Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Midnight Hot...Coco Austin!!!

thenewsbus.blogspot

Γιατί οι ομάδες και οι αθλητές στα κόκκινα νικάνε πιο συχνά

320034202world-champions-t-shirt-red.jpg2Κατά μέσο όρο, όσοι συμμετέχουν σε κάποιο ανταγωνιστικό άθλημα και φοράνε κόκκινα ρούχα, νικάνε 10% φορές περισσότερο σε σχέση με όσους φοράνε οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς ειδικούς, η εξήγηση είναι διπλή: οι αθλητές που είναι ντυμένοι στα κόκκινα, νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα γίνονται αντιληπτοί από τους αντιπάλους τους ως πιο επιθετικοί και κυρίαρχοι. Το γεγονός αυτό μπορεί να ερμηνεύσει την επιτυχία κόκκινων ομάδων όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ και η Άρσεναλ στην Αγγλία.
Η μελέτη έγινε από ομάδα αθλητικών ψυχολόγων του πανεπιστημίου του Μίνστερ, υπό τον Νόρμπερτ Χάγκεμαν, σύμφωνα με το New Scientist και το βρετανικό Τύπο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν σε ένα αγώνα η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη ανάμεσα στους δύο αντιπάλους ή σε δύο ομάδες, ο παράγων του χρώματος δεν μπορεί να κάνει το…θαύμα του. Όμως όσο μικρότερη γίνεται η διαφορά δυναμικότητας, τόσο το κόκκινο χρώμα στα ρούχα των αθλητών παίζει το ρόλο του και μπορεί να καθορίσει την έκβαση είτε ενός αγώνα τάε-κβο-ντο υπέρ του "κόκκινου" αθλητή, είτε ενός αγώνα ποδοσφαίρου.
Μια προηγούμενη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", που είχε γίνει από τους εξελικτικούς ανθρωπολόγους Ράσελ Χιλ και Ρόμπερτ Μπάρτον του βρετανικού πανεπιστημίου Ντέραμ, ανέλυσε το πώς το χρώμα των στολών των αθλητών επηρέαζε το αποτέλεσμα σε διάφορους αγώνες (πυγμαχίας, τάε-κβο-ντο, πάλης κ.α.) στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Όπως προέκυψε, περίπου το 55% των νικών αφορούσαν τους "κόκκινους" αθλητές και το 45% τους "μπλε", ενώ στις περιπτώσεις των αμφίρροπων αγώνων οι "κόκκινοι" αθλητές είχαν σημαντικά περισσότερες νίκες (66%) έναντι των "μπλε".
Μια άλλη μελέτη, υπό τον Μάρτιν Άτριλ του πανεπιστημίου του Πλίμουθ της Βρετανίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Sports Sciences" και ανέλυσε 56 αγγλικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι ομάδες με κόκκινο χρώμα στις φανέλες τους πέτυχαν υψηλότερες θέσεις στην τελική κατάταξη - ή κέρδισαν το πρωτάθλημα. Μια άλλη έρευνα των Χιλ και Μπάρτον διαπίστωσε ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας το 2004, όπου θριάμβευσε η Ελλάδα, οι ομάδες με κόκκινο χρώμα στη φανέλα τους πέτυχαν περισσότερες νίκες και περισσότερα γκολ.
Εξάλλου μια άλλη μελέτη, από ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Τσίτσεστερ, υπό τον Ίαν Γκρίνλις, που δημοσιεύτηκε επίσης στο περιοδικό "Journal of Sports Sciences", διαπίστωσε ότι οι τερματοφύλακες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ο ποδοσφαιριστής της αντίπαλης ομάδας που χτυπά πέναλτι, φορά λευκά ρούχα και φοβούνται περισσότερο όταν αυτός φορά κόκκινα.

Και οι διαιτητές προτιμούν το κόκκινο (για εξελικτικούς λόγους!)

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι ορισμένα χρώματα -και ιδίως το κόκκινο- έχουν μια σημαντική και παραγνωρισμένη επίδραση στο μυαλό των αθλητών. Επιπλέον σύμφωνα με τους ερευνητές, σε ένα βαθμό, η υπέρ των "κόκκινων" διαφορά οφείλεται στο ότι οι διαιτητές έχουν μια υποσυνείδητη και κληρονομημένη -για εξελικτικούς λόγους- προτίμηση στο κόκκινο χρώμα. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι, όπως συνέβη και με τους πιθήκους, οι άνθρωποι εξ αρχής ανέπτυξαν την ικανότητα να ξεχωρίσουν το κόκκινο χρώμα στη φύση για να διακρίνουν εύκολα τα ώριμα φρούτα!
Από την άλλη, σύμφωνα με μια εναλλακτική ερμηνεία, οι άνθρωποι είναι γενετικά προδιατεθειμένοι να αποφεύγουν το κόκκινο χρώμα, δηλαδή να το φοβούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή το κόκκινο χρώμα (του αίματος και της οργής) συνδέθηκε στο νου των ανθρώπων με τον κίνδυνο, την επιθετικότητα και την κυριαρχικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σήματα προειδοποίησης (όπως το "Stop") είναι κόκκινου χρώματος.
Οι έρευνες των ζωολόγων εδώ και δεκαετίες έχουν δείξει ότι το κόκκινο χρώμα αποτελεί σύμβολο ισχύος και μαχητικής ετοιμότητας. Όσο π.χ. πιο κόκκινος είναι ένας πίθηκος, τόσο υψηλότερη είναι η τεστοστερόνη του και τόσο μεγαλύτερη η επιθετικότητά του. Στις διάφορες μάχες μεταξύ πιθήκων, όσοι έχουν λιγότερο έντονο χρώμα, συνήθως υποχωρούν. Ενώ στις μάχες μεταξύ πουλιών, τα κόκκινα συνήθως επικρατούν - ακόμα κι όταν αυτό δεν είναι το φυσικό τους χρώμα, αλλά τα έχουν βάψει έτσι οι επιστήμονες για να κάνουν το σχετικό πείραμα.
Σε ένα ψυχολογικό πείραμα του Άντριου Έλιοτ από το πανεπιστήμιο Ρότσεστερ των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό "Journal of Experimental Psychology", διαπιστώθηκε ότι ακόμα και η θέαση κόκκινου χρώματος για λίγα δευτερόλεπτα έκανε τους εθελοντές πιο δειλούς. Από την άλλη, όταν πρόκειται για άτομα διαφορετικού φύλου, το κόκκινο χρώμα αποτελεί στοιχείο σεξουαλικής έλξης.

Πηγή:(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΦΗΣ

cowon-s9Ενώ οι οθόνες αφής έχουν πλέον γίνει ρουτίνα στο κοινό, οι εταιρείες βρήκαν τον τρόπο για να αναζωογονήσουν το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τις οθόνες multi-touch ή πολλαπλής αφής, οι οποίες χρησιμοποιούνται όχι μόνο σε κινητά τηλέφωνα αλλά και σε υπολογιστές, φορητούς ή σταθερούς.
Η αρχή έγινε στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, με συσκευές όπως είναι τα GΡS, οι υπολογιστές παλάμης και τα media players να ακολουθούν σχεδόν αμέσως. Οι βελτιωμένες εκδόσεις των iΡhone και iΡod έδειξαν τον δρόμο, σύντομα όμως και άλλες εταιρείες, ακολούθησαν προτείνοντας τα δικά τους μοντέλα.
Σύντομα βέβαια θα δούμε και άλλες κατηγορίες συσκευών οι οποίες θα αξιοποιούν την τεχνολογία αφής. Ενδεικτική των εξελίξεων είναι η κυκλοφορία του νέου ποντικιού της Αpple, του Μagic Μouse, το οποίο δεν διαθέτει καθόλου πλήκτρα και όλος ο έλεγχος των λειτουργιών γίνεται με κινήσεις των δακτύλων στην επιφάνειά του

"Τηλεπαθητικός" υπολογιστής "διαβάζει" το νου και δείχνει τις σκέψεις στην οθόνη

gwaas6567_8874Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν έναν "τηλεπαθητικό" υπολογιστή που μπορεί να αναδημιουργήσει -μέσες άκρες- τις εικόνες που βλέπει ή θυμάται ένας άνθρωπος και να τις εμφανίσει σε μια οθόνη. Η συσκευή καταγράφει τα πρότυπα της εγκεφαλικής δραστηριότητας και τα μετατρέπει σε μια κινούμενη εικόνα στην οθόνη. Αν και η ιδέα ενός τηλεπαθητικού μηχανήματος ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, ορισμένοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορεί κάποια μέρα να αποτελεί πραγματικότητα και μάλιστα να έχει σημαντικές πρακτικές εφαρμογές, π.χ. για τη διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Το πρωτοποριακό πείραμα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζακ Γκάλαντ, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ". Οι ερευνητές "καλωδίωσαν" τους εγκεφάλους δύο εθελοντών που παρακολουθούσαν βίντεο και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν τις καταγραφές της εγκεφαλικής δραστηριότητάς τους (που έγιναν με τη βοήθεια της μαγνητικής τομογραφίας λειτουργικού συντονισμού) για να αναδημιουργήσουν τις εικόνες που οι εθελοντές παρακολουθούσαν. Οι εγκεφαλικές καταγραφές τροφοδοτούνταν σε έναν υπολογιστή, ο οποίος αναζητούσε συσχετίσεις ανάμεσα στα πρότυπα εγκεφαλικής δραστηριότητας και στα χρώματα, τα σχήματα ή τις κινήσεις στην οθόνη όπου παιζόταν το βίντεο. Έτσι το πρόγραμμα του κομπιούτερ, σε επόμενο στάδιο, όταν οι εθελοντές παρακολούθησαν ένα άλλο βίντεο, ήταν σε θέση να "προβλέψει" ή μάλλον να "διαβάσει" σε ένα βαθμό τι έβλεπαν και τι σκέφτονταν και να το αναπαράγει σε μια οθόνη. Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν καθαρό, παρόλα αυτά η καινοτομική τεχνική επέτρεψε σε χονδρικές γραμμές την αναπαραγωγή στην οθόνη ενός άνδρα που φορούσε ένα άσπρο πουκάμισο (ήταν ο κωμικός ηθοποιός Στιβ Μάρτιν), αλλά δεν μπόρεσε να αναπαράγει τις λεπτομέρειες του προσώπου του. Μπόρεσε επίσης να αναπαράγει τη γραμμή του ορίζοντα σε μια πόλη, αλλά όχι το αεροπλάνο που περνούσε στο βάθος. Η έρευνα -τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν επισήμως δημοσιευτεί ακόμα- είναι η τελευταία σε μια σειρά μελετών που προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι δυνατό να αποκαλυφθεί σε έναν υπολογιστή τι σκέφτεται κάποιος, κάτι για τον οποίο αρκετοί επιστήμονες παραμένουν από επιφυλακτικοί μέχρι αρνητικοί ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί ποτέ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ)

contentsegment_12144082v1jpg.jpg7Αμερικανοί ερευνητές του ΜΙΤ κατασκεύασαν μια μικροσκοπική συσκευή η οποία θα εμφυτεύεται στον οργανισμό των ασθενών με καρκίνο, και η οποία θα παρακολουθεί την πορεία της ασθένειας και της εξέλιξης της και θα μεταδίδει τα στοιχεία στους γιατρούς. Η συσκευή έχει μέγεθος ίδιο με αυτό ενός κόκκου ρυζιού και η χρησιμοποίησή της θα βοηθήσει στην διαδικασία της βιοψίας.
Η συσκευή μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση του ασθενούς και να ελέγχει την πορεία του, δηλαδή αν και κατά πόσο προχωρεί η νόσος, και πόσο αποδίδει η χημειοθεραπεία. Το βασικότερο προσόν της είναι ότι σε αντίθεση με τη βιοψία που δείχνει την κατάσταση του ασθενούς την στιγμή της λήψης του δείγματος, με τη νέα μέθοδο ο ασθενής βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση, ενώ για τη λήψη των δεδομένων που καταγράφει η συσκευή είναι αρκετή η χρήση μαγνητικών ή άλλων τομογράφων. Έτσι οι γιατροί μπορούν να έχουν μία συνεχή εικόνα της εξέλιξης της ασθένειας και να προσαρμόζουν τη θεραπεία ανάλογα με την εξέλιξή της.

Σερφάρισμα εν πτήσει

airplane_laptopΓια τους χρήστες του Διαδικτύου, η μοναδική περίοδος που δεν μπορούν να «σερφάρουν» είναι κατά τη διάρκεια μίας αεροπορικής πτήσης. Oμως, και αυτό το πρόβλημα πλέον τακτοποιήθηκε καθώς όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Κάτι που χαροποιεί όχι μόνο τους φανατικούς χρήστες αλλά και όλους εκείνους τους επιβάτες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για επαγγελματικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους. Γνωστή Γερμανική αεροπορική εταιρία είχε ξεκινήσει να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες σε διηπειρωτικές πτήσεις πριν από μερικά χρόνια, το 2006, όμως, σταμάτησε την παροχή τους λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα ήταν ότι το κόστος έφθανε τα 30 ευρώ. Τώρα, ο γερμανικός αερομεταφορέας επιστρέφει στη συγκεκριμένη αγορά και η υπηρεσία FlyNet θα είναι και πάλι διαθέσιμη από το 2010 στις πολύωρες πτήσεις της. Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω ασύρματου τοπικού δικτύου (WiFi) αλλά και κινητών τηλεφώνων, καθώς οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να στέλνουν και SMS. Το κόστος δεν έγινε γνωστό, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ χαμηλότερο από τα 30 ευρώ. Σημειωτέον πως οι ταχύτητες λήψης δεδομένων μπορεί να φθάνουν μέχρι και τα 50 Mbps.

H GLK V12 του Brabus

Η 12κύλινδρη GLK των 750 ίππων του Brabus
O γνωστός βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται στις μετατροπές των μοντέλων της Mercedes, και που στην ουσία δεν έχει αφήσει κανένα «απείραχτο», έβαλε το χεράκι του και στη νέα GLK. Το μεσαίο SUV του Γερμανού κατασκευαστή αγρίεψε όσο δεν παίρνει με νέο 12κύλινδρο κινητήρα.
Αυτή τη φορά μιλάμε για καθαρή υπερβολή από την πλευρά του βελτιωτικού οίκου που ακούει στο όνομα Brabus. Το υψηλό επίπεδο της δουλειάς του φαίνεται σε κάθε τομέα, όμως η ιπποδύναμη ανέβηκε τόσο που είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για το ταχύτερο SUV του πλανήτη! Η BRABUS GLK V12 φορά 12κύλινδρο μοτέρ στο οποίο αυξήθηκε η χωρητικότητα από τα 5,5 στα 6,3 λίτρα, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και δύο τούρμπο. Η ιπποδύναμη άγγιξε τους 750 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. ενώ η ροπή αγγίζει το εξωφρενικό νούμερο των 1.350 Nm όμως ο Brabus την περιόρισε ηλεκτρονικά στα 1.100 Nm από τις 2.100 σ.α.λ! Ο πύραυλος του Brabus χρειάζεται μόλις 4,2 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και 12,8 δλ. για τα 0-200 χ.α.ω. ενώ η τελική ταχύτητα του είναι τα 322,3 χ.α.ω. Η τιμή της εξωφρενικής αυτής κατασκευής ξεκινά από τις 397.000 €.

Έξυπνη εφεύρεση για όσους ξεχνούν

7000.jpg8Ισπανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα "έξυπνο" σύστημα, το οποίο χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, "παρακολουθεί" τις κινήσεις των ανθρώπων σε ένα χώρο και τους θυμίζει να εκτελέσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους, για παράδειγμα να πάρουν το χάπι που ξέχασαν. Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες διάσπαρτους στο περιβάλλον του ατόμου οι οποίοι ανιχνεύουν διαρκώς τις κινήσεις του, ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) πάνω σε διάφορα αντικείμενα, καθώς και κινητές φορητές συσκευές επικοινωνιών, που φωνητικά προειδοποιούν το άτομο, όταν π.χ. ετοιμάζεται να βγει από το σπίτι χωρίς να έχει πάρει τα κλειδιά μαζί του. Η νέα τεχνολογία δημιουργήθηκε από ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του πανεπιστημίου της Γρανάδα

η ηλεκτρική πρόταση στους δυο τροχούς

elecbike2210_650x585Η Yamaha EC-fs έχει και το ένα απαραίτητο πλέον στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ηλεκτρικό πρωτότυπό της, ονομάζεται EC-fs και δείχνει τουλάχιστον οπτικά ιδιαίτερα ευχάριστο στο μάτι. Βέβαια δεν ξεχνάμε πως οι Ιάπωνες έχουν δείξει στο Τόκυο μία σωρεία ηλεκτρικών προτάσεων στον τομέα της αυτοκίνησης, πάντα βέβαια ως πρωτότυπα, χωρίς ποτέ κάποιο από αυτά να έχει βρεθεί στην παραγωγή.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ

01.jpg2psixopatiaΟι ψυχοπαθείς που πραγματοποιούν εγκληματικές και βίαιες πράξεις χαρακτηρίζονται από ελαττωματικές συνδέσεις μεταξύ των τμημάτων του εγκεφάλου που διαχειρίζονται τα αισθήματα και εκείνων που χειρίζονται τις παρορμήσεις και τη λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με Βρετανοί ερευνητές. Σε μια μελέτη ψυχοπαθών που έχουν διαπράξει φόνο, ομαδική δολοφονία, πολλαπλό βιασμό και στραγγαλισμό, οι Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν ότι η διαδρομή που συνδέει δύο σημαντικές εγκεφαλικές περιοχές περιείχε μεγάλα κενά, σε αντίθεση με τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

ΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Honda (U3-X)

honda-u3-xΈνα πρωτότυπο όχημα μετακίνησης που δύσκολα εντάσσεται σε κάποια από τις γνωστές κατηγορίες παρουσίασε η Honda. Το U3-X, είναι ένα κομπάκτ σε διαστάσεις μικροόχημα και προσφέρει δυνατότητα κίνησης προς όλες στις κατευθύνσεις, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν εφαρμογές ρομποτικής τεχνολογίας. Ο χειρισμός του U3-X θυμίζει πολύ αυτόν του γνωστού Segway, αφού η κατεύθυνση καθορίζεται από τις κλίσεις που παίρνει ο κορμός του οδηγού. Σε αντίθεση βέβαια με το Segway, το U3-X έχει μια και μοναδική ρόδα, ενώ μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και προς το πλάι. Για την εφαρμογή αυτή χρησιμοποιούνται γυροσκοπικοί μηχανισμοί για να διατηρείται η ισορροπία, αλλά σύμφωνα με τη Honda ένα μεγάλο ποσοστό της τεχνολογίας έχει μεταφερθεί από τον Asimo, το πασίγνωστο ρομπότ του Big-H. Το U3-X τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων του λιθίου, ζυγίζει λιγότερο από 10 κιλά και παρουσιάζεται ήδη σε ευρύτερη κλίμακα στην έκθεση του Τόκιο αυτές τις ημέρες

Ο κατάλογος των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών διευρύνεται και περιλαμβάνει πάνω από το ένα τρίτο των ειδών του πλανήτη

0022190fd3300ba3d03e01Περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών ειδών της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, προειδοποιούν οι επιστήμονες, σύμφωνα με τον ανανεωμένο και διευρυμένο "κόκκινο κατάλογο απειλούμενων ειδών" της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN). Από τα 47.677 είδη της λίστας για το 2009, τα 17.291 θεωρούνται ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο. Σε αυτά περιλαμβάνονται το 21% των θηλαστικών, το 37% των ψαριών του γλυκού νερού, το 30% των αμφίβιων, το 70% των φυτών, το 28% των ερπετών, το 12% των πουλιών και το 35% των ασπόνδυλων, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι επιστήμονες κρούουν ξανά "κώδωνα κινδύνου" ότι λαμβάνονται ανεπαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση των κυριότερων απειλών κατά της βιοποικιλότητας, όπως η απώλεια καταφυγίου για τα ζώα. "Τα επιστημονικά στοιχεία για μια σοβαρή κρίση εξαφάνισης (σ.σ. των ειδών) αυξάνονται", δήλωσε η Τζέην Σμαρτ, υπεύθυνη του τομέα προστασίας βιοποικιλότητας της IUCN, η οποία κάλεσε τις κυβερνήσεις "να αρχίσουν επιτέλους να παίρνουν στα σοβαρά τη διάσωση των ειδών και να ανεβάσουν το ζήτημα ψηλά στις προτεραιότητές τους για το 2010, καθώς τα περιθώρια χρόνου λιγοστεύουν". Ο "Κόκκινος Κατάλογος" θεωρείται η πιο έγκυρη αξιολόγηση διεθνώς για την κατάσταση των ειδών του πλανήτη και βασίζεται στις έρευνες και αξιολογήσεις χιλιάδων επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Η νέα αναθεώρησή του ταξινομεί τα αμφίβια ως την πιο σοβαρά απειλούμενη ομάδα οργανισμών της Γης, καθώς τα 1.895 από τα συνολικά 6.285 γνωστά είδη αμφίβιων απειλούνται. Από αυτά, τα 39 είδη κρίνονται "υπό εξαφάνιση", τα 484 "σε κρίσιμη κατάσταση", τα 754 "σε κίνδυνο" και τα 657 "υπό απειλή". Όσον αφορά τα ψάρια του γλυκού νερού, από τα 3.120 είδη, τα 1.147 είδη απειλούνται με εξαφάνιση. "Στη διάρκεια της ζωής μας, έχουμε πλέον προχωρήσει από το να ανησυχούμε για έναν σχετικά μικρό αριθμό ιδιαίτερα απειλούμενων ειδών, στο να παρακολουθούμε την κατάρρευση ολόκληρων οικοσυστημάτων", ανέφερε ο καθηγητής Τζόναθαν Μπέιλι, διευθυντής της Ζωολογικής Εταιρίας του Λονδίνου και αναρωτήθηκε "πότε επιτέλους η κοινωνία θα αντιδράσει πραγματικά σε αυτή την επιδεινούμενη κρίση;". Ο κατάλογος της IUCN, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, καλύπτει μόνο ένα μέρος από το σύνολο των ειδών της Γης. Ο κατάλογος συνεχώς διευρύνεται και φέτος κάλυψε περίπου 2.800 περισσότερα είδη σε σχέση με το 2008. Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για το 14% των ειδών που κάλυψε το 2009, γεγονός που δείχνει ότι το πρόβλημα μείωσης της βιοποικιλότητας είναι πιθανώς ακόμη σοβαρότερο. "Αυτά τα στοιχεία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Έχουμε καταφέρει να αξιολογήσουμε την κατάσταση μόνο 47.663 ειδών μέχρι στιγμής, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα εκατομμύρια είδη στη φύση, που μπορεί να απειλούνται σοβαρά", δήλωσε ο Κρεγκ Χίλτον-Τέιλορ, υπεύθυνος της IUCN για τη σύνταξη της "κόκκινης λίστας"

Sexy Argentinian Karina Jelinek
Sexy Argentinian Karina Jelinek
okokoras

Νέα τεχνική για έλεγχο των υγρών στα αεροδρόμια

airport-layover-05-gΜια νέα τεχνική, την οποία ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες, επιτρέπει την ταχεία ανίχνευση υγρών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εκρηκτικά σε αεροπλάνα. Η καινοτομική μέθοδος, αν αξιοποιηθεί εμπορικά, μπορεί να θέσει τέλος στους ενοχλητικούς περιορισμούς που υφίστανται οι επιβάτες αναφορικά με την μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές τους κατά την πτήση. Μια σειρά από ανεξάρτητες ερευνητικές προσπάθειες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη διεθνώς (όπως η πυρηνική μαγνητική φασματοσκοπία) με κοινό στόχο να λυθεί το πρόβλημα των υγρών για τους ταξιδιώτες στα αεροδρόμια. Όμως όλες είτε είναι πολύ ακριβές είτε χρονοβόρες και συνεπώς ακατάλληλες για τον έλεγχο αποσκευών σε ένα αεροδρόμιο. Η γερμανική τεχνική, προϊόν ομάδας ερευνητών στο Ερευνητικό Κέντρο Juelich, υπό τον δρα Γιούρι Ντίβιν, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Superconductor Science and Technology», σύμφωνα με το BBC. Η μέθοδος βασίζεται στη λεγόμενη «φασματοσκοπία Χίλμπερτ», που χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός για να εντοπίσει είτε υγρά που μπορούν να αναμιχθούν για να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό, είτε υγρά που είναι ήδη αναμεμιγμένα. Όλα τα υλικά αντανακλούν φως με ιδιαίτερο τρόπο το καθένα. Η νέα τεχνική χρησιμοποιεί μια μεγάλη γκάμα συχνοτήτων (ανάμεσα σε λίγα Gigahertz και λίγα Terahertz), που είναι 100 έως 10.000 φορές χαμηλότερες συχνότητες σε σχέση με το ορατό φως. Τελικά παράγεται ένα χημικό «αποτύπωμα» του υγρού που αναλύεται. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι η μόνη συσκευή φασματοσκοπίας στον κόσμο που μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή τη γκάμα συχνοτήτων. Το γεγονός αυτό επιτρέπει τον άμεσο, χωρίς χρονοτριβή, έλεγχο των χειραποσκευών με «ευρυζωνικό» τρόπο. Πάντως οι γερμανοί ερευνητές δήλωσαν ότι η τεχνική χρειάζεται ακόμα βελτιώσεις πριν εφαρμοστεί στην πράξη, εξέφρασαν όμως τη βεβαιότητά τους ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά στα αεροδρόμια στο μέλλον. Το επόμενο βήμα θα είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε ένα σκάνερ δύο διαστάσεων, σαν αυτά που χρησιμοποιεί το προσωπικό ασφαλείας των αεροδρομίων, ώστε η συσκευή να μπορεί πλέον να διατεθεί στην αγορά. Η τεχνολογία, εκτός από τα αεροδρόμια, έχει και άλλες δυνητικές εφαρμογές σε τομείς όπου χρειάζεται ο γρήγορος έλεγχος υγρών, όπως στη βιολογία και στη βιομηχανία ποτών.

Ο διάδοχος του… Honda NSX;

Το εντυπωσιακό HSV-010 της Honda στην πίστα της Suzuka
Πρόκειται για ένα σκληροπυρηνικό μοντέλο, που αρχικά θα το δούμε σε αγωνιστική μορφή, όμως δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το αν θα το δούμε και στο δρόμο. Το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει το Μάιο σε αγωνιστικό περιβάλλον, ενώ αυτό θα γίνει με τέσσερις συμμετοχές.
Το Honda HSV-010 αυτή την εποχή κάνει εκτεταμένες δοκιμές στην πίστα της Suzuka εν όψει του πρώτου αγώνα στον οποίο θα λάβει μέρος, που θα γίνει στις 20-21 Μαϊου του 2010 επίσης στην ίδια πίστα. Το λανσάρισμα του αγωνιστικού μοντέλου θα γίνει με τέσσερις συμμετοχές οι οποίες θα φέρουν τα νούμερα 8, 18, 32 και 100, ενώ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι οδηγοί με τους οποίους θα συμμετάσχει η ομάδα. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τουλάχιστον στην αγωνιστική έκδοση που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα SuperGT, το Honda HSV-010 θα κινείται από έναν κινητήρα V8, 3,4 λίτρων με άγνωστη προς το παρόν απόδοση, ενώ η μετάδοση θα γίνεται στον πίσω άξονα μέσω σειριακού κιβωτίου. Το αν θα δούμε το HSV-010 στο δρόμο, είναι ακόμη άγνωστο αφού η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι αποκλειστικά αγωνιστικό, αλλά από την άλλη και έτοιμο για παραγωγή αν αυτό τελικά αποφασισθεί. Κάτι αντίστοιχο με ότι συνέβη στην περίπτωση του LFA της Lexus


υπερηχογράφος του μέλλοντος

contentsegment_66598Μια συσκευή βγαλμένη μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε σε συνέδριο τεχνολογίας η General Εlectric. Η συσκευή ονομάζεται Vscan και μοιάζει αρκετά με κινητό τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μίνι φορητό υπερηχογράφο που επιτρέπει στον γιατρό να εξετάζει επί τόπου έναν ασθενή καταργώντας ουσιαστικά τα στηθοσκόπια και σε πολλές περιπτώσεις τις αμφιβολίες των εξετάσεων. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ίσως αυτή η μικρή και αποτελεσματική συσκευή, γίνει το στηθοσκόπιο του 21ου αιώνα»

Μια νέα μορφή μαγνητικού ηλεκτρισμού

magneticel123-1Βρετανοί επιστήμονες έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της Φυσικής, καθώς για πρώτη φορά δημιούργησαν μια νέα μαγνητική μορφή ηλεκτρισμού, που αποκάλεσαν «μαγνητεκτρισμό». Πρόκειται για το μαγνητικό ισοδύναμο του ηλεκτρισμού, δηλαδή γα μαγνητικά φορτία που συμπεριφέρονται και αλληλεπιδρούν σαν ρεύμα, ακριβώς όπως τα ηλεκτρικά φορτία. Η ανακάλυψη μπορεί, μεταξύ άλλων, να οδηγήσει μελλοντικά σε μια επαναστατική σμίκρυνση στις μαγνητικές μνήμες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά δεν θα αντικαταστήσει τον ηλεκτρισμό ως πηγή ενέργειας. Η ανακάλυψη έγινε από ομάδα επιστημόνων υπό τον καθηγητή Στιβ Μπάρνγουελ του Κέντρου Νανοτεχνολογίας του Λονδίνου και του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL). Η νέα επιστημονική έρευνα είναι η πρώτη που αξιοποίησε τα μαγνητικά μονόπολα που υπάρχουν σε ορισμένους κρυστάλλους. Η ύπαρξη των μαγνητικών «φορτίων» είχε προβλεφθεί εδώ και περίπου 70 χρόνια, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί στην πράξη. Πρώτος που είχε προτείνει ότι οι πόλοι ενός μαγνήτη μπορούν να υπάρξουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, ήταν ο διάσημος βρετανός φυσικός Πολ Ντιράκ το 1931

ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΙΣΩΣ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

2869197.jpg1Τεχνητά δάση, καθρέφτες στο Διάστημα, τεχνητά νέφη, τεχνητές εκρήξεις ηφαιστείων, είναι ορισμένες από τις προτάσεις της γεωμηχανικής για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Επιστημονική ομάδα η οποία αποτελείται από τα μέλη της Βρετανικής Εταιρείας Επιστημών εξέδωσε ένα πόρισμα για τη χρησιμότητα της γεωμηχανικής, της επιστήμης που ασχολείται με την εξεύρεση μεθόδων σωτηρίας της ανθρωπότητας από τους περιβαλλοντικούς και τους άλλους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της γεωμηχανικής έχει καταθέσει μια σειρά από ιδέες και σχέδια που αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τρόπους αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών και του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Πρόκειται για ιδέες τις οποίες θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει επαναστατικές ή ακόμα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δάση τα δένδρα των οποίων θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, τοποθέτηση εκατομμυρίων μικρών καθρεφτών γύρω από τη Γη ώστε να αντανακλούν το ηλιακό φως και την θερμότητα προτού φτάσει στον πλανήτη, πλοία με τεράστια φουγάρα που θα απορροφούν το θαλασσινό νερό και θα το ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα, ώστε να δημιουργηθούν νέφη που θα εμποδίζουν τη διείσδυση του ηλιακού φωτός στην ατμόσφαιρα, τεχνητές εκρήξεις ηφαιστείων, ώστε οι μεγάλες ποσότητες σωματιδίων που θα καλύψουν την ατμόσφαιρα να δημιουργήσουν μια ηλιακή ομπρέλα, ρίψη στη θάλασσα τεράστιων ποσοτήτων σιδήρου, ώστε να αναπτυχθούν μεγάλες ποσότητες από φύκια τα οποία θα απορροφήσουν το διοξείδιο του άνθρακα, είναι ορισμένες από αυτές τις ιδέες. Σύμφωνα με το πόρισμα, όλες αυτές οι ιδέες και τα σχέδια είναι εφαρμόσιμα μεν και θα μπορούσαν να αποδώσουν, περιορίζοντας ή και αντιστρέφοντας τις κλιματικές αλλαγές, όμως πολλές από τις εφαρμογές αυτές, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν και αρκετά σοβαρές παρενέργειες. Για παράδειγμα, τα τεχνητά νέφη θα μειώσουν μεν τη θερμοκρασία, αλλά θα προκαλέσουν άλλες κλιματικές μεταβολές, όπως τη διακοπή των βροχοπτώσεων και την εμφάνιση των μουσώνων, η παρουσία των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη

ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΟΖΟΝ

tn_global-warming-earth.jpg1Το υποξείδιο του αζώτου γνωστό και ως αέριο του γέλιου, είναι η πλέον ισχυρή χημική ένωση που καταστρέφει το όζον στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας, σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική επιστημονική μελέτη. Οι επιστήμονες γνώριζαν από τη δεκαετία του '70 ότι το υποξείδιο του αζώτου επιδρά στο όζον, αλλά είχαν υποτιμήσει σοβαρά μέχρι τώρα την καταστροφικότητα του. Όμως, το αέριο αυτό είναι το τρίτο ταχύτερα αναπτυσσόμενο αέριο στην ατμόσφαιρα. Η νέα έρευνα, που απομόνωσε για πρώτη φορά το ρόλο αυτού του αερίου, αναδεικνύει πια τη συγκεκριμένη χημική ουσία ως την κύρια υπεύθυνη για την αραίωση του στρώματος του όζοντος, έγινε από ερευνητές του Εθνικής Διοίκησης Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, υπό τον δρα Ακιχεμπάλ Ρ. και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science"

ΨΑΞΙΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ

xraydm1210_482x449Ένα υπερσύχρονο μηχάνημα ακτίνων Χ που παράγει γυμνές εικόνες των επιβατών εισήχθη σε αεροδρόμιο της Αγγλίας σήμερα, ώστε το προσωπικό να εντοπίζει άμεσα τυχόν κρυμμένα όπλα ή εκρηκτικά.
Ο πλήρης σαρωτής σώματος, θα δοκιμαστεί στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Στην συσκευή αυτή θα είναι ορατές οποιεσδήποτε διευρύνσεις του μαστού καθώς επίσης και ψευδή άκρα, και ένα ολοκάθαρο σαφές περίγραμμα των τμημάτων του σώματος των επιβατών.
Ωστόσο έχουν διατυπωθεί φόβοι και ανησυχίες ότι η συσκευή αυτή με την ονομασία Rapiscan Secure 1000, η οποία μοιάζει με ένα μεγάλο ντουλάπι, δεν μπορεί να είναι ασφαλής για τις γυναίκες στα πρώιμα στάδια της κύησης και στα μικρά παιδιά.
Από την άλλη πλευρά πολλοί παράγοντες ανθρωπιστικοί, της εκκλησίας αλλά και απλοί πολίτες που ρωτήθηκαν για τα νέα μέτρα ασφάλειας των αεροδρομίων αλλά και άλλων δημοσίων χώρων, έκαναν λόγο για κατάφορη καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και βρώμικη εισβολή τόσο στο σώμα όσο και στην προσωπική ζωή του καθενός μας. Το νέο μέτρο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ βρήκε την πλειοψηφία του κόσμου αντίθετη προς αυτό

ΘΕΟΣ ΓΚΑΝΕΣ

ganesha-11.jpg4Παρά την θορυβώδη ζωή και το έντονο μολυσμένο περιβάλλον στις μεγαλουπόλεις της Ινδίας, τα χρώματα των θρησκευτικών εορτών αυτόν τον μήνα δίνουν την ποιο όμορφη και την ποιο φιλική εικόνα στον επισκέπτη.
Η Ινδία είναι μία χώρα που ακόμα δεν έχει θέσει κάποιο πρόγραμμα σχετικά με την ανακύκλωση των υλικών και την προστασία των ποταμών και γενικότερα του περιβάλλοντος, και μόλις τώρα γίνονται τα πρώτα βήματα ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τόσο την φύση, όσο και τις πόλεις που αντιμετωπίζουν το ποιο σοβαρό πρόβλημα λόγο του υπερπληθυσμού

Μεταφορά δεδομένων σε απίστευτα υψηλές ταχύτητες

12clamΜια επαναστατική τεχνολογία οπτικών ινών παρουσίασε μεγάλη Αμερικανική εταιρία σε ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργάνωσε στο Σαν Φρανσίσκο.
Η τεχνολογία ονομάζεται Light Ρeak και το πλεονέκτημά της έγκειται στο ότι μπορεί να δημιουργεί μια κοινή σύνδεση για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, εκτυπωτές, συσκευές δικτύωσης, ψηφιακές κάμερες, συστήματα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου, και γενικά οποιαδήποτε συσκευή ή σύστημα συνδέεται με έναν υπολογιστή.
Επιπλέον η σύνδεση αυτή είναι εξαιρετικά υψηλής απόδοσης και ταχύτητας, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την άμεση μεταφορά ακόμη και πολύ μεγάλων σε όγκο αρχείων. Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη συνδέσεων και πρωτοκόλλων ανάμεσα σε διάφορα περιφερειακά συστήματα και στον υπολογιστή, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε στις σύγχρονες απαιτήσεις για ταχύτατη αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων.
Το πρωτότυπο σύστημα που επέδειξε η κατασκευαστική εταιρία, βασίζεται σε πομπούς λέιζερ και προσφέρει ρυθμό διαμεταγωγής 10 Gbps ανά κατεύθυνση
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory