Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Daiana Ygropoulou Is A Greek Goddess

okokoras

Ο κεραυνός δεν χτυπάει ποτέ στο ίδιο μέρος

lightningΚαι όμως! Δεν υπάρχει κάποια σαφής απόδειξη στον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται οι κεραυνοί, που να εγγυάται ότι δεν θα χτυπήσει ο κεραυνός στο ίδιο μέρος. Όταν αναφερόμαστε στην λέξη κεραυνός εννοούμε την κυκλοφορία ηλεκτρικών φορτίων μεταξύ ενός ηλεκτρισμένου νέφους και του εδάφους. Η κυκλοφορία αυτή ακολουθεί σε κάθε σημείο τον ευκολότερο δρόμο, εκεί δηλαδή που είναι πιο εύκολο να έχουμε φορτία , ιονίζοντας τα μόρια του αέρα αποσπώντας δηλαδή ηλεκτρόνια. Έτσι τίποτε δεν αποκλείει να ακολουθήσει ο κεραυνός τον ίδιο δρόμο σε δύο διαφορετικές στιγμές. Άλλο αν υπάρχουν σε κάθε σημείο τόσες πολλές δυνατότητες ως προς την κατεύθυνσή του, που η πιθανότητα για κάποιο συγκεκριμένο σημείο είναι πάντοτε σχετικά μικρή.

ΕΞΥΠΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

2Γνωστή βιομηχανία αυτοκινήτων, παρουσίασε μία πραγματικά τεχνολογική καινοτομία αιχμής για το φωνητικό έλεγχο μέσα στο αυτοκίνητο, που επιτυγχάνει ακόμα πιο αξιόπιστη και βολική την λειτουργία και τον έλεγχο των συστημάτων πλοήγησης και ενημέρωσης.
Με την εισαγωγή αυτού του νέου συστήματος, αναβαθμίζεται ο διάλογος οδηγού και οχήματος σε επίπεδα διαστημικής πλέον τεχνολογίας.
Οποιαδήποτε προφορική εντολή που δίνεται από τον οδηγό σχετικά με την τοποθεσία ή το δρόμο, διεκπεραιώνεται άμεσα από το σύστημα με όλα τα δεδομένα να προωθούνται κατευθείαν στη μονάδα πλοήγησης

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

krouazieraΟ R. Μ. κινείται σταθερά για τη δρομολόγηση των πρώτων επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων με στόλο διαστημόπλοιων, ενώ οι ανταγωνιστές του ανακοινώνουν τα σχέδιά τους για πτήσεις προς το Φεγγάρι. Πριν από λίγα χρόνια η ιδέα έμοιαζε εξωπραγματική και προκαλούσε αντιδράσεις. Πάντως, ο διαστημικός τουρισμός αποδείχθηκε πως έχει πολύ μεγάλη απήχηση και πάρα πολλούς θαυμαστές, που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν ένα πολύ υψηλό αντίτιμο για μια πτήση διάρκειας τουλάχιστον μιας ώρας σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Οι τίγρεις υπερέχουν σε εγκέφαλο

siberian-tigers_3821Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μελέτησαν τα κρανία και τους εγκεφάλους από όλα τα αιλουροειδή και διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο αναλογικά εγκέφαλο έχουν οι τίγρεις. Οι ερευνητές μελέτησαν τους εγκεφάλους και τα κρανία λιονταριών, τίγρεων, λεοπαρδάλεων και τζάγκουαρ. Εκαναν μετρήσεις και συγκρίσεις τόσο ως προς το μέγεθος του εγκεφάλου όσο και ως προς το μέγεθος του κρανίου αλλά και του σώματος όλων των ειδών κάθε οικογένειας ζώου. Διαπιστώθηκε ότι το μεγαλύτερο μέγεθος εγκεφάλου (σε σχέση με τα ως άνω μεγέθη) διαθέτουν οι τίγρεις, γεγονός που εξέπληξε τόσο τους ερευνητές όσο και την επιστημονική κοινότητα αφού θεωρούσαν ότι τα λιοντάρια έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο επειδή έχουν μεγαλύτερα κεφάλια από όλα τα μεγάλα αιλουροειδή. Οι ερευνητές αναφέρουν πως εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι ακόμη και τα πιο μικρά είδη τίγρεων έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο από τα μεγαλύτερα είδη λιονταριών.

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ

reactttorΑυτή είναι η άποψη του εσωτερικού του αντιδραστήρα JET που βρίσκεται στην Αγγλία. Είναι η μεγαλύτερη συσκευή σύντηξης που κατασκευάστηκε ποτέ στη Γη. Κατά τη διάρκεια μιας αντίδρασης των πυρηνικών καυσίμων τα οποία βρίσκονται μακριά από τα τείχη των ηλεκτρομαγνητών, επιτυγχάνονται θερμοκρασίες που είναι πάνω από δέκα φορές υψηλότερες από τον πυρήνα του ήλιου

Focus RS με 401 άλογα!

Το Focus RS του οίκου Mcchip-dkr των 401 ίππων
Αργά αλλά σταθερά, οι μετατροπές σχετικά με το συλλεκτικό Focus RS της Ford πληθαίνουν. Αυτή τη φορά η μετατροπή μας έρχεται από το γερμανικό οίκο Mcchip-dkr ο οποίος έφτασε το γνωστό κινητήρα των 2,5 λίτρων στους 401 ίππους!
Όσο περνάει ο καιρός οι δυνατότητες του κινητήρα του Focus RS ξεπροβάλλουν! Το 5κύλινδρο μηχανικό σύνολο (που βασίζεται σε αυτό του ST), στην κανονική έκδοση του RS αποδίδει 305 ίππους και 440 Nm ροπής. Στην περίπτωση όμως της μετατροπής του οίκου Mcchip-dkr ο οποίος ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα αυτοκινούμενων (από μοτοσικλέτες έως τρακτέρ!), η ιπποδύναμη εκτοξεύτηκε στο αστρονομικό νούμερο των 401 ίππων και των 612 Nm ροπής. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με μεγαλύτερο intercooler, αγωνιστική εξάτμιση, νέα εισαγωγή αέρα, και επαναπρογραμματισμό του ηλεκτρονικού εγκεφάλου. Η τελική ταχύτητα σύμφωνα με την εταιρεία αγγίζει τα 278 χ.α.ω. ενώ η μετατροπή στη Γερμανία κοστίζει 4.999 ευρώ. Υπάρχει βέβαια και μια πιο ήπια έκδοση με 345 ίππους και 520 Nm ροπής, που προκύπτει αποκλειστικά από τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, και (επίσης στη Γερμανία) τιμάται στα 799 ευρώ

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

srwa_304956_21Διαστημόπλοιο εξοπλισμένο με πυρηνικό κινητήρα σκοπεύει να κατασκευάσει η Ρωσία για να πάρει την πρωτοκαθεδρία στον αγώνα για την κατάκτηση του Διαστήματος, σύμφωνα με τον Ανατόλι Περμίνοφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Υπηρεσίας. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολίασε θετικά το σχέδιο και ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να φροντίσει να βρει τα χρήματα για την ολοκλήρωσή του παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από περιβαλλοντικές οργανώσεις. Κατά τον Περμίνοφ, ένα πρώτο, πρόχειρο σχέδιο μπορεί να είναι έτοιμο το 2012. Όσο για το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής του σκάφους: 17 δισεκατομμύρια ρούβλια (400 εκατομμύρια ευρώ), ενώ η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου εννέα χρόνια. (Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα μας επιτρέψει να φτάσουμε σε ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο που θα ξεπερνάει όλες τις άλλες χώρες) δήλωσε ο Περμίνοφ κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης για θέματα τηλεπικοινωνιών και Διαστήματος. (Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και φιλόδοξο πρόγραμμα) είπε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ. Το σκάφος που περιέγραψε ο Περμίνοφ θα έχει αντιδραστήρα κλάσεως μεγαβάτ, εν αντιθέσει με τους μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες που έφεραν σοβιετικοί δορυφόροι της εποχής του Ψυχρού Πολέμου (παρήγαγαν ενέργεια μερικών κιλοβάτ και είχαν διάρκεια ζωής ενός έτους). Ένας εξ αυτών, ο Κόσμος 954, είχε επικίνδυνη κατάληξη: κατά τη διάρκεια της επανεισόδου του στην ατμόσφαιρα το 1978, διέσπειρε ραδιενεργά συντρίμμια πάνω από τη βόρεια Καλιφόρνια. Η NASA έχει επίσης ερευνήσει το ενδεχόμενο κατασκευής και χρήσης πυρηνοκίνητων σκαφών, για διαπλανητικές αποστολές. Μία από αυτές είναι το Mars Science Laboratory, που θα χρησιμοποιεί πλουτώνιο (η εκτόξευσή του είναι προγραμματισμένη για το 2011) ενώ μία αποστολή εξερεύνησης των εξωτέρων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος είναι προγραμματισμένη για το 2020

Αυτοκαθαριζόμενα ρούχα

untitled-1Ερευνητές από το Χονγ Κονγκ ανακάλυψαν έναν αποτελεσματικό τρόπο να επικαλύπτουν βαμβακερά ρούχα με μικροσκοπικά σωματίδια του τιτανίου. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια δρουν ως καταλύτες που προκαλούν τη διάσπαση των μορίων που έχουν ως βάση τους τον άνθρακα. Με άλλα λόγια, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τρόπο κατασκευής αυτοκαθαριζόμενων ρούχων, τα οποία θα διαλύουν τους λεκέδες, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Τα σωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου που καλύπτουν τα ρούχα έχουν διάμετρο μόλις είκοσι νανόμετρα, δηλαδή περίπου 2.500 φορές μικρότερο μέγεθος από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Το μόνο που χρειάζεται για να αρχίσει η διαδικασία αυτοκαθαρισμού ενός τέτοιου ρούχου είναι η παρουσία ηλιακού φωτός. Η ανακάλυψη αυτή έγινε από TOUS ερευνητές Walid Daoud και John Xin του πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ.
Ωστόσο η ιδέα του αυτοκαθαρισμού δεν είναι νέα. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα περίπου το 25% από τις λεκάνες τουαλέτας που κυκλοφορούν στην αγορά Tns Ταϊβάν φέρουν μια επικάλυψη που βοηθά τον αυτοκαθαρισμό TOUS. Αλλά ο αυτοκαθαρισμός των ρούχων θεωρείται ως το επόμενο βήμα αυτής Tns τόσο χρήσιμης τεχνολογίας.

ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ

newmicroorganΗ ανακάλυψη ενός μικροοργανισμού μέσα σε βαθιές σπηλιές και που ονομάζεται « τολμηρός ταξιδιώτης» έχει χαρακτηρίστηκα ενός αστροβιολογικού οργανισμού .Η ικανότητα του να ζει απομονωμένα από οποιωνδήποτε άλλο είδος θα μπορούσε να είναι το κλειδί για ζωή σε άλλους πλανήτες. Το audaxviator Candidatus Desulforudis έχει ανακαλυφθεί, 2.8 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης στη Νότια Αφρική. Το μέρος που επιβιώνει είναι απολύτως απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς οξυγόνο και φως . Το99.9% του DNA άνηκε σε ένα βακτηρίδιο, νέου είδους.

Γενετική μηχανική

genetic-engΕίναι ένα νέο «παιχνίδι» του ανθρώπου που του δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι ένας θεός.

Με την κατάλληλη διαδικασία βάζουμε σε έναν οργανισμό ιδιότητες ενός άλλου. Έτσι για παράδειγμα ένα ψάρι μεγαλώνει πιο γρήγορα και έχει πιο τρυφερό και νόστιμο κρέας.

Αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλό και χρήσιμο. Όμως δεν ξέρουμε μακροπρόθεσμα τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο περιβάλλον μας η δημιουργία οργανισμών-φρανκενστάιν με συνδυασμούς γονιδίων που δεν υπήρχε περίπτωση να δημιουργήσει η φύση. Ένα παράδειγμα είναι οι πατάτες που τους εισάγουν γονίδια σκορπιού για να αντέχουν στις ασθένειες. Ή ορισμένα ψάρια που τους εισάγουν ανθρώπινα γονίδια για να είναι νοστιμότερα.

Ο άλλος κίνδυνος είναι ότι θα κυριαρχήσουν έτσι στην αγορά τροφίμων λίγες εταιρίες. Και όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν δημιουργείται ολιγοπώλιο στην αγορά.

ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

44432654949v1jpgΣτην εικόνα αστροναύτης Κρίστερ Φούγκλεσανγκ πραγματοποιεί εργασίες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο πλαίσιο προγράμματος εργασιών και αναβαθμίσεων που γίνονται εκεί. Οι αστροναύτες που πραγματοποιούν εξωτερικές εργασίες και στον σταθμό αναφέρουν ότι γύρω από αυτόν υπάρχει μια παράξενη, χαρακτηριστική μυρωδιά.
(Υπάρχει πραγματικά μια χαρακτηριστική μυρωδιά. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναμυρίσει στο παρελθόναλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι από αυτά τα πράγματα που σου μένουν) δήλωσε ο Κέβιν Φορντ, πιλότος του διαστημικού λεωφορείου «Discovery» το οποίο βρίσκεται «δεμένο» στον σταθμό. Ορισμένοι αστροναύτες έχουν περιγράψει την οσμή του Διαστήματος σαν κάτι που μυρίζει όπως το μπαρούτι ή το όζον.

Η sexy Πέτρα Νέμκοβα
1. Γεννήθηκε στη Καρβίνα της πρώην Τσεχοσλοβακίας, στις 24 Ιουνίου 1979.

2. Η καταγωγή της μόνο το μέλλον της δεν προδιέγραφε. Η Καρβίνα είναι ακόμη και σήμερα μια φτωχή εργατούπολη, ο πατέρας ήταν εργάτης στα ανθρακωρυχεία και η μητέρα της δασκάλα.

3. Οι διαστάσεις της όμως δεν έμειναν απαρατήρητες και εγγυήθηκαν για τη μελλοντική της πορεία. Ύψος: 1 και 79 και αναλογίες 85-61-89.

4. Έδειξε από μικρή ενδιαφέρον για το χώρο .....της μόδας, σχεδιάζοντας φορέματα, παρά το γεγονός ότι στην Τσεχία υπήρχαν ελάχιστες δυτικές επιδράσεις.

5. Ήταν πάντα πολύ ντροπαλή για να δοκιμάσει το μόντελινγκ. Με την παρότρυνση, όμως, του καλύτερου της φίλου συμμετείχε σε διαγωνισμό ταλέντων ενός πρακτορείου μοντέλων.

6. Η πρώτη της φωτογράφηση έγινε από ένα Τσέχο που έφτιαχνε φωτογραφίες για διαβατήρια. Όπως δήλωσε η ίδια αυτό ήταν το επίπεδο του μόντελινγκ στην Τσεχία τότε.

7. Πήρε στα σοβαρά το μόντελινγκ και ενώ ήταν μαθήτρια ακόμα, άρχισε να πηγαίνει σε φωτογραφίσεις τα απογεύματα μετά το σχολείο. Γι’ αυτό αναγκαζόταν να ταξιδεύει 8ώρες συνολικά με το τρένο.

8. Η πρώτη της μεγάλη φωτογράφηση ήταν με τον Κριστόφ Μιμόν στο Παρίσι.

9. Πολύ σύντομα… ακολούθησαν φωτογραφήσεις για τη Max Factor, τη Lancaster, τη La Perla και πασαρέλα για το Valentino και τον Armani.

10. Το εξώφυλλο του 2003 στο Sports Illustrated… την έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Αν και είχε συμμετάσχει και σε φωτογραφήσεις του περιοδικού, αυτό ήταν που άλλαξε την καριέρα της.

11. Έγινε αμέσως μέλος του ανεπίσημου club των "Chech Chicks", δηλαδή των, έξι πλέον, σουπερμόντελ από την Τσεχία που κάνουν θραύση στις πασαρέλες: Πολίνα Πορίτσκοβα, Ντανιέλα Πέστοβα, Εύα Χερτζίκοβα, Βερόνικα Βαρέκοβα και φυσικά Αντριάνα Σκλεναρίκοβα.

12. Παραδέχεται ότι η κορυφαία "Chech Chick" παραμένει η Πολίνα Πορίτσκοβα που ήταν η πρώτη και έκανε την πρόσβαση στο χώρο του μόντελινγκ πιο εύκολη για τις υπόλοιπες.

πηγή

ΔΙΑΣΤΗΜΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

spaceport1Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μεξικό πρόκειται να λειτουργήσει το πρώτο εμπορικό διαστημοδρόμιο του κόσμου.Το έργο αυτό θα κοστίσει περίπου $200 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει διάδρομο 10.000 χλ/μ. Οι πτήσεις που έχουν σχεδιαστεί διαρκούν περίπου δύο ώρες και 5 λεπτά . Φαίνεται ότι είναι επιστημονικής φαντασίας; Περίπου 250 άνθρωποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν 200.000 δολάρια έκαστος για ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια της στις αρχές του επόμενου έτους. Ποια είναι η γνώμη σας τώρα;

ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!!!


Τα ΜΜΕ ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οφείλουν να προβάλλουν ενέργειες σαν αυτή των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ως ένδειξη ύψιστης τιμής ,αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μνημείο την ώρα της έκρηξης!!! Ας αφήσουν λίγο στην άκρη τα VIP θέματα και ας δουν ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία που έχει μέσα της και τις έννοιες καθήκον και φιλότιμο.Να φροντίσουν να την προβάλλουν και να δώσουν στους νέους ανθρώπους τέτοια πρότυπα.Ας φύγουμε επιτέλους από τα μίζερα και τα ταπεινά και ας δώσουμε λίγο ύψος στη ζωή μας!!!!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
anemomilos

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΛΗ

22lbsΟι εργαζόμενοι εκτίθενται στα πεδία δοκιμών γνωστής Ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής ρομπότ. Το ρομπότ κοστούμι HAL, είναι υβρίδιο υποβοηθητικού σκέλους ζυγίζει 22lbs και μπορεί να ενοικιαστεί για £ 1.375 το μήνα στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για εξωτερικό υποβοήθημα που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από εργάτες σε βαρέα επαγγέλματα.

Υπεραυτοκίνητο 1.200 ίππων!

Το εντυπωσιακό Arash AF-10
Η βρετανική Arash ετοιμάζει μια δυσάρεστη έκπληξη για τις κατασκευάστριες εταιρείες υπεραυτοκινήτων. Πρόκειται για την εξέλιξη του νέου της μοντέλου που θα αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους και που έχει βάλει στόχο την πρώτη θέση στα ταχύτερα σπορ οχήματα του κόσμου!
Η εταιρεία Arash που εδρεύει στα περίχωρα του Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας δουλεύει πυρετωδώς στην εξέλιξη του νέου της μοντέλου το οποίο θα αποτελεί μια ειδική έκδοση με βάση το υπεραυτοκίνητο της: AF-10S. Για να σας βάλουμε στο νόημα, η εταιρεία αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το μοντέλο AF-10 (φωτογραφία) ενώ ετοιμάζει μια βελτιωμένη έκδοση του, την AF-10S καθώς και μια πιο προσιτή, την AF-8. Tα μοντέλα θα έχουν ως χαρακτηριστικά την εντυπωσιακή αεροδυναμική εμφάνιση (με επιρροές από τη Ferrari Enzo), τα μηχανικά σύνολα που θα προέρχονται από την Corvette και θα αποδίδουν πάνω από 505 ίππους (ανάλογα με την έκδοση), και τέλος τα αμαξώματα τους που θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα για την ελαχιστοποίηση του βάρους. Σχετικά όμως με το ταχύτερο μοντέλο της εταιρείας, έχει σαν στόχο την άμεση αντιπαράθεση με τη Bugatti Veyron και για το λόγο αυτό ο V8 κινητήρας των 7,2 λίτρων θα χρησιμοποιεί δύο τούρμπο, σφυρήλατα πιστόνια, και μπιέλες τιτανίου. Η ιπποδύναμη θα φτάσει έως τους 1.200 ίππους ενώ η ροπή κάπου μεταξύ 1.220 και 1.355 Nm! Το μοντέλο θα κατασκευαστεί μέσα στο 2010

απολίθωμα ηλικίας 260 εκατ. ετών

260millionyearsΒρέθηκε απολίθωμα ηλικίας 260 εκατ. ετών και είναι το αρχαιότερο γνωστό σπονδυλωτό πλάσμα που διέθετε αντίχειρα και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Το εύρημα αποκαλύπτει ότι τα πρώτα σπονδυλωτά αποίκισαν στα δέντρα πολύ νωρίτερα από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Η SETI@home εντόπισε μυστηριώδες ραδιοσήμα

setiΠρόσφατα τo περιοδικό New Scientist δημοσίευσε την είδηση πως η SETI@ home (μια προσπάθεια της SETI για επεξεργασία ραδιοσημάτων από προσωπικούς υπολογιστές ιδιωτών σε τόπο όλο τον κόσμο) έδωσε τα πρώτα αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα ότι εντοπίστηκε ένα σήμα το οποίο ελήφθη τρεις φορές από το γιγάντιο ραδιοτηλεσκόπιο που βρίσκεται στο Αρεσίμπο του Πουέρτο Ρίκο το οποίο εκπληρώνει εκείνες τις προϋποθέσεις που το καθιστούν ως το πλέον ενδιαφέρον σήμα που έχουμε λάβει μέχρι τώρα από το διάστημα. Το σήμα που ο κωδικός του είναι SHGbo2+14a θεωρήθηκε από αρκετούς ότι έχει αυξημένες πιθανότητές να προέρχεται από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό και έτσι άρχισε μια άνευ προηγουμένου διασπορά ειδήσεων παγκοσμία» που κάνουν λόγο για επαφή με εξωγήινο πολιτισμό. Ωστόσο, οι αστρονόμοι δηλώνουν ότι το γεγονος πώς το ραδιοσήμα χαρακτηρίζεται πως ενδιαφέρον και πως πληρη αρκετά από τα στάνταρντ που έχουν θέσει οι ερευνητές της SETI δε σημαίνει κατ' ανάγκην πως προέρχεται από εξωγήινοι.Οι αστρονόμοι δηλώνουν ότι σίγουρα πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο που αξίζει να μελετηθεί αλλά και ότι κάλλιστα θα μπορούσε το σήμα αυτό να προέρχεται από κάποιο άγνωστο στην επιστήμη ουράνιο σώμα.Όπως μάλιστα δήλωσε ο αστρονόμος Dan Werthimer του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ο οποίos είναι ένας από τους επικεφαλής του προγράμματος SETI@ home, οι δηλώσεις για σήμα εξωγήινων είναι υπερβολή.Κάποιοι επιχειρώντας να κλείσουν το θέμα έσπευσαν να ερμηνεύσουν το συγκεκριμένο ραδιοσήμα πως γήινο σήμα που ανακλάστηκε σε κάποιο σώμα που βρίσκεται στο διάστημα, αλλά αυτή η ερμηνεία κάθε άλλο παρά καταλάγιασε τα πράγματα και ειδικά τους απανταχού συνωμοσιολόγους που μιλούν ανοιχτά πλέον για εσκεμμένη και μυστηριώδη συγκάλυψη του όλου θέματος.

Η Νορβηγία είναι η χώρα με τις καλύτερες συνθήκες ζωής, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ

norway01Στην κορυφή των πιο επιθυμητών χωρών του πλανήτη για να ζει κάποιος παρέμεινε και φέτος η Νορβηγία, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP). Ανάμεσα στις 182 χώρες μέλη του ΟΗΕ και βάσει στοιχείων που περισυλλέχθηκαν το 2007 πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008/2009, οι άνθρωποι που ζουν στην Νορβηγία, στην Αυστραλία, στην Ισλανδία και τον Καναδά διαθέτουν τον υψηλότερο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (ΔΑΑ). Αντίθετα, ο Νίγηρας, το Αφγανιστάν και η Σιέρα Λεόνε διαθέτουν τις χειρότερες επιδόσεις στον τομέα της ανθρώπινης ανάπτυξης. Ο υπολογισμός του ΔΑΑ γίνεται βάσει του προσδόκιμου ζωής κατά τη γέννηση, του ποσοστού του αλφαβητισμού του πληθυσμού, του κατά κεφαλήν Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, καθώς και της αγοραστικής δύναμης των κατοίκων που εκτιμάται σε δολάρια. "Παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν, η πρόοδος ήταν άνιση. Πολλές χώρες έχουν αντιμετωπίσει επιβραδύνσεις τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των οικονομικών προβλημάτων, των κρίσεων που έχουν σχέση με τις συγκρούσεις και την επιδημία του HIV/AIDS, κάτι που υπήρχε πριν από την επίδραση της οικονομικής κρίσης" αναφέρει σε ανακοίνωση του το UNDP. Το προσδόκιμο ζωής στο Νίγηρα είναι τα 50 χρόνια, περίπου 30 χρόνια λιγότερο από αυτό της Νορβηγίας, ενώ το κάθε δολάριο που κερδίζει ένας άνθρωπος στην αφρικανική χώρα αντιστοιχεί σε 85 δολάρια στη σκανδιναβική χώρα. Μεγάλο προσδόκιμο ζωής έχουν οι Ιάπωνες με 82,7 χρόνια, ενώ το Αφγανιστάν έχει 43,6 χρόνια. Το Λιχτενστάιν διαθέτει το υψηλότερο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το οποίο φτάνει τα 85,383 δολάρια. Οι πιο φτωχοί είναι οι κάτοικοι της Δημοκρατίας του Κονγκό όπου το ετήσιο κατα κεφαλήν εισόδημα ήταν 298 δολάρια. Φέτος, πέντε χώρες η -Κίνα, η Βενεζουέλα, το Περού, η Κολομβία και η Γαλλία- κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην λίστα, βελτιώνοντας τους μισθούς και το προσδόκιμο ζωής. Η Κίνα, η Κολομβία και η Βενεζουέλα βελτίωσαν τις αποδόσεις τους και στην εκπαίδευση. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η Τζαμάικα.

Mύθος το «σημείο G» των γυναικών


H ερωτογενής ζώνη των γυναικών που έχει συνδεθεί με την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης δεν υπάρχει, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη Bρετανών.

Bελτίωση στη σεξουαλική συμπεριφορά των ζευγαριών υπόσχεται μια βρετανική επιστημονική έρευνα η οποία καταρρίπτει τον μύθο του σημείου G! Παρότι το σημείο G έχει συνδεθεί με την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης, οι επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου σε έρευνα που διενήργησαν για το θέμα με τη συμμετοχή 1.800 γυναικών και η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος της επιθεώρησης «Journal of Sexual Medicine» αυτής της εβδομάδας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποδόμηση του μύθου του σημείου G πιθανότατα θα αυξήσει περισσότερο την απόλαυση της σεξουαλικής πράξης για όλους τους συμμετέχοντες.

Oι ερευνητές εξέτασαν 1.804 γυναίκες, ηλικίας 23-83 ετών, οι οποίες ήταν είτε μονοζυγωτικές δίδυμες (έχουν ακριβώς τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά, αφού το DNA τους είναι πανομοιότυπο) είτε διζυγωτικές δίδυμες (μοιράζονται το 50% των γονιδίων). Aπό αυτές ζητήθηκε να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούσαν το αν έχουν ή όχι σημείο G.

Eάν η υπόθεση ότι το σημείο G υπάρχει είναι αληθής, τότε σε περίπτωση που κάποια από τις γυναίκες η οποία ανήκε στην κατηγορία των μονοζυγωτικών διδύμων απαντούσε καταφατικά στην ερώτηση, θα σήμαινε ότι και η αδελφή της θα το έχει, ενώ στην κατηγορία των διζυγωτικών η πιθανότητα να ταυτίζονται οι απαντήσεις τους είναι 50%. Oμως οι ερευνητές δεν παρατήρησαν κανένα τέτοιο σαφές πλέγμα απαντήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο G δεν υπάρχει και ότι αποτελεί απλά μια αναληθή πεποίθηση του εκάστοτε υποκειμένου.

Συνολικά, το 56% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από το 56% ανήκε στη νεότερη ηλικιακά ομάδα του δείγματος, η οποία είναι και περισσότερο σεξουαλικά ενεργός. Aπό την άλλη, η διαφορά στην πιθανότητα που είχαν οι διζυγωτικές από τις μονοζυγωτικές δίδυμες να συμπέσουν οι απαντήσεις τους εξανεμίστηκε.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Aντρεα Mπούρι, στόχος της έρευνας ήταν να εξαλείψει «αισθήματα ανεπάρκειας ή αποτυχίας, που μπορεί να προκαλούσαν προβλήματα στις γυναίκες που φοβούνται ότι δεν έχουν το σημείο G». Mάλιστα όπως αναφέρει η ίδια στους «Tάιμς του Λονδίνου»: «Eίναι ιδιαίτερα ανεύθυνο να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει μια οντότητα, η ύπαρξη της οποίας ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση που ασκείται στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες».

Aπό την πλευρά του, ο Tιμ Σπέκτορ, ένας από τους συνυπογράφοντες της έρευνας, δήλωσε πως: «Kάποιες γυναίκες ισχυρίζονται ότι το σημείο G είναι αποτέλεσμα διατροφής και άσκησης, όμως κυριολεκτικά είναι αδύνατο να βρεθούν πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του. H έρευνα αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχει γίνει για το θέμα και καταλήγει ότι η ιδέα του σημείου G είναι εντελώς υποκειμενική».

Aξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το σημείο G έχει λάβει το όνομα του από τον Γερμανό επιστήμονα, Ernst Grafenberg, ο οποίος τη δεκαετία του 1950 ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε την εν λόγω ερωτογενή ζώνη, ενώ η ιδέα της ύπαρξης του σημείου G εκλαϊκεύτηκε από την ομότιμη καθηγήτρια, Mπέβερλι Γουίπλ, του Πανεπιστήμιου Pάτγκερς στο Nιου Tζέρσι των HΠA.

Πηγή: georgelaios


Βομβαρδίζεται η γη από μικροσκοπικές μαυρες τρύπες

bombardizete_i_gi_apo_mayres_tripesΣύμφωνα με τα λεγόμενα μιας ομάδας φυσικών, είναι πιθανό μίνι μαύρες τρύπες να χτυπούν τη Γη και επίσης υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορείνα ερμηνεύσει μυστηριώδεις παρατηρήσεις που προβλημάτισαν τους επιστήμονες στη διάρκεια πολλών πειραμάτων που έχουν διεξαχθεί μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια. Η υπόθεση αυτή δεν είναι αυθαίρετη και βασίζεται στα μοντέλα της σύγχρονης θεωρητικής φυσικής που κάνουν λόγο για την ύπαρξη και άλλων διαστάσεων εκτός από εκείνες του χωροχρόνου.Εκείνο που ισχυρίζονται οι ερευνητές είναι ότι υψηλής ενέργειας σωματίδια κοσμικής ακτινοβολίας μπορούν να δημιουργούν μικροσκοπικές μαύρες τρύπες όταν συγκρούνται με σωμάτια της γήινης ατμόσφαιρας. Όμως αυτές οι μαύρες τρύπες μπορούν να είναι εξαιρετικά ασταθείς και να εκρήγνυνται μέσα σε ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου.Με βάση αυτή τη θεωρία ο φυσικός Θεόδωρος Τομαράς του πανεπιστημίου της Κρήτης και οι Ρώσοι συνάδελφοι του Andrei Mironov και Alexei Morozov αναρωτήθηκαν αν αυτές οι μίνι μαύρες τρύπες μπορούν να ερμηνεύσουν με την παρουσία του κάποιες παράξενες παρατηρήσεις που έγιναν από ανιχνευτές κοσμικής ακτινοβολίας τοποθετημένους στις βολιβιανές Άνδεις, αλλά και σε ένα βουνό στο Tajikistan στην Κεντρική Ασία. Για παράδειγμα, το 1972 ο ανιχνευτής στις Άνδεις κατέγραψε ένα μυστηριώδες σήμα. Σε αντίθεση με μια συνηθισμένη «βροχή» κοσμικών ακτινών, η «βροχή» που καταγράφηκε ήταν ασυνήθιστα πλούσια σε φορτισμένα σωματίδια και επίσης τα σωματίδια εντοπίστηκαν στο κάτω τμήμα του ανιχνευτή και όχι στο πάνω όπως γίνεται συνήθως. Στο φαινόμενο δόθηκε η ονομασία Centauro. Από τότε μέχρι σήμερα οι ανιχνευτές στη Βολιβία και στο Tajikistan έχουν καταγράψει τουλάχιστον σαράντα γεγονότα Centauro. Κατά καιρούς εμφανίστηκαν διάφορες πιθανές ερμηνείες για το φαινόμενο. Όπως ότι οι ανιχνευτές χτυπήθηκαν από σφαιρίδια αποτελούμενα από σωμάτια κουάρκ που ανήκαν σε κάποιον παράξενο και μη καλά γνωστό τύπο των συγκεκριμένων σωματιδίων. Ενώ μια άλλη υπόθεση ισχυρίζεται ότι το φαινόμενο προκύπτει όταν η ισχυρή δύναμη συμπεριφέρεται με απροσδόκητο τρόπο όταν οι ενέργειες των σωμάτων είναι εξαιρετικά υψηλές.
Ωστόσο η ομάδα των φυσικών που προαναφέρθηκαν διαπίστωσε ότι η θεωρία με τις μικροσκοπικές μαύρες χρύπες μπορεί να προσφέρει μια αρκετά ικανοποιητική ερμηνεία. Μελέτησαν και επεξεργάστηκαν το είδος του σήματος που θα κατέγραφε ο ανιχνευτής αν οι κοσμικές ακτίνες δημιουργούσαν μίνι μαύρες τρύπες που εκρήγνυνται. Και όπως διαπίστωσαν, αυτό που θα κατέγραψε ο ανιχνευτής θα ήταν ένα γεγονός Centauro. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Τομαράς: «ίσως να έχουμε άδικο, αλλά μας φαίνεται περισσότερο φυσική από όλες τις άλλες υπάρχουσες ερμηνείες».Η ομάδα των ερευνητών ελπίζει ότι η λεπτομερής ανάλυση μελλοντικών γεγονότων Centauro, καθώς και οι προσομοιώσεις σε υπολογιστές των εκρηγνυόμενων μίνι μάυρων τρυπών θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση του αινίγματος. Αν η θεωρία αποδειχτεί ορθή, τότε οι συνέπειες της θα είναι εντυπωσιακές και μεταξύ των άλλων θα μπορέσει να δειχθεί ότι η παρουσία των μαύρων τρυπών σχετίζεται με τις κρυμμένες διαστάσεις του σύμπαντος που προβλέπονται από τα μοντέλα των θεωρητικών φυσικών. Επίσης θα είναι δυνατό με τις δυνατότητες των νέων μεγάλων επιταχυντών που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή να δημιουργούνται σε αυτούς χιλιάδες μαύρες τρύπες κάθε ημέρα.

DNA από δακτυλικά αποτυπώματα

dna___Μια νέα τεχνική απόσπασης DNA αναμένεται ότι θα βοηθήσει τους ιατροδικαστές να ανακαλύψουν τη γενετική ταυτότητα κάποιου εγκληματία, ακόμη και αν το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που δεν μπορεί καν να αναγνωριστεί. Η νέα τεχνική συλλογής DNA αναπτύχθηκε από καναδούς επιστήμονες και μπορεί να συγκεντρώσει το γενετικό υλικό μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, ακόμη και αν ένα δακτυλικό αποτύπωμα έχει αποθηκευτεί για ένα χρόνο. Η νέα τεχνολογία, που είναι ιδαίτερα αξιόπιστη και δύο φορές φθηνότερη από τις άλλες μεθόδους που υπήρχαν μέχρι τώρα, αναμένεται ότι θα βοηθήσει πολύ στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων, όπως δήλωσε η ερευνήτρια Maria Viaznikova του Heart Institute του πανεπιστημίου της Οτάβα στον Καναδά. Ανέφερε, επίσης, ότι οι ιατροδικαστές γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα περιέχουν DNA, αλλά οι συνηθισμένες τεχνικές απόσπασης που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, σε αντίθεση με τη νέα τεχνική η οποία δίνει το DNA μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης η μέθοδος αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την συλλογή DNA για διαγνωστικούς λόγους

NASA (ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ)

909090690Εκτέλεση από μια σειρά δοκιμών κινητικότητας και δραστηριότητας σε ειδικά διαμορφωμένους προσομοιωτές για να αποδειχθεί η σωστή λειτουργία των αστροναυτών αλλά και των μηχανημάτων, είναι μία από τις καθημερινές δραστηριότητες της NASA. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δοκιμές στα Ρόβερς τα οποία θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα σε μελλοντικές αποστολές.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory