Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010exypno
10 κανόνες για σωστή χρήση του κινητού


Το κινητό τηλέφωνο έχει πια γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η χρήση του όμως δεν είναι πάντα προς όφελος της υγείας μας, καθώς εκπέμπει ακτινοβολία, που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να μας βλάψει.

Γι’ αυτό και ειδικοί επιστήμονες δίνουν σαφείς και ακριβείς οδηγίες για τη σωστή χρήση του, ώστε η τυχόν αρνητική επιρροή στην υγεία μας να μειωθεί στο ελάχιστον δυνατό, μιας και δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε.

Δέκα κανόνες αρκούν για να μας προστατεύσουν, χωρίς να μας στερήσουν από το αγαπημένο μας gadget.

1. Κάθε φορά που θέλετε να μιλήσετε στο τηλέφωνο, ειδικότερα αν πρόκειται για μία κλήση που θα διαρκέσει αρκετή ώρα, απαραίτητο είναι να χρησιμοποιείτε αξεσουάρ, που επιτρέπουν να μην ακουμπά η συσκευή στο κεφάλι σας. Να έχετε πάντα μαζί με τη συσκευή σας...
bluetooth ή έστω handsfree. Αν δεν έχετε, επιλέξτε την ανοιχτή ακρόαση για να συνομιλήσετε. Γενικότερα πάντως, αποφύγετε τις μακροχρόνιες κλήσεις.

2. Το κινητό πρέπει να μένει όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σώμα μας. Αποφεύγετε να το έχετε στην τσέπη σας, ιδίως σε αυτήν του πουκαμίσου ή του σακακιού. Προτιμήστε μία θήκη προστασίας. Κυκλοφορούν δεκάδες στην αγορά.

3. Ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση του κινητού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις αγροτικές περιοχές και γενικά οπουδήποτε βρίσκεστε μακριά από κεραίες. Ερευνα έχει δείξει ότι η αναζήτηση σήματος εκπέμπει «γερές» δόσεις ακτινοβολίας.

4. Προσπαθήστε να αφήσετε κλειστό το κινητό σας μέχρι τη στιγμή που θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε.

5. Αποφύγετε τις κλήσεις όταν βρίσκεστε μέσα σε κτίρια, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από χάλυβα.

6. Να προτιμάτε το σταθερό τηλέφωνο από το κινητό, όταν στη διάθεσή σας είναι και τα δύο.

7. Προτιμάτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα, όποτε αυτό μπορεί να υποκαταστήσει μια συνομιλία από το κινητό.

8. Απερίσκεπτη είναι η αγορά κινητού σε ανηλίκους. Κυρίως τα μικρότερα παιδιά αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από την ακτινοβολία, αφού τα κρανία τους είναι λεπτότερα από των ενηλίκων.

9. Να μην επιτρέπετε στο παιδί σας να κοιμάται με το κινητό στο προσκέφαλό του ή γενικά οπουδήποτε δίπλα στο κρεβάτι του. Το ίδιο να κάνετε και εσείς.

10. Να ζητάτε πάντα να δείτε τα χαρτιά που πιστοποιούν την ασφάλεια της καινούργιας σας συσκευής. www.trelokouneli..blogspot.com

okokoras

Νέα Mustang GT το 2011

news-mustang-gt-2011Μπορεί να μην την δούμε μέσα στο επόμενο έτος, όμως η νέα Mustang GT σίγουρα θα κρατάει σε αναμένα κάρβουνα τόσο εμάς, όσο και τους ανταγωνιστές Chevrolet Camaro και Dodge Challenger.

Στα πλαϊνά φτερά του αυτοκινήτου τα διακριτικά “5.0″ προδίδουν τον 5λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 412 ίππων και 530 Nm ροπής. Χάρη σε αυτόν τα 100 χιλιόμετρα από στάση αναμένεται να είναι εφικτά σε χρόνο κατώτερο των 4.5 δευτερολέπτων, ενώ η κατανάλωση του υπολογίζεται κοντά στα 9.5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Στην έκθεση του Λος Άντζελες είχαμε συναντήσει την έκδοση V6, με τον 3.7λιτρο κινητήρα απόδοσης 305 ίππων. Η GT έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit, τον επόμενο μήνα.

Γ. Βαγγής

τέρψη οφθαλμών


xenixtis

MSI Wind Top AE2220, νέο “All in One” pc

news-msi-ae-2220Το Wind Top AE2220 είναι το νέο “All in One” pc που παρουσίασε η MSI. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μηχάνημα που δεν διαθέτει πύργο, και όλα τα χαρακτηριστικά είναι ενσωματωμένα μαζί με την οθόνη σε μία λεπτή συσκευασία.

Διαθέτει multi-touch οθόνη 21.6 ιντσών ανάλυσης Full HD, ενώ για επεξεργαστή υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στον Intel Core 2 Duo T6600 στα 2.2 GHZ και τον Pentium T4300 στα 2.1 Ghz. Εφοδιάζεται με μνήμη RAM στα 4 GB, κάρτα γραφικών την nVIDIA GeForce 9300, σκληρό δίσκο στα 640 GB, ενώ δεν απουσιάζουν τα Wi-Fi και webcamera στα 1.3 megapixel.

Για λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί τα Windows 7 Home Premium, ενώ σαν έξτρα υπάρχει και η επιλογή για Blue-Ray.

Το MSI Wind Top AE2220 είναι διαθέσιμο για παραγγελία και η τιμή του φτάνει τα 800 ευρώ.

Γ. Βαγγής

Χαρτογραφήθηκε εγκεφαλικά η αθέτηση των υποσχέσεων

Ελβετοί νευροεπιστήμονες και οικονομολόγοι ανακάλυψαν τους φυσιολογικούς μηχανισμούς στον εγκέφαλο, που συνιστούν το «αποτύπωμα» μιας αθετημένης υπόσχεσης.
Η ανακάλυψη αυτών των νευρωνικών μοτίβων της εγκεφαλικής δραστηριότητας επιτρέπουν στους επιστήμονες ακόμα και να προβλέψουν πότε κάποιος θα αθετήσει μια υπόσχεση που έδωσε!
Η σχετική έρευνα, σύμφωνα με την επιθεώρηση «Νιού Σάϊντειστ», έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ζυρίχης υπό τον καθηγητή Ερνστ Φερ και τον δρα Τόμας Μπαουμγκάρτνερ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Neuron” (Νευρώνας). Η υπόσχεση είναι μια από τις παλαιότερες ανθρώπινες συμπεριφορές που προωθούν τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.
Αν και γενικά οι υποσχέσεις δεν είναι δεσμευτικές από νομική άποψη, στην πραγματικότητα συνιστούν το υπόβαθρο για μια μεγάλη γκάμα καθημερινών κοινωνικών και οικονομικών συναλλαγών. Στις κοινωνίες, σήμερα και ανέκαθεν, υπήρχαν πάντα διάφορα κίνητρα, συνήθως υλικά, για να αθετήσει ένας άνθρωπος την υπόσχεσή του. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες γνώριζαν πολύ λίγα για τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με την υπόσχεση και την αθέτησή της.
Η νέα έρευνα, μέσα από μια σειρά πειραμάτων κοινωνικών συναλλαγών και το παράλληλο «σκανάρισμα» των συμμετεχόντων με μαγνητικές τομογραφίες λειτουργικού συντονισμού (fMRI), κατέγραψε τις περιοχές του εγκεφάλου όπου υπήρξε αυξημένη δραστηριότητα τόσο κατά το δόσιμο όσο και κατά την αθέτηση μιας υπόσχεσης.
Μεταξύ άλλων, επιβεβαιώθηκε ότι η παραβίαση μιας υπόσχεσης πυροδοτεί μια υπόγεια συναισθηματική σύγκρουση σε αυτόν που «πατά» τις υποσχέσεις του.
Όμως πιο σημαντική ήταν η διαπίστωση ότι οι ερευνητές μπορούσαν να εντοπίσουν τα νευρωνικά αποτυπώματα της «απιστίας» στον εγκέφαλο και έτσι να προβλέπουν τη μελλοντική συμπεριφορά, δηλαδή αν κάποιος θα αθετούσε την υπόσχεσή του.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει τις ενδείξεις ότι οι μετρήσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας έχουν φθάσει πλέον σε ένα σημείο που είναι εφικτό να αποκαλυφθεί μια κακοπροαίρετη πρόθεση, πριν καν αυτή εκδηλωθεί και γίνει χειροπιαστή.
Σύμφωνα με το νευροεπιστήμονα δρα Μπαουμγκάρτνερ, στο (μακρινό) μέλλον θα είναι δυνατό, μέσω παρακολούθησης της δραστηριότητας του εγκεφάλου, να εντοπίζεται ο ένοχος μιας πράξης ή και να προλαμβάνεται μια εγκληματική πράξη (π.χ. οικονομική απάτη), θέμα που είχε απασχολήσει τη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας “Minority Report”.
Παραδέχτηκε πάντως ότι ακόμα και η νέα μέθοδος δεν μπορεί να «πιάσει» τους παθολογικούς ψεύτες!
sourta-ferta
Αναδημοσίευση από the news bus

Στην Κίνα το πιο γρήγορο τρένο του κόσμουΠραγματοποιήθηκε στην Κίνα το πρώτο ταξίδι της γρηγορότερης υπερταχείας του κόσμου. Πρόκειται για τρένο που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 380 χλμ/ώρα. Η υπερταχεία συνδέει την πόλη Χουάντζο στα νότια με την Γούχαν στα κεντρικά διαμερίσματα της χώρας. Πρόκειται για μια απόσταση 1.000 χιλιομέτρων. Μέχρι τώρα το ταξίδι χρειαζόταν εννέα ώρες. Το Σάββατο, όταν εγκαινιάσθηκε η νέα γραμμή, χρειάσθηκαν μόλις τρεις!

Δείτε το βίντεο


PS3: Φορμά της χρονιάς...

Έχουν γίνει στο παρελθόν συζητήσεις επί συζητήσεων για τη χρησιμότητά του, τη σκοπιμότητά του και εν τέλει τη σημασία του, το Metacritic.com ωστόσο παραμένει ένας από τους "δείκτες" της αγοράς της σύγχρονης ψυχαγωγίας που όλοι λαμβάνουν στα υπόψιν πολύ σοβαρά. Η συγκεκριμένη Δικτυακή υπηρεσία συγκεντρώνει βαθμολογίες και γενικότερα κριτικές για κάθε video game σε οποιοδήποτε φορμά, όπως αυτές εμφανίζονται σε παραδοσιακά και νέα μέσα, και υπολογίζει έναν "μέσο όρο" ο οποίος αντικαθρεπτίζει την συνολική εικόνα κάθε παραγωγής όπως αυτή σκιαγραφείται από τα media. Το Metacritic επηρεάζει τόσο αγοραστικές επιλογές του καταναλωτικού κοινού, όσο και τη γενική εικόνα και τα σχέδια των εταιρειών του χώρου - και πριν από μερικές ημέρες, βάσει των δεδομένων της, η υπηρεσία κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα όσον αφορά στα PS3, Xbox 360 και Wii.
Τα συμπεράσματα αφορούν στα περίφημα Power Rankings, μία συνδυαστική βαθμολογία που αξιοποιεί σειρά παραμέτρων προκειμένου να δώσει την εικόνα των έξι σημαντικότερων φορμά. Βάσει των βαθμολογιών του, λοιπόν, το Xbox 360 ολοκληρώνει το 2009 με τις αριθμητικά περισσότερες θετικές κριτικές (88 games με σκορ άνω του 75). Το Wii ολοκληρώνει τη χρονιά με τις αριθμητικά περισσότερες κριτικές εν γένει (362... σχεδόν ένας καινούργιος τίτλος κάθε μέρα του χρόνου!). Το PS3, όμως, είναι αυτό που έχει να επιδείξει τη συνολικά υψηλότερη ποιότητα τίτλων διαθέσιμων γι' αυτό, αφού από τα 10 υψηλότερα βαθμολογημένα games του 2009 τα 5 κυκλοφορούν γι' αυτό. Το Metacritic βάσει των παραπάνω χαρακτηρίζει, λοιπόν, το.....
PlayStation3 ως "φορμά της χρονιάς", πάντοτε χωρίς να λαμβάνει στα υπόψιν τα στοιχεία πωλήσεων, αλλά μόνο τα games αυτά καθ' αυτά.
Βεβαίως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα games από τα 10 υψηλότερα βαθμολογημένα αφορούν τόσο στο PS3, όσο και στο Xbox 360. Η ποιοτική διαφορά προήλθε ουσιαστικά από το γεγονός ότι το Uncharted 2 βαθμολογήθηκε υψηλότερα από το Forza MotorSport 3 (οι δύο σημαντικότεροι αποκλειστικοί τίτλοι των δύο φορμά), καθώς και από το γεγονός ότι το God of War Collection κατάφερε το ίδιο έναντι του GTA IV: The Lost and the Damned. Τα άλλα games (Modern Warfare 2, SF IV, Batman Arkham Asylum) είναι όλα κοινά μεταξύ των 2 φορμά. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι κανένας τίτλος του Wii δεν υπάρχει στο Metacritic Top Ten του 2009, αλλά και ότι υπάρχει μόνο ένας του DS.

'Αλλα ποιοτικού χαρακτήρα στατιστικά: τα PC games είχαν, παραδόξως, τον ίδιο αριθμό games με βαθμολογία "Great" (μέσο όρο άνω του 90%) με αυτό των Xbox 360 games: 7, κάτι που ίσως αρκεί για να καθησυχάσει για λίγο τις... Κασσάνδρες που προβληματίζονται για το μέλλον του. Το PS3 είχε 10 "Great" τίτλους, όχι άσχετο με τη διάκριση που πήρε. Το γεγονός ότι είναι προτιμότερο να κυκλοφορούν λιγότερες και καλύτερες παραγωγές για ένα φορμά αποδεικνύει και ο αντίποδας, το Wii, το οποίο, στα 362 games του, είχε μόνο... 1 με βαθμολογία άνω του 90%. Το κορυφαία βαθμολογημένο video game της χρονιάς, τέλος, δεν είναι άλλο από το "μεγάλο όπλο" του PS3 για φέτος, το Uncharted 2, το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από όλα τα μέσα που το παρουσίασαν - επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι είναι οι αποκλειστικές παραγωγές αυτές που αναδεικνύουν πραγματικά ένα μοντέρνο σύστημα ψυχαγωγίας. Πολλή περιέργεια, πάντως, έχουμε να διαπιστώσουμε πώς θα είναι η αντίστοιχη εικόνα του χρόνου τέτοιο καιρό!
Αναδημοσίευση από exypno

Santa's Sexy Girls!!


thenewsbus

Αυτό θα πει πρωτοτυπία!!!

Τι κοιτάζουν με ανοιχτό το στόμα τα αγόρια της φωτογραφίας;;; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις καντίνες με τα "βρώμικα" που αλλάζουν στέκια ανάλογα με τις δουλειές, αφού όλη η επιχείρηση στηρίζεται σε ρόδες. Στο Λας Βέγκας όμως ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας πήρε μια νταλίκα, άλλαξε τις λαμαρίνες της καρότσας με πλεξιγκλάς και την έκανε... κινητό στριπτιζάδικο.Έτσι μπορεί να πηγαίνει αυτός τα κορίτσια στην πελατεία του κι όχι να περιοριστεί σε μια πόλη. Βέβαια μη παραλείψουμε ότι οι οδηγοί που αμέριμνοι ταξιδεύουν στο δρόμο παθαίνουν ένα... ταράκουλο (επί τω επιστημονικότερον) όταν βλέπουν τις δίμετρες να σκαρφαλώνουν στο στύλο. Βάρδα μη βρεθεί στο δρόμο τους κανένας στύλος...
show-bitchvip
Αναδημοσίευση από trelokouneli

Sexy quiz...

Αρραβωνιασμένη ή παντρεμένη;
.Στο αριστερό χέρι κοιτάμε!!!.......

.
.

Αναγνώριση ζώων μέσω υπολογιστή

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οικολογίας και ακριβέστερα της προστασίας της άγριας πανίδας: Ένα ειδικό πρόγραμμα για υπολογιστές θα βοηθήσει τους ειδικούς της Αμερικανικής Εταιρείας Πανίδας και άλλους ερευνητές να υπολογίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον πληθυσμό διαφόρων ζώων (τίγρεις, τσιτάχ, ζέβρες, ακόμη και..καρχαρίες) σε διάφορες περιοχές, καθώς και να
αναγνωρίζουν πιο εύκολα το κάθε ζώο ξεχωριστά, πράγμα που ως τώρα απαιτούσε εξονυχιστική εξέταση και μελέτη εκατοντάδων φωτογραφιών ζώων.
Το πρόγραμμα που ανέπτυξε η εταιρεία Conservation Research δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα των ζώων (από τις φωτογραφίες τους που έχουν σαρωθεί και αποθηκευτεί στον υπολογιστή) χρησιμοποιώντας αλγόριθμους παρόμοιους με εκείνους των προγραμμάτων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία.
Το λογισμικό θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο για την προστασία ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως π.χ. οι τίγρεις.
i-diadromi

Η Τζέσικα Αλμπα ....πάει Μουντιάλ…

Η απίστευτης ομορφιάς, ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζέσικα Άλμπα, θα είναι αντιπρόεδρος της εκστρατείας «1GOAL», που χρηματοδοτήθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και αποσκοπεί στην προαγωγή της εκπαίδευσης των παιδιών στην Αφρική.

Η 28χρονη Αμερικανίδα ανέφερε σχετικά με το εγχείρημα: «Το παγκόσμιο κύπελλο θα φιλοξενηθεί στην Αφρική και το «1GOAL» θα παραβρεθεί στο μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο με σκοπό να πείσει εκατομμύρια οπαδούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο να στηρίξει στο δικαίωμα εκπαίδευσης όλων των παιδιών. Προτεραιότητα μας είναι να συγκεντρωθούν 30 εκατομμύρια υπογραφές, υποστηρικτών του Παγκοσμίου κυπέλλου, για να πείσουμε τους ιθύνοντες, ότι η εκπαίδευση των παιδιών είναι προτεραιότητα και ότι πρέπει να γίνει πραγματικότητα».


Τζέσικα……τις υπογραφές θα τις μαζέψεις σίγουρα!!!ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

exypno

Αυτός είπε : ......... Αυτή είπε :..............

Αυτός είπε :


Δεν ξέρω γιατί φοράς σουτιέν. Δεν έχεις και τίποτα να βάλεις μέσα!


Αυτή είπε :

Κι εσύ τότε γιατί φοράς σώβρακο, ε;

Αυτός είπε :


Όταν σε πρωτοείδα, ήθελα να σου κάνω έρωτα πολύ άσχημα.


Αυτή είπε :

Λοιπόν... τα κατάφερες!!!Αυτός είπε :


Πέντε πόντους παραπάνω και θα ήμουν βασιλιάς.


Αυτή είπε :

Πέντε πόντους λιγότερο και θα ήσουν βασίλισσα.Αυτός είπε :


Να δοκιμάσουμε απόψε καινούργιες στάσεις;

Αυτή είπε :


Καλή ιδέα! Εσύ στο σίδερο κι εγώ στον καναπέ να ρεύομαι.Αυτός είπε :


Ας βγούμε έξω να διασκεδάσουμε απόψε.

Αυτή είπε :

Ωραία, αλλά αν γυρίσεις πριν από \'μένα, άσε το φως στο xολ αναμμένο!


Το καλύτερο... ......


Αυτή είπε:

Θα σε κάνω τον πιο ευτυχισμένο άντρα στον κόσμο

Αυτός είπε:

...Θα μου λείψεις!!!!!!Tα μωρά...εκπολιτίζουν τον άντρα!

Aμερικανική έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society αναφέρει ότι η πατρότητα «εκπολιτίζει» τον άνδρα, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης του οργανισμού του. Oι Aμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα μετά τη σύγκριση των συγκεντρώσεων τεστοστερόνης σε ανύπανδρους και παντρεμένους, πατέρες ή άτεκνους άνδρες. Oι άνδρες που είχαν παιδιά διέθεταν τη χαμηλότερη συγκέντρωση τεστοστερόνης από όλες τις άλλες κατηγορίες. Eπίσης, ο δρ Nικ Nιβ του πανεπιστημίου της Nορθάμπρια υποστηρίζει ότι η μείωση της ανδρικής ορμόνης αποσκοπεί στο να διασφαλίσει πολιτισμένη συμπεριφορά και άμβλυνση της φυσικής επιθετικότητας όταν ο άνδρας βρίσκεται κοντά στο νεογέννητο παιδί του.
Δείγματα σιέλου
Oι ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Tσαρλς Nτρου, του πανεπιστημίου Xάρβαρντ και του πανεπιστημίου της Nεβάδα για τις ανάγκες της έρευνας ζήτησαν από 126 άνδρες -από 21 έως 38 χρόνων- να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση. Tαυτόχρονα έλαβαν δύο δείγματα σιέλου από κάθε εθελοντή, το πρωί και το απόγευμα. Aπό την ανάλυση των δειγμάτων αποδείχθηκε ότι οι 66 ανύπαντροι εθελοντές είχαν υψηλότερη συγκέντρωση τεστοστερόνης από τους 30 που είχαν παντρευτεί αλλά δεν είχαν αποκτήσει παιδιά. Oι 30 πατεράδες που έλαβαν μέρος στην έρευνα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από όλες τις κατηγορίες. O δρ Πίτερ Γκρέι του πανεπιστημίου Tσαρλς Nτρου, που συντόνισε το ερευνητικό έργο, υποστηρίζει ότι τα αυξημένα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης συνδέονται με το σύνολο των «συμπεριφορών ζευγαρώματος», όπως την ανταγωνιστικότητα που αναπτύσσουν μεταξύ τους οι άνδρες, μέχρι την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. Aντιθέτως η μείωση της συγκέντρωσης της τεστοστερόνης επιτρέπει τη δημιουργία μακροχρόνιων δεσμών και συνδέεται άρρηκτα με την απόκτηση τέκνων. «Aυτό που θέλουμε να πούμε -εξηγεί ο δρ Γκρέι- είναι ότι η μείωση της τεστοστερόνης στους άνδρες που έχουν αποκτήσει παιδιά ίσως αντικατοπτρίζει την ουσιαστική απόσυρση του άνδρα από την αρένα του ανταγωνισμού και την αφιέρωση του στην φροντίδα του παιδιού». O δρ Nικ Nιβ, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Nορθάμπρια, τονίζει ότι τα συμπεράσματα της έρευνας των συναδέλφων του ταιριάζουν απόλυτα με το πρότυπο συμπεριφοράς που παρατηρείται σε ζώα και ανθρώπους και που έχει άρρηκτη σχέση με τη φροντίδα των μικρών. «Προφανώς η σχέση του πατέρα με τα παιδιά του επηρεάζεται από πολλούς κοινωνικούς παράγοντες. Oμως και εμείς ανήκουμε στο ζωικό βασίλειο ίσως περισσότερο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Eτσι ο περιορισμός των ορμονών στοχεύει στο να κάνει τα αρσενικά να παραμείνουν κοντά στο παιδί τους και να το φροντίσουν. H Φύση δεν θέλει τα επίπεδα της τεστοστερόνης ενός άνδρα να είναι υπερβολικά υψηλά όταν βρίσκεται κοντά στο μωρό του.
Nιώθουν εξαντλημένοι
H αρχική φάση της πατρότητας είναι εξαντλητική. Πολλοί νέοι πατέρες νιώθουν εξαντλημένοι και οργισμένοι, γεγονός που θα μπορούσε να τους κάνει να ξεσπάσουν στο νεογνό. Eτσι η εξελικτική πορεία «επέβαλλε» περιορισμό της τεστοστερόνης ώστε οι άνδρες να αποκτήσουν πιο πολιτισμένη, δηλαδή, ηπιότερη συμπεριφορά, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μελετήσουμε τις περιπτώσεις ανδρών που δεν επιδεικνύουν πατρική συμπεριφορά, όπως παραδείγματος χάριν, πατεράδες που δέρνουν τα παιδιά τους ή που τα εγκαταλείπουν. Πιθανώς τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές να οφείλονται σε κοινωνικούς παράγοντες. Iσως όμως να οφείλονται στα συγκριτικά υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης ή στην αυξημένη ευαισθησία στις διακυμάνσεις της ορμόνης στο αίμα τους. Oπως και να έχει, τα επίπεδα της ορμόνης μεταβάλλονται αναλόγως της ηλικίας. Oι νεώτεροι άνδρες έχουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις συγκριτικά με τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι οποίοι γίνονται συχνότερα γονείς», καταλήγει ο δρ Nιβ.
the news bus

Το “Μακεδονία TV” γίνεται “ΑΝΤ2”


Ριζικές αλλαγές αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο όμιλος ANT1 όσον αφορά στην θυγατρική εταιρεία του σταθμού στην Θεσσαλονίκη με την επωνυμία “Μακεδονία TV”. Οι υπεύθυνοι του σταθμού του Αμαρουσίου μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις κατέληξαν στην απόφαση να αλλάξουν ριζικά το Μακεδονία TV, το οποίο θα μετονομαστεί σε ΑΝΤ2 και θα μεταδίδει πρόγραμμα παρόμοιο με εκείνο των κινηματογραφικών καναλιών της NOVA, με την μόνη διαφορά ότι η εκπομπή του προγράμματος θα είναι δωρεάν για όλους. Σκοπός αυτής της αλλαγής είναι η δημιουργία ενός διαφορετικού πόλου τηλεθέασης που θα παρέχει εναλλακτική, δωρεάν πρόταση για όσους δεν επιθυμούν να παρακολουθούν τους σταθμούς πανελλαδικής κάλυψης. Η υλοποίηση της νέας αυτής τηλεοπτικής πραγματικότητας το σίγουρο είναι ότι θα εντάξει ένα πολύ δυνατό χαρτί στον χώρο των media, το οποίο πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
korkos
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory