Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Από πότε παρασκευάζεται η μπύρα;


Εδώ και 6.000 χρόνια! Από την εποχή που οι Σουμέριοι παρατήρησαν το φαινόμενο της ζύμωσης και κατάφεραν να το επαναλάβουν, δημιουργώντας ένα θεϊκό ποτό από κόκκους σιταριού και μέλι, το οποίο προσέφεραν στους θεούς και στους βασιλείς τους.

Οι Βαβυλώνιοι, μετά την παρακμή των Σουμέριων, ανέπτυξαν την τεχνική της ζυθοποίησης και παρήγαγαν 20 διαφορετικά είδη ζύθου, τα οποία εξήγαγαν μέχρι την Αίγυπτο. Ο Χαμουραμπί, μάλιστα, μεταξύ άλλων νόμων διέταξε να σμιλεύσουν σε κίονες τους «Νόμους περί ζύθου».

Ο λαός έπαιρνε καθημερινά μερίδιο από αυτό το ποτό ανάλογα με την κοινωνική θέση και τα αξιώματά του. Καθημερινά, λοιπόν, οι εργάτες έπαιρναν 2 λίτρα, οι υπάλληλοι 3 λίτρα και οι επιστάτες και ανώτατοι κληρικοί 5 λίτρα.

αναδημοσίευση από Beer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory