Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Διατροφή, βότανα & αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ερεθισμό των αρτηριών και φλεβών στην περιοχή του πρωκτού.
Η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα μέσω πρόληψης για την εμφάνιση τους. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (25-30γρ ημερησίως για έναν ενήλικο) βοηθά στην σωστή λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα την αποφυγή του ερεθισμού της περιοχής. Καυτερά, πικάντικα και τηγανιτά φαγητά μπορούν να επιβαρύνουν το πρόβλημα οπότε καλό είναι να αποφεύγονται.
Σε περίπτωση έξαρσης του προβλήματος πρέπει να μειωθεί η πρόσληψη φυτικών ινών διότι διεγείρουν παραπάνω την περιοχή άρα και τα δυσάρεστα συμπτώματα. Παράλληλα καλό είναι να αποφευχθεί η λήψη αλκοόλ γιατί επίσης έχει παρατηρηθεί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων υπάρχει ένα βότανο το οποίο μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Το όνομα του είναι Ζοχαδόχορτο (Ζοχάδα = Αιμορροΐδα) και είναι ειδικό στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Για τον σκοπό αυτό μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή εξωτερικά σαν πολύ αποτελεσματική αλοιφή. Είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση που χρειάζεται ένα στυπτικό.

Το βότανο συνδυάζεται πολύ καλά με το Πλαντάγκο, την Καλέντουλα ή το Αγριμόνιο για την εσωτερική αγωγή των αιμορροΐδων. Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Αν χρησιμοποιήσουμε βάμμα 2-4 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

2 σχόλια:

Vasia_byebyehemorrhoids είπε...

Χαίρομαι που συναντώ άρθρο με πρόταση θεραπείας αιμορροίδων με φυσική συνταγή. Κάποιοι θα βοηθηθούν...
Έχω αντιγράψει το άρθρο στο μπλογκ μου http://byebyehemorrhoids.wordpress.com/(με άλλες ακόμα συνταγές με βότανα) μαζί με το link του.
Καλή επιτυχία!

Ιωάννης Σ. Κιούσης είπε...

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα !

Εκτός από την προσέγγιση που αναφέρεται από τον εν λόγω διαιτολόγο, αξίζει να αναφερθεί και το Γανόδερμα διότι βοηθάει σημαντικά στην κακή απόδοση του κυκλοφορικού συστήματος, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια για τις αιμορροΐδες.

Εκτός αυτού, για την σημαντική αποτελεσματικότητα που έχει το Γανόδερμα στις αιμορροΐδες, εξαιρετική μνεία γίνεται και από τον Dr. Teow Sun, ο οποίος διεξήγε κλινικές δοκιμές και έδειξαν ότι το Γανοδερμα βοηθάει ιδιαίτερα στις αιμοροιδες. Υπάρχει και σχετική δημοσίευση.

Υπάρχουν 3 προσεγγίσεις για το πώς το Γανόδερμα μπορεί να βοηθήσει στις αιμορροΐδες:
Α. να καταναλωθεί σε σκόνη ή κάψουλες
Β. να εφαρμοστεί τοπικά, εσωτερικά και εξωτερικά στις αιμορροΐδες
Γ. να συνδυαστούν οι δύο παραπάνω προσεγγίσεις για ταχύτερα αποτελέσματα

Κλείνοντας, το γανόδερμα πλέον είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα και κάποιος μπορεί να το προμηθευτεί χωρίς δυσκολία.

Ωστόσο, πριν το προμηθευτεί, σημαντικοί παράγοντες ποιότητας είναι να έχει καλλιεργηθεί βιολογικά αλλά και να είναι γανοδερμα 90 ημερων

Φιλικά,

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory