Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Η ανισοσκέλια, ακόμη και όταν είναι αρκετών εκατοστών, διορθώνεται με τη μέθοδο της επιμήκυνσης των οστών

ekm03Η ανισοσκέλια, που οφείλεται είτε σε σοβαρούς τραυματισμούς, είτε σε συγγενείς παθήσεις, μπορεί να διορθωθεί ακόμη και όταν είναι αρκετών εκατοστών, χάρη στη επαναστατική μέθοδο διατατικής οστεογένεσης ή ιστογένεσης, δηλαδή της επιμήκυνσης των οστών. Παράλληλα με την αύξηση του μήκους, είναι δυνατή και η διόρθωση συνυπαρχουσών παραμορφώσεων. Με την ίδια μέθοδο είναι δυνατή και η κάλυψη οστικών ελλειμμάτων πολλών εκατοστών, που οφείλονται είτε σε σοβαρούς τραυματισμούς, είτε σε αφαίρεση παθολογικού τμήματος οστού για τη θεραπεία όγκων, οστικών λοιμώξεων, χρόνιας οστεομυελίτιδας κλπ. Αυτά τονίστηκαν σε συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού κατά τη διάρκεια του 65ου Πανελληνίου Ορθοπεδικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης.
Η μέθοδος της διατατικής ιστογένεσης δίνει νέες δυνατότητες στον ορθοπεδικό χειρουργό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με παραδοσιακές μεθόδους. Εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα πρόσθεσης ύψους σε άτομα, που πάσχουν από νανισμό ή αχονδροπλασία, όπως ονομάζεται στην ιατρική ορολογία, καθώς και για διάφορες άλλες αιτίες. Με τη μέθοδο αυτή, αυξάνοντας το μήκος και των δύο σκελών, είναι δυνατή η βελτίωση του αναστήματος έως και 30 μερικές φορές εκατοστά. Έτσι είναι δυνατό να ευεργετηθούν συνάνθρωποί μας με ιδιαίτερα χαμηλό ανάστημα, όπως οι πάσχοντες από αχονδροπλασία ή νανισμό και πολλές άλλες κατηγορίες βραχύσωμων ατόμων.
Ωστόσο οι εφαρμογές των μεθόδων που στηρίζονται στη διατακτική ιστογένεση, αν και θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικές, δεν είναι άμοιρες προβλημάτων. «Απαιτούν μακρό χρόνο θεραπείας και εμφανίζουν υψηλή συχνότητα επιπλοκών. Έτσι τα τελευταία 15 με 20 χρόνια παρατηρείται μία έντονη ερευνητική δραστηριότητα, με στόχο κυρίως τη λύση ή τουλάχιστον άμβλυνση αυτών των προβλημάτων», επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής ορθοπαιδικής στο Α.Π.Θ., κ. Ιπποκράτης Χατζώκος.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory