Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010Η διασκέδαση γίνεται ασύρματη


Η διασκέδαση γίνεται ασύρματη. Έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν πόσο ενοχλητικά είναι τα καλώδια που διατρέχουν τα σπίτια μας, ειδικά μέσα στο σαλόνι. Οι συσκευές που επιτρέπουν τη μεταφορά ήχου και εικόνας ασύρματα υπόσχονται να εξαφανίσουν τα καλώδια, τουλάχιστον αυτά...
...που απλώνονται σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά και να προσφέρει νέες δυνατότητες οικιακής διασκέδασης.

Η κύρια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την ασύρματη μεταφορά δεδομένων είναι οι συνδέσεις WiFi, εναλλακτικά όμως αρκετές φορές αξιοποιείται και η Βluetooth, ειδικά στην περίπτωση των ασύρματων ακουστικών. Ειδικά σε σχέση με τη μεταφορά ήχου, η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα θεωρείται υπεραρκετή για να εξασφαλίσει αδιάλειπτη μετάδοση και πολύ καλή ποιότητα.

Σε σχέση με το βίντεο, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων δεν προσφέρεται ακόμα για προβολή ταινιών ή άλλου υλικού σε υψηλή ευκρίνεια, ωστόσο υπάρχουν αρκετές συσκευές με σκληρό δίσκο στις οποίες μπορεί κανείς αρκετά γρήγορα να μεταφέρει χωρίς καλώδια το βίντεο κοντά στην τηλεόραση για να το προβάλει στη συνέχεια. Παράλληλα, υπάρχουν και αρκετές προτάσεις σε ασύρματα (περιφερειακά κυρίως) ηχεία ή ακουστικά, οι οποίες κερδίζουν την προτίμηση του κοινού.

Μedia players
Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια ασύρματης μετάδοσης βίντεο και μουσικής από τον υπολογιστή ή το Ίντερνετ στην τηλεόραση ήρθε από την Αpple, με το Αpple ΤV. Το νεώτερο μοντέλο τής επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο σε ανάλυση 640x480 και διαθέτει σκληρό δίσκο 160 GΒ, ενώ ενσωματώνει και θύρα ΗDΜΙ (κυκλοφορεί σε τσιμπημένη τιμή 283 ευρώ). Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές φθηνότερες νέες λύσεις, όπως το WDAVΡ00ΒΕ της Western Digital (με κόστος μόνο 84 ευρώ) το οποίο μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικό σκληρό δίσκο και υποστηρίζει την αναπαραγωγή κάθε τύπου αρχείων βίντεο (ακόμα και προβολή ελληνικών υποτίτλων) και ήχου.

ΤV και Βlu-Ray
Εκτός από τα ασύρματα media players, υπάρχουν και αυτόνομες συσκευές που μπορεί να δεχθούν ασύρματα περιεχόμενο, όπως λ.χ. το Βlu-Ray player ΒD-Ρ2500 της Samsung ή το ΒD300 της LG, η σειρά των τηλεοράσεων Ρlasma Viera G10 της Ρanasonic και αρκετές ακόμα. Μusic servers

Ειδική περίπτωση αποτελούν οι συσκευές που στριμάρουν αποκλειστικά ήχο, όπως είναι το Αirport Εxpress Βase της Αpple με μέγεθος όσο ένας φορτιστής και τιμή κάτω από 100 ευρώ. Πιο προχωρημένες λύσεις, εστιασμένες στους φανατικούς μουσικόφιλους, είναι τα music servers, στα οποία μπορεί κανείς να μεταφέρει και να αποθηκεύσει ασύρματα μουσικό περιεχόμενο, αλλά και να το στριμάρει σε περιφερειακά clients σε όλο το σπίτι. Από τις εντυπωσιακότερες προτάσεις στον τομέα αυτό είναι το ΜusicCΑSΤ της Υamaha, το οποίο αποτελείται από ένα media server, τη συσκευή ΜCΧ-1000 με σκληρό δίσκο και CD player, και περιφερειακά clients (τα ΜCΧ-Α10), το οποίο δυστυχώς κοστίζει ως πακέτο αρκετά πάνω από 2.000 ευρώ.

Ραδιόφωνα
Μεγάλη μόδα επίσης δημιουργείται και στον χώρο των ραδιοφώνων. Είτε αυτόνομα ραδιόφωνα είτε ενσωματωμένα σε μίνι συστήματα, μπορούν, εκτός των σταθμών FΜ/ΑΜ, να συνδεθούν και σε χιλιάδες σταθμούς του Ιnternet, αρκεί να υπάρχει σύνδεση WiFi. Πολύ καλή πρόταση είναι το ηχοσύστημα S-52 της Denon, με τιμή 565 ευρώ, το οποίο επιτρέπει όχι μόνο τη μετάδοση διαδικτυακών σταθμών, αλλά και το στριμάρισμα μουσικής από τον υπολογιστή. Ακουστικά και ηχεία

Τέλος, ασύρματες λύσεις βρίσκουμε και σε ακουστικά και ηχεία. Στον χώρο των ακουστικών, από τα πιο ποιοτικά σετ είναι τα RS 110 της Sennheiser τα οποία δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με ενσύρματα σετ και κοστίζουν μόνο 56 ευρώ. Από την άλλη, μια πολύ καλή πρόταση ασύρματων ηχείων υψηλής ποιότητας είναι τα Μagnat Ιnterior Wireless με τιμή περί τα 450 ευρώ και ισχύ 25W το καθένα από τα δύο του σετ.
tanea

Το πιο ακριβό Home Cinema στον κόσμο

Home Cinema

Home Cinema

.

Όλοι θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή μία ταινία σε μία πολύ μεγάλη οθόνη και να την συνοδεύει ένα πολύ καλό ηχοσύστημα. Όχι όμως και ο Jeremy Kipnis, μηχανικός ήχου, παραγωγός, και λάτρης της κλασσικής μουσικής, ο οποίος ήθελε κάτι παραπάνω, έτσι λοιπόν έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, και πλήρωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ, 6 εκατ. δολάρια για να στήσει το δικό του γιγάντιο Home Cinema, για το οποίο σίγουρα θα είναι πολύ περήφανος. Όσοι από εσάς δεν πάσχετε από ηχοβοφία ή τεχνοβοφία ρίξτε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του για να καταλάβετε γιατί το σύστημα του κυρίου Kipnis είναι πραγματικά μοναδικό.

Εικόνα

Sony SRX-S110 Professional Video Projector (4,096-by-2,160)
Stewart 18-by-10-foot Snowmatte 1.0 Gain Laboratory-Grade Motion Picture Screen

Συσκευές αναπαραγωγής

Sony BDP-S1 Blu-ray Player
Sony PlayStation 3 Gaming Console
Toshiba HD-XA1 HD DVD Player
JVC HMDH-5U D-VHS Recorder
SATA Drive (72 HDTV Hours Total)
Mark Levinson Reference N°33 and N°33H.
Pioneer HLD-X0 Hi-Vision HDTV MUSE Laserdisc Player

Surround & Decoding ήχου

Theta Digital Generation VIII 32-bit 8x Oversampling Dual Processors (13)

Ενισχυτές

Mark Levinson N° 33h Amplifiers (2)
McIntosh MC-2102 Amplifiers (30)
Crown Macro Reference Gold Amplifiers (3)

Ηχεία

Snell 1800 THX Music & Cinema Reference Subwoofers (16)
Snell THX Music & Cinema Reference Towers (8)
MuRata ES103A Super Tweeters (10)
Snell THX Music & Cinema Reference LCR-2800 Center-Channel Speakers (3)

sakopetra

Η ιστορία της coca-cola!

korko
Τα μπουκάλια στα οποία κυκλοφόρησε η Coca-cola!
korkos

Το «μετά» είναι τώρα!


«Το μέλλον των παιδιών μας εξαρτάται από το μέλλον της Γης, και το μέλλον της Γης από την κλιματική αλλαγή. Η υγεία, η ανάπτυξη και η ευημερία των παιδιών μας εξαρτάται από το τι θα κάνουμε εμείς σήμερα για να μειώσουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή. Τους το οφείλουμε. Είναι χρέος και καθήκον μας».

Έκκληση; Έχουν ακουστεί πολλές. Παράκληση; Είναι για τους πολλούς. Προτροπή, λοιπόν – αυτή είναι η σωστή λέξη. Είναι η προτροπή της κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις μελλοντικές γενιές». Προτροπή τόσο επίκαιρη, όταν ο «κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» στα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ η απαξίωση, η αδιαφορία και η «αποχή από τα κοινά» ανησυχούν κάθε υπεύθυνο πολίτη.

Πρέπει να το πιστέψουμε: Το μέλλον είναι στα χέρια μας και οι αποφάσεις που το καθορίζουν, αν δε διαμορφώνονται στο 100% από εμάς, τουλάχιστον «χρωματίζονται» καταλυτικά από τις προσδοκίες μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, από το βήμα του συνεδρίου, ο Επίτροπος της Ε.Ε. για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, «η κοινή γνώμη θα είναι εκείνη που θα επιβάλλει τη συμφωνία όλων των κρατών για τη σωτηρία του πλανήτη. Η κοινή γνώμη και οι δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη Γη: έχετε δει καμιά δικτατορία να προστατεύει το περιβάλλον;».

Να γιατί η οικολογία είναι τόσο σημαντική ως απόφαση ζωής: Ξυπνά το αίσθημα συμμετοχής του πολίτη, εμπνέει θετικά υλοποιήσιμα οράματα για το μέλλον, θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο των ιστορικών εξελίξεων, μας κάνει πιο σοφούς και πιο υπεύθυνους. Και δεν είναι καν θέμα ιδεολογίας, είναι ζήτημα κατεπείγουσας απόφασης να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δολοφονήσει τη Γη και το μέλλον των παιδιών μας.

Στις 2 και 3 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρακολουθώντας τις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε το Ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια και το Διεθνές Ινστιτούτο Ενεργειακών Αποθεμάτων TERI, εγώ και το επιτελείο του GEO μείναμε άφωνοι. Τα επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν από κορυφαίους Έλληνες και ξένους ερευνητές για το κλιματικό μέλλον της Μεσογείου ήταν πολύ πιο αρνητικά από όσο φανταζόμασταν. Σκεφτείτε μόνο ότι το κύμα καύσωνα που είχε «χτυπήσει» τη Γαλλία προκαλώντας δεκάδες θανάτους θα μοιάζει με κύμα δροσιάς σε μερικές δεκαετίες. Όμως, στο σημαντικό αυτό συνέδριο δεν κυριάρχησαν οι αρνητικοί οικολογικοί δείκτες αλλά η ελπίδα, η δυνατότητα να προλάβουμε την καταστροφή με συγκεκριμένα «πράσινα» μέτρα, αυτά που η σύγχρονη επιστήμη και η τεχνολογία προτείνουν. Τα οικουμενικά μέτρα, σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας, που θα αποφασιστούν στην κρίσιμη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη τον προσεχή Δεκέμβριο. Αλλά και τα άλλα μέτρα, τα «απλά», που αφορούν στις καθημερινές συνήθειες όλων μας.

Ο κ. Ρατζέντρα Πατσάουρι, Πρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την κλιματική αλλαγή, η οποία τιμήθηκε το 2007 με το Νόμπελ Ειρήνης, μας παρακίνησε από το βήμα του συνεδρίου να αλλάξουμε στιλ ζωής: Να μετακινούμαστε πεζή, να χρησιμοποιούμε ποδήλατα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να επιλέγουμε αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, να κάνουμε επιμελώς και με το σωστό τρόπο ανακύκλωση των πάντων, ακόμα και να περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος. Λογικά πράγματα...

Κάποτε, οι νεοφώτιστοι οικολόγοι ξεσπίτωναν τους ιθαγενείς για να σώσουν τα δάση, σήμερα γνωρίζουμε ότι με μέτρο και επιστημονική καθοδήγηση μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη από την καταστροφή, με λογική και ευαισθησία μπορούμε να προλάβουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη ζωή ενός δισεκατομμυρίου παιδιών ανά τον κόσμο. Σώζοντας, όμως, πρώτα την πατρίδα μας. Γιατί από αυτό το υπέρτατο χρέος πρέπει να ξεκινήσουμε. Να αλλάξουμε στιλ ζωής, για να μην επιβαρύνουμε άλλο το φυσικό και αστικό περιβάλλον της χώρας μας. Να δράσουμε οικολογικά με αγάπη για την Ελλάδα, ώστε ούτε τον υδάτινο πλούτο της να αχρηστεύσουμε, ούτε τα δάση της να αποψιλώσουμε, ούτε τη ζωή των απογόνων μας να τη στείλουμε στην πυρά ενός διογκούμενου φαινομένου του θερμοκηπίου.

Αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά, σε λίγα χρόνια θα ζούμε σε μια αγνώριστη χώρα με πλαστικές ακτές και εξοχικά τοπία στο χρώμα της στάχτης. Διαβάστε τα συγκλονιστικά στοιχεία της έρευνας του GEO. Η Ελλάδα εκπέμπει SOS και μας έχει ανάγκη όλους!

geo-magazine

Το τζάκι Zeta, Portable and EcoSmart


zeta fireplace1Αυτό το τζάκι, είναι ο νικητής ενός πολύ ιδιαίτερου διαγωνισμού design(Australian International Design Awards, Sydney, 2009) .Το EcoSmart μπορεί να σας θυμίζει ένα λάπτοπ. Αυτό το μοναδικό τζάκι μπορείτε να το πάρετε μαζί σας οπουδήποτε, στο εξοχικό σας ή στο σπίτι των φίλων σας! ή στο σπίτι του αμόρε σας, για να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα.Ο σχεδιαστής, John Dimopoulos είναι Ελληνοαυστραλός και τα υλικά που χρησιμοποίησε είναι δέρμα, ξύλο και ατσάλι.

zeta fireplace
zeta fireplace2
exypno

Γυμνή πειθώ

Ένας Γερμανός, πατέρας πέντε παιδιών που ζούσε σε μια μικροσκοπική καλύβα στην κορυφή μιας κολώνας 22 μέτρων, διαμαρτυρόμενος για την ποινή φυλάκισής του λόγω απάτης στο ίντερνετ, δελεάστηκε πίσω στην γή από γυμνές φωτογραφίες της συζύγου του.

Ο Φρέντ Γκρέγκορ, 43 ετών από την πόλη Βέρμπεν, καταδικάστηκε πέρυσι για πώληση αγαθών μέσω του διαδικτύου που δεν παραδώθηκαν ποτέ.

Ένας από τους ενάγοντες είπε ότι δοκίμασε να αγοράσει έναν υπολογιστή από τον Γκρέγκορ και αντ’ αυτού έλαβε μια κούτα γεμάτη άμμο.

Καταδικάστηκε σε ποινή 15 μηνών φυλάκισης, αλλά κατέφυγε στο 3 μέτρων ξύλινο κουτί πάνω στην κολώνα.

Η εικοσιπεντάχρονη γυναίκα του Σούζι, μια πρώην στριπτιζέζ, του έστειλε ένα δέμα με φαγητό που περιείχε γυμνές της φωτογραφίες και τον «ανάγκασε» να κατέβει.

«Αισθανόμουν μοναξιά και σκέφτηκα αν του έδειχνα το τι έχανε θα κατέβαινε», είπε η Σούζι.

Ο Γκρέγκορ έχει καταφέρει, έως τώρα, να αποφύγει την ποινή φυλάκισής του έπειτα από την κατάθεση έφεσης του δικηγόρου του με την αιτιολογία ότι η οικογένειά του τον χρειάζεται.

Εντοπίστηκαν δύο γονίδια για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Εντοπίστηκαν δύο γονίδια για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Oι ερευνητές λένε πως η ανακάλυψη αυτή δίνει σοβαρές ελπίδες για την ανάπτυξη θεραπειών γι' αυτή τη μορφή καρκίνου.
.

Ένα βήμα πιο κοντά στη λύση ενός από τους πιο επιθετικούς καρκίνους, του εγκεφάλου, έκαναν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Kολούμπια των Hνωμένων Πολιτειών, εντοπίζοντας δύο γονίδια που ευθύνονται για την εκδήλωση του

Mέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ο καρκίνος του εγκεφάλου ήταν τόσο επιθετικός, παράγοντας μη χειρουργήσιμους όγκους.

H έρευνα όμως των επιστημόνων του Kολούμπια που δημοσιεύθηκε στην έγκυρη επιθεώρηση «Nature» εντοπίζει και ενοχοποιεί δύο γονίδια. Oι ερευνητές λένε πως η ανακάλυψη αυτή δίνει σοβαρές ελπίδες για την ανάπτυξη θεραπειών γι' αυτή τη μορφή καρκίνου.

«Σημαίνει πως από δω και πέρα δεν θα χάνουμε τον χρόνο μας δημιουργώντας φάρμακα εναντίον των "κομπάρσων" του καρκίνου του εγκεφάλου - τώρα μπορούμε να επιτεθούμε στους "πρωταγωνιστές"», δηλώνει ο καθηγητής και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Aντόνιο Iαβαρόνε.

Tα γονίδια -C/EPB και Stat3- είναι ενεργά περίπου στο 60% των ασθενών με καρκίνο στον εγκέφαλο. Oι ασθενείς που μετείχαν στο ερευνητικό πρόγραμμα και των οποίων οι όγκοι είχαν εμφανή την ενεργό παρουσία των δύο αυτών γονιδίων πέθαναν μέσα σε 140 εβδομάδες από τη διάγνωση. Aντίθετα, οι μισοί ασθενείς στους οποίους δεν υπήρχε ενεργός δράση των γονιδίων αυτών ήταν ζωντανοί και μετά την πάροδο των 140 εβδομάδων.

O επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Iαβαρόνε, χαρακτήρισε τα δυο αυτά γονίδια ως τους «διακόπτες λειτουργίας» της ασθένειας. Eίπε χαρακτηριστικά: «Oταν ενεργοποιούνται ταυτοχρόνως, δουλεύουν κάνοντας εκατοντάδες άλλα γονίδια να μετατρέψουν τα εγκεφαλικά κύτταρα σε εξαιρετικά επιθετικά, κακοήθη κύτταρα». O καθηγητής προσέθεσε: «H ανακάλυψη των γονιδίων ήταν μια έκπληξη για μας, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν συσχετιστεί αυτά τα γονίδια με τον καρκίνο του εγκεφάλου... H ανακάλυψη σημαίνει ότι εάν καταστείλουμε ταυτοχρόνως και τα δύο γονίδια, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό φαρμάκων, πιθανόν να επιτύχουμε μια ισχυρή θεραπευτική προσέγγιση γι' αυτούς τους ασθενείς, για τους οποίους δεν υπάρχει ικανοποιητική αγωγή σήμερα».

Στα πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν κατέστειλαν τελείως τη δράση των δύο αυτών γονιδίων, κατάφεραν να μπλοκάρουν την ικανότητά τους να δημιουργούν όγκους.

Tώρα, η ομάδα του Kολούμπια προσπαθεί να αναπτύξει φάρμακα τα οποία θα επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα..
"Η" Online

Χάλια... μαύρα


Την φαεινή ιδέα να πληρώσει με μαριχουάνα επειδή δεν είχε χρήματα, σκέφτηκε ένας Νεοζηλανδός, όταν πήγε να ψωνίσει στο κατάστημα ενός βενζινάδικου.Δυστυχώς για αυτόν δεν πρόλαβε να διαπιστώσει αν η προσφορά του θα γινόταν δεκτή από τον ταμία, αφού ο πελάτης που περίμενε πίσω του ήταν αστυνομικός και τον συνέλαβε αμέσως.

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, ο 28χρονος ήθελε να αγοράσει δύο πακέτα καραμέλες και ένα πακέτο με πατατάκια. Φαίνεται μάλιστα πως ήταν τόσο πεινασμένος που δεν πρόσεξε ότι έξω ακριβώς από το κατάστημα υπήρχε ένα περιπολικό.


Ο 28χρονος μηχανικός από τη μικρή πόλη Κάρτερτον του Βόρειου Νησιού οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Οι μαζικές εξαφανίσεις αμφιβίων οφείλονται σε καρδιακή ανακοπή που προκαλεί μύκητας

vatraxosΈνας μύκητας, που θεωρείται υπεύθυνος για την παρακμή των αμφιβίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακαλύφθηκε ότι σκοτώνει τα θύματα του προκαλώντας τους καρδιακή ανακοπή.

Ο μύκητας ονομάζεται Batrachochytrium dendrobatidis, ο οποίος μέχρι τώρα προκαλούσε τον θάνατο τον αμφιβίων χωρίς οι επιστήμονες να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τζέιμς Κουκ στην Αυστραλία απέδειξαν με πειράματα ότι ο εν λόγω μύκητας διαταράσσει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο δέρμα των αμφιβίων, και κυρίως τη μεταφορά ιόντων νατρίου και καλίου.

Οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις στο δέρμα υγιών και μολυσμένων βατράχων, οι οποίες κατέδειξαν το πιο πάνω πρόβλημα. Επίσης, σε αναλύσεις ούρων και αίματος, βρέθηκαν χαμηλές ποσότητες καλίου και νατρίου. Από την έλλειψη καλίου, δημιουργείται διαταραχή στην ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανακοπή.

Αν και η έρευνα ρίχνει φως στην αιτία των μαζικών εξαφανίσεων αμφιβίων, εντούτοις οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η αντιμετώπιση του μύκητα στο περιβάλλον του, θεωρείται αρκετά δύσκολη.
sciencedaily

“Brabham Vice Box” από τον Ralph Lauren.

brabham

Η εορταστικές προσφορές του Ralph Lauren είναι εμπευσμένες από τη Sun Valley του 1930, το διάσημο, κοσμοπολίτικο, θέρετρο του σκι στις κεντρικές ΗΠΑ. Ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα, ξεχωρίζει το “Brabham Vice Box”. Ενα πολυτελές βαλιτσάκι από ξύλο, αλουμίνιο και δέρμα, που περιέχει βασικά ανδρικά σύνεργα: κρυστάλλινα ποτήρια και ένα μπουκάλι για το ουίσκυ ή το κονιάκ σας, μάρκες και τράπουλες. 50 μόνο, αριθμημένα, “Brabham Vice Box” θα πουληθούν στην τιμή των $4,995.

Οι όγκοι μπορούν να «επανασπείρουν» τους εαυτούς τους

karkinika_kyttaraΟι όγκοι όχι μόνο μπορούν να εξαπλωθούν μέσα στο σώμα, αποστέλλοντας μικροσκοπικά κύτταρα που ονομάζονται «σπόροι», αλλά μπορούν να «επανασπείρουν» τον εαυτό τους, γεγονός που μπορεί να εξηγεί γιατί οι όγκοι αναπτύσσονται ξανά, ακόμη και μετά την αφαίρεση τους.

Αυτό αναφέρει μελέτη αμερικανών ερευνητών που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Cell», οι οποίοι λένε ότι τα ευρήματα τους μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα σταματούν τη διαδικασία εξάπλωσης του καρκίνου.

Τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να αποικίσουν τους αρχικούς όγκους καταγωγής τους, σε μια διαδικασία που ονομάζεται «αυτο-σπορά όγκου». Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι όγκοι μπορούν να φέρουν κοντά τους μερικά από τα πιο επιθετικά μεταστατικά κύτταρα, καταφέρνοντας έτσι να αναπτύσσονται ταχύτερα και πιο δυναμικά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προσθέτουν οι ερευνητές, πιθανόν η θεραπεία να αφήνει ιστό με φλεγμονή, στον οποίο υπήρχαν τέτοια κύτταρα, τα οποία δραπετεύουν και βρίσκουν προσωρινή «κατοικία» κάπου αλλού, ίσως και στο μυελό των οστών.

Στη συνέχεια μπορεί να επανέρχονται, μέσω του κυκλοφοριακού συστήματος, εβδομάδες ή μήνες μετά τη θεραπεία. Έτσι, μέσω της διαδικασίας «αυτο-σποράς» ξαναμπαίνουν στον ιστό και δημιουργούν εκ νέου τον όγκο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ποντίκια, στα οποία χορήγησαν ανθρώπινα κύτταρα καρκίνου του μαστού, τα οποία είχαν υποστεί γενετική τροποποίηση με μια πρωτεΐνη μέδουσας για να τα κάνει να φαίνονται πράσινα κάτω από το υπεριώδες φως.

Παρακολουθόντας αυτά τα κύτταρα καθώς εξαπλώνονταν στα σώματα των ποντικιών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι χημικές ουσίες του ανοσοποιητικού συστήματος, φαίνεται ότι «καλούν» τα καρκινικά κύτταρα να επιστρέψουν πίσω στην αρχική τους «κατοικία».

Στο παρών στάδιο γίνονται προσπάθειες δημιουργίας εμβολίων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα πιο αποτελεσματικά. Όμως, τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι μπορεί να είναι επίσης αναγκαίο να μειωθεί κάπως η δύναμη ορισμένων λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

sciencedaily

Natalia Fassi!!!Αναδημοσίευση από the news bus

με... μπικίνι και 500C

VIDEO: Χριστούγεννα με... μπικίνι και 500C

  • Χριστουγεννιάτικα η Fiat την… είδε καλοκαιρινά
  • Για όλα φταίει το 500C

Τι και αν η θερμοκρασία «φλερτάρει» με τους μείων βαθμούς στο Αμστερνταμ; Τι και αν η μορφή του Αγιου Βασίλη δεσπόζει στην διάσημη King’s Square. Εκεί ανάμεσα στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που πουλούν τα παραδοσιακά κουλούρια και το ζεστό κρασί στους επισκέπτες, η Fiat την… είδε καλοκαιρινά, με αφορμή του 500 Cabrio.
Ετσι, όμορφα κορίτσια με μπικίνι, μέρα Χριστουγέννων, λικνίζονταν σε Βραζιλιάνικους ρυθμούς, θυμίζοντάς μας απλά, ότι το καλοκαίρι είναι μπροστά και το Fiat 500C μόλις ξεκίνησε να πωλείται στην Ευρώπη…

Digea Ψηφιακή Τηλεόραση.....


Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, Στον αστερισμό του MPEG-4. Το 2012 θα είμαστε από τις τελευταίες χώρες που θα κατεβάσουν το διακόπτη της αναλογικής τηλεόρασης και θα εκπέμπουμε αμιγώς ψηφιακά. Η αρχή έγινε το 2006 με τα πρώτα τρία ψηφιακά κανάλια της ERT Digital και ακολούθησε το 2009 η εταιρεία...
...Digea που έχει αναλάβει τη μετάβαση των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή.

Ιστορία
Από το 2006 και μέχρι σήμερα, τα ψηφιακή τηλεοπτικά κανάλια της ERT Digital εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα DVB-T (Digital Video Broadcast – Terrestrial) με συμπίεση MPEG-2, ενώ η Digea αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κωδικοποίηση MPEG-4. Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα μιας και απαιτείτε διαφορετικός επίγειος ψηφιακός δέκτης για το MPEG-2 και διαφορετικός για το MPEG-4. Δηλαδή όσοι έσπευσαν τα προηγούμενα χρόνια να αγοράσουν εξωτερικούς δέκτες ή τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-2, δεν μπορούν να πιάσουν τα ιδιωτικά κανάλια της Digea (Alpha, Alter, ΑNT1, Μακεδονία, Mega, ΣΚΑΪ, Star). Η ERT Digital έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει κανονικά τις εκπομπές σε MPEG-2 αλλά από ότι φαίνεται κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το γυρίσει και αυτή σε MPEG-4.

Σήμα ψηφιακό, όχι υψηλής ευκρίνειας
Τα ψηφιακά κανάλια της Digea εκπέμπονται εκπέμπονται σε 576i PAL, πρόκειται δηλαδή για κανάλια τυπικής ευκρίνειας. Το κάδρο των PAL είναι ανάλυσης 704×576 pixels με λόγο πλευρών 4:3 με εξαίρεση το ΣΚΑΪ που εκπέμπει σε μακρόστενο κάδρο 16:9. Το bitrate είναι 30.000. Στον ήχο έχουμε MPEG-2 48kHz/ 192kHz σε stereo mode.

Πως θα πιάσω επίγεια λήψη MPEG-4
Πώς θα πιάσει όμως κάποιος σήμερα επίγεια λήψη MPEG-4; Την πρώτη λύση την προσφέρουν οι HD δορυφορικοί δέκτες combo, που ούτως ή άλλως υποστηρίζουν αυτήν την κωδικοποίηση για τις δορυφορικές τους υποχρεώσεις. Η δεύτερη λύση είναι οι αμιγώς επίγειοι δέκτες (stand alone) MPEG-4 και η τρίτη είναι η κατηγορία τηλεοράσεων με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4.

Βιαζόμαστε;
Μην σας πιάνει πανικός και αγωνία. Τα κανάλια που βλέπετε σήμερα στην τηλεόρασή σας θα παραμείνουν ως έχουν το λιγότερο έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012. Αν μένετε σε περιοχή που καλύπτει με σήμα η Digea (Κορινθιακός κόλπος, Θεσσαλονίκη από 14 Ιανουαρίου) και δεν έχετε καλή λήψη των αναλογικών καναλιών, προμηθευτείτε έναν εξωτερικό δέκτη με 50-80 ευρώ για να τα πιάνετε καμπάνα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, όποτε αρχίσουν οι εκπομπές τότε θα τρέξουμε να πάρουμε και δέκτη. Από την άλλη, αν σας ενδιαφέρουν τα 4 σημερινά κανάλια της ERT Digital σινε+, πρίσμα+, σπορ+, info+ θα τα πιάσετε με δέκτη DVB-T MPEG-2.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.digea.gr
www.ertdigital.gr

Συρρικνώθηκε το Hummer!


Συρρικνώθηκε το Hummer!
  • Ιδιαίτερα compact διαστάσεις
  • Μεγάλη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος
  • Τεράστιοι τροχοί και καθόλου πρόβολοι
  • Biofuel V6 κινητήρας

Το όχημα που απεικονίζεται στις φωτογραφίες, θα είναι ένα από τα νέα μοντέλα της «Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co», της κινέζικης εταιρίας, η οποία αγόρασε το brand name της Hummer από την GM.
Ο Ρουμάνος σχεδιαστής που ευθύνεται για το σχέδιο του αυτοκινήτου, το έχει βαφτίσει «HB». Όπως βλέπετε και από τις εικόνες πρόκειται για ένα εξίσου θηριώδες τετρακίνητο, με τη διαφορά πως το μήκος είναι αρκετά πιο περιορισμένο συγκριτικά με τα γνωστά Hummer Η2 και H3.Το «HB» ξεχωρίζει για τη μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τους τεράστιους τροχούς, αλλά και από το γεγονός πως δεν διαθέτει καθόλου προβόλους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εξοπλίζεται με biofuel V6 κινητήρα και θα υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις στην αγορά.
Η πρώτη διαθέτει ένα πολύ μικρό παρμπρίζ και μία σειρά από κάμερες, ενώ ή πιο συμβατική και πιο off-road με το κανονικό παρμπρίζ, ξεχωρίζει για τους προβολείς στην οροφή του αυτοκινήτου.


Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T MPEG-4

Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T MPEG-4. Σύμφωνα με την Digea, μέσα στο 2010 το 60% του πληθυσμού της χώρας μας θα έχει πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Για να κάνουμε λήψη των ψηφιακών τηλεοπτικών καναλιών θα χρειαστούμε ένα εξωτερικό δέκτη...
...MPEG-4 ή μια τηλεόραση με τον δέκτη ενσωματωμένο. Στην περίπτωση του εξωτερικού δέκτη που θα είναι και η πιο συχνή, ετοιμάσαμε έναν οδηγό βήμα-βήμα για την εγκατάσταση.

Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης
Βήμα 1: Συνδέουμε το καλώδιο της κεραίας στην είσοδος κεραίας του ψηφιακού δέκτη/ αποκωδικοποιητή.
Βήμα 2: Συνδέουμε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση με καλώδιο:
Scart, HDMI, Component ή Composite (εξαρτάται τις εξόδους που έχει ο κάθε δέκτης και τις εισόδους που έχει η τηλεόραση).
Βήμα 3: Βάζουμε τον ψηφιακού δέκτη/ αποκωδικοποιητή στην πρίζα.
Βήμα 4: Ανοίγουμε την τηλεόραση και τον ψηφιακού δέκτη/ αποκωδικοποιητή.
Βήμα 5: Ακολουθούμε τα βήματα του προγράμματος αυτόματης εύρεσης και εγκατάστασης καναλιών, είναι τα ίδια με το να βρίσκεις κανάλια σε μια απλή τηλεόραση.

Μία και κυριολεκτικά μοναδική Ferrari P540 Superfast Aperta.

2009-12-29
By ministry of men staff

ferrari aperta

Αν νομίζετε ότι η Ferrari κατασκευάζει μόνο μοντέλα “ευρείας” κυκλοφορίας είστε γαλασμένοι. Γιατί από καιτό σε καιρό, όλο και κάποιος ξεχωριστός πελάτης θα βρεθεί για να δοκιμάσει ένα πιάτο που δεν είναι στο μενού. Οπως ο Σουλτάνος του Μπρουνέι ας πούμε. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο-άντε από τους πλουσιότερους-έχει αγοράσει μέχρι τώρα ουκ ολίγες Ferrari ειδκά κατασκευασμένες για εκείνον.

Ενας άλλος είναι ο Edward Walson, του οποίου ο πατέρας εφεύρε τη καλωδιακή τηλεόραση. Ο κύριος αυτός λοιπόν ήταν ξετρελαμένος με μια Ferrari που είχε κατασκευαστεί το 1968 για τη ταινία του Fellini, Toby Dammit. Ζήτησε λοιπόν από το Special Projects Unit της Ferrari να του φτιάξουν ένα μοναδικό αυτοκίνητο με βάση τη 599 GTB Fiorano. Και φυσικά του έφτιαξαν. Μετά από 14 μήνες και με άγνωστο κόστος-τι μας νοιάζει άλλωστε,εμείς θα τη πληρώσουμε- my men, σας παρουσιάζουμε τη Ferrari P540 Superfast Aperta του κυρίου Walson.

Mama mia…

090074car

Πληκτρολογώντας με τη σκέψη


Πληκτρολογώντας με τη σκέψη. Επιστήμονες αποκάλυψαν πως, εστιαζόμενοι σε εικόνες και γράμματα, οι άνθρωποι με τοποθετημένα ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό τους, μπορούν να πληκτρολογήσουν μόνο με τη σκέψη τους. Τα ευρήματα αυτά αποτελούν ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στις εγκεφαλικές...
...διεπιφάνειες, που ίσως κάποια μέρα να βοηθούν τους ανθρώπους στην επικοινωνία μόνο με τη σκέψη. Οι ερευνητές προσφάτως σκανάρισαν εγκεφάλους, με σκοπό να δουν αριθμούς και ίσως να καταγράψουν βίντεο από το εσωτερικό τους.

Οι νευροεπιστήμονες παρακολούθησαν δύο ασθενείς με επιληψία, με τη χρήση ηλεκτροδίων, που είχαν τοποθετηθεί απευθείας στην επιφάνεια των εγκεφάλων τους, θέλοντας να καταγράψουν την ηλεκτρική δραστηριότητα που προκαλούνταν από τη διέγερση των νευρώνων. Αυτού του είδους το εγχείρημα απαιτεί κρανιοτομή, δηλαδή μία χειρουργική τομή στο κρανίο.

Πως δουλεύει

Ο επικεφαλής ερευνητής Jerry Shih, νευρολόγος στην Κλινική Mayo, στο Τζάκσονβιλ, ήθελε να ελέγξει το κατά πόσο καλά λειτουργούσε η καινούργια εγκεφαλική διεπιφάνειά του στους συγκεκριμένους ασθενείς. Ο ίδιος είχε διευκρινίσει πως η διεπιφάνεια αυτή θα λειτουργούσε καλύτερα εάν τα ηλεκτρόδια τοποθετούνταν απευθείας στον εγκέφαλο αντί για το κρανίο, όπως γίνεται στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα.

Οι περισσότερες μελέτες γύρω από την εγκεφαλική αλληλεπίδραση έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα.

«Το σκαλπ και το κρανίο διαχέουν και παραμορφώνουν το σήμα. Είναι θα λέγαμε κάτι αντίστοιχο της ατμόσφαιρας της Γης, που αλλοιώνει το φως των αστεριών,» δήλωσε ο Shih. «Αυτός είναι και ο λόγος που αργεί σημαντικά η ανάπτυξη τέτοιου είδους εγκεφαλικών επιφανειών.»

Οι ασθενείς κάθισαν μπροστά σε μία οθόνη, που εμφάνιζε έναν τετραγωνισμένο πίνακα 6x6, και έδειχνε ένα γράμμα μέσα σε κάθε τετραγωνάκι. Κάθε φορά που αναβόσβηνε ένα συγκεκριμένο γράμμα και ο ασθενής εστιαζόταν σε αυτό, τα ηλεκτρόδια μετέδιδαν την απόκριση του εγκεφάλου σε έναν υπολογιστή. Στη συνέχεια, οι ασθενείς έπρεπε να εστιάσουν σε συγκεκριμένα γράμματα, ενώ ο υπολογιστής συνέχιζε να καταγράφει.

Μετά τη ρύθμιση του συστήματος, βάσει των ειδικών εγκεφαλικών κυμάτων του καθενός ασθενούς, όταν εστιαζόταν σε ένα γράμμα, το γράμμα εμφανιζόταν στην οθόνη.

«Μπορούσαμε να προβλέπουμε συνέχεια τα ζητούμενα γράμματα, με σχεδόν 100% ακρίβεια, πρόσθεσε ο Shih. «Αν και μοιάζει με την τεχνική του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, που χρησιμοποίησαν άλλοι ερευνητές, η προσέγγιση αυτή είναι πιο επικεντρωμένη σε ένα σημείο και μπορεί να προσφέρει ενδεχομένως στο μέλλον ταχύτερη επικοινωνία. Στόχος μας είναι να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιούμε συνεχώς και με αποτελεσματικότητα τα εγκεφαλικά κύματα ενός ασθενούς, για την επίτευξη συγκεκριμένων λειτουργιών.»

Πως χρησιμοποιείται

Μόλις τελειοποιηθεί η τεχνική, θα χρειαστεί οι ασθενείς να υποβληθούν σε κρανιοτομή, αν και δεν είναι βέβαιο ακόμα πόσα ηλεκτρόδια θα πρέπει να εμφυτευτούν. Οι υπολογιστές θα πρέπει να ρυθμιστούν και αυτοί με τη σειρά τους βάσει των εγκεφαλικών κυμάτων του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, ώστε να μπορεί να εκτελεί συγκεκριμένες ενέργειες, όπως, για παράδειγμα, να κινεί ένα προσθετικό χέρι.

«Πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ επωφελούνται από βοηθητικές συσκευές, που ελέγχονται από μία ηλεκτρονική εγκεφαλική διεπιφάνεια,» υπογράμμισε ο Shih. «Η μελέτη αυτή αποτελεί ένα πολύ μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αποτελεί και μία σαφή πρόοδο προς τη χρήση εγκεφαλικών κυμάτων για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών.»

Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν υπολογιστές για να μεταφράζουν τα εγκεφαλικά τους κύματα, «αλλά αυτές οι συσκευές γίνονται ολοένα και πιο μικροσκοπικές, και ενδεχομένως στο μέλλον να μπορούν να εμφυτευθούν και αυτές,» πρόσθεσε ο ίδιος. «Ήδη έχουμε προχωρήσει αρκετά και αυτό μας δίνει κουράγιο.»


http://news.pathfinder.gr

Το ισχυρότερο DNA στον κόσμο


Ίσως πρέπει να εκτιμήσετε κάπως περισσότερο το πραγματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίσατε στη γωνία του σαλονιού σας, καθώς έχει επτά φορές περισσότερο γενετικό υλικό (DNA) από το ανθρώπινο και πιθανότατα είναι το είδος με το μεγαλύτερο DNA στον κόσμο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι, προς το παρόν, δεν γνωρίζουν γιατί αυτό συμβαίνει.

Τώρα, για πρώτη φορά, Σουηδοί ερευνητές από τα πανεπιστήμια Γεωργικών Επιστημών και Ουμέα, το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, μαζί με συναδέλφους τους από τον Καναδά, την Ιταλία και το Βέλγιο, πρόκειται να "χαρτογραφήσουν" το γονιδίωμα του έλατου για να ρίξουν φως στα μυστικά του. Η χρονοβόρα εργασία αναμένεται να διαρκέσει τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Τα κωνοφόρα δέντρα (όπως τα έλατα και τα πεύκα) έχουν επικρατήσει σε μεγάλα τμήματα του πλανήτη εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ενώ κατάφεραν να επιζήσουν ακόμα και από τις κατακλυσμικές γεωλογικές καταστροφές, όπως αυτή προ 250 εκατ. ετών, η οποία άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των δεινοσαύρων. Και όταν, πριν 65 εκατ. χρόνια, η πιθανότατη πρόσκρουση ενός μεγάλου μετεωρίτη εξαφάνισε τους δεινόσαυρους (και όχι μόνο), τα κωνοφόρα πάλι επέζησαν.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας των ελάτων και των άλλων κωνοφόρων, όλο μαζί το βάρος των κατοίκων της Γης είναι λιγότερο από το βάρος των κωνοφόρων σε μια επαρχία στην κεντρική Σουηδία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πριν περίπου 300 εκατ. χρόνια, τα κωνοφόρα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά πετυχημένο και ανθεκτικό γενετικό κώδικα, γι' αυτό είναι σημαντικό οι ερευνητές να "ξεκλειδώσουν" το μυστικά της επιτυχίας τους, "διαβάζοντας" τα γονίδιά τους. Όλα τα κωνοφόρα έχουν 12 χρωμοσώματα (έναντι 46 των ανθρώπων), όμως είναι υπερβολικά μεγάλα: ένα κύτταρο ενός ελάτου ή πεύκου έχει επτά φορές περισσότερο DNA σε σχέση με ένα ανθρώπινο κύτταρο. Δεν είναι ακόμα γνωστό γιατί τα κωνοφόρα έχουν τόσο πολύ DNA και κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι όντως έχουν και πολύ περισσότερα γονίδια από τον άνθρωπο ή απλώς τα γονίδιά τους είναι πιο "απλωμένα" μέσα στο DNA.

Μέχρι τώρα το τεράστιο μέγεθος του DNA των κωνοφόρων είχε αποθαρρύνει τους επιστήμονες από το να "χαρτογραφήσουν" το γονιδίωμά τους, αλλά τώρα -χάρη στις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία αποκρυπτογράφησης της γενετικής αλληλουχίας- οι σουηδοί επιστήμονες, υπό τον καθηγητή Παρ Ίνγκβαρσον, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το έργο, με δεδομένο ότι το έλατο αποτελεί το πιο σημαντικό φυτό για τη Σουηδία από οικονομική και οικολογική πλευρά. Τα έλατα κυριαρχούν στα δάση της νότιας και κεντρικής Σουηδίας και συνιστούν την πιο σημαντική εξαγωγική πρώτη ύλη για τη σουηδική δασική βιομηχανία.

Οι φόβοι ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς, άρα να προξενήσει ανεπανόρθωτη ζημιά και στα πολύτιμα έλατα, αποτελεί βασικό κίνητρο για τη Σουηδία, ώστε να "διαβάσει" τα γονίδια του έλατου (το οποίο θα είναι το πρώτο κωνοφόρο στον κόσμο που θα "χαρτογραφηθεί" το γονιδίωμά του). Μεταξύ άλλων, ελπίζεται ότι η "ανάγνωση" των γονιδίων του ελάτου θα βοηθήσουν, ώστε να μελετηθούν (και πιθανώς να τροποποιηθούν στο μέλλον, αν χρειαστεί) οι ικανότητες αντίστασης του φυτού στην παγωνιά και τις ασθένειες.

Πιο οικολογικό το αληθινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Εξάλλου, για μια ακόμη εορταστική περίοδο, αρκετοί επιστήμονες διεθνώς έρχονται να επισημάνουν ότι το κόψιμο και το στόλισμα ενός πραγματικού ελάτου για τα Χριστούγεννα είναι τελικά πιο "πράσινη" επιλογή σε σχέση με την κατασκευή και αγορά ενός τεχνητού δέντρου - αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν.

Λόγω της αγάπης για το δάσος και των φόβων για την αποψίλωσή του εξαιτίας τόσων αιτιών (πυρκαγιές, οικοδόμηση, καλλιέργειες, κτηνοτροφία κ.α.), πολλοί καταναλωτές, ειδικά οι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα του περιβάλλοντος, ανησυχούν ότι αν αγοράσουν αληθινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα επιδεινώσουν το πρόβλημα. Όμως, τα περισσότερα δέντρα που πουλιούνται αυτές τις μέρες, δεν προέρχονται από τα άγρια δάση, αλλά από ειδικές δασικές φάρμες όπου τα δέντρα προορίζονται ακριβώς για κοπή. Μετά την κοπή, τα δέντρα αυτά ξαναφυτεύονται.

Από την άλλη, τα πλαστικά δέντρα μπορεί να είναι πιο βολικά, αλλά κατασκευάζονται από εργοστάσια που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, έτσι τόσο η παραγωγή τους όσο και η μεταφορά τους σε μακρινές αποστάσεις (τα τεχνητά δέντρα εξάγονται κυρίως από την Κίνα σε όλο τον κόσμο) απελευθερώνουν "αέρια του θερμοκηπίου" και επιδεινώνουν την κλιματική αλλαγή. Εξάλλου, η πρώτη ύλη τους (πλαστικό κ.α.) δεν είναι βιοδιασπώμενη, όπως ένα χρησιμοποιημένο αληθινό δέντρο που γρήγορα ανακυκλώνεται.

Όσοι, πάλι, προσπαθούν να αποφύγουν το δίλημμα "πραγματικό ή ψεύτικο Χριστουγεννιάτικο δέντρο", αγοράζοντας καραβάκι, μάλλον μεταθέτουν το πρόβλημα, επειδή το καραβάκι είναι είτε ξύλινο (άρα από κομμένα δέντρα), είτε πλαστικό.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η Julianne Moore, νέα Brand Ambassador των Bulgari.

julianne-moore-bulgari

Η Julianne Moore είναι η νέα πρέσβειρα των κοσμημάτων και ρολογιών Bulgari και οι πρώτες της διαφημίσεις αναμένονται το Φεβρουάριο του 2010. Η πρώτη από αυτές, θα είναι η καμπάνια με τον τίτλο “Eccentric Charisma”, στην οποία η Moore ποζάρει γυμνή για να διαφημίσει μεταξύ άλλων και τη σειρά Bulgari Serpenti. Η φωτογράφηση έγινε από τους Mert Alas και Marcus Piggot στο Beverly Hills και μόνο ένα μικρό teaser δημοσιοποιήθηκε.

Τα 20 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο κρεβάτι
1.
Τελειώνεις στο ά(να)ψε σβήσε. Πάρτο χαμπάρι. Δεν είσαι πυροσβέστης. Είσαι πυροτεχνουργός

2. Δεν έχεις μάθει να ρεγουλάρεις την απόδοσή σου. Οι ποδοσφαιριστές τρέχουν μεν χιλιόμετρα, αλλά έχουν αλλαγές. Πώς θα σου φαινόταν να γυαλίζεις τον πάγκο;

3. Δε γνωρίζεις τον τρόπο ανοίγματος και χρήσης ενός προφυλακτικού. Τη μπίρα, όμως, την ανοίγεις με τα δόντια..

4. Καθ' όλη τη διάρκεια του σεξ, κλείνεις τα μάτια και παίρνεις το ύφος «Πες μου αν έχω μαρούλι στα δόντια»

5. Καυχιέσαι για το στύλο διαρκείας σου, ενώ γράφεις τιμωρία 100 φορές «Δε θα ξαναμιλήσω την ώρα του μαθήματος»

6. Αναπαράγεις τους ήχους και τα λόγια της κατά τη διάρκεια του σεξ. Πόσο ελκυστικό πιστεύεις ότι είναι να παριστάνεις τη γατούλα?

7. Δε δέχεσαι οδηγίες. Μέχρι να βρεις το “G”ps, άκουσέ την. Από πότε το «άουτς» σημαίνει «ναι, μωρό μου, σκίσε με»?

8. Δεν αλλάζεις ρόλους. Σεξ είναι, θέλει ποικιλία και εναλλαγή. Όταν πάς για ούζα πόσους μεζέδες παραγγέλνεις;

9. Σταματάς το άθλημα στη μέση, για να σηκώσεις κινητό, να ανοίξεις πόρτα, να στείλεις mail. Όταν βλέπεις Champions League, γιατί δεν το κάνεις;

10. Δεν κουβαλάς προφυλακτικό. Ή κουβαλάς προφυλακτικά, αλοιφές, αλυσίδες, χειροπέδες και δονητές. Ειδικά την πρώτη φορά

11. Θεωρείς την ελαστικότητα της γλώσσας της, παρόμοια με αυτή του βατράχου. Και το ρουφάς το σκοινί..

12. Δεν έχεις καλή οδηγική συμπεριφορά. Ξεχνάς πως το σεξ είναι η μόνη περίπτωση κατά την οποία, όταν γλιστράει, ΔΕΝ πρέπει να φοράς αλυσίδες

13. Διαλαλείς ότι θα «καρφώσεις», ενώ στην ουσία πας να «κολλήσεις» με blue tack

14. Δεν φροντίζεις δάχτυλα και νύχια. Όπως ίσως ξέρεις, το χέρι πέρα απ’ την παλάμη, έχει κι άλλα χρήσιμα μέρη

15. Λες ατάκες των αγαπημένων σου πορνοστάρ. Πρώτον δεν είσαι ο εαυτός σου και δεύτερον δεν πληρώνεσαι για να το κάνεις

16. Σκουπίζεσαι επιδεικτικά και με ύφος αηδίας πάνω στο σώμα της. Όταν χουφτώνεις είναι καλά, ε;

17. Επιμένεις να παραβιάσεις την «κερκόπορτα», ενώ έχεις φάει τρία άκυρα. Τι δε καταλαβαίνεις?

18. Νομίζεις ότι τα υπολείμματα χαρτιού τουαλέτας είναι σαν το ψεύτικο χιόνι των Χριστουγέννων, διακοσμητικό και οπτικά ευχάριστο

19. Την εξαναγκάζεις να κοιμηθεί στη βρεγμένη πλευρά του κρεβατιού. Αν «σε 10 λεπτάκια θα στεγνώσει», κοιμήσου εσύ

20. Απλώνεσαι στο διπλό κρεβάτι και της κάνεις τη κλασσική ερώτηση: “Τι πιάνει μια γυναίκα μετά το σεξ;”. Απαντάς με μπλαζέ ύφος «χώρο» και γελάς .www.men24.gr
okokoras
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory