γιατί δουλεύω υπερβολικά!

Ο πληθυσμός αυτής της χώρας είναι 11.000.000. Τα 5.100.000 είναι συνταξιούχοι και βρέφη ... Μας μένουν λοιπόν 5.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Από αυτούς τα 3.000.000 είναι σε σχολεία (Δημοτικό μέχρι Μεταπτυχιακά) άρα μένουν 2.900.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Από αυτούς, 800,000 είναι στο στρατό (αξιωματικοί και φαντάροι) και μας μένουν 2.100.000 να κάνουν τη δουλειά.

Βγάλε έξω και 1.500.000 δημοσίους υπαλλήλους (που τα ξύνουν) άρα μένουν 600.000 να κάνουν τη δουλειά.

Αν σκεφτείς ότι κάθε χρονική στιγμή, στα νοσοκομεία υπάρχουν 188,000, μας μένουν 412.000 για να κάνουν τη δουλειά.

Επίσης υπάρχουν 358.998 στις φυλακές. Μας μένουν 53.002 για να κάνουν τη δουλειά.

Αν σκεφτείς ότι οι άνεργοι είναι 53,000 πολύ εύκολα καταλαβαίνεις ότι μένουν μόνο 2 για να κάνουν τη δουλειά.


Εσύ κι εγώ.

ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ !!!!!


Κι' εγώ ο μ@λ@κ@ς δουλεύω !!!!!!!!!!!!!

Bing vs. Google: H Microsoft αντεπιτίθεται

Με αυτόν τον τρόπο η Microsoft επιδιώκει να «χτυπήσει» την παντοδυναμία του Google, αυτήν την φορά σε Ευρωπαϊκό έδαφος

«Είχαμε μια ομάδα πενήντα ατόμων που εργάστηκαν σκληρά από τον Ιούνιο, για να κάνουν την μηχανή να δουλέψει καλύτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο», λέει ο Ashley Highfield, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft στον συγκεκριμένο τομέα. «Συγκεκριμένα, θέλουμε να υπερέχουμε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μιας και ο βρετανικός λαός υπερτερεί σε σχέση με αυτόν στις ΗΠΑ όσον αφορά τις online αγορές. Πολύ περισσότερο τώρα που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα».

Προς το παρόν, το μερίδιο του Bing στην ηλεκτρονική αναζήτηση δεν ξεπερνάει το τρία τοις εκατό και είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του προκατόχου του, Windows Live Search. «Είχαμε ένα καλό μερίδιο αγοράς ήδη από τον Ιούνιο, χωρίς καμία εμπορική προώθηση από πλευράς μας», λέει ο Highfield. «Γνωρίζουμε προς το παρόν, ότι ένα πενήντα τοις εκατό των ανθρώπων που κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο ξοδεύουν περίπου τριάντα λεπτά για να το κάνουν, κάτι που πιθανώς εξηγεί γιατί το τριάντα τρία τοις εκατό από αυτούς είναι δυσαρεστημένοι με την τωρινή μέθοδο αναζήτησης. Δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα παρόμοιο προϊόν με τα υπόλοιπα. Έχουμε κάνει πολλές έρευνες για να συγκεντρώσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες σε μια συγκεκριμένη θέση για τους χρήστες μας».

Η προσέγγιση του Bing όσον αφορά την αναζήτηση βασίζεται σε μια περισσότερο οπτική προσέγγιση σε σχέση με αυτή που προσφέρουν οι ανταγωνιστές του. Αναζητήσεις για μια συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα εμφανίζουν μόνο ένα link της σελίδας, αλλά και επιπλέον δεδομένα, όπως εικόνες, τηλέφωνα, ακόμα και πλαίσια αναζήτησης. Οι χάρτες έχουν επίσης συμπεριληφθεί στην αναζήτηση, καθώς και η δυνατότητα για αναζήτηση στα feeds του Twitter.

«Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στον ‘μπρος- πίσω’ χαρακτήρα της αναζήτησης, που όταν δεν βρίσκεις αυτό που θες πρέπει να πας πάλι πίσω και να πληκτρολογήσεις κάτι νέο», λέει ο Highfield. «Αυτό που θέλουμε είναι να εμφανίσουμε όλα τα δεδομένα που θέλει ο χρήστης σε μία και μόνο σελίδα».

Η Microsoft έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα δύο εκατομμύρια δολάρια, για να βελτιώσει και να προωθήσει το Bing, αλλά φαίνεται απίθανο να καταφέρει να εκθρονίσει τον «βασιλιά» της αναζήτησης Google, λένε οι ειδικοί. Το Google ξεκίνησε σαν μια ιδέα που πραγματοποιήθηκε με μεράκι και επαγγελματισμό, με στόχο να εξυπηρετήσει και να αρέσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες. Το Bing από την άλλη, χρησιμοποιείται ως ένα ακόμη βέλος στην φαρέτρα της Microsoft, με το οποίο θέλει να ανταγωνιστεί στα ίσια το παντοδύναμο Google. Έως τώρα στην Αμερική απέτυχε παταγωδώς. Λέτε να τα καταφέρει στην Αγγλία;

Πηγή:
Times

Mία... άλλη ξύστρα


Όσοι είχαν την τύχη να έχουν σκύλο και ως επόμενο να έχουν επισκεφτεί τον κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις του, σίγουρα θα έχουν παρακολουθήσει την διαδικασία της θερμομέτρησης του ζωντανού.

Φυσικά το θερμόμετρο δεν τοποθετείται στην μασχάλη του και ούτε στο στόμα του...αλλά το ζωντανό θερμομετρείται δια της οπίσθιας οδού, και αυτός είναι ο πιο κομψός τρόπος περιγραφής της διαδικασίας.


Οι εμπνευστές αυτού του gadget αποφάσισαν να αναπαράγουν αυτή τη διαδικασία αντικαθιστώντας τον πραγματικό σκύλο με μια πλαστική μικρογραφία του, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται μία ξύστρα. Η υποδοχή του μολυβιού, το οποίο αντικαθιστά το θερμόμετρο ή και όχι αν είσαστε αρκετά άτακτοι, βρίσκεται στο οπίσθιο μέρος δηλαδή τον πισινό, κάτω από την ουρά.


Όμως δεν σταμάτησαν έκει, γιατί αυτό δε θα ήταν αρκετό, αλλά ηχογράφησαν ένα σκύλο να ‘σκούζει’ και προσέθεσαν τον ήχο, ο οποίος αναπαράγεται κάθε φορά που ξύνετε το μολύβι σας. Τα ξύσματα απορρίπτονται σε ένα ειδικό δοχείο που αποτελεί και τη βάση του σκύλου.


Χαρακτηριστικά

 • Ξύστρα σκύλος
 • Διαθέσιμη σε άσπρο χρώμα
 • Υποδοχή μολυβιού στον πισινό του σκύλου
 • Τα ξύσματα πέφτουν σε ειδικό δοχείο
 • Αναπαραγωγή νιαουρίσματος καθώς ξύνετε το μολύβι σας
 • Κατασκευασμένη από πλαστικό
 • Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 16 χρονών
 • Σε κομψή συσκευασία δώρου
 • Διαστάσεις : 15 x 12 x 4 εκ.

Για... πληγωμένους


Ένα πρωτότυπο μουσείο αφιερωμένο στις «ραγισμένες καρδιές» άνοιξε τις πόρτες του στην Κροατία. Ο Drazen Grubisic και η Olinka Vistica αποφάσισαν να ανοίξουν το εν λόγω μουσείο όταν άρχισαν να παρηγορούν πολλούς από τους φίλους τους για τις αποτυχημένες τους σχέσεις.

Στο μουσείο που εδρεύει στην πόλη του Zagreb παρουσιάζονται γράμματα και ενθύμια από δεσμούς που «χάλασαν». «Γνωρίζαμε πως δεν υπήρχε τέτοιο μουσείο και ελπίζουμε να γίνει μια μορφή θεραπείας για όλους αυτούς που έχουν «ραγισμένη καρδιά», είπε ο κύριος Drazen Grubisic.

Το μουσείο εκθέτει ακόμα αγαπημένα αντικείμενα όπως αρκουδάκια και φωτογραφίες που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια μιας σχέσης.

Τρελός οδηγός!!!

Τα ανέκδοτα πολλές φορές, δημιουργούνται από πραγματικά γεγονότα και περιστατικά. Όσοι έχετε ακούσει π.χ. το ανέκδοτο με τον τύπο που οδηγούσε ανάποδα στην εθνική οδό, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, τον "εφευρέτη" του.
Scareware: Ο νέος εφιάλτης των pc users

νέα μόδα στον χώρο της online απάτης ακούει στο όνομα scareware και υπολογίζεται ότι οι hackers πίσω από αυτήν βγάζουν μέχρι και 100.000€ τον χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την μεγάλη εταιρεία στον χώρο των antivirus, την Symantec, παραπάνω από 40 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου έχουν πέσει θύματα απάτης σε αυτόν τον τομέα τους τελευταίους 12 μήνες. Πως δουλεύουν όμως αυτά τα προγράμματα

Οι υπεύθυνοι που βρίσκονται πίσω από τα scareware, χρησιμοποιούν pop-up παράθυρα που μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα των Windows και φαίνονται - εκ πρώτης όψης- ακίνδυνα. Εμφανίζονται συνήθως όταν ο χρήστης πλοηγείται σε σελίδες στο διαδίκτυο και τον προειδοποιούν ότι ο υπολογιστής του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και απειλείται από ιό. Αν ο χρήστης κάνει κλικ πάνω στο pop-up, τότε οδηγείται σε μια άλλη ιστοσελίδα όπου μπορεί να κατεβάσει ένα antivirus - μαϊμού που υποτίθεται ότι θα "καθαρίσει" τον υπολογιστή του. Σαν να μην έφτανε αυτό, τις περισσότερες φορές καλείται να πληρώσει κιόλας ένα μικρό ποσό.

Όπως λέει και ο Con Mallon, προγραμματιστής στην Symantec, κάτι τέτοιο έχει διπλό αντίκτυπο στον χρήστη. "Προφανώς και χάνει τα λεφτά του, αλλά πέρα από αυτό, οποιοσδήποτε συναλλάσσεται με αυτά τα άτομα online, τους γνωστοποιεί τα στοιχεία της πιστωτικής του και πολλές ακόμα προσωπικές πληροφορίες." λέει, συνεχίζοντας "Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο, αφού αυτοί μπορούν μετά να εισέλθουν στον λογαριασμό του και να τον εκμεταλλευτούν χωρίς να το γνωρίζει". Και δεν σταματάνε εκεί.

Είναι πολύ πιθανό, με την χρήση του ιού, να "κλειδώσουν" τον υπολογιστή του χρήστη και να τον εκβιάσουν ζητώντας του επιπλέον χρήματα, για να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει κανονικά. Ακόμα και η αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι πολύ δύσκολο να ερευνήσουν το περιστατικό, αφού τα χρηματικά ποσά που εμπλέκονται είναι τις περισσότερες φορές πολύ μικρά. Τι μπορούν λοιπόν να κάνουν οι χρήστες;

Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να μάθουν να προστατεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία χρησιμοποιώντας την κοινή λογική και ένα αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς. Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει κατά πολύ από την εποχή που οι πρώτοι ιοί είχαν κάνει δειλά δειλά την πρώτη τους εμφάνιση στο Διαδίκτυο. Πλέον μιλάμε για οργανωμένες προσπάθειες εξαπάτησης, που αποφέρουν αρκετές χιλιάδες ευρώ "κέρδος" στους επιτήδειους. Μία εκτίμηση των ειδικών όσον αφορά το προφίλ των συγκεκριμένων χάκερς αποκαλύπτει ότι πρόκειται για 16χρονους πιτσιρικάδες χάκερς, οι οποίοι πλέον... μεγάλωσαν και αναζητούν τρόπους να κερδίσουν εύκολα χρήματα και προσωπικές πληροφορίες.

Μήπως όμως πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα προσπάθεια των μεγάλων εταιρειών στον χώρο των antivirus να βάλουν και άλλους... μπελάδες στο κεφάλι των χρηστών και να τους υποχρεώσουν -εμμέσως- να προμηθευτούν τα λογισμικά τους; Η αλήθεια είναι, ότι οι πωλήσεις των antivirus έχουν ελαττωθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να στρέφεται στα δωρεάν προγράμματα ή στα "σπασμένα" που κατεβάζει από το διαδίκτυο δωρεάν. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, η καινούργια αυτή απειλή να αποτελεί μια συγκαλυμμένη προειδοποίηση και προτροπή προς τους χρήστες, ώστε να εμπιστεύονται - και να αγοράζουν- μόνο τα επίσημα λογισμικά των μεγάλων εταιρειών. Με το αζημείωτο φυσικά...

Παγάκια που προκαλούν αντιδράσεις

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΥΝ

Οσο και αν φαίνεται αστειο πως ενα παγάκι μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις αυτό εινα πραγματικότητα. Η εμπορική ιδέα που είε κάποιος να φτιάξει παγοθήκες με συγκεκριμένο θέμα έχει εκνευρίσει αρκετό κόσμο. Τα παγάκια που βγαίνουν απο τις παγοθήκες αυτές έχουν το σχήμα του...


τιτανικού! Μαζί με άλλα 3 παγάκια που έχουν σχήμα παγόβουνων. Τα βάζεις στο ποτήρι και συγκρούονται όλα μαζί. Λίγο άρρωστη η ιδέα αυτού που το έφτιαξε θα λέγαμε
troktiko

Πώς διώχνουμε μια σφήκα;


Ελάχιστοι ξέρουν πως να αντιμετωπίζουν μια σφήκα που έρχεται κατά πάνω τους για να τους...τσιμπήσει με το κεντρί της.
Διαβάστε πως αντιμετωπίζουμε μια σφήκα.

Πάντως όχι κουνώντας τα χέρια μας! Οι κινήσεις των χεριών μας δεν λειτουργούν αποτρεπτικά όσο βίαιες και αν είναι, διότι οι σφήκες δεν βλέπουν καλά.
Επίσης, την ώρα που προσπαθούμε να τη διώξουμε βαριανασαίνουμε και λαχανιάζουμε κοντά της. Η έντονη εκπνοή μας θερμαίνει τον γύρω χώρο και τον γεμίζει με διοξείδιο του άνθρακα. Τα δύο αυτά μεταφέρουν «νοερά» τη σφήκα στη φωλιά της και την κάνουν να είναι ακόμη πιο επιθετική, νομίζοντας ότι την υπερασπίζεται. Πιο αποτελεσματική και ασφαλής είναι η απώθηση με μια εφημερίδα στο χέρι. Αν πάντως μας κεντρίσει και δεν υπάρχει κάτι πιο...φαρμακευτικό, κόβουμε μισό κρεμμύδι και το τοποθετούμε για 20 λεπτά στην πληγή. Βοηθάει γιατί στο κρεμμύδι κάποια ένζυμα αποικοδομούν μερικές από τις τοξικές ουσίες που πέρασαν στην πληγή.
troktiko

"Αστραπιαίο ντύσιμο για... αστροναύτες!!!"


"Η πολύωρη «χορογραφία» του ντυσίματος των αστροναυτών με τις περίπλοκες στολές- αποτελούμενες μεταξύ άλλων και από πολλά ρομποτικά μέρη- θα μπορούσε κάποτε να γίνεται μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα χάρη σε μια στολή που «αγκαλιάζει» από μόνη της το σώμα των αστροναυτών, όπως υποστηρίζουν οι μηχανικοί Ντέιβιντ Εϊκιν και Σέιν Τζέικομπς από...

το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μόνο που θα έχει να κάνει κάποιος θα είναι να φορέσει τη φαρδιά στολή, η οποία με τη βοήθεια αεροκίνητων τεχνητών μυών εφαρμόζει ακριβώς στις διαστάσεις του σώματός του. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός της θα επιτρέπει ακόμη στους αστροναύτες να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία, τόσο κατά τη διάρκεια διαστημικών περιπάτων όσο και κατά την εξερεύνηση του εδάφους πλανητών.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι μόλις το 1/4 της χειρωνακτικής εργασίας που καταβάλλουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια διαστημικών περιπάτων σχετίζεται με την αποστολή. Το υπόλοιπο έχει να κάνει με τη μεταφορά της διαστημικής στολής » εξηγεί ο Εϊκιν.

Η νέα «υπερστολή», όπως την ονομάζουν οι δημιουργοί της, περιλαμβάνει επιπλέον οπτικοακουστικά βοηθήματα, όπως π.χ. μια νέα μορφή γυαλιών LCD όπου καταγράφεται η απόσταση του αστροναύτη από το διαστημικό σκάφος και μια οθόνη ενσωματωμένη στο ειδικό κράνος.

Για την ώρα, η «έξυπνη» στολή δοκιμάζεται στις υποβρύχιες δεξαμενές του Πανεπιστημίου οι οποίες μιμούνται τις συνθήκες μηδενικής βαρύτητας."
thenewsbus

Beckham εναντίον Beckham

Η αδερφή του David Beckham, Lynne Beckham βρέθηκε μαζί με άλλους γονείς σε μια διαδήλωση κατά του αδερφού της, επειδή ο γνωστός άσος του ποδοσφαίρου έκλεισε την «Ακαδημία ποδοσφαίρου» που διατηρούσε στο Greenwich, στο Νότιο Λονδίνο.

Η Lynne που είναι μητέρα τριών παιδιών είπε στους δημοσιογράφους, ότι ο αδερφός της είναι αναστατωμένος και δεν έχουν συζητήσει το θέμα, καθώς μεσολάβησε η κηδεία του παππού τους, στον οποίο είχε αδυναμία ο David, αλλά τόνισε ότι η πράξη αυτή του Beckham απογοήτευσε πολλά παιδιά.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του Beckham τονίζει ότι ήταν στα σχέδια του ποδοσφαιριστή να κλείσει την συγκεκριμένη ακαδημία και πρέπει και οι άλλοι να σκεφτούν τα εκατομμύρια που επένδυσε ο Beckham σε αυτή.
cobra-argos

Aquila Nera: Ο θρύλος της μοτοσικλέτας επιστρέφει


Οι μοτοσικλέτες που επέλεξε η Moto Guzzi να λανσάρει για την σειρά «Aquila Nera» ξεχωρίζουν για τον διαχρονικό τους χαρακτήρα και ύφος. Πρόκειται για τα πανέμορφα μοντέλα California Vintage, Bellagio και Nevada, τα οποία οφείλει να γνωρίσει ο κάθε ενημερωμένος μοτοσικλετιστής.

Στόχος της Moto Guzzi είναι να ενισχύσει την ταυτότητα της συγκεκριμένης γκάμας μοντέλων, αναδεικνύοντας την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και τις ασύγκριτες οδηγικές δυνατότητές τους στην άσφαλτο. Παράλληλα, οι επίδοξοι οδηγοί τους έχουν την δυνατότητα να επωφεληθούν από τις συμφέρουσες τιμές, καθώς και τον δωρεάν εξοπλισμό που παρέχεται με το κάθε μοντέλο.

Κυρίαρχο στοιχείο γοητείας των μοντέλων είναι το νέο μαύρο opaque χρώμα και το νέο Moto Guzzi λογότυπο με το επιβλητικό, χρυσό σήμα στον αετό, που σκοπό έχει να τονίσει την διαφορετικότητα της σειράς «Aquila Nera».

Η Piaggio Hellas θα διαθέτει στην Ελληνική αγορά την σειρά «Aquila Nera» από τον Οκτώβριο.

Οι τιμές για τα μοντέλα της σειράς «Aquila Nera» έχουν ως εξής:
- Moto Guzzi California Vintage Aquila Nera: 13.900€ (όφελος 2.800€ από την υπάρχουσα έκδοση)
- Moto Guzzi Bellagio Aquila Nera: 11.900€
- Moto Guzzi Nevada Aquila Nera: 8.100€

Με την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου της σειράς «Aquila Nera» ο τυχερός ιδιοκτήτης θα παραλαμβάνει δωρεάν εξοπλισμό αξίας 710€, ο οποίος περιλαμβάνει:
- Δερμάτινο μπουφάν σε vintage στυλ, αξίας 400€
- Κράνος jet αξίας 200€
- Κουκούλα “Bellagio”αξίας 110€

Το γνήσιο Ιταλικό στυλ, η αξία του χειροποίητου, η διαχρονική σχεδίαση και η γνήσια μοτοσικλετιστική απόλαυση, γίνονται ένα στα χέρια του οδηγού μιας θρυλικής μοτοσικλέτας… μιας Moto Guzzi, και ο αετός ανοίγει ξανά τα χρυσά φτερά του!

Σιγά τ' αυγά

Είμαι σίγουρος ότι σε κάποιες μακρινές εξωτικές κουλτούρες το λούσιμο με αυγά θεωρείται ένα είδος ζεστού καλωσορίσματος κι αν κάποιος επέλεγε να παρουσιάσει το βιβλίο του σε κεντρική καλύβα του χωριού θα έφευγε λούτσα απ' το κεφάλι μέχρι τα πόδια κι ένα χαμόγελο που θα διαπερνούσε τ' αυτιά του. Ίσως δε, ν' απέφευγε να πλυθεί πριν τη βραδυνή δεξίωση γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται προσβολή και κανείς δε θέλει να προκαλέσει τη μήνη μιας κουλτούρας της οποίας δεν έχει αντιληφθεί ακόμη όλα τα τελετουργικά και τις λεπτομέρειες. Αν σου πετούν αυγά από αγάπη και αίσθημα φιλοξενίας, σκέψου τι μπορεί να κάνουν αν νιώσουν προσβεβλημένοι απ' την οποιαδήποτε στάση ή φράση σου. Γι' αυτό καλύτερα να προσέχεις τα λόγια σου, να μετράς τις εκφράσεις και τις κινήσεις σου και να μη λες περισσότερα απ' όσα πρέπει, να δείξεις γενικά μια σχετική ευαισθησία, έστω και ψεύτικη, στις τοπικές ιδιαιτερότητες του εκάστοτε χωριού. Με λίγα λόγια να κάτσεις στ' αυγά σου και να ρουφήξεις κι ένα πριν μιλήσεις.

Σε άλλες κουλτούρες, πάλι, το πέταγμα των αυγών δεν σημαίνει αυτονόητα ότι θα σκάσουν πανηγυρικά πάνω σε μια επιφάνεια ή έναν άνθρωπο, αφήνοντας τον κρόκο και το ασπράδι τους να κυλήσουν αργά το ένα μέσα στο άλλο πριν εξελιχθούν σ' αυτό το υπέροχο κολλώδες μίγμα που σου κάνει το μαλλί σαν του Πάνου Παναγιωτόπουλου. Σ' αυτές τις κουλτούρες λοιπόν, όχι και τόσο μακρινές όσο ακούγονται, εκτός απ' την ικανότητα να πετάς αυγά σε συγκεκριμένο στόχο, εκτιμάται ιδιαιτέρως και η ικανότητα να πιάνεις αυγά στον αέρα χωρίς αυτά να σπάσουν. Υποθέτω θα μπορούσες να πιάσεις το αυγό, να το πετάξεις πίσω, να σου το ξαναπετάξουν κοκ μέχρι να σπάσει στα χέρια κάποιου κι αυτός να είναι ο χαμένος. Υπ' αυτήν την έννοια το αλληλλοπέταγμα αυγών μεταφράζεται σε χαρά, παιχνίδι, ευγενή άμιλλα και διαγωνισμό δεξιοτήτων.

Ας πούμε τώρα ότι υπάρχουν και κουλτούρες όπου το πέταγμα αυγών θεωρείται έκφραση δυσαρέσκειας και μομφής κατά του αποδέκτη. Τότε το πέταγμα γίνεται με δύναμη και συνοδεύεται από αντίστοιχες φωνές ή φράσεις αποδοκιμασίας. Έστω, όμως, ότι ο αποδέκτης προέρχεται από την πρώτη κουλτούρα, την εξωτική, και δέχεται με χαμόγελο όλο αυτό το γνώριμο για 'κείνον τελετουργικό, αφού τον κάνει να νιώθει σα στο σπίτι του. Απαντά λοιπόν με χαμόγελο στους ρίπτες κι απολαμβάνει το αυγόλουτρο που του κάνουν με χαρά μικρού παιδιού. Κι αν είναι απ' τη δεύτερη κουλτούρα; Με περισσή δεξιοτεχνία πιάνει στον αέρα το ένα μετά το άλλο αυγό και τα επιστρέφει στους ρίπτες περιμένοντας να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο, μέχρι κάποιος απ' όλους να βγει νικητής και να χειροκροτηθεί απ' τους υπόλοιπους σε μια αποθέωση του ερασιτεχνικού αθλητικού πνεύματος.

Κι έτσι οι κουλτούρες έρχονται πιο κοντά, μέσα από αμοιβαίες παρεξηγήσεις, μέσα από ένα μίγμα χαράς, θυμού, ανταγωνιστικότητας, φιλοξενίας, μισαλλοδοξίας και αγάπης για τον άλλονε που σε κάθε περίπτωση καταλήγει στο ίδιο αποτέλεσμα. Πολλά σπασμένα αυγά, ομελέτα μα και χοληστερίνη. Υπάρχει καλύτερος τρόπος; Ναι κι αυτοί οι οραματιστές απ' το Σουάτον της Αγγλίας δείχνουν το δρόμο και σε όλους εμάς.


Τείχος 3,5 χλμ «αγκάλιαζε» την αρχαία πόλη της Βεργίνας


Τείχος, μήκους 3,5 χιλιομέτρων και πλάτους 2,80 μέτρων, περιέβαλλε την αρχαία πόλη της Βεργίνας, όπως προκύπτει από τη σημαντική αρχαιολογική αποκάλυψη που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από τον επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας, καθηγητή Παναγιώτη Φάκλαρη.
Το εύρημα χρονολογείται στην εποχή του Κασσάνδρου (περί το 300 π.Χ.), περίπου μισό αιώνα μετά την εποχή του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1992 που άρχισε η ανασκαφή του τείχους ουδέποτε δόθηκαν στοιχεία. Η ανασκαφική έρευνα των 17 τελευταίων ετών κάλυψε τα 2/3 του τείχους, που όπως φαίνεται αποτελούν την καλύτερα σωζόμενη οχύρωση της Μακεδονίας.
Το τείχος αποκαλύπτεται διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση και σε ύψος έως 1,90 μ. Το πάχος των μεταπυργίων φθάνει σε ορισμένα σημεία τα 2,80 μ. Η άνοδος στους πύργους και τις επάλξεις γινόταν με χτιστές κλίμακες, πέντε από τις οποίες έχουν ήδη ερευνηθεί. Δίπλα σε πύργους, καλυμμένες από την ημικυκλική προβολή τους, βρέθηκαν πυλίδες που χρησίμευαν ως έξοδοι για αιφνιδιασμό του εχθρού.
Την ανακάλυψη του τείχους συμπληρώνει πλήθος κινητών ευρημάτων, αλλά και απανθρακωμένων σπόρων από όσπρια και δημητριακά -τροφικά κατάλοιπα της εποχής, που η επιστημονική ομάδα χρονολογεί στον 2ο και 1ο αιώνα π.Χ. (πηγή: in.gr)

Αναρρίχηση: Αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στην σκέψη και μόνο οτι θα μπορούσε να ανέβει έναν απότομο βράχο, δεμένος με σχοινί, βαδίζοντας αργά αλλά σταθερά προς την κορυφή του σαν ένας άλλος Ήθαν Χαντ. Εντάξει, μπορεί να το παρακάναμε, αλλά η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ. Είτε βρισκόμαστε σε κάποιο βουνό, είτε σε μια εσωτερική πίστα αναρρίχησης το συναίσθημα είναι το ίδιο έντονο και συναρπαστικό. Η αίσθηση οτι πας κόντρα στους νόμους του Νεύτωνα δεν μπορεί παρά να σου εκτοξέυσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Και ποιός ξέρει, μπορεί μετά από αρκετά μαθήματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να μπορέσεις και εσύ να αναρριχηθείς στα Μετέωρα

Όπως μας λέει και
ο κ. Παναγιώτης Κοτρωνάρος, εξειδικευμένος εκπαιδευτής αναρρίχησης και υπεύθυνος της σχολής αναρρίχησης, η πρόοδος του καθενός έχει να κάνει καθαρά με το πόσο του αρέσει πραγματικά το αντικείμενο και πόσο χρόνο είναι διατεθειμένος να δαπανήσει. "Ο επίσημος κρατικός φορέας για το συγκεκριμένο άθλημα είναι η Ε.Ο.Ο.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας- Αναρρίχησης). Όλες οι αναγνωρισμένες σχολές αναρρίχησης υπάγονται σε αυτήν και ακολουθούν πιστά τα προγράμματα εκπαίδευσης της ομοσπονδίας."

Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνει ένας αρχάριος που θέλει να αποκτήσει δίπλωμα στην αναρρίχηση είναι να επιλέξει μια σχολή που θα είναι αναγνωρισμένη από την ομοσπονδία. Η αναγνώριση αυτή δεν είναι πάντα δεδομένη. Όπως λέει ο κ. Κοτρωνάρος "Μια σχολή μπορεί να ήταν αναγνωρισμένη πέρσι, αλλά φέτος να μην είναι λόγω παρασπονδιών στην λειτουργία της. Για αυτό και εμείς οι εκπαιδευτές προσπαθούμε να είμαστε πάντα συνεπείς με τους Κανονισμούς Εκπαίδευσης".

Τα βασικά της αναρρίχησης σε βράχο

Σε γενικές γραμμές η ανναρίχηση απαιτεί συγκέντρωση, συντονισμό, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση, υπομονή, καθαρό μυαλό αλλά και τόλμη και φαντασία, που αναπτύσσονται με την εξάσκηση και την πρακτική. Απαιτεί επίμονη προσπάθεια και μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία ώρα ή και πολύ περισσότερο. Ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή, είναι η μοναδική αυτή αίσθηση της επαφής με την επικίνδυνη πλευρά της υπαίθρου και της επίτευξης ενός δύσκολου στόχου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, την "κατάκτηση" της κορυφής του βράχου. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές στην αναρρίχηση βράχου. Η πιο διαδεδομένη είναι η top rope, στην οποία το σχοινί περνά μέσα από μία άγκυρα που βρίσκεται στερεωμένη στην κορυφή του βράχου και το ένα άκρο του δένεται στην ζώνη του αθλητή που αναρριχάται και το άλλο στο σύντροφό του που μένει στο έδαφος στην βάση του. Θεωρητικά, ο εξοπλισμός δεν είναι απαραίτητος για την αναρρίχηση. Για λόγους ασφαλείας όμως, είναι απαραίτητη η χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους, ειδικών παπουτσιών με λείο πέλμα από λάστιχο, Cam (γνωστό και ως φρεντάκι), καραμπίνερ (ειδικοί κρίκοι από συμπαγές αλουμίνιο), μικρές σφήνες που ονομάζονται "καρυδάκια" και φυσικά σχοινιά.

Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση στις σχολές αναρρίχισης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξοικείωση με τα υλικά, την εκμάθηση αναρριχητικών κόμπων, την αναρρίχηση με σκοινί top rope, τα βασικά θέματα ασφαλείας και την πρακτική εξάσκηση η οποία γίνεται είτε σε εσωτερικούς χώρους (με ειδικούς τοίχους/απομιμήσεις βράχων), είτε στην ύπαιθρο σε βράχους. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αναρριχητικές πίστες στην Βαρυμπόμπη, στην Χιλιαδού, στην Βαράσοβα, στην Καλαμπάκα, στα Τέμπη και στην Νέα Ηρακλείτσα. Βέβαια, μπορείτε και μόνοι σας να ανακαλύψετε την προσωπική σας πίστα σε κάποιον βράχο. Αρκετοί ορειβατικοί και αναρριχητικοί σύλλογοι στην Αθήνα έχουν τις δικές τους σχολές αναρρίχησης στις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε στα αρχάρια τμήματα, τα οποία συνήθως διαρκούν πέντε Σαββατοκύριακα και κοστίζουν από 200-300€. Αν θέλετε να ανεβείτε επίπεδο, υπάρχουν και μαθήματα για μεγαλύτερα επίπεδα. Αν πραγματικά θέλετε να ασχοληθείτε με το εντυπωσιακό αυτό άθλημα λοιπόν, και να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη, οι παρακάτω σχολές μπορούν να κάνουν την επιθυμία σας πραγματικότητα:

* Ε.Ο.Σ Αχαρνών. Μέσα από τις διαδικασίες της σχολής θα γνωρίσετε τον εξοπλισμό και τη χρήση του και τις βασικές αναρριχητικές τεχνικές για το σκαρφάλωμα και την ασφάλιση. Τα μαθήματα βασίζονται στα Γαλλικά πρότυπα, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και στην απόλαυση της ελεύθερης αναρρίχησης. Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 6 Σαββατοκύριακα και προαιρετικά τα απογεύματα από τις ενδιάμεσες Τετάρτες. Σας παρέχεται όλος ο ειδικός εξοπλισμός, όπως σχοινιά, μποντριέ, κράνη, καραμπίνερ, σετάκια, καρύδια κτλ, αλλά θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο τα ειδικά παπούτσια αναρρίχησης τα οποία πρέπει να είναι απόλυτα εφαρμοστά. Η ύλη θα σας δοθεί σε βιβλίο, ενώ έχουν εξοπλιστεί εκπαιδευτικές διαδρομές σε Αχαρνείς, Βαρυμπόμπη,Ναύπλιο, Βαράσοβα, Λαγκάδα, Μετέωρα και Κάλυμνο. Παρακολουθώντας με επιτυχία την σχολή θα λάβετε το δίπλωμα της Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης. Το κόστος των μαθημάτων είναι 400€, ενώ αν γίνετε μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών θα σας κοστίσει 370€. Στο κόστος περιλαμβάνονται α δίδακτρα, ο δανεισμός όλου του απαραίτητου εξοπλισμού εκτός των παπουτσιών, η δωρεάν χρήση του τεχνητού τοίχου αναρρίχησης τις ώρες των μαθημάτων και το βιβλίο - εγχειρίδιο της σχολής. ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές, Τηλ. 210 2461528

* Base Camp. Στην σχολή του κ. κ. Παναγιώτη Κοτρωνάρου τα μαθήματα γίνονται τρεις φορές τον χρόνο. Την άνοιξη (Μάιος-Ιούνιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε σαββατοκύριακα πρακτικής & θεωρητικής εκπαίδευσης, σε πλήρως εξοπλισμένα αναρριχητικά πεδία όπως η Πέτρα Βαρυμπόμπης, η Λαγκάδα Ταϋγέτου, η Βαράσοβα Αιτ/νίας και τα Μετέωρα. Το καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος) η σχολή διεξάγεται για 10 συνεχόμενες ημέρες στην Κάλυμνο συνδυάζοντας την αναρρίχηση με τις διακοπές στο όμορφο νησί του Αιγαίου. Η σχολή παρέχει σε κάθε συμμετέχοντα πλήρη σετ αναρριχητικού εξοπλισμού εκτός από τα παπουτσάκια της αναρρίχησης. Στους αποφοίτους της σχολής η ΕΟΟΑ χορηγεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, έτσι ώστε να συνεχίσουν αν θέλουν την Μέση εκπαίδευσή τους. Τα μαθήματα κοστίζουν 380€ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον τεχνικό εξοπλισμό, την ασφαλιστική κάλυψή σας και την εγγραφή στον σύλλογο ΕΟΟΑ. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε εδώ. Αγ. Αθανασίου 12 Παλλήνη, έξοδος 14 ή 15 Αττικής οδού, τηλ. 210 6030093.

* Βριλησσός. Από την ίδρυσή του ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει 3 σχολές αρχαρίων αναρρίχησης και χειμερινού βουνού με εκπαιδευτή τον οδηγό βουνού και εκπαιδευτή της ΕΟΟΑ, Δημήτρη Μπουραζάνη. Στο πρόγραμμα του συλλόγου υπάρχουν αναρριχητικά απογεύματα ή εκδρομές, αναρρίχηση σε πίστα ( Summit στην Παλλήνη), δράσεις χειμερινού βουνού με εκπαίδευση και δράσεις μεγαλύτερης δυσκολίας για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη εκπαίδευση. Αναλυτικά τα σεμινάρια και τις εξορμήσεις μπορείτε να δείτε εδώ. Το μάθημα αναρρίχησης θα σας κοστίσει 10€ την φορά, ενώ οι εκδρομές κοστίζουν από 50-60€, ανάλογα την διάρκειά τους. Σημειώστε ότι ο σύλλογος δεν παρέχει δίπλωμα ΕΟΟΑ. Πάρνηθος 78, πάρκο Α.Τρίτση. Τηλ. 210 8105665 και συγκεκριμένα για τις σχολές αναρρίχισης κ. Δήμητρα Μαζαράκη τηλ.: 6932 90.73.73.
Βριλήσσια

* Ε.Ο.Σ Αθηνών. Οι βασικές εκπαιδευτικές σχολές που πραγματοποιούνται, καλύπτουν όλες τις πτυχές της ορειβατικής δραστηριότητας, πεζοπορία, αναρρίχηση, χειμερινό βουνό και οργανώνονται, στελεχώνονται και υλοποιούνται σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Σχολές αρχαρίων αναρρίχησης βράχου γίνονται δύο το χρόνο, μια την Άνοιξη (Απρίλιος - Μάιος) και μια το Φθινόπωρο (Οκτώβριος - Νοέμβριος) σε δημοφιλή αναρριχητικά πεδία της νότιας Ελλάδας. Τα κύρια αντικείμενα που διδάσκονται στις σχολές αυτές είναι: ορειβατικός - αναρριχητικός εξοπλισμός και χρήση του, τεχνικές αναρρίχησης, βασικές τεχνικές ασφάλισης σε οργανωμένο πεδίο, βασικές τεχνικές αυτοδιάσωσης, ορεινή πεζοπορία, προσανατολισμός, σωστή διατροφή, οργάνωση κατασκήνωσης και αναγκαστικής διανυκτέρευσης στο βουνό, μετεωρολογία και πρόληψη ατυχημάτων. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν για 5 Σαββατοκύριακα και ξεκινάνε από τις 17/10. Το κόστος είναι 350€ και παρέχεται αναγνωρισμένο πτυχίο από την ΕΟΟΑ. Ερμού 64 & Αιόλου γωνία, 5ος όροφος. τηλ. 210 3212 355 - 210 3212 429.

*
Σχολή αναρρίχησης έχει και το No Limits. Η σχολή διοργανώνεται 1-2 φορές τον χρόνο στα Μετέωρα και διαρκεί 3 ημέρες. Κατά την διάρκεια της σχολής, οι έμπειροι εκπαιδευτές της No Limits διδάσκουν τις βασικές αρχές αναρρίχησης και καταρρίχησης ( rapel ) μέσα από 4-ωρα μαθήματα που περιλαμβάνουν θεωρία και πρακτική εξάσκηση στην χρήση του εξοπλισμού, στους κόμπους που απαιτούνται και στους κανόνες ασφαλείας ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται στους βράχους των Μετεώρων τα πρώτα κάθετα αναρριχητικά βήματα. Η σχολή διοργανώνεται για δυο επίπεδα εκπαιδευομένων: αρχαρίους και προχωρημένους και η τιμή συμμετοχής είναι 200€ το άτομο. Η σχολή πραγματοποιείται στην Κάλυμνο και στην τιμή περιλαμβάνονται τα μαθήματα, 5 διανυκτερεύσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Μασούρι, μεταφορά με πλοίο από Πειραιά σε Κάλυμνο και μετακίνηση από την Πόθια στο Μασούρι. 1ο χλμ Κονιτσας -Ιωαννινων, 44100 Κόνιτσα. τηλ: 26550 23777.

*
:Αν θέλετε απλά να εξασκηθείτε στο δημοφιλές άθλημα, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον ειδικά εξοπλισμένο χώρο εσωτερικής αναρρίχησης The Wall στην Παλλήνη. Εκεί μπορείτε να κάνετε κινησιολογικά τεστ για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας και να καλυτερέψετε την τεχνική σας. Η ημερήσια συνδρομή είναι 20€ για δύο άτομα μαζί με τον εξοπλισμό, ενώ υπάρχουν και ειδικές τιμές για οικογένειες. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε όλες τις κολεξιόν των μεγαλύτερων εταιρειών αθλητικών ρούχων (Salomon, Lowe Alpine κτλ.), καθώς και την σχολή εκμάθησης Base, τα μαθήματα της οποίας γίνονται σε αυτόν τον χώρο. Αγίου Αθανασίου 12 Παλλήνη. Τηλ. 210 6030093

Bubble Bath Maker


Σας αρέσει να απολαμβάνετε το μπάνιο σας και δε χορταίνετε να έχετε μέσα διάφορα μικροπραγματάκια που το κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικό; Εμείς είμαστε εδώ. Μετά από τα διάφορα αξεσουάρ που σας έχουμε κατά καιρούς προτείνει, έρχεται ακόμα ένα το οποίο δύσκολα θα βρεθεί στη δεύτερη θέση. Τοποθετείστε το Bubble Bath Maker στην άκρη της μπανιέρας σας και γεμίστε το με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο και νερό (μέχρι την ένδειξη που υποδεικνύεται πάνω στη συσκευή). Ενεργοποιήστε το και αφήστε να παράγει όσες μπουρμπουλήθρες χρειάζονται για να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό αφρόλουτρο. Διαθέτει βεντούζα στο πίσω μέρος για να εφαρμόζεται στο τοίχο. Λειτουργεί με 3 μπαταρίες ΑΑ, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία.

http://www.e-gadgets.gr

Συνελήφθη hacker για κλοπή σε…online παιχνίδι!!

Σύμφωνα με Βρετανικό δημοσίευμα ένας χάκερ συνελήφθη για κλοπή σε online παιχνίδι. Ο διαδικτυακός ληστής έκλεψε τα κερδισμένα των παικτών όπως δεξιότητες, όπλα και εικονικά χρήματα σε ένα online παιχνίδι που λέγεται RuneScape .
Στην πρώτη υπόθεση του είδους της, ο 23χρονος κατηγορείται για πειρατεία σε εκατοντάδες λογαριασμούς εφήβων με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στα κεκτημένα τους μετά από σκληρούς αγώνες εικονικής πραγματικότητας.
Το RuneScape, είναι ένα μεσαιωνικό παιχνίδι φαντασίας το οποίο έχει περισσότερα από 100 εκατ. παίκτες σε όλο τον κόσμο. Περιστρέφεται γύρω από τη συλλογή χρυσών νομισμάτων που χαρακτήρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν μαγικά φίλτρα, ξόρκια και όπλα.
Η αστυνομία πιστεύει πως ο χάκερ κατάφερε να ψαρέψει τους κωδικούς μέσω μιας ιστοσελίδας που ζητούσε λεπτομέρειες, π.χ. κωδικό πρόσβασης, για να τους μάθει νέα κόλπα για το παιχνίδι. Ο χάκερ μπορούσε, έτσι, να αποκτήσει τον έλεγχο του χαρακτήρα του παίκτη και να πωλήσει τα όπλα, τα προσόντα του / της, τον εξοπλισμό και τα είδη ένδυσης, για δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον πραγματικό κόσμο.
Για παράδειγμα, ένας τέτοιος λογαριασμός πωλήθηκε στο e-bay για περισσότερα από…$50.000!!!
.thenewsbus.

Χαμένα κλειδιά


Τι θα κάνατε εάν βρίσκατε μπροστά σας ξεχασμένα τα κλειδιά μιας τράπεζας; Χαζό το ερώτημα, έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να έβρισκε κανείς τα κλειδιά μιας τράπεζας. Και όμως... σε μια τράπεζα κάπου στο Λονδίνο έγινε και αυτό!

Μια καθαρίστρια άφησε τα κλειδιά της εξωτερικής πόρτας μιας τράπεζας πάνω σε ένα ΑΤΜ. Τα βρήκε και τα επέστρεψε ένας πελάτης, ο Πώλ Άντριους, ο οποίος δήλωσε σε εφημερίδα:

«Τα δοκίμασα στη πόρτα και άνοιξα. Κλείδωσα, έβαλα τα κλειδιά στη τσέπη μου και πήγα σπίτι. Είναι
γελοίο. Πληρώνουν ένα κάρο λεφτα για να σιγουρευτούν ότι όλα είναι κλειδωμένα και ασφαλή και τελικά κάποιος αφήνει τα κλειδιά απ’ έξω. Χαίρομαι που δεν έχω λογαριασμό μαζί τους».

Το προσωπικό της τράπεζας, παρόλο το ρεζιλίκι, δεν συμπεριφέρθηκε με ευγνωμοσύνη το επόμενο πρωί.

Ο μάνατζερ του υποκαταστήματος Κέι Πατέλ είπε: «Είναι τα κλειδιά της καθαρίστριας. Εάν έμπαινε κανείς θα ενεργοποιούσε τον συναγερμό και η ασφάλεια θα ήταν εκεί μέσα σε μερικά λεπτά».

Αυτό είναι δώρο......

Τις χάρες του γυναικείου σώματος σε πρώτο πλάνο απόλαυσε ένας 16χρονος από το Γιοχάνεσμπουργκ, χάρη στον 45χρονο πατέρα του, ο οποίος θέλοντας να κάνει στο γιο του ένα δώρο που θα θυμάται για πάντα, προσέλαβε για το πάρτυ γενεθλίων τρεις στριπτιζέζ.

Κι ενώ τόσο ο γιος του, όσο και οι φίλοι του ενθουσιάστηκαν με τον προοδευτικό πατέρα, το δικαστήριο φαίνεται πως δεν συμμερίστηκε τις απόψεις τους, με αποτέλεσμα ο 45χρονος να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αντιμετωπίζοντας πληθώρα κατηγοριών για παράβαση του νόμου περί εγκλημάτων και σεξουαλικών αδικημάτων.

Μεταξύ άλλων, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι προσφέρθηκαν αλκοολούχα ποτά στους εφήβους και τους επετράπη να αγγίζουν τις ολόγυμνες γυναίκες στη διάρκεια της γιορτής.

Στο δικαστήριο, εκτός από τον πατέρα οδηγήθηκαν και οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 20 έως 30 ετών, καθώς και ο 26χρονος που είχε αναλάβει την οργάνωση του πάρτυ αλλά όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

Πληροφορίες 34 GB "φορτώνουν" καθημερινά τον εγκέφαλο


Ο καταιγισμός πληροφοριών στη σύγχρονη εποχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες πηγές έχουν οδηγήσει στον καθημερινό "βομβαρδισμό" του μέσου ανθρώπινου εγκεφάλου με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα προκαλούσε ανησυχητική υπερφόρτωση ακόμα και σε...


ένα φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, υπό τον Ρότζερ Μπον, σύμφωνα με τις βρετανικές "Τάιμς του Λονδίνου" και "Τέλεγκραφ", εκτιμά ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι κατακλύζονται με το ισοδύναμο όγκου πληροφοριών 34 Gb (gigabytes), αρκετή ποσότητα για να υπερφορτώσει ένα φορητό υπολογιστή μέσα σε μια εβδομάδα.

Μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα βιβλία κ.α. οι άνθρωποι δέχονται καθημερινά περίπου 100.500 λέξεις ή 23 λέξεις ανά δευτερόλεπτο κατά τη μισή μέρα (12 ώρες) που είναι ξύπνιοι και "καταναλώνουν" πληροφορίες (δηλαδή όταν δεν κοιμούνται, τρώνε ή ασχολούνται με άλλες ανάγκες τους).

Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην διαβάζουν πραγματικά αυτές τις 105.000 λέξεις κάθε μέρα, τόσος υπολογίζεται ότι είναι ο αριθμός που φθάνει στα μάτια και τα αυτιά τους καθημερινά.

Αν προσθέσει κανείς τις εικόνες, από βίντεο, games κλπ., φθάνουμε στον όγκο των 34 gigabytes κάθε μέρα κατά μέσο όρο.

Η συνολική κατανάλωση πληροφοριών από τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα μέσα πληροφόρησης το 2008 εκτιμήθηκε (για τις ΗΠΑ) σε 3,6 εκατομμύρια gigabytes. Τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινή ροή των πληροφοριών με περίπου 60% των ωρών "κατανάλωσης".

Η μελέτη θεωρεί μεν ότι ο εγκέφαλος μας δεν απειλείται άμεσα, αλλά πάντως δεν αποκλείει να υπάρχει επιζήμια επίδραση ή η πληροφοριακή "πλημμύρα" να οδηγήσει σε διαφορετική οδό εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου, μέσα από τη δημιουργία νέων νευρωνικών συνδέσεων, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός μας έχει αποδειχτεί πια ότι είναι "εύπλαστος" και μπορεί να "καλωδιωθεί" κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των ερεθισμάτων που δέχεται.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κύρια συνέπεια της υπερφόρτωσης με πληροφορίες είναι ότι η προσοχή του ανθρώπου συνεχώς εμποδίζεται να εστιαστεί και διακόπτεται όλο και πιο συχνά, πράγμα που δεν βοηθά στη διαδικασία του συλλογισμού και της βαθύτερης σκέψης.
troktiko
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory