Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Στα φυτά η λύση για την καταπολέμηση της ρύπανσης

baum2008Γενετικά τροποποιημένα φυτά τα οποία θα απομακρύνουν τις τοξίνες από το περιβάλλον, ίσως να είναι και η μελλοντική λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης του πλανήτη μας.
Γενετικά τροποποιημένο γρασίδι και δέντρα είναι πολύ πιθανόν να μπορέσουν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση τοξινών και υπολειμμάτων εκρηκτικών από το περιβάλλον πολύ πιο γρήγορα και φθηνά από ποτέ.
Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι μελετητές ερευνούν εάν τα γενετικά τροποποιημένα φυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απορρύπανση μολυσμένων περιοχών, απομακρύνοντας τους ρυπαντές μέσω των ριζών τους.
Τα γονίδια που εμφυτεύθηκαν σε αυτά τα φυτά θα μπορούσαν στη συνέχεια να διασπάσουν μόρια τα όποια είναι ύποπτα ακόμα και για καρκινογένεση.
«Η ασθένεια του καρκίνου έχει επηρεάσει τη ζωή εκατομμύρια ατόμων και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την ανεύρεση τρόπων περιορισμού της καρκινογένεσης από το περιβάλλον μας μέσω ενός γρήγορου και οικονομικού τρόπου,» σχολιάζει η ερευνήτρια Sharon D, βιολόγος από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη εργαστεί στο παρελθόν για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με χρήση φυτών (phytoremediation) από οργανικούς ρύπους ή βαριά μέταλλα.
«Η τεχνική της Φυτο-Αποκατάστασης Περιβάλλοντος βασίζεται κυρίως σε ένα ηλιακό σύστημα απομάκρυνσης των ρύπων,» σχολιάζει η D..
«Η τεχνολογία αυτή είναι έως και 10 φορές πιο φθηνή από όλες τις υπόλοιπες τεχνολογίες. Η νέα τεχνική είναι λιγότερο επεμβατική και περισσότερο καλαίσθητη.»
Ωστόσο, «η τεχνική της Φυτό-Αποκατάστασης Περιβάλλοντος θεωρείται από πολλούς μια όχι και τόσο άμεση πρακτική επίλυσης του προβλήματος,» λέει η Doty.
«Πολλές περιοχές δεν καθαρίζονται επειδή ακριβώς το κόστος της απορρύπανσης είναι απίστευτα υψηλό. Για αυτό το λόγο λοιπόν αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για την ενίσχυση της τεχνικής αυτής χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των γενετικών τροποποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory