Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Η πιο SEXY καμαριέρα ever ... ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΜΕ ΕΜΕΙΣ


ΤΗΝ ΑΠΕΛΥΣΕ Ο kokoras ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! ΜΕ ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, ΣΙΚΑ Κ.Λ.Π.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

exypno

Το σεξουαλικό ρολόι του άντρα!

Από τα 10-15 είναι σαν τη μαιμού
ΖΕΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ

Από τα 16-20 είναι σαν τη καμηλοπάρδαλη
ΤΡΩΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ

Από τα 21-30 είναι σαν το γύπα
ΤΡΩΕΙ ΟΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

Από τα 31-40 είναι σαν τον αητό
ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ

Από τα 41-50 είναι σαν τον παπαγάλο
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑΡΑ ΤΡΩΕΙ

Από τα 51-60 είναι σαν τον λύκο
ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΑΛΛΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ

Από τα 61-70 είναι σαν τον τζίτζικα
ΟΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ

Από τα 71-80 είναι σαν τον κόνδορα
ΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΔΩ...ΠΟΝΟΣ ΑΠΟ ΚΕΙ

Από τα 81-90 είναι σαν το περιστέρι
ΜΟΝΟ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΕΙ
okokoras

Παντζαρια για ...πιεση


Η κατανάλωση 500 ml χυμού από παντζάρια ημερησίως μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση του αίματος, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο "Hypertension". Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή "Μπαρτς" του Λονδίνου και την Ιατρική Σχολή Πενίνσουλα εξηγούν ότι το βασικό συστατικό με την επωφελή δράση είναι το νιτρικό άλας, που επίσης περιέχουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Σε ομάδα υγιών εθελοντών διαπιστώθηκε ότι η αρτηριακή πίεση του αίματος μειωνόταν εντός μιας ώρας από την κατανάλωση χυμού παντζαριών. Παλαιότερα τα προστατευτικά οφέλη των διατροφικών σχημάτων με αυξημένη περιεκτικότητα σε λαχανικά είχαν αποδοθεί στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες που περιέχουν. Ενώ χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα για να παρατηρηθεί η μείωση της αρτηριακής πίεσης μετά την κατανάλωση του χυμού παντζαριών, ήταν περισσότερο εμφανής μετά από τρεις ή τέσσερις ώρες και ο βαθμός μείωσης συνέχισε να είναι εντοπίσιμος έως και 24 ώρες αργότερα. Το νιτρικό άλας που περιέχει ο χυμός μετατρέπεται στη σίελο από τα βακτήρια που υπάρχουν πάνω στη γλώσσα σε νιτρώδες άλας. Η σίελος που περιέχει νιτρώδες άλας δια της κατάποσης φτάνει στο όξινο περιβάλλον του στομάχου και είτε μετατρέπεται σε νιτρικό οξείδιο είτε ξαναμπαίνει στην κυκλοφορία ως νιτρικό άλας. Η χρονική στιγμή κορύφωσης της μείωσης της αρτηριακής πίεσης σχετίζεται με την εμφάνιση και την κορύφωση του νιτρικού άλατος στην αιματική κυκλοφορία. Σε δεύτερη ομάδα εθελοντών, που δεν κατάπιαν σίελο ενώ είχαν πιει χυμό από παντζάρια ή τρεις ώρες αργότερα, δεν καταγράφηκε παρόμοια πτώση της αρτηριακής πίεσης. Πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού ενηλίκων είναι υπερτασικοί, και έχει υπολογιστεί ότι το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 29% μέχρι το 2025. Η υπέρταση προκαλεί περίπου το 50% των περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου και το 75% των εγκεφαλικών επεισοδίων. Συνολικά, η καρδιαγγειακή νόσος είναι αιτία θανάτου 110 χιλιάδων ατόμων ετησίως μόνο στη Μεγάλη Βρετανία

Ο ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΣΤ DNA


Σε τεστ DNA θα υποβάλλουν αιγύπτιοι επιστήμονες τα μουμιοποιημένα έμβρυα που βρέθηκαν στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών, για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το γενεαλογικό του δέντρο.

Σκοπός τους θα είναι και να διαπιστώσουν αν η γιαγιά τους είναι η διάσημη για την ομορφιά της και ισχυρή βασίλισσα Νεφερτίτη.

Ο τάφος του Τουταγχαμων ανακαλύφθηκε από τον βρετανό αρχαιολόγο Howard Carter, το 1922 – μια ανακάλυψη που ενθουσίασε την Ευρώπη και αναβίωσε το ενδιαφέρον για τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Τα δύο έμβρυα βρέθηκαν στον τάφο και εικάστηκε πως ήταν τα παιδιά του έφηβου βασιλιά, αλλά άγνωστη παρέμεινε η ταυτότητα της μητέρας. Πολλοί επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι η μητέρα ήταν η Ανκεσεναμουν, η μόνη γνωστή σύζυγος του.

Η Ανκεσεναμούν ήταν η κόρη της γνωστής για την ομορφιά της, όπως έχει «διασωθεί» από αιγυπτιακά έργα τέχνης, βασίλισσας Νεφερτίτη. Αν αποδειχθεί ότι τα παιδιά ανήκουν στον Τουταγχαμών και την Ανκεσεναμουν, τότε οι επιστήμονες θα έχουν και το DNA της διάσημης βασίλισσας Νεφερτίτη, της οποίας η μούμια δεν έχει βρεθεί, πράγμα που θα κάνει εύκολη την ταυτοποίηση.

Ο Τουταγχαμών γεννήθηκε το 1341 π.Χ. Έγινε βασιλιάς στην ηλικία των 8 χρόνων και άφησε την τελευταία του πνοή δέκα χρόνια μετά.

Τα αποτελέσματα του τεστ DNA, που θα γίνει στο πανεπιστήμιο του Κάιρο, θα είναι έτοιμα το Δεκέμβρη.

Οι γυναίκες είναι μαρτυριάρες αλλά καλύτεροι σύντροφοι

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την κοινή πεποίθηση ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικά. Μάλιστα η έρευνα κάνει ένα βήμα περισσότερο αφού αναφέρει ότι οι γυναίκες όχι μόνο δεν μπορούν να κρατήσουν ένα μυστικό αλλά το αποκαλύπτουν μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ημερών. Στην έρευνα που έγινε στη Βρετανία έλαβαν μέρος τρεις χιλιάδες γυναίκες ηλικίας 18-65 ετών και διαπιστώθηκε ότι κατά βάση μια γυναίκα θα πει κάποιο μυστικό μέσα σε διάστημα 48 ωρών από τη στιγμή που το έμαθε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 40% των γυναικών δεν διστάζει να αποκαλύψεικαι μάλιστα γρήγορα- όχι μόνο πράγματα και ειδήσεις που αφορούν τα προσωπικά των άλλων αλλά ακόμη και πράγματα που τους έχουν πει εμπιστευτικά και έχει ζητηθεί η εχεμύθειά τους. Από την άλλη πλευρά, έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ δείχνει ότι οι γυναίκες είναι πιο πιστές σύντροφοι από τους άνδρες όσον αφορά την εμφάνιση μιας (σοβαρής) ασθένειας. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνδρες είναι επτά φορές πιο πιθανόν να εγκαταλείψουν την ασθενή σύντροφό τους από ό,τι οι γυναίκες που, όπως φαίνεται, στέκονται στο πλευρό του ασθενούς και προσπαθούν και να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημα αλλά και ταυτόχρονα να κρατήσουν όρθιο το σπίτι και την υπόλοιπη οικογένεια.
ΥΓΕΙΑ-ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙΑ

Εφευρέθηκε συσκευή που εντοπίζει εκρηκτικά σε υγρή μορφή


Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν Γερμανοί επιστήμονες καθώς κατασκεύασαν συσκευή άμεσου εντοπισμού εκρηκτικών σε υγρή μορφή.

Όπως ανακοινώθηκε, η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα αεροδρόμια για τον έλεγχο των υγρών που μεταφέρονται στις χειραποσκευές των επιβατών.

Τα εκρηκτικά σε υγρή μορφή ή τα υγρά συστατικά για την παρασκευή εκρηκτικών μπορούν να "εντοπιστούν σε κλάσματα του δευτερολέπτου" όπως δήλωσε ο Κνούτ Ούρμπαν, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου Julich.

Η μέθοδος εντοπισμού παρουσιάστηκε στο ειδικευμένο βρετανικό περιοδικό Superconductor Science and Technology. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βασίζεται στην ανάλυση των υγρών με την χρησιμοποίηση ενός ευρέως φάσματος ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που θα επιτρέψουν να δοθεί ένα λεπτομερές μοριακό "ψηφιακό αποτύπωμα" του υγρού.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2006, περιορισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την ποσότητα των υγρών που ο κάθε επιβάτης μπορεί να μεταφέρει μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους. Οι περιορισμοί τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την ανακάλυψη σχεδίων για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αεροσκαφών με εκρηκτικά σε υγρή μορφή.

Η φύση θα θέσει όρια στην ταχύτητα των υπολογιστών

Μπορεί η ταχύτητα των υπολογιστών κάθε λίγο και λιγάκι να σημειώνει θεαματικές βελτιώσεις, όμως δύο αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η ταχύτητά τους δεν είναι δυνατό να αυξάνεται επ’ άπειρον, αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο, που η ίδια η Φύση θέτει, πέρα από το οποίο είναι απολύτως αδύνατο οι επεξεργαστές των κομπιούτερ να γίνουν πιο γρήγοροι. Και το ανώτατο αυτό όριο θα έρθει το πολύ σε 75 – 80 χρόνια από σήμερα, όπως εκτιμούν.

Σύμφωνα με τους φυσικούς Λεβ Λεβίτιν και Τομάζο Τοφόλι του πανεπιστημίου της Βοστώνης, όπως έγραψαν σε σχετική εργασία τους στο περιοδικό φυσικής “Physical Review Letters”, οι υπολογιστές έχουν ένα «πλαφόν» ανώτατης ταχύτητας, που είναι αξεπέραστο όσο και η ταχύτητα του φωτός.

Αν όντως ισχύει ο λεγόμενος «νόμος του Μουρ» (πήρε το όνομα του συνιδρυτή της Intel Γκόρντον Μουρ), που διατυπώθηκε πριν 40 χρόνια και ο οποίος εκτιμά ότι είναι τεχνικά εφικτός ο διπλασιασμός της επεξεργαστικής ταχύτητας των κομπιούτερ κάθε δύο χρόνια περίπου (κάτι που όντως φαίνεται εμπειρικά ότι ισχύει, καθώς όλο και πιο μικροσκοπικά τρανζίστορ στριμώχνονται σε ένα τσιπ), τότε οι υπολογιστές θα πέσουν πάνω σε αυτό το φυσικό και αδιαπέραστο φράγμα ταχύτητας σε λιγότερο από ένα αιώνα.

Όση σμίκρυνση κι αν πετύχει στο μέλλον η βιομηχανία μικροηλεκτρονικής, σε αναζήτηση ολοένα μεγαλύτερης ταχύτητας (μικρότερο ίσον ταχύτερο στα τσιπ), το φράγμα αυτό θα είναι αδύνατο να υπερπηδηθεί. «Κανένα σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό το όριο.

Δεν εξαρτάται από την υλική φύση του συστήματος ή από τον τρόπο κατασκευής του ή από το είδος του αλγόριθμου που χρησιμοποιείται για τους υπολογισμούς ή από οποιονδήποτε συνδυασμό του hardware και του software. Αυτό το όριο αποτελεί έναν απόλυτο νόμο της Φύσης, ακριβώς όπως η ταχύτητα του φωτός», δήλωσε ο Λεβίτιν, σύμφωνα με το Live Science.

Άλλοι πιο απαισιόδοξοι επιστήμονες, όπως ο Σκοτ Άαρονσον, καθηγητής ηλεκτρολογικής μηχανολογίας και επιστήμης των υπολογιστών στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ, θεωρούν ότι αυτό το όριο θα έρθει αρκετά νωρίτερα, το πολύ σε 20 χρόνια από σήμερα.

Σημειωτέον ότι ο υπολογισμός του ανώτατου ορίου γίνεται με βάση την ανώτατη δυνατή ταχύτητα που μπορεί να πετύχει όχι ένας υπολογιστής σημερινής «συμβατικής» τεχνολογίας, αλλά ένας κβαντικός κοομπιούτερ – ο οποίος δεν υπάρχει καν σήμερα!

Οι Λεβίτιν και Τοφόλι υπολόγισαν την μέγιστη δυνατή ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων από έναν τέλειο κβαντικό υπολογιστή. Σύμφωνα με τους φυσικούς, όσο πλησιάζουμε στο φράγμα της ταχύτητας, τόσο ο «νόμος του Μουρ» θα επιβραδύνεται.

Καθώς ολοένα περισσότερο σμικρύνονται τα εξαρτήματα των επεξεργαστών και γενικότερα των σημερινών ηλεκτρικών υπολογιστών, οι κατασκευαστικές εταιρίες διαπιστώνουν με ανησυχία ότι οι νεότεροι επεξεργαστές, όσο γίνονται πιο γρήγοροι, τόσο πιο γρήγορα ζεσταίνονται.

Από εδώ πηγάζει και η νέα τάση των εταιριών αντί να παράγουν μονούς ταχύτερους επεξεργαστές, να στρέφονται πλέον στους πολλαπλούς επεξεργαστές (duo και quad), ώστε να συγκρατούν σε ανεκτά επίπεδα την άνοδο της θερμοκρασίας

Ισπανία: η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου

Θα θυμόσαστε την ταινία “Face off”… η ιατρική έρχεται να αντιγράψει την τέχνη του κινηματογράφου και έτσι η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου στην Ισπανία είναι γεγονός. Συνολικά, αποτελεί την όγδοη ολική μεταμόσχευση προσώπου παγκοσμίως!!!
Η επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/8) στο νοσοκομείο “La Fe” στη Βαλένθια από ομάδα 30 γιατρών με επικεφαλής τον Pedro Cavadas, διήρκεσε σχεδόν 16 ώρες και ο 43χρονος άνδρας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο Pedro Cadavas. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως επρόκειτο για την πρώτη επέμβαση του είδους που περιελάμβανε τη μεταμόσχευση γλώσσας και γνάθου.

Ο 43χρονος, που είχε απωλέσει το κάτω ήμισυ του προσώπου του πριν από 11 χρόνια, εξαιτίας επιπλοκών της ακτινοθεραπείας στην οποία υποβαλλόταν, πήρε το μόσχευμα από έναν 35χρονο άνδρα, θύμα τροχαίου.

Υπάρχουν δύο ακόμη ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα για να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και να υποβληθούν σε αντίστοιχη επέμβαση.

Το μόσχευμα εκτείνεται από την άκρη των χειλέων ως τη βάση του αυχένα, πράγμα που ελπίζεται ότι θα επιτρέψει στον ασθενή να μιλάει καθαρά και να καταπίνει, τόνισε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι μέσα σε ένα χρόνο, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται μάλιστα να ανακτήσει σε κάποιο βαθμό και τη γεύση του.

Ωστόσο, για να υποβληθεί κάποιος σε ολική μεταμόσχευση προσώπου πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, όπως να είναι ηλικίας 18-50 ετών, να μην καπνίζει, να μην είναι υπέρβαρος, να μην είναι διαβητικός και να μην υποφέρει από καρδιακά προβλήματα. Για να δεχτεί ένας οργανισμός το μόσχευμα, θα πρέπει ο ασθενής να είναι του ιδίου φύλου με το δότη, να έχει ίδια ομάδα αίματος, περίπου την ίδια ηλικία και όσο το δυνατόν παρόμοιο σχήμα προσώπου.

Νεκρός ο καπνοβιομήχανος Καρέλιας


Τη σορό του 62χρονου βιομήχανου Κώστα Καρέλια, μεγαλομετόχου και αντιπροέδρου της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε, εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης (23/12) στη θάλασσα του λιμανιού της Καλαμάτας, οι λιμενεργάτες που πήγαν για δουλειά στην προβλήτα.
Τα αίτια θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - και ενδείξεις -, ο Καρέλιας γλίστρησε και έπεσε από το σκάφος του "Ιωάννα", το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι και όπου σύχναζε τα τελευταία χρόνια.
Για την υπόθεση προανάκριση κάνει το Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας αναμένονται αύριο Πέμπτη (24/12).
mantatanews

Πηγή πληροφοριών για το κλίμα τα μνήματα

Οι πολυκαιρισμένες ταφόπλακες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, κρύβουν τα δικά τους μυστικά, όσον αφορά τις αλλαγές στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας με το πέρασμα των δεκαετιών και των αιώνων, σύμφωνα με τους επιστήμονες, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις πιο απρόσμενες πηγές πληροφόρησης για την κλιματική αλλαγή.

Σιγά-σιγά, τα ατμοσφαιρικά αέρια που διαλύονται και πέφτουν στη γη με τις σταγόνες της βροχής, προκαλούν διάβρωση στα μάρμαρα των τάφων. Έτσι, οι ταφόπλακες, ειδικά οι πολύ παλιές, μπορούν να αποτελέσουν «ημερολόγια» των σταδιακών μεταβολών στην ατμοσφαιρική χημεία λόγω της μόλυνσης και της κλιματικής αλλαγής.

Μια νέα πρωτότυπη πρωτοβουλία της Γεωλογικής Εταιρίας της Αμερικής, με την ονομασία “Gravestone Project” (Σχέδιο Ταφόπλακα), ζητά τη βοήθεια του κοινού για να συλλεχθούν επιστημονικά στοιχεία από τους τάφους της χώρας, αλλά και άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν έναν παγκόσμιο χάρτη που να απεικονίζει το βαθμό διάβρωσης των τάφων ανά τη Γη. Οι επιστήμονες ζητούν από τους εθελοντές να κάνουν τις δικές τους μετρήσεις στους τάφους με όργανα που μετρούν το πάχος των μαρμάρων και με GPS, ακολουθώντας μια σειρά από επιστημονικά πρωτόκολλα που περιγράφονται αναλυτικά online στο site του «Σχεδίου Ταφόπλακα», εμπλουτίζοντας έτσι τη βάση ταφικών-κλιματολογικών δεδομένων.

Βέβαια, επειδή η μελέτη των τάφων είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα από πολλές απόψεις, οι ερασιτέχνες ερευνητές καλούνται να είναι διακριτικοί και να ακολουθούν τα έθιμα, τους κανονισμούς και τους νόμους, όταν επισκέπτονται νεκροταφεία για διεξαγωγή ερευνών.

Το «Σχέδιο Ταφόπλακα» αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος “EarthTrek” της Γεωλογικής Εταιρίας της Αμερικής, το οποίο, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες (π.χ. παρακολούθηση πουλιών, εντοπισμός νέων φυτών κ.α.), έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες πολίτες να εμπλακούν σε επιστημονικές έρευνες με ενεργό τρόπο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, μπορούν να δηλώσουν online τη συμμετοχή τους.

Ένα πατάκι που είναι και ζυγαριά!

felpudo_chivato

Αν έχετε καλές σχέσεις με την ζυγαριά σας και θέλετε να μετράτε το βάρος σας διαρκώς, το πατάκι ζυγαριά θα σας λύσει τα χέρια. Αλλά δεν είμαι απόλυτα βέβαιος αν θα αρέσει και στους καλεσμένους σας. Το Doormat μετρά το βάρος των καλεσμένων σας αλλά και το δικό σας όποτε γυρίζετε σπίτι. Φαίνεται αρκετά διασκεδαστικό!

Κοσμική βλασφημία;


Μία ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του φεγγαριού
Οι συνθήκες στο πρώιμο ηλιακό σύστημα δείχνουν πως η Σελήνη σχηματίστηκε εντός της τροχιάς του Ερμή και περιπλανήθηκε στο διάστημα μέχρι που αγκιστρώθηκε στην τροχιά της Γης.
Η νέα αυτή θεωρία έρχεται να ανατρέψει την κρατούσα επιστημονική αντίληψη της γιγαντιαίας σύγκρουσης, κατά την οποία η Σελήνη σχηματίστηκε από φλεγόμενα θραύσματα που προέκυψαν από τη σύγκρουση ενός αντικειμένου, στο μέγεθος του Άρη, πάνω στη Γη, πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Εντούτοις, η Σελήνη έχει διάφορα παράξενα χαρακτηριστικά, που δεν εξηγούνται λογικά βάσει αυτής της θεωρίας, ενώ ο Ρόμπερτ Μάλκουιτ από το Πανεπιστήμιο Ντένισον (παρουσίασε τη θεωρία του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωλογικής Ένωσης, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον) υποστηρίζει εδώ και δεκαετίες ότι υπάρχει μία εναλλακτική θεωρεία στην ιστορία της Σελήνης.
Η εκδοχή των γεγονότων κατά τον Μάλκουιτ, αντιστοιχεί με κοσμική βλασφημία, αλλά οι επιστήμονες βρήκαν προσφάτως στην Αυστραλία ορυκτά, ηλικίας 4 δισεκατομμυρίων ετών, που δείχνουν πως ο πλανήτης μας ήταν πολύ κρύος για να έχει υποστεί μία κατακλυσμική σύγκρουση, η οποία σχημάτισε το φεγγάρι, στα πρώτα χρόνια της ιστορίας του.

Βαρυτική έλξη
Η Σελήνη θα πρέπει να διέγραφε πολύ ελλειπτική τροχιά, κοντά στη Γη και στη συνέχεια πολύ μακριά, γύρω στις οκτώ φορές το χρόνο. Η βαρυτική έλξη από κάθε πέρασμα της Σελήνης θα είχε σπρώξει τον πλανήτη γύρω στα 18 με 20 χιλιόμετρα πιο κοντά στον Ισημερινό, μετακινώντας τον καυτό μανδύα και το φλοιό. Οι βράχοι κοντά στους πόλους, σαν αυτούς που βρέθηκαν στην Αυστραλία, θα πρέπει να είχαν εξαφανιστεί. Τα ανώτερα στρώματα της νέο-προσκολληθείσας Σελήνης θα είχαν λιώσει από τη βαρυτική τριβή, μέχρι η τροχιά του δορυφόρου να σταθεροποιηθεί.
«Νομίζω πως η θεωρία του Μάλκουιτ είναι πέρα για πέρα απίθανη» υποστήριξε ο Τζακ Λισάουερ από την Εθνική Διεύθυνση Αεροναυτικής και Διαστήματος, στην Καλιφόρνια. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο η Γη να αγκίστρωσε τη Σελήνη. Θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ταχύτητα και να υφίστανται πολύ ειδικοί παράμετροι ώστε αυτή η θεωρία να είναι αληθής»

ΠΟΣΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΘΕ SEARCH ΣΤΟ GOOGLE?


Όσο και αν σας κάνει εντύπωση, η απάντηση είναι: Αρκετά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα άρθρο στους Times του Λονδίνου, ο Φυσικός Alex Wissner-Gross υπολόγισε ότι μία έρευνα στο Google παράγει 7γρ Διοξείδιο του Άνθρακα.

Για να έχετε μια αίσθηση κλίμακας, δύο έρευνες στο Google αναλογούν στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του να βράσει κανείς νερό σε μια τσαγιέρα (περίπου 15γρ CO2).

Το κόστος αυτό δημιουργείται γιατί η Google (η οποία δεν είναι χειρότερη από άλλες εταιρείες του χώρου, απλώς αναφέρεται γιατί είναι η μεγαλύτερη εταιρεία), για να δώσει τα αποτελέσματα που έχουμε συνηθίσει χρησιμοποιεί κολοσσιαία Data Centers γεμάτα Servers που χρησιμοποιούν τεράστια ποσά ενέργειας.

Οι εκφράσεις δεν είναι υπερβολικές. Υπολογίζεται ότι η ενέργεια που καταναλώνει η βιομηχανία τεχνολογίας αναλογεί στο 2% της παγκόσμιας επιβάρυνσης CO2, ένα ποσοστό που είναι παρόμοιο με π.χ. ολόκληρη την αεροπορική βιομηχανία.

Όλα έχουν συνέπειες λοιπόν.

Sexy Denise Milani Bikini Pictures


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ «ΡΟΛΟΙ»


Tο βιολογικό ρολόι μας επηρεάζεται τόσο από τον καιρό όσο και από τις εποχές, ανακάλυψαν ερευνητές.

Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να προσομοιώσουν τις διεργασίες που διαμορφώνουν τους ρυθμούς του οργανισμού. Διαπίστωσαν ότι ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά περίπλοκος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στη διακύμανση της ποσότητας φωτός σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, αλλά και από εποχή σε εποχή.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση διαταραχών του ύπνου που προκαλούν το τζετ λανγκ αλλά και η εργασία τις νυχτερινές ώρες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα πολλαπλασίασαν τις γνώσεις τους σχετικά με τις διαδικασίες που ρυθμίζουν τον εσωτερικό ρυθμό των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως το φως της ημέρας, επηρεάζουν τους καθημερινούς ρυθμούς με τους οποίους τα φυτά ελέγχουν την ανθοφορία και την ωρίμανση των καρπών. Τα νέα ευρήματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν ποικιλίες φυτών που θα μπορούν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και συμπεριελάμβανε ακόμη επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και το Πανεπιστήμιο Γουόργουϊκ.

Οι Top 10 πράσινοι μύθοι διαβίωσης.

Συντάκτης: Fire_Angel

Υπάρχει κάτι παραπάνω από την οδήγηση ενός Prius και την αγορά τοπικών προϊόντων για να θεωρείσαι πως είσαι οικολόγος. Ο Κλαρκ Ντάνκαν έκανε μια μεγαλύτερη έρευνα σε ότι αφορά τα φιλικά προς το περιβάλλον μηνύματα τα οποία θεωρούμε δεδομένα.

Carbon-footprint-002


1. Τι σας λένε: Σβήνοντας τα φώτα εξοικονομούμε CO2.

Αυτά που δεν σας λένε: Είναι λογικό για τον καθένα ξεχωριστά να καταναλώνει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών των βρετανικών σταθμών ενέργειας. Ωστόσο, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι το συνολικό ποσό του CO2 που μπορεί να απελευθερωθεί από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, από τώρα μέχρι το 2012 έχει καθοριστεί από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπής. Αυτό σημαίνει ότι αν ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώσει τις εκπομπές του, θα είναι διαθέσιμη άδεια για επιπλέον χρήση άνθρακα οπουδήποτε, όπως οι γερμανικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή τα γαλλικά εργοστάσια τσιμέντου. Με άλλα λόγια, θα κυκλοφορήσει το ίδιο ποσό του CO2, με διαφορά ότι θα είναι από διαφορετικές πηγές. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας που κάνετε πράγματι συμβάλει σε μια πραγματική περιβαλλοντική διαφορά, γίνετε μέλος στο Sandbag, μια φιλανθρωπία που θα αφαιρέσει τις άδειες CO2 από το σύστημα της Ε.Ε. για να σταματήσει την εκμετάλλευση της καλής σας δουλειάς από τις αγορές άνθρακα.

2. Τι σας λένε: Αγοράστε ένα πιο οικολογικό αυτοκίνητο.

Αυτά που δεν σας λένε: Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα νέο αυτοκίνητο, είναι απολύτως λογικό να αγοράσετε ένα μικρό, εξαιρετικά αποδοτικό μοντέλο με χαμηλές εκπομπές CO2. Ωστόσο, κατασκευάζοντας ένα νέο αυτοκίνητο - συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης και επεξεργασίας των μετάλλων και την κατασκευή και συναρμολόγηση των κατασκευαστικών στοιχείων - καταναλώνεται ένα τεράστιο ποσό ενέργειας. Σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης, η παραγωγή ενός τυπικά σύγχρονου αυτοκινήτου προκαλεί την εκπομπή περίπου 8 τόνων CO2, ισοδύναμη με 23.000 μίλια οδήγησης. Εξαιτίας αυτού, αν και σήμερα οδηγείτε ένα άκρως μη αποδοτικό αυτοκίνητο, θα είναι συνεπώς πιο οικολογικό το να συνεχίσετε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον όχημά σας από το να το πουλήσετε και να αγοράσετε ένα νέο.

3. Τι σας λένε: Με το να γίνετε χορτοφάγοι μειώνει τις εκπομπές CO2.

Αυτά που δεν σας λένε: Είναι αλήθεια ότι τα ζωικά προϊόντα τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με τα τρόφιμα που παράγονται από φυτά. Εξ ου και η χορτοφαγία τείνει να είναι μια καλή ιδέα από περιβαλλοντική άποψη. Παρόλα αυτά, η "πονηρή" πλευρά του θέματος βρίσκεται στις λεπτομέρειες, επειδή ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πιο "ανθρακοειδή" από ορισμένα κρέατα. Ειδικότερα, το σκληρό τυρί, το οποίο λαμβάνει πολύ γάλα για την παραγωγή του, μπορεί να έχει μεγαλύτερο αποτύπωμα ανά κιλό από το κοτόπουλο. Έτσι, ενώ η αποχή από το κρέας και ιδίως από βοδινό και αρνίσιο κρέας σίγουρα δείχνει οικολογική συνείδηση, το όφελος θα μειωθεί αν αυξήσετε τις θερμίδες σας καταναλώνοντας περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των εκπομπών της διατροφής σας είναι να γίνετε περισσότερο χορτοφάγοι ή έστω όσο πιο πολύ μπορείτε.

4. Τι σας λένε: Μην υπερχειλίζετε τον βραστήρα.

Αυτά που δεν σας λένε: Δεν είναι ακριβώς το ποσό του νερού που βράζετε που καθορίζει το αποτύπωμα άνθρακα του τσάι σας ή του καφέ σας, αλλά και το είδος του βραστήρα που χρησιμοποιείτε. Οι βραστήρες-κανάτες είναι γρήγοροι και εύκολοι, αλλά τα καύσιμά τους – η ηλεκτρική ενέργεια από το εθνικό δίκτυο - παράγουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου για κάθε μονάδα θερμότητας από την καύση φυσικού αερίου στο σπίτι σας. Εξ ου και η αλλαγή σε ένα βραστήρα-φούρνο πάνω σε μια κουζίνα γκαζιού συνήθως μειώνει τις εκπομπές - ειδικά σε πιο κρύους μήνες όταν η όποια θερμότητα που διαφεύγει από τις φλόγες γύρω από την πλευρά του βραστήρα, θα ζεστάνει το χώρο, μειώνοντας την επιβάρυνση στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

5. Τι σας λένε: Χρησιμοποιείστε πιο αποδοτικές συσκευές.

Αυτά που δεν σας λένε: Η επιλογή συσκευών υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι οι εργασίες ρουτίνας, όπως το πλυντήριο πιάτων και ρούχων δεν δημιουργούν μεγαλύτερη ρύπανση του άνθρακα από όσο χρειάζεται. Αλλά υπάρχουν επίσης και άλλοι τρόποι, όπως το να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας τη νύχτα. Κατά την διάρκεια της ημέρας, όταν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο υψηλότερο σημείο της, ακόμη και οι πιο αποδοτικοί σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν την ζήτησης την ώρα αιχμής. Τη νύχτα, όταν η ζήτηση είναι χαμηλότερη, αυτοί οι σταθμοί μπορεί να απενεργοποιηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μονάδα της ηλεκτρικής ενέργειας έχει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Επομένως, βάζοντας το πλυντήριο ρούχων και πιάτων σας σε λειτουργία πριν πάτε για ύπνο, κάνετε οικονομία στο αποτύπωμα του άνθρακα μέσω της "εξάπλωσης του φορτίου" για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας - αν και η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη, όπως ισχυρίστηκαν ορισμένες ιστοσελίδες.

6. Τι σας λένε: Συνεργαστείτε με μας, παρέχουμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτά που δεν σας λένε: Διάφορες εταιρείες ηλεκτρισμού υπόσχονται στους πελάτες τους την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι με την συνεργασία σας θα αυξηθεί το ποσό της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται. Η αλήθεια είναι κάπως πιο περίπλοκη. Η κυβέρνηση απαιτεί ένα ορισμένο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Εάν μια εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής υπερβαίνει αυτό το στόχο, δημιουργώντας την περισσότερη ή ολόκληρη την ηλεκτρική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μπορεί να πουλήσει αυτά τα επιπλέον οφέλη της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας της σε άλλες εταιρείες οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να αποφύγουν την παραγωγή πράσινης ενέργειας μόνες τους. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι δεν γίνονται και πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές. Αυτό δεν το λέω για να μην συνεργαστείτε, αλλά αν πράγματι χρησιμοποιείτε ένα πράσινο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας μη περιμένετε την ηλεκτρική σας ενέργεια να έχει ξαφνικά ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, χωρίς να δίνουμε σημασία στο τι δείχνουν οι διαφημίσεις.

7. Τι σας λένε: Οι φωτιές από ξύλο είναι "πράσινες".

Αυτά που δεν σας λένε: Αν καεί το ξύλο στο τζάκι, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του ξύλου θα χαθεί πέρα από την καμινάδα. Ωστόσο, υποθέτοντας ότι προέρχεται από σωστά δια χειριζόμενα δάση, το ξύλο είναι ένα πράσινο καύσιμο επειδή το CO2 που απελευθερώνεται όταν καίγεται θα αναρροφηθεί μέσω του αέρα από τα δέντρα που φυτεύτηκαν για να αντικαταστήσουν αυτά που κόπηκαν. Η τυπικά αναποτελεσματική καύση σε ένα τζάκι δημιουργεί επίσης μεγάλο ποσοστό αιθάλης. Όπως το CO2, έτσι και η αιθάλη θερμαίνει την ατμόσφαιρα μέσω της απορρόφησης της θερμότητας από τον ήλιο και μπορεί επίσης να ταξιδεύει χιλιάδες μίλια για να εγκατασταθεί στους πάγους της Αρκτικής, όπου και επιταχύνει την τήξη σκουρένοντας την επιφάνεια. Μια πολύ καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον είναι μια σόμπα που καίει κούτσουρα. Αυτές συλλαμβάνουν την περισσότερη θερμότητα από τα καύσιμα, μειώνοντας σημαντικά την ποσότητα του ξύλου που απαιτείται, και επίσης μειώνουν δραστικά τις εκπομπές αιθάλης . Ορισμένες σύγχρονες σόμπες κάνουν τόσο καθαρή καύση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε ζώνες απαγόρευσης του καπνίσματος.

8. Τι σας λένε: Χρησιμοποιήστε οικολογικά απορρυπαντικά.

Αυτά που δεν σας λένε: Τα "Οικολογικά" υγρά πλυσίματος και τα απορρυπαντικά ρούχων προσφέρουν ένα περιβαλλοντικό όφελος ευνοώντας ταχέως τα απορρυπαντικά που είναι βιοαποδομήσιμα, χαμηλής τοξικότητας και με συστατικά φυτικής προέλευσης. Ωστόσο, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, το μεγαλύτερο μέρος του αποτυπώματος από το πλύσιμο ή τον καθαρισμό των ρούχων δεν προκαλείται από την παραγωγή των απορρυπαντικών, αλλά από τη θέρμανση του νερού. Εξ ου και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση των εκπομπών είναι απλώς να είστε φειδωλοί με το ζεστό νερό κατά το πλύσιμο και να χρησιμοποιείτε κύκλους χαμηλής θερμοκρασίας για το πλυντήριο. Εάν βρείτε λοιπόν ένα αποτελεσματικό πλυντήριο στους 30 βαθμούς και μια οικολογική σκόνη, τότε αυτό είναι όντως ιδανικό. Αν όχι, τότε αναμφισβήτητα θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ισχυρό απορρυπαντικό από το να αυξάνεται την θερμοκρασία πλύσης.

9. Τι σας λένε: Οι επαναχρησιμοποιημένες πάνες είναι καλύτερες για τον πλανήτη.

Αυτά που δεν σας λένε: Είναι αλήθεια ότι οι πάνες καταλαμβάνουν πολύ χώρο σε χώρους υγειονομικής ταφής και καταναλώνουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό του πετρελαίου στην παραγωγή τους. Ωστόσο, μια εμπεριστατωμένη μελέτη από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος (pdf) διαπίστωσε ότι η συνολική επίπτωση στην υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να είναι ελαφρώς υψηλότερη για τις επαναχρησιμοποιημένες πάνες απ' ότι για τις αναλώσιμες. Οι επαναχρησιμοποιημένες μπορούν να έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα, αλλά αυτό γίνεται μόνο αν έχετε ένα ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο, αν χρησιμοποιείτε κύκλους πλύσης στους 60 βαθμούς, αν περιοριστείτε σε 24 πάνες, κι αν δεν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο ή σίδερο. Οι υπηρεσίες πλύσης που χρησιμοποιούνται για τις πάνες έχουν το υψηλότερο αποτύπωμα όλων.

10. Τι σας λένε: Αγοράστε τοπικά προϊόντα.

Αυτά που δεν σας λένε: Η μεταφορά των εμπορευμάτων αντιπροσωπεύει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος των ανθρώπινων επιπτώσεων στο κλίμα. Ως εκ τούτου, το να δοκιμάζουμε τοπικά φαγητά αλλά και άλλα προϊόντα, δείχνει γενικά ότι έχουμε οικολογική συνείδηση. Ωστόσο, δεν είναι πάντα αλήθεια ότι το οτιδήποτε τοπικό είναι και το καλύτερο. Μια μελέτη προτείνει ότι το αρνί από τη Νέα Ζηλανδία, με την καθαρή της ενέργεια και τα πλούσια βοσκοτόπια που παρέχει, έχει χαμηλότερο αποτύπωμα όταν καταναλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, από ότι το αρνί που εκτρέφεται τοπικά, παρά τη ναυσιπλοΐα μεγάλων αποστάσεων. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα κομμένα άνθη που πωλούνται στη Βρετανία και έχουν καλλιεργηθεί στη μακρινή αλλά ηλιόλουστη Κένυα, έχουν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από αυτά που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια στην Ολλανδία. Έτσι, ενώ η μεταφορά είναι ένα σημαντικό θέμα, δεν είναι παράλληλα και ο μοναδικός παράγοντας προς εξέταση.

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι όλα παρμένα από την Rough Guide για την Πράσινη διαβίωση, η οποία δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα.
psaxtiria

Εξωγήινης καταγωγής η ατμόσφαιρα

Τα αέρια που σχημάτισαν την γήινη ατμόσφαιρα και πιθανότατα σε επόμενο στάδιο και τους ωκεανούς στον πλανήτη δεν προήλθαν από το εσωτερικό της Γης αλλά από το διάστημα, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Έτσι ανατρέπεται η μέχρι σήμερα κυρίαρχη αντίληψη ότι πελώρια ηφαίστεια σκόρπισαν με τις εκρήξεις τους τεράστιες ποσότητες αερίων στην πρώιμη Γη.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του αμερικανικού πανεπιστημίου του Χιούστον. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science. Αν επαληθευθεί, σημαίνει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η τωρινή θεωρία της δεκαετία του '50, ότι τα ηφαίστεια ήσαν η αρχική πηγή της γήινης ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη αντίληψη, όταν η Γη - όπως και οι άλλοι πλανήτες - δημιουργήθηκε από το πρωταρχικό νέφος σκόνης και αερίων στο αρχέγονο ηλιακό σύστημα, παγίδεψε στο μανδύα της, κάτω από το φλοιό της, ένα μέρος αυτών των αερίων. Στη συνέχεια, κατά τις εκατοντάδες εκατομμυρίων ετών που πέρασαν, τα παγιδευμένα αέρια επέστρεψαν στη γήινη ατμόσφαιρα μέσα από διαδοχικές ισχυρές εκρήξεις ηφαιστείων.

Η γήινη βαρύτητα συγκράτησε τα αέρια να μην διασκορπιστούν ξανά στο διάστημα και το ανακάτεμά τους - μαζί με την επίδραση του οξυγόνου που δημιούργησε η φωτοσύνθεση των φυτών καθώς και τα άλλα μόρια που προήλθαν από την εξέλιξη της ζωής - σχημάτισαν σταδιακά την ατμόσφαιρα που γνωρίζουμε σήμερα και χάρη στην οποία ζούμε.

Όμως οι επιστήμονες αξιοποιώντας νέες εξελιγμένες τεχνικές μελέτησαν τέτοιου είδους αρχαία ηφαιστειακά αέρια, παγιδευμένα επί δισεκατομμύρια χρόνια σε βαθειά πηγάδια στο Νέο Μεξικό, από όπου ποτέ πριν δεν είχαν βτει στην επιφάνεια και συνεπώς δεν είχαν "μολυνθεί" από τη σημερινή ατμόσφαιρα.

Οι αναλογίες ισοτόπων και οι ποσότητες των σπάνιων αέριων στοιχείων "κρυπτόν" και "ξένον" οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι αναλογίες και οι ποσότητές τους δεν ταιριάζουν καθόλου με αυτές που εκτιμάται ότι υπήρχαν στο πρωτογενές νέφος αερίων ηλιακής προέλευσης, που παγιδεύτηκε κάτω από το γήινο φλοιό. Οι αναλογίες των "ηλιακών αερίων" που υπήρχαν στην πρωτόγονη Γη, συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα στον ηλιακό "άνεμο" και έτσι έχουν μετρηθεί από δορυφόρους.

Αντίθετα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι αναλογίες του "κρυπτού" και του "ξένου" στα σημερινά παγιδευμένα υπόγεια αέρια ταιριάζουν μια χαρά με εκείνες που υπάρχουν σε ορισμένους μετεωρίτες, όπως έχουν δείξει αναλύσεις μετεωριτών που έπεσαν στη Γη. Οι μετεωρίτες αυτοί σχηματίστηκαν πριν περίπου 4,5 δισ. χρόνια, στην απαρχή του ηλιακού μας συστήματος.

Κατά συνέπεια, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα ηφαιστειακά αέρια δεν συνέβαλαν σχεδόν καθόλου στη δημιουργία της πρώτης ατμόσφαιρας του πλανήτη μας. Αντίθετα, ως πιθανότερη πηγή προέλευσης μεγάλου μέρους της πρωτο-ατμόσφαιρας και των πρώτων ωκεανών θεωρούν το "βομβαρδισμό" της αρχαίας Γης με κομήτες και μετεωρίτες, που ήσαν πλούσιοι σε αέρια και νερό και προέρχονταν από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος.

Η πτώση τους στη Γη προκάλεσε την εξάτμισή τους από τη σφοδρή σύγκρουση, γεμίζοντας με υδρατμούς και άλλα αέρια - όπως κρυπτόν, ξένον κλπ - τον πλανήτη μας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ

Το πρώτο «ζωντανό προφυλακτικό» που αποτελεί την «τέλεια προστασία κατά του ιού HIV» είναι γεγονός! Δημιουργήθηκε από αυστραλούς ερευνητές και λειτουργεί ως ενισχυτικό της φυσικής άμυνας του ανθρώπινου σώματος.

Πρόκειται για μία κρέμα οιστρογόνου που φέρει την ονομασία Oestriol και λειτουργεί προστατευτικά, τετραπλασιάζοντας το λεπτό στρώμα κερατίνης στο δέρμα, εξηγούν οι ερευνητές Άντριου Πασκ και Ρότζερ Σορτ του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, στην έρευνά τους που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση PLoS ONE.

«Χρησιμοποιώντας κερατίνη έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τη φυσική άμυνα του σώματος και έτσι ο ιός δεν μπορεί να εισχωρήσει μέσα από αυτό το προστατευτικό στρώμα για να μολύνει τα κύτταρα που βρίσκονται από κάτω» δήλωσε ο Πασκ.

Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για αντισύλληψη, αλλά για ένα ζωντανό προφυλακτικό και για μία τέλεια προστασία κατά του HIV».

Σύντομα πρόκειται να αρχίσουν κλινικές δοκιμές στην Αφρική, η οποία πλήττεται περισσότερο από το AIDS
ASK 4

Τούνελ στη Σελήνη

Μια βαθιά τρύπα που πιθανότατα αποτελεί την είσοδο σε ένα τεράστιο υπόγειο τούνελ, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην επιφάνεια της Σελήνης από ιάπωνες και γερμανούς επιστήμονες. Η ίδια η τρύπα εκτιμάται ότι έχει διάμετρο 65 μέτρα και –με βάση εικόνες που έχουν ληφθεί από διαφορετικές γωνίες- βάθος τουλάχιστον 80 μέτρα.

Η ανακάλυψη ενισχύει τις υποψίες των επιστημόνων ότι κάτω από το σεληνιακό έδαφος υπάρχουν μεγάλα μακριά και δαιδαλώδη κανάλια, που μπορούν στο μέλλον να προστατεύσουν τις μελλοντικές αποστολές αστροναυτών από τη διαστημική ακτινοβολία, τις πτώσεις μετεωριτών, τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και άλλα προβλήματα.

Τα υπόγεια αυτά κανάλια, που μοιάζουν με αντίστοιχα στη Γη, εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν, όταν το ανώτερο στρώμα ενός ρεύματος λιωμένου βράχου στερεοποιήθηκε και η λάβα από κάτω «στράγγιξε», αφήνοντας στην θέση της ένα υπόγειο τούνελ.

Μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί κανένα επιφανειακό άνοιγμα που να φαίνεται ότι οδηγεί σε ένα τέτοιο τούνελ. Όμως τώρα, για πρώτη φορά, μια ομάδα ερευνητών, υπό τον Γιουνίκι Χαρουγιάμα της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος, μελέτησε προσεκτικά τις φωτογραφίες που τράβηξε το ιαπωνικό διαστημικό σκάφος «Καγκούγια», που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι επί δύο περίπου χρόνια, μέχρι τον φετινό Ιούνιο.

Η σχετική επιστημονική εργασία παρουσιάστηκε στο περιοδικό γεωφυσικής Geophysical Research Letters της αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης. Η τρύπα βρίσκεται σε μια ηφαιστειακή περιοχή της Σελήνης, συνεπώς κατάλληλη ώστε να υπάρξει η λάβα που θα έχει δημιουργήσει το τούνελ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει πλάτος μέχρι 370 μέτρων, σύμφωνα με το New Scientist, είναι δηλαδή ιδιαίτερα ευρύχωρο για να φιλοξενήσει μια μελλοντική σεληνιακή βάση.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς δημιουργήθηκε η ίδια η τρύπα στην επιφάνεια, κάτι που μπορεί να έχει συμβεί από πτώση μετεωρίτη, σεισμό ή υποχώρηση της οροφής του υπόγειου τούνελ.

Οι επιστήμονες, αν και στοιχηματίζουν ότι η τρύπα οδηγεί σε τούνελ, δεν είναι εξίσου βέβαιοι ότι στο μέλλον οι αστροναύτες θα μπορούσαν να μπουν στο τούνελ, καθώς η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να είναι φραγμένη από πέτρες ή στερεοποιημένη λάβα.

Η αποστολή LRO της NASA αναμένεται να δώσει μελλοντικά δέκα φορές πιο λεπτομερείς εικόνες για τη συγκεκριμένη τρύπα και παράλληλα μπορεί να βρει στη σεληνιακή επιφάνεια νέα ανοίγματα-εισόδους σε σπήλαια

Γιατί μας τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά κουνούπια;


Υπάρχουν πάνω από 2.700 διαφορετικά είδη κουνουπιών σε όλο τον κόσμο. Τα κουνούπια είναι περισσότερο γνωστά για τα ενοχλητικά τσιμπήματα τα οποία προκαλούν κυρίως στον άνθρωπο. Εκτός από αυτό όμως έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για το οικοσύστημα μια και όταν είναι στο στάδιο του αυγού ή της πούπας αποτελούν τροφή για πολλά ζώα του νερού, ενώ όταν είναι ενήλικα είναι βασική τροφή αμφιβίων και πουλιών. Τα κουνούπια διαθέτουν τρία διαφορετικά συστήματα ανίχνευσης γι αυτό και μπορούν πολύ εύκολα να βρουν τον στόχο τους.

Συγκεκριμένα έχουν χημικούς ανιχνευτές, οπτικούς ανιχνευτές και ανιχνευτές θερμότητας. Ταυτόχρονα διαθέτουν πολύ καλή σωματική διαμόρφωση για πέταγμα. Δεν τσιμπούν όλα τα κουνούπια αλλά μόνο τα θηλυκά. Τα αρσενικά κουνούπια έχουν διαφορετική μορφολογία στο κεφάλι και τρέφονται από το νέκταρ των φυτών. Τα θηλυκά κουνούπια διαθέτουν μια μυτερή και λεπτή προβοσκίδα που εισάγουν στο δέρμα και με την οποία ρουφούν το αίμα το οποίο στην συνέχεια αποθηκεύουν στην κοιλιά τους. Τα θηλυκά χρειάζονται το αίμα γιατί περιέχει πρωτεΐνες απαραίτητες για την ανάπτυξη των αυγών που φέρουν. Ένα τσίμπημα μπορεί να περιέχει μέχρι και 5 χιλιοστά του λίτρου αίμα.

Ταυτόχρονα με το τσίμπημα τα κουνούπια αφήνουν και κάποιες δικές τους πρωτεΐνες στο μέρος που τσιμπούν οι οποίες δημιουργούν και όλο τα πρόβλημα μια και σε αυτές μπορεί να κρύβονται μεταδοτικές ασθένειες αλλά είναι και υπεύθυνες για την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα τον κνησμό και το κοκκίνισμα της περιοχής.

tv-greek-sansimera

η τέχνη των Bonsai 2

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Antidesma acidum

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Antidesma acidum

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Antidesma acidum

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Antidesma acidum

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Antidesma acidum

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Casurina

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Desmodium

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Desmodium

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Desmodium

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Desmodium

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Ficus

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Fukien Tea

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Juniper

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Mountain

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Star Fruit

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Triphasia trifoliata

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Triphasia trifoliata

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Triphasia trifoliata

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

The Bonsai of Lam Ngoc Vinh

Wrightia

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory