Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009
Αστειέμπορες

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει γυναίκες να λένε πως εκτιμούν το χιούμορ σε έναν άντρα. Υπάρχει όμως η ειδοποιός διαφορά. Άλλο το χιούμορ που εκτιμάει η γυναίκαι και άλλο το χιούμορ που κάνεις με τους κολλητούς μετά από ενάμισι μπουκάλι.

Πάντως αν υποθέσουμε ότι μας λένε την αλήθεια, η αίσθηση του χιούμορ είναι μία βασική προϋπόθεση που όποιος έχει μπαίνει στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο. Κατ’ αρχήν να τονίσουμε κάτι. Τα ανέκδοτα, γενικά, αρέσουν στις γυναίκες λιγότερο απ’ ότι στους άντρες. Αυτό σημαίνει πως αν πας να κάνεις κίνηση με ανέκδοτο, τότε: α) είσαι κασκαντέρ και ριψοκίνδυνος τύπος β) πρέπει να είναι τόσο έξυπνο που θα λυνόταν στα γέλια εύζωνας σε ώρα υπηρεσίας. (Αυτόματα εξαιρείται αυτό με τις δύο κουράδες που πάνε να ληστέψουν τράπεζα).

Μία καλή μορφή χιούμορ είναι αυτή του αυτοσαρκασμού. Προσοχή όμως. Άλλο πράγμα ο αυτοσαρκασμός, άλλο η αυτοτιμωρία. Μπορεί κανείς να αυτοσαρκάζεται «μειώνοντας» τον εαυτό του ή διακομωδώντας κάποιο ελάττωμά του.Μπορεί επίσης να αυτοσαρκάζεται εξυμνώντας τον εαυτό του. Ειδικά αυτό το τελευταίο αν το πετύχεις σε σωστή αναλογία χιούμορ-ψώνιου είναι το ιδανικό. Ουσιαστικά λες στη γυναίκα που σε ενδιαφέρει «έχω και χιούμορ αλλά ξέρω και πολύ καλά τι αξίζω». Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια. Και την κάνεις να γελάσει και της δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε ότι τους αρέσει.

Μπορείς επίσης να την κοροϊδεύεις. Με χαριτωμένο τρόπο. Να της κάνεις πλάκα. Για παράδειγμα όταν μιλάτε (και έχετε και κάποια οικειότητα) να την παρακαλείς να σταματήσει να σου την πέφτει μέσα στο γραφείο γιατί αισθάνεσαι άσχημα. Κάνε της υπερβολικά κοπλιμέντα που αποκλείεται να είναι αλήθεια, αλλά φρόντισε να είναι και κολακευτικά και έξυπνα.Αν ξέρεις να κρατάς τα όρια είναι μία πολύ καλή μέθοδος για να την κερδίσεις και να αναπτύξεις πιο προσωπική σχέση. Και που ξέρεις, εκεί που δήθεν θα σε χτυπήσει στο μπράτσο επειδή δήθεν παρεξηγήθηκε, μπορεί να αρχίσει και το φλερτ.

Στα πλαίσια της οικειότητας μπορείς επίσης να αρχίσεις να κοροϊδεύεις συνήθειές της. Τον τρόπο με τον οποίο ανάβει τσιγάρο για παράδειγμα, ή μία συγκεκριμένη έκφραση που έχει όταν είναι απορροφημένη σε κάτι. Είναι ένας πολύ ωραίος και έμμεσος τρόπος για να της δείξεις ότι την προσέχεις πραγματικά και ότι δίνεις σημασία σε ότι λέει και κάνει.Και φυσικά όταν δεις πως κάτι «δουλεύει» το χρησιμοποιείς. Δεν εννοούμε να λες την ίδια ατάκα κάθε μέρα, αλλά να μαθαίνεις τα κουμπιά της. Αν αντιδρά καλύτερα στο να κοροϊδεύεις τις γκριμάτσες της απ’ ότι το να της πετάς χαρτάκια ενώ δουλεύει, δε χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο, σα να κάνεις χαβαλέ με ένα φίλο σου. Αρκεί να μην το παρακάνεις στο φιλικό φυσικά. «Φλέρταρε με χιούμορ» είναι η σωστή ατάκα. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.

Η πιο sexy blogger

Πρόκειται για την ρωσίδα zar-me που διατηρεί το προσωπικό της blog στο livejournal.com. Για τα υπόλοιπα, οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους!


Sexiest Russian Blogger


Sexiest Russian Blogger


Sexiest Russian Blogger


Sexiest Russian Blogger

Sexiest Russian Blogger


Sexiest Russian Blogger


Sexiest Russian Blogger


Sexiest Russian Blogger

Για να δείτε και τις υπόλοιπες πατήστε ΕΔΏ

Μαθήματα για γυναίκες: Εισαγωγή στο μάρκετινγκ.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
α. Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Τον πλησιάζεις και του λες "Είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι."

- Αυτό λέγεται Direct Marketing.

-----------------------------------------------------------


β. Είσαι σε ένα πάρτι με παρέα και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Μια φίλη απ' την παρέα σου τον πλησιάζει, δείχνει εσένα, και του λέει:

"Είναι καταπληκτική στο κρεβάτι."

- Αυτό λέγεται διαφήμιση.

----------------------------------------------------------

γ. Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Το πλησιάζεις και παίρνεις τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Την επόμενη μέρα τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες

«Γεια, Είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι.»

- Αυτό λέγεται Telemarketing.

----------------------------------------------------------

δ. Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Σηκώνεσαι, ισώνεις το φόρεμα σου. Τον πλησιάζεις και του κερνάς ένα ποτό.

Του λες «Μπορώ;» και του ισιώνεις τη γραβάτα ενώ ακουμπάς απαλά πάνω στο μπράτσο του, και του λες

«Α, επίσης Είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι.»

- Αυτό λέγεται δημόσιες σχέσεις.

----------------------------------------------------------

ε. Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Σε πλησιάζει αυτός και σου λέει «Έμαθα πως Είσαι καταπληκτική στο κρεβάτι.»

- Αυτό λέγεται αναγνώριση προϊόντος.

----------------------------------------------------------
LastScan.jpg emo cuple image by RayRAy101_2008
στ. Είσαι σε ένα πάρτι και βλέπεις έναν ωραίο άντρα.

Τον πλησιάζεις και τον πείθεις να πάρει την φίλη σου σπίτι του.

- Αυτό λέγεται πώληση προϊόντος.

---------------------------------------------------------

ζ. Αυτός όμως δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση της φίλης σου, και έτσι σε παίρνει τηλέφωνο.

- Αυτό λέγεται Τεχνική Υποστήριξη.

----------------------------------------------------------
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

η. Πας σε ένα πάρτι, και στον δρόμο διαπιστώνεις πως μέσα σε όλα αυτά τα σπίτια που περνάς μπορεί να υπάρχουν ωραίοι άντρες.

Σκαρφαλώνεις πάνω σε ένα απ'τα σπίτια που βρίσκονται ακριβώς στο μέσο της γειτονίας, και ξελαρυγγιάζεσαι φωνάζοντας

«Είμαι καταπληκτική στο κρεβάτι!»

- Αυτό λέγεται Spam.
.exypno.

Πράσινη πόλη μέσα στην έρημο!

Η πρώτη πράσινη πόλη μέσα στην έρημο κατασκευάζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δίπλα στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι,επενδύοντας για τον εν λόγω σκοπό 20 δις δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Ονομάζεται Μasdar City («πηγή» στα αραβικά) και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το εμιράτο του Άμπου Ντάμπι.
Ο σχεδιασμός της άρχισε το 2008 και τώρα γίνονται οι εργασίες με στόχο να έχει ολοκληρωθεί σε 10-15 χρόνια.
Η πρώτη φάση όμως αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα για να αρχίσει να κατοικείται, φιλοξενώντας τελικά 40.000 ανθρώπους και 1.500 επιχειρήσεις. «Στόχος μας είναι η Μasdar City να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Μasdar Dr. Sultan Αhmed Αl Jaber.
Στην εν λόγω πόλη, θα παράγεται σχεδόν όλη η ενέργεια που θα απαιτείται για τη λειτουργία της και εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΑΕ (και ειδικά του Άμπου Ντάμπι) να αναδειχθούν σε παγκόσμιο οικολογικό, πολιτιστικό και ενεργειακό κέντρο.
Η Μasdar City θα έχει έκταση περίπου 6 τ.χλμ και για την κατασκευή της μέχρι να ολοκληρωθεί, θα εργάζονται περίπου 60,000 εργάτες.
Τα πρώτα έργα που θα ολοκληρωθούν είναι η κατασκευή ηλιακού συστήματος παραγωγής ενέργειας 40-60 Μεγαβάτ. Με την εγκατάσταση όλων των φωτοβολταϊκών συστημάτων, εκτιμάται ότι θα μπορεί να παράγεται ενέργεια ισχύος 130 Μεγαβάτ.
Τα φωτοβολταϊκά και ηλιακά (ηλιοθερμικά) συστήματα θα παράγουν πάνω από το 80% της ενέργειας που θα χρειάζεται η πόλη.
Η υπόλοιπη απαιτούμενη ενέργεια θα παράγεται κυρίως από ανακύκλωση απορριμμάτων και αιολική ενέργεια.
Επίσης, οι μετακινήσεις στην πόλη θα γίνονται με οχήματα ή μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία δεν θα χρησιμοποιούν καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο).

Robo-Air Jet System - κάνοντας τα αντικείμενα να αιωρούνται

Ονομάζεται Airstream και είναι μια δημιουργία των Aaron Becker και Robert Sandheinrich, του πανεπιστημίου του Illinois. Ένα ακροφύσιο εκτοξεύει αέρα με μεγάλη ταχύτητα, κάνοντας τα αντικείμενα (ακόμα και τα μη σφαιρικά) να αιωρούνται. Το ακροφύσιο είναι τοποθετημένο πάνω σε μια πλατφόρμα η οποία μπορεί να κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και ελέγχεται από μια κάμερα και έναν υπολογιστή. Η κάμερα εντοπίζει την θέση του αντικειμένου και ο υπολογιστής κατευθύνει το ακροφύσιο και αυξομειώνει την ένταση του αέρα κρατώντας το αντικείμενο σταθερά στον αέρα.
Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε μια επίδειξη των ικανοτήτων του Airstream στο να χειρίζεται διάφορα αντικείμενα με μεγάλη ακρίβεια.

psaxtiria

Smalltoe - Η μικρότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο.

s
Είναι λίγο μεγαλύτερο από την παλάμη ενός ενήλικα και έως σήμερα κατέχει τον τίτλο της μικρότερης μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Το Smalltoe, όπως ονομάζεται, κατασκευάστηκε από τον Tom Wiberg Sweden και παρά το μέγεθος του είναι μία λειτουργική μοτοσυκλέτα η οποία μπορεί να μεταφέρει 'άνετα' έναν επιβάτη.
psaxtiria

Υβριδικό scooter από την Peugeot…


 • Είναι 3τροχο και διαθέτει τρεις κινητήρες
 • Δύο ηλεκτρικούς με 8 PS και έναν συμβατικό 41 PS
 • Μέση κατανάλωση 2,0 lt/100 km!
 • Λειτουργεί με σύστημα by-wire

Η Peugeot παρουσίασε στη διεθνή έκθεση μοτοσικλετών του Μιλάνου, ένα άκρως ενδιαφέρον υβριδικό 3τροχο πρωτότυπο, το όνομα του οποίου είναι Hybrid3 Evolution concept.
Το συγκεκριμένο scooter, είναι η ξεσκέπαστη έκδοση του Hybrid3 compressor, που είχαμε δει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτων του Παρισιού το 2008. Είναι εφοδιασμένο με βενζινοκινητήρα 300cc, ο οποίος αποδίδει 41 PS και δίνει κίνηση στον πίσω τροχό, ενώ συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες 3kW συνολικής απόδοσης 8 PS, για κίνηση στους δύο εμπρός τροχούς.
Οι ηλεκτροκινητήρες λειτουργούν με μπαταρίες ιόντων-λιθίου, οι οποίες επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης και του φρεναρίσματος. Αξίζει να αναφέρουμε, πως το Evolution δεν χρησιμοποιεί καθόλου μηχανικούς συνδέσμους, μια και όλο το σύστημα μεταξύ των εμπρόσθιων τροχών και του πίσω, ελέγχεται ηλεκτρονικά (by-wire).
Το Hybrid3 Evolution μπορεί να κινηθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Ως αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο για αποστάσεις έως 10 km, με μόνο τον συμβατικό κινητήρα και σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες.
Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρία είναι μόλις 2,0 lt/100 km! Οι εκπομπές ρύπων C02 είναι 48 g/km. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη είναι αν το συγκεκριμένο project πάρει τελικά το δρόμο της παραγωγής.

Στη Κοπεγχάγη δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων!


Λίγες μέρες πριν αρχίσει η σύνοδος της Κοπεγχάγης, ο κορυφαίος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Τζαίημς Χάνσεν (διευθυντής ερευνών ινστιτούτου NASA, περιβαλλοντικός γκουρού του Αμερικάνικου Κογκρέσου) δήλωσε αφοπλιστικά πως θα ήταν προτιμότερο η σύνοδος να μην γίνει, αν ήταν αυτό να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι κινούμαστε προς μια θετική κατεύθυνση, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και αυτό είναι η πικρή αλήθεια. Γιατί αυτή τη στιγμή στη Δανία κάποιοι δεν πήγαν για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη, αλλά για να κάνουν δουλειές δισεκατομμυρίων!

Για να καταλάβουμε το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κοπεγχάγη πρέπει να πάμε λίγο πίσω.
Από το 2005 είναι γνωστό πως... τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο του Κυότο. Η συμφωνία δηλ. για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά ............5%. Είναι επίσης γνωστό ότι οι 2 κύριοι ρυπαντές ΗΠΑ (4% του παγκόσμιου πληθυσμού, 25% της ρύπανσης!!) και Κίνα δεν το υπέγραψαν καν. Αυτό όμως που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι ο τρόπος που αποφασίστηκε τότε για να προχωρήσει πρακτικά και να λειτουργήσει η συμφωνία δίνοντας αποτελέσματα. Και ο τρόπος αυτός ήταν η δημιουργία αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Η "Αγορά των τρελών" κατα την Le monde. Μην τα παρατάτε επειδή ακούγεται πολύπλοκο, γιατί έχει τρομερό ενδιαφέρον. Γιατί στόχος της "ρύθμισης" αυτής δεν ήταν η μείωση των ρύπων, αλλά αντίθετα η διατήρησή τους τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα!!!

Η αγορά αυτή λειτουργεί κάπως έτσι με απλά λόγια.
1. Αποφασίζονται ανώτατα όρια εκπομπών ρύπων για επιχειρήσεις και κράτη.
2. Εκδίδονται δικαιώματα εκπομπών ρύπων που αγοράζονται και πουλιούνται μεταξύ των εμπλεκομένων (και όχι μόνο). Όποιοι βρίσκονται κάτω από το όριο πουλάνε τα περισσευούμενα δικαιώματα, ενώ όσοι ξεπερνούν το όριο, αγοράζουν δικαιώματα και έτσι αποφεύγουν το πρόστιμο το οποίο είναι περίπου 3-4 φορές μεγαλύτερο.
3. Τα κέρδη της αγοράς αυτής τροφοδοτούν την πράσινη ανάπτυξη.
Είναι ένας τρόπος που μοιάζει με την δική μας μεταφορά συντελεστή.
Από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό πως υπήρχαν μεγάλα προβλήματα. Π.χ. Επιχειρήσεις μείωσαν τη δραστηριότητά τους και στήριξαν την ύπαρξή τους στην πώληση δικαιωμάτων (τίποτα το πράσινο δηλαδή). Η ο τρόπος που δόθηκαν τα δικαιώματα σε επιχειρήσεις και κράτη και η ρύθμιση των ορίων για τον καθένα ήταν ένα τοπίο πολύ θολό. Η τι νόημα έχει στην τελική, να μειώνει κάποιος τους ρύπους του, για να δίνει το δικαίωμα σε κάποιον άλλο να ρυπαίνει και να κερδίζει κιόλας;

Έχει και παραέχει όμως και θα δούμε γιατί. Είναι φανερό οτι σε ένα σύστημα σαν αυτό που βιώνουμε όπου η διαφθορά δίνει και παίρνει, ο έλεγχος των ρύπων μόνο ειλικρινής δεν μπορεί να είναι, ιδιαίτερα όταν το κίνητρο όλων, πράσινων η μη είναι το χρήμα από την αγοραπωλησία δικαιωμάτων. Πέρα από αυτό όμως οι ίδιοι οι νόμοι της αγοράς, το μόνο που καταφέρνουν, είναι να επαναφέρουν το όριο των ρύπων διαρκώς στα ψηλά του, αντί να το μειώνουν (αυτός άλλωστε είναι ο πραγματικός στόχος!). Κι αυτό γιατί αν υποθέσουμε πως το σύστημα λειτουργεί και οι ρύποι μειώνονται, μπαίνουν προς πώληση στο σύστημα περισσότερα δικαιώματα και άρα η τιμή τους πέφτει (ακολουθούν την πτώση της τιμής των προϊόντων άνθρακα σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και ζήτησης). Όποιος λοιπόν είναι πωλητής κερδίζει λιγότερα χρήματα για πράσινες επενδύσεις, και όποιος αγοράζει ξοδεύει λιγότερα και άρα μπορεί να ρυπαίνει περισσότερο με τα ίδια λεφτά. Άρα άνθρακες ο θησαυρός κυριολεκτικά.

Πάμε τώρα στο σπουδαιότερο. Η εμπλοκή των μεγάλων χρηματιστηριακών οίκων στην αγορά αυτή μέσω έκδοσης συμβολαίων παραγώγων σχετικών με τους ρύπους είναι η ταφόπλακα του εγχειρήματος και να γιατί. Οι χρηματιστηριακές αγορές παραγώγων έχουν δικούς τους νόμους, και οι τιμές διαμορφώνονται πέρα κι έξω από λογικές πραγματικής οικονομίας, με πρώτο και βασικό μπούσουλα την κερδοσκοπία. Επίσης η αγορά αυτή ως περιορισμένη σε όγκο, είναι πανεύκολα καθοδηγούμενη. Και αν οι J.P.Morgan, S&P, BoA, Citygroup και τα λοιπά τίμια αποβράσματα είχαν σαν σκοπό τους το καλό της ανθρωπότητας δεν θα ανησυχούσαμε. Όταν όμως είναι κερδοσκόποι που έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα πετρελαϊκές εταιρίες (που κάποτε είναι και κύριοι μέτοχοί τους ), τότε ποιος πιστεύει πως θα αφήσουν να πέσουν τα όρια ρύπων; Πράγμα που θα σήμαινε και δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου, και από εκεί τεράστια πιθανότητα αποπληθωρισμού (σε μια οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο) που σημαίνει και βαθιά ύφεση; Το λέει ο ίδιος ο έγκυρος Αμερικανός περιβαλλοντολόγος Χάνσεν. Πως το σύστημα της αγοράς ρύπων "απλά επιτρέπει στους υπεύθυνους της ρύπανσης και στους χρηματιστές της Wall Street να γδάρουν τον κόσμο κερδίζοντας δισεκατομμύρια"!

Με όλα αυτά το τελικό ερώτημα είναι ένα. Υπάρχει κάποιος εκ των μεγάλων που να θέλει πραγματικά την μείωση των ρύπων; Θέλουν οι οικονομίες να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή, η είναι απλά κόντρα στα συμφέροντά τους και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν με κόστος την ίδια τη ζωή στον πλανήτη; Το γεγονός ότι στην πράξη κανένα αποτέλεσμα δεν είχαμε μέχρι σήμερα στο θέμα της μείωσης των ρύπων κι έτσι Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ δίνει την απάντηση. Και δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι το δίλημμα μετά το "Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα" γίνεται ολοφάνερα και δραματικά απλούστερο. Καπιταλισμός η Ζωή;

Υ.Γ. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο τα άρθρα που αναφέρονται στην Κοπεγχάγη, είδα ότι σχεδόν όλοι δίνουν το βάρος στο όριο της μείωσης των ρύπων και στο να είναι η οποιαδήποτε συμφωνία νομικά δεσμευτική και όχι μια απλή πολιτική δέσμευση. Αυτό είναι σωστό, αλλά αν ο εγγυητής της εφαρμογής είναι η αγορά και οι οίκοι, τότε ότι και να αποφασιστεί θα είναι εντελώς μάταιο.
από Γιώργος Σαρρής

.apneagr.


FCB xmas card μέσω YouTube


ena sourgelo

Petronas Twin Towers: Η ιδανική θέα για να σε βρει το 2010


Πείτε μου, πως θα σας φαινόταν αν:
O καινούργιος χρόνος σας έβρισκε σ' αυτό το δωμάτιο...μ' αυτή τη θέα...


...που δεν είναι άλλη από τους δίδυμους πύργους Petronas...


που ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο.

Πρόκειται για τους Petronas Twin Towers, που υπήρξαν τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο από το 1998 έως το 2004 και βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Παρότι το 2004 το Taipei 101 έγινε το πιο ψηλό κτίριο, οι Petronas εξακολουθούν να αποτελούν τα πιο ψηλά δίδυμα κτίρια στην υφήλιο!
Σχεδιαστής τους είναι ο Αργεντινο-αμερικανός αρχιτέκτονας César Pelli. Οι Petronas Towers ολοκληρώθηκαν το 1998, μετά από επτά χρόνια κατασκευής και έχουν τα πιο βαθιά θεμέλια στον κόσμο - 120 μέτρα!
Αυτή λοιπόν, είναι η πρότασή μου για το ταξίδι σας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τι λέτε; Δείτε και μόνοι σας εδώ!
ena sourgelo

Το τσιγάρο σκοτώνει, αλλά μην το πείτε στους καπνιστές

Οι ενδείξεις στα πακέτα των τσιγάρων που προειδοποιούν τους καπνιστές για τον κίνδυνο που ενέχει το κάπνισμα για την υγεία τους ενδεχομένως να τους… προτρέπουν τελικά να καπνίσουν ως ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο του θανάτου, ανακοίνωσαν ερευνητές.Έρευνα μικρής κλίμακας που διεξήγαγαν ψυχολόγοι από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Γερμανία έδειξε ότι οι προειδοποιήσεις που δεν συνδέονται με τον θάνατο, του τύπου «το κάπνισμα σε κάνει απωθητικό» ή «το κάπνισμα προκαλεί μεγάλη ζημιά σε σένα και στους γύρω σου», είναι πιο αποτελεσματικές σε ό,τι αφορά στη διακοπή του καπνίσματος.

πηγή : [link]
psaxtiria

Ο ασφαλέστερος κουμπαράς

Πολυεστέρας, σουμιέδες και ροκανίδια από κέλυφος καρύδας στο πάτωμα μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνουν... Μέσα στο σπίτι σας κυκλοφορεί ένας τσιγκούνης!

Ποιός άλλος θα έμπαινε στον κόπο να ξεκοιλιάζει το ανατομικό στρωματάκι του για να είναι σίγουρος ότι θα χωρέσουν όλες οι ωραίες του οικονομίες; Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε βέβαια, μάλλον το στρώμα του δεν θα είναι ούτε αναπαυτικό ούτε ανατομικό αφού τέτοιες πολυτέλειες κοστίζουν...

Μην μπείτε στον κόπο να του αλλάξετε μυαλά, μην προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί δεν εφησυχάζεται στην ασφάλεια ενός τραπεζικού λογαριασμού!

Τα σημεία των καιρών είναι με το μέρος του – παγκόσμια οικονομική κρίση, κατάρρευση μεγάλων κολοσσών, κ.ο.κ. – και κάθε γιαγιά θα σας πει ότι δεν υπάρχει πιο ασφαλής τράπεζα από εκείνη πάνω στην οποία ξεκουράζεστε κάθε βράδυ... το στρωματάκι σας! Ίσως η καλύτερη λύση ενάντια στην αφραγκιά, και η μόνη εγγύηση για έναν καλό ύπνο το βράδυ, αφού η άνιση κατανομή χαρτονομισμάτων και τα ευρώ εντός του στρώματος μπορεί να οδηγήσουν σε ανήσυχο ύπνο, είναι ο Ασφαλέστερος Κουμπαράς του Κόσμου.

Εμπνευσμένος από γέρους τσιφούτηδες για νέους τσίπηδες, πρόκειται για ένα μίνι στρώμα παλαιού τύπου που ταυτόχρονα διακοσμεί το ράφι ή το γραφείο σας, από το οποίο έχει αφαιρεθεί αρκετή από τη γέμιση ώστε να χωρέσουν όλα τα ωραία σας ευρουλάκια!

Για όσους όμως αντιμετωπίζουν συχνές κρίσεις σπατάλης, το φερμουάρ στην κάτω μεριά σας γλιτώνει από βόλτες μέχρι το κοντινότερο θησαυροφυλάκιο. Απολαύστε λοιπόν τον ύπνο σας, ξεφορτωθείτε εκείνους τους πόνους στην πλάτη και εμπιστευτείτε τις πατροπαράδοτες λύσεις για την οικονομική σας προστασία!

Χαρακτηριστικά

 • Ο Ασφαλέστερος Κουμπαράς του Κόσμου
 • Μια μινιατούρα στρώματος εμπνευσμένη από διάσημους τσιγκούνηδες, φραγκοπνίχτες και σφιχτοχέρηδες που διατηρούν την παράδοση, για να αποθηκεύσετε τα χρήματα που βγάλατε με τον ιδρώτα του προσώπου σας – και τα καβούρια της τσέπης σας!
 • Έρχεται με ένα μαξιλάρι μινιατούρα (ξέρετε, για όταν γεμίσετε το στρώμα....)
 • Ξεχάστε τις τραπεζικές προμήθειες, κόμιστρα, ειδοποιήσεις και τις βόλτες μέχρι την τράπεζα
 • Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 8
 • Διαστάσεις: 25εκ x 16εκ x 4.5εκ
 • Διατίθεται σε δωρεάν συσκευασία δώρου – η οποία είναι και πολύ κομψή, χωρίς επιπλέον χρεώσεις!

www.gadgetlife.gr

Απόδειξη ότι...ο πλανήτης θερμαίνεται!!


minimarkettrikalon

Facebook: Σάλος για τις αλλαγές στα «προσωπικά δεδομένα»

Tην αγανάκτηση των οργανώσεων υπεράσπισης ατομικών ελευθεριών προκάλεσαν οι αλλαγές στο Facebook, καθώς όπως υποστηρίζουν με αυτές εκτίθενται ακόμη περισσότερα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στο διαδίκτυο.
Όπως εξηγεί σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian, οι συγκεκριμένες αλλαγές ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο αλλά μόλις χθες τέθηκαν σε εφαρμογή. Πιο αναλυτικά, τα 350 εκατομμύρια μέλη του μεγαλύτερου κοινωνικού δικαίου έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των στοιχείων που «ανεβάζουν» στην τοποθεσία, όπως φωτογραφίες και βίντεο, όμως όλες οι αλλαγές στην κατάστασή τους (status) θα δημοσιοποιούνται αυτόματα, εκτός και αν επιλεγεί κάτι διαφορετικό.
«Είναι σαφές ότι αυτές οι αλλαγές έχουν σκοπό να ωθήσουν τους χρήστες του Facebook σε δημοσιοποίηση ακόμη περισσότερων προσωπικών τους στοιχείων», επισημαίνει ο Κέβιν Μπάνκστον, δικηγόρος της Electronic Frontier Foundation που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των χρηστών του διαδικτύου. Όπως τόνισε, το χειρότερο είναι ότι με τις αλλαγές αυτές περιορίζεται ο έλεγχος που έχουν οι χρήστες στη διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων.
«Μέχρι τώρα υπήρχε η δυνατότητα να έχει κανείς περιορισμένο? προφίλ, στο οποίο φαίνεται μόνο το όνομα και οι φίλοι του χρήστη. Τώρα, η φωτογραφία του προφίλ, η πόλη, οι φίλοι και το γένος δημοσιοποιούνται αυτόματα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκρύψει κάποιος τα προσωπικά του στοιχεία από τους υπόλοιπους χρήστες».
Από την πλευρά της η διοίκηση του Facebook υποστηρίζει ότι οι αλλαγές αυτές έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση του ελέγχου των χρηστών όσον αφορά στα στοιχεία τους και ότι δεν απειλούν τα προσωπικά τους δεδομένα.
apolitistosteki


Άγραφοι νόμοι


1. Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

2. Nόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα κυλήσει... προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία

3. Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.

4. Νόμος των Τυχαίων Αριθμών - Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.

5. Νόμος του Άλλοθι - Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.

6. Νόμος των Αλλαγών - Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία
μετακινηθήκατε.

7. Νόμος του Μπάνιου - Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.

8. Νόμος των Συναντήσεων - Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.

9. Νόμος του αποτελέσματος - Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.

10. Νόμος της Βιομηχανικής - Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.

11. Νόμος θεάτρου, σινεμά - Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.

12. Νόμος του Καφέ - Με το που καθήσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει το καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.

13. Νόμος των Αποδυτηρίων - Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.

14. Νόμος Φυσικών Επιφανειών - Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.

15. Nόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.

16. Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.

17. Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ - Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.

18. Νόμος των Ιατρών
- Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι.

πηγή

Συλλήψεις για "πειρατεία" μαμούθ


Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.
Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.
Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).
troktiko

Βρέθηκε η χαμένη Ατλαντίδα;ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ
Το ξέρουμε το επεισόδιο, το βλέπουμε συχνά. Κάποιος βγαίνει και λέει οτι βρήκε την Ατλαντίδα. Αυτή τη φορά ειναι μια ομάδα Γάλλων ερευνητών που λένε πως βρήκαν ενα σημείο στην Καραϊβική που φαίνεται πως κρύβει έναν αρχαίο πολιτισμό, πιο παλιό και απο αυτον της αρχαίας Αιγύπτου. Ειναι σίγουροι πως κάτι κρύβεται εκει κάτω και θέλουν να οργανώσουν μια οργανωμένη αποστολή. Προς το παρόν πάντως δεν αποκαλύπτουν το ακριβές σημείο
troktiko

Εκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΜΕΡΑ

Επιστήμονες κατάφεραν να μαγνητοσκοπήσουν με ρομποτική κάμερα, για πρώτη φορά, την έκρηξη του πιο βαθιού υποθαλάσσιου ηφαιστείου σε βάθος 1,200 μέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική γεωλογική ανακάλυψη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
troktiko

Γιατί το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο;

ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Για το καλό του. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται η αλήθεια.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Είναι στη φύση του κοτόπουλου να διασχίζει τους δρόμους.

ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ: Κι όμως, τον διέσχισε...

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ: Για να πάει στην απέναντι πλευρά.

ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ: Ο Σκοπός, να περάσει το κοτόπουλο το δρόμο, αγιάζει τα Μέσα, όποια κι αν είναι αυτά.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ: Ήταν ιστορικά αναπόφευκτο.

ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Τα κοτόπουλα, στο πέρασμα των αιώνων, επιλέχτηκαν από τη φύση με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σήμερα γενετικώς ικανά να διασχίζουν δρόμους.

ΦΡΟΫΝΤ: Το γεγονός ότι ασχολείστε με το εάν το κοτόπουλο διέσχισε το δρόμο αποδεικνύει ότι διακατέχεστε από σύνδρομα ανασφάλειας και ότι η σεξουαλικότητά σας είναι αφόρητα καταπιεσμένη.

ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ: Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κάθε κοτόπουλο θα είναι ελεύθερο να διασχίζει το δρόμο χωρίς να δίνει λογαριασμό για την πράξη του.

ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ: Για να πάει εκεί που κανένα άλλο κοτόπουλο δεν είχε πάει πριν.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ: Το κοτόπουλο δεν διέσχισε όλο το δρόμο, αλλά μετά τις εκλογές η κυβέρνηση μας θα κάνει ότι είναι μπορετό για να ολοκληρωθεί η διάσχιση.

ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ: ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ στο Σύνταγμα και στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν είχα καμία σχέση με το κοτόπουλο αυτό.

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε το νέο "ΤΣΙΚΕΝ Office 2000", που δεν διασχίζει μόνο το δρόμο, αλλά εκκολάπτει, αρχειοθετεί, σχεδιάζει...
cobra-argos

LILYPAD: Πολιτείες στο νερό

All images and video are property of Vincet Callebaut Arhchitectures

Μετά την επόμενη μέρα
Για την περίπτωση που η υπερθέρμανση του πλανήτη ξεπεράσει το όριο, οι λύσεις είναι ήδη έτοιμες.

Ο Βενσάν Καλεμπό είναι ένας Βέλγος αρχιτέκτονας 31 ετών, που μένει και εργάζεται στο Παρίσι. Εδώ και χρόνια αυτό που απασχολεί τον Καλεμπό, είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη και ότι πρόκειται να ακολουθήσει. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες των αρμόδιων οργάνων του ΟΗΕ, αρκετά πριν από το τέλος του εικοστού πρώτου αιώνα, το λιώσιμο των πάγων του Βόρειου και του Νότιου Πόλου, θα προκαλέσει παγκόσμια μια άνοδο της στάθμης των υδάτων που θα φτάνει το ένα μέτρο. Και αυτό αν η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη είναι μόλις ένας βαθμός Κελσίου. Αν η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας αποδειχτεί μεγαλύτερη τότε η άνοδος της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων μπορεί να φτάσει και τα δύο μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι τεράστιες εκτάσεις γης θα καλυφθούν από νερά, «βουλιάζοντας» μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, η Σαγκάη, η Αλεξάνδρεια, η Βενετία και άλλες. Για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος από τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούσε το εφιαλτικό αυτό σενάριο ο Βενσάν Καλεμπό προτείνει τη δημιουργία πλωτών πολιτειών, που θα μπορούν να στεγάσουν τα εκατομμύρια των αστέγων που θα προκύψουν.

Lilypad: a floating ecopolis for ecological refugees -VINCENT CALLEBAUT ARCHITECTURES
View Slideshow (Click on Image)


Ο Καλεμπό, ονόμασε το πρότζεκτ του Lilypad: a floating ecopolis for ecological refugees. Οι πολιτείες του Καλεμπό θα είναι φτιαγμένες από πολυεστερικές ίνες και οξείδιο του τιτανίου και η κάθε μία από αυτές θα μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 άτομα και θα εξασφαλίζει την ενεργειακή της αυτάρκεια από την αξιοποίηση κάθε «πράσινης» μορφής παραγωγή ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική κ.λ.π. Το κέντρο της κάθε πόλης θα είναι μια δεξαμενή γλυκού νερού, βυθισμένη στη θάλασσα που θα λειτουργεί και σαν σταθεροποιητής της πλωτής πολιτείας, που εκτός από συγκροτήματα κατοικιών και χώρους εργασίας, θα διαθέτει μαρίνες, χώρους πρασίνου και οδικό δίκτυο. Μακάρι να μην επαληθευτούν ποτέ οι λόγοι που έκαναν τον Καλεμπό να σχεδιάσει τις πολιτείες του. Είναι όμως πολύ πιθανόν να τις δούμε πολύ σύντομα να γίνονται πραγματικότητα, καθώς έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των σεΐχιδων από το Ντουμπάϊ, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, που είναι πρόθυμοι να υιοθετήσουν κάθε πλάνο που «βλέπει» στο μέλλον.

Lilypad: a floating ecopolis for ecological refugees -VINCENT CALLEBAUT ARCHITECTURES

View Slideshow (Click on Image)Ο Βενσάν Καλεμπό εμπνεύστηκε το εντυπωσιακό δημιούργημά του, από ένα υδρόβιο φυτό της Αμαζονίας με το όνομα Amazonia Victoria Regia που ανακαλύφτηκε από τον Γερμανό Βοτανολόγο Ταντέους Χένκε τον δέκατο ένατο αιώνα και το οποίο αφιέρωσε στη Βασίλισσα Βικτωρία. Ο Καλεμπό μεγένθυνε το ιδιόμορφο αυτό νούφαρο κατά 250 φορές και το βασικό σχέδιο για το Lilypad ήταν έτοιμο. Για τις επόμενες γενιές που θα βιώσουν την αντίδραση της φύσης, η καλύτερη προοπτική είναι να προσπαθήσουν να την μιμηθούν.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory