Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

Οι γυναίκες έχουν πρότυπο τον μπαμπά τους για την επιλογή ερωτικού συντρόφου

Βρετανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου Durham κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που είναι πολύ δεμένες με τον πατέρα τους προτιμούν για ερωτικούς συντρόφους τους άνδρες των οποίων το παρουσιαστικό μοιάζει με αυτό του «μπαμπά».

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποστηρίζουν την επαναστατική άποψη με βάση την οποία το σεξουαλικό «αποτύπωμα» (κριτήριο επιλογής συντρόφου με βάση την ομοιότητα του με τους γονείς) ισχύει και για τους ανθρώπους, όπως και για πολλά άλλα είδη.

Οι επιστήμονες για την έρευνα τους χρησιμοποίησαν 49 πρωτότοκες κόρες, από τις οποίες ζήτησαν να επιλέξουν τον πιο ελκυστικό, κατά τη γνώμη τους, άνδρα από μια σειρά φωτογραφιών. Ο μόνος περιορισμός που τους έθεσαν για τις επιλογές τους, ήταν αυτές να αφορούν αποκλειστικά στα χαρακτηριστικά του προσώπου και όχι σε συνολικά σωματικά φυσικά χαρακτηριστικά (ώμους, μαλλιά, χέρια κλπ).

Στη συνέχεια οι γυναίκες ερωτήθηκαν για τις σχέσεις με τον πατέρα τους στη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων, ηλικία που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την διαμόρφωση του σεξουαλικού αποτυπώματος. Οι ερωτήσεις αφορούσαν στο πόσο συμμετείχε ο πατέρας στην ανατροφή τους, πόσο χρόνο περνούσαν μαζί κλπ.

Συγκρίνοντας την επιλεγμένη φωτογραφία της κάθε γυναίκας, τις απαντήσεις της, και τις φωτογραφίες του πατέρα της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο πιο ισχυρός ο δεσμός με τον πατέρα, τόσο μεγαλύτερη η ομοιότητα με τον επιλεγμένο άνδρα.

«Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα πως το ιδανικό πρόσωπο του συντρόφου για τον καθένα από μας, δεν διαμορφώνεται με βάση το τί βλέπουμε γύρω μας, αλλά με βάση το πρόσωπο κάποιου με τον οποίο έχουμε αναπτύξει ιδιαιτέρους δεσμούς αγάπης», δήλωσε στην εφημερίδα Independent η Lynda Boothroyd, επικεφαλής της έρευνας.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory