Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Αφιέρωμα : Χριστίνα Στεφανίδη


Αφιέρωμα : Χριστίνα Στεφανίδη
okokoras

Οι γυναίκες κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα από τους άνδρες

345epΟι γυναίκες κάποιας ηλικίας πιστεύουν ότι κοιμούνται λιγότερη ώρα και χειρότερα από τους άνδρες τους, αλλά μια νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι τελικά ισχύει το αντίθετο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες συστηματικά υποτιμούν την ποιότητα του ύπνου τους, θεωρώντας ότι είναι πιο σύντομος και πιο ανήσυχος σε σχέση με των ανδρών τους, όμως στην πραγματικότητα κοιμούνται καλύτερα, απλώς είτε δεν το ξέρουν είτε δεν θέλουν να το παραδεχτούν! Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Έρασμος στο Ρότερνταμ, υπό τον δρα Χένιγκ Τιμάγιερ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Sleep" (Ύπνος), σύμφωνα με το BBC. Μελέτησε τον ύπνο περίπου 1.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 59-79 ετών. Σύμφωνα με τους ολλανδούς ερευνητές, οι γυναίκες ίσως χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες, συνεπώς ο ίδιος χρόνος ύπνου, που είναι αρκετός για τους άνδρες, δεν επαρκεί στις γυναίκες. Οι γυναίκες δήλωσαν ότι κοιμούνται κατά μέσο όρο 13,2 λεπτά λιγότερα κάθε βράδυ σε σχέση με τους άνδρες και επίσης ότι χρειάζονται περίπου δέκα λεπτά περισσότερα για να τις πάρει ο ύπνος. Δήλωσαν ακόμα ότι θεωρούν κατά 4,2% χαμηλότερη την ποιότητα του ύπνου τους, κατά μέσο όρο, έναντι των ανδρών. Όταν όμως ο ύπνος τους μετρήθηκε αντικειμενικά (με την χρήση μιας ειδικής συσκευής, που φοριόταν από τους εθελοντές στον καρπό τους επί μια εβδομάδα), διαπιστώθηκε ότι οι υποκειμενικές εκτιμήσεις των γυναικών ήσαν λανθασμένες και ότι τελικά κοιμούνταν 16 λεπτά παραπάνω από τους άνδρες τους, ενώ παράλληλα ο ύπνος τους βρέθηκε να είναι λιγότερο διακεκομμένος και μεγαλύτερης ποιότητας σε σχέση με τους άνδρες. Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες υπερεκτιμούν την ώρα που κοιμούνται και την ποιότητα του ύπνου τους, ακόμα περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες υποτιμούν το δικό τους ύπνο, με συνέπεια οι γυναίκες τελικά, συγκριτικά με τους άνδρες, να είναι πιο ακριβείς στη δική τους αξιολόγηση. Οι άνδρες νόμιζαν ότι κοιμούνται, κατά μέσο, επί 7,01 ώρες κάθε βράδυ, αλλά στην πραγματικότητα κοιμούνταν 6,4 ώρες. Οι γυναίκες νόμιζαν ότι κοιμούνται 6,79 ώρες, αλλά κοιμούνταν 6,65 ώρες. Η χρήση υπνωτικών ήταν πιο συχνή στις γυναίκες (14,9%) από ό,τι στους άνδρες (6,1%) και όσες γυναίκες έπαιρναν τέτοια χάπια, ήταν πολύ πιθανότερο να νομίζουν ότι κοιμούνται λιγότερο. Αντίθετα, η χρήση του αλκοόλ πριν τον ύπνο ήταν συχνότερη στους άνδρες, αλλά τελικά φάνηκε να μικραίνει την χρονική διάρκεια του ύπνου τους

Μυστήρια της Αύρας

aurafullΣτην μεταφυσική η αύρα αναφέρεται σαν το ενεργειακό πεδίο που ακτινοβολεί από την επιφάνεια κάθε υλικού σώματος. Αυτή η ακτινοβολία απεικονίζεται ως περίγραμμα χρώματος γύρο από το σώμα και παραπέμπει στις δονήσεις της ψυχής, στην προβολή των τσάκρας ή στην αντανάκλαση των περιβαλλόντων ενεργειακών πεδίων. Τα στρώματα της αύρας είναι ευκρινή και ξεχωριστά, ενωμένα όμως μεταξύ τους. Ο Κάρλος Καστανέντα στα βιβλία του την αναφέρει ως φωτεινό κουκούλι. Η μεταφυσική της νέας εποχής ταυτίζει την αύρα με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η ύπαρξη ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γύρω από κάθε υλικό σώμα στο γνωστό κόσμο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη. Το υπό συζήτηση θέμα είναι αν αυτά τα χρωματιστά ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι ορατά από τον άνθρωπο με γυμνό μάτι. Αυτή η αξίωση θεωρείται παραφυσική γιατί συσκευές που αντιλαμβάνονται τέτοια πεδία, σε φάσματα, πολλές φορές, μικρότερα από αυτά που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς υπάρχουν στις αύρες, δεν έχουν καταγράψει τίποτα. Υπάρχουν όμως και ισχυρισμοί ότι αυτά τα ενεργειακά πεδία έχουν τεκμηριωθεί από τις φωτογραφίες Κίρλιαν.
Οι αύρες δονούνται σε διαφορετικά χρώματα, ήχους και συχνότητες φωτός. Το χρωματικό φάσμα ποικίλει ανάλογα με την φυσική, συναισθηματική, διανοητική και πνευματική κατάσταση του ανθρώπου. Οι αύρες αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με τις διαθέσεις των ανθρώπων. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα δουν την αύρα και κάποιοι άλλοι να την αισθανθούν ή και τα δύο. Υπάρχουν πρακτικές εξασκήσεις αυτών των ικανοτήτων, αλλά η εκμάθηση του διαβάσματος της αύρας, όπως με όλα τα ψυχικά εργαλεία, είναι πιο εύκολη για κάποιους ανθρώπους. Οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας είναι δημιουργημένο από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, άρα έχει και αύρα, αν είστε θεραπευτής και δουλεύετε με την αύρα στην ουσία εξισορροπείτε το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του ανθρώπου, η θεραπεία αυτή γίνεται πρώτα σε ψυχικό επίπεδο και ονομάζεται θεραπευτικό άγγιγμα.

Η πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο;


Καθαριστής τζαμιών στο ψηλότερο κτήριο του κόσμου; Όχι ευχαριστώ! Και όμως υπάρχουν θαρραλέοι εργαζόμενοι που δεν πτοούνται από το ύψος των 800 και πλέον μέτρων του Μπαρτζ Χαλίφα, του κτηρίου που εγκαινιάσθηκε πριν 2 μέρες στο Ντουμπάι.

Το συμβόλαιο για την εξωτερική καθαριότητα των τζαμιών του πύργου ανέλαβε η αυστραλιανή εταιρεία Cox Gomyl. Ο διευθύνων σύμβουλος μιλώντας στην Daily Mail αποκάλυψε ότι χρειάσθηκε να γίνουν επενδύσεις ύψους 7 εκατομ. ευρώ για την προμήθεια τελευταίας τεχνολογίας. Για τον καθαρισμό της μεγάλης επιφάνειας τζαμιού απαιτούνται 12 ανυψωτικά μηχανήματα στα οποία εργάζονται έως και 36 καθαριστές.
http://24newslines.blogspot.com

ΜΑΥΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

blackdogΘάβονται πάντα στην δυτική πλευρά ή την δυτική είσοδο των νεκροταφείων της Αγγλίας. Μία παράδοση που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές για εμφανίσεις από το πουθενά τέτοιων σκύλων, που άλλοτε βοηθούσαν ανθρώπους και άλλοτε τους επιτίθενται.

Βικτόρια Μέτζγκερ: η πανέμορφη dj από την Ουγγαρία !!!
1. Γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου το 1987. 2. Κατάγεται από τη Βουδαπέστη. 3. Από μικρή είχε δείξει το ενδιαφέρον της για τη μουσική και το χορό. 4. Τα πρώτα της βήματα στο χορό τα έκανε, ακλουθώντας τους ρυθμούς της λάτιν και των μοντέρνων χορών. 5. Στα 16 της ένας τραυματισμός στο γόνατο της διέκοψε την καριέρα της στο χορό. 6. Στο λύκειο άρχισε να... ανακαλύπτει το χώρο του μόντελινκ. 7. Η πρώτη της φωτογράφιση έγινε στο περιοδικό CKM. 8. Στο "Viva" πραγματοποιήθηκε η πρώτη της εμφάνιση σε τηλεοπτικό – μουσικό σόου. 9. Έχει πάρει την 9η, μεταξύ 200 διαγωνιζομένων θέση σε διαγωνισμό φωτογράφισης που έκανε ο Παλ Νανασί. 10. Έχει αναδειχθεί Miss Hungary. 11. Επίσης, σε διαγωνισμό στον κυβερνοχώρο οι Ούγγροι την ανέδειξαν Miss Internet. Παράληλα έχει πάρει τον τίτλο Playmate της χώρας της. 12. Από το 2008 είναι dj σε ραδιοφωνικό σταθμό. Η επιτυχία της είναι μεγάλη, αφού την ακούνε πάνω από 100.000 κόσμος ημερισίως
DINATOS

Ξανάνιωσε από χτύπημα κεραυνού

lightning0 56χρονος αμερικανός John Corson από το Madison χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από το σπίτι του και όχι μόνο επέζησε, αλλά δηλώνει ότι αισθάνεται εκατό χρόνια νεότερος μετά το συμβάν. Όπως δήλωσε ο ίδιος; «Ήταν σαν ένα πολύ λαμπερό ασπρο-γάλαζο φως, άκουσα τον κρότο, αλλά είχα παραλύσει. Ένιωθα όλο μου το σώμα να δονείται. Ήταν μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση και με πονούσε έντονα το στήθος μου. Τώρα όμως αισθάνομαι όλο μου το σώμα ανάλαφρο. Είναι ό,τι καλύτερο έχω νιώσει μέχρι τώρα».
Να σημειωθεί ότι ο Corson είχε υποβληθεί παλαιότερα σε τρεις επεμβάσεις καρδιάς, αλλά ο κεραυνός σε τίποτα δεν επηρέασε αρνητικά την υγεία του. Το αντίθετο μάλλον απ' ό,τι φαίνεται

To robot...και ο ελληνάρας

μιλάμε για πολύ γέλιο.......


Rc-Cafe

Μια ακόμη πιο αιχμηρή Lambo…

Άκρως επιθετική η Lambo μετά τη φροντίδα της Veilside.
Το να επέμβεις αισθητικά σε ένα καλλιτεχνικό κομψοτέχνημα όπως η Lamborghini Murcielago δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει… τέχνη και θράσος. Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος Veilside τολμά και το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, θυμίζοντας κάτι από Reventon.
Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους βελτιωτικούς οίκους παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1990, εδρεύει δίπλα στην πίστα Tsukuba στην Ιαπωνία και κάθε μοντέλο με το οποίο καταπιάνεται αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ειδικεύεται κυρίως στα ιαπωνικά μοντέλα, δεν σημαίνει όμως ότι περιορίζεται σε αυτά. Αυτήν τη φορά, ο Veilside επιμελήθηκε τεσσάρων ευρωπαϊκών supercars και συγκεκριμένα με τα Lamborghini Murcielago και Gallardo, Bentley Continental GT και Aston Martin Vantage, με την πρώτη να αποτελεί ίσως το πιο εντυπωσιακό έκθεμα της σειράς Premier 4509 line, στην οποία ανήκουν.
Συγκεκριμένα, το εμφανισιακό πακέτο περιλαμβάνει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές και περισσότερες γωνίες, νέα πλαϊνά σπόιλερ με μεγαλύτερες εισαγωγές, προφυλακτήρα πίσω με νέο διαχύτη και ανθρακονημάτινη αεροτομή. Βέβαια, πέρα από την επιθετικότερη εμφάνιση (θυμίζει κάτι από Reventon), οι εμφανισιακές αυτές αλλαγές χαρίζουν και καλύτερη αεροδυναμική στο μοντέλο. Το συγκεκριμένο πακέτο προορίζεται αρχικά μόνο για 300 μοντέλα.

Αιωνόβια τα παιδιά του σήμερα

567newborn-twinsΑιωνόβια θα είναι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα στις αναπτυγμένες κοινωνίες, υποστηρίζουν ερευνητές σε άρθρο τους στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet. Μάλιστα τα επιπλέον χρόνια ζωής θα τα περάσουν χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 30 χώρες καταδεικνύουν ότι από το 1950 οι πιθανότητες να ξεπεράσει ένας άνθρωπος - ανεξαρτήτως φύλου- τα 80 χρόνια ζωής έχουν διπλασιαστεί. Ο καθηγητής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Γήρανσης στη Δανία Kaare Christensen, επικεφαλής της μελέτης, δηλώνει ότι το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται από το 1840 και μάλιστα δεν υπάρχουν δείγματα μείωσης της αυξητικής τάσης. «Οι άνθρωποι δεν ζουν μόνο περισσότερο αλλά και με λιγότερα προβλήματα και περιορισμούς της λειτουργικότητάς τους» τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης. Το 1950 η πιθανότητα για έναν άνθρωπο να επιβιώσει μέχρι τα 80 ή 90 του χρόνια ήταν 15 - 16% για τις γυναίκες και 12% για τους άνδρες. Το 2002 αυτά τα ποσοστά είχαν αυξηθεί δραματικά. Συγκεκριμένα ήταν 37% για τις γυναίκες και 25% για τους άνδρες. Μάλιστα οι ερευνητές σημειώνουν ότι ο άνθρωπος πλέον μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει τέσσερα στάδια ζωής - παιδί, ενήλικας, νέος ηλικιωμένος και παλαιός ηλικιωμένος. Αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιδημία της παχυσαρκίας θα έχει κόστος στο προσδόκιμο επιβίωσης της ανθρωπότητας, ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Christensen τόνισε ότι τέτοιες προγνώσεις είναι πολύ απλοϊκές. Δήλωσε χαρακτηριστικά « Η ζωή είναι λαχείο. Ορισμένοι παχύσαρκοι θα ζήσουν μέχρι τα 100 και μερικοί αδύνατοι θα πεθάνουν νωρίς».
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άυπνη για οκτώ χρόνια

sleepyΓιατροί από τη Ρουμανία δηλώνουν προβληματισμένοι αφότου εξέτασαν μια γυναίκα που, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, δεν έχει κοιμηθεί καθόλου επί οκτώ συνεχόμενα έτη. Πρόκειται για την 54χρονη Maria Stelica από το Budeasa, η οποία από τότε που πέθανε η μητέρα της, πριν από οκτώ χρόνια, δεν έχει κοιμηθεί καθόλου.Όπως δήλωσε η ίδια: «Αρχικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ ακόμη και όταν προσπαθούσα, διότι φοβόμουν μήπως ονειρευτώ τη μητέρα μου, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα δεν ένιωθα την ανάγκη για ύπνο και τώρα πλέον ούτε τα υπνωτικά δεν μπορούν να με κάνουν να κοιμηθώ».Οι γιατροί που την παρακολουθούν και διεξάγουν κλινικές δοκιμές, επιβεβαίωσαν το αληθές των λεγόμενων της, αλλά αδυνατούν να δώσουν κάποια ιατρική ερμηνεία για την κατάσταση της

Ειδικός στην αναγνώριση αυτοκινήτων

0 3χρονος Sai Kaushic από το Hyderabad της Ινδίας έχει μια ικανότητα που τον έχει κάνει ξακουστό, καθώς το όνομα του βρίσκεται πλέον σε αρκετά βιβλία με ρεκόρ. Και αυτό γιατί παρά τη μικρή του ηλικία μπορεί αποδεδειγμένα να αναγνωρίζει 540 διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων και μάλιστα με πρωτοφανή ακρίβεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου ένα έμπορος αυτοκινήτων της περιοχής έμεινε έκπληκτος ακούγοντας τον μικρό Sai να του επισημαίνει τις διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου αυτοκινήτου. Όπως δηλώνει η μητέρα του παιδιού, ο γιος της έδειχνε να ενδιαφέρεται έντονα για τα αυτοκίνητα καιρό πριν αρχίσει να περπατάει.

Ο έρπης αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με νέα έρευνα

imgp1677Οι ενήλικες που έχουν έρπη, κινδυνεύουν κατά 31% περισσότερο από εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος, όταν ο έρπης εκδηλώνεται στο δέρμα γύρω από τα μάτια.
Η έρευνα έγινε από ταϊβανέζους ερευνητές υπό τον δρα Τζιούν-Χορνγκ Κανγκ του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Ταϊπέι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Stroke" (Εγκεφαλική Συμφόρηση) της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.
Ο ιός του έρπη ζωστήρα είναι συχνά επώδυνος και επανεμφανίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μπορεί να βρίσκεται στο σώμα κάποιου για όλη τη ζωή του.
Η μελέτη κάλυψε πάνω από 7.700 άτομα, μέσης ηλικίας 47 ετών, για μια πενταετία. Οι άνθρωποι με έρπη γύρω από τα μάτια έχουν 4,3 φορές περισσότερες πιθανότητες εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έχουν έρπη. Η πιθανότητα εγκεφαλικού αυξάνεται μετά από κάθε εκδήλωση του έρπη, όπως επίσης αυξάνεται ο κίνδυνος το εγκεφαλικό να οδηγήσει σε εγκεφαλική αιμορραγία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ιός πλήττει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων προκαλώντας βλάβη και φλεγμονή, που μερικές φορές οδηγεί στο κλείσιμο των αγγείων και στην παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του αίματος, γεγονός που προκαλεί εγκεφαλικό.
Επίσης οι ταϊβανέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν έρπη, είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν πρόβλημα καρδιάς.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sexy Colombiana Marta Upegui
Sexy Colombiana Marta Upegui

okokoras

Η ανισοσκέλια, ακόμη και όταν είναι αρκετών εκατοστών, διορθώνεται με τη μέθοδο της επιμήκυνσης των οστών

ekm03Η ανισοσκέλια, που οφείλεται είτε σε σοβαρούς τραυματισμούς, είτε σε συγγενείς παθήσεις, μπορεί να διορθωθεί ακόμη και όταν είναι αρκετών εκατοστών, χάρη στη επαναστατική μέθοδο διατατικής οστεογένεσης ή ιστογένεσης, δηλαδή της επιμήκυνσης των οστών. Παράλληλα με την αύξηση του μήκους, είναι δυνατή και η διόρθωση συνυπαρχουσών παραμορφώσεων. Με την ίδια μέθοδο είναι δυνατή και η κάλυψη οστικών ελλειμμάτων πολλών εκατοστών, που οφείλονται είτε σε σοβαρούς τραυματισμούς, είτε σε αφαίρεση παθολογικού τμήματος οστού για τη θεραπεία όγκων, οστικών λοιμώξεων, χρόνιας οστεομυελίτιδας κλπ. Αυτά τονίστηκαν σε συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού κατά τη διάρκεια του 65ου Πανελληνίου Ορθοπεδικού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης.
Η μέθοδος της διατατικής ιστογένεσης δίνει νέες δυνατότητες στον ορθοπεδικό χειρουργό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με παραδοσιακές μεθόδους. Εντυπωσιακά είναι τα επιτεύγματα πρόσθεσης ύψους σε άτομα, που πάσχουν από νανισμό ή αχονδροπλασία, όπως ονομάζεται στην ιατρική ορολογία, καθώς και για διάφορες άλλες αιτίες. Με τη μέθοδο αυτή, αυξάνοντας το μήκος και των δύο σκελών, είναι δυνατή η βελτίωση του αναστήματος έως και 30 μερικές φορές εκατοστά. Έτσι είναι δυνατό να ευεργετηθούν συνάνθρωποί μας με ιδιαίτερα χαμηλό ανάστημα, όπως οι πάσχοντες από αχονδροπλασία ή νανισμό και πολλές άλλες κατηγορίες βραχύσωμων ατόμων.
Ωστόσο οι εφαρμογές των μεθόδων που στηρίζονται στη διατακτική ιστογένεση, αν και θεωρούνται εξαιρετικά αποτελεσματικές, δεν είναι άμοιρες προβλημάτων. «Απαιτούν μακρό χρόνο θεραπείας και εμφανίζουν υψηλή συχνότητα επιπλοκών. Έτσι τα τελευταία 15 με 20 χρόνια παρατηρείται μία έντονη ερευνητική δραστηριότητα, με στόχο κυρίως τη λύση ή τουλάχιστον άμβλυνση αυτών των προβλημάτων», επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής ορθοπαιδικής στο Α.Π.Θ., κ. Ιπποκράτης Χατζώκος.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Lamborghini Gallardo με 1.500 ίππους!

Δεν υπάρχουν υπερβολικά αεροδυναμικά βοηθήματα, το μυστικό κρύβεται κάτω από το πίσω καπό!
Το θηρίο που βλέπετε στις φωτογραφίες και στο video κατασκευάστηκε κατά παραγγελία σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη, από βελτιωτικό οίκο στην Αμερική. Η ιπποδύναμη του V10 που στην κανονική έκδοση είναι 560 ίπποι, σχεδόν τριπλασιάστηκε με τη βοήθεια δύο τούρμπο!
Τα δύο τούρμπο και το ειδικό καύσιμο εκτοξεύουν την ιπποδύναμη στους 1.500 ίππους!
Όταν οι 560 ίπποι ενός ατμοσφαιρικού V10 δεν σου φτάνουν, τότε είσαι αναμφισβήτητα άνθρωπος της υπερβολής. Αυτή την υπερβολή κατάφερε να ικανοποιήσει ο βελτιωτικός οίκος Underground Racing που βρίσκεται στις Η.Π.Α. Το project περιλάμβανε την κατασκευή της πιο δυνατής Gallardo, και επιτεύχθηκε με δύο βασικά στοιχεία. Την τοποθέτηση δύο υπερσυμπιεστών αλλά και την χρήση αγωνιστικού καυσίμου VP C16. Το όχημα ονομάζεται Lamborghini TTG (Twin Turbo Gallardo). Νούμερα επιδόσεων μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί, όμως αν αναλογιστούμε ότι οι επιδόσεις της κανονικής έκδοσης είναι τα 3,7 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και τα 325 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας τότε καταλαβαίνουμε πόσο πιο γρήγορη μπορεί να είναι η συγκεκριμένη Gallardo. Στο video φαίνεται η δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου που απέδωσε 1.500 ίππους, και όπως υπολογίζεται, αν οι απώλειες είναι της τάξης του 25%, στο στρόφαλο η ισχύς μπορεί να αγγίζει και τους 1.875 ίππους! Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι η κίνηση μεταδίδεται πίσω, όπως θα διαπιστώσετε στο video!


Ένα καταπληκτικό μπουκάλι κρασιού


Ο σχεδιαστής Lauren Golembiewski δημιούργησε το Honey Moon, ένα διαφημιστικό μπουκάλι κρασιού που θα αποστέλλεται σε διάφορες χώρες, για την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Η ιδέα βασίζεται στην πρώτη πανσέληνο του Ιουνίου, η οποία παρατηρείται την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Αυτή η μέρα θεωρείται ως η καλύτερη μέρα για την συγκομιδή του μελιού, γι' αυτό και το μπουκάλι ονομάστηκε Honey Moon.
http://24newslines.blogspot.com

ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ

vermudaΕίναι ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα σημεία του πλανήτη μας με τις περισσότερες εξαφανίσεις πλοίων και αεροσκαφών. Θα μπορούσε η εικόνα που βλέπετε να είναι μία πραγματικότητα; κι όμως ως ένα βαθμό είναι. Στον υποθαλάσσιο χώρο των Βερμούδων, βρέθηκαν αρχαίες κατασκευές, καταποντισμένες σε βάθη που κυμαίνονται από 2 έως και 50 μέτρα. Όμως το μυστήριο των τραγικών συμβάντων παραμένει έως και σήμερα. Ίσως σύντομα ερευνητές και τεχνολογία να μας δώσουν μία απάντηση για το τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο αυτό και ποια είναι τα στοιχεία που τον περιβάλουν

H Ferrari ανάπτυξε τον πιο προηγμένο εξομοιωτή οδήγησης.


Ο Marc Gene δεν χρειάζεται κράνος για να δοκιμάσει τη Ferrari σε αυτόν τον αγώνα. Γιατί πλέον η Ferrari ανάπτυξε τη Ferrari των εξομοιωτών οδήγησης. Οτι τελειότερο υπάρχει δηλαδή για να εκπαιδεύσει τους πιλότους της. Χρειάστηκαν 2 χρόνια για να κατασκευαστεί, έχει 6 μέτρα ύψος και βάρος πάνω από 200 τόνους.
Ο οδηγός βλέπει τη πορεία του σε 5 γιγαντιαίες 3D video οθόνες, που δίνουν οπτική γωνία 180 μοιρών και ακούει ένα Dolby7.1 Surround Sound 3500 watt . Ο εξομοιωτής χρησιμοποιεί 10 δικτυωμένα computer με συνολικά 60 GB RAM για να καταφέρει να δώσει όσο καλύτερη αίσθηση τών πραγματικών συνθηκών ενός αγώνα της F1
http://24newslines.blogspot.com

Έφορος μουσείου στην αναζήτηση Θαλασσίων τεράτων/φιδιών

seamonsterΟ Άντριου Χέμπντα, έφορος ζωολογίας στο μουσείο Εθνικής Ιστορίας, λέει ότι «τα ψαροκόκκαλα δείχνουν πόσο εκφοβιστικό μπορεί να είναι το άγνωστο». Καπετάνιοι τα έχουν δει. Στρατιωτικοί τα έχουν δει. Και ο Άντριου Χέμπντα πιστεύει ότι υπάρχει κάτι σίγουρα σε αυτές τις παρατηρήσεις των θαλασσίων τεράτων και θαλασσίων φιδιών.
Το 2003, Ο Γουόλας Κάρτραιτ ήταν με την αστακόβαρκα του στο Άλντερ Πόιντ, στο Κέιπ Μπρετόν όταν είδε ένα θαλάσσιο ερπετό μήκους περίπου 8 μέτρων. Διακόσια χρόνια πριν μια γυναίκα ονόματι Mrs. W. Lee είδε ένα τέρας 30 μέτρων στην ακτή του Κέιπ Μπρετόν. Η αναφορά της έλεγε ότι η πλάτη του ήταν σκουροπράσινη και φαινόταν στο νερό με μορφή λόφων και είχε χαρακτηριστικό ήχο.
Το 1833, πέντε φίλοι ψαρεύανε στην Μαχόουν Μπέι, όταν ανέφεραν ότι είδαν ένα τέρας περίπου 180 μέτρα μακρύ από την βάρκα τους. Είπαν ότι έμοιαζε με φίδι που κολυμπούσε. Το κεφάλι του ήταν ανυψωμένο και μπορούσε να το γυρίζει και να βλέπει τριγύρω του

Φυτά που ανιχνεύουν νάρκες

plantsΔανοί ερευνητές δήλωσαν ότι κατασκεύασαν ένα φυτό που μπορεί να εντοπίζει νάρκες, καθώς όταν οι ρίζες του έρθουν σε επαφή με αυτές αλλάζει το χρώμα του φυτού. Η ανακάλυψη έγινε από επιστήμονες της εταιρείας βιοτεχνολογίας Aresa που εδρεύει στην Κοπεγχάγη και αναμέται να σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές σε όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια νάρκες θαμμένες και χαμένες σε 75 περίπου χώρες σε όλο τον κόσμο και ότι η ανεύρεση τους είναι δύσκολη αλλά και επικίνδυνη δουλειά.Η ανακάλυψη στηρίζεται σε γενετικές τροποποιήσεις που έγιναν στο φυτό που φέρει την επιστημονική ονομασία Arabidopsis Thaliana και καλωσορίστηκε και από τον Ερυθρό Σταυρό στη Δανία. Το χρώμα του φυτού αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο μέσα σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες αφότου οι ρίζες του έρθουν σε επαφή με Ν02, μια χημική ουσία παρούσα στα εκρηκτικά. Οι αρχικές δοκιμές θα γίνουν στη Βοσνία, τη Σρι Λάνκα και σε διάφορες περιοχές της Αφρικής.Όπως δήλωσε ο Simon Oostergaard, ο γενικός διευθυντής Aresa: «Ελπίζω ότι το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα των ναρκών, ειδικά στις αγροτικές περιοχές. Σε αρχική φάση τα φυτά θα δοκιμαστούν σε περιορισμένες περιοχές. Αν αποδειχτεί ότι δουλεύουν καλά, τότε το φυτό θα χρησιμοποιηθεί στην ανίχνευση ναρκών σε ευρεία πλέον κλίμακα. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που προκύπτει από φυσική διαδικασία στα φυτά. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που κάνει τα φυτά να κοκκινίζουν στη διάρκεια του φθινοπώρου».Να σημειωθεί ότι το γενετικά τροποποιημένο αυτό φυτό δεν μπορεί να εξαπλωθεί δίχως τη βοήθεια του ανθρώπου και αυτό κατά τον Oostergaard είναι πολύ σημαντικό, διότι υπάρχει έλεγχος της ανάπτυξης του φυτού. Μια άλλη πιθανή χρήση του φυτού είναι στην ανίχνευση και την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων που υπάρχουν σε μολυσμένα εδάφη.

Το μεγαλύτερο μουστάκι του κόσμου

to_megalitero_moustaki_tou_kosmou0 62χρονος Mohammed Rashid από την Τουρκία έχει γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες σαν ο άνθρωπος με το μακρύτερο μουστάκι του κόσμου. Ο Rashid δεν έχει κόψει το μουστάκι του εδώ και δέκα χρόνια με αποτέλεσμα το μήκος του να έχει φτάσει το ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά! Αυτή την περίοδο γυρνάει τον κόσμο παρου¬σιάζοντας το μουστάκι του και χρεώνοντας πέντε δολάρια όποιον θέλει να φωτογραφηθεί μαζί του, προκειμένου να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο τα έξοδα της περιοδείας του

Οι άνθρωποι συναισθάνονται και εμπιστεύονται περισσότερο τους ομοίους τους παρά τους "άλλους"

901_powlesΟι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερη κατανόηση και συναισθηματική ταύτιση για κάποιον που πονά, σωματικά ή ψυχικά, όταν ανήκει στην ίδια κοινωνική ομάδα με τους ίδιους. Παράλληλα, εμπιστεύονται περισσότερο όσους τους μοιάζουν εξωτερικά, ενώ αποφεύγουν συστηματικά να εκτεθούν στις απόψεις των "άλλων", σύμφωνα με τρεις νέες επιστημονικές έρευνες, μια κινεζική, μια βρετανική και μια αμερικανική.
Η πρώτη κινεζική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστημών "Journal of Neuroscience", δείχνει ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που αντιλαμβάνονται τον πόνο των άλλων και αντιδρούν με συναισθηματική κατανόηση, ενεργοποιούνται περισσότερο όταν αυτός που υποφέρει, ανήκει στην ίδια φυλή με τον παρατηρητή. Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι υπάρχουν υποσυνείδητες προκαταλήψεις ενάντια στους "άλλους", οι οποίες λειτουργούν στο πιο βασικό επίπεδο των εγκεφαλικών νευρώνων.
Η προκατάληψη αυτή (μερικές φορές ρατσιστική) υπέρ των ατόμων της ίδιας κοινωνικής ομάδας και ενάντια στους "ξένους" ήταν γνωστή ήδη από τη δεκαετία του ΄50, αλλά για πρώτη φορά επιβεβαιώθηκε τώρα με νευροαπεικονιστικές τεχνικές. "Τα πορίσματα της έρευνάς μας έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την κατανόηση της κοινωνικής συμπεριφοράς και των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων", δήλωσε ο ερευνητής Σιχούι Χαν, του πανεπιστημίου του Πεκίνου.
Το πείραμα εστιάστηκε στη διαφοροποίηση των ανθρώπων με βάση τη φυλή (Κινεζική έναντι Καυκάσιας), όμως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ανάλογα θα ήταν τα συμπεράσματα αν επιλεγόταν μια διαφορετική κοινωνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, οι "εντός" της ομάδας αναμένεται να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία για τους "δικούς τους" σε σχέση με τους "εκτός" της δικής τους ομάδας.
Στο πείραμα, οι εθελοντές Κινέζοι παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ένα βίντεο στο οποίο μια βελόνα τρυπούσε εναλλάξ ένα κινεζικό ή ένα λευκό (καυκάσιο) πρόσωπο. Η ταυτόχρονη παρακολούθηση των εγκεφαλικών διεργασιών έδειξε ότι οι Κινέζοι έδειχναν να συμμερίζονται περισσότερο τον πόνο των ομοφύλων τους παρά των λευκών.
Μια άλλη βρετανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται περισσότερο άτομα που τους μοιάζουν εξωτερικά. Με άλλα λόγια, αν κανείς επισκεφτεί μια επιχείρηση πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, είναι πιθανότερο να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι, αν ο πωλητής μοιάζει με τον υποψήφιο αγοραστή. Όσο πιο διαφορετικός είναι ο άλλος, τόσο λιγότερη είναι η εμπιστοσύνη που υποσυνείδητα αναπτύσσουμε για αυτόν.
Η έρευνα, υπό την Λίζα ΝτεΜπρούιν του πανεπιστημίου του Αμπερντίν στη Σκωτία, εκτιμά ότι η τάση αυτή έχει εξελικτική βάση, καθώς από τα πανάρχαια χρόνια έχουμε την τάση να θεωρούμε συγγενείς όσους μας μοιάζουν, ανεξαρτήτως φύλου. Συναφής είναι και η τάση γυναικών και ανδρών να διαλέγουν συντρόφους που μοιάζουν με τους γονείς του αντίθετου φύλου.
Μια τρίτη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι αποφεύγουν να εκθέτουν τους εαυτούς τους σε καταστάσεις, ανθρώπους, ιδέες και πληροφορίες που αντιτίθενται σε αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν και έχουν συνηθίσει. Αντίθετα, τείνουν να περιβάλλονται από ομοϊδεάτες τους και έτσι να ενισχύουν τις ήδη διαμορφωμένες αντιλήψεις τους.
Η έρευνα, που έγινε από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Ιλινόις και της Φλόριντα, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Ντολόρες Αλμπαρασίν, και δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό "Psychological Bulletin", δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι δύο φορές πιο πιθανό (67%) να επιλέγουν πληροφορίες που υποστηρίζουν την άποψή τους, σε σχέση με ιδέες και καταστάσεις που υποστηρίζουν μια αντίθετη αντίληψη (33%).
Ορισμένα άτομα, που έχουν πιο "κλειστές" προσωπικότητες, είναι ακόμα πιο δύσκολο να εκθέσουν τον εαυτό τους σε άλλες οπτικές γωνίες κι έτσι επιλέγουν πληροφορίες και ανθρώπους, που ταιριάζουν με τις αντιλήψεις τους, τρεις στις τέσσερις φορές (75%). Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι αντιστέκονται ιδιαίτερα σε "ξένες" ιδέες, όταν αυτές σχετίζονται με πολιτικές, θρησκευτικές και ηθικές αντιλήψεις.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, όσοι έχουν μικρότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στις δικές τους πεποιθήσεις, είναι λιγότερο πιθανό να εκθέσουν τους εαυτούς τους στις αντιλήψεις των "άλλων", σε σχέση με όσους αισθάνονται σιγουριά για τις ιδέες τους.
Σύμφωνα με την Αλμπαρασίν, οι άνθρωποι εκείνοι, όπως οι πολιτικοί, που είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν δημοσίως τις απόψεις τους, αναγκάζονται να εκτεθούν περισσότερο στους "άλλους", να μάθουν καλύτερα τις αντιλήψεις των τελευταίων και, σταδιακά, βλέπουν και τις δικές τους ιδέες να εξελίσσονται μέσα από την αλληλεπίδραση.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory