Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Sexy Wet Maxim Babes !


okokoras

Νέα θεωρία για τους σφαιρικούς κεραυνούς

Οι σφαιρικοί κεραυνοί είναι φωτεινές σφαίρες που εμφανίζονται κοντά στο έδαφος, συνήθως στη διάρκεια καταιγίδων. Το φαινόμενο μελετάται εδώ και αιώνες από χους επιστήμονες οι οποίοι, όμως, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν κάποια ερμηνεία για αυτό. Έτσι η προέλευση του φαινομένου παραμένει ένα μυστήριο, παρόλο που κατά καιρούς έχουν προταθεί διάφορες θεωρίες για την προέλευση των σφαιρικών κεραυνών με επικρατέστερη εκείνη που λέει ότι οι σφαιρικοί κεραυνοί είναι σφαίρες πλάσματος (ιονισμένου αερίου). Ωστόσο, καμία δεν μπορεί να ερνηνεύ-σει πλήρως το φαινόμενο και για αυτό όλες παραμένουν στο επίπεδο της εικασίας. Πρόσφατα μια νέα θεωρία προτάθηκε από τον John Gilman, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, σε μια προσπάθεια ερμηνείας για το πώς γίνεται ένας σφαιρικός κεραυνός να μπορεί να διατηρεί το σφαιρικό του σχήμα για περιόδους δεκάδων δευτερολέπτων.
Σύμφωνα με το μοντέλο του Gilman, ο σφαιρικός κεραυνός είναι μια σφαίρα πλάσματος που έχει χαμηλή πυκνότητα, συγκρίσιμη με εκείνη του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτή η σφαίρα αποτελείται από άτομα που τα ηλεκτρόνια σθένους τους έχουν διεγερθεί σε υψηλότερες τροχιές, των οποίων η ακτίνα μπορεί να φτάσει μέχρι μερικά εκατοστά, μια αρκετά μεγάλη απόσταση για τα ατομικά δεδομένα. Αυτό το γεγονός λέγεται ότι αυξάνει τις ελκτικές δυνάμεις Van der Waals μεταξύ των ατόμων, με αποτέλεσμα ο σφαιρικός κεραυνός να διατηρεί την εσωτερική του συνοχή για ένα υπολογίσιμο χρονικό διάστημα. Και η τιμή της συνεκτικής αυτής ενέργειας ανά άτομο είναι περίπου το ένα εκατοστό της αντίστοιχης ενός μετάλλου.
Παρόλο, όμως, που η θεωρία του Gilman δίνει μια νέα «νότα» στις προσπάθειες ερμηνείας της φύσης και της δημιουργίας των σφαιρικών κεραυνών, ούτε αυτή μπορεί να ερμηνεύσει όλες τις πτυχές του παράξενου αυτού φαινομένου.

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο εμπορικό διαστημικό όχημα

8575_virgin-galatic-spaceshiptwoΜετά από πέντε χρόνια μυστικής κατασκευής, αποκαλύφτηκε στην έρημο Μοχάβι το ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο διαστημικό σκάφος που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα. (Περιμένουμε όλοι υπομονετικά για να δούμε το όχημα), δήλωσε 63χρονος υποψήφιος επιβάτης του SpaceShipTwo, από τους πρώτους που δήλωσαν συμμετοχή σε κάποια από τις πτήσεις της Virgin Galactic. Η εκπρόσωπος της Virgin Galactic, Τζάκι Μ., υποσχέθηκε θεατρική αποκάλυψη του οχήματος, που θα προηγηθεί της δεξίωσης για τους υποψήφιους επιβάτες. Η αποκάλυψη του SpaceShip Two είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εμπορικού επιβατικού διαστημοπλοίου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον ιδρυτή της Virgin Galactic, Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, που συνεργάστηκε με τον πρωτοπόρο αεροναυπηγό Ρουτάν. Το SpaceShip Two βασίζεται στο σχέδιο του Ρουτάν για το SpaceShip One, το σκάφος που το 2004 κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων του βραβείο Ανσάρι, ως το πρώτο επανδρωμένο ιδιωτικής χρηματοδότησης σκάφος που έφτασε το διάστημα

Alfa Romeo 169

Η Alfa Romeo μας επιφυλάσσει μια άκρως ελκυστική πρόταση για τον αντικαταστάτη του 166. Η 169 εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιβλητικές διαστάσεις της δείχνοντας πλέον ικανή να σταθεί απέναντι στις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά η μεγαλύτερη έκπληξη κρύβεται πίσω από τις καλοσχεδιασμένες μεταλλικές επιφάνειές της καθώς το δάπεδο πάνω στο οποίο πρόκειται να βασιστεί ανήκει στην Maserati Quattroporte μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει πως η ιταλική μπερλίνα θα μεταφέρει την ισχύ και τη ροπή των νέων V6 κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου στους πίσω τροχούς, επιστρέφοντας στην πισωκίνητη διάταξη. Φήμες θέλουν την κορυφαία έκδοσης της 169 να εξοπλίζεται με τον V8 κινητήρα της 8C, απαντώντας στις BMW M5 και E63 AMG με 450 ατμοσφαιρικούς ίππους. Ο αρχικός σχεδιασμός της Alfa Romeo ήθελε την επιβλητική μπερλίνα να ξεκινά την εμπορική της πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2009, ωστόσο, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες ανέβαλαν το λανσάρισμά της για το τέλος του 2011.

Μικρο-γεννήτρια

gas_turbine_enginememsturbineΜια νέα μικρο-γεννήτρια που αναπτύσσεται στην Γεωργία μπορεί τώρα να παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να λειτουργήσει μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένα κινητό τηλέφωνο κυττάρων. Σύντομα η ισχύς θα είναι αρκετή για να λειτουργεί ένας φορητός υπολογιστής. Έχει πάχος ενός πόντου και διάμετρο μικρότερη από ένα ευρώ. Μπορεί να συνδεθεί με μία αεριοτουρμπίνα(!) για να κινείται. Με την κατάλληλη τροφοδοσία από αέριο θα μπορεί να παράγει ενέργεια δέκα φορές περισσότερη από μία συμβατική μπαταρία, ενώ θα μπορεί να ξαναγεμίζει με αέριο όταν του τελειώσει το καύσιμο.

Ποιος μπορεούσε να φανταστεί ότι τα τέρατα των έξι τόνων που χρησιμοποιούν τα αεριωθούμενα θα μπορούσαν να μικρύνουν στο μέγεθος μιας μικρής μπαταρίας;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ;

arecibo_observatoryΕίμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν ή μήπως υπάρχουν όντα σε άλλους πλανήτες που αυτή τη στιγμή διερωτώνται για το ίδιο πράγμα; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους ανθρώπους από πολύ παλιά. Για παράδειγμα, στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. ο έλληνας φιλόσοφος Επίκουρος έγραφε: «Υπάρχουν άπειροι κόσμοι, άλλοι όμοιοι και άλλοι διαφορετικοί από τον δικό μας». Την εποχή του Γαλιλαίου παρόμοιες ιδέες διατύπωσε στο βιβλίο τουΠερί απείρου Σύμπαντος και Κόσμωνο ιταλός μοναχός και φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο. Η αντίληψη περί της ύπαρξης εξωγήινων όντων απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα κατά τον 19ο αιώνα, λόγω της αλματώδους ανάπτυξης της Αστρονομίας και της συγγραφής σημαντικών έργων επιστημονικής φαντασίας. Στο πρώτο σκέλος σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα εκλαϊκευτικά βιβλία του γάλλου αστρονόμου Καμίγ Φλαμαριόν, στο δε δεύτερο τα έργα του Ιουλίου Βερν (Από τη Γη στη Σελήνη ) και του Χ. Τζ. Γουέλς (Ο πόλεμος των κόσμων). Η πρώτη καθαρά επιστημονική προσέγγιση του θέματος όμως έγινε από τον σήμερα ομότιμο καθηγητή Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Φρανκ Ν. Ο αμερικανός αυτός αστρονόμος έγραψε το 1961 την περίφημη εξίσωση Ντρέικ, με την οποία μπορεί να εκτιμήσει κανείς τον αριθμό των εξωγήινων πολιτισμών του Γαλαξία μας με τους οποίους θα μπορούσαμε να έρθουμε σήμερα σε επαφή. Με τα διαθέσιμα την εποχή εκείνη στοιχεία ο αριθμός αυτός προέκυπτε ίσος με 5. Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται όμως ότι είναι σημαντικά μικρότερος.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

2bloodhound1pa_482x449Βρετανοί μηχανικοί έχουν αρχίσει την κατασκευή αυτού που όπως πιστεύουν και οι ίδιοι, θα είναι ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο – που θα μπορεί να φθάνει 1.000 μίλια την ώρα.
Το Υο Bloodhound SSC (αυτοκίνητο υπερηχητικής ταχύτητας) θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα τζετ από το Eurofighter Typhoon, ο οποίος θα είναι τοποθετημένος πάνω από ένα υβριδικό πύραυλο. Αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να παράγει μία ιπποδύναμη 135.000 ίππων που ισοδυναμεί με τη δύναμη 180 οχημάτων τύπου Φόρμουλα Ένα.
Ο σχεδιαστής του οχήματος αυτού αναφέρει (Οι προσπάθειες για να σπάσουμε το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους κατά περισσότερο από 200 μίλια την ώρα θα ξεκινήσει το 2011σε μια επίπεδη, αποξηραμένα-up λίμνη, στην επαρχία Hakskeen Pan στο Βόρειο Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής

Η χαρτογράφηση των πάγων

7890opipgOλοκληρώθηκε η κατασκευή του Cryosat-2, ενός δορυφορικού σκάφους-ραντάρ το οποίο θα εκτοξεύσει στο Διάστημα τον Φεβρουάριο του 2010 η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ΕSΑ). Το σκάφος φέρει τα πλέον προηγμένα όργανα παρατήρησης και μετρήσεων που υπάρχουν διαθέσιμα σήμερα, τα οποία δεν διαθέτει ακόμη κανένα άλλο σκάφος ή δορυφόρος.
Το Cryosat θα χαρτογραφήσει τα επίπεδα των πάγων στις πολικές περιοχές του πλανήτη (τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα) με στόχο να μελετηθεί ο ρυθμός τήξης τους. Το σκάφος διαθέτει δύο κεραίες που του προσδίδουν τη δυνατότητα να λαμβάνει τρισδιάστατες εικόνες ώστε για πρώτη φορά να μετρήσει όχι μόνο την έκταση των πάγων αλλά και το πάχος τους.

Κινητά τηλέφωνα εναντίον κουνουπιών

___Η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Νότια Κορέα, η SK Telecom, προσφέρει στους συνδρομητές της μια ασυνήθιστη υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του κινητού πληκτρολογώντας λίγα πλήκτρα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν ήχο ο οποίος, σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, απομακρύνει τα κουνούπια σε μια ακτίνα ενενήντα εκατοστών. Τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν θετικά μέχρι τώρα και το μόνο μειονέκτημα είναι η κατανάλωση αρκετής ενέργειας από την μπαταρία του κινητού.

Laptop με χρήση Ηλιακής Ενέργειας

iunika-gyy-480x331-300x206Λοιπόν, δεν μπορείτε να το δείτε αυτό το καθημερινά.Το iUnika GYY είναι μια πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, είναι πραγματικά ένα netbook που χρησιμοποιεί σαν πηγη την ηλιάκή ενέργεια. Αυτό σίγουρα το κάνει να ξεχωρίζει από τη συσκευασία με βάρος μόνο 700grams.
Το GYY χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή στα 400MHz,128MB μνήμης RAM,64Gb ssd σκληρό δίσκο και μια έκδοση του Linux.
Έχει 8 ιντσών οθόνη WVGA με ανάλυση 800 x 480.Θα πρέπει να δούμε πώς λειτουργεί πραγματικά

Δημιουργία συνθετικής ζωής

1.jpg1vaktiriaΕπιστήμονες κατασκεύασαν ένα τεχνητό στέλεχος βακτηρίων, κάνοντας έτσι ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία συνθετικού κυττάρου.
Η ομάδα μετέφερε το γονιδίωμα ενός τύπου βακτηρίου σε ένα κύτταρο μαγιάς, το τροποποίησε, και στη συνέχεια το εμφύτευσε σε ένα άλλο βακτήριο. Αυτή η έρευνα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία συνθετικών οργανισμών, η τοποθέτηση κατασκευασμένου γονιδιώματος σε κύτταρο βακτηρίου. Με τον τρόπο αυτό οι επιστήμονες ξεπερνούν το εμπόδιο λειτουργίας του γονιδιώματος μέσα στο κύτταρο παραλήπτη.

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑ

moon_6548872Μακάρι να μπορούσα να σας στείλω λίγη Φεγγαρόσκονη," λέει ο αστροναύτης του Απόλλων 17, Gene Cernan. Μονάχα μια πιθαμή, φρέσκο σκαμμένη από τη σεληνιακή επιφάνεια. ( είναι φοβερό πράγμα).
(Είναι μαλακό σαν το χιόνι, κι’ όμως παράξενα τριπτικό), σύμφωνα με τον αστροναύτη του Απόλλων 16, John Young. και μυρίζει σαν χρησιμοποιημένη πυρίτιδα).
Μετά από κάθε Σεληνιακό περίπατο των αστροναυτών, τους ακολουθούσε η ουσία μέσα στο σκάφος. Η φαγγαρόσκονη ήταν απίστευτα κολλώδες, κολλώντας στις μπότες, τα γάντια και άλλες εκτεθειμένες επιφάνειες. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησαν να βουρτσίσουν τις στολές τους πριν ξαναμπούν στην καμπίνα, κάποια σκόνη (και σε αρκετές περιπτώσεις πολλή σκόνη) κατάφερνε να μπει μέσα.
Μόλις έβγαζαν τα κράνη και τα γάντια τους, οι αστροναύτες θα μπορούσαν να αισθανθούν, να μυρίσουν ή και να δοκιμάσουν ακόμη το φεγγάρι.

Sexy Wet Maxim Babes 2 !okokoras

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

submarine1_48Δύο Ιαπωνικά υποβρύχια σχεδιασμένα για να μεταφέρουν βομβαρδιστικού τύπου βόμβες σε παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν βρεθεί στο βυθό ανοικτά της Χαβάης.
Είχαν συλληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όταν η Ιαπωνία παραδόθηκε το 1945, αλλά βυθίστηκαν σκόπιμα το επόμενο έτος λίγο πριν η Σοβιετική Ένωση ζητήσει την πρόσβαση σε αυτά.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είχαν πάρει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών από τα υποβρύχια αυτά και δεν ήθελαν τα τεχνολογικά μυστικά πέσουν στα χέρια των Σοβιετικών που σημειωτέων ήταν και πρώην σύμμαχοι τους

Θα κατοικηθούν οι σπηλιές στο Άρη

_____Σύμφωνα με δημοσίευση του Associated Press, κάποιες πρωτοποριακές ιδέες που διατυπώθηκαν από ερευνητές ίσως τελικά αποδειχθούν πολύτιμες για την επιβίωση των ανθρώπων στο αφιλόξενο περιβάλλον του πλανήτη Άρη. Έτσι, αναμένεται λίγες φακές και μερικά φουσκωτά σπίτια να μετατρέψουν τις σπηλιές του Άρη κα-τοικήσημες. Και γίνεται λόγος για τις σπηλιές, διότι αυτές προσφέρουν φυσική προστασία απο την ε-πιβλαλή ακτινοβολία και τις ακραίες καιρικές συνθήκες του Άρη και διότι μπορούν να βρεθούν εντός τους νερό, πάγος αλλά και ορυκτά χρήσιμα στην επιβίωση των αποίκων του κόκκινου πλανήτη.
Όπως δήλωσε η ερευνήτρια Penelope Boston, που ηγείται του προγράμματος «Σπηλιές του Άρη» το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από τη NASA: «Είναι ένα ασφαλές μέρος σε έναν επικίνδυνο πλανήτη, ένα ιδανικό καταφύγιο για έρευνα. Οι σπηλιές μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για να εγκαθιδρύσουμε και να εξελίξουμε τον πολιτισμό μας πάνω στον Άρη». Η Boston και οι συνεργάτες της διεξάγουν πειράματα σε σπηλιές στη Γη, προκειμένου να αναπτύξουν μοντέλα σπιτιών, αγροκτημάτων και εργαστηρίων που θα είναι κατάλληλα για τον Άρη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα πείραμα για να διαπιστωθεί αν τα αέρια της αρειανής ατμόσφαιρας μπορούν να τροποποιηθούν έτσι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να αναπνέουν. Η αρειανή ατμόσφαιρα είναι πολύ αραιή αλλά έχει υψηλότερη συγκέντρωση σε αργό από ό,τι η γήινη ατμόσφιρα. Έτσι οι ερευνητές έβαλαν μείγμα οξυγόνου, αργού και άλλων αερίων σε ένα δοχείο στο οποίο υπήρχαν δύο γρύλοι ή ποντίκια και από ό,τι φάνηκε δεν επηρεάστηκαν αρνητικά, όχι βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον.
Σε επόμενο πείραμα δυο ποντίκια τοποθετήθηκαν σε μια μικρή φυσική σπηλαίωση από ηφαιστειακή λάβα. Σε δίσκο που περιείχε νερό υπήρχαν φακές και άλλα υδρόβια φυτά, ενώ λάμπες φθορισμού που ενεργοποιούνταν με ηλιακή ενέργεια εξασφάλιζαν την ανάπτυξη των φυτών τα οποία μετέτρεπαν το εκπνεόμενο από τα ποντίκια διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο. Μετά από δύο ημέρες στη σπηλιά, τα ποντίκια βγήκαν έξω υγιή αλλά εξαντλημένα, γιατί τα φυτά δεν παρήγαγαν αρκετό οξυγόνο. Σε επόμενο πείραμα σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα φυτά αλλά και μηχανισμό ρύθμισης της υγρασίας του χώρου.
Ωστόσο οι ερευνητές δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν δε δοκιμαστεί πάνω σε ανθρώπους. Έτσι, σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη βιόσφαιρα φτιαγμένη από πλαστικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα αερόστατα και υπολογίζουν ότι θα δοκιμαστεί μέσα στο Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
Πάνω στον Άρη οι άποικοι θα μπορούν να φουσκώνουν μια τέτοια βιόφαιρα - σπίτι μέσα σε μια σπηλιά και να ζουν εντός της για όσο χρονικό διάστημα θέλουν.
Ένας αεροστεγής θάλαμος θα τους επιτρέπει να μπαίνουν και να βγαίνουν στο εξωτερικό περιβάλλον, ενώ ηλιακές κυψέλες έξω από τη σπηλιά θα τους δίνουν ενέργεια χρήσιμη για τη λειτουργία του εξοπλισμού τους. Όσο για τις φακές, εκτός από το να συμβάλουν στη δημιουργία οξυγόνου θεωρούνται ως ιδανική τροφή για τον Άρη. Και αυτό γιατί όχι μόνο περιέχουν ικανοποιητική ποσότητα πρωτεϊνών αλλά και γιατί αναπτύσσονται ιδιαίτερα γρήγορα.

Νανορομπότ που παίρνουν οποιοδήποτε σχήμα

nanorobotΜικροσκοπικά ρομπότ που θα μπορούν συνδυαζόμενα όλα μαζί να παίρνουν οποιοδήποτε σχήμα, από το σώμα ανθρώπου μέχρι ένα φρούτο ή ένα κινητό τηλέφωνο, κατασκευάστηκαν από επιστήμονες στις ΗΠΑ. Η κατασκευή των ρομπότ αφορά σε μια νέα επιστήμη, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία claytronics. Πρόκειται για ένα είδος ηλεκτρονικού πηλού που θα αποτελείται από μικροσκοπικά νανορομπότ που ονομάζονται catoms. Αυτά τα catoms θα μπορούν συνδυαζόμενα κατάλληλα, να προσλαμβάνουν οποιαδήποτε μορφή.Για παράδειγμα, με τη βοήθεια τους θα μπορούν να δομούνται τρισδιάστατα πιστά αντίγραφα ανθρώπων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε εικονικές συνδιασκέψεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επίσης, ένας γιατρός θα μπορεί να συμβουλεύει έναν ασθενή από το τηλέφωνο εξετάζοντας το τρισδιάστατο αντίγραφο του, ακόμη και να παίρνει το σφυγμό του κρατώντας τον καρπό αυτού του ανθρώπινου αντίγραφου. Αυτός ο ηλεκτρονικός «νανοπηλός» θα μπορεί να αλλάζει το σχήμα του όποτε χρειάζεται. Έτσι ένα κινητό τηλέφωνο θα μπορεί να γίνεται σφυρί και στη συνέχεια ένα ζευγάρι παπούτσια, αν πρέπει να πάτε για τρέξιμο.Όπως δήλωσε ο δημιουργός αυτού του εκπληκτικού υλικού, ο Δρ. Todd Mowry, διευθυντής των ερευνητικών εργαστηρίων της Intel στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια:«Μπορεί να έχετε μαζί σας μια μικρή ποσότητα αυτού του υλικού και αυτό μπορεί να γίνει ένα εκατομμύριο πράγματα». Ενώ ο συνεργάτης του, Δρ. Seth Goldstein, ανέφερε: «Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα δουλέψει. Πιστεύω ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να το δούμε να κυκλοφορεί. Αν αυτό πραγματοποιηθεί σε πέντε ή σε είκοσι έτη δεν το γνωρίζω, θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός». Επίσης ο Jason Cambell, που είναι ειδικός της Intel σε θέματα ρομποτικής, δήλωσε: «Όσο περισσότερο ασχολείστε με αυτά, τόσο πιο πολύ φαίνεται ότι τέτοια πράγματα μπορούν να κατασκευαστούν».Όμως η πρόοδος είναι κάπως αργή, καθώς μέχρι τώρα οι ερευνητές έχουν κατασκευάσει μόλις 4 catoms, και επειδή η διάμετρος τους είναι κοντά στα τέσσερα εκατοστά, απέχουν ακόμη αρκετά από τα μικροσκοπικά ρομπότ catorm.

Διαφημίσεις από το διάστημα

darkΟ Ρώσος σχεδίαστης διαστημοπλοίων Alexander Lavrynov κατασκεύασε μια συσκευή που ενδέχεται ινα φέρει μια νέα εποχή στον τομέα τις διαφήμισης.Και αυτό διότι η εφεύρεση του δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης διαφημίσεων στον έναστρο ουρανό.Έχοντας ως φόντο το ίδιο το σύμπαν οι διαφημίσεις αυτές θα συνιστούν ό,τι πιο θεαματικό έχει υπάρξει στην ιστορία των διαφημίσεων.Η ιδέα του Lavrynov είναι να χρησιμοποιηθούν τεχνητοί δορυφόροι που θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Κατ' αρχήν πάνω στους δορυφόρους θα τοποθετηθούν ειδικά κάτοπτρα που θα ανακλούν το ηλιακό φακό έτσι ώστε να είναι ορατοί από την επιφάνεια της Γης. Και από εκεί και πέρα μια ομάδα τέτοιων δορυφόρων με κάτοπτρα θα μπορούν να δρουν ομαδικά και να παίρνουν τέτοιες Θέσεις στον ουρανό ώστε να σχηματίζονται λέξεις ή σχήματα στον ουρανό. Έτσι όταν κάποιος στρέφει το βλέμμα του τη νύχτα στον ουρανό θα βλέπει διαφημιστικά μηνύματα τα οποία θα μοιάζουν σαν να έχουν σχηματιστεί από αστέρια, αφού κάθε τεχνητός δορυφόρος θα μοιάζει με ένα λαμπερό αστέρι στον ουρανό. Και το πλέον εντυπωσιακό θα είναι ότι το διαφημιστικό μήνυμα θα πλαισιώνεται από TOUS αστερισμούς.Όπως δήλωσε ο Lavrynov για την εφεύρεση του: «Όσοι θελήσουν να διαφημιστούν στο διάστημα, θα έχουν στη διάθεση τους τεράστιες εκτάσεις χώρου και έναν κολοσσιαίο αριθμό πιθανών καταναλωτών. Αυτό θα συνιστά κυριολεκτικά μια διηπειρωτική κάλυψη».Βέβαια ένα πρόβλημα που ανακύπτει και έχει ήδη διατυπωθεί είναι κατά πόσον οι εταιρίες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το διάστημα για να μας αναγκάζουν να βλέπουμε τις διαφημίσεις TOUS και να ρυπαίνουν τον έναστρο ουρανό

Υποβρύχιο τύπου Λίαρ Τζετ

subs_2Το Super Αviator είναι ένα μικρό, ευέλικτο υποβρύχιο που σχεδιάστηκε στη λογική των αεροσκαφών λίαρ τζετ. Το σκάφος αυτό μπορεί να φτάνει σε βάθος 300-400 μ., και να κινείται με ταχύτητα έξι κόμβων. Το μίνι υποβρύχιο κατασκεύασε η εταιρεία Sub Αviator Systems την οποία ίδρυσε ένας πρώην κυβερνήτης πυρηνικού υποβρυχίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Το Super Αviator διαφέρει από όλα τα γνωστά είδη υποβρυχίων αφού είναι σχεδιασμένο σαν αεροσκάφος. Διαθέτει φτερά ενώ οι πιλότοι χρησιμοποιούν πηδάλιο αεροσκάφους και κινείται και συμπεριφέρεται όπως ένα αεροσκάφος γεγονός που του επιτρέπει να έχει τη μέγιστη δυνατή ελευθερία κινήσεων στο νερό. Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι το Super Αviator είναι ιδανικό για μελέτη θαλάσσιων οικοσυστημάτων καθώς και πλήθος άλλων ερευνών.

Ρομποτική άκρων

robot_handΟι νέες τεχνολογίες βοηθούν πολύ τους ανθρώπους με αναπηρία. Ήδη αναπτύσσονται άκρα-ρομπότ, τα οποία κινούνται με σήματα από τον εγκέφαλο. Με λίγα λόγια κινούνται επειδή θέλει ο κάτοχός τους! Τα σήματα έρχονται με μικροκαλώδια από τα ακρωτηριασμένα νεύρα στον υπολογιστή του άκρου-ρομπότ, ο οποίος μετά εκτελεί τις κατάλληλες κινήσεις

ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΓΑΣ

hugelibraryΑμερικανική αλυσίδα βιβλιοπωλείων παρουσίασε τη μεγαλύτερη, όπως υποστηρίζει, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του κόσμου που αναμένεται να επισκιάσει κάθε άλλον ανταγωνιστή στον χώρο αυτόν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει τοποθετήσει 700.000 τίτλους βιβλίων, σε ηλεκτρονική μορφή, και είναι πλέον έτοιμα στη διάθεση των πελατών της. Τα βιβλία αυτά θα διαβάζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή σε κινητά τηλέφωνα.. (Θέλουμε να κάνουμε το ηλεκτρονικό βιβλίο απλό, προσιτό, φτηνό και πρακτικό για όλους", δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρίας.)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

bluerosseΤο «Ιερό Δισκοπότηρο» της ανθοκομίας όπως το αποκαλούνε οι Ιάπωνες, θα ξεκινήσει να πωλείται στις αρχές Νοεμβρίου στα ανθοπωλεία της Ιαπωνίας. Οι ερευνητές της ιαπωνικής εταιρίας Suntory μετά από 20 χρόνια ερευνών, κατάφεραν να μεταφέρουν με επιτυχία στα τριαντάφυλλα ένα γονίδιο το οποίο τους χαρίζει ένα μπλε χρώμα. Τα πρώτα τριαντάφυλλα που παρουσίασε χθες η εταιρεία στο Τόκιο έχουν ένα απαλό μοβ χρώμα αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Suntory αποτελούν τα πρώτα δείγματα μιας μεγάλης αρωματικής παλέτας αποχρώσεων του μπλε που πρόκειται να δημιουργηθεί.
Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους μπλε τριαντάφυλλα, όμως πρόκειται είτε για λευκά που έχουν υποστεί διαδικασία βαφής είτε για μεταλλαγμένες ποικιλίες, στις οποίες ωστόσο το μπλε χρώμα ήταν πολύ έντονο.

(X-38) το σκάφος χωρίς φτερά μπαίνει στο μουσείο

355899main_ec99-45080-25_4x3_946-710Το σκάφος X-38 χωρίς φτερά, μεταφέρθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από το Χιούστον και το Διαστημικό Κέντρο της NASA, στο Στρατηγικό Αεροπορικό και Διαστημικό Μουσείο, που βρίσκεται στο Ashland, Neb., περίπου 20 μίλια νοτιοανατολικά της Ομάχα. Το X-38 προστίθεται στην αυξανόμενη συλλογή του μουσείου των οχημάτων αεροδιαστημικής μαζί με άλλα ιστορικά εκθέματα.
Σε αυτή την εικόνα από τις δοκιμαστικές πτήσεις του το 1999, το όχημα χωρίς φτερά X-38 πετά λίγο ποιο χαμηλά από ένα εξίσου ιστορικό Β -52
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory