Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Amazing Amie!!!

thenewsbus

Ένα νέο πρότυπο απλουστεύει τις συνδέσεις των gadgets

e-ink-gadgets-3Από τα μέσα του 2010 ένα νέο πρότυπο ασύρματης δικτύωσης αναμένεται να κάνει απλούστερη τη σύνδεση των φορητών συσκευών μεταξύ τους και να διευκολύνει περαιτέρω τους χρήστες τους. Πρόκειται για το πρωτόκολλο Wi-Fi direct, που θα επιτρέπει στις ασύρματες συσκευές να συνδέονται μεταξύ τους χωρίς τη διαμεσολάβηση router. Σύμφωνα με τον οργανισμό Wi-Fi Alliance (που είναι υπεύθυνος για την πιστοποίηση των προϊόντων ασύρματης δικτύωσης και στον οποίο συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες, η νέα τεχνολογία θα εξασφαλίζει την ίδια ταχύτητα και εύρος με το παραδοσιακό Wi-Fi. Με το νέο πρότυπο, συσκευές με δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, οι κάμερες, οι εκτυπωτές, ακόμη και οι τηλεοράσεις, θα μπορούν αυτόματα να συνδέονται μεταξύ τους ανά δύο ή περισσότερες, ακόμη και σε απόσταση 90 μέτρων. Το Wi-Fi Direct θεωρείται το μέλλον της σύνδεσης μεταξύ των διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς θα κάνει ευκολότερη και απλούστερη την ανίχνευση, εγκατάσταση και διαχείριση των συνδέσεων -ως εκ τούτου ενδέχεται να υπερκεράσει το Bluetooth.
scietech

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

oikolktirΟι μεγάλες κλιματικές αλλαγές είναι προ των πυλών και οι αιτίες που τις προκαλούν πολλές, με κυριότερη εκείνη της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μάλιστα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), αναφέρεται πως - σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ - το 40% των ατμοσφαιρικών ρύπων προέρχονται από κακά μονωμένα σπίτια αλλά και από τη θέρμανση με πετρέλαιο. Κι ενώ, όπως επισημαίνεται, οι πολιτικοί έδειξαν, πρόσφατα στην Κοπεγχάγη, πως δεν είναι ακόμη σε θέση να παρουσιάσουν πειστικές λύσεις για το σημαντικό αυτό ζήτημα, οι κοινωνίες των πολιτών θέτουν ήδη το ερώτημα: πώς πρέπει να είναι τα σπίτια του μέλλοντος, ώστε να μπορούν να χαρακτηριστούν φιλικά προς το περιβάλλον; Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα, μία πρόταση «πράσινης αρχιτεκτονικής» έρχεται από την Ισπανία. Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό θεωρείται ο αρχιτέκτονας Ενρίκ Ρουίς Χέλι, ο οποίος μαζί με τον οικονομολόγο Τζέρεμι Ρίφκιν, προπαγανδίζουν ήδη ένα είδος «πράσινου συμβολαίου», το οποίο - όπως υποστηρίζουν - πρέπει να ισχύσει ανάμεσα σε αρχιτέκτονες, πολεοδόμους και πολίτες.

Έμφαση σε ειδικές καινοτομίες

«Προς το παρόν η γεωπολιτική καθορίζει το σύστημα», είπε πρόσφατα ο Ενρίκ Ρουίς Χέλι, μιλώντας στο πολιτιστικό κέντρο Σάντα Μόνικα της Βαρκελώνης και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να περάσουμε στην πολιτική της γεώσφαιρας. Δεν πρόκειται πλέον για σχέσεις μεταξύ κρατών. Προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, είναι παγκόσμια. Οι τυφώνες δεν γνωρίζουν σύνορα. Στο σύστημα αυτό πρέπει να συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα και αυτονομία. Και η μεγαλύτερη ανεξαρτησία είναι η ενεργειακή». Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Ρουίς Χέλι ζητά - στο μανιφέστο που συνέταξαν με τον οικονομολόγο Τζέρεμι Ρίφκιν και συναδέλφους τους από την Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική - μία «πράσινη επανάσταση στην αρχιτεκτονική». Θεωρεί, μάλιστα, πως δική του αποστολή δεν είναι η κατασκευή μονοκατοικιών με μηδενική κατανάλωση ενέργειας, αλλά το να υποδεικνύει το μέλλον. Οι κατασκευές του είναι δείγματα συνδυασμού υψηλής τεχνολογίας, ντιζάιν και προστασίας φυσικών πόρων. «Δεν πρόκειται μόνο για φιλοσοφικές - είπε χαρακτηριστικά - αλλά και για τεχνολογικές καινοτομίες. Όπως για παράδειγμα η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, που ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας μπορεί να εκπέμπει φως σε διάφορα χρώματα. Το νέο στο a new green deal είναι ότι προωθεί αυτή την κουλτούρα των καινοτομιών, για πατέντες των οποίων η προτεραιότητα δεν είναι η προστασία τους αλλά το να τις μοιραστούν με άλλους».

Διαδραστική αρχιτεκτονική

Ένα απτό δείγμα της σύλληψής του αυτής είναι το τεχνολογικό κέντρο MediaTic στη Βαρκελώνη. Η πρόσοψή του κοστίζει 27 εκατομμύρια ευρώ και είναι ένα είδος μωσαϊκού από τρίγωνα μαξιλάρια καλυμμένα με την πλαστική ύλη EFTE. Είναι γεμάτα με άζωτο και ανάλογα με την ακτινοβολία του ήλιου διαστέλλονται ή συστέλλονται, ρυθμίζοντας έτσι τη σωστή θερμοκρασία στο σωστό χρόνο, δίνοντας ταυτόχρονα στο κτίριο και ένα ανεπανάληπτο προφίλ. Είναι αυτό που ο Καταλανός αρχιτέκτονας χαρακτήρισε, μιλώντας στη «ΝΒ», ως αισθητική του 21ου αιώνα. «Αν είναι η ενέργεια που γράφει το σενάριο για ένα κτίριο», πρόσθεσε ο Ρουίς Χέλι, «τότε έχουμε μια αρχιτεκτονική περφόρμανς, ζωντανή, υβριδική, μια διαδραστική αρχιτεκτονική, η οποία είναι ικανή να μεταλλάσσεται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κι όμως υπάρχει...

Πάντα ήμουν φανατικός οπαδός των απόκρυφων, των κρυμμένων μυστικών, του Έριχ φον Ντένικεν, της χαμένης Ατλαντίδας, των μυστηρίων των Πυραμίδων, του Τριγώνου των Βερμούδων.
Πάντα μου πίστευα στην ύπαρξη του τέρατος του Λοχ Νες, του Bigfoot, των Γιέτι, των UFOs, παραλίγο να πέσω και στα σκληρά, στους Ελ, τους Ελοχίμ, τους Νεφελίμ. Αλλά αυτοί οι τελευταίοι δεν είχαν πια ενδιαφέρον, γιατί τους είχε ήδη ξεψαχνίσει άλλος κι έτσι μου έφυγε η εξερευνητική λαχτάρα και η περιέργεια του Ιντιάνα Τζόουνς.Όμως τώρα έρχεται ένα τσούρμο ξενέρωτων Εγγλέζων να γκρεμίσουν τα ιερά και τα όσια, να αμφισβητήσουν όλα όσα υπήρξαν για μένα ορόσημα στην ζωή μου. Διαβάζω στο in.gr:

" Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι δεν «βρήκαν στοιχεία» για την ύπαρξη του σημείου G.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.800 γυναίκες και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα που αφορά αυτό το θέμα.

Η επιστημονική ομάδα του King's College London αναφέρει ότι το σημείο G μπορεί να είναι «αποκύημα της φαντασίας» των γυναικών, το οποίο ενθαρρύνεται από περιοδικά και σεξολόγους. "


Όχι δεν θα τους περάσει, τόσα χρόνια μελέτης και εξερεύνησης δεν θα πάνε χαμένα, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι ανέραστοι κρυόκωλοι υπήκοοι της Α.Μ. δεν μπόρεσαν να το βρούνε. Αυτοί αμφιβάλλω αν μπορούν να βρουν το ...πτηνό τους όταν πάνε για να δώσουν δείγμα ούρων, γιατί δεν πιστεύω ότι το χρησιμοποιούνε για οτιδήποτε άλλο...

Εγώ θα το βροντοφωνάζω, G.I. Joe, G-Force, G-20, G-Orgasm, είναι παντού και πουθενά!!!
KENTPI

Opel mini


Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι χρειάζεται ένα μικρό αυτοκίνητο για να αντιμετωπίσει στα ίσια το σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας. Αυτός αποτελείται από μοντέλα όπως το Ka της Ford, τα Aygo, C1, και 107 των Toyota, Citroen και Peugeot αντίστοιχα, ενώ πρέπει να περιμένουμε και το Up της VW. Ο νέος CEO της Opel Nick Reilly σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Κατά την άποψη μου, αυτό που χρειάζεται η Opel αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα στην κατηγορία μίνι. Αυτό θα αποτελέσει και την προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή» ενώ ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι είναι περισσότεροι οι αγοραστές που προτιμούν τα μικρά μοντέλα πλέον από ότι στο παρελθόν. Τα σχόλια βέβαια είναι πρόωρα και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε αν το αυτοκίνητο θα είναι και υβριδικό ή ηλεκτρικό πότε θα βγει στην παραγωγή και τέλος αν θα έχει συγγένεια με το νέο Chevrolet Spark και σε ποιο βαθμό.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΔΟΥΛΙΕΣ

lndroverslgh_482x449Μάλλον θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τον αι Βασίλη με παραδοσιακά έλκηθρα και τον αγαπημένο του Ρούντολφ, το μικρό γλυκό ελαφάκι που μαζί με τα υπόλοιπα, έσερναν στον ουρανό όλο το βάρος με τα παιχνίδια. Η LAND ROVER σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Άγιο Βασίλη να κάνει γρήγορα και άνετα την εργασία του, του ετοίμασε ένα σούπερ φουτουριστικό όχημα, κατάλληλο για κάθε δυσκολία που θα μπορούσε να του προκύψει στην μοιρασιά των δώρων, το souped-up. Το μόνο που δεν μας είπε ακόμα η ROVER είναι το πόσο καίει στα 100 χιλ. ανά ώρα στον αέρα.

Τα δημητριακά είναι πολύ παλαιότερα από ό,τι νόμιζαν οι επιστήμονες

Το ξεκίνημα της μέρας με ένα μπολ δημητριακών είναι τελικά πολύ παλαιότερη ανθρώπινη συνήθεια, από ό,τι θεωρούσαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, έχοντας παρελθόν άνω των 100.000 ετών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Τζούλιο Μερκάντερ του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δείχνει ότι η κατανάλωση άγριων δημητριακών από τους προϊστορικούς κυνηγούς και συλλέκτες είναι πολύ πιο αρχαία σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Οι καναδοί ερευνητές βρήκαν τα αρχαιότερα δείγματα ευρείας κατανάλωσης δημητριακών και ριζών σε ένα βαθύ ασβεστολιθικό σπήλαιο, κοντά στη λίμνη Νιάσα, στα υψίπεδα της βόρειας Μοζαμβίκης στην Αφρική. Στην περιοχή αυτή ανακαλύφθηκαν δεκάδες λίθινα εργαλεία, οστά ζώων και υπολείμματα φυτικών τροφών που χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 105.000 χρόνια.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως χιλιάδες κόκκους άμυλου πάνω σε λίθινα εργαλεία αλέσματος και απόξεσης, που δείχνουν ότι οι πρόγονοί μας έφερναν στο σπήλαιο και κατεργάζονταν άγριο σόργο (τον πρόγονο του βασικού δημητριακού που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στην Αφρική).

Αυτό, κατά τον Μερκάντερ, συνέβαινε κατά τη Μέση Λίθινη Εποχή, όταν, όπως μέχρι τώρα πιστευόταν, υποτίθεται ότι οι άνθρωποι βασικά ζούσαν με συλλογή ριζών, φρούτων και καρπών. Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι μέχρι την ύστερη Πλειστόκαινο εποχή, που τελείωσε πριν περίπου 12.000 χρόνια, οι άνθρωποι αγνοούσαν τα δημητριακά ή τα απέφευγαν, επειδή δεν μπορούσαν να τα κατεργαστούν για να τα φάνε.

Η ανακάλυψη ότι η διατροφή των ανθρώπων εκείνων περιείχε και δημητριακά (το 90% περίπου των κόκκων που ανακαλύφθηκαν στο σπήλαιο της Μοζαμβίκης, προέρχονταν από σόργο), θεωρείται σημαντικό βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη, λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας και της μαγειρικής γνώσης που απαιτούνται για να μετατραπούν οι κόκκοι των δημητριακών σε εδώδιμες τροφές.
enimerwsi-gr

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ

spaniesΑνακαλύφθηκαν μετά από σχεδόν ένα αιώνα φωτογραφίες του πρώτου ανθρώπου που αποβιβάστηκε στο Ελις Αϊλαντ, ανάμεσα στο Μανχάταν και το άγαλμα της Ελευθερίας, από όπου πέρασαν εκατομμύρια μετανάστες στις ΗΠΑ, γράφει η εφημερίδα New York Times. Πρόκειται για φωτογραφίες της Αννι Μουρ, μιας 15χρονης Ιρλανδέζας που έφτασε στο νησί την 1η Ιανουαρίου 1892, πρώτη από περίπου 12 εκατομμύρια μετανάστες που πέρασαν από το κέντρο αυτό ως το 1954. Αγάλματα της Μουρ, συμβόλου των μεταναστών που έφτασαν στην Αμερική αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, βρίσκονται στην Ιρλανδία και τη Νέα Υόρκη. Όμως οι απόγονοί δεν είχαν μέχρι πρόσφατα καμιά φωτογραφία της γυναίκας αυτής που έγινε μύθος. Η Μουρ πέθανε το 1924 στο Μανχάταν αφού απέκτησε τουλάχιστον 11 παιδιά με τον Γερμανό σύζυγό της, σύμφωνα με τους New York Times.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tata Nano: Το ποιο φθηνό αυτοκίνητο έρχεται και στην Ευρώπη σε super τιμή!!!


To ινδικό μοντέλο έγινε παγκοσμίως γνωστό για την ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή του, που στην Ινδία δεν ξεπερνά τα 1.500€. Για να μπορέσει όμως να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη από το 2011 θα πρέπει να πραγματοποιήσει μερικές αλλαγές. Οι διαφοροποιήσεις στο ευρωπαϊκό Tata Nano ξεκινούν από το αμάξωμα, με το μήκος του να αυξάνεται στα 3300mm. Παράλληλα, υπάρχουν αλλαγές στον εξωτερικό τομέα με νέους προφυλακτήρες, ζάντες 14 ιντσών αλλά και ισχυρότερα φώτα. Σημαντικές θα είναι οι επεμβάσεις στο ευρωπαϊκό Tata Nano και στο μηχανολογικό τομέα. Ο κινητήρας του θα είναι 3κύλινδρος με την ιπποδύναμή του να αγγίζει τους 60ps. Επιπλέον, το κιβώτιο, που στην Ινδία είναι 4τάχυτο, θα αντικατασταθεί με ένα 5τάχυτο προκειμένου να περιορισθούν κατανάλωση, ρύποι και επίπεδα θορύβου. Τέλος, θα ενισχυθεί ο τομέας της ασφάλειας με αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ατσάλι, ABS, Traction Control, υδραυλικό τιμόνι και 2 αερόσακους. Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις αναμένεται να αυξήσουν την τιμή του Tata Nano, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κυμαίνεται κοντά στα 5.000€.
tv-greek
αναδημοσίευση από poulitaria

ΟΙ ''ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ'' ΤΗΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!

Ν.Ιωνία, μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκων, δεν είναι μόνο αυτή που δείχνει. Αν κανείς ψάξει προσεχτικά το κάθε μικρό στενό της σίγουρα θα ανακαλύψει έστω και αμυδρά στοιχεία της μακρόχρονης ιστορίας της. Στοιχεία που αν συγκεντρωθούν φέρνουν στην επιφάνεια μικρές αλλά και μεγάλες όπως και διαδοχικές αλλαγές, καθώς και μια ιστορία που αρχίζει ως εξής:

Ο πρώτος προσφυγικός συνοικισμός κτίστηκε στην περιοχή των «Ποδαράδων» δίπλα στον Ποδονίφτη (τον αρχαίο Περσό) και κοντά στις «Ποδάρες» του Αδριάνειου υδραγωγείου. Η περιοχή ανήκε στον Πανάγιο Τάφο και την κατοικούσαν μόνο λίγοι βοσκοί και καλλιεργητές του κτήματος. Η έκταση παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Κ. Προνοίας το 1923 για τη στέγαση προσφύγων από τη Μ. Ασία.

Γενέθλια ημέρα της Ν. Ιωνίας, ως πολιτείας, λογίζεται η Κυριακή 27 Ιουνίου του 1923. Δημιουργοί της, Μικρασιάτες πρόσφυγες που αναζητούσαν μια νέα εστία, μια ελπίδα, τη λησμονιά από τις κακουχίες, τον πόλεμο, την καταστροφή.

Μέρος του Αδριάνειου υδραγωγείου λοιπόν ήταν και οι '' ΠΟΔΑΡΑΔΕΣ'' .Αρχαιολογικός χώρος που στις μέρες όμως έχει αφεθεί στην τύχη του και όχι μόνο. Μέσα στο περιφραγμένο οικόπεδο μπορεί να κανείς να βρει από τα κλασικά σκουπίδια... μέχρι μηχανάκια πεταμένα...καρέκλες ...αλλά και δυο αυθαίρετα κτίσματα απόρων! Το ένα μάλιστα έχει και ρεύμα παράνομα αλλά και κεραία τηλεόρασης τοποθετημένη πάνω στην στήλη του Αδριάνειου αγωγού! Απίστευτο κι όμως ελληνικό...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ....Τελικά σ αυτή τη χώρα όλα τ'απιθανα μοιάζουν πιθανά...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!
ΠΗΓΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

O πιο καλός ο μαθητής

Ένας 73 χρονών αγρότης από την Ινδία, που έχει ορκιστεί να μην παντρευτεί αν δεν περάσει τις σχολικές του εξετάσεις, απέτυχε για 38η φορά! Ο Σίβ Χαράν Γιαντάβ δίνει εξετάσεις - που συνήθως δίνουν δεκαπεντάχρονα παιδιά – κάθε χρόνο από το 1969, δίχως επιτυχία. Αυτή τη χρονιά απέτυχε σε όλα τα μαθήματα εκτός από τα Σανσκριτικά.

Ο κύριος Γιαντάβ, που μένει μονάχος σε ένα μικρό χωριό, ήταν 30 ετών όταν αποφάσισε να αποκτήσει μια καλύτερη μόρφωση.

«Όταν περάσω, θέλω να παντρευτώ με μια γυναίκα κάτω των 30», είπε ο υπεραισιόδοξος μόνιμος μα8ητής

Το Αιγαίο ανήκει στις φάλαινές του


«Στην πρόσφατη ερευνητική αποστολή μας στο Αιγαίο, καταγράψαμε 27 διαφορετικές φάλαινες φυσητήρες! Ακόμα και ξένοι βιολόγοι και κινηματογραφιστές του ΒΒC που μας συνόδευαν ενθουσιάστηκαν. Έχουν γυρίσει όλα τα σημεία του πλανήτη,έλεγαν, αλλά ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν πως στα όρια της Ευρώπης θα έβλεπαν ένα τέτοιο μοναδικό θέαμα...». Επί τρεις μήνες, κάλυψαν απόσταση μεγαλύτερη των 2.000 ναυτικών μιλίων, στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου «Αρχιπέλαγος», βάλθηκαν να καταγράψουν τη συχνότητα εμφάνισης της φάλαινας φυσητήρας (Ρhyseter macrocephalus) στα ελληνικά νερά. Από κοινού με συναδέλφους τους από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, μελέτησαν, ώς και τα τέλη Νοεμβρίου, τη συμπεριφορά των σπάνιων αυτών θηλαστικών. «Σε συνέχεια προηγούμενων ερευνών μας, αυτήν τη φορά πιο οργανωμένα και συστηματικά, με τρία διαφορετικά σκάφη, επιχειρήσαμε να απεικονίσουμε τη μεταναστευτική κίνηση των φαλαινών. Στην πράξη, διαπιστώσαμε ότι όντως τους φθινοπωρινούς μήνες η εγχώρια παρουσία τους σε μια τόσο κλειστή θάλασσα είναι αυξημένη. Κινούνται διαρκώς πάνω στα μεγάλα ρήγματα, δηλαδή κυρίως ανάμεσα σε Χίο- Σάμο- Ικαρία, την ώρα που άλλες ομάδες τους ξεκινούν από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, στη Χαλκιδική, και καταλήγουν νοτιότερα. Παρατηρήσαμε, επίσης, πως μπορούν να μείνουν έως κι έναν μήνα στην ίδια περιοχή, ανάλογα με τα εξασφαλισμένα αποθέματα της τροφής τους- καλαμάρια έως και έντεκα κιλών το ένα κι άλλα ψάρια. Οι μητέρες, μάλιστα, δεν αποχωρίζονται με τίποτα τα μικρά τους, αντίθετα οι μεγάλοι αρσενικοί προτιμούν να πλέουν αυτόνομα...», λέει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής του «Αρχιπελάγους» κ. Θοδωρής Τσιμπίδης. «Η διεθνής βιβλιογραφία εμφανίζει τα ζώα αυτά να ζουν σε βάθη από 500-2.000 μέτρα. Εμείς, ωστόσο, τα συναντήσαμε ακόμα πιο έξω, να βουτούν συνεχώς στα 250 μέτρα, γεγονός πρωτοφανές!». Τετ α τετ μέσα και έξω από το νερόΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ μέσα κι έξω από το νερό, ειδικές φωτογραφικές μηχανές κι εξοπλισμό, οι ερευνητές ταυτοποίησαν ένα προς ένα τα τετ α τετ τους με τους φυσητήρες. Έφτασαν έως και τα δέκα μέτρα δίπλα τους, στις συνολικά 49 προσεγγίσεις τους. «Ο εντοπισμός τους ήταν πολύ δύσκολος: μιλάμε για μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, άρα έπρεπε να απλωθούμε ταυτόχρονα με τα σκάφη μας, ώστε να καταφέρουμε να τους απαθανατίσουμε. Επιπλέον, πρόκειται για είδος που βγαίνει μόλις για δέκα λεπτά κάθε φορά στην επιφάνεια, απαιτήθηκε έτσι συνδυαστική και συγκροτημένη προσπάθεια από μέρους μας. Ωστόσο, τα διαφορετικά σημάδια στο σώμα κάθε μιας φάλαινας, μας επέτρεψαν τη λεγόμενη ατομική φωτοταυτοποίησή τους. Παράλληλα, κάναμε και ακουστική καταγραφή τους: αποτυπώσαμε, δηλαδή, τα ηχητικά σήματα που εκπέμπουν, προκειμένου να επεξεργαστούμε τους ήχους επικοινωνίας τους και να καταλάβουμε περισσότερο τον τρόπο δράσης τους», περιγράφει η υδροβιολόγος κ. Αναστασία Μήλιου, συντονίστρια επιστημονικής έρευνας και δράσεων προστασίας στο «Αρχιπέλαγος». Η ίδια σπεύδει να καταρρίψει την κοινή αντίληψη που εμφανίζει τα τεράστια αυτά θηλαστικά ως δήθεν απειλή για τον άνθρωπο. «Σε καμία περίπτωση δεν του έχουν επιτεθεί. Απεναντίας, ο ανθρώπινος παράγοντας βάζει σε κίνδυνο τους πληθυσμούς τους. Από τη μια είναι η ρύπανση των ελληνικών θαλασσών, με τη συγκέντρωση τοξικών χημικών ουσιών στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Από την άλλη, είναι τα σόναρ του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, που αποδεικνύονται εξίσου καταστρεπτικά για τους φυσητήρες. Το ίδιο, τέλος, και τα μεγάλα πλοία στα οποία κατά καιρούς προσκρούουν, όποτε βγαίνουν έξω, για να ανασάνουν», εξηγεί. «Σε άλλες χώρες φροντίζουν για την προστασία ανάλογων κητωδών».
.molibixarti.

Το μειωμένο φως της ημέρας παράγοντας θλίψης

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί αντιδρούν στις περιβαλλοντικές μεταβολές με αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά. Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι αλλάζουν συμπεριφορά όταν λιγοστεύει το φως του ήλιου. Οι περισσότεροι τρώνε και κοιμούνται λίγο περισσότερο...
...κατά τη χειμερινή περίοδο και η διάθεσή τους πέφτει με τα σκοτεινά πρωινά και τις σύντομες ημέρες.

Για ορισμένους, όμως, τα συμπτώματα είναι αρκετά σοβαρά, σε σημείο που μπορούν να διαταράξουν τη ζωή τους και να προκαλέσουν κατάθλιψη. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να πάσχουν από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (ΕΔΕ).

Επιστημονικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μία αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής είναι η φωτοθεραπεία. Πρόκειται για την έκθεση του ασθενούς για λίγες ώρες σε έντονο φως.
.enimerwsi-gr.

Daisa Hubert!!!

ΤΑΡΑΝΔΟΣ ΑΠΟ...ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

tarandosΈνας πελώριος τάρανδος, που ξεχειλίζει…γλύκα έχει στηθεί εδώ και λίγες ημέρες στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Πρόκειται για έναν τάρανδο 4Χ4 (τέσσερα μέτρα ύψος και τέσσερα μήκος), ο κορμός του οποίου είναι φτιαγμένος από 6.000 κουραμπιέδες και τα κέρατά του από καρβαλιά, ένα νέο σχετικά προϊόν από καρπούς ελιάς βουτηγμένους στη σοκολάτα. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών και οι ζαχαροπλάστες της Νέας Καρβάλης ένωσαν δυνάμεις και … υλικά με το Βούλγαρο γλύπτη Ράντι Ράντοφ και τη Σχολή Μαγειρικής "Λα Μεζόν ντε Γκουρμέ" και δημιούργησαν τον πρωτότυπο αυτό τάρανδο, ακολουθώντας με συνέπεια την παράδοση, που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια (σ.σ. ο Σύλλογος και οι ζαχαροπλάστες είχαν φιλοτεχνήσει στο παρελθόν έναν πελώριο ελέφαντα, μια καμήλα και άλλα ζώα από κουραμπιέδες, στο πνεύμα πάντα των ημερών). Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, Γιάννης Θωμαΐδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στόχος κάθε χρόνο είναι- μεταξύ άλλων- η πρωτοτυπία, ενώ αν και δεν μας αποκάλυψε ακριβώς ποιο ζώο θα επιλεγεί του χρόνου για να μετατραπεί σε … γλυκό πειρασμό, μας είπε ότι θα έχει … κέρατα. Τον τάρανδο "σκέπασαν" με αρκετά κιλά ζάχαρης άχνης και πελώρια διάθεση για παιχνίδι και … αχνοπόλεμο, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης, ενώ στη σχετική εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης και Λεύκης με το παιδικό χορευτικό τμήμα του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόνο για γυναίκες

Κυρίες και Δεσποινίδες, διαβάστε ΠΟΛΥ προσεκτικά τα παρακάτω μέχρι το τέλος της σελίδας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες εν όψη του Μουντιάλ.

Φανταστείτε πως βρίσκεστε στον Καλογήρου ένα Σάββατο απόγευμα. Γίνεται ο χαμός και περιμένετε στην ουρά για να πληρώσετε.
Μία άλλη κυρία βρίσκεται στην αρχή της σειράς στο ταμείο και πληρώνει. Ανάμεσα σε εσάς και τη πρώτη κυρία (που πληρώνει) βρίσκεται μια τρίτη κυρία. Ακριβώς πίσω από το κεφάλι της ταμία βρίσκεται ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ζευγάρι παπούτσια που δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας μέχρι πρότινος.
Η ταμπέλα από πάνω του γράφει: "Τέλος Εποχής - 50%"… Παράλληλα με τον ενθουσιασμό σας με σφυγμούς εκστατικού χαρακτήρα, συνειδητοποιείτε πως η κυρία μπροστά σας κοιτάει ακριβώς τα ίδια παπούτσια που σας χάρισαν στιγμές ακαριαίας ηδονής.

Και οι δύο (εσείς και η εν λόγω κυρία) έχετε αφήσει τις τσάντες σας στις αντίστοιχες φίλες σας (γιατί shopping χωρίς την φίλη μας δεν είναι shopping) και έχετε πάνω σας μόνο τα λεφτά που χρειάζονται για τα ψώνια που κρατάτε.

Θα ήταν πραγματικά αγενές και ανήκουστο για μια σικ κοπέλα σαν και εσάς να μπείτε μπροστά από την κυρία χωρίς να έχετε την τσάντα με τα λεφτά μαζί σας (σας θυμίζουμε πως την κρατάει η φίλη σας) ενώ πάνω σας έχετε μόνο όσα λεφτά χρειάζονται για να αγοράσετε τα παπούτσια που κρατάτε.

Όμως για καλή σας τύχη διασταυρώνετε τα βλέμματά σας με τη φίλη σας η οποία καταλαβαίνει αμέσως την κατάσταση και ετοιμάζεται να σας πετάξει την τσάντα σας προκειμένου να έχετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε τα πεδιλάκια που μπανίσατε.

Αν σας την πετάξει και για να την πιάσετε θα πρέπει να προσπεράσετε την κυρία-ανταγωνιστή σας και άρα να αγοράσετε πρώτη τα παπούτσια θα ήταν σωστό και καθόλου αγενές.

Έτσι δεν είναι; Απεναντίας αν περνάγατε μπροστά της πριν η φίλη σας σας πετάξει την τσάντα (και φαινόταν εν τέλει ότι της φάγατε την σειρά εν ψυχρώ και με μόνο σκοπό να "αρπάξετε" τα παπούτσια από εκείνη) θα ήταν μεν σωστό αλλά πάρα πολύ αγενές (πράγμα που δεν σας αρμόζει).

Θυμηθείτε πως θα ήταν τελείως απρεπές να προσπεράσετε πριν σας πετάξουν την τσάντα σας!!! Ξανασκεφτείτε λίγο όλο αυτό το σκηνικό κυρίες και δεσποινίδες μου…

Λίγο ακόμα…

Μια μικρή προσπάθεια…

Ακριβώς! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Μόλις καταλάβατε τον κανόνα του OFF-SIDE!!!

κορυφαίο post από το savsidir.blogspot.com

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ


inka2Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το ΙΝΚΑ, Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, αίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών, για την ακύρωση της απόφασης περί διάθεσης σημάτων τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών έτους 2010, ως κανονιστικής διοικητικής πράξης και πάσης συναφούς πράξης.
Το ΙΝΚΑ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί Αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας (ΦΕΚ Α΄219) με την οποία καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται το ύψος των τελών κυκλοφορίας και επιβάλλονται περιβαλλοντικά τέλη και ειδικός φόρος για τους κατόχους αυτοκινήτων ιδιωτικής και Δημόσιας χρήσης, ως μέτρο, παράνομο - αντιφατικό - άδικο - αντισυνταγματικό - αντιοικονομικό, με την επιστροφή όσων πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων, μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης των δικαιούχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορυφαίο!!

Αυτό που φαίνεται καμιά φορά, δεν ειναι αυτό που είναι!! Μια μοναδική μεταμόρφωση... Δείτε το βίντεο!!Επίδομα Θανόντος συζύγου

sourta-ferta

No Sex


Ένας άντρας από την Κίνα σταμάτησε να κάνει έρωτα με την γυναίκα του εδώ κα 17 χρόνια επειδή θέλει να ζήσει 1000 χρόνια!Ο κύριος Chen Dong, από την πόλη Chongqing, άλλαξε τον τρόπο ζωής του όταν κάποιος συνάδελφος του είπε ότι θα ζήσει χίλια χρόνια εάν κόψει το σεξ και γίνει χορτοφάγος!

«Τον πίστεψε και από το 1989 τρώμε φαγητά χωρίς κρέας ενώ σταμάτησε να μένει στο ίδιο δωμάτιο με εμένα,» είπε η σύζυγος του Yu Hui. Ο 50-χρονος άντρας δηλώνει πως έχει ανακαλύψει το μυστικό για την αιώνια ζωή!

«Τα απλά γεύματα καθαρίζουν τον οργανισμό ενώ η απουσία από το σεξ μου διαφυλάσσει την ενέργεια μου,» είπε ο κύριος Chen Dong.

Ο 50-χρονος άντρας ζήτησε και πήρε διαζύγιο από την σύζυγο του με την αιτιολογία ότι θέλει να ζήσει μια ήρεμη ζωή αλλά το δικαστήριο τον διέταξε να πληρώσει μια αρκετά μεγάλη διατροφή.

Οι σπόροι ντομάτας βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Οι σπόροι της ντομάτας κρύβουν ένα σημαντικό μυστικό για την υγεία μας. Οπως ανακάλυψαν ερευνητές, οι συγκεκριμένοι σπόροι περιέχουν ένα υγρό που έχει αντιθρομβωτική δράση και μπορεί να βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία του...
...αίματος υποκαθιστώντας μάλιστα σκευάσματα που έχουν αντίστοιχη δράση, όπως είναι η ασπιρίνη. Το εν λόγω υγρό είναι άχρωμο και άοσμο, γεγονός που επιτρέπει την προσθήκη του σε διάφορα φαγητά, χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση τους. Ηδη, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι σπόροι της ντομάτας προστίθενται σε φυσικούς χυμούς, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και σε κάποιες τροφές. Τόσο το εκχύλισμα των σπόρων ντομάτας, όσο και η ασπιρίνη δρουν αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των αιμοπεταλίων, τα οποία τείνουν να κολλάνε μεταξύ τους εξαιτίας του στρες, του καπνίσματος και της χοληστερόλης.

Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν μικρές δόσεις ασπιρίνης καθημερινά για να ενισχύσουν το κυκλοφορικό τους σύστημα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως είναι η αιμορραγία στομάχου και η δημιουργία έλκους. Αντιθέτως, η χρήση σκευασμάτων που έχουν σαν βασικό συστατικό τους σπόρους ντομάτας, δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής ανεπιθύμητες ενέργειες. Ερευνες έδειξαν μάλιστα ότι η ομαλότερη κυκλοφορία του αίματος επιτυγχάνεται περίπου μέσα σε τρεις ώρες από τη λήψη του σκευάσματος, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 18 ώρες, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για καθημερινή χρήση.
.espressonews.

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας

Στο πιάτο μας βρίσκεται η ασπίδα του ανθρώπινου οργανισμού ενάντια στη νέα γρίπη, αλλά και στα κρυολογήματα που συχνά μας βασανίζουν. Σύμφωνα με τους γιατρούς, κάποιες τροφές αποτελούν δυναμωτικές ενέσεις για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σκόρδο: Διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Καθαρίζει το συκώτι που με τη σειρά του καθαρίζει το αίμα. Ετσι διεγείρεται η... παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.

Πιπερόριζα: Σταματά τον πυρετό και αποβάλλει τις τοξίνες. Επίσης ανακουφίζει τον οργανισμό από τις βλέννες. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως χωνευτικό.

Μέλι: Φυσικό αντιβιοτικό με αντισηπτικές ιδιότητες. Καταπολεμά τις μολύνσεις του ανοσοποιητικού καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Επιπλέον, μαλακώνει το λαιμό καλύτερα από ένα αντιβηχικό σιρόπι. Μερικές φορές βοηθά και σε αλλεργίες του αναπνευστικού.

Κόκκινο πιπέρι: Γενικότερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, ενώ συχνά βοηθά σε γαστροεντερικά προβλήματα. Είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.

Οξεόφιλα (acidophilus) και δισχιδή (bifidus) βακτηρίδια: Βρίσκονται σε συγκεκριμένα γαλακτοκομικά, όπως το γιαούρτι. Θεωρούνται φιλικά για τον οργανισμό και δουλειά τους είναι να καταστρέφουν τα βλαβερά βακτήρια.

Λαχανικά: Το σπανάκι, η λαχανίδα και γενικότερα τα χόρτα παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α, C, Κ και Β12.

Οξέα και αλκάλια:
Η καλή ισορροπία των δύο στοιχείων συμβάλλει στην καλύτερη πέψη, ενώ έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Για να πετύχετε την ισορροπία αυτή μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό που περιέχει χυμό από λεμόνι.

Sony Vaio P

Δανάη Πάσσα

Image: Sony Vaio P

Δυναμική είσοδο έκανε η ιαπωνική εταιρία στην κατηγορία των netbooks με την σειρά Sony Vaio P.

Sony Vaio P

Image: http://stylefrizz.com

Συνοπτικά, έχει μέγεθος netbook αλλά επιδόσεις notebook μια μαγευτική οθόνη 8 ιντσών, η οποία έχει ανάλυση 1600×768 και είναι τύπου LED-backlit XBRITE-ECO LCD. Επιπροσθέτως, διαθέτει 802.11n WiFi, 3G WWAN, Bluetooth, GPS, μία μπαταρία η οποία αντέχει 4 ώρες, Windows Vista Home Premium ή Home Basic, 2GB RAM, σκληρό δίσκο στα 60GB και 128GB SSD, επεξεργαστή Intel Atom στα 1,33 GHz.

Sony Vaio P

Image: www.theinquirer.net

Το πληκτρολόγιο είναι trackpoint αντί trackpad κατι που κάνει το μεγεθός του ακόμα πιο μικρό και τέλος θα έχει μια webcam MOTION EYE και μικρόφωνο όπου θα δίνει τη δυνατότητα για γρήγορες φωτογραφίες, videos και chat. Η επίσημη κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο, και η τιμή του θα ξεκινά από τα 899.99 δολάρια.

Sony Vaio P

Image: http://blog.icube.us

Τα χρώματα στα οποία θα διατίθεται θα είναι τα garnet red, emerald green, onyx black, crystal white και το κλασικό μαύρο. Απο την διαφημιστική καμπάνια φαίνεται οτι η SONY στοχεύει σε ένα τεχνολογικό κόσμημα το οποίο θα συνδυάζει μικρό μέγεθος, άνεση στη μεταφορά, λειτουργικότητα, κομψότητα, design και βέβαια την διαχρονική ποιότητα της.

Sony Vaio P

Image: http://mygadgetreviews.com

Sony Vaio P

Image: www.porhomme.com

Για περισσότερες πληροφορίες στο Official Website: www.sonystyle.com

Link: http://www.youtube.com/watch?v=xj_I5sUWld8

Link: http://www.youtube.com/watch?v=mZiY2sbge54

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory