Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009
Ένα πρωτότυπο μνημείο στη Μόσχα!


Είναι ένα περίεργο μνημείο που κατασκευάστηκε στην Μόσχα πριν από λίγο καιρό στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας στην Μνήμη των Θυμάτων των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων. Δεν είναι ένα συνηθισμένο μνημείο, είναι μια μεταλλική φιάλη, ύψους 12 μέτρων, που περιέχει στο εσωτερικό της κατεστραμμένα αυτοκίνητα για να υπενθυμίζει στους οδηγούς πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ
Το σύνθημα στην ταμπέλα γράφει: «Ήπιατε; Μην οδηγείτε! Θα έχετε κάποιο ατύχημα»

Φετίχ or not φετίχ

Ωραίο πράγμα η ποικιλία. Είτε είναι ποικιλία οικογενειακή πακέτο με μπύρα, είτε είναι ποικιλία στην ερωτική ζωή.

Για τις ποικιλίες που τρώγονται δεν είναι ώρα τώρα να μιλήσουμε. Μπορούμε όμως να πούμε δύο πράγματα για την ποικιλία στο κρεβάτι (και λοιπά έπιπλα ).

Έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε το «φετίχ » σαν κάτι υπερβολικό και ακραίο. Σαν κάτι απαραίτητο προκειμένου να «ανάψουν τα αίματα».

Και μπορεί και να είναι κανείς δε λέει όχι. Κατά κάποιο τρόπο είναι λίγο πρόβλημα να πρέπει να δεις γόβες για να αρχίσεις να λειτουργείς. Αλλά σίγουρα υπάρχει και η άλλη άποψη.

Υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιείς τα διάφορα φετίχ –δειγματοληπτικά- για να προσθέτεις λίγο σασπένς στη ζωή σου. Έτσι πάμε να δούμε τι μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς. Στην πρώτη θέση φυσικά οι παλιές καλές γόβες. Είναι ένα all-time-classic φετίχ που δε θα βγει ποτέ από τη μόδα.

Συνδυάζεται πολύ καλά με ζαρτιέρες και –εάν το επιθυμείτε- χωρίς εσώρουχα ενώ βρίσκεστε κάπου έξω. Αρκεί να μην το μάθουν και οι υπόλοιποι που βρίσκονται εκεί γύρω. Κατά τα άλλα μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό και για τους δύο σας.


Για άλλους πάλι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το επίσης κλασικό
bondage. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να επενδύσετε μία περιουσία σε αξεσουάρ για ειδικά δεσίματα, κρεμάσματα από το ταβάνι και δε συμμαζεύεται.

Ένα ζευγάρι χειροπέδες, γραβάτες-ζώνες και μεταξωτά μαντήλια είναι μία χαρά. Επίσης ανάλογα με το πόσο επιδέξια είναι η καλή σας μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα εσώρουχά της εάν πρόκειται να δέσει αυτή εσάς. Οι κάλτσες δηλαδή είναι εύκολες.

Τα υπόλοιπα τώρα απαιτούν μία κάποια εμπειρία ή –έστω- φαντασία, μιας και αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία.

Ένα άλλο φετίχ που έχει πάρει πολύ τα πάνω του τελευταία (θυμηθείτε το Μίμη και την Ξανθίππη του αλησμόνητου Πενήντα-πενήντα,(το τελευταίο σούπερ σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης) είναι οι ρόλοι.

Αυτό γίνεται όταν το ζευγάρι παίζει συγκεκριμένους ρόλους ή σκηνές από ταινίες. Μπορεί σίγουρα να γίνει πολύ αστείο, πράγμα που μπορεί να ανεβάσει γενικά το κέφι, μιας και το σημαντικό είναι να περνάει το ζευγάρι καλά.

Μερικά παραδείγματα είναι τα: γιατρός με ασθενή/νοσοκόμα, κλέφτες κι αστυνόμοι (ειδικά όταν αρχίζει και μαζεύεται κόσμος…), ανακριτής και στρατιωτικός κρατούμενος και ένα σωρό άλλα. Μέχρι και παραμύθια μπορείτε να επιστρατεύσετε όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και πάει λέγοντας.

Γενικά καλή διάθεση να υπάρχει και από φετίχ άλλο τίποτα. Καλό θα ήταν να το κρατήσουμε στα πλαίσια του ασφαλούς και –όσο γίνεται- νορμάλ.

Δε βάζουμε όρια στο πόσο καλά θα περάσει ένα ζευγάρι, αλλά όπως και να το κάνεις, αν παίζουν τον τσέλιγκα και τη βοσκοπούλα, ίσως να μη χρειάζεται να μπουν στο παιχνίδι και το τσοπανόσκυλο με τα πρόβατα.

Φοίβος Παυλίδης

Σελήνη 2069

Μετά από χρόνια αδράνειας το πρόγραμμα για τον εποικισμό της Σελήνης, κάνει μια καινούργια αρχή.

The Orion
ED09-0232-09 (18 Aug. 2009) --- crew module that will be used for the Orion Launch Abort System Pad Abort-1 flight test is photographed prior to loading onto a Mississippi Air National Guard C-17 at NASA's Dryden Flight Research Center Aug. 18, 2009 for airlift to the White Sands Missile Range in New Mexico. The first of five planned launch abort flight tests in NASA's Constellation program, Pad Abort 1 is scheduled for early 2010 from the new launch pad at White Sands. Photo Credit: NASA

Σαράντα χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 1969, τη στιγμή που ο Νηλ Άρμοστρονγκ, προφέροντας τα ιστορικά λόγια «Ένα μικρό βήμα για τον Άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την Ανθρωπότητα», γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε ποτέ το πόδι του, σ’ ένα άλλο ουράνιο σώμα, μια καινούργια σελίδα άνοιγε για την ανθρωπότητα, καθώς όλα έδειχναν ότι η κατάκτηση και ο εποικισμός , όχι μόνο της Σελήνης, αλλά και άλλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ήταν πια στα όρια του εφικτού. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη. Και μετά την παρ’ ολίγον τραγωδία της αποστολής του Απόλλων 13, ο εποικισμός της Σελήνης αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Οι λόγοι δεν ήταν μόνο τα οικονομικά τεχνικά και άλλα προβλήματα, αλλά και η στρατηγική προτεραιότητα.

Οι Αμερικανοί τότε , έχοντας μείνει μόνοι στον αγώνα για την
κατάκτηση του διαστήματος, μια και οι Σοβιετικοί είχαν αρχίσει να αποχωρούν από αυτή την κούρσα, έκριναν ότι αυτό που προείχε δεν ήταν η κατάκτηση και ο εποικισμός της Σελήνης, αλλά η επικράτησή τους στη Γη, μια και ο αγώνας για την επικράτηση στη Γη, βρισκόταν τότε στο πιο κρίσιμό τους σημείο και με την διαφαινόμενη ήττα στο Βιετνάμ και την συνεχή επέκταση της Σοβιετικής επιρροής σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Έτσι οι Αμερικανοί έστρεψαν την προσοχή τους στην εκτόξευση στρατηγικών δορυφόρων γύρω από τη Γη, αποκτώντας έτσι ανυπολόγιστης στρατηγικής αξίας πληροφορίες για ότι γινόταν πάνω στην επιφάνεια της Γης. Έτσι εκείνο που τελειοποιήθηκε δεν ήταν οι διαστημικές κάψουλες με προορισμό της Σελήνη, αλλά το πολλών χρήσεων διαστημικό λεωφορείο, που είχε τη δυνατότητα όχι μόνο να τοποθετεί, αλλά και να διορθώνει και να βελτιώνε τις δεκάδες από δορυφόρους που έθετε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Έτσι το περιβόητο πρόγραμμα του «πόλεμου των άστρων» έγινε μια δυνατότητα για τους Αμερικανούς. Μια δυνατότητα την οποία δεν διέθεταν οι Σοβιετικοί. Στη συνάντηση του Ρήγκαν με το Γκορμπατσώφ στο Ρέϊκιαβικ, εκείνοι που γνώριζαν ήξεραν ότι εκείνο που είχε συντελεστεί ήταν η παράδοση της Σοβιετικής Ένωσης, χάρη στην αμερικάνικη υπεροχή στον διαστημικό χώρο γύρω από τη Γη.

Όλα αυτά είναι όμως πια παρελθόν. Και όπως όλα δείχνουν τα πάντα είναι έτοιμα για το καινούργιο διαστημικό πρόγραμμα, που στόχο έχει τον εποικισμό της Σελήνης. Το καινούργιο αυτό πρόγραμμα της NASA έχει τον τίτλο Constellation Program, με πρώτο στόχο την κατασκευή ενός διαστημικού λεωφορείου, το οποίο θα πραγματοποιεί τις αποστολές στη Σελήνη. Η πρώτη αποστολή του Orion, έχει προγραμματιστεί για το 2014, που αν και θα είναι επανδρωμένη δεν θα προσσεληνωθεί. Αν όλα πάνε καλά, η πρώτη προσσελήνωση θα γίνει το 2020 και οι τέσσερις αστροναύτες που θα πατήσουν το πόδι τους εκεί θα παραμείνουν για μια εβδομάδα. Οι επόμενες αποστολές θα έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού με απώτερο σκοπό να κάνει πιο εύκολη την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, αλλά συγχρόνως θα αποτελεί και ένα σταθμό συλλογής πληροφοριών τόσο για όσα συμβαίνουν στην επιφάνεια ου πλανήτη μας, αλλά και για τη μελέτη του διαστήματος. Μέσα στους στόχους του προγράμματος όμως είναι και η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, για τους πρώτους επίδοξους τουρίστες του διαστήματος. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα, το 2069, εκατό χρόνια μετά το πρώτο βήμα του ανθρώπου τη Σελήνη, κάποιοι τολμηροί τουρίστες, στα διαστημικά καταλύματά τους, θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τη Γη να ανατέλλει και να δύει κατά μήκος του ορίζοντα της Σελήνης.

EzVision


Εντάξει. Η τεχνολογία έχει ξεφύγει. Και αυτοί που σχεδιάζουν gadgets βάσει της τεχνολογίας βλέπουν πολύ τηλεόραση. Σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα τέτοιο πόνημά τους. Μία μάσκα που αντιστοιχεί σε οθόνη πενήντα ιντσών. Ναι. Καλά διαβάσατε.

Μπορείτε να τη συνδέσετε με Video iPod, φορητά DVD Player
, παιχνιδομηχανές ή και την τηλεόραση και να απομονωθείτε πλήρως χρησιμοποιώντας και τα ενσωματωμένα ακουστικά. Τα λόγια είναι περιττά.

http://www.iwantoneofthose.com/

Τεράστια επιτυχία του εμβολίου στην Άρτα!!!


Ανακοινώθηκε ότι έκλεισαν τα δύο κέντρα εμβολιασμού για τη νέα γρίπη στην Άρτα!!!
Πιο συγκεκριμένα, τα δύο που είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν, Σάββατο και Κυριακή, στο 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας.

Αιτία;
Το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας τους πήγανε 2 Αρτινοί όλοι κι όλοι, ναι, καλά διαβάσατε ΔΥΟ νοματαίοι.
Ε, όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτή την καταπληκτική επιτυχία της καμπάνιας προσέλξυσης του πληθυσμού, αναζητούνται νέα μπράτσα για εμβόλια...

Πάντως, πέρα από την πλάκα, το κάθε κουτί έχει μέσα 10 δόσεις εμβολίων και όταν ανοιχτεί το κουτί, πρέπει όλα τα εμβόλια να γίνουν μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς πετιούνται...

Αναρωτιέμαι πόσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα πεταχτούνε πανελλαδικά...

Όπως ανακοινώθηκε από τη Δ/νση Υγείας – Πρόνοιας της Ν.Α. Άρτας, οι εμβολιασμοί πλέον θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Εμβολιασμού που εδρεύει στο κτίριο της Δ/νσης Υγείας- Πρόνοιας της ΝΑ Άρτας και θα λειτουργεί καθημερινά από 09.00 π.μ. έως και 13.00 μμ.

Εγώ το μόνο που έχω να πω σε αυτούς που τελικά αποφασίσουν να πάνε, να βρίσκου και τους υπόλοιπους 9, για να μην πηγαίνουν χαμένες οι δόσεις!!!
KENTPI

To σκοτεινό μυστικό των ποπ κορν


Αν η ιδέα να περάσετε το Σαββατόβραδό σας σε μια σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα με την παρέα σας και με μία σακούλα γεμάτη ποπ κορν με γεύση βουτύρου σας ενθουσιάζει, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Θα μπορούσε πράγματι να είναι καλή ιδέα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τα ποπ κορν σας με …όλους τους υπόλοιπους κινηματογραφόφιλους γύρω σας. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η μελέτη με αντικείμενο τα θρεπτικά συστατικά του ποπ κορν αποκαλύπτει την ανησυχητική ποσότητα λίπους, αλατιού και θερμίδων που περιέχουν ακόμη και τα μικρότερα μεγέθη. Το Κέντρο για την Επιστήμη και το Δημόσιο Συμφέρον στις ΗΠΑ ανέλυσε το περιεχόμενο των ποπ κορν που διατίθενται σε τρεις μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες κινηματογράφου.

Διαπιστώθηκε ότι μια μεγάλη συσκευασία ποπ κορν για παράδειγμα μπορεί να περιέχει μέχρι και 1.200 θερμίδες και 60 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Αν κανείς προσθέσει μόλις μια κουταλιά της σούπας βούτυρο προσλαμβάνει επιπλέον 130 θερμίδες.

Η περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά μίας συσκευασίας ποπ κορν μεσαίου μεγέθους δε διαφέρει κατά πολύ από εκείνη της μεγάλης συσκευασίας. Όσο για τη μικρή συσκευασία ούτε λίγο ούτε πολύ περιέχει 670 θερμίδες και 24 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης μπορεί να σας προκαλέσουν έκπληξη, ειδικά αν μέχρι τώρα συνηθίζατε να υποκύπτετε χωρίς τύψεις στον πειρασμό μιας λαχταριστής σακούλας ποπ κορν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για υγιεινό σνακ.

Στην πραγματικότητα μόνο τα απλά ποπ κορν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Αντίθετα τα ποπ κορν που πωλούνται στους κινηματογράφους είναι συνήθως φορτωμένα με λάδια, που αποτελούνται κατά 90% από κορεσμένα λιπαρά. Με την προσθήκη μιας «γενναίας» ποσότητας αλατιού το σνακ σας μετατρέπεται αυτομάτως σε «θερμιδική» βόμβα.

«Το θέμα είναι η ποσότητα», επισημαίνει η Marion Nestle, καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Μία μεγάλη μερίδα ποπ κορν αντιστοιχεί περίπου στα τρία τέταρτα των θερμίδων, που θα έπρεπε να προσλάβετε στη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας.

Aπό την άλλη αν περιοριστείτε σε μια με δύο χούφτες ποπ κορν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ένας τρόπος για να κάνετε το ποπ κορν σας πιο υγιεινό είναι να ζητήσετε να σας ετοιμάσουν μια μερίδα χωρίς καθόλου αλάτι. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να γλιτώσετε από τις περιττές θερμίδες, είναι να παραλείψετε το ποπ κορν εντελώς.

«Θα μπορούσατε να μοιραστείτε μια σακούλα ποπ κορν με 10 φίλους. Ή αλλιώς να το πάρετε απόφαση και να παρακολουθήσετε την ταινία χωρίς να τσιμπολογάτε απολύτως τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά η Marion Nestle

File Sharing: Η «Λερναία Ύδρα» του Διαδικτύου

Η δικαστική διαμάχη του Pirate Bay με τις δισκογραφικές και η καταδίκη του από το δικαστήριο της Σουηδίας, μόνο φόβο δεν προκάλεσε στα εκατοντάδες παρόμοια file sharing sites, τα οποία μάλιστα σύμφωνα με έρευνες της εταιρείας McAfee αυξήθηκαν κατά τριακόσια τοις εκατό σε αριθμό, μέσα σε μόλις τρεις μήνες. Με αφορμή την δίκη που έγινε τον περασμένο Αύγουστο και στην οποία κατηγορούμενοι ήταν οι τέσσερεις δημιουργοί του δημοφιλούς site, πολλοί χρήστες ξεκίνησαν να δημιουργούν ιστοσελίδες για να υποστηρίξουν την «παράνομη» κοινότητα του Pirate Bay. Το ίδιο το Site μάλιστα, βοήθησε στην διαδικασία εξάπλωσης της βάσης δεδομένων του, «χαρίζοντας» ουσιαστικά τον κώδικά του σε οποιονδήποτε ήθελε να τον χρησιμοποιήσει

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας McAfee «Το παράδειγμα του Pirate Bay φανερώνει πόσο δύσκολο είναι να ‘μπλοκάρει’ κάποιος την μεταφορά δεδομένων από την στιγμή που βρίσκονται στο Διαδίκτυο. Ακόμα και όταν η ιστοσελίδα κλείσει, οποιοσδήποτε είχε πρόσβαση στο περιεχόμενό της (εικόνες, μουσική, βίντεο κτλ.) μπορεί να το μοιραστεί εκ νέου. Επιπλέον, από την στιγμή που η μεταφορά αρχείων διεκόπη, η ιστοσελίδα «μεταφέρθηκε» γρήγορα σε άλλον Server και άρχισε ξανά να λειτουργεί μετά από είκοσι τέσσερεις ώρες».


Η μεταφορά δεδομένων στο site του PirateBay παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα «μετακινούταν» από τον έναν service provider στον άλλον, έτσι ώστε να γλιτώσει από τις Ευρωπαϊκές αρχές. Σύμφωνα με έκθεση της DtecNet, μιας εταιρείας που ερευνά περιπτώσεις πειρατείας, ο μεγαλύτερος όγκος δεδομένων από το PirateBay μεταφέρθηκε σε άλλες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού Openbittorent.com. Και μέχρι αυτήν την στιγμή το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι συνεχίζεται, με την γάτα να φαίνεται κάπως κουρασμένη.

Η Mcafee πάντως προειδοποίησε τους χρήστες, πως αρκετά από αυτά τα site μεταφοράς αρχείων δημιουργήθηκαν από «εγκληματίες», όπως τους αποκαλεί, με σκοπό να παρασύρουν τους χρήστες ώστε να «κατεβάσουν» κακόβουλο λογισμικό. Αλήθεια η ψέματα; Σε κάθε περίπτωση, μάλλον έχει έρθει η στιγμή να συνειδητοποιήσουν οι εταιρείες το αυτονόητο: Το File sharing δεν ήρθε μόνο για να μείνει, αλλά όπως όλα δείχνουν θα τις... ταλαιπωρεί για πολύ καιρό ακόμα. Μήπως θα έπρεπε σιγά σιγά αντί να το καταπολεμούν να αρχίσουν το ενθαρρύνουν, αναβαθμίζοντας έτσι τα επιχειρηματικά τους μοντέλα; Δεν φαίνεται κακή ιδεα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή: Times

Ιοί μας κάνουν... ρεζίλι σε Facebook και Τwitter

Κακόβουλα προγράμματα κάνουν θραύση μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Τwitter. Κάποτε, οι ιοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών έκαναν επιθέσεις μόνο στον σκληρό μας δίσκο. Τώρα επιτίθενται και στην αξιοπρέπειά μας...

Εξαπλώνονται εισβάλλοντας στους λογαριασμούς των χρηστών, αποκτούν τον έλεγχό τους και στέλνουν μηνύματα σε όλους τους φίλους και τους followers τους. Το αποτέλεσμα; Εκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς να το γνωρίζουν, προτείνουν στους συναδέλφους και τους γνωστούς τους πώς να... ανεβάσουν το ΙQ τους ή πώς να βγάλουν χρήματα στη στιγμή ή τους παροτρύνουν να δουν το νέο φοβερό βίντεο με πρωταγωνιστές τους ίδιους. «Αναρωτιέμαι τι γνώμη έχει τώρα ο κόσμος για μένα» λέει ο Ματ Μαρκίς, εργαζόμενος σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων στο Σαν Φρανσίσκο, του οποίου ο λογαριασμός στο Τwitter έπεσε θύμα πειρατείας και όλοι οι followers του έλαβαν μηνύματα στα οποία παρουσιαζόταν να τους χαρίζει κάρτα δώρου 500 δολαρίων για τα καταστήματα γυναικείων εσωρούχων Victoria΄s Secret!

Οι απατεώνες

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες το κάνουν για τα χρήματα που θα πάρουν ως μεσάζοντες κατευθύνοντας τους χρήστες του Ίντερνετ σε ενδεχομένως μη ασφαλείς ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου. Με άλλα λόγια, οι απατεώνες έχουν πλέον ....


εισβάλει στα social networks - διότι εκεί υπάρχουν εκατομμύρια πιθανά θύματα που συνδέονται στενά το ένα με το άλλο χωρίς καμιά προφύλαξη.

Συχνά τα θύματα χάνουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους επισκεπτόμενα ένα link που τους «έστειλε» ένας φίλος. Σε άλλες περιπτώσεις οι «κακοί» απλά σκανάρουν το Ίντερνετ για λογαριασμούς με εύκολους κωδικούς πρόσβασης. Όταν ανακαλύψουν τι συνέβη, οι χρήστες- θύματα συνήθως αποκηρύσσουν τα αυθαίρετα μηνύματα δημοσίως, ζητώντας ταπεινά συγγνώμη από τους φίλους τους. «Κάποιος μπήκε στον λογαριασμό μου. Λαμβάνω άμεσα μέτρα. Λυπάμαι πολύ φίλοι μου» έγραψε ο Ρόκι Μπαρμπανίκα, υπάλληλος σε εταιρεία αποθήκευσης δεδομένων στον κυβερνοχώρο. Ιός είχε στείλει μέσω του Τwitter σε 250 άτομα ένα link με την ερώτηση «Είσαι σ΄ αυτή τη φωτογραφία;». Όσοι κλίκαραν, κολλούσαν τον ιό. Αυτό έπαθε στο Facebook και o Ισραηλινός Άντι Αβ, του οποίου ο λογαριασμός έπεσε θύμα πειρατείας όταν έκανε κλικ σε μήνυμα φίλου με φωτογραφία μιας ημίγυμνης κοπέλας που τον προκαλούσε να «δει κι άλλα».


Δύσκολη η προστασία

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, τα κακόβουλα προγράμματα ταξίδευαν μέσω email. Όμως ένα καλό antivirus ή ένα software με τοίχο προστασίας (firewall) έλυνε το πρόβλημα. Στο Ίντερνετ τέτοια μέτρα προσφέρουν λίγη προστασία, καθώς τεχνικά, αυτές οι νέες μορφές κακόβουλων προγραμμάτων δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους ιούς και τα σκουλήκια και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Σε ποσοστό 21% οι χρήστες του Ίντερνετ καταγγέλλουν πως έχουν γίνει στόχοι «ιών» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η Sophos, αμερικανική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας.


«Αντιιικές» συμβουλές

● Μην υποθέτετε πως ένα link είναι ασφαλές επειδή σας το στέλνει ένας φίλος.

● Ενημερώνετε τον πλοηγό σας. Ο Ιnternet Εxplorer είναι ο Νο 1 στόχος. Firefox και Google Chrome έχουν αυτόματο σύστημα εγκατάστασης ενημερώσεων.

● Ελέγχετε συνεχώς για ενημερωμένες εκδόσεις των Windows σας, καθώς και των Αdobe Reader και Αdobe Flash Ρlayer.

● Μην υποθέτετε πως είστε ασφαλείς επειδή χρησιμοποιείτε Μac και όχι ΡC. Δεν έχει ανοσία.

● Να είστε πάντα επιφυλακτικοί με τα mail που δέχεστε από sites κοινωνικής δικτύωσης.

cobra-argos

Φοιτητές με... μυαλό ξυράφιΜε οικολογική συνείδηση, καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες και πάνω απ' όλα... μυαλό - ξυράφι τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού «xirafia.gr» και κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο και πλήθος ακόμη διακρίσεων.
Για δύο ολόκληρους μήνες, η 22χρονη Κατερίνα Σιδηροπούλου και ο συνομήλικός της
Νίκος Μπεζιργιάννης, φοιτητές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, δούλευαν επάνω στην ιδέα τους για τη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού. «Αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε και ξενυχτήσαμε αρκετά, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο», λέει με χαμόγελο η Κατερίνα.
Ανακύκλωση - εξπρές...
Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον αγώνα τους, αφού το «Eco Truck», μια on line εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού, η οποία στοχεύει στην ταχύτερη και αποδοτικότερη συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης από τα απορριμματοφόρα, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό και χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ.
Οι δύο φοιτητές, αξιοποιώντας την τεχνολογία 3G και GPS, δημιούργησαν μία εφαρμογή η οποία τοποθετείται στα απορριμματοφόρα και δημιουργεί ένα πλάνο του βέλτιστου δρομολογίου, ώστε η αποκομιδή να γίνεται γρήγορα και φιλικά προς το περιβάλλον. Ακολουθώντας ένα δρομολόγιο που επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η πρότασή τους ανέδειξε τη συμβολή της τεχνολογίας στην προστασία του περιβάλλοντος. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εφαρμογή λειτουργική και εύκολη ως προς τη χρήση. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα στα απορριμματοφόρα και να διευκολύνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης», συμπλήρωσε ο Νίκος Μπεζιργιάννης.
e-πυροπροστασία
Για τον 25χρονο Ορθόδοξο Κηπουρίδη, απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ο τομέας της πυροπροστασίας μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών δεν ήταν διόλου άγνωστος, αφού τον είχε απασχολήσει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, αποφάσισε να πάει την έρευνά του ένα βήμα παραπέρα και έτσι δημιούργησε μία προσομοίωση ad hoc δικτύου αισθητήρων σε τρισδιάστατο περιβάλλον ως μέσο πυροπροστασίας δασών, αποσπώντας ειδική διάκριση στο διαγωνισμό. «Πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χάρτη στον οποίον τοποθετούνται αισθητήρες με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών, καθώς και την παροχή πληροφοριών (θερμοκρασία, ταχύτητα ανέμου κ.λπ.), απαραίτητες για την αντιμετώπισή τους», εξήγησε στον «Α» συμπληρώνοντας ότι η πρωτοποριακή εφαρμογή του μπορεί να χρησιμεύσει και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών δίνοντας πληροφορίες για έναν ενδεχόμενο σεισμό, μία πλημμύρα κ.λπ.
Οι συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, ο οποίος χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», βραβεύθηκαν χτες το απόγευμα με έπαθλα συνολικού ύψους 16.000 ευρώ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη.
allday-news

Eνα GT-R για την αστυνομία του Abu Dhabi!


  • Mην θελήσετε ποτέ να υπερβείτε τα όρια ταχύτητας στο Abu Dhabi
  • Ένα GT-R με 485 PS για την αστυνομία του Abu Dhabi!

Το έχουμε δει στους δρόμους, το θαυμάζουμε στις πίστες, το «οδηγούμε» στο νέο Gran Turismo αλλά σε ρόλο περιπολικού μόνο σε χώρες όπως το Abu Dhabi θα το συναντήσετε!
Στην πλούσια σε παραγωγή πετρελαίου χώρα (ένα από τα αραβικά εμιράτα) μην θελήσετε ποτέ να υπερβείτε τα όρια ταχύτητας γιατί είναι πολύ πιθανό να δείτε από τους καθρέπτες σας να αναβοσβήνει ο φάρος ενός GT-R. Προπάντων, μην προσπαθήσετε να ξεφύγετε εκτός και αν οδηγείτε κάτι πιο δυνατό από τους 485 PS του Nissan.
Υπενθυμίζεται πως το πιο εντυπωσιακό «αστυνομικό» αυτοκίνητο το έχει στην διάθεση της η ιταλική τροχαία και πρόκειται για μία Lamborghini Gallardo LP560-4.

Τη δροσιά (και τη φαντασία) του να έχεις !

Ποιος είπε ότι αν δεν επιλέξει κανείς το αλκοόλ, οι απλοί χυμοί ή τα ανθρακούχα είναι η μόνη λύση για να δροσιστεί; Προφανώς κάποιος μη bon viveur!

Ιδού τέσσερεις συνταγές για... μερακλήδες της δροσιάς. Οι προτεινόμενες μερίδες είναι διαφορετικές ώστε να έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε διαφορετικό αναψυκτικό κοκτέηλ ανάλογα με την παρέα.

Λεμονάδα Τζίντζερ

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Μερίδες: 25 (για πάρτυ)

Συστατικά

3 φλυτζάνια ζάχαρη
16 φλυτζάνια νερό
12-14 φέτες τζιντζερόριζα
4 φλυτζάνια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
Δύο κομμένα λεμόνια

Προετοιμασία

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το νερό και τη τζιντζερόριζα σε ένα πήλινο κατά προτίμηση δοχείο και ζεστάνετε στο φούρνο έως ότου βράσει, ανακατεύοντας περιοδικά. Απομακρύνεταί το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε την τζιντζερόριζα. Χύστε το μείγμα σε μια κανάτα και ανακατέψτε εκεί και το στιμμένο λεμόνι. Ψύξτε για τουλάχιστον μία ώρα και σερβίρεττε με φέτες λεμόνι και παγάκια.

Mocha Shake

Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπτά
Μερίδες: 3

Συστατικά

¼ της κούπας ζεστό νερό
2 κουταλάκια της σούπας κακάο
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
½ κούπα γάλα
2 κούπες παγωτό βανίλια

Προετοιμασία


Βάλτε το νερό το κακάο, τη ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ στο μπλέντερ. Καλύψτε και λειτουργήστε το μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε γάλα. Καλύψτε ξανά και λειτουργήστε το μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου το μείγμα είναι καλά αλεσμένο. Σερβίρετε αμέσως.

Orange Creamsicle

Χρόνος προετοιμασίας :5 λεπτά
Μερίδες: 2

Συστατικά

1 φλυτζάνι γάλα
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1/3 του φλυτζανιού συμπυκνωμένου χυμού πορτοκαλιού
¼ του κουταλιου΄της σούπας βανίλια
5 παγάκια

Προετοιμασία

Βάλτε το γάλα, το γιαούρτι τον συμπυκνωμένο χυμό και τη βανίλια στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα για 15 δευετερόλεπτα ώστε να συνδσυαστούν τα συστατικά. Προσθέστε τα παγάκια κλαι χτυπήστε για 20 ακόμη δευτερόλεπτα. Σερβίρετε αμέσως.

Μάνγκο Colada

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 2- 3

Συστατικά

1 ½ κούπες φρέσκο χυμό καρύδας
2 κομματάκια βούτυρο καρύδας
1 ½ κούπες φρέσκο ανανά
Μια φετούλα Lime
¼ της κούπας σιρόπι Αγκάβας (το εξωτικό φρούτο της λατινικής αμερικής μπορεί να βρεθεί στα μεγάλα ΑΒ Βασιλόπουλος είτε φρέσκο είτε σε χυμό)
2 κούπες παγωμένο κομμένο μάνγκο
1 κουταλάκι βανίλια
1 κούπα με παγάκια

Προετοιμασία


Ανακατέψτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά πλην του πάγου, έως ότου το μείγμα γίνει παχύρευστο. Προσθέστε το μάνγκο και τα παγάκια και ανακατέψτε ξανά στην υψηλή ταχύτητα. Σημειώστε ότι συνολικά θα χρειαστείτε 1-2 «νεαρές» καρύδες, 5-6 μάνγκο και 1 μικρό ανανά

Η Κρυφή Επανάσταση


Μπορεί αυτό τον καιρό τα πράγματα στην οικονομία να πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο, αλλά στην επιστήμη πηγαίνουν απ’ το καλό στο καλύτερο.

Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να είδα την είδηση στην τηλεόραση. Αυτό τον καιρό τα δελτία ειδήσεων ήταν απασχολημένα σχεδόν ολοκληρωτικά με τα μπλόκα των αγροτών και έτσι σπάνια εύρισκαν καιρό για άλλες ειδήσεις που προφανώς δεν τις θεωρούσαν και τόσο σημαντικές. Η είδηση όμως εμφανίστηκε στις εφημερίδες έστω και αν ήταν για μια μόνο μέρα. Λίγες μόνο μέρες μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα η αμερικάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας με το όνομα Geron, ανακοίνωσε πως έλαβε την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, την αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή δηλαδή, για να αρχίσει την πρώτη έρευνα μιας πρωτοποριακής θεραπείας τραυματισμών του νωτιαίου μυελού, με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Παρ’ όλο που θεωρητικά η σχετική έγκριση για να ξεκινήσουν οι έρευνες δεν σχετίζεται με την εκλογή του καινούργιου Αμερικανού Προέδρου, εν τούτοις όλοι γνωρίζουν, ότι επί προεδρίας του Τζωρτζ Μπους, η σχετική έρευνα δεν θα μπορούσε να αρχίσει, καθώς οι ρεμπουμπλικανοί έχουν την άποψη πως επειδή η δημιουργία των βλαστοκυττάρων απαιτεί την καταστροφή των εμβρύων κάτι που κατά την άποψή τους είναι ανήθικο, δεν επρόκειτο ποτέ να χρηματοδοτήσουν τα σχετικά προγράμματα ερευνών . Οι έρευνες που τώρα που το πρόγραμμα εγκρίθηκε θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, θα περιοριστούν κατ’ αρχάς σε οκτώ με δέκα εθελοντές παραπληγικούς ασθενείς, που μπορούν να κουνήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά δεν μπορούν να περπατήσουν. Τα πειράματα που ως τώρα έχουν γίνει μόνο σε πειραματόζωα στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς τα βλαστοκύτταρα που εκχύθηκαν στο νωτιαίο μυελό των πειραματόζωων, αναπτύχθηκαν σε κύτταρα του νωτιαίου μυελού. Στη διάρκεια του πειράματος σε ανθρώπους τα βλαστοκύτταρα θα εκχυθούν με ένεση, ακριβώς στο σημείο που έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός, με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν το σύστημα «μόνωσης» των νευρικών ινών, την μυελίνη, που εμποδίζει την ικανότητα κάποιων κυττάρων να μεταδίδουν μηνύματα. Η επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Αμερική δεν κρύβει το ενθουσιασμό του γι αυτήν την εξέλιξη, καθώς ανοίγει μια καινούργια εποχή στην επιστημονική έρευνα ενώ χιλιάδες παραπληγικοί σ’ όλο τον κόσμο ελπίζουν, πως τώρα πια φαίνεται πιθανό κάποια μέρα η υγεία τους θα μπορέσει να αποκατασταθεί.

Παρ’ όλο που ακόμη είναι νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για το συγκεκριμένο θέμα, εν τούτοις τα τελευταία χρόνια, με την αποκωδικοποίηση του DNA, τις εξελίξεις στον τομέα της γενετικής, αλλά και τα πειράματα με τα βλαστοκύτταρα, οι εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα είναι τόσο κοσμογονικές, που όπως όλα δείχνουν σε μερικά χρόνια, θα ζούμε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο, αν φυσικά μας το επιτρέψουν τα προβλήματα στην οικονομία, αλλά και η ραγδαία επιδείνωση των περιβαλλοντικών συνθηκών. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αργήσει η μέρα που ολόκληρα ανθρώπινα όργανα θα δημιουργούνται στο εργαστήριο δίνοντας έτσι τέλος σε παθήσεις που ως τώρα θεωρούνται ανίατες.

Άρης Τερζόπουλος

Ferrari F70: Σας αποκαλύπτουμε τη διάδοχο της Enzo!

  • Θα είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και ταχύτερη από την Enzo
  • Θα εξοπλίζεται με V8 κινητήρα με διπλά turbo αποδίδοντας 600 PS!
  • Τα 0-100 km/h θα επιτυγχάνονται σε 3 sec, η τελική θα αγγίζει τα 370 km/h!
  • Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2012 και κάθε μία από τις 399 F70 θα κοστίζει 650.000 ευρω

Η F70 είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την εξωτική Enzo και θα αντιμετωπίσει εξίσου κορυφαία supercar σαν τη Lamborghini Reventon και την Bugatti Veyron. Oπότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο έργο έχουν οι μηχανικοί της Ferrari που δουλεύουν εδώ και μήνες στο εν λόγω project.
Οι πρώτες μας πληροφορίες λένε πως η F70 θα είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και ταχύτερη απ’ ότι η Enzo και στόχος είναι το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τον ένα τόνο χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το πλαστικό. Σχεδιαστικά θα διαθέτει πολλά στοιχεία από την πρωτότυπη Mille Chilli που είχε παρουσιαστεί στη πίστα του Fiorano το 2007.

Ωστόσο, μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις θα κρύβεται στο πίσω μέρος της F70 όπου θα υπάρχει πλέον υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας με διπλά turbo (όπως στην F40). Ο τουρμπάτος V8 αναμένεται να αποδίδει περίπου 660 PS, όσο και ο ατμοσφαιρικός 6λιτρος V12 της Enzo. Σχετικά με τις επιδόσεις εκτιμάται πως τα 0-100 km/h θα επιτυγχάνονται σε περίπου 3 sec ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 370 km/h. Πόσο θα κοστίζει; Περίπου στα 650.000 ευρώ με την συνολική παραγωγή να περιορίζεται στα 399 συλλεκτικά κομμάτια.
Αν σας ενδιαφέρει… κάντε υπομονή μέχρι το 2012 όταν θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις.

Κοντά στη δημιουργία τεχνητού ανθρώπινου εγκεφάλου!

Ενα βήμα πιο κοντά στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου εγκεφάλου, αλλά και την ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας του ανθρώπου βρίσκονται δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων, που φιλοδοξούν να φέρουν επανάσταση στον τομέα της εγκεφαλικής λειτουργίας.
Στην πρώτη περίπτωση, ερευνητές από την εταιρεία τεχνολογίας ΙΒΜ μαζί με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Εθνικό Εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ στην Καλιφόρνια κατάφεραν να ανακατασκευάσουν με τεχνητό τρόπο τον εγκέφαλο της γάτας προσομοιώνοντας τη λειτουργία του. Στόχος των επιστημόνων φυσικά δεν ήταν να μπουν στο μυαλό του κατοικίδιου αιλουροειδούς, αλλά να αποκωδικοποιήσουν τους μηχανισμούς λειτουργίας του εγκεφάλου των θηλαστικών για να μπορέσουν μια μέρα να αναπαραγάγουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Χρησιμοποιώντας το σούπερ υπολογιστή Blue Gene, οι επιστήμονες αναπαρήγαγαν και έθεσαν σε λειτουργία τον εγκεφαλικό φλοιό μιας γάτας, που διαθέτει ένα δισεκατομμύριο νευρώνες και 10.000 δισεκατομμύρια συνάψεις. Ετσι, κατάφεραν να «δουν» ακριβώς πώς λειτουργούν οι νευρώνες του ζώου.
Αμέσως μετά την παρουσίαση της έρευνας στο συνέδριο σούπερ υπολογιστών στο Πόρτλαντ, η υπηρεσία ερευνητικών προγραμμάτων DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου χρηματοδότησε την ίδια επιστημονική ομάδα για την κατασκευή ενός τσιπ που θα είναι σε θέση να λειτουργεί ακριβώς όπως ο εγκέφαλος της γάτας. Ενα τέτοιο τσιπ θα μπορέσει μελλοντικά να χαρίσει στα ρομπότ αυτό που στερούνται: τη γνωστική ευφυΐα. Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θεωρούν ότι θα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν και το αντίστοιχο τσιπ του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Την ίδια στιγμή, ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο της Τζόρτζια ανακάλυψαν έναν τρόπο για να ενισχύσουν την εγκεφαλική λειτουργία των ανθρώπων. Σε πειράματα που πραγματοποίησαν στο εργαστήριο διαπίστωσαν ότι μετατρέποντας τη δράση ενός μονάχα γονιδίου, και συγκεκριμένα του NR2B, κατάφεραν να δημιουργήσουν τον εξυπνότερο αρουραίο του κόσμου, χαρίζοντάς του μεγαλύτερη διάρκεια μνήμης και βελτιωμένη ικανότητα να βρίσκει την έξοδο σε λαβυρίνθους. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία φαρμάκων για τη θεραπεία διάφορων εγκεφαλικών παθήσεων, όπως της άνοιας.Τι να κάνετε αν σας κλέψουν το κινητό;


Σε περίπτωση κλοπής ο ιδιοκτήτης της συσκευής ενημερώνει τον πάροχό του (π.χ. Cosmote) δίνοντας πάντα πληροφορίες διασταύρωσης των προσωπικών στοιχείων για επιβεβαίωση και άμεσα ακυρώνεται η κάρτα SIM που έχει και...


βάση της οποίας γίνεται η σύνδεση μέσω του δικτύου.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προσέρχεται σε ένα κατάστημα του παρόχου όπου του δίνεται μίανέα κάρτα σύνδεσης SIM, αλλά με τον ίδιο πάντα αριθμό και συνεχίζει κανονικά τις κλήσεις του είτε αφορά στις συνδέσεις συμβολαίου είτε στις συνδέσεις προπληρωμένης ομιλίας (prepaid). Με τον τρόπο αυτό ο κλέφτης δεν θα μπορεί να κάνει κλήσεις (από την στιγμή της δήλωσης της απώλειας της κλοπής και μετά), αλλά θα μπορεί βάζοντας μία δική του κάρτα να χρησιμοποιεί τη συσκευή.

Δίνοντας επίσης το ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity) της συσκευής είτε στον πάροχο είτε στην αντίστοιχη εταιρία (π.χ. ΝΟΚΙΑ) αυτός καταχωρείται και είτε μπλοκάρεται η συσκευή είτε σε μία ενδεχόμενη αναβάθμιση-service της συσκευής σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα δεσμεύεται η συσκευή. Ένας τρόπος για να βρει κάποιος το IMEI της συσκευής του είναι να πληκτρολογήσει *#06#.
αναδημοσίευση από troktiko

Κοινή περιοδεία για Metallica, Slayer, Megadeth και Anthrax !


ΤΟ 2010 - ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Metallica μαζι με τους Slayer τους Megadeth και τους Anthrax θα περιοδεύσουν μαζί σε πολλές πόλεις του κόσμου στα πλαίσια του φεστιβάλ Sonisphere . Εχουν ανακοινωθεί ήδη κάποιες ημερομηνίες ενώ αναμένεται να ...
ανακοινωθούν και για την Ελλάδα χωρίς ωστόσο να είναι επιβεβαιωμένο πως θα έρθουν και τα 4 θρυλικά συγκροτήματα εδώ

Βρέθηκε πλανήτης γεμάτος νερό!


GJ1214b
Εναν πλανήτη που ειναι καλυμμένος με νερό που φτάνει σε βάθος 15,000 χιλιομέτρων ανακάλυψαν οι επιστήμονες οτι βρήκαν. Το να υπάρχει ζωή σε αυτόν τον πλανήτη το θεωρούν πολύ δύσκολο αφου οι θερμοκρασίες εκεί ειναι ακραίες ενώ παράλληλα...
ο πλανήτης δεν έχει καθόλου φως. Η ατμόσφαιρά του εμποδίζει το φως του ηλιου του να φτάσει σε αυτόν troktiko

Οι Άραβες φτιάχνουν δικό τους νόμισμα!


Οι επικεφαλής της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν και του Κατάρ, των χωρών εκείνων δηλαδή που πρακτικά ελέγχουν το 40% των αποθεμάτων πετρελαίου της υφηλίου (!), τόνισαν ότι από τις αρχές του 2010 θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την δημιουργία μιας μεταξύ τους οικονομικής ένωσης, στα πρότυπα της Ευρωζώνης, με πρώτο βήμα τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Οικονομικής και Νομισματικής Συνεργασίας (Gulf Monetary Council) που σταδιακά θα μετατραπεί σε μια νέα, κεντρική τράπεζα.

Περαιτέρω στόχος – όχι πάντως άμεσος, αφού και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση πρακτικά χρειάστηκε σχεδόν 40 χρόνια έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες για την υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος – είναι η δημιουργία ενός νέου, κοινού νομίσματος των χωρών του Κόλπου, για το οποίο φαίνεται πως βρέθηκε και όνομα, το “Gulfo”! Στην αρχική ομάδα κρατών μάλιστα αναμένεται σύντομα να προστεθεί και το Ομάν …
αναδημοσίευση από troktiko

Ουράνιο τόξο

Τα παιδιά και όχι μόνο, λατρεύουν το ουράνιο τόξο, το σύμβολο της χαράς και της ελπίδας. Γι αυτό και εμείς αναζητήσαμε διάφορους τρόπους για να αναπαράγουμε το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο σε εσωτερικό χώρο. Έτσι ανακαλύψαμε μια συσκευή που παράγει ένα ουράνιο τόξο αποκλειστικά για εμάς.

Με το άνοιγμα του διακόπτη, φωτάκια LED εμφανίζουν το εύθυμο χρωματικό φάσμα ενός πραγματικού ουράνιου τόξου, προβάλλοντας ένα θέαμα που εκτείνεται στο τοίχο και στην οροφή του περιβάλλοντα χώρου. Ανεκτίμητο για τα παιδιά και απολαυστικό για new-age hippies και θαυμαστές των μετεωρολογικών φαινομένων. Θα μπορείτε σχεδόν να ακούσετε τις νεράιδες να γελούν και τα ξωτικά να χοροπηδούν, μόλις αντικρύσετε τη πολύχρωμη μαγεία του ουράνιου σώματος.

Τοποθετήστε το στο κομοδίνο σας, σαν ένα μαγευτικό φωτάκι νυκτός ή απλώς για να παρατηρείτε την αιθέρια ομορφιά του που θα απλώνεται στο δωμάτιο σας.

Διαθέτει διακόπτη με 2 ρυθμίσεις, ώστε να προβάλλει το χρωματικό του φάσμα ολοκληρωμένο ή κάθε χρώμα ξεχωριστά, ενώ ακόμη και όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, φαίνεται όμορφη και κομψή.

Χαρακτηριστικά
Προβάλλει πρισματικό πολύχρωμο ουράνιο τόξο στο τοίχο & στην οροφή
Φωτάκια LED αναπαράγουν το χρωματικό φάσμα ενός πραγματικού ουράνιου τόξου
2 επιλογές προβολής (ολοκληρωμένο χρωματικό φάσμα ή κάθε ένα χρώμα ξεχωριστά)
Ρύθμιση αυτόματης απενεργοποίησης
Διαστάσεις κουτιού: περίπου 28.5εκ(Π) x 22.5εκ(Υ) x 11.5εκ(Μ)
Λειτουργεί με 4 μπαταρίες AAA (δεν περιλαμβάνονται)
Στη συσκευασία εμπεριέχονται οδηγίες χρήσεως (τις οποίες συνιστούμε να διαβάσετε πριν τη χρήση της συσκευής) & πολύχρωμα δεδομένα για το ουράνιο τόξο.
Κατάλληλο για παιδιά άνω των 8 ετών.

Ποδήλατο: Ορθοπεταλιές στις σωστές αγορές

της Έλενας Μπούλια

Ότι το ποδήλατο έχει πλέον γίνει όχι απλά τάση, αλλά τρόπος ζωής για πολλούς Αθηναίους (και μη) το έχουμε ξανασυζητήσει. Ότι πολλοί από τους ποδηλάτες της Αθήνας έχουν ήδη σχηματίσει μικρές και μεγάλες ομάδες και διεκδικούν μέσω οργανωμένων ποδηλατοπορειών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το αυτονόητο: ποδηλατοδρόμους και ανάλογη αλλαγή του ΚΟΚ για τα ποδήλατα, το έχουμε επίσης ξανασχολιάσει (Δείτε στα Σχετικά Άρθρα). Για την ακρίβεια, μας έπεισαν τόσο πολύ τα ίδια μας τα άρθρα, που αρκετοί συνάδελφοι έσπευσαν το τελευταίο καιρό να αγοράσουν το δικό τους ποδήλατο. Όχι για να διανύουν με αυτό την Κηφισίας και να έρχονται στην δουλειά, αλλά για να πετάγονται στο Super Market ή στο σπίτι του φίλου τους, που απέχει 15 λεπτά με τα πόδια.

Η επιλογή, όμως, του κατάλληλου ποδηλάτου για τον καθένα μπορεί να φαίνεται αλλά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Υπάρχουν ποδήλατα πολλών διαφορετικών μεγεθών και ειδών, για διαφορετική χρήση (π.χ. βουνού ή δρόμου), με διαφορετικά αξεσουάρ και χαρακτηριστικά. Υπάρχουν «γυναικεία» και «παιδικά» ποδήλατα, με ταχύτητες ή χωρίς, ενώ υπάρχουν και πολλές συμβουλές τις οποίες καλό είναι οι ποδηλάτες να ακολουθούν τόσο για να διευκολύνονται όσο και για να προστατεύονται. Άλλωστε, και οι τιμές διαφέρουν πολύ από ποδήλατο σε ποδήλατο και αυτό είναι άλλο ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σήμερα. Ας τα πάρουμε, όμως, όλα από την αρχή.

Είχα τ’ονειρό μου…
Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ποδήλατο τόσο στην υγείας μας όσο και στο περιβάλλον που ζούμε είναι αναμφισβήτητα και σημαντικότατα. Αφενός μας γυμνάζει και βοηθά στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού και του καρδιακού μας συστήματος, αφετέρου δεν μολύνει το περιβάλλον, δεν δημιουργεί μποτιλιάρισμα στους δρόμους, δεν επιβαρύνει το πρόβλημα στάθμευσης και είναι εντελώς οικονομικό, αφού πέρα από την αγορά του, δεν μας κοστίζει πουθενά αλλού.

Πιο συγκεκριμένα, το ποδήλατο υπερτερεί σε σχέση με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς: Σε σχέση με το αυτοκίνητο, κοστίζει ελάχιστα, δεν έχει έξοδα συντήρησης, κινείται μόνο με την ενέργεια του οδηγού του, δεν χρειάζεται ολόκληρη θέση για να παρκάρει. Άλλωστε, σύμφωνα με πειράματα που έγιναν στην Αθήνα από τον σύλλογο «Φίλοι του Ποδηλάτου» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κάτω από καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας, «για αποστάσεις μέχρι 13 χιλιόμετρα είναι γρηγορότερο από το αυτοκίνητο.» Σε σχέση με την μοτοσικλέτα, το ποδήλατο είναι πιο ευέλικτο μέσα στην πόλη, μεταφέρει περίπου τα ίδια φορτία, μεταφέρεται πάνω από εμπόδια, απαιτεί μηδαμινή συντήρηση, αντιμετωπίζει μικρότερο κίνδυνο κλοπής και, σχετικά με το παραπάνω πείραμα, έκανε σχεδόν τον ίδιο χρόνο για την ίδια απόσταση.

…Το ποδήλατό μου
Σε πολύ γενικές γραμμές, τα ποδήλατα σήμερα ζυγίζουν περί τα 10 με 15 κιλά και φυσικά διατίθενται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το σώμα και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη τους. Η ταχύτητά τους στην ευθεία μπορεί να φτάσει έως και 40χλμ./ώρα, ενώ με την χρήση ταχυτήτων μπορούν να ανέβουν και δύσκολες ανηφόρες. Όσο για την τιμή τους, πολύ ενδεικτικά και για ένα μέσο αλλά αξιοπρεπές, κυμαίνεται από 200 έως 600 ευρώ.

Αναλυτικότερα, και αναφερόμενοι εν προκειμένω σε ποδήλατα πόλης (και όχι βουνού ή αγωνιστικά), αν αναρωτιόμαστε τι ποδήλατο θα πρέπει να αγοράσουμε, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τα εξής. Όλα σχεδόν τα ποδήλατα σήμερα έχουν ταχύτητες -συνήθως από 21 έως και 30- κάνοντας έτσι τις διαδρομές μας πολύ πιο γρήγορες και ξεκούραστες. Τα περισσότερα, μάλιστα, έχουν και αναρτήσεις, απορροφώντας τους κραδασμούς από λακκούβες. Έχουν λεπτά ελαστικά για να κινούνται καλύτερα στον ασφάλτινο δρόμο, ενώ κάποια, πέρα από τα συμβατά φρένα, διαθέτουν και δισκόφρενα (είτε μηχανικά ή υδραυλικά). Και φυσικά, έχουν διαφορετικά μεγέθη, προκειμένου να ανταποκρίνονται στο ύψος του ποδηλάτη. Δηλαδή -επειδή δεν θα πρέπει ο οδηγός ούτε να καμπουριάζει ούτε να τεντώνεται πολύ- υπολογίστε ότι για έναν οδηγό ύψους 1,75μ. το ύψος του κάθετου σωλήνα του ποδηλάτου (είναι ο σωλήνας ανάμεσα στα πετάλια και την βάση στήριξης του καθίσματος) θα πρέπει να είναι περί τα 45,5 εκατοστά.

Τα ποδήλατα πόλης, όπως είπαμε και παραπάνω, προσφέρονται για όσους από εμάς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποδήλατο ως μέθοδο εκγύμνασης, αλλά και ως μέσο μεταφοράς σε κοντινά -σε πρώτο στάδιο- μέρη (π.χ. για να πάμε μέχρι τον φούρνο). Ακόμα και τα ποδήλατα πόλης, ωστόσο, εντάσσονται σε κατηγορίες. Μπορεί να έχουν ή να μην έχουν εμπρόσθια ανάρτηση, να είναι γυναικεία, με λοξό κάθετο σωλήνα αλλά και με εξοπλισμό (π.χ. καλαθάκι, φώτα κ.λ.π.), ενώ μπορεί να είναι και σπαστά, να διπλώνουν δηλαδή για να μεταφέρονται ευκολότερα στο Τραμ και το Μετρό, αλλά και στο αυτοκίνητο.

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα ποδήλατο μπορεί επίσης να ποικίλλει: Μπορεί να είναι φτιαγμένο από ατσάλι, το παραδοσιακότερο των υλικών, το οποίο έχει καλή οδική συμπεριφορά, είναι ανθεκτικό (αλλά όχι στην σκουριά) και οικονομικό. Μπορεί να είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, το πλέον διαδεδομένο των υλικών, το οποίο αποδίδει τα ελαφρύτερα ποδήλατα (γι’αυτό χρησιμοποιείται στα αγωνιστικά ποδήλατα) και δεν σκουριάζει. Από τιτάνιο είναι φτιαγμένα τα πιο ανθεκτικά αλλά και τα πιο ακριβά ποδήλατα, ενώ λέγεται ότι αποδίδει την καλύτερη οδήγηση. Και από ανθρακονήματα, νέα τεχνολογία στους σκελετούς ποδηλάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον χάρη στην καλή προσαρμοστικότητά τους από τους κατασκευαστές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα πραγματικά καλό ποδήλατο θα είναι φτιαγμένο από όλα τα παραπάνω υλικά.

Σχετικά με την αγορά ποδηλάτων τώρα, όλοι λίγο-πολύ έχουμε ένα «ποδηλατάδικο» στην γειτονιά μας. Αν παρατηρήσετε καλύτερα, μάλιστα, το άλλοτε μικρό και απεριποίητο ποδηλατάδικο με την μικρή ποικιλία σε μοντέλα, έχει σήμερα αναπτυχθεί, έχει αποκτήσει βιτρίνα και αμέτρητα σχέδια. Και αυτό γιατί οι πωλήσεις ποδηλάτων τον τελευταίο καιρό έχουν εκτιναχθεί! Στο «ποδηλατάδικο» της περιοχής σας, λοιπόν, θα βρείτε σίγουρα το δικό σας ποδήλατο, ενώ εκεί θα απευθύνεστε κάθε φορά που θα θέλετε είτε να το επιδιορθώσετε ή να προσθέσετε κάποιο αξεσουάρ. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο για ψάξιμο και θέλετε απλά ένα καλό ποδήλατο στην πόρτα του σπιτιού σας αύριο, μπορείτε να το αγοράσετε και on-line –ένα εξαιρετικό on-line κατάστημα ποδηλάτων είναι το Cyclist.gr, το οποίο διαθέτει και κανονικό κατάστημα. (Η συμβουλή μας, πάντως είναι να το δοκιμάσετε πριν το αποκτήσετε.)

* Στο Cyclist.gr, λοιπόν, αναφορικά με ποδήλατα πόλης βρήκαμε τα:
- Trek 7.1 FX '09 (φωτο): Μοντέλο του 2009, για χρήση στον δρόμο και την πόλη, αλλά και για βελτίωση φυσικής κατάστασης. Φτιαγμένο από αλουμίνιο (με εφ’όρου ζωής εγγύηση σκελετού), με όρθια θέση οδήγησης, ενώ διατίθεται και σε γυναικείο. Τιμή: 410 ευρώ.
- Trek Allant '09: Κλασικό ποδήλατο πόλης, σε πολύ ρετρό σχέδιο, με άνετη σέλα, φτερά μπρος και πίσω και σχάρα για μεταφορά αντικειμένων. Ο σκελετός του είναι από αλουμίνιο και είναι κατά τ’άλλα φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά. Τιμή: 580 ευρώ.
- Orbea Erandio '09: Το πιο προσιτό από τα μοντέλα πόλης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άσφαλτο και σε χωματόδρομο, χάρη στα ανθεκτικά του ελαστικά, διαθέτει αλουμινένιο πλαίσιο και σύστημα 21 ταχυτήτων. Τιμή: 320 ευρώ.

* Στο Idealbikes.net, την ιστοσελίδα της πασίγνωστης εταιρίας κατασκευής ποδηλάτων, μπορείτε εύκολα να βρείτε το ποδήλατο που σας ταιριάζει με ένα έξυπνο σύστημα αναζήτησης. Εκεί βρήκαμε τα:
- Citylife (φωτο): Γυναικείο ποδήλατο, φτιαγμένο από αλουμίνιο, με 7 ταχύτητες, σχάρα πίσω για μεταφορά αντικειμένων και χρώματα είτε σε μαύρο ή σε πράσινο με ροζ. Τιμή: Θα το βρείτε στους εμπόρους από 320 έως 350 ευρώ.
- Innercity: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου εύκολα από άνδρες και γυναίκες. Έχει σκελετό από αλουμίνιο, σχάρα για μεταφορά αντικειμένων, 8 ταχύτητες και διατίθεται σε μαύρο. Τιμή: Θα το βρείτε στους εμπόρους από 550 έως 580 ευρώ.
- Megisto: Εξαιρετικό μοντέλο για εσάς που δεν σκέφτεστε να κάνετε διαδρομές μόνο μέσα στην πόλη, αλλά θέλετε να πάρετε το ποδήλατο μαζί στην εκδρομή, στον χωματόδρομο ή σε ανάβαση. Είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, έχει 24 ταχύτητες, διατίθεται και σε γυναικεία και σε ανδρική έκδοση αλλά μόνο σε μαύρο χρώμα. Τιμή: Δεν είναι διαθέσιμη.

* Στο Kassimatisbikes.gr, το γνωστό κατάστημα της Γλυφάδας με την τεράστια ποικιλία σε μοντέλα κάθε είδους βρήκαμε τα:
- ΚΤΜ Lifetime (φωτο): Μοντέλο του 2008, με σκελετό από αλουμίνιο και μέρη από ατσάλι, βάρος 16,6 κιλά και σχάρα. Διατίθεται σε μαύρο χρώμα. Τιμή: 615 ευρώ.
- Cannondale Bad Boy: Για κάτι πραγματικά εξαιρετικό που προσφέρεται ιδανικά και για άσκηση. Είναι μοντέλο του 2009 και διαθέτει τα καλύτερα δυνατά υλικά κατασκευής. Τιμή: 1.028 ευρώ.
- Dahon Espresso: Στην κατηγορία των αναδιπλούμενων ποδηλάτων θα βρείτε αυτό το εξαιρετικό μοντέλο με την άριστη σχέση απόδοσης-τιμής. Με αναπαυτική θέση αναβάτη, ελαφρύ σκελετό κράματος αλουμινίου και χωρίς να χρειάζεται εργαλεία για να διπλώσει και να ξεδιπλώσει. Τιμή: 425 ευρώ.

…Και όλα έμοιαζαν σωστά
Για να… μοιάζουν όλα σωστά στο ίδιο το ποδήλατό σας, καθώς και όταν θα το χρησιμοποιείτε, καλό είναι να λάβετε υπ’όψιν σας τις παρακάτω συμβουλές:
* Μαζί με την αγορά του ποδηλάτου σας, και ειδικά αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε στην πόλη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστείτε κάποια από τα παρακάτω αξεσουάρ:
- Κράνος, για να προστατεύεστε τόσο από πιθανά χτυπήματα (αν πέσετε) όσο και από τον ήλιο το καλοκαίρι.
- Φώτα, ένα κόκκινο για πίσω και ένα λευκό για μπροστά, αλλά και φωτάκια LED για πίσω. Tip: Όταν σταθμεύετε το ποδήλατό σας παίρνετε τα φώτα σας μαζί για να μην σας τα κλέψουν.
- Κλειδαριά, επίσης για να μην σας το κλέψουν.
- Τρόμπα, για να μην τρέχετε κάθε λίγο και λιγάκι στο βενζινάδικο για φούσκωμα.
- Παγούρι και ενδεχομένως καλάθι, το γιατί είναι αυτονόητο.

* Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα για το ποδήλατο που θα αγοράσετε, π.χ. αν δεν διαθέτετε πάνω από 150 ευρώ, από το να αγοράσετε ένα ποδήλατο κακής ποιότητας είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα καλό μεταχειρισμένο. Αυτό θα «ζήσει» πολλά χρόνια, καθώς τα υλικά κατασκευής του είναι ανθεκτικά και ο σκελετός θα κρατήσει μια ζωή. Μεταχειρισμένα ποδήλατα θα βρείτε στο podilates.gr καθώς και στο ricardo.gr.

* Αν τυχόν (κούφια η ώρα! Αλλά αν!) σας κλέψουν το ποδήλατο, είναι χρήσιμο να έχετε κάνει από πριν κάποιες κινήσεις: π.χ. γράψτε κάπου τον αριθμό πλαισίου του (συνήθως αναγράφεται στον σκελετό, εκεί που γυρίζουν τα πετάλια), ώστε να αποδείξετε ότι είναι δικό σας αν τυχόν βρεθεί. Βγάλτε το ποδήλατό σας φωτογραφίες και κολλήστε του κάποιο διακριτικό. Καλό είναι γενικά το ποδήλατό σας να μην κραυγάζει την τιμή του. Κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας. Και φυσικά, μην αγοράζετε κλεμμένα ποδήλατα γιατί έτσι προωθείτε την πρακτική της κλοπής

Τα καινούργια αεροπλάνα

HiFire και Χ-43A είναι τα καινούργια αεροσκάφη που σχεδιάζονται όχι μόνο προορίζονται για ταχύτητες που μέχρι σήμερα τις θεωρούσαμε φανταστικές, αλλά και για χρήση άλλων καυσίμων, όπως το άζωτο για παράδειγμα.

Image: www.defence.gov.au

Η κρίση μπορεί να έχει πάει πίσω πολλά πράγματα, αλλά όχι και τις εξελίξεις στην τεχνολογία. Ένα μέρος από αυτές τις εξελίξεις έχει να κάνει με την αεροναυπηγική, στην καινούργια της προσαρμοσμένη στο μέλλον διάσταση. Έτσι τα καινούργια αεροσκάφη που σχεδιάζονται όχι μόνο προορίζονται για ταχύτητες που μέχρι σήμερα τις θεωρούσαμε φανταστικές, αλλά και για χρήση άλλων καυσίμων, όπως το άζωτο για παράδειγμα. Το δοκιμαστικό αεροσκάφος που έκανε την πρώτη του πτήση και μάλιστα με την βοήθεια πυραύλου στην εκτόξευσή, στα τέλη Μαΐου, στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό ενός καινούργιου αεροσκάφους, που θα αναπτύσσει ταχύτητες μέχρι και σχεδόν 10 Mach, δηλαδή περίπου δεκαπλάσια από την ταχύτητα του ήχου, που αποτελεί πάνω κάτω και το όριο ταχύτητας των σημερινών επιβατικών αεροπλάνων. Το αυστραλιανό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής έχει το όνομα HiFire και σύμφωνα με τον Αυστραλό υφυπουργό Άμυνας Γουόρεν Σνόουντον, θα φέρει μια πραγματική επανάσταση στις αερομεταφορές έτσι όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, μια και όταν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα, η πτήση Λονδίνο-Σίδνεϋ θα διαρκεί μόνο 2 ώρες σε σχέση με τις 22 που απαιτούνται σήμερα.

Χ-43A

Image: www.dfrc.nasa.gov

Από την άλλη μεριά η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, η γνωστή μας NASA συνεχίζει τις δοκιμές του πειραματικού αεροσκάφους Χ-43A που από το 2004 έχει καταφέρει να αναπτύξει και να διατηρήσει ταχύτητες που έφτασαν τα 9,68 Mach, ενώ ένα άλλο πειραματικό ρομποτικό αεροσκάφος το Χ-51A έχει αναπτύξει ταχύτητες 6Mach.

Citroen DS3: Custom made χαρακτήρας εντός και εκτός

Το Citroen DS3 αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο μοντέλο μιας νέας premium σειράς οχημάτων που θα «πλαισιώνουν» τα C3, C4 και C5 της γνωστής γαλλικής φίρμας. Και όταν εννοούμε premium αναφερόμαστε σε μοντέλα με ιδιαίτερη σχεδίαση, τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητας εξατομίκευσης ανάλογα με τα γούστα του ιδιοκτήτη (κάτι σαν το Fiat 500 δηλαδή)
Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει διάφορες παραλλαγές χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων για το χρώμα του οχήματος (και της οροφής), των ζαντών, του μοχλού ταχυτήτων, της επένδυσης του ταμπλό.
Εξωτερικά το DS3 είναι ένα συμπαγές, όμορφο αυτοκίνητο με μήκος λιγότερο από 4 μέτρα, και πλάτος 1,7 μέτρα. Στη σχεδίαση ξεχωρίζει η μεσαία κολώνα που το σχήμα της παραπέμπει σε πτερύγιο καρχαρία, οι εσοχές με τα φώτα τεχνολογίας LED αλλά και τα φουσκωμένα φτερά, που προσδίδουν δυναμισμό. Συνολικά θα μπορούσα με να υποστηρίξουμε πως το DS3 δε μοιάζει ιδιαίτερα με κανένα άλλο μοντέλο της γαλλικής φίρμας ακολουθώντας ανεξάρτητη σχεδιαστική γραμμή.

Το εσωτερικό του DS3 είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και δύσκολα θα απογοητεύσει κάποιον. Το υπερυψωμένο ταμπλό και τα λεπτά καθίσματα συμβάλλουν σημαντικά στη χρηστικότητα και στη βέλτιστη εκμετάλλευση των χώρων. Σημειώνεται ότι το πορτ-μπαγκαζ έχει χωρητικότητα 285 λίτρα και το ντουλαπάκι του συνοδηγού 13.

[Δείτε video με το νέο Citroen DS3]

Αναφορικά με τους κινητήρες που εξοπλίζεται ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει μεταξύ 5 μοτέρ που στην πράξη είναι 3 διότι τα δύο είναι πετρελαιοκινητήρες. Οι υπόλοιποι τρεις αποδίδουν (ανάλογα με την ιπποδύναμη) 95, 120 και 150 άλογα αντίστοιχα.

Στον εξοπλισμό του το DS3 αναμένεται να περιλαμβάνει hi-fi με ηχοσύστημα τελευταίας γενιάς, 6 αερόσακους, εξελιγμένα συστήματα φρεναρίσματος και ελέγχου του αυτοκινήτου.

Το DS3 δείχνει να έχει όλα τα φόντα να «χτυπήσει» τόσο το Fiat 500 όσο και το Mini. Διαθέτει χαρακτήρα και θα προσφέρει μια αίσθηση μοναδικότητας στον ιδιοκτήτη του.
Το μοντέλο αναμένεται να κάνει επίσημη πρώτη στην Έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2010. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί.

Επιμέλεια: Άρης Δαμουλάκης

Η Peugeot ετοιμάζει νέο μικρό κουπέ!


  • Θα είναι προσθιοκίνητο και θα εξοπλίζεται με turbo κινητήρες
  • Ανάμεσα στις ισχυρότερες θα περιλαμβάνεται με τον κινητήρα του ΜΙΝΙ JCW ισχύος 210 PS
  • Θα το δούμε στην παραγωγή το 2011 και η εμφάνισή του θα συνδυαστεί με τη νέα γενιά 207

Στα επόμενα χρόνια αναμένεται να δούμε στους δρόμους πολλά μικρά κουπέ μοντέλα όπως είναι το νέο Ford Puma, το ΜΙΝΙ Coupe, το υβριδικό Honda CR-Z και το Nissan 200SX. Οι ιθύνοντες των εταιριών εκτιμούν πως υπάρχει ψωμί στην κατηγορία των μικρών σπορ κουπέ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τωρινά Renault Megane Coupe και VW Scirocco.
Επόμενο είναι η Peugeot να θέλει να μπει με την σειρά της στο παιχνίδι και στα επόμενα 2-3 χρόνια αναμένεται να δούμε ένα όμορφο κουπέ με δυναμική σχεδίαση, όπως φαίνεται στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που σας αποκαλύπτουμε. Το νέο κουπέ θα τοποθετείται κάτω από το 308 RC Ζ, θα είναι προσθιοκίνητο, θα εξοπλίζεται με turbo κινητήρες και θα έχει διάταξη 2+2. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ανάμεσα στις ισχυρότερες εκδόσεις του θα περιλαμβάνεται η 1.6 T με τους 210 PS. Ουσιαστικά πρόκειται για το μοτέρ του MINI JCW που έχει εξελιχθεί από κοινού με τον όμιλο PSA.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory