Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Απειλείται ο Βραχώδης Πιγκουίνος Eudyptes ChrysocomeΟ μεγάλος πληθυσμός του πιγκουίνου
Eydyptes Chrysocome έχει μειωθεί περίπου κατά ένα τρίτο από την αρχή της χιλιετίας σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς από την ομάδα προστασία του Birdlife στα Νησιά Φώκλαντ.
Χαρακτηρισμένο σαν απειλούμενο είδος από το IUCN, ο βραχώδης πιγκουίνος είναι ένα από τα δέκα είδη πιγκουίνων που απειλούνται με παγκόσμια εξαφάνιση.
Η έρευνα έδειξε ότι το 2005/06 οι αριθμοί των πιγκουίνων είναι 210.418 ζευγάρια, από 298.496 που ήταν το 2000, που αντιστοιχεί σε μια πτώση 30% μέσα σε 5 χρόνια. Τα πουλιά την δεκαετία του 1930 ήταν 1,5 εκατομμύρια ζευγάρια.

Ο βιολόγος του RSPB Δρ. Geoff Hilton δήλωσε ότι η ξαφνική πτώση στους πληθυσμούς ενδεχομένως να οφείλεται και στις επιδράσεις που έχει στην οικολογία του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών. Και υποστηρίζει : "είναι πράγματι ανησυχητικός ο ρυθμός των εξαφανίσεων κυριολεκτικά εκατομμυρίων πουλιών, και ειδικά όταν αυτό εντοπίζεται σε μεγάλη έκταση στα νησιά που βρίσκονται στη ζώνη του νότιου ωκεανού. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς μπορεί να πηγαίνει στραβά".

Το 2002/2003 τα νερά γύρω από τα Νησιά Φώκλαντ επηρεάστηκαν από μια επιβλαβή φυκώδη άνθιση που δηλητηρίασε πολλούς πιγκουίνους. Η έρευνα έδειξε ότι ορισμένα είδη, όπως το Pyngoin Pygoscelis, ήταν σε θέση να ανακτήσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους που χάθηκε εξαιτίας της δηλητηρίασης.

Ο Nic Huin, υπεύθυνος για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στα Νησιά Φώκλαντ υποστηρίζει : "οι παράγοντες που οδηγούν στη μείωση των πληθυσμών του βραχώδη πιγκουίνου Eudyptes Chrysocome, είναι απροσδιόριστοι και αστάθμητοι, και φαίνεται ότι αυτό το είδος δεν έχει την ικανότητα να αποκαταστήσει τους πληθυσμούς του. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον του είδους, που διατηρεί τους μεγαλύτερους πληθυσμού του στα Φώκλαντ".Το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνοι της προστασίας του περιβάλλοντος στα Νησιά Φώκλαντ, έχουν επιτείνει τις προσπάθειες για τον προσδιορισμό του προβλήματος, ώστε, να δρομολογηθούν και τα μέτρα της προστασίας των πουλιών όσο είναι ακόμα νωρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory