Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Η "σεξοβόμβα" Daisa Hubert!!!


πηγή

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠ. ΦΑΝΤΑΣΙΑ

spacestarΤο 80% των τεχνολογιών που απεικονίζεται στο επιστημονικής φαντασίας έργο Star Trek και Star Wars - συμπεριλαμβανομένων ισχύος τομείς, teleportation, telekinesis, μυαλό-ανάγνωσης και αόρατο, θα καταστεί δυνατόν στις αρχές του επόμενου αιώνα. . Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη του καθηγητή φυσικής του πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης Michio Kaku

ηφαιστείο Krakatoa

krakaΣχεδόν 126 χρόνια πέρασαν από την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Krakatoa και σήμερα οι εικόνα του παραπέμπει ξανά στον φόβο για μία ακόμα συνέχεια της έξαρσής του. Δεν σταμάτησε ποτέ την δραστηριότητα του αφού βράζει ακόμα χύνοντας ποτάμια λάβας.

Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Τζιάνο γι αυτό που έκανες,
γοργά θα μετανιώσεις
Σαν θα σε πιάσει ο εύζωνας,
όλα θα τα πληρώσεις
Γεια σας φανταράκια μας


,τραγουδάει ο μεγάλος Μάρκος Βαμβακάρης το 1940.Μήνυμα αντρίκιο για την ανδρεία τους. Είναι όμως και το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία κυρίως λόγω της δράσης του κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Πέρα από την αποτελεσματικότητα του κατά τη διάρκεια των πρώτων στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Σύνταγμα αυτό απέκτησε φήμη για τη δράση του μετά την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου και την αποσύνθεση του ελληνικού στρατού, τον Αύγουστο του 1922). Πιο συγκεκριμένα, κάτω από την καθοδήγηση του διοικητή του Νικόλαου Πλαστήρα, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων έφτασε απολύτως συντεταγμένο στον Τσεσμέ, από όπου και διαπεραιώθηκε στο νησί της Χίου. Ο Τσολιάς είναι η Ελληνική Ψυχή. Είναι ο Λαός μας που με τα Τσαρούχια κλωτσοβολάει τον ανεπιθύμητο.

Ο Τσολιάς είναι Εθνικό Σύμβολο. Το ίδιο με τον Παρθενώνα, το ......
Αιγαίο και τον Πολιτισμό του, το Ορθόδοξο ξωκλήσι της Παναγιάς Μας. Ο Τσολιάς είναι ο Αδερφός, Πατέρας, Θείος και Παπούς μας. Η Οικογένεια μας.

Χθες στην Προσβολή που μας έγινε μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ο Τσολιάς Δεν Έφυγε, Δεν Λάκησε, Δεν Κιότεψε. Δεν Υποχώρησε. Ο Τσολιάς Είμαστε Εμείς. Και Κανένας Δεν Μας Διώχνει από τον Ιερό μας Χώρο. Εμείς σε Πείσμα των Οχτρών Πάμε Παρακάτω, Γιατί Δεν Μπορεί Να Γίνει Διαφορετικά. Με Τον Τσολιά Δεν Τα Βάζεις. Με τον Τσολιά Δεν Τα Βγάζεις Πέρα.

Αυτό είναι το πιο Ελπιδοφόρο Μήνυμα που μας άφησαν τα Ελληνόπουλα, τα Ευζωνόπουλα Παιδιά και Αδερφιά Μας. Δεν Υποχωρούμε, Δεν Κιοτεύουμε και Συνεχίζουμε Πιο Τρελαμένοι για την Ελλάδα μας, την Υπόληψη και την Ακεραιότητα μας.

kafeneio-gr

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

spaceeeeeΔεν πρόκειται για μια απλή συλλογή πετρωμάτων αλλά για μια μεγάλη συλλογή μετεωριτών και αερόλιθων κάθε παράξενου τύπου από το διάστημα που έκαναν πλούσιο και ευτυχισμένο τον συλλέκτη ιδιοκτήτη τους.Πολλοί φορείς ενδιαφέρονται και ενοικιάζουν ή και αγοράζουν τμήματα της συλογής αυτής

Μετακομίζει η Spyker!

Το Spyker C8
H ολλανδική Spyker στην προσπάθεια της να μειώσει το κόστος παραγωγής ώστε να παραμείνει βιώσιμη αποφάσισε πως το καλύτερο σενάριο είναι αυτό της «μετακόμισης». Και όχι απλά σε κάποια άλλη πόλη της Ολλανδίας αλλά σε άλλη χώρα. Πιο συγκεκριμένα στην Αγγλία!
Η εταιρεία που μας έχει χαρίσει πολύ ενδιαφέροντα όσο και διαφορετικά μοντέλα που ανήκουν στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων έχει αποφασίσει να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να μείνει βιώσιμη και ανταγωνιστική. Έτσι για να καταφέρει να επιβιώσει η ολλανδική Spyker προχωρά σε δύο σημαντικές κινήσεις, η πρώτη εκ των οποίων είναι η μετακόμιση στην Αγγλία. Η επιλογή σχετικά με την εν λόγω χώρα, πάρθηκε λόγω του ότι στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα κοντά στο Coventry βρίσκονται οι περισσότεροι προμηθευτές της Spyker. Η μετακόμιση δεν σημαίνει ότι θα κατασκευαστεί νέο εργοστάσιο, αλλά η συνέχιση της παραγωγής έχει ανατεθεί στην Coventry Prototype Panels (CPP Manufacturing), η οποία συνεργάζεται και με τις Aston Martin και Bentley. Έτσι η παραγωγή του C8 θα μετακομίσει στο Coventry, όμως τμήματα όπως η μηχανική εξέλιξη, το marketing, και η αγωνιστική ομάδα θα παραμείνουν στο Zeewolde της Ολλανδίας. To δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει τη μείωση των εργαζομένων, αφού από τους 135 που χρησιμοποιεί συνολικά, θα μείνουν μόνο οι 90


freefotos.gr
freefotos.gr
freefotos.gr
freefotos.gr

craksimo

ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ

nuclearΤα πυρηνικά εργοστάσια, με πυρηνικούς αντιδραστήρες σχάσης, παράγουν τρομακτικά μεγάλα ποσά ενέργειας τα οποία δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Δεν παράγουν δηλαδή ρύπους του τύπου (αέρια του θερμοκηπίου κτλ) , γεγονός που θεωρείται πολύ σημαντικό για την λειτουργία τους. Αν και δε παράγουν ρύπους αντιθέτως μολύνουν με ραδιενεργά απόβλητα δύο ειδών. Ραδιενεργά απόβλητα που καθίστανται αβλαβή μετά από 50 έως 60 χρόνια και μέχρι τότε φυλάσσονται σε πανάκριβες εγκαταστάσεις που αυτή τη στιγμή διαθέτουν ελάχιστες χώρες , όπως η Γαλλία, η Αμερική και η Ιαπωνία, και μια πολύ μικρή ποσότητα αποβλήτων που δε γίνονται αβλαβή ποτέ. Αυτός που προμηθεύει το ραδιενεργό καύσιμο, είναι υποχρεωμένος και να αφαιρέσει τα απόβλητα του δεύτερου τύπου. Αυτό όμως ισχύει περισσότερο για τους ερευνητικούς αντιδραστήρες, Αντίθετα η Γαλλία και η Ιαπωνία έχουν φτιάξει πυρηνικές αποθήκες σε όλη την επικράτεια τους για να αποθηκεύσουν τα απόβλητα

Ο αριθμός των γνωστών ειδών στη Γη αυξήθηκε στα 1,9 εκατ. - Το 10% απειλείται με εξαφάνιση

890hgtyt8jpgΟ πιο περιεκτικός κατάλογος με τα γνωστά ζώα και φυτά του πλανήτη μας αυξήθηκε κατά 114.000 είδη την τελευταία τριετία (αύξηση 6,3%), με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ειδών στη Γη, που έχουν καταγράψει οι επιστήμονες, να φτάνει πλέον τα 1,9 εκατατομμύρια. Από αυτά, σχεδόν ένα στα δέκα (9,2%) απειλείται με εξαφάνιση, λόγω της καταστροφής των οικοσυστημάτων, της κλιματικής αλλαγής και άλλων πιέσεων, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική μελέτη. Η έκθεση εκτιμά ότι στον πλανήτη μας υπάρχουν περίπου 11 εκατ. ζωντανά είδη (αν και οι επιστημονικές εκτιμήσεις διαφέρουν εντυπωσιακά, από 3 εκατ. έως 100 εκατ. είδη), συνεπώς έχει ανακαλυφθεί μόνο ένα μικρό μέρος της βιοποικιλότητας (γύρω στο 17%), καθώς πολλά ασπόνδυλα, μύκητες και άλλοι οργανισμοί δεν έχουν βρεθεί ακόμα. Όμως οι ερευνητές εκφράζουν το φόβο ότι αρκετά από τα ακόμα άγνωστα είδη θα εξαφανιστούν, λόγω των περιβαλλοντικών πιέσεων που δέχονται, πριν καν ανακαλυφθούν, σύμφωνα με τον "Γκάρντιαν" και τους "Τάιμς" του Λονδίνου.
Η Αυστραλία, που έχει έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς εξαφάνισης ειδών στον κόσμο, είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που τηρεί ένα πλήρες αρχείο των απειλούμενων ειδών. Η επιστημονική μελέτη, με τίτλο "Ο Αριθμός των Ζωντανών Ειδών στον Κόσμο", για λογαριασμό του αυστραλιανού υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι η μοναδική ολοκληρωμένη λίστα ζώων και φυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η δεύτερα φορά που εκδίδεται ο κατάλογος, μετά την πρώτη έκδοσή του το 2006.
Πάνω το ένα πέμπτο (20%) όλων των γνωστών θηλαστικών θεωρούνται ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως επίσης το 29% των αμφίβιων και το 12% των πουλιών, σύμφωνα με την μελέτη. Νέα είδη ανακαλύπτονται με ρυθμό περίπου 18.000 ετησίως, αλλά η έλλειψη κατάλληλων βιολόγων για να τα ταξινομήσουν, επιβραδύνει την όλη προσπάθεια. Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των απειλούμενων ειδών ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των νέων ανακαλύψεων.
Ο αυστραλιανός κατάλογος -που δημιουργείται με τη συνεργασία περίπου 50 επιστημόνων από όλο τον κόσμο- συμπληρώνει την "κόκκινη λίστα" της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης, που κάθε χρόνο περιλαμβάνει τα είδη που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης.
Στο μέλλον, από τον αυστραλιανό κατάλογο, μπορεί να προκύψει ένας παγκόσμιος δείκτης βιοποικιλότητας, ο οποίος θα καταγράφει την πρόοδο της ανθρωπότητας όσον αφορά την προστασία των ζώων και φυτών (το αντίστοιχο για την φύση του χρηματιστηριακού δείκτη Ντάου Τζόουνς!).
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δοκιμές λέϊζερ για μέτρηση CO2

____co2jpgΠρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πώς τα λέιζερ θα μπορούσα να μετρήσουν το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η έρευνα σχετίζεται με έναν από τους στόχους της αποστολής Earth Explorer A-SCOPE. Πρόκειται για μια από τις έξι υποψήφιες αποστολές που μόλις ολοκλήρωσε την μελέτη αξιολόγησής της.
Θα παρουσιαστεί, μαζί με τις άλλες πέντε, στην επιστημονική κοινότητα τον Ιανουάριο του 2009. Στην συνέχεια θα επιλεχτούν τρεις αποστολές για να γίνει μελέτη σκοπιμότητας, ενώ προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το 2016.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

nanotehnoloΕρευνητές σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου χρησιμοποίησαν την νανοτεχνολογία για την καταπολέμηση του καρκίνου. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές μετά από έρευνες, η θεραπεία του καρκίνου με νανοσωματίδια είναι αρκετά ασφαλής καθώς καταπολεμά μόνο τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη θεραπεία ασθενών σε προχωρημένο στάδιο, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν πλέον να χειρουργηθούν. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές τοποθέτησαν στο εσωτερικό των νανοσωματιδίων γονίδια τα οποία παράγουν μια πρωτεΐνη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Αμέσως μετά οι ερευνητές οδήγησαν τα νανοσωματίδια σε καρκινικά κύτταρα ώστε να τα καταστρέψουν.

Ένας ασυνήθιστος τρόπος ανάκλησης ψηφιακών δεδομένων

pcΈνας νέος τρόπος για να ενεργοποιούνται αρχεία αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο κάποιου υπολογιστή βασίζεται κατά κάποιον τρόπο στη αλληλεπίδραση του υπολογιστή με τα αντικείμενα ενός δωματίου, για παράδειγμα. Μπορεί λοιπόν να επιλέξει κάποιος οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που βρίσκονται σε ένα δωμάτιο, όπως ένα κοχύλι, ένα παιδικό παιχνίδι ή ότι άλλο και να το τοποθετήσει πάνω σε ένα σκάνερ, το οποίο θα καταγράψει το ακριβές σχήμα του. Αυτό το σχήμα στη συνέχεια σχετίζεται αυτόματα, με τη βοήθεια του κατάλληλου λογισμικού, με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο σκληρό δίσκο. Όταν κάποια στιγμή αργότερα ο χρήστης ξανατοποθετήσει το ίδιο αντικείμενο στο σκάνερ, τότε ο υπολογιστής αναγνωρίζει το σχήμα και ενεργοποιείται, παρουσιάζοντας όλο το αποθηκευμένο υλικό, όπως e-mail, κείμενα, ιστοσελίδες, μουσική, φωτογραφίες ή βίντεο, στην οθόνη .Η συγκεκριμένη μέθοδος αποσκοπεί στο να εγκαθιδρύσει έναν νέο τρόπο προσέγγισης των προσωπικών υπολογιστών, ειδικά για εκείνους που φοβούνται να τους χειριστούν, θεωρώντας τη λειτουργία τους εξαιρετικά πολύπλοκη .Έτσι τελικά η λύση φαίνεται ότι βρέθηκε απλά με τη χρήση ενός αντικειμένου από αυτά που υπάρχουν γύρω μας, οπότε παρακάμπτεται εκείνο το τμήμα της χρήσης που συνήθως φοβίζει όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η νέα μέθοδος αναπτύχθηκε από την εταιρεία Β Texact και αναμένεται να βγει στο εμπόριο μέσα στους επόμενους δεκαοχτώ μήνες

Ανθρώπινες μπαταρίες

_Μία ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία έχουν αναπτύξει μια μέθοδο με την οποία μπορούν να αντλούν ηλεκτρική ενέργεια από τη γλυκόζη που υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο αίμα.
Η ομάδα ανέπτυξε στο Panasonic's Nanotechnology Research Laboratory που βρίσκεται κοντά στο Κιότο, μια συσκευή η οποία ουσιαστικά μιμείται τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα
αντλεί ενέργεια από το φαγητό. Μέχρι στιγμής τα επίπεδα ενέργειας που κατάφεραν να παράγουν είναι σχετικά χαμηλά, αλλά εργάζονται διαρκώς για να βελτιώσουν την απόδοση της συσκευής, η οποία βασίζεται στην παρουσία ενός ενζύμου που αφαιρεί ηλεκτρόνια από τη γλυκόζη. Όπως δήλωσε ο Δρ. Kazuo Eda που είναι υπεύθυνος της έρευνας: «Είναι σαν το μεταβολισμό του φαγητού. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επεξεργαστεί τη γλυκόζη και έτσι παίρνει ενέργεια. Όταν η γλυκόζη οξειδώνεται, μπορούν να αποκτηθούν ηλεκτρόνια».
Επίσης ο Eda πιστεύει ότι οι βιογεννήτριες είναι το επόμενο βήμα μετά τις γεννήτριες που κινούνται με υδρογόνο και φυσικό αέριο και οι οποίες ήδη τελειοποιούνται για τις ανάγκες της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

ΕΝΑΣ ΠΕΤΡΙΝΟΣ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗΣ

13scisunspot_650x433Με μία νέα ανακάλυψη από την NASA και από έναν εξωπλανήτη γνωστό με το όνομα, Corot-7β ο οποίος βρίσκεται περίπου 500 έτη φωτός μακριά.από την Γη. Είναι ο πρώτος εξωπλανήτης εκτός του ηλιακού μας συστήματος που βρέθηκε, και αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από πέτρα.

Χριστίνα Στεφανίδη ... Perfect Ten στο Playboy

okokoras

Όταν Το Πρόστιμο Είναι Δίκαιο..

parking-ticket2

Πριν μερικές ημέρες διαβάσαμε έκπληκτοι για το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 193.000 ευρώ που υποβλήθηκε σε έναν οδηγό στην Ελβετία γα υπερβολική ταχύτητα και αποφασίσαμε να το ψάξουμε. Ανακαλύψαμε τότε για το καταπληκτικό νομικό πλαίσιο που επικρατεί στην Φινλανδία από το 1999 γύρω από τις παραβάσεις του ΚΟΚ σε αντίθεση με ότι ληστρικό συμβαίνει εδώ.

Στην Φινλανδία οι οδικές παραβάσεις δεν τιμωρούνται με άδικα και υψηλά πρόστιμα. Κάθε άλλο. Αν κάποιος Φιλανδός λάβει κλίση για υπερβολική ταχύτητα, το πρόστιμο που καλείται να καταβάλει εξαρτάται από το εισόδημα που έχει δηλώσει. Έτσι, οι τροχονόμοι, έχοντας πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία του παραβάτη χρησιμοποιούν έναν μαθηματικό τύπο και υπολογίζουν το οφειλόμενο ποσό σαν ποσοστό επί του εισοδήματός του, ενώ πολλές φορές υπάρχει και ανώτατο επιτρεπτό πρόστιμο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα δικαιότερο τρόπο υπολογισμού των προστίμων που δημιουργεί ένα αίσθημα δικαιοσύνης στους πολίτες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί οι Φινλανδοί να μην κάνουν λιγότερες τροχαίες παραβάσεις, αλλά ούτε και περισσότερες από ότι παλαιότερα, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα στα ταμεία της Φινλανδικής αστυνομίας είναι εμφανές καθώς εξασφαλίζεται πως ο παραβάτης έχει να πληρώσει το πρόστιμο και το κάνει απέναντι σε ένα κράτος δικαίου.. σε αντίθεση με την Ελλάδα που μια οδική παράβαση μπορεί να σε οδηγήσει σε χρεωκοπία…

kala-nea.gr

Μην ξυπνάτε τα παιδιά την Κυριακή

Ερευνητές μελέτησαν παιδιά ηλικίας 5 - 15 ετών που το Σαββατοκύριακο κοιμούνται λίγο περισσότερο από το κανονικό και διαπίστωσαν ότι, τα παιδιά αυτά είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, σε σχέση με τα παιδιά που ξυπνούσαν, όπως και τις καθημερινές. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, η ξεκούραση του Σαββατοκύριακου είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας, για να αναπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης, που χάνουν κατά την πολυάσχολη καθημερινότητά τους.

i-diadromi.blogspot

Νανο-χειρουργική

fabric_nanatechnology_power_2Στην φωτογραφία φαίνεται η μικρο-κατασκευή που αποτελείται από περίπλοκους μηχανισμούς γραναζιών και αξόνων μεταφοράς κίνησης. Έτσι είναι δυνατό να δημιουργηθούν μικροσκοπικά ρομπότ τα οποία θα μπορούν να ταξιδεύουν μέσα στον οργανισμό μας και να φτάνουν σε σημεία απροσπέλαστα για την συμβατική τεχνολογία. Για παράδειγμα να φτάσουν σε ένα βαθύ σημείο του εγκεφάλου για να επισκευάσουν μια μικροσκοπική φλέβα, να διαλύσουν έναν μικροσκοπικό θρόμβο κλπ.

ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

stanekΟ καθηγητής της αστρονομίας Stanek στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, εφάρμοσε μια τεχνική άμεσης μέτρησης, το 2006, όταν χρησιμοποίησε το φως ενός δυαδικού συστήματος αστέρων στον γαλαξία M33 για να μετρήσει την απόσταση έως αυτό τον γαλαξία για πρώτη φορά. Ο γαλαξίας M33 βρίσκεται 3 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη

Τι συμβαίνει με την Lagonda;

Η τελευταία εξέλιξη στο «κεφάλαιο» Lagonda
Παρά τις εξελίξεις με την κρίση στον κόσμο του αυτοκινήτου, μια εταιρεία όπως η Aston Martin θα περίμενε κανείς ότι μπορεί να αντιμετωπίσει διαφόρων τύπων δυσκολίες. Παρόλα αυτά, η βρετανική εταιρεία δείχνει σημεία ανάπτυξης και εξέλιξης. Τελευταίο δείγμα οι νέες φωτογραφίες της Lagonda.
Το υπερπολυτελές εσωτερικό υπόσχεται υψηλή ποιότητα κατασκευής, ενώ την παράσταση κλέβουν τα μικρά μαξιλαράκια στα καθίσματα!
Το μοντέλο που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης, με το οποίο η Aston Martin θέλει να επιχειρήσει την αναβίωση του ονόματος Lagonda, του παρελθόντος φαίνεται τελικά να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης του. Νεότερα και ημερομηνίες για την παραγωγή του (ή όχι) δεν υπάρχουν, όμως η Aston Martin διέρρευσε νέες φωτογραφίες που δείχνουν την ολοκληρωμένη πρόταση της για τον κόσμο των υπερπολυτελών SUV. Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί σασί που βασίζεται στην GL της Mercedes και 12κύλινδρο κινητήρα από την DB9 είναι πλέον πολύ πιο ολοκληρωμένο από το μοντέλο που είδαμε στην έκθεση. Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο εξωτερικό του, όμως αυτό που φαίνεται να εντυπωσιάζει είναι το εσωτερικό του το οποίο εκτός από το αναμενόμενο υψηλό επίπεδο πολυτέλειας, διαθέτει έως και ειδικά μαξιλαράκια που παραπέμπουν σε προηγούμενη δεκαετία!

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΥΨΟΥΣ

hancockΤο John HANCOCK Center στο Σικάγο είναι εν μέρει στα σύννεφα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2009. Είναι πολλές φορές που για να ανέβεις σε κάποιο κτήριο, με άλλο καιρό ξεκινάς, και τελικά με άλλο φτάνεις

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΜΟΝΤΕΛΑ

robotmodelΤο HRP-4C που είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ με το όνομα Miim, παρουσιάζει ένα νυφικό από γνωστούς Ιάπωνες σχεδιαστές κατά τη διάρκεια του 2009, στο Παρίσι και σε διάφορες μεγάλες πόλεις. Η εικόνα είναι από την συγκέντρωση στην Οσάκα, στην δυτική Ιαπωνία.

ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

inkasΣύμφωνα με τις παρατηρήσεις του παλαιοοικολόγου Αλέξ. Τ. του Γαλλικού ινστιτούτου έρευνας των Άνδεων, η θερμοκρασία στην περιοχή όπου εκτεινόταν η αυτοκρατορία των Ίνκας (από την Κολομβία μέχρι τη Χιλή) αυξήθηκε αρκετούς βαθμούς Κελσίου από το 1100 μ.Χ. μέχρι το 1533 μ.Χ., με αποτέλεσμα οι δασικές εκτάσεις να συρρικνωθούν κυρίως γύρω από τις βουνοκορφές και έτσι οι εκμεταλλεύσιμες εκτάσεις να αυξηθούν. Οι Ινκας βλέποντας τη γη να αλλάζει, επέκτειναν τις καλλιέργειές τους και έφτιαξαν τις καταπληκτικές αυτές κατασκευές στις κορυφές των βουνών και δημιούργησαν ένα τεράστιο αρδευτικό σύστημα για να μπορούν να αναπτυχθούν κι άλλο. Η υπερβολικά μεγάλη παραγωγή πατάτας και καλαμποκιού εξαιτίας της εύφορης γης έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να σταματήσουν να καλλιεργούν τη γη και να ασχοληθούν με την κατασκευή δρόμων, κτιρίων

Εικονική πραγματικότητα

__Οι άνθρωποι που έχουν βρεθεί στα πρόθυρα του θανάτου, περιγράφουν την εμπειρία τους με τον γνωστό όρο «εξω-σωματική». Οι επιστήμονες στο Karolinska Institutet έχουν βρει μια τεχνική που αναδημιουργεί αυτήν την αίσθηση σε πλήρως ξύπνιους και υγιείς εθελοντές. Ελπίζουν ότι αυτή η τεχνική θα τους επιτρέψει να μελετήσουν την σχέση μεταξύ του σώματος και «του εαυτού» σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Δύο τηλεοπτικές φωτογραφικές μηχανές τοποθετούνται δίπλα-δίπλα (όπως τα μάτια) πίσω από τον εθελοντή. Μέσα από τα ειδικά γυαλιά που φοράνε οι εθελοντές έτσι «βλέπουν με τα μάτια ενός άλλου», βλέπουν τον εαυτό τους από έξω, έτσι ακριβώς όπως θα τον έβλεπε ένας άλλος.
Για να επιτευχθεί όμως η εξω-σωματική εμπειρία πρέπει οι εθελοντές να νοιώσουν έξω από το σώμα τους. Αυτό μπορεί να γίνει εάν κάποιος σταθεί μπροστά στις κάμερες και «αγγίξει» ένα φανταστικό στήθος ταυτόχρονα αγγίζουν το στήθος του εθελοντή. Ο συνδυασμός των δύο ερεθισμάτων έκανε πολλούς να αισθανθούν ότι βρίσκονται μακριά από το σώμα τους. Ο εαυτός άφησε το σώμα που ο εθελοντής μετά το αισθανόταν σαν μια άδεια κούκλα.
Για περισσότερες ενδείξεις ο καθηγητής Έρσον «χτύπησε» το φανταστικό στήθος σε δώδεκα εθελοντές που αντέδρασαν όλοι σαν να τους είχαν χτυπήσει πραγματικά.
_Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν εκτός των άλλων και στην επιστήμη των υπολογιστών.

ΠΙΘΗΚΟΙ ΠΟΥ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ

monkeyylightΣτην Ιαπωνία, σε γεννετικό πείραμα, δημιουργήθηκε μια νέα ράτσα πιθήκων που παρουσιάζουν το φαινόμενο του φωσφορισμού. Κάτω από το υπέρυθρο φως υπάρχει ιδιέταιρη φωτεινότητα στο τριχωμα, και σε κάποια άλλα σημεία του σώματος υπάρχει αρκετά έντονη ακτινοβολία. Στην φωτογραφία, Το δέρμα για τα πέλματα των marmosets όπως ονομάζονται, λάμπει πράσινο υπό υπεριώδες φως

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΛΙΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ

30763-foursuns_spitzerΣτον αστερισμό της Ύδρας, τον μεγαλύτερο από τους 88 στον ουρανό, το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer, που καταγράφει στο υπέρυθρο φάσμα από 3 έως 180 μικρά (1μ=1.000.000 του μέτρου), αποκάλυψε πιο καθαρά την τετραπλή οικογένεια τεσσάρων άστρων με άμεση βαρυτική σχέση. Απέχει από την Γη 150 έτη φωτός και έχει ηλικία 10 εκατομμυρίων ετών και περιβάλλεται από δακτυλίους κοσμικής σκόνης. Για το αν υπάρχουν πλανήτες στο σύστημα; Κανένας δεν ξέρει.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory