Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Γάτα 22 χιλιάδων δολαρίων

Η μεγαλύτερη, σπανιότερη και πιο εξωτική γάτα του κόσμου βρίσκεται στο San Diego της California και στοιχίζει 22 χιλιάδες δολλάρια!

Η Ashera είναι ένα νέο είδος γάτας. Έχει το κεφάλι μιας φυσιολογικής γάτας, το σώμα μιας αγριόγατας και το τρίχωμα μιας ασιατικής λεοπάρδαλης. Πωλείται σε petshop και αποτελεί το εργαστηριακό αποτέλεσμα της γονιδιακής διασταύρωσης τριών διαφορετικών αιλουροειδών. Ο ιδιοκτήτης του petshop δηλώνει ότι πουλά τη γάτα έναντι 22.000 δολαρίων, όμως εάν ο επίδοξος αγοραστής επιθυμεί να την αποκτήσει από νεογέννητη, θα πρέπει να πληρώσει 6.000 δολλάρια ακόμη, συν τα έξοδα αποστολής που φθάνουν τα 1.500 δολλάρια.

Το εργαστήριο όπου δημιουργείται κυριολεκτικά το είδος αυτό της γάτας, χρηματοδοτείται από τον βρετανό επιχειρηματία Simon Brodie. Το όνομα του Brodie ακούστηκε πριν από τρία περίπου χρόνια όταν έγινε γνωστό ότι επιστήμονες βιο-τεχνολογίας σχεδιάζουν τη δημιουργία γενετικά τροποιημένων ζώων που μάλιστα θα είναι και αντι-αλλεργικά. Η τεχνική μάλιστα που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν - μέσω της εταιρείας Allerca που δημιούργησαν - ονομάζεται gene silencing.

Επεμβαίνοντας δηλαδή στη διαδικασία παραγωγής πρωτεϊνών είχαν ως στόχο να εμποδίσουν τη δημιουργία των αλλεργιογόνων στοιχείων, που στην περίπτωση της γάτας είναι η πρωτεΐνη Fel d 1. Αυτό μπορούσε να συμβεί με δύο τρόπους: Είτε με την καταστροφή του γονιδίου RNA (ρυνοβουκλεϊκό οξύ) είτε με την καταστροφή της πρωτεΐνης εξ ολοκλήρου. Στη περίπτωση της Allerca οι επιστήμονες επέλεξαν να εξοντώσουν το RNA.

Ακριβώς επειδή το προϊόν αποτελεί παραγγελία και όχι αποτέλεσμα της φύσης, βγαίνει και σε...αντίτυπα. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος ευελπιστούν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, θα έχουν πουλήσει έως 50 γάτες αυτού του είδους. Σημειωτέον ότι γάτα έχει χρόνο παράδοσης ένα έτος! Και όποιος την αποκτήσει, θα έχει και δωρεάν υπηρεσία εκπαιδευτή της γάτας, διάρκειας 10 ετών.

"Δεν είναι απλώς ένα κατοικίδιο. Είναι ζώο πολύ πιο έξυπνο και πολύ πιο ενεργητικό. Αν και σπάνιο δεν είναι λίγοι εκείνοι που του έχουν δείξει προτίμηση μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Ryan Oylear, ιδιοκτήτης μιας γάτας Ashera. Η συγκεκριμένη γάτα έχει διάρκεια ζωής 25 ετών, 10 χρόνια περισσότερα από το μέσο όρο ζωής μιας φυσιολογικής γάτας.

Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory