Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

H "γατούλα" Vikki Blows στο αγγλικό περιοδικό NutsH "γατούλα" Vikki Blows στο αγγλικό περιοδικό Nuts

okokoras

Αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ από τους εφήβους και μειώνεται η χρήση του από τους ενήλικες

678jfrwΑυξητική τάση παρουσιάζει η χρήση αλκοόλ από τους εφήβους παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση οινοπνευματωδών στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας έχει αρχίσει να μειώνεται την τελευταία δεκαετία. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα δύο ερευνών ομάδας αποτελούμενης από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αννας Κοκκέβη, και τους συνεργάτες της, που παρουσιάστηκαν από την κοινωνιολόγο Ιωάννα Σιάμου σε ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές αντιμετώπισης των συνεπειών της χρήσης του αλκοόλ».
Τα ποσοστά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε εφήβους μαθητές παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις κατά την περίοδο 1998 - 2007 (1998:11,7%, 2003:13,2%, 2007: 14,8%), σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης από τις δύο έρευνες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD και αφορούσε τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στον ελληνικό μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 13-18 ετών.
Το 27% των εφήβων μαθητών ανέφεραν ότι έχουν πιεί αλκοόλ είκοσι ή και περισσότερες φορές στον τελευταίο χρόνο. Συχνή χρήση οινοπνευματωδών (δέκα ή περισσότερες φορές τις τελευταίες 30 ημέρες) έχει κάνει το 14,5% των μαθητών και υπερβολική χρήση (πέντε ή περισσότερα ποτά στη σειρά τρεις ή περισσότερες φορές τις τελευταίες 30 ημέρες) το 14,8%. Μέθη μέσα στον τελευταίο μήνα ανέφερε το 12% των μαθητών.
Πρώτα σε προτίμηση μεταξύ των μαθητών έρχονται τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (π.χ. ουίσκι, βότκα κτλ.) (24,8%). Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μαθητές λόγω χρήσης αλκοόλ τον τελευταίο χρόνο, τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισαν τα προβλήματα σεξουαλικής συμπεριφοράς («σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό»:12%, «σεξουαλική επαφή για την οποία μετάνιωσε την επόμενη ημέρα»: 10,9%). Το 68,4% των μαθητών βλέπει μεγάλο κίνδυνο στην καθημερινή κατανάλωση 4-5 οινοπνευματωδών στη σειρά. Τα κορίτσια εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά αντίληψης κινδύνου συγκριτικά με τα αγόρια (75,6% και 60,3% αντίστοιχα). Τουλάχιστον ένα περιστατικό μέθης τον τελευταίο μήνα αναφέρεται κατά μέσο όρο από το 18% των μαθητών ηλικίας 16 ετών όλων των χωρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα ESPAD ωστόσο το ποσοστό μέθης στην Ελλάδα είναι 12% και είναι χαμηλότερο του μέσου όρου των χωρών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης πανελλήνιας έρευνας για την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών σε γενικό πληθυσμό ηλικίας 12-64 ετών η κατανάλωση αλκοόλ στο γενικό πληθυσμό φαίνεται να έχει μειωθεί μετά το 1998 (συχνή κατανάλωση οινοπνευματωδών: 32,9% το 1984, 32,2% το 1998 και 26,8% το 2004). Οι Έλληνες άνδρες (12-64 ετών) επικρατούν των γυναικών στην κατανάλωση οινοπνευματωδών (76,9% άνδρες και 54,6% γυναίκες καταναλώνουν οινοπνευματώδη μία ή περισσότερες φορές στις τελευταίες 30 ημέρες πριν από την έρευνα. Η μεγαλύτερη αύξηση της συχνής χρήσης οινοπνευματωδών (10 ή περισσότερες φορές στις τελευταίες 30 ημέρες) παρατηρείται και στα δύο φύλα στο πέρασμα από την εφηβική (4,7% και 1,2% αντίστοιχα) στην ηλικία των νεαρών ενηλίκων (35,7% και 17,9% αντίστοιχα). Το υψηλότερο ποσοστό περιστατικών μέθης τον τελευταίο μήνα και στα δύο φύλα παρατηρείται στους νεαρούς ενήλικες (33,5% και 18,7% αντίστοιχα). Το 16,4% των Ελλήνων οδήγησαν αφού είχαν καταναλώσει τρία ή περισσότερα ποτήρια οινοπνευματωδών ποτών στη σειρά. Το ποσοστό μέθης παρουσιάζει αντίθετα τάση αύξησης μεταξύ του 1998 και του 2004 (11,7% και 12,2% αντίστοιχα).
Οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ είναι ανάλογες της συγκέντρωσής τους στο αίμα και κυμαίνονται από την εμφάνιση διαταραχών στην οδήγηση μέχρι κώμα και θάνατο. «Η βαριά επεισοδιακή κατανάλωση αλκοόλ έχει ως κύρια επίπτωση την νευροτοξικότητα, ενώ επιδρά σε δομές που σχετίζονται με τη μνήμη, τη μάθηση και τη συμπεριφορά. Παρατηρείται απώλεια λευκής ουσίας του μετωπιαίου λοβού και μειωμένη δραστηριότητα των υποδοχέων NMDA οι οποίοι αποτελούν τον μοριακό μηχανισμό της μάθησης. Τέλος, αναφέρονται μεγαλύτερη συχνότητα ψυχολογικών προβλημάτων (στρες, συναισθηματικές διαταραχές), διαταραχές της «τρέχουσας» μνήμης και προσβολή των γνωστικών λειτουργιών. Οι συνέπειες είναι βαρύτερες όταν το φαινόμενο αυτό ξεκινά σε μικρή ηλικία» αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Μαρία Μυρωνίδου Τζουβελέκη.
Σύμφωνα με την ίδια, η βαριά επεισοδιακή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διαταραχή της ανάπτυξης του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) του εμβρύου σε περίπτωση κύησης. Εξάλλου η ταυτόχρονη κατανάλωση αλκοόλ και φαρμάκων μπορεί να επιφέρει φαρμακοκινητικές και φαρμακοδυναμικές αλληλεπιδράσεις, καθώς η αλκοόλη αλληλεπιδρά με ουσίες όπως η ακεταμινοφαίνη, τα υπνωτικά-κατασταλτικά και τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά. «Πρόκειται για ένα φαινόμενο με δραματικές επιπτώσεις, για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητα η ενημέρωση των νέων και η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοόλ» τονίζει η κ. Τζουβελέκη.
Εξάλλου όπως επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Παπαρρηγόπουλος, στην Ελλάδα περίπου 200.000 άτομα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση και 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ. Η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ έχει επιπτώσεις τόσο στην προσωπική υγεία όσο και στην κοινωνική ζωή του ατόμου, που αφορούν κυρίως το περιβάλλον των χρηστών και τις οικογένειές τους, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. «Η γενικά παρατηρούμενη αυξητική τάση κατανάλωσης αλκοόλ επιβάλει τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο» υπογραμμίζει ο κ. Παπαρρηγόπουλος.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στάσεις ύπνου και χαρακτήρας

____Σύμφωνα με αποτελέσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας, η στάση του ύπνου είναι ενδεικτική του χαρακτήρα ενός ατόμου.
Η έρευνα διεξήχθη υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Chris Idzikowski της Sleep Assessment and Adnisory Service, ο οποίος δήλωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα: «Είμαστε όλοι ενήμεροι της γλώσσας του σώματος μας όταν είμαστε ξύπνιοι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μπορέσαμε να δούμε τι δηλώνει για το χαρακτήρα μας η στάση του σώματος μας κατά τον ύπνο. Εκείνο που είναι ενδιαφέρον, είναι ότι το προφίλ πίσω από τη στάση είναι συχνά πολύ διαφορετικό από ό,τι θα περιμέναμε».
Ο καθηγητής Idzikowski και οι συνεργάτες του ανέλυσαν τις έξι πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου και διαπίστωσαν ότι η κάθε μία σχετίζεται με συγκεκριμένο τύπο προσωπικότητας. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν τα εξής:
• Στάση Εμβρύου: εκείνοι που τρησιμοποιούν αυτή τη στάση, φαίνονται σκληροί προς τα έξω αλλά είναι ευαίσθητοι στην καρδιά. Μπορεί να είναι ντροπαλοί όταν πρωτοσυναντούν κάποιον, αλλά σύντομα χαλαρώνουν. Αυ τή είναι η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου και τη χρησιμοποιούσε το 41% από τους χίλιους εθελοντές που έλαβαν μέρος στο πείραμα.
• Στάση Κούτσουρου: στη στάση αυτή το άτομο είναι ξαπλωμένο πλάγια έχει τεντωμένα τα πόδια, και τα χέρια είναι επίσης τεντωμένα στα πλευρά. Όσοι κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, είναι καλόβολα, κοινωνικά άτομα που νιώθουν άνετα με τον κόσμο και εμπιστεύονται τους ξένους. Ωστόσο, κάποιες φορές ίσως είναι εύπιστοι πέραν του δέοντος. Η στάση αυτή υιοθετήθηκε από το 15% των εθελοντών.
___• Στάση Πλάγιας Έκτασης:
σε αυτή τη στάση το σώμα είναι πλάγια με τα δύο χέρια παρατεταμένα μπροστά. Όσοι τη χρησιμοποιούν είναι εξωστρεφείς χαρακτήρες, αλλά μπορεί να γίνονται καχύποπτοι και κυνικοί. Είναι αργοί στο να παίρνουν αποφάσεις, αλλά όταν πάρουν μια απόφαση είναι μάλλον απίθανο να την αλλάξουν. Το 13% των ατόμων που συμμετείχαν στο πείραμα, χρησιμοποιούσε αυτή τη στάση.
• Στάση Στρατιώτη:
εδώ το σώμα είναι ξαπλωμένο ανάσκελα με τα δυο χέρια κολλημένα στα πλευρά. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή τη θέση είναι γενικά ήσυχοι και συγκρατημένοι. Δεν τους αρέσει η φασαρία και θέτουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους υψηλά πρότυπα. Το 8% των εθελοντών υιοθέτησε αυτή τη στάση.
• Στάση Ελεύθερης Πτώσης: το σώμα σε αυτή τη στάση είναι μπρούμυτα, τα χέρια γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι γυρισμένο πλάγια. Όσοι κοιμούνται έτσι, είναι συνήθως εξωστρεφείς και παράτολμοι αλλά στο παρασκήνιο μπορεί να είναι νευρικοί και μυγιάγγιχχοι, ενώ δεν τους αρέσει γενικά η κριτική και οι ακραίες καταστάσεις. Το 7% των εθελοντών χρησιμοποιούσε αυτή τη στάση.
• Στάση Αστερία: το σώμα εδώ είναι ξαπλωμένο ανάσκελα και τα δύο χέρια είναι γύρω από το μαξιλάρι. Τα άτομα που κοιμούνται έτσι κάνουν καλούς φίλους, διότι είναι πάντα έτοιμοι να ακούσουν τους άλλους και προσφέρουν βοήθεια όταν χρειάζεται. Γενικά δεν τους αρέσει να είναι το κέντρο της προσοχής. Αυτή τη στάση χρησιμοποιούσε το 5% των εθελοντών.
Το υπολοιπόμενο ποσοστό των εθελοντών δήλωσαν ότι η στάση στην οποία κοιμούνται δεν είναι συγκεκριμένη και άλλοι ότι δεν γνωρίζουν ποια στάση χρησιμοποιούν.
Επίσης, ο καθηγητής Idzi-kowski εξέτασε την επίδραση που έχουν οι στάσεις του ύπνου στην υγεία. Έτσι, σε μια πρώτη προσέγγιση, διαπίστωσε ότι η στάση της ελεύθερης πτώσης διευκολύνει τη χώνεψη, ενώ οι στάσεις του αστερία και του στρατιώτη οδηγούν σε ροχαλητό και άσχημο νυχτερινό ύπνο.
Ακόμη η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξουν τη στάση του ύπνου τους και, όπως φάνηκε, μόλις το 5% των εθελοντών δήλωσε ότι κοι¬μούνται σε διαφορετική στάση κάθε νύχτα.

Θα παραχθεί το Kubang

Θα παραχθεί τελικά το μοντέλο Kubang με την συνεργασία της Maserati και της Alfa Romeo. Όσον αφορά την σχεδίασή του, το αυτοκίνητο θα είναι λιγότερο SUV και περισσότερο crossover, κάτι που αναμένεται να το κάνει και πιο προσφιλές και στην αμερικάνικη αγορά.


Κινητήρας θα είναι ο γνωστός V8 των 400 ίππων. Τα μηχανικά μέρη θα ανήκουν στην Alfa Romeo

Bikini sexy girls

dinatos.blogspot.com

ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ

vivlioglosaaΊσως πρόκειται για το ποιο μεγάλο μυστήριο στον χώρο της κωδικοποίησης κειμένων. Το χειρόγραφο του Βούνιχ δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται ούτε ποιος είναι ο συγραφέας του. Είναι γραμμένο σε κώδικα που εν πρώτοις όταν το δει κανείς, έχει την εντύπωση πως βλέπει μια γνωστή γλώσσα. Όμως καμία προσπάθεια μέχρι τώρα δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Υπάρχουν φιγούρες που παραπέμπουν σε κόσμους άγνωστους προς εμάς, και φυτά που πολλά από αυτά δεν θυμίζουν κάτι από την χλωρίδα της γης. Το βιβλίο αυτό ανήκει σε Αμερικανό συλλέκτη ο οποίος διαμένει στην Ελβετία

Επικοινωνώντας με τα ζώα

canadagooseΗ 17χρονη Katrina Lindfield από το Whimple ισχυρίζεται ότι κυριολεκτικά μπορεί να επικοινωνεί με τις χήνες της και επίσης ότι μπορεί να διδάσκει τα μικρά τους πώς να πετούν. Η Katrina ανάπτυξε την ικανότητα της αυτή όταν στα δώδεκα χρόνια της απέκτησε κοτόπουλα και ισχυρίζεται επίσης ότι μπορεί να συνομιλεί και με τα κοτόπουλα. Μάλιστα κινηματογραφήθηκε από το BBC καθώς έδινε μαθήματα πτήσης στις χήνες της. Όπως δήλωσε η ίδια μπορεί να ερμηνεύσει τους ήχους που κάνουν και μπορεί να καταλάβει πότε οι χήνες είναι χαρούμενες, πότε διψούν ή πότε πλήτουν. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι σε αυτού του είδους την αλληλεπίδραση πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η γλώσσα του σώματος και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ως παράδειγμα: «Αν σκύψετε, τότε αυτό το εκλαμβάνουν ως φιλική χειρονομία. Αλλά αν μείνετε ευθυτενείς τότε τρομάζουν διότι νιώθουν ότι υπερισχύετε σε σχέση με αυτές, Η Katrina σκοπεύει να κάνει ενα νέο παγκόσμιο ρεκόρ με το να γίνει η πρώτη 17χρονη που θα πετάξει μόνη της με ένα μικρό ιπτάμενο όχημα, ακολουθώντας τις άγριες χήνες του Καναδά καθώς μεταναστεύουν το φετεινό καλοκαίρι.Προσπαθούμε να ακούμε περισσότερο την εσωτερική μας φωνή, διότι αυτή είναι η γλώσσα που τα ζώα χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν μαζί μας». Η Paloma ισχυρίζεται ότι μπορεί να διδάξει οποιονδήποτε, έτσι ώστε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να επιτύχει ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας με το κατοικίδια του. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν μαθήματα για αρχάριους, προχωρημένους ή ακόμη και για επαγγελματίες. Επίσης, δηλώνει πως έχει αναπτύξει ένα είδος τηλεπαθητικής επαφής με τα ζώα και ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Οδηγίες για το πώς να επικοινωνώ τηλεπαθητικά με τα ζώα δόθηκαν σε μένα από το κουνέλι μου τον Spot. Μου είπε ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε πάντα να καλωσορίζουν το ζώο με το οποίο θέλουν να επικοινωνήσουν και να ρωτούν αν και εκείνο θέλει να επικοινωνήσει. Περιμένοντας για μια απόκριση, αυτή μπορεί να είναι οτιδήποτε: μια αίσθηση, μια λέξη ένα χρώμα, μια εικόνα ή μια απλή αίσθηση κενού».

Μια Ελβετίδα προφέρει μαθήματα για το πώς μπορεί κάποιος να επικοινωνεί με τα ζώα. Πρόκειται για την Paloma Baertschi, η οποία δηλώνει πως την ικανότητα της αυτή την απέκτησε με τη βοήθεια του Spot, ενός κουνελιού που έχει σπίτι της. Η 38χρονη Paloma από το Moenchaltorf που βρίσκεται κοντά στη Ζυρίχη δήλωσε: «Τα ζώα επικοινωνούν καθημερινά με εμάς τους ανθρώπους, αλλά οι περισσότεροι δεν το συνειδητοποιούμε. Συχνά έχουμε την αίσθηση ότι ο σκύλος ή η γάτα χρειάζεται ή θέλει κάτι αλλά δε γνωρίζουμε γιατί έχουμε αυτή την αίσθηση, θα έπρεπε να προσπαθούμε να ακούμε περισσότερο την εσωτερική μας φωνή, διότι αυτή είναι η γλώσσα που τα ζώα χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν μαζί μας». Η Paloma ισχυρίζεται ότι μπορεί να διδάξει οποιονδήποτε, έτσι ώστε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να επιτύχει ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας με το κατοικίδια του. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν μαθήματα για αρχάριους, προχωρημένους ή ακόμη και για επαγγελματίες. Επίσης, δηλώνει πως έχει αναπτύξει ένα είδος τηλεπαθητικής επαφής με τα ζώα και ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Οδηγίες για το πώς να επικοινωνώ τηλεπαθητικά με τα ζώα δόθηκαν σε μένα από το κουνέλι μου τον Spot. Μου είπε ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε πάντα να καλωσορίζουν το ζώο με το οποίο θέλουν να επικοινωνήσουν και να ρωτούν αν και εκείνο θέλει να επικοινωνήσει. Περιμένοντας για μια απόκριση, αυτή μπορεί να είναι οτιδήποτε: μια αίσθηση, μια λέξη ένα χρώμα, μια εικόνα ή μια απλή αίσθηση κενού»

SUV από τη Maserati;

Η σχεδιαστική πρόταση του Andrey Trofimchuk αφορά ένα SUV για τη Maserati και ονομάζεται Kuba
Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές κύρους, η Maserati δεν περιλαμβάνει SUV στη γκάμα της. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Andrey Trofimchuk από τη Ρωσία o οποίος σχεδίασε το μυώδες τετρακίνητο όχημα που βλέπετε, για λογαριασμό της.
O ιδιαίτερα μυώδης χαρακτήρας είναι το χαρακτηριστικό του, ενώ οι πόρτες πιθανόν να ανοίγουν αντίθετα
Ο ίδιος ο Andrey Trofimchuk ονομάζει το σχέδιο του «brutal crossover», και πώς να μην το κάνει άλλωστε. Το τετραθέσιο αυτοκίνητο με τις πόρτες που όπως φαίνεται ανοίγουν αντίθετα, χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φωτιστικά σώματα εμπρός (με περιγράμματα χρωμίου), καθώς και από το εμπρός καπό που έχει ένα αρκετά ιδιαίτερο σχήμα. Η κλίση του μετακινεί αρκετά την κλασική εισαγωγή για την ψύξη του κινητήρα, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τέλος του και φιλοξενεί το σήμα της εταιρείας στο κέντρο και τους προβολείς ομίχλης στα άκρα του. Άλλα χαρακτηριστικά του είναι το παρμπρίζ που στα άκρα του γυρίζει προς τα πίσω αντίστοιχα με τις εμπρόσθιες κολώνες οι οποίες μας θυμίζουν κατασκευές του παρελθόντος, και τα πλευρικά φλας τεχνολογίας LED που είναι ενσωματωμένα στους εξωτερικούς καθρέπτες. Η έντονη (όσο και αμφιλεγόμενη) προσωπικότητα του αυτοκινήτου πάντως τονίζεται συνολικά από τον ιδιαίτερα μυώδη χαρακτήρα του καθώς και από στοιχεία όπως τα πτερύγια στο πλάι, ή οι εισαγωγές αέρα εμπρός από τους πίσω τροχούς (για τις οποίες δεν αναφέρεται συγκεκριμένη χρήση). Τέλος, η πρόταση του Andrey μπορεί να μην είναι επίσημη, δεν παύει όμως να δείχνει τι μπορούν να προτείνουν ανεξάρτητοι σχεδιαστές που σκέφτονται και εξελίσσουν ιδέες δίχως τους αυστηρούς περιορισμούς της αυτοκινητοβιομηχανίας

Νοητικό ταξίδι στο χρόνο;

noitiko_taxidiΟ ψυχικός Nelson Griswold ισχυρίζεται ότι έχει την ικανότητα να διαβάζει το νου των ανθρώπων και ότι επίσης το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να επιτευχθεί με κατάλληλη χρήση της δύναμης του νου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Griswold, ο ίδιος έχει στρατολογηθεί από μια μυστική κυβερνητική υπηρεσία ονόματι NISA (National Intelligence Science Agency) για να συμμετάσχει σε ένα απόρρητο πείραμα ταξιδιού στο χρόνο, το οποίο φέρει την επωνυμία πρόγραμμα «Chronos». Ο ίδιος δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να ταξιδέψω μπροστά και πίσω στο χρόνο χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη του νου, ενώ οι ειδικοί της NISA θα παρακολουθούν. Αν και αυτό που κάνω φαίνεται διασκεδαστικό, ελπίζουμε να πετύχουμε πραγματικά αποτελέσματα με το πρόγραμμα Chronos. Ελπίζουμε να δώσουμε συγκεκριμένες αποδείξεις για τη δυνατότητα του νοητικού ταξιδιού στο χρόνο».Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πειραμάτων που πρόκειται να διεξαχθούν, ο Griswold θα επιχειρήσει να στείλει ένα υποκείμενο πέντε λεπτά πίσω στο χρόνο, το οποίο θα επιστρέψει με απτές αποδείξεις. Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο στάδιο θα είναι να σταλεί το ίδιο υποκείμενο εκατό χρόνια πίσω και να επιστρέψει με φυσικές αποδείξεις. Το επόμενο βήμα θα είναι να στείλει τον εαυτό του τρεις μέρες μπροστά και να επιστρέψει από το μέλλον κρατώντας στα χέρια του μια εφημερίδα εκείνης της ημέρας του μέλλοντος. Όπως δηλώνει: «Δε γνωρίζω αν θα τα καταφέρω, αλλά μου ζήτησαν να προσπαθήσω και αυτό θα κάνω. Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στη Ζώνη του Λυκόφωτος».
Σε ό,τι αφορά την NISA, κανένας δε γνωρίζει κάτι για αυτή, αλλά όπως ανέφερε ο Griswold κάποιος ονόματι Δρ. Henry Proctor, που είναι μέλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας, τον πληροφόρησε ότι πρόκειται για μια υπηρεσία που επισήμως δεν υπάρχει.

Μάχη κατά των κεφαλαλγιών

3-172354headache_fullTα είδη της κεφαλαλγίας
Πρωτοπαθής κεφαλαλγία: Χαρακτηρίζεται ο πονοκέφαλος που δεν εκδηλώνεται ως αποτέλεσμα κάποιας άλλης πάθησης. H συχνότερη μορφή πρωτοπαθούς κεφαλαλγίας είναι η κεφαλαλγία τύπου τάσεως. Διαρκεί από μισή ώρα έως και μία ολόκληρη εβδομάδα και είναι συχνότερη στις γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κεφαλαλγία τύπου τάσεως φαίνεται ότι οφείλεται στις διακυμάνσεις συγκεκριμένων χημικών ουσιών του εγκεφάλου. O πόνος εκδηλώνεται σαν πίεση σε όλο το κεφάλι ή εντοπίζεται στον αυχένα. Δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα παρά μόνο (ορισμένες φορές) ζάλη.
Δεύτερη σε συχνότητα εμφάνισης πρωτοπαθής κεφαλαλγία είναι η ημικρανία, η οποία πλήττει κυρίως τις γυναίκες. O πόνος χαρακτηρίζεται σαν σφυριές στη μία ή και στις δύο πλευρές του κεφαλιού ενώ συχνά συνυπάρχουν συμπτώματα όπως εμετός, ναυτία, φωτοφοβία, ηχοφοβία, οσμοφοβία (υπερβολική ενόχληση από τις μυρωδιές). Kατά τη διάρκεια της κρίσης ημικρανίας ο ασθενής αισθάνεται άρρωστος και θέλει να ξαπλώσει σε σκοτεινό δωμάτιο. H κρίση μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 72 ώρες και μπορεί να εμφανιστεί αρκετές φορές μέσα στον μήνα ή αντίθετα μόλις μία ή δύο φορές τον χρόνο. H ακριβής αιτία αλλά και ο μηχανισμός που προκαλεί μία ημικρανία παραμένει άγνωστος.
Yπολογίζεται ότι 1 στους 5 ασθενείς με ημικρανία εμφανίζει αύρα πριν τον πονοκέφαλο. Δηλαδή το οπτικό του πεδίο αλλάζει και βλέπει σαν πίσω από έναν καταρράκτη. Tα χρώματα αναβοσβήνουν ενώ μπορεί να υπάρχει και έλλειμα στο οπτικό πεδίο. Ταυτόχρονα ο ασθενής αισθάνεται μούδιασμα σε κάποιο σημείο του σώματος (αισθητική αύρα) και ενδέχεται να μην μπορεί να μιλήσει καλά (δυσφασική αύρα).
Στις γυναίκες υπάρχει μια ειδική κατηγορία ημικρανίας που ονομάζεται καταμήνια, η οποία μάλιστα είναι δυσθεράπευτη. Ξεκινά λίγο πριν ή και ταυτόχρονα με την έμμηνο ρύση και διαρκεί δύο ή τρεις μέρες. Επειδή η αντιμετώπιση αυτής της μορφής κεφαλαλγίας είναι πολύ δύσκολη, οι γιατροί δίνουν μια μικρή προφυλακτική αγωγή στις γυναίκες δύο ημέρες πριν την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.
H αθροιστική κεφαλαλγία χαρακτηρίζεται και ως ανδρικός πονοκέφαλος επειδή εμφανίζεται μόνο σε άνδρες. O πόνος εντοπίζεται μόνο στο ένα μάτι, το οποίο κατά τη διάρκεια της κρίσης κλείνει (πέφτει το βλέφαρο), κοκκινίζει και δακρύζει. O πόνος μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες, ωστόσο ενδεχομένως εμφανίζεται κάθε μέρα ή πολλές φορές μέσα στην ημέρα για μια χρονική περίοδο 2 – 4 μηνών. Aυτός ο τύπος πονοκεφάλου δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.
Eυθύνονται για την εμφάνιση ημικρανίας
Κληρονομικότητα: Υπολογίζεται ότι 2 στους 3 ασθενείς με ημικρανία την έχουν κληρονομήσει από την οικογένειά τους.-
Περιβάλλον: Oι απότομες αλλαγές από το κρύο στη ζέστη ενδεχομένως- πυροδοτούν την εμφάνιση ημικρανίας. Eπίσης ενοχοποιούνται τα έντονα φώτα αλλά και οι έντονες οσμές.
Φύλο: Eμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στις γυναίκες ενδεχομένως λόγω των γυναικείων ορμονών.-
Φάρμακα: Φάρμακα για την καρδιά, τη στηθάγχη και την υπέρταση ενδέχεται να πυροδοτούν κρίση ημικρανίας.-
Διατροφή: Σύμφωνα με μελέτη το τυρί και η σοκολάτα πυροδοτούν μία κρίση ημικρανίας σε ποσοστό 16,5%.-
Τρόπος ζωής: H παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ημικρανικών κρίσεων.- Eπίσης ευθύνεται η παράλειψη γευμάτων και η έντονη πείνα (από εξαντλητικές δίαιτες).

Παθήσεις που προκαλούν πονοκέφαλο

Oι δευτεροπαθείς κεφαλαλγίες είναι εκείνες που έχουν οργανική ή άλλη αιτιολογία. Για παράδειγμα μία οξεία ιγμορίτιδα, η μηνιγγίτιδα και η εγκεφαλίτιδα εκδηλώνονται με κεφαλαλγία. Επίσης κάποια φάρμακα όπως τα νιτρώδη που χορηγούνται σε καρδιοπαθείς, αλλά και η υπερκατανάλωση παυσιπόνων ευθύνονται για την εμφάνιση πονοκεφάλου.
H κεφαλαλγία είναι σύμπτωμα και πιο σοβαρών παθήσεων όπως ενός ανευρίσματος στον εγκέφαλο ή της εγκεφαλικής αιμορραγίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πόνος «χτυπά εν αιθρία». Εμφανίζεται ξαφνικά και είναι έντονος ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από παράλυση ενός τμήματος του σώματος. Aκόμα και ένας όγκος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ο οποίος μάλιστα επιδεινώνεται σταδιακά.
Tα φάρμακα της κεφαλαλγίας

Δύο είναι οι στόχοι της φαρμακευτικής αγωγής, η προφύλαξη και η αντιμετώπιση της κρίσης.
Στην προφυλακτική αγωγή χορηγούνται αντικαταθλιπτικά στους ασθενείς με κεφαλαλγία τύπου τάσεως. Στην ημικρανία οι φαρμακευτικές ουσίες που δίνονται στους ασθενείς είναι τέσσερις, η φλουναριζίνη, η τοπιραμάτη, το βαλπροϊκό και η προπρανόλη.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι και η τοξίνη της αλλαντίασης τύπου A (μπότοξ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μάχη κατά των ημικρανικών κρίσεων. Eντούτοις οι έρευνες για το θέμα είναι διφορούμενες.
Εναλλακτικά

Bελονισμός: φαίνεται ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις κεφαλαλγίες, γι' αυτό και πλέον αποτελεί μέρος των ιατρείων κεφαλαλγίας στα νοσοκομεία. Συστήνεται σε συνδυασμό με την κλασική θεραπευτική αγωγή.
Bότανα: Tο πύρεθρον και ο πετασίτης ενδεχομένως προφυλάσσουν από την εκδήλωση κεφαλαλγίας. Ωστόσο δεν πρέπει να καταναλώνονται από παιδιά και γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυκμοσύνης ή του θηλασμού.
Bιταμίνες: H λήψη βιταμίνης B-2 ενδεχομένως προλαμβάνει την ημικρανία, σύμφωνα με έρευνες. Oμοίως το συνένζυμο Q10.

Μύθοι για την κεφαλαλγία
O πόνος αντιμετωπίζεται με πολλά φάρμακα: Aυτό σύμφωνα με τους ειδικούς δεν ισχύει. Aντίθετα υπεκαταναλώνοντας παυσίπονα ενδεχομένως πυροδοτούμε μία κρίση κεφαλαλγίας.
Oι πονοκέφαλοι δεν θεραπεύονται: Aυτό δεν ισχύει. Aντίθετα οι περισσότερες μορφές κεφαλαλγίας θεραπεύονται σχεδόν πλήρως. Aκόμη και στις περιπτώσεις όμως όπου τα φάρμακα δεν δίνουν τη λύση, τότε υπάρχει και η δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης.
Tα φάρμακα δεν είναι απαραίτητα για τη θεραπεία των πονοκεφάλων: Σύμφωνα με τους ειδικούς η σημαντικότερη θεραπεία για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων είναι η φαρμακευτική. Μάλιστα οι πιο συχνοί πονοκέφαλοι (ημικρανία, τάσεως κτλ) θεραπεύονται με φάρμακα που πρέπει να παίρνει κανείς καθημερινά προκειμένου να μειωθεί η συχνότητά τους.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολυτάλαντος οδηγός

specialist_carΓερμανοί αστυνομικοί σταμάτησαν και συνέλαβαν έναν οδηγό για υπερβολική ταχύτητα. Όμως, εκτός από την ταχύτητα υπήρχε ένα ακόμη πρόβλημα καθώς, όπως αποδείχτηκε, ο οδηγός κρατούσε το τιμόνι με τα πόδια του, ενώ την ίδια στιγμή με τα χέρια του έπαιζε φλάουτο. Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ήθελε να αξιοποιήσει το χρόνο του κάνοντας εξάσκηση στο φλάουτο, προκειμένου να τελειοποιήσει το παίξιμο του. Όμως τα πράγματα δε σταματούν εδώ, καθώς το πλέον εκπληκτικό δεν είναι μόνο ότι οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, ούτε ότι οδηγούσε μα τα πόδια, ούτε ότι έπαιζε φλάουτο, αλλά το ότι την ίδια στιγμή που έκανε όλα τα παραπάνω, προσπερνούσε και αυτοκίνητα που συναντούσε στο δρόμο του!

Η κλιματική αλλαγή θα υποχρεώσει τα οικοσυστήματα να μετακινούνται εκατοντάδες μέτρα κάθε χρόνο

654998_898653465Τα χερσαία οικοσυστήματα του πλανήτη μας (τα ποικίλα ζωικά και φυτικά είδη και μαζί με αυτά οι κατοικίες τους) θα αναγκαστούν να… πηγαίνουν βόλτα εκατοντάδες μέτρα κάθε χρόνο, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με την κλιματική αλλαγή λόγω ανόδου της θερμοκρασίας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη μελέτη που προχωρά σε συγκεκριμένη ποσοτική εκτίμηση για το μέγεθος της υποχρεωτικής μετακίνησης, που θα έχει τον χαρακτήρα του "φεύγω ή πεθαίνω".
Κατά μέσο όρο, στη διάρκεια του 21ού αιώνα, εκτιμάται ότι τα οικοσυστήματα θα πρέπει να μετακινούνται γύρω στα 420 μέτρα ετησίως προς περιοχές με ψυχρότερα κλίματα, προκειμένου τα ποικίλα είδη που ζουν σε αυτά, να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν. Τις μεγαλύτερες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα επίπεδα οικοσυστήματα, όπως οι υδροβιότοποι, οι σαβάνες, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις και οι έρημοι, που θα πρέπει να μετακινηθούν περισσότερο από κάθε άλλο οικοσύστημα (ίσως πάνω από ένα χιλιόμετρο το χρόνο) για να επιβιώσουν.
Τα ορεινά οικοσυστήματα είναι πιο τυχερά, καθώς ακόμα και μια μικρή μετακίνησή τους προς μεγαλύτερο υψόμετρο τούς χαρίζει ένα πιο δροσερό περιβάλλον. Η κλιματική αλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει βραδύτερη επίπτωση στα οικοσυστήματα των τροπικών και υποτροπικών κωνοφόρων δασών, καθώς και των κωνοφόρων δασών στην εύκρατη ζώνη, που αναμένεται να μετακινούνται με μέση ετήσια ταχύτητα 80 έως 110 μέτρων.
Η μελέτη έγινε από ερευνητές της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνιας, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ και του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κλιματική αλλαγή θα πυροδοτήσει μια ανηλεή δαρβινική μάχη για επιβίωση μεταξύ των ειδών. Θα επιβιώσουν τα είδη εκείνα που είτε θα προσαρμοστούν στην πιο υψηλή θερμοκρασία της περιοχής τους (συχνά τροποποιώντας τις φυσικές κατοικίες τους), είτε μεταναστεύοντας σε άλλα μέρη.
Όσα είδη δεν μπορούν να προσαρμοστούν ή μετακινούνται πολύ αργά (όπως τα φυτά), πιθανώς θα έρθουν αντιμέτωπα με τον κίνδυνο εξαφάνισής τους. Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση θα είναι εκείνα τα είδη που "δεν θα έχουν πού να πάνε", ακόμα και αν μπορούν να μετακινηθούν σχετικά γρήγορα, επειδή λόγω των ανθρώπινων επεμβάσεων στη φύση, θα τους είναι αδύνατο να βρουν νέα κατοικία σχετικά κοντά στην προηγούμενη που εγκαταλείπουν.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι τωρινές προστατευμένες περιοχές (όπως τα διάφορα πάρκα και εθνικοί δρυμοί) είναι γενικά πολύ μικρές για να τα βγάλουν πέρα με τις αναγκαίες μετακινήσεις των ειδών λόγω της κλιματικής αλλαγής. Εκτιμάται ότι ούτε καν το ένα δέκατο (8%) των υφισταμένων σήμερα προστατευμένων περιοχών διεθνώς δεν θα διατηρήσει τις σημερινές κλιματολογικές συνθήκες τους μέσα στον τρέχοντα αιώνα.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να αναληφθεί δράση για τη μείωση των εκπομπών των "αερίων του θερμοκηπίου" και, παράλληλα, εισηγούνται να επεκταθούν και να διασυνδεθούν μεταξύ τους οι υπάρχουσες προστατευμένες περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η αναγκαστική μετακίνηση των οικοσυστημάτων. Η έρευνα κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι στη Μεσογειακή εύκρατη ζώνη (όπου περιλαμβάνεται και η Ελλάδα), οι περισσότερες προστατευμένες περιοχές είναι μικρού μεγέθους και υπερβολικά διασπασμένες μεταξύ τους, με συνέπεια τα οικοσυστήματα να είναι πιο ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sexy Legs ... Piernas Sexo ... Sesso Gambe ... 2 !
Sexy Legs ... Piernas Sexo ... Sesso Gambe ... 2 !

okokoras

Οι άνθρωποι με άνοια και Αλτσχάιμερ θα διπλασιάζονται διεθνώς κάθε 20 χρόνια

6789frerfΟ αριθμός των ατόμων παγκοσμίως με άνοια -συμπεριλαμβανομένων όσων πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ- σχεδόν θα διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, που επισημαίνει ότι το πρόβλημα της άνοιας έχει υποτιμηθεί διεθνώς.
Το γεγονός ότι οι άνθρωποι γενικά ζούν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της άνοιας διεθνώς. Η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι παγκοσμίως όσοι πάσχουν άνοια, Αλτσχάιμερ και παρεμφερείς παθήσεις, από 35,6 εκατ. το 2010 (λίγοι από αυτούς θα έχουν την κατάλληλη θεραπεία), θα φτάσουν τα 65,7 εκατ. το 2030 και τα 115,4 εκατ. το 2050, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική "Ιντεπέντεντ".
Η νέα έρευνα, υπό τον καθηγητή Μάρτιν Πρινς του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου, στο πλαίσιο της "Παγκόσμιας Έκθεσης Αλτσχάιμερ 2009", προβλέπει κατά την επόμενη 20ετία αύξηση των ατόμων με άνοια και Αλτσχάιμερ κατά 44% στη Δυτική Ευρώπη, 63% στη Βόρεια Αμερική, 77% στη Νότια Αμερική, 117% στην Ανατολική Ασία, 107% στη Νότια Ασία, 125% στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Η επιδείνωση των παγκόσμιων προβλέψεων οφείλεται κυρίως στο ότι περισσότεροι άνθρωποι, από ό,τι εκτιμάτο έως τώρα, πάσχουν από άνοια στις χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, ενώ η δημογραφική γήρανση στις πιο πολυπληθείς χώρες (Κίνα, Ινδία κ.α.) παίζει το ρόλο της. Ενώ το 57,7% των ανθρώπων με άνοια το 2010 θα ζουν σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 70,5% μέχρι το 2050, σύμφωνα με την μελέτη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή καθηγητή Μ.Πρινς, τρεις στους τέσσερις ανθρώπους (συνήθως σύζυγοι και παιδιά) που περιποιούνται άτομα με άνοια, επιβαρύνονται ψυχολογικά έχοντας υψηλό επίπεδο στρες, ενώ το ένα τρίτο εμφανίζει κατάθλιψη. Γι' αυτό το λόγο, ο Πρινς έκανε έκκληση να δοθεί μεγαλύτερη σημασία διεθνώς στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της άνοιας, το οποίο, μεταξύ άλλων, επιβαρύνει τρομερά τα συστήματα υγείας και ασφάλισης. Το 2005, το παγκόσμιο κόστος της άνοιας εκτιμήθηκε από το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα στα 315 δισ. δολ. και συνεχώς αυξάνει.
Προς το παρόν, δεν έχει βρεθεί θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να καθυστερήσει και να ανακουφίσει ορισμένα συμπτώματα.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πάμε Θέατρο με το τραμ

7398027

Εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 50% της τιμής του εισιτηρίου για 100 θεατρικές παραστάσεις μπορεί να “απολαύσει″ το επιβατικό κοινό του τραμ, μέσω του προγράμματος “Πάμε Θέατρο με το τραμ”.

Το πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, άρχισε χθες και θα διαρκέσει έως το τέλος της θεατρικής περιόδου. Μετά την ακύρωση του εισιτηρίου στη στάση του τραμ, ο κάθε επιβάτης μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιδεικνύοντας το στο θέατρο της επιλογής του. Μόνη προϋπόθεση είναι ότι η προσφορά ισχύει έως και μιάμιση ώρα μετά από την ακύρωση του εισιτηρίου του τραμ. Πληροφορίες για τις παραστάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι επιβάτες του τραμ μπορούν να αντλήσουν από ειδικό έντυπο που διανέμεται από τα εκδοτήρια του τραμ, από την ιστοσελίδα

www.PameTheatroMeTram.gr και από το τηλέφωνο 210 – 99 78 000.

kala-nea.gr

Μια Maserati για το Dubai!

Η ειδική έκδοση της Gran Turismo S θα παραχθεί συνολικά σε 23 κομμάτια
Μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Gran Turismo S ετοιμάζει η Maserati για τους εκλεκτούς πελάτες της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το αυτοκίνητο θα ονομάζεται GranTurismo S MC Sport Line και θα φέρει στοιχεία από την αγωνιστική σειρά Maserati Corse.
Σημαντικότερο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων

Στο εσωτερικό υπάρχουν λεπτομέρειες με τα σήματα της έκδοσης, καθώς και πλακέτα αρίθμησης
H GranTurismo S MC Sport Line θα είναι ένα ιδιαίτερα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο αφού θα κατασκευαστεί αρχικά σε 12 αντίτυπα, που όλα θα προορίζονται για την αγορά του Dubai, και πιο συγκεκριμένα ένα για κάθε αντιπροσωπεία. Ο λόγος που επιλέχθηκε το νούμερο 12 είναι για να τιμηθούν τα 12 πρωταθλήματα της ειδικής έκδοσης MC12 της Maserati από το 2005 στο πρωτάθλημα GT International Championship. Όταν ολοκληρωθεί η παραγωγή των 12 μοντέλων, θα κατασκευαστούν ακόμη 11 αυτοκίνητα τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά την ιταλική αγορά. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της GranTurismo S MC Sport Line θα είναι η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος, όπως σε εξωτερικούς καθρέπτες, και αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς και οι νέες ζάντες αλουμινίου. Εσωτερικά θα υπάρχει ειδική πλακέτα στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός του οχήματος καθώς και η πόλη για την οποία αυτό προορίζεται, καθώς και λεπτομέρειες από αλουμίνιο όπως τα αγωνιστικά πετάλια. Από πλευράς ανάρτησης, το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 10 χιλ., ενώ υπάρχουν πιο σκληρά αμορτισέρ, καθώς και πιο παχιές αντιστρεπτικές δοκοί, ενώ συνολικά η ακαμψία του μοντέλου έχει αυξηθεί κατά 16% εμπρός και 32% πίσω. Η παρουσίαση της GranTurismo S MC Sport Line έγινε στην Yas Marina Circuit του Abu Dhabi όπου έλαβε χώρα και το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς.

Μυστικές Κοινωνίες – Αδελφότητα του Φιδιού

brotherhood-of-snakeΧιλιάδες χρόνια πριν εμφανίστηκε η «Αδελφότητα του Φιδιού», μια μυστική κοινωνία που ίδρυσε ο ευφυής , εξωγήινος επιστήμονας Εα ή Ενκι. Αυτή η ιστορίαπεριγράφεται λεπτομερειακά στα αρχαία κείμενα των Σουμερίων, πηγαίνοντας πίσω 6000 χρόνια. Εκεί, λέγεται ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από δρακονιανούς εξωγήινους, οι οποίοι ήρθαν στον πλανήτη για να εκμεταλλευτούν τους πόρους του και ειδικά το χρυσό. Η δουλειά ήταν επίπονη και έτσι ο Έα δημιούργησε τον ΧόμοΣάπιες, ένα υβρίδιο μεταξύ της πρωτόγονης ζωής της γης και της εξωγήινης, για να επωμισθεί το βάρος αυτής της εργασίας.
Αρχικά ο Χόμο Σάπιες ήταν δούλος, αλλά στην πορεία ο Εα ήθελε να διαφωτίσει τους ανθρώπους αποκαλύπτοντάς τους ποιοι είναι και από που ήρθαν. Έτσι τους δίδαξε την καλά κρυμμένη αλήθεια ότι ο άνθρωπος είναι ον πνευματικό, όπου το πνεύμα του κατοικεί στο σώμα του και μετά το σωματικό θάνατο το πνεύμα του εξακολουθεί να ζει και να ενσαρκώνεται στη γη. Επειδή το γεγονός αυτό δεν άρεσε στην ανώτερη ιεραρχία των δρακονιανών, από φόβο να μην χάσουν τον έλεγχο, ο Έα ίδρυσε μια μυστική κοινωνία την “Αδελφότητα του Φιδιού”, ώστε να μυήσει τους ανθρώπους κρυφά. Τον ανακάλυψαν όμως και δικάστηκε σύμφωνα με τους εξωγήινους νόμους. Ο Εα από τότε επανέρχεται στη γη μέσα από έναν αέναο κύκλο γεννήσεων και θανάτων, ενδεδυμένος με φθαρτά σώματα. Αν αυτό είναι αλήθεια είναι ακόμα εδώ...
Καθώς περνούσε ο καιρός διείσδυσαν στην Αδελφότητα δρακονιανοί με σκοπό να διαστρεβλώσουν την γνώση και να παγιδεύσουν τον άνθρωπο αντί να τον διαφωτίσουν. Η αρχική αδελφότητα σύντομα διαχωρίστηκε σε αιρέσεις και έτσι αναπτύχθηκαν διαφορετικοί πόλοι εξουσίας, οι οποίοι μάχονταν μεταξύ τους αφήνοντας την μάζα στην άγνοια, αλλά πάντα με σκοπό την χειραγώγησή της.Μέσα από την “Αδελφότητα του φιδιού” πηγάζουν οι Ροδόσταυροι, οι Ναϊτες,οι Μασόνοι, οι Ιλλουμινάτοι και πληθώρα άλλων μυστικών κοινωνιών. Στο παρασκήνιο, όμως, όλων αυτών των μυστικών κοινωνιών βρίσκεται ο εσωτερικός κύκλος, η Ελίτ των εξουσιαστών που αποσκοπούν στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στην Παγκόσμια Κυβέρνηση. Οραματίζονται τη Χρυσή Εποχή – Τα Χρόνια του Αντίχριστου

Τρισδιάστατη τηλεόραση από τον Ιούνιο στις ΗΠΑ


Δύο δίκτυα της Αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν να μεταδίδουν σε τρισδιάστατο τηλεοπτικό σήμα. Το δίκτυο Discovery γνωστό για τα επιστημονικά του προγράμματα ανακοίνωσε συνεργασία με την Sony και την αλυσίδα κινηματογράφων IMAX για να δημιουργήσουν δίκτυο με τρισδιάστατο σήμα στις ΗΠΑ.Παράλληλα το αθλητικό δίκτυο ESPN ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να μεταδίδει αθλητικούς αγώνες στο νέο τρισδιάστατο κανάλι, αρχίζοντας με τον αγώνα ποδοσφαίρου Νότιας Αφρικής-Μεξικού στο Μοντιάλ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράσουν νέα τηλεόραση και ειδικά γυαλιά για να μπορούν να δουν το τρισδιάστατο κανάλι. Μάλιστα τηλεοράσεις με δυνατότητα μετάδοσης τρισδιάστατου σήματος θα παρουσιαστούν αυτή την εβδομάδα σε έκθεση ηλεκτρονικών συσκευών στο Λας Βέγκας.
http://24newslines.blogspot.com

Όλα τα ρολόγια μιας πόλης μετακινήθηκαν μπροστά!

earth-clockΜπορεί να μοιάζει με ιστορία βγαλμένη από τα X-Files αλλά είναι πραγματικότητα και συνέβη στο Blind River στον Καναδά.Για κάποιον λόγο που παραμένει άγνωστος όλα τα ηλεκτρονι Η κά ρολόγια της περιοχής, άρχισαν να πηγαίνουν δέκα λεπτά μπροστά,Το φαινόμενο πρωτοεκδηλώθηκε στις 14 Ιουνίου και αρχικά κανένας δεν έδωσε σημασία, καθώς όλοι πίστευαν ότι η δική τους περίπτωση ήταν μεμονωμένο περιστατικό ή ότι κάποιος μέσα στο σπίτι τους είχε ρυθμίσει λάθος κάποιο ρολόι.Όταν όμως διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για γενικό φαινόμενο, πολλοί κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ρωτώντας αν γνώριζαν τι συνέβαινε. Οι πρώτες αναφορές έγιναν προς τον ραδιοφωνικό σταθμό Elliot Lake και από εκεί και πέρα το φαινόμενο έγινε γνωστό και άρχισε να παρατηρείται από όλους. Αναφέρθηκαν μάλιστα αρκετά περιστατικά όπου οι κάτοικοι έχοντας υπολογίσει λάθος την ώρα εμπλέκονταν σε διάφορα συμβάντα που τους αναστάτωναν τη ζωή. Τα ρολόγια που επηρεάστηκαν ήταν εκείνα που βρίσκονταν σε ηλεκτρικούς φούρνους, σε φούρνους μικροκυμάτων και σε ραδιόφωνα. Το περίεργο είναι ότι δεν επηρεάζονταν από το φαινόμενο τα ρολόγια των τηλεοράσεων. Η διαπίστωση του ότι επηρεάζονταν συγκεκριμένα ρολόγια ενώ άλλα όχι φάνηκε να περιπλέκει τα πράγματα, καθώς έτσι δεν είναι δυνατόν να αποδοθεί το φαινόμενο σε μια γενική αιτία τεχνικής φύσης (όπως στα ίδια τα ρολόγια ή στην τοπική εταιρεία ηλεκτροδότησης. Άλλωστε, οι υπεύθυνοι της εν λόγω εταιρείας διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα αυξομείωσης στην παρεχόμενη τάση). Επίσης, χαρακτηρίζεται περίεργο το γεγονός ότι αρχικά δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ρολόγια. Ακόνη και αν επρόκειτο για κατασκευαστικό τεχνικό πρόβλημα δε θα μπορούσε να εκδηλωθεί ταυτόχρονα σε τόσα πολλά ρολόγια. Και όχι μόνο εκδηλώθηκε μια φορά αλλά συνεχίζει να εκδηλώνεται και μετά την επαναρύθμισή τους. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ερμηνεία για το φαινόμενο

"Έξυπνα" χαπάκια στο "μενού" των μαθητών

456jprwsΗ ανησυχητική αύξηση των "έξυπνων χαπιών", που χρησιμοποιούν οι μαθητές προκειμένου να βελτιώσουν τη μνήμη και τα επίπεδα αντίληψης, ενδέχεται να υποχρεώσει τις αρχές να υποβάλουν τους μαθητές, πριν τις εξετάσεις, σε τεστ παρόμοιο με εκείνο που γίνεται στους αθλητές για το "ντόπινγκ". Ο ερευνητής Βινς Κάκικ, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, δήλωσε ότι οι μαθητές χρησιμοποιούν, όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ουσιών, οι οποίες συνήθως δίνονται από τους γιατρούς για νευροψυχικές ανωμαλίες, και αϋπνία, προκειμένου να ενισχύσουν την απόδοσή τους στα μαθήματα. Ο ίδιος θα πει ότι ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ασθένεια πάρκινσον, έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τα κίνητρα των μαθητών, ενώ άλλες κρατούν τους μαθητές σε εγρήγορση και βελτιώνουν τη μνήμη τους, αντίστοιχα. Ο Βινς Κάκικ θα πει ότι η πρόσβαση στις ουσίες αυτές είναι πολύ εύκολη από το διαδίκτυο, από φαρμακεία στη Νοτιο-ανατολική Ασία, στο Μεξικό και τις Ινδίες. Σε άρθρο του, στο περιοδικό Medical Ethics, γράφει ότι "ενώ είναι γνωστό ότι μερικές από τις ουσίες αυτές έχουν παρενέργειες, όπως τον εθισμό σ' αυτές και πιθανή επιδείνωση ψυχολογικών διαταραχών, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί πόσο και αν είναι επιβλαβείς σε υγιείς ανθρώπους μακροπρόθεσμα". Ο ίδιος θα προσθέσει ότι η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση των ουσιών αυτών από τους μαθητές, ενδέχεται να προκαλέσει πολλούς να προσεγγίσουν το θέμα με τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τη χρήση ουσιών στον αθλητισμό για καλύτερη απόδοση. Σε μια τέτοια περίπτωση, και αν αποδειχτεί ότι είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, φυσικό είναι να οδηγήσει σε υποχρεωτικά τεστ των μαθητών.
ΠηγήΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά 200.000 άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση

6789jemΔιακόσιες χιλιάδες άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλκοολική εξάρτηση, 5.000 θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ, ενώ το 30% των έφηβων μαθητών έχει πιει περισσότερες από 20 φορές σε ένα χρόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι και η βότκα. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν στοιχεία που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια ημερίδας που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, από την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γενικότερα σε θέματα που αφορούν τις συνέπειες της χρήσης αλκοόλ. «Το αλκοόλ, εκτός από το γεγονός ότι προκαλεί εξάρτηση και ευθύνεται για 60 ή και περισσότερους διαφορετικούς τύπους ασθενειών και τραυματισμών, είναι υπεύθυνο και για εκτεταμένες κοινωνικές και συναισθηματικές βλάβες, που εκτείνονται και στον περίγυρο του χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος και της ενδοοικογενειακής βίας», τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ΑΠΘ, Ιωάννης Διακογιάννης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αλκοόλ είναι ο τρίτος σημαντικότερος παράγοντας πρόκλησης ασθενειών και πρόωρου θανάτου στην Ευρώπη, μετά το κάπνισμα και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Περίπου 55 εκατομμύρια ενηλίκων Ευρωπαίων, δηλαδή το 15% του ενηλίκου πληθυσμού, καταναλώνουν τουλάχιστον σε επικίνδυνο επίπεδο ποσότητες αλκοόλ.

Το 2012 η Ferrari F70

Σίγουρα το μοντέλο της φωτογραφίας δεν είναι η τελική έκδοση, όμως όλο και περισσότερες φωτογραφίες της F70 κάνουν την εμφάνιση τους
H ιταλική φίρμα ετοιμάζει τη διάδοχο κατάσταση της Ferrari Enzo. Το υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής του 2002 που απέδιδε 660 ίππους, μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα βρει τον αντικαταστάτη του. Οι πληροφορίες μιλούν για ελαχιστοποίηση του βάρους, και εντελώς νέο κινητήρα.
Μπορεί η ίδια η Ferrari να μην το παραδέχεται δημόσια, όμως οι διάφορες πληροφορίες που διαρρέουν κατά διαστήματα (όπως αυτή για τους υπετρροφοδοτούμενους κινητήρες πριν δύο εβδομάδες), σε συνδυασμό με φωτογραφίες που κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο, συνθέτουν το παζλ. Τα τελευταία νέα θέλουν το νέο υπεραυτοκίνητο να παρουσιάζεται κάποια στιγμή μέσα στο 2012 και να ονομάζεται είτε F70 είτε Enzo II, ενώ το σίγουρο είναι ότι με την έλευση του θα εορταστούν τα 70 χρόνια της Ferrari. Τόσο για λόγους «οικονομίας» καυσίμου, όσο και για να επιτευχθούν κορυφαίες επιδόσεις, τα σημαντικά στοιχεία του μοντέλου θα είναι δύο. Το πρώτο ότι το βάρος θα κινείται στο εντυπωσιακό νούμερο των 1.000 κιλών, και το δεύτερο ότι σε αντίθεση με την Enzo που χρησιμοποιούσε κινητήρα V12, 6 λίτρων, η F70 θα χρησιμοποιεί V8 με δύο τούρμπο (όπως η F40) αλλά θα αποδίδει την ίδια ιπποδύναμη! Από πλευράς τιμής, αυτή θα κινείται κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Διαφορετικές οι καταναλωτικές "στρατηγικές" των δύο φύλων

getimageΑν οι γυναίκες περνάνε ώρες ατελείωτες σε ψώνια στα καταστήματα, μπαινοβγαίνοντας από το ένα στο άλλο και δοκιμάζοντας (εκτός από ρούχα) την υπομονή των ανδρών, οι οποίοι συνήθως αρκούνται σε σύντομης διάρκειας "καταδρομικού στιλ" επισκέψεις στα μαγαζιά, αυτό οφείλεται στο διαφορετικό εξελικτικό παρελθόν τους, που φθάνει στην εποχή των κυνηγών-συλλεκτών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υπό τον καθηγητή Ντάνιελ Κρούγκερ, και δημοσιεύεται στο "Journal of Social, Evolutionary and Cultural Psychology" (Περιοδικό Κοινωνικής, Εξελικτικής και Πολιτισμικής Ψυχολογίας), σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ".
Οι διαφορετικοί ρόλοι μεταξύ των δύο φύλων στους προϊστορικούς χρόνους εξελίχθηκαν σταδιακά στις σημερινές διαφορετικές καταναλωτικές "στρατηγικές". Στο παρελθόν οι γυναίκες, συνήθως μαζί με τα παιδιά τους, περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους βρίσκοντας και συλλέγοντας φαγητό από τα δάση και τους αγρούς. Σήμερα περνάνε… άπειρες ώρες, πάλι συνήθως μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι να βρουν το "τέλειο" δώρο ή αντικείμενο για το σπίτι τους, όπως πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια υπομονετικά έψαχναν να βρουν την "τέλεια" τροφή στη φύση, κάτι που ήταν θέμα ζωής ή θανάτου, επειδή μια λάθος επιλογή μπορεί να προκαλούσε θανατηφόρα δηλητηρίαση.
Η ανάγκη αυτή έκανε τις γυναίκες, μέσα από μια μακρά εξελικτική "εκπαίδευση", ιδιαίτερα ικανές στο να ξεχωρίζουν χρώματα, υφές μυρωδιές κλπ., ώστε να είναι σίγουρες ότι η τροφή που μάζευαν ήταν όντως ασφαλής. Η ίδια ουσιαστικά ικανότητα αξιοποιείται σήμερα για τα ψώνια.
Από την πλευρά τους, οι άνδρες στο απώτερο παρελθόν ήσαν κυρίως κυνηγοί που σχεδίαζαν εκ των προτέρων πού και πώς θα πιάσουν και θα σκοτώσουν τη λεία τους, ενώ μόλις εκτελούσαν το έργο τους, επέστρεφαν αμέσως στο σπίτι τους. Σήμερα πια έχουν υποσυνείδητα υιοθετήσει ένα ανάλογο "στιλ", έχοντας προσχεδιάσει συνήθως τι θέλουν να αγοράσουν και από ποιο κατάστημα, το ψωνίζουν χωρίς χρονοτριβή και μετά γυρνούν σπίτι πάραυτα κουβαλώντας τα "νεκρά θηράματα" (ψώνια!), αφού θεωρούν ότι…η αποστολή τους εξετελέσθη. Δεν τους αρέσει να κουβαλάνε τα μικρά παιδιά τους μαζί στα ψώνια, όπως κάποτε δεν τα έπαιρναν μαζί στο κυνήγι, επειδή θεωρούσαν ότι τους ήταν βάρος.
Κάπως έτσι, τελικά, σήμερα οι άνδρες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια μαύρη κάλτσα από μια σκούρα μπλε, όταν ψωνίζουν, ενώ οι γυναίκες μπορεί να χάσουν τον προσανατολισμό τους ακόμα και μέσα σε ένα πολυκατάστημα.
Σύμφωνα με τον Κρούγκερ, η εξήγηση αυτή μπορεί να ρίξει φως στο γιατί τόσο συχνά, σε όλο τον κόσμο, τα ζευγάρια τσακώνονται, όταν βγουν για ψώνια μαζί. Πολύ απλά… το ευχαριστιούνται με διαφορετικό τρόπο και ο ένας δεν αντέχει υποσυνείδητα τη "στρατηγική" του άλλου. Ο ερευνητής καλεί τα δύο φύλα να δείξουν μεγαλύτερη αμοιβαία κατανόηση, ειδικά τώρα που αρχίζει η νέα εορταστική περίοδος και τα ψώνια θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Ακόμα διευκρίνισε ότι αυτές οι διαφορετικές συμπεριφορές ανάμεσα στα δύο φύλα δεν είναι γενετικά καθορισμένες και δεν ισχύουν κατ' ανάγκην για τον καθένα, αλλά ισχύουν ως μια γενική τάση στα δύο φύλα
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory