Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Lindsay Lohan σε μαύρο seethrou
H Lindsay Lohan σε μαύρο seethrou
okokoras

Ένας από τους βραβευθέντες με το Νομπέλ Φυσικής πάσχει από Αλτσχάιμερ

9069696Ο διακεκριμένος επιστήμονας Τσαρλς Κουέν Κάο, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Φυσικής 2009, πάσχει από Αλτσχάιμερ και ενδέχεται να μη μπορέσει να εκφωνήσει το λόγο του κατά την τελετή απονομής του βραβείου αργότερα φέτος, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.
Ο Τσαρλς Κουέν Κάο, ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ο "πατέρας" των οπτικών ινών, διαγνώστηκε με την εκφυλιστική αυτή νόσο του εγκεφάλου στις αρχές του χρόνου και τώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομιλία.
Σύμφωνα με τη σύζυγό του, Γουόνγκ Μέι-γουάν, ο Κάο δυσκολεύεται να ολοκληρώσει μία πρόταση, γεγονός που καθιστά πιθανό να μην μπορέσει να μιλήσει για το έργο του κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων, όπως απαιτεί η παράδοση.
Δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post, αναφέρει ότι ο Κάο, πρώην αντιπρύτανης στο κινεζικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος τώρα ζει στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του, υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο.
Ο 75χρονος Κάο βραβεύτηκε την Τρίτη με το Νομπέλ για τα "πρωτοποριακά του επιτεύγματα που αφορούν τη μετάδοση του φωτός σε ίνες για οπτικές επικοινωνίες".
Μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, συνάδελφος του Κάο από το πανεπιστήμιο μετέφερε σχόλιό του που έκανε αστειευόμενος ότι οι εφευρέσεις του βοήθησαν την είδηση της βράβευσής του να ταξιδέψει τόσο γρήγορα.
Ο Κάο, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα -- βρετανική και αμερικανική-- γεννήθηκε στη Σαγκάη το 1933, πήγε σχολείο στο Χονγκ Κονγκ και πήρε το διδακτορικό του στην Ηλεκτρολογική Μηχανική από το Imperial College στο Λονδίνο.
Το έργο του, το οποίο εκπόνησε τη δεκαετία του 1960 στην Αγγλία, απέδειξε ότι το φως αντί του ηλεκτρισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση του λόγου και των δεδομένων με ακρίβεια και σε πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Αυτή η θεωρία οδήγησε σε 29 κατοχυρωμένες ανακαλύψεις και συνέβαλε στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των επικοινωνιών με οπτικές ίνες που κατέστησαν εφικτή την τεχνολογική επανάσταση.
Ο Κάο βραβεύτηκε με το Νομπέλ μαζί με τους Αμερικανούς Ουίλαρντ Μπόιλ και Τζορτζ Σμιθ για την "εφεύρεση του απεικονιστικού κυκλώματος πυριτίου- του αισθητήρα CCD" - το ηλεκτρονικό μάτι σε ψηφιακή μηχανή.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ.Πρακτ.)

Καταρρέει ο «αστικός μύθος» ότι η πανσέληνος επηρεάζει (και) την έκβαση των εγχειρήσεων

70-Η πανσέληνος μπορεί να επηρεάζει τις παλίρροιες ή τη ρομαντική διάθεση των ερωτευμένων, αλλά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, δεν έχει καμία επίδραση στην έκβαση μιας εγχείρησης που γίνεται εκείνη τη μέρα.
Καταρρέει έτσι άλλος ένας «αστικός μύθος», μαζί με ανάλογους μύθους - για τους οποίους επίσης δεν έχουν βρεθεί αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία- όπως ότι η πανσέληνος φέρνει περισσότερες αυτοκτονίες, διευκολύνει τη σύλληψη ενός παιδιού ή προκαλεί την μεταμόρφωση κάποιου σε λυκάνθρωπο!
Η μελέτη των ερευνητών της Κλινικής του Κλίβελαντ, υπό τους Άλεν Μπασούρ και |Ντάνιελ Σέσλερ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Anesthesiology” (Αναισθησιολογία), σύμφωνα με το Live Science, μελέτησε το αποτέλεσμα άνω των 18.000 χειρουργικών επεμβάσεων για προβλήματα καρδιάς, μεταξύ των ετών 1993-2006. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η μέρα της πανσελήνου δεν είχε καμία ξεχωριστή επίπτωση στις εγχειρήσεις - είτε θετική, είτε αρνητική.
«Η επίδραση των φάσεων του φεγγαριού αποτελεί ένα είδος αστικού μύθου. Όμως καμία επιστήμη δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο και η έρευνά μας, όπως αναμενόταν, δεν βρήκε κάποια επίδραση», δήλωσε ο Μπασούρ.
Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι, εκτός από την πανσέληνο, καμία άλλη ώρα της μέρας ή μέρα της εβδομάδας ή μήνας του έτους δεν έχουν κάποια ξεχωριστή επίπτωση υπέρ μιας θετικής ή αρνητικής έκβασης του χειρουργείου. Συνεπώς οι ασθενείς μπορούν να προγραμματίζουν τις εγχειρήσεις τους οποιαδήποτε ώρα, μέρα ή μήνα (π.χ. Τρίτη και 13 ή Παρασκευή και 13).
Πάντως, το νοσηλευτικό προσωπικό στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων έχει ορισμένες φορές διαπιστώσει ότι τις νύχτες με πανσέληνο έχουν περισσότερη δουλειά από άλλες νύχτες. Μια πιθανή γι’ αυτό αιτία μπορεί να είναι ότι τα ολόφωτα βράδια περισσότεροι άνθρωποι τριγυρνάνε στους δρόμους και άρα αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα ατύχημα. Από την άλλη, επειδή αρκετοί πιστεύουν στην προκατάληψη περί πανσελήνου, δεν αποκλείεται να πέφτουν θύμα αυθυποβολής.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άνοδος διαδικτυακής απιστίας

9internation5Οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ που επιδίδονται σε διαδικτυακό σεξ, είναι παντρεμένοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Σουίνμπερν (Swinburne) της Μελβούρνης. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.325 χρήστες και των δύο φύλων, οι οποίοι επισκέπτονταν πορνογραφικές ιστοσελίδες είτε προκειμένου να κατεβάσουν ερωτικές εικόνες είτε για να μιλήσουν με άλλα άτομα που επιζητούσαν σεξουαλική συντροφιά ή χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές κάμερες για να επιδοθούν σε ερωτικές πράξεις. Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, το 55% αυτών που επιδίδονταν σε διαδικτυακό σεξ ήταν παντρεμένοι. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς που απατούσαν τους συντρόφους στο διαδίκτυο ξόδευαν ακόμα και 10 ώρες ψάχνοντας ή "παίζοντας" με τον διαδικτυακό τους ερωτικό σύντροφο. Ο κ. Σκουίρελ αναφέρει ότι οι άπιστοι είναι, ως επί το πλείστον, μορφωμένοι άνδρες, με ηλικία γύρω στα 41. Οι άνδρες είναι αυτοί που προτιμούν να κατεβάζουν πορνογραφικό υλικό, ενώ οι γυναίκες καταφεύγουν στα δωμάτια συζήτησης, επιλέγοντας περισσότερη συμμετοχή από τον συνομιλητή τους στην ερωτική πράξη. Ως κύριο λόγο της αύξησης του φαινομένου της διαδικτυακής απιστίας ο κ. Σκουίρελ αναφέρει το ότι οι χρήστες νοιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και να τις ζήσουν μέσα από την ασφάλεια που τους παρέχει το σπίτι τους.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη)

Παράξενα και όμως αληθινά!!!
Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Aν ξεφωνίζετε συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι έξι μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ.

Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.

Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.

Αράπικα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!

Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!

Για να μην μείνει ποτέ ο βρετανικός θρόνος χωρίς διάδοχο, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ δεν πετάνε ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.

Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα κατά το παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς όμως σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9), είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!

Eίναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.

Eίναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

Είναι πιο εύκολο να κάνεις μια αγελάδα να ανέβει σκαλιά παρά να την βάλεις να τα κατέβει.

Εκτός από τον άνθρωπο μόνο το γουρούνι μπορεί να καεί από τον ήλιο!

Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.

Ένα από τα πιο περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου είναι αυτό που έβαλαν ο σερ Μάιλς Πάτριτζ και ο Ερρίκος ο Η΄: στοιχημάτισαν τις καμπάνες (!) του Αγίου Παύλου. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.

Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.

Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.

Ένα στα δέκα σκυλιά Δαλματίας γεννιέται κουφό, ενώ τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τα ούρα εντελώς. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει ν' ακολουθούν ειδική δίαιτα, με λίγες πρωτεΐνες.

Ένα τυπικό κρεβάτι "φιλοξενεί" περίπου 6 δισεκατομμύρια σκόνης. Γενικότερα, το 70% της σκόνης που υπάρχει σ' ένα οποιοδήποτε σπίτι προέρχεται από νεκρές φολίδες ανθρώπινου δέρματος.

Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία "Τιτανικός", ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!

Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.

Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!

Ένας τρυποκάρυδος ραμφίζει 20 φορές το δευτερόλεπτο!

Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, οι Σκωτσέζοι για πολλούς αιώνες δεν τις έτρωγαν.

Η Ανάσταση του Ιησού δεν περιγράφεται από κανέναν από τους Ευαγγελιστές.

H ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.

H βασίλισσα Bικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφυλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θυλυκή ομοφυλοφυλία. Aρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.

Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!
Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιό συχνά στην Αμερική!

Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.

Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Φου-Γκο" είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!

Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας 21'' τηλεόρασης!Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σ'ενα μπαλάκι γκόλφ.

Σε όλη μας τη ζωή ξοδεύουμε 6 μήνες περιμένοντας να ανάψει το πράσινο φώς για να περάσουμε στους δρόμους (οι Ελληνες θα έχουν σίγουρα μικρότερο ποσοστό)

Το μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια!

Το λαμπρότερο μέρος της γής που φαίνεται από το διάστημα είναι το Λας Βέγκας!

Οι Ιάπωνες τρώνε το 80% των φαλαινών που σκοτώνονται κάθε χρόνο!

Στα καζίνο του Λας Βέγκας δεν υπάρχουν ρολόγια (για ευνόητους λόγους).

Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφείνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί!
cerebralism

Λυκάνθρωπος στην Βραζιλία

brazwerewolfsΣτο Σάο Πάολο, στις 13 Φεβρουαρίου, μια γυναίκα υποστηρίζει ότι της επιτέθηκε ένας Λυκάνθρωπος.
Σύμφωνα με την αναφορά του θύματος, το πλάσμα έμοιαζε με μεγάλο σκύλο. Σύμφωνα με την αστυνομία η Κέλι Μάρτινς Μπέκερ υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση από ένα ζώο που έμοιαζε με σκύλο και στέκονταν όρθιο με τα πίσω πόδια και περπατούσε σαν άνθρωπος. Έκανε και σκίτσο του θηρίου. Σύμφωνα με τις καταγγελλίες το ζώο την γρατζούνησε στο πρόσωπο και στα χέρια. Η αστυνομία ανέφερε ότι η Κέλι πέρασε ιατρικές εξετάσεις και οι πληγές επιβεβαιώθηκαν. Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν ύποπτους που θα μπορούσαν να φορέσουν κουστούμι λυκανθρώπου.
Παρόμοια περιστατικά έχουν ξανασημειωθεί στην Βραζιλία. Στην Τάουα Σεάρα, το 2008 οι ντόπιοι ανέφεραν στην αστυνομία ότι ένας μισός άνθρωπος μισός λύκος τους έκλεβε τα αρνιά και τα σπίτια. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί στην Ινδία το 2001 με άνθρωπο-μαιμού

Κρίσιμη η ηλικία του πρώτου ποτού για μελλοντικό πιθανό αλκοολισμό και παραβατικές συμπεριφορές

8alcohol_01Σε όσο μικρότερη ηλικία ένα παιδί πρωτογευτεί το αλκοόλ, τόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα γονίδιά του, τα οποία συνδέονται με τον αλκοολισμό, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο για υιοθέτηση παραβατικών συμπεριφορών μετά την ενηλικίωσή του νέου, σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες.
Όσο νωρίτερα ένα παιδί ή έφηβος πιει το πρώτο…ποτηράκι του, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος για την μελλοντική εξάρτησή του από το αλκοόλ και τόσο πιο σημαντικός γίνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξουν οι γενετικοί παράγοντες στον αλκοολισμό, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα.
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό για τον αλκοολισμό “Alcoholism: Clinical and Experimental Research”, έγινε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σεν Λιούις, υπό την Αρπάνα Αγκραγουάλ. Οι επιστήμονες ανέλυσαν σχεδόν 6.500 ενήλικες διδύμους από την Αυστραλία και διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι άρχιζαν να πίνουν σε πολύ νεαρή ηλικία, οι γενετικοί παράγοντες συνέβαλαν περισσότερο στην αύξηση του κινδύνου αλκοολισμού, μέχρι και σε ποσοστό 90% για τους πιο μικρούς σε ηλικία.
Για όσους άρχισαν να πίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία, τα γονίδια συνέβαλαν λιγότερο στην εξάρτηση από το αλκοόλ και αντίθετα αυξημένη ήταν η επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν 24 έως 36 ετών και ορισμένοι είχαν δοκιμάσει αλκοόλ για πρώτη φορά σε ηλικία πέντε ή έξι ετών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι άρχισαν να πίνουν αλκοόλ σε ηλικία κάτω των 15 ετών, έχουν αυξημένο γενετικό κίνδυνο εξάρτησης από το αλκοόλ. Όσοι άρχισαν να πίνουν μετά τα 16 τους, κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν αλκοολικοί εξαιτίας των συνθηκών της ζωής τους και όχι εξαιτίας των γονιδίων τους.
Οι ερευνητές συστήνουν στους νέους να καθυστερούν όσο μπορούν να ξεκινούν το ποτό, όμως επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ξεκινούν να πίνουν από μικροί, χωρίς να έχουν πρόβλημα αλκοολισμού αργότερα, ενώ αντίθετα υπάρχουν άνθρωποι που αργούν να ξεκινήσουν το ποτό, αλλά αναπτύσσουν σοβαρή εξάρτηση από αυτό. Γι’ αυτό το λόγο, οι επιστήμονες εργάζονται ήδη προκειμένου να καταλάβουν τους μηχανισμούς του αλκοολισμού. Πάντως, για καλό και για κακό, ενθαρρύνουν την όσο το δυνατό πιο καθυστερημένη έναρξη στην κατανάλωση του αλκοόλ.
Σε μια άλλη νέα αμερικανική έρευνα, υπό τη νευροεπιστήμονα και καθηγήτρια ψυχολογίας, Ιλέν Μπερνστάιν ,του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιατλ, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία συμβάλλει στην κατοπινή ριψοκίνδυνη συμπεριφορά των νέων και στην υιοθέτηση παραβατικών συμπεριφορών, όπως η χρήση ναρκωτικών, όταν πλέον ενηλικιωθούν. Η μελέτη βασίστηκε σε πειράματα με αρουραίους, αλλά ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της ΕθνικήςΑκαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει ότι η πρόωρη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αλλαγές διαρκείας στην μετέπειτα συμπεριφορά. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τη Μπερνστάιν, μια πιθανή εξήγηση είναι ότι εγκεφαλικές περιοχές, όπως ο προμετωπιαίος φλοιός που παίζει σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων και ακόμα ωριμάζει κατά την εφηβεία, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις συνέπειες της πρώιμης κατανάλωσης αλκοόλ. «Για κάποιο λόγο, το αλκοόλ είναι πολύ τοξικό για το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα», σύμφωνα με τη Μπερνστάιν

Η «σκληροπυρηνική» Ferrari 599 GTO

Η επεξεργασμένη φωτογραφία της 599 GTO
Πρόκειται για την πιο άγρια έκδοση της Ferrari 599 GTB Fiorano με τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, που αποδίδει περί τους 620 ίππους και τα 608 Nm ροπής (στην κανονική της μορφή). Η έκδοση θα είναι περιορισμένης παραγωγής, και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2010.
Τίποτα δεν είναι ακόμη 100% σίγουρο, αφού η ιταλική εταιρεία κρατά κρυμμένα τα μυστικά της όσο καλύτερα μπορεί, όμως οι φήμες θέλουν τη ειδική αυτή έκδοση να ονομάζεται 599 GTO, φυσικά προς τιμή της ιστορικής 250 GTO της δεκαετίας του 1960. Η ιπποδύναμη του μοντέλου που θα προκύπτει από τον βελτιωμένο V12 θα κινείται μεταξύ των 680-700 ίππων, ενώ θα υπάρχει και μείωση του βάρους της τάξης των 45 έως 68 κιλών, η οποία θα επιτευχθεί με την επισταμένη χρήση ελαφριών υλικών, όπως τα ανθρακονήματα. Η εμφάνιση θα είναι εμπνευσμένη από το αγωνιστικό πρωτότυπο 599XX concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο, ενώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα γίνει η παρουσίαση αποκλειστικά για τους dealers της Ferrari. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, ενώ η παραγωγή του αυτοκινήτου θα περιοριστεί στις 500 μονάδες. Τα πρώτα μοντέλα θα παραδοθούν στους πελάτες τον Οκτώβριο του 2010, ενώ η τιμή θα είναι 20-25% υψηλότερη από την αντίστοιχη της κανονικής έκδοσης

Στα φυτά η λύση για την καταπολέμηση της ρύπανσης

baum2008Γενετικά τροποποιημένα φυτά τα οποία θα απομακρύνουν τις τοξίνες από το περιβάλλον, ίσως να είναι και η μελλοντική λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης του πλανήτη μας.
Γενετικά τροποποιημένο γρασίδι και δέντρα είναι πολύ πιθανόν να μπορέσουν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση τοξινών και υπολειμμάτων εκρηκτικών από το περιβάλλον πολύ πιο γρήγορα και φθηνά από ποτέ.
Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι μελετητές ερευνούν εάν τα γενετικά τροποποιημένα φυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απορρύπανση μολυσμένων περιοχών, απομακρύνοντας τους ρυπαντές μέσω των ριζών τους.
Τα γονίδια που εμφυτεύθηκαν σε αυτά τα φυτά θα μπορούσαν στη συνέχεια να διασπάσουν μόρια τα όποια είναι ύποπτα ακόμα και για καρκινογένεση.
«Η ασθένεια του καρκίνου έχει επηρεάσει τη ζωή εκατομμύρια ατόμων και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την ανεύρεση τρόπων περιορισμού της καρκινογένεσης από το περιβάλλον μας μέσω ενός γρήγορου και οικονομικού τρόπου,» σχολιάζει η ερευνήτρια Sharon D, βιολόγος από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη εργαστεί στο παρελθόν για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με χρήση φυτών (phytoremediation) από οργανικούς ρύπους ή βαριά μέταλλα.
«Η τεχνική της Φυτο-Αποκατάστασης Περιβάλλοντος βασίζεται κυρίως σε ένα ηλιακό σύστημα απομάκρυνσης των ρύπων,» σχολιάζει η D..
«Η τεχνολογία αυτή είναι έως και 10 φορές πιο φθηνή από όλες τις υπόλοιπες τεχνολογίες. Η νέα τεχνική είναι λιγότερο επεμβατική και περισσότερο καλαίσθητη.»
Ωστόσο, «η τεχνική της Φυτό-Αποκατάστασης Περιβάλλοντος θεωρείται από πολλούς μια όχι και τόσο άμεση πρακτική επίλυσης του προβλήματος,» λέει η Doty.
«Πολλές περιοχές δεν καθαρίζονται επειδή ακριβώς το κόστος της απορρύπανσης είναι απίστευτα υψηλό. Για αυτό το λόγο λοιπόν αρχίσαμε να ενδιαφερόμαστε για την ενίσχυση της τεχνικής αυτής χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των γενετικών τροποποιήσεων.

Κάπνισμα + Πίεση + Χοληστερίνη = Δέκα χρόνια λιγότερη ζωή

789bgrtfΤα "μαθηματικά της καρδιάς" φέρνουν ανάλογο πονοκέφαλο με αυτά του σχολείου. Οι μεσήλικες καπνιστές, που έχουν υψηλή πίεση και αυξημένη χοληστερίνη, κινδυνεύουν να ζήσουν δέκα χρόνια λιγότερα σε σχέση με όσους δεν έχουν κανέναν από αυτούς τους τρεις παράγοντες κινδύνου. Αυτό διαπίστωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με το BBC.
Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", ανέλυσε πάνω από 19.000 δημόσιους υπαλλήλους ηλικίας 40 - 69 ετών για μια περίοδο 38 ετών. Συμπέρανε ότι όσοι έχουν "τρία στα τρία" (κάπνισμα-πίεση-χοληστερίνη) και ηλικία 50 ετών, απειλούνται, κατά μέσο όρο, με συντομότερη ζωή κατά δέκα χρόνια, δηλαδή κινδυνεύουν να πεθάνουν στα 74 τους χρόνια έναντι στα 83 τους για όσους είναι απαλλαγμένοι από τέτοια προβλήματα.
Όταν οι ερευνητές διεύρυναν την μελέτη τους για να συμπεριλάβει και άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και το στρες, διαπίστωσαν μια ακόμα μεγαλύτερη "ψαλίδα" 15 ετών προσδοκώμενης ζωής ανάμεσα στο 5% των ατόμων με τους περισσότερους παράγοντες κινδύνου και στο 5% εκείνων με τους λιγότερους.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Ρόμπερτ Κλαρκ, "αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα και πάρει μέτρα μείωσης της πίεσης, της χοληστερίνης και του βάρους του, αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένο προσδόκιμο ζωής". Αν και η έρευνα αφορούσε μόνο άνδρες, ανάλογα αποτελέσματα εκτιμάται ότι ισχύουν και για τις γυναίκες.

Άνθρωποι και δεινόσαυροι

dinosaur-worldΥποτίθεται ότι οι άνθρωποι εμφανίστηκαν κάπου 60 εκατομμύρια χρόνια αφού χάθηκαν οι δεινόσαυροι. Έτσι δεν θα έπρεπε να έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς έμοιαζαν. Αλλά ίσως τα πράγματα να μην είναι έτσι. Παλιές αναπαραστάσεις δείχνουν περίεργα ζώα που μοιάζουν καταπληκτικά με διάφορους δεινόσαυρους. Επομένως κάποιοι θα έπρεπε να έχουν δει τέτοια ζώα για να μπορέσουν να τα απαθανατίσουν στα γλυπτά και την ζωγραφική τους.

μαζεύω αποδείξεις


έχω πολλές δείτε...idiadromi

Ένας τρόχος που δεν κόβει... δάχτυλα!!! καταπληκτικό

Συχνά είναι τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε ανθρώπους που δουλεύουν με τροχό. Φανταστείτε τώρα ένα τροχό που κόβει οτιδήποτε άλλο εκτός από τα δάχτυλα.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο... (μην φοβηθείτε δεν έχει ατύχημα)
apneagr

Ας με πείτε άκαρδο γουρούνι...

Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση μια είδηση που διάβασα στο Internet και αφορούσε ένα πείραμα στην Αυστρία, όπου 29 γουρούνια θα τοποθετούνταν ζωντανά σε θυλάκους αέρα που δημιουργούνται μέσα στο χιόνι έπειτα από χιονοστιβάδες. Το πείραμα είχε σαν στόχο να μελετηθεί η πιθανότητα επιβίωσης των ορειβατών έπειτα από χιονοστιβάδες.
Στόχος του πειράματος ήταν να μελετηθούν οι θύλακες αέρα που σχηματίζονται συχνά μέσα στο χιόνι και αυξάνουν την πιθανότητα επιβίωσης για έναν στους πέντε ορειβάτες που τυχαίνει να βρεθούν στην πορεία χιονοστιβάδων. Τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες τεχνικές διάσωσης, είπαν οι ερευνητές που ανήκαν σε τμήματα επείγουσας Ιατρικής της Αυστρίας και της Ιταλίας.
Όμως οργανώσεις για την προστασία των ζώων ξεσηκώθηκαν, ακτιβιστές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην περιοχή και τελικά κατόρθωσαν να ακυρωθεί το πείραμα. Οι επιστήμονες είχαν λάβει άδεια των αρχών και διαβεβαίωναν ότι τα πειραματόζωα θα βρίσκονταν σε καταστολή τη ώρα του πειράματος. Τελικά, όμως, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν λόγω της κατακραυγής.
Αυτή ήταν η είδηση και εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν μια νίκη των ευαίσθητων οργανώσεων απέναντι στους ψυχρούς επιστήμονες που δεν διστάζουν να καταπατήσουν τα δικαιώματα των ζώων. 'Ομως εγώ έχω διάφορες απορίες και αναρωτιέμαι αν μπορεί κανένας να μου τις λύσει.

Για παράδειγμα, οι ανησυχούντες ακτιβιστές τρώνε χοιρινό; Τρώνε αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρια; Δεν ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των ζώων, όταν είναι να γεμίσουν την κοιλιά τους;

Και αν τυχόν έχουν απαρνηθεί την κρεατοφαγία, πίνουν γάλα, τρώνε αυγά, μέλι, βούτυρο; Δεν ενδιαφέρονται για τις άθλιες συνθήκες εγκλεισμού των ζώων και για την εκμετάλλευσή τους από τον άνθρωπο;

Και αν τυχόν έχουν απαρνηθεί οποιαδήποτε ζωϊκή πρωτεΐνη και καταναλώνουν αποκλειστικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, που τις περισσότερες φορές προέρχονται από υποανάπτυκτες χώρες, δεν αγωνιούνε για την κακομεταχείριση των υποζυγίων που χρησιμοποιήθηκαν στις γεωργικές εργασίες;

Έχουν ποτέ διαδηλώσει την ανησυχία τους για πιθανά κρυοπαγήματα των σκύλων Αγίου Βερνάρδου;

Έχουν ξεσηκωθεί για τα σεξουαλικά υπονοούμενα και τις σεξιστικές αναφορές που υπάρχουν στα κείμενα του Muppet Show εναντίον της Miss Piggy;
Μήπως είναι υπέρ της κατάργησης της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας, της ιχθυοκαλλιέργειας;
Θεωρούνε ότι υπάρχει καταπάτηση των δικαιωμάτων των θηραμάτων από τους σαρκοφάγους θηρευτές τους και μήπως είναι υπέρ της γενετικής μετάλλαξης των σαρκοβόρων ζώων, ώστε να μετατραπούνε σε άκακα αρνάκια;
Ξέρω ότι το παρακάνω αυτή την στιγμή και ότι υπερβάλλω. Καλό είναι λοιπόν πάνω απ' όλα να υπάρχει μέτρο και αυτοσυγκράτηση, γιατί η υπερβολή οδηγεί σε γελοίες, αλλόκοτες, εξωφρενικές και υποκριτικές καταστάσεις...

Να θυμίσω ότι κάθε χρόνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, σε μια μεγαλόπρεπη τελετή, χαρίζει την ζωή σε μια γαλοπούλα, λίγο πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών... Συγκινητικό και μεγαλόψυχο... Μπράβο σας Mr. President, με κάνετε να νοιώθω άσχημα για την δικιά μου μικροψυχία...
KENTPI

Τα πουλιά των πόλεων ξεχνούν να κελαηδούν

ta_poulia_ton_polewn_xexnoun_na_kelaidounΣύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών τα πουλιά που ζουν στις πόλεις σιγά σιγά ξεχνούν πώς να κελαηδούν. Κοκκινολαίμηδες, σπουργίτια, κότσυφες και άλλα είδη πτηνών δεν μπορούν να ακούσουν το ένα το κελάιδισμα του άλλου, εξαιτίας του μεγάλου θορύβου, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να ξεσυνηθίζουν το κελάιδισμα .Οι επιστημονικές μελέτες έδειξαν, για παράδειγμα, ότι οι κοκκινολαίμηδες που φωλιάζουν κοντά σε δρόμους έχουν αρχίσει να παράγουν όλο και πιο χαμηλές νότες σε σχέση με εκείνους που ζουν στο ύπαιθρο. Όπως δήλωσε για αυτό το φαινόμενο ο Wolfgang Rauh, ως εκπρόσωπος του Austrian Traffic Club: «Τι μπορούν να κάνουν; Δεν μπορούν να κελαηδήσουν αρκετά δυνατά και να συναγωνιστούν με τον θόρυβο των αυτοκινήτων. Έχουν πρόβλημα στο να μάθουν να κελαηδούν». Ακόμη παραπέρα τα νεαρά πτηνά επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την κατάσταση και το πρόβλημα φαίνεται να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις για ορισμένα είδη να απειληθούν με εξαφάνιση.

Ρεκόρ της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας αναμένεται το 2010

20091211180537u-tree-gΡεκόρ θα σημειώσει κατά πάσα πιθανότατα η παγκόσμια μέση ετήσια θερμοκρασία το 2010, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, όπως μετέδωσε το BBC. Οι επιστήμονες της Υπηρεσίας εκτιμούν ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη τον επόμενο χρόνο θα είναι 14,58 βαθμοί Κελσίου, δηλαδή κατά 0,58 βαθμούς υψηλότερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 14 βαθμών, που έχει καταγραφεί από το 1961.

Το προηγούμενο ρεκόρ μέχρι σήμερα είναι 14,52 βαθμοί και σημειώθηκε το 1998, όταν υπήρξε ένα ακραία θερμό ρεύμα, το «Ελ Νίνιο» (θερμαίνει τα επιφανειακά ύδατα του ανατολικού Ειρηνικού, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα θερμότητα παγιδευμένη στα βάθη των ωκεανών, ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό τη θερμοκρασία της Γης).

Σύμφωνα με τους Βρετανούς μετεωρολόγους, η αναμενόμενη άνοδος της θερμοκρασίας το 2010 θα οφείλεται στο συνδυασμό της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας στην τροπική ζώνη του Ειρηνικού ωκεανού.

Δεν είναι πάντως απολύτως βέβαιο ότι όντως το 2010 θα αποδειχθεί το θερμότερο έτος μετά το 1860, οπότε και άρχισε η καταγραφή της θερμοκρασίας, ειδικά αν το ρεύμα «Ελ Νίνιο» απρόσμενα υποχωρήσει γρήγορα στην αρχή του επόμενου έτους ή εάν υπάρξει μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη (όποτε συμβαίνει αυτό, το εκτοξευόμενο στην ατμόσφαιρα τεράστιο σύννεφο σκόνης και σωματιδίων εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου να φθάσουν στη Γη και άρα η μέση θερμοκρασία του πλανήτη μειώνεται).

Προ ημερών η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας και ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσαν ότι η τρέχουσα πρώτη δεκαετία του 21ού αιώνα υπήρξε - και μάλιστα με διαφορά - η θερμότερη από τότε που υπάρχουν αρχεία καταγραφής των παγκόσμιων θερμοκρασιών. Η ανάλυση, επίσης, έδειξε ότι το 2009, σχεδόν σίγουρα, θα είναι το πέμπτο θερμότερο έτος εδώ και 160 χρόνια

H Sophie Howard στο Ralph magazine


okokoras

Ο ήλιος μας κάνει πιο χαρούμενους

7890australia-dayΟ ήλιος, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, μας κάνει πιο χαρούμενους και επομένως λιγότερο επιρρεπείς σε οικονομικά ρίσκα. Πιο συγκεκριμένα, ο δρ. Καχίτ Γκάβεν, οικονομολόγος, από το Πανεπιστήμιο Deakin της Μελβούρνης, υποστηρίζει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν συνήθως οικονομίες, ασφάλεια ζωής, επενδύσεις που τους αποφέρουν έσοδα και αποφεύγουν να ρισκάρουν στο χρηματιστήριο. Έξω στον ήλιο λοιπόν, για να σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις αναφορικά με τα οικονομικά σας θέματα. Φυσικά υπάρχει και η βιταμίνη D που σας "κερνάει" όση ώρα είστε κοντά του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρέθηκε κρανίο "βαμπίρ" του Μεσαίωνα

vampireΙταλοί αρχαιολόγοι ξέθαψαν μεταξύ των θυμάτων της πανούκλας τον 16ο αιώνα, στην Βενετία, σκελετό που πιθανολογείτε πως ανήκει σε βαμπίρ της εποχής εκείνης. Είναι γυναίκα και βρέθηκε σε ομαδικό τάφο, στο νησί Lazzaretto Nuovo της Βενετίας. Η πεποίθηση πως πρόκειται για βαμπίρ, απορρέει από την συνήθεια των βενετσιάνων εκείνης της εποχής να τοποθετούν μια πέτρα στο στόμα όσων θεωρούσαν βαμπίρ, ώστε να τους εμποδίσουν να δαγκώσουν κάποιον και να του μεταδώσουν την πανούκλα, όπως λέει ο ανθρωπολόγος Matteo Borrini του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.Ελείψει της ιατρικής, οι βαμπίρ ήταν ένας πιθανός τρόπος μετάδοσης της θανατηφόρου ασθένειας στην Βενετία το 1576, που εξαπλώθηκε στην πόλη και σκότωσε περίπου στις 50.000 των κατοίκων της

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

leo-asat14-smallΡώσοι και Αμερικάνοι αποφάσισαν οτι πρέπει να μπουν κανόνες στην κυκλοφορία των δορυφόρων γύρω από την Γη. Το θέμα είναι οτι αυτό το είπαν μετά το τελευταίο δήθεν ατύχημα της σύγκρουσης των δύο δορυφόρων τους στο διάστημα. Ο χώρος γύρω από την Γη έχει ήδη κανόνες χρήσης και μάλιστα πολύ απλούς, οι οποίοι όμως δεν ανακοινώνονται αφού οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι χρήστες του.

Ελβετικό ρολόι βρέθηκε σε τάφο 400 ετών

swiss_watchΟι αρχαιολόγοι στην Κίνα είναι μπερδεμένοι μετά την ανεύρεση ενός μικροσκοπικού Ελβετικού ρολογιού σε έναν τάφο τετρακοσίων ετών. Το ρολόι δαχτυλίδι βρέθςηκε ενώ οι αρχαιολόγοι έκαναν ένα ντοκιμαντέρ με δύο δημοσιογράφους στην πόλη Shangsi.
Οι τοπικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι είναι μπερδεμένοι, καθώς πιστεύουν ότι ο τάφος ήταν ασύλητος και δεδομένου ότι δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της δυναστείας των Ming, τετρακόσια χρόνια πριν. Οι ανασκαφές έχουν ανασταλεί και περιμένουν τους ειδικούς εμπειρογνώμονες να έρθουν από το Πεκίνο, για να βοηθήσουν στην διερεύνηση του μυστηρίου.

ΕΕ: Μέτρα για τους κινδύνους βλάβης στην ακοή από χρήση συσκευών αναπαραγωγής μουσικής

2627427692_5fc13bf01dΜέτρα για τον περιορισμό των κινδύνων για την υγεία όπως είναι η βλάβη της ακοής που συνεπάγεται η υπερβολική έκθεση στην υψηλή ένταση των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής (ΜΡ3) υιοθέτησε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τον Οκτώβριο του 2008 η επιστημονική επιτροπή της ΕΕ προειδοποίησε ότι η χρήση προσωπικών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής σε υψηλή ένταση για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη της ακοής. Το 5-10% των χρηστών κινδυνεύει από μόνιμη απώλεια της ακοής. Κατά κανόνα, πρόκειται για άτομα που ακούνε μουσική για περισσότερο από μία ώρα την ημέρα σε υψηλή ένταση. Εκτιμάται ότι τέτοιους κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίζουν έως και 10 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ.
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε εντολή στον οργανισμό τυποποίησης της ΕΕ, απαιτώντας την κατάρτιση νέων τεχνικών προτύπων ασφάλειας.
Τα υφιστάμενα κοινοτικά πρότυπα δεν καθορίζουν προς το παρόν μέγιστη στάθμη του ήχου ούτε επιβάλλουν ειδική σήμανση όσον αφορά τις εκπομπές ήχου, αλλά απαιτούν να προστίθεται ένδειξη στις οδηγίες χρήσης η οποία να προειδοποιεί σχετικά με τις επιπτώσεις της έκθεσης σε υπερβολικά υψηλή στάθμη του ήχου.
Η εντολή, η οποία δόθηκε σήμερα από την Επιτροπή με τη σύμφωνη γνώμη των 27 κρατών-μελών, καλύπτει όλες τις προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και τα κινητά τηλέφωνα που έχουν λειτουργία αναπαραγωγής μουσικής.
Η συγκεκριμένη εντολή ορίζει τα εξής:
-Τα ασφαλή επίπεδα έκθεσης πρέπει να αποτελούν τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις των προϊόντων. Η εντολή δεν καθορίζει ειδικές τεχνικές λύσεις, για να μην περιορίσει την ικανότητα καινοτομίας του βιομηχανικού κλάδου. Αντιθέτως, απαιτεί από τους κατασκευαστές να εξασφαλίζουν ότι οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις για την κανονική χρήση ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ασφάλειας.
-Η εντολή διευκρινίζει ότι η ασφαλής χρήση εξαρτάται από τη διάρκεια της έκθεσης και από τη στάθμη του ήχου: στα 80 dB (ντεσιμπέλ) η έκθεση πρέπει να περιορίζεται σε 40 ώρες/εβδομάδα, στα 89 dB η έκθεση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 5 ώρες/εβδομάδα.
-Τα ασφαλή επίπεδα έκθεσης που καθορίζονται πρέπει να αποτελούν τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις των προϊόντων. Υψηλότερα επίπεδα έκθεσης μπορούν να επιτρέπονται, με τον όρο ότι θα επιλέγονται σκοπίμως από το χρήστη και ότι το προϊόν θα διαθέτει ένα αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης του χρήστη σχετικά με τους κινδύνους.
-Τις κατάλληλες προειδοποιήσεις για τους καταναλωτές σχετικά με τους σχετικούς κινδύνους και τους τρόπους αποφυγής τους, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης κατά την οποία το αρχικό σετ ακουστικών αντικαθίσταται με άλλον τύπο, κάτι που προκαλεί υψηλότερη μη ασφαλή στάθμη του ήχου. Οι λύσεις που θα δοθούν από τη βιομηχανία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν, π.χ., ετικέτες ή ψηφιακές πληροφορίες που θα εμφανίζονται στην οθόνη.

Το ηλεκτρικό Tazzari Zero

Από 19.000 € θα κοστίζει το Tazzari Zero στην Ιταλία
Οι πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτρικού μοντέλου παρουσιάστηκαν ένα χρόνο πριν, ενώ τώρα το μηδενικών ρύπων Zero είναι έτοιμο να περάσει τη γραμμή παραγωγής. Το ντεμπούτο έγινε στην έκθεση της Μπολόνια, που διήρκεσε από τις 4 έως τις 8 του Δεκεμβρίου.
Τα στοιχεία του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου έχουν ως εξής. Οι διαστάσεις του διθέσιου αμαξώματος είναι τα 2.880x1.560x1.425 χιλ. για ΜxΠxΥ, ενώ το βάρος του είναι 400 κιλά χωρίς τις μπαταρίες, και 542 κιλά με τις μπαταρίες. Η επιτάχυνση που ανακοινώνει το εργοστάσιο αφορά μόνο τα 0-50 χ.α.ω. και ολοκληρώνεται σε 5 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα του φτάνει έως τα 90 χ.α.ω. Η συνολική χωρητικότητα αποθηκευτικού χώρου (σε δυο τμήματα των 30 και 150 λίτρων) είναι τα 180 λίτρα, ενώ το όχημα έχει απόσταση από το έδαφος της τάξης των 180 χιλ. και πατά σε ελαστικά διαστάσεων 175/55 R15. H κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, ενώ η ροπή του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τα 150 Nm. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου με αυτονομία που φτάνει έως τα 140 χιλιόμετρα. Χρειάζεται 9 ώρες για να φορτιστεί πλήρως από μια πρίζα των 220V, ενώ από μια πρίζα των 380V η φόρτιση της 80% γίνεται σε μόλις 50 λεπτά. Η τιμή του στην Ιταλία ξεκινά από τις 19.000 € με 15άρες ζάντες αλουμινίου, ηχοσύστημα με CD και σύνδεση για MP3 και iPod, τέσσερα δισκόφρενα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, immobilizer, αλουμινένια πετάλια και δερμάτινο τιμόνι.

Ανασάζι

anasaziΠολύς λόγος γίνεται για τους μυστηριώδεις Ανασάζι, μία φυλή Ινδιάνων που έχει τώρα εξαφανισθεί. Είχαν πολύ περίεργες συνήθειες. Έμεναν σε μία τοποθεσία μόνιμα και έχτιζαν σπίτια με πέτρες χώμα και ξύλα. Χρησιμοποιούσαν τεράστια δοκάρια τα οποία έπρεπε να κατασκευάζονται σε πολύ μεγάλη απόσταση, στα βουνά όπου υπήρχε ξυλεία. Παραμένει μυστήριο πως κουβαλούσαν τους κορμούς αφού υποτίθεται δεν ήξεραν τον τροχό και τα άλογα έφτασαν στην Αμερική μαζί με τους Ευρωπαίους.Τα κεραμικά τους μοιάζουν πάρα πολύ με τα αντίστοιχα ελληνικά της γεωμετρικής περιόδου, ενώ τα χωριά τους που τα έχτιζαν σε γκρεμούς μοιάζουν πολύ με τα ελληνικά μοναστήρια

Αίμα αναβλύζει από τους τοίχους σπιτιού

_____Στο Ahmedabad στην Ινδία λαμβάνει χώρα ένα αλλόκοτο και τρομακτικό φαινόμενο. Ένα κόκκινο υγρό αναβλύζει από τους τοίχους ενός διαμερίσματος τρομοκρατώντας τους δεκατέσσερις ενοίκους του. Μετά από αναλύσεις επαληθεύτηκε ότι το κόκκινο υγρό είναι αίμα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express. Το φαινόμενο πρωτοέγινε αντιληπτό από τον 70χρονο Hiralal Jethamal Shah καθώς πλενόταν, οπότε είδε τα κρεμασμένα του ρούχα ξαφνικά να γίνονται κόκκινα. Μάλιστα οι ιατροδικαστές που εξέτασαν το υγρό δεν αποφάνθηκαν μόνο ότι αυτό είναι αίμα αλλά ότι είναι ανθρώπινο αίμα και για να ερευνήσουν από που προερχόταν έφτασαν στο σημείο να ξηλώσουν και το πάτωμα του σπιτιού. Ωστόσο, δεν βρέθηκε κάτι που να δικαιολογεί την παρουσία του αίματος και τώρα η αστυνομία σχεδιάζει να φέρει και εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξιχνιάσουν το περίεργο αυτό φαινόμενο που μοιάζει να ζωντανεύει σκηνές από σκληρό κινηματογραφικό θρίλερ.

Καναδός καθηγητής αναλύει κατά πόσο είναι εφικτή η συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων

wolf_-_fwsΚατά πόσο είναι εφικτή η συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων; Υπάρχουν αντιδράσεις από τους κτηνοτρόφους και σε ποια σημεία αυτές εστιάζονται; Σ' αυτά και άλλα ερωτήματα απαντά ο Καναδός καθηγητής Άλιστερ Μπαθ, ειδικευμένος σε θέματα περιβαλλοντικής κοινωνιολογίας και κυρίως σε θέματα σχέσης/σύγκρουσης μεγάλων σαρκοφάγων-ανθρώπου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσφατα, ο Καναδός καθηγητής συνέβαλε στην ανάπτυξη και έγκριση του "Σχεδίου Δράσης για τη Διατήρηση του Λύκου στη Βουλγαρία", ύστερα από σειρά συναντήσεων με διάφορες κατηγορίες/ομάδες κοινού (κυβέρνηση, δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, τουριστικοί πράκτορες, ΜΚΟ). Ο Άλιστερ Μπαθ βρέθηκε πρόσφατα στην Καλαμπάκα, όπου η Αναπτυξιακή Τρικάλων - ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση "ΚΑΛΛΙΣΤΩ", διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: "Βέλτιστες πρακτικές για τη συνύπαρξη ανθρώπων και μεγάλων σαρκοφάγων ζώων".
Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Καναδός καθηγητής ανέφερε πως η εμπειρία του, τού έχει δείξει πως μπορούν να συνυπάρξουν σαρκοφάγα ζώα και άνθρωποι.
Ο Καναδός καθηγητής έκανε ιδιαίτερη μνεία στους κτηνοτρόφους, μια από τις ενδιαφερόμενες ομάδες σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντική η άποψή τους, καθώς αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές της προστασίας των μεγάλων σαρκοφάγων.
"Σε παρά πολλές χώρες της Ευρώπης συμβαίνει το ίδιο και έτσι πρέπει να μάθουμε από τους κτηνοτρόφους ποια είναι τα κίνητρά τους ώστε να βγάλουμε και τα σωστά συμπεράσματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο καθηγητής διευκρίνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, φέρνοντας το παράδειγμα της Κροατίας, όπου ο ίδιος συνάντησε κτηνοτρόφους με μέση ηλικία 77 ετών- εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν γυναίκες. Εκεί, σημείωσε, ακόμη κι ένα πρόβατο να σκοτώσει ο λύκος, είναι πολύ σημαντικό γι' αυτές τις οικογένειες. "Επιβάλλεται λοιπόν να βρούμε λύσεις και μάλιστα άμεσες για όλους", υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά τα δικά του ευρήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέφερε πως ενώ οι κτηνοτρόφοι σέβονται τα μεγάλα σαρκοφάγα και θέλουν να τα προστατέψουν, την ίδια ώρα νομιμοποιούνται να έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα και ενδιαφέροντα. Γι' αυτό, όπως είπε, δουλειά του είναι να βρει σημεία επαφής με όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες.
Ο Καναδός καθηγητής μας ανέφερε και μια πρόσφατη επιτυχία αυτής της προσπάθειας, στη Βουλγαρία, όπου στην αρχή, οι άνθρωποι δεν ήθελαν να ανταλλάξουν ούτε χειραψία, ενώ στη συνέχεια με διάλογο και επαφή υπήρξε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Για την Ελλάδα, ο Άλιστερ Μπαθ υπογράμμισε πως "ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή μιας ενδιαφέρουσας πορείας και αναζήτησης λύσεων και θα δούμε ποια είναι ακριβώς τα συμφέροντα των ενδιαφερόμενων ομάδων".
Επίσης, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις κτηνοτρόφων που χάνουν τα ζώα τους από επιθέσεις σαρκοφάγων, χωρίς να μπορούν να πάρουν αποζημιώσεις, λέγοντας πως πρέπει να δούμε τα προβλήματα και κυρίως να ελέγξουμε γιατί δεν λειτουργεί το σύστημα των αποζημιώσεων.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως σε πολλές χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν θεσπισμένες αποζημιώσεις, αν και οι πληθυσμοί των σαρκοφάγων είναι σε μεγάλους αριθμούς.
"Οι κτηνοτρόφοι αναπτύσσουν σχέσεις οικειότητας με τα ζώα και να χάσουν έστω και ένα είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Για αυτό πρέπει να δούμε όλες τις λύσεις σε συνεργασία και με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για να δώσουμε πραγματικές και αποδεκτές λύσεις προς όλες τις ομάδες", κατέληξε ο καθηγητής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory