Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Έκθεση Los Angeles ΕROTICA 2009
Έκθεση Los Angeles ΕROTICA 2009
okokoras

Η ανοικτή Lamborghini Reventon

Άγρια όπως και η κλειστή έκδοση, θα είναι η Reventon Roadster
Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της ιταλικής φίρμας θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η εξωτική ανοικτή Reventon θα αναφέρεται σε πολύ λίγους και εκλεκτούς πελάτες, αφού θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, ενώ εξίσου εξωπραγματική θα είναι και η τιμή της.
O κινητήρας αποδίδει 650 ίππους, και τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,4 δλ.

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι επενδυμένα με alcantara και ανθρακονήματα
Το μοντέλο που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως η πιο άγρια Lamborghini που έχει κατασκευαστεί, θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η κλειστή έκδοση της Reventon παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στην ίδια έκθεση. Η σχεδίαση του αυτοκινήτου θα ακολουθεί πιστά αυτή του κλειστού μοντέλου, η οποία χαρακτηρίζεται από τις έντονες γωνίες που της έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό «αυτοκίνητο-stealth»! Η εξωπραγματική Reventon Roadster θα είναι σχεδόν εξολοκλήρου κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, με τις ζάντες να έχουν μέγεθος 18 ίντσες, ενώ και στο εσωτερικό κυριαρχούν τα εξωτικά υλικά με τα πάντα να είναι καλυμμένα με δέρμα alcantara και επίσης ανθρακονήματα. Μόλις 20 μονάδες της ανοικτής Reventon θα παραχθούν, με την τιμή της να εκτοξεύεται πάνω και από αυτήν της Bugatti Veyron, αγγίζοντας τα 1,2 εκατ. €. Από πλευράς κινητήρα θα χρησιμοποιεί V12 6,5 λίτρων με την ιπποδύναμη να φτάνει στους 650 ίππους και τη ροπή στα 660 Nm. Αντίστοιχα και οι επιδόσεις είναι άκρως εντυπωσιακές με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε 3,4 δλ. και την τελική ταχύτητα να σταματά στα 340 χ.α.ω

H Λεμουρία

lemuria_1Η Λεμουρία ήταν μια ήπειρος που υπήρχε πριν από την Ατλαντίδα και κατά την ύπαρξη της Ατλαντίδας. Γεωγραφικά τοποθετείται στο νότιο Ειρηνικό, μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, Ασίας και Αυστραλίας. Αναφέρεται και σαν MU, ή μητέρα πατρίδα (της MU). Οι άνθρωποι που ζούσαν στην Λεμουρία, στην αιχμή πολιτισμού της, λέγετε πως ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένοι και πολύ πνευματικοί. Παρόλο που πολύ δύσκολο να βρεθούν αποδείξεις για την ύπαρξη αυτής της αρχαίας ηπείρου, πολλοί άνθρωποι "ξέρουν" ότι έχουν μια ισχυρή σχέση με την Λεμουρία.Οι μύθοι για την Λεμουρία λένε πως οι άνθρωποι εκείνης της εποχής γνωρίζοντας τον ερχομό του κατακλυσμού, δημιούργησαν υπόγειες πολιτείες όπου φύλαγαν αρχεία της ιστορίας της γης και των ανθρώπων καθώς και τις διδασκαλίες τους. Δεν ήταν οι μόνοι που το κάνανε αυτό. Όλοι οι λαοί που ζούσαν εκείνη την εποχή σε ολόκληρη την γη, κάνανε ακριβώς το ίδιο.
Έτσι μετά τον κατακλυσμό όσοι είχαν μπει στις υπόγειες αυτές εγκαταστάσεις, σώθηκαν και συνέχισαν την ζωή πάνω στην γη.
«Η ιστορία κύκλους κάνει».

ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ

mysteryΚάτω από το Παρίσι βρίσκεται άλλη μια ολόκληρη πόλη. Κατοικείται μάλιστα από τους περιθωριακούς CLOSARD οι οποίοι, απόκληροι συνήθως πεθαίνουν εκεί. Η ζωή τους χαρακτηρίζεται συνήθως από την βία...ένα γεγονός που κανείς δεν αρνείται μα και κανείς δεν μπορεί ποτέ να ελένξει. Στον συγκεκριμένο χώρο..ένα οστεοφυλάκιο, δίπλα στο υπόγειο νεκροταφείο, ακούγονται φωνές οι οποίες έχουν μεν καταγραφεί αλλά ποτέ δεν εντοπίστηκε η προέλευσή τους

Επιστημονική έρευνα για μυστηριώδης ιπτάμενες σφαίρες

mekongΕπιστήμονες από την Ταϋλάνδη σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα εξερευνητικό όχημα ανάμεσα σε φωτεινές σφαίρες που εμφανίζονται πάνω από τον ποταμό Mekong μια φορά κάθε χρόνο. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πρώτη πανσέληνο του 11ου σεληνιακού μήνα, οπότε και εμφανίζονται εκατοντάδες κόκκινες, ροζ και πορτοκαλί σφαίρες να πετάνε στον ουρανό πάνω από τον Mekong και προσελκύει πλήθη θεατών που ανυπομονούν να το δουν. Αυτές οι φωτεινές ιπτάμενες σφαίρες ονομάζονται Naga από τους ντόπιους και η παρουσία τους είναι γνωστή εδώ και πολλές γεννιές. Ωστόσο, το ποια είναι η πραγματική τους φύση καθώς και το γιατί εμφανίζονται μόνο συγκεκριμένη περίοδο κάθε χρόνο είναι ερωτήματα που οι επιστήμονες δεν μπορούν να απαντήσουν και έτσι αποφάσισαν να το μελετήσουν. Έτσι, εννέα επιστήμονες ειδικοί σε διάφορους τομείς άρχισαν να συλλέγουν δείγματα χώματος και νερού από τις περιοχές όπου εμφανίζονται οι φωτεινές σφαίρες, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Saksit Tridech που είναι αναπληρωτής γραμματέας του Υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογίας. Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε εντελώς σίγουροι ότι οι πύρινες σφαίρες είναι φυσικό φαινόμενο».
Σύμφωνα με κάποιες υποθέσεις η συσσώρευση εύφλεκτων αερίων και η επακόλουθη απελευθέρωση τους όταν το νερό υπερβεί μια θερμοκρασία ευθύνεται για το φαινόμενο. Όμως μια τέτοια ερμηνεία, όσο λογική και να φαίνεται, αδυνατεί να εξηγήσει γιατί το φαινόμενο λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο και πάντα κατά τη συγκεκριμένη πανσέληνο. Οι θρύλοι της περιοχής αναφέρουν ότι οι σφαίρες προέρχονται από ένα Naga, ένα μυθικό φίδιπου λέγεται ότι ζει στον ποταμό Mekong.

Η φυσική αντικαταστάτρια της ζάχαρης με 0 θερμίδες!Η ασφάλεια των γλυκαντικών ουσιών έχει αμφισβητηθεί τα τελευταία χρόνια και η υπερκατανάλωσή τους θεωρείται από πολλούς ειδικούς επικίνδυνη για την υγεία.
Αν και το θέμα είναι αμφιλεγόμενο και αρκετοί διαιτολόγοι μας καθησυχάζουν σχετικά με την...
ασφάλεια τους, ο κόσμος πλέον, και με το δίκιο του, είναι πολύ πιο επιφυλακτικός στην αλόγιστη χρήση τους σε ροφήματα, στην μαγειρική καθώς και στην κατανάλωση όλων των σχετικών προϊόντων light με χημικές γλυκαντικές ουσίες.
Πρόσφατα, όμως, ήρθε στο προσκήνιο μια νέα γλυκαντική ουσία, η στέβια, που αλλάζει και πάλι τα δεδομένα και φέρνει πίσω την ενναλακτική λύση στην ζάχαρη. Το αισιόδοξο με τη στέβια είναι το γεγονός ότι είναι τελειώς φυσικό προιόν και ως εκ τούτου η χρήση της απόλυτα ασφαλής.
Η στέβια είναι ένα φυτό όπου αρχικά φύτρωνε στα δάση της Βραζιλίας και της Παραγουάης και το χρησιμοποιούσαν οι αυτόχθονες ως γλύκισμα για τα φαγητά τους.
Το 1931, στη Γαλλία, επιστήμονες απομόνωσαν και μελέτησαν τη χημική σύσταση δύο γλυκοζιτών της στέβιας, που είναι υπεύθυνοι για τη γλυκιά της γεύση και διαπίστωσαν πως η στέβια είναι διακόσιες με τριακόσιες φορές πιο γλυκιά από τη σακχαρόζη χωρίς καθόλου θερμίδες!
Μόλις όμως τον Ιούνιο του 2008, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε τελικά την έγκριση για τη χρήση της στη διατροφή μας. Τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα των άλλων γλυκαντικών ουσιών εικάζεται πως είναι η αιτία για την «μικρή» αυτή καθυστέρηση.
Η στέβια, λοιπόν, εκτός από το αυτονόητο όφελος που έχει να προσφέρει σε διάφορα διατροφικά προβλήματα του σύγχρονου κόσμου όπως η παχυσαρκία, ο σακχαροδιαβήτης η υπογλυκαιμία, έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες.Είναι αντιοξειδωτική, αντισηπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδης.
Στην Αμερική μάλιστα την προσθέτουν σε σαμπουάν και μάσκες προσώπου, αφού, εκτός των άλλων, φημίζεται και για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες.

Τα Άλυτα Μυστήρια Των “Σκιερών Ανθρώπων”

shadow_peopleΜήπως είδατε και εσείς, καθώς καθόσασταν αναπαυτικά και διαβάζατε, μια σκοτεινή, φευγαλέα φιγούρα με την άκρη του ματιού σας; Ήταν ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Υπάρχουν όντως αυτές οι παράξενες , σκιερές οντότητες οι οποίες εμφανίζονται με ανθρώπινο περίγραμμα ή σχήμα;
Στις μέρες μας, και κυρίως χάρη στο διαδίκτυο, το φαινόμενο αυτό έχει γίνει καυτό θέμα συζήτησης στους παραφυσικούς ιστοχώρους και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν τέτοιες οντότητες αυξάνουν συνεχώς. Αυτές οι φιγούρες είναι γνωστές ως “σκιεροί άνθρωποι” ή “σκιερές οντότητες”. Ίσως οι εμφανίσεις αυτές να είναι ένα παλιό φαινόμενο, αλλά στην εποχή μας, για κάποιο λόγο, έχουν γίνει πιο συχνές και πιο έντονες. Άνθρωποι που είχαν την εμπειρία ή μελετούν τέτοια φαινόμενα, ισχυρίζονται ότι παλαιότερα αυτές οι οντότητες εμφανίζονταν φευγαλέα και γίνονταν αντιληπτές μόνο με την άκρη του ματιού. Όσο περνάει όμως ο καιρός τις βλέπουν για περισσότερη ώρα και κάποιοι καταμαρτυρούν ότι τα μάτια αυτών των σκιερών οντοτήτων είναι συνήθως κόκκινα. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για τους “σκιερούς ανθρώπους”.
Η συμβατική επιστήμη και οι σκεπτικιστές ερμηνεύουν αυτά τα φαινόμενα ως ενεργή ανθρώπινη φαντασία, παιχνίδια του μυαλού, κοινώς ψευδαισθήσεις που προκαλούν οι σκιές και το φως, ισχυρίζονται ότι το μυαλό και τα μάτια μπορούν εύκολα να παραπλανηθούν, συμβαίνει όμως αυτή η κατάσταση πάντα;
Άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτές οι οντότητες μπορεί να είναι φαντάσματα, δαίμονες ή πνευματικές οντότητες, αστρικά σώματα, σκιές ή ουσίες ανθρώπων που έχουν εξωσωματικές εμπειρίες κυρίως κατά την διάρκεια του ύπνου τους ή ταξιδιώτες μέσα στο χρόνο, άνθρωποι που μας επισκέπτονται από το μέλλον.
Η επιστήμη γνωρίζει ότι στο σύμπαν υπάρχουν διαστάσεις που δεν αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικές βαθμίδες δόνησης, είναι λοιπόν πιθανό αυτές οι “σκιερές οντότητες” να προέρχονται από άλλες διαστάσεις και να έχουν ανακαλύψει τον τρόπο να διεισδύουν στην δικιά μας

Πανάρχαια ανθρώπινη κατασκευή στην Ανταρτική;

antarcticΦωτογραφία της Ανταρκτικής, που τραβήχτηκε από κατασκοπευτικό δορυφόρο, αποκαλύπτει ένα περίεργο χαρακτηριστικό μήκους τριών χιλιομέτρων, κάτω από τον πάγο, που πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι μια πανάρχαια ανθρώπινη κατασκευή. Η «κατασκευή» που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός πρόσφατου σεισμού στην περιοχή της ανατολικής Ανταρκτικής έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο την αποκάλυψη κάθε μύστικής πληροφοριάς, που πιθανόν να υπάρχει για αυτό το θέμα.Η φωτογραφία διέρρευσε με τη συμβολή ενός μυστικού ομοσπονδιακού πράκτορα, ο οποίος εισχώρησε στο Πεντάγωνο στη διάρκεια ενός απόρρητου ελέγχου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο των ΗΠΑ, ο οποίος μαζί με άλλουε δύο θεωρούνται ως χαμένοι δορυφόροι. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν στο ότι αυτοί οι δορυφόροι είχαν μετακινηθεί σε μυστικές τροχιές πάνω από την Ανταρκτική για να μην μπορούν να ανιχνεύονται. Όπως δήλωσε για το θέμα ένας εκπρόσωπος του Nicole Fontaine, του Γάλλου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Αν πρόκειται για κάτι που έχουν κατασκευάσει οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ εκεί κάτω, τότε παραβιάζουν την διεθνή Ανταρκτική Συνθήκη. Αν όχι, τότε υπάρχει κάτι που έχει ηλικία τουλάχιστον 12.000 έτη, που ο πάγος έχει καλύψει. Αυτό θα την έκανε την παλαιότερη ανθρώπινη κατασκευή πάνω στον πλανήτη. Το Πεντάγωνο θα πρέπει να εισακούσει τις εκκλήσεις του Κογκρέσου και να αποκαλύψει ό,τι υπάρχει». Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακάλυψη και δήλωσε, μέσω εκπροσώπου της,πως δεν θα αποκαλύψει πρόσφατες φωτογραφίες της περιοχής για λόγους ασφαλείας.Να σημειωθεί ότι γενικά δορυφορικές φωτογραφίες της Ανταρκτικής παρέμεναν μυστικές από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ. Ο πρώτος που αποκάλυψε ορισμένες φωτογραφίες της περιοχής από κατασκοπευτικούς δορυφόρους ήταν ο Μπιλ Κλίντον και αυτό το έκανε για να βοηθήσει τους επιστήμονες να υπολογίσουν τις επιδράσεις της τρύπας του όζοντος και της παγκόσμιας θέρμανσης πάνω από τους πόλους.

To 2015 η υβριδική Gallardo

Η υβριδική έκδοση της Gallardo θα κυκλοφορήσει το 2015
Πριν λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει νέα, σχετικά με την εξέλιξη μιας υβριδικής πρότασης από πλευράς της Lamborghini, και μάλιστα αμέσως μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση της Ferrari! Τώρα ο Stephan Winkelmann της Lamborghini αφήνει να εννοηθεί ότι η εξέλιξη προχωρά κανονικά.
Όπως και την προηγούμενη φορά, οι λεπτομέρειες μπορεί να είναι ακόμη λιγοστές, όμως το σημαντικό είναι ότι την τεχνολογία αυτή θα τη δούμε πρώτα στη Gallardo, και μετά σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Αυτό που ακόμη δεν είναι γνωστό είναι το αν το υβριδικό αυτό σύστημα θα συνδυαστεί με 10κύκλινδρο ή 12κύλινδρο κινητήρα, όμως ο CEO της εταιρείας Stephan Winkelmann είπε σε δηλώσεις του ότι το αυτοκίνητο σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Απλά το σύστημα ανάκτησης και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας θα το βοηθά να κινηθεί αυστηρά σε συνθήκες κίνησης στην πόλη, και για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης τόνισε ότι δεν θα έχει σχέση με το KERS που συναντάμε αυτή τη στιγμή στην F1. Το μοντέλο θα καταφέρνει μείωση των ρύπων της τάξης του 35%, ενώ το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί και σύστημα start/stop, για πρώτη φορά σε Lamborghini.

Σαφάρι πνευμάτων στη Μαλαισία

safari_pneumatwnΟ Francis Nantha είναι ένας κάπως ασυνήθιστος ξεναγός. Και αυτό διότι είναι ο υπεύθυνος ξενάγηοης τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν τις περιοχές εκείνες της Μαλαισίας στις οποίες συμβαίνουν υπερφυσικά φαινόμενα. Απώτερος στόχος κάθε τέτοιας ξενάγησης είναι να μπορέσουν οι τουρίστες, ντόπιοι ή ξένοι, να δουν κάποιο φάντασμα ή όποια άλλη υπερφυσική εκδήλωση.Το σαφάρι φαντασμάτων κοστίζει 44 δολλάρια και ξεκινά με ένα γεύμα θαλασσινών, καθώς ο Nantha ισχυρίζεται ότι αυτό κάνει τους συμμετέχοντες πνευματικά ισχυρότερους και λιγότερο επηρεπείς σε δαιμονική κατοχή. Επίσης, για τον ίδιο λόγο μοιράζονται και φυλαχτά, ενώ ο Nantha προειδοποιεί: «Μην κινηθείτε έντονα, μη γελάτε και μην κοιτάζετε επίμονα, αν δείτε φάντασμα. Τέτοια συμπεριφορά ίσως κάνει τα πνεύματα να κινηθούν προς το μέρος σας».Η πρώτη στάση της νυκτερινής περιπέτειας είναι σε ένα δένδρο ηλικίας 150 ετών, στο οποίο λέγεται ότι κατοικεί το πνεύμα ενός ερπετού. Σε αυτό το σημείο πολλοί κάτοικοι της περιοχής τοποθετούν γάλα και αυγά κάτω από το δένδρο και ζητούν καθοδήγηση από το πνεύμα.Η συνέχεια διαδραματίζεται σε κοιμητήριο της πόλης Kuala Lumpur, όπου μέσα σε απόλυτη σιωπή οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια ανάμεσα στα μνήματα, προσπαθώντας να εντοπίσουν κάποιο φάντασμα. Ο Nathan ισχυρίζεται ότι μια ομάδα επισκεπτών του είχαν δει αυτή τη χρονιά το κοιμητήριο γεμάτο με φαντάσματα όταν η λάμψη ενός κεραυνού φώτισε ξαφνικά την περιοχή.Το επόμενο σημείο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα και ο Nathan δεν αφήνει τα μέλη της ομάδαςνα κατέβουν απότο φορτηγάκι. Πρόκειται για τη κορυφή ενός λόφου όπου λέγεται ότι υπάρχουν θηλυκά βαμπίρ, τα οποία επιτίθενται στους άνδρες.Μεταξύ άλλων αξιοθέατων περιλαμβάνεται ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός που σύμφωνα με τους θρύλους είναι στοιχειωμένος από ανθρώπους που αυτοκτόνησαν εκεί, καθώς και μια πρώην φυλακή, στην οποία οι κρατούμενοι λέγεται ότι επιχείρησαν να δραπετεύσουν, χρησιμοποιώντας μαύρη μαγεία προκειμένου να ανοίξουν πύλες σε άλλες διαστάσεις.Η αλλόκοτη εκδρομή τελειώνει με μια τελετή όπου οι συμμετέχοντες τρίβουν με χυμό γλυκολέμονου το μέτωπο, τα χείλη τους και τις άκρες των δακτύλων τους. Στη διάρκεια της τελετής ο Nantha με μια ψηφιακή κάμερα βγάζει φωτογραφίες τους παρεβρισκόμενους. Και όπως δηλώνει: «Αν υπάρχει κοκκινωπή αύρα γύρω σας στις φωτογραφίες, τότε πρέπει αμέσως να επισκεφθείτε κάποιον εξορκιστή. Διότι αυτό σημαίνει ότι κακόβουλα πνεύματα έχουν προσκολληθεί επάνω σας στη διάρκεια της τουριοτκής ξενάγησης».Αλήθεια ή όχι, το γεγονός είναι ότι οι έξυπνες ιστορίες του Nantha σε συνδυασμό με την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα των τοπίων που επισκέπτονται, έχουν κάνει ανάρπαστες τις αλλόκοτες αυτές εκδρομές, καθώς είναι κάτι το πρωτόγνωρο και προσφέρουν ισχυρές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες. Και δεν είναι λίγες οι φορές που σκεπτικιστές επισκέπτες, μεταξύ των οποίων κάποιες φορές και δημοσιογράφοι, μετά βίας συγκρατήθηκαν να μην το βάλουν στα πόδια από τον τρόμο τους

Μαθήματα ομιλίας για φώκιες

sealbabyΣτο πανεπιστήμιο του St. Andrew πρόκειται να υλοποιηθεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα που έχει ένα κάπως ασυνήθιστο αντικείμενο. Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο γλωσσολόγος Δρ. Tecumsesh Fitch, απόφοιτος του Harvard με ειδίκευση στη εξέλιξη της γλώσσας, που σε συνεργασία με μια ομάδα τελειόφοιτων φοιτητών ελπίζουν ότιθα διδάξουν νεαρές φώκιες να μιλούν σαν άνθρωποι.Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται παράξενα, αλλά η ιδέα για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος βασίστηκε στην πραγματική ιστορία μιας φώκιας που της δόθηκε το όνομα Hoover και η οποία μπορούσε να μιλά προφέροντας ολόκληρες φράσεις και η οποία διασκέδαζε τους επισκέπτες ενός ενυδρείου στη Βοστόνη, στη Μασσαχουσέτη. Ο Hoover, που τώρα δεν ζει, έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία και τυχαία τον βρήκε ένας ψαράς ονόματι George Swallow, ο οποίος και τον μεγάλωσε. Μετά από έξι μήνες η φώκια μεταφέρθηκε σε ένα ενυδρείο όπου έκπληκτοι οι υπεύθυνοι τον άκουσαν μετά από τρία χρόνια να μιλάει έχοντας υιοθετήσει τη χροιά της φωνής του ψαρα που τον είχε μεγαλώσει. Ο Δρ. Fitch ποτέ του δεν συνάντησε τον Hoover, αλλά τον έχει ακούσει από ηχογραφήσεις και όπως δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να ακούσεις τις ηχογραφήσεις αυτές και να μη γελάσεις. Όταν τις πρωτοπαρουσίασα σε ακροατήριο επιστημόνων, ορισμένοι με ρώτησαν αν επρόκειτο για κάποιο αστείο που τους έκανα».Στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνει προσπάθεια να αναπαραχθούν εκείνες οι συνθήκες που βοήθησαν τον Hoover να μιλήσει και να κατανοηθεί σε οργανικό επίπεδο πώς μπορούν οι φώκιες να μιλούν. Απώτερος στόχος του όλου προγράμματος είναι να ανοίξει ένα νέο μονοπάτι γλωσσικής εξέλιξης

Γουρούνια θα ανιχνεύουν βόμβες

O Geva Zion είναι ένας πρώην εκπαιδευτής σκύλων του ισραηλινού στρατού, ο οποίος έχει μια πρωτοποριακή ιδέα. Ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει να χρησιμοποιούνται εκπαιδευμένα γουρούνια για τον εντοπισμό βομβών και, όπως δηλώνει: «Τα γουρούνια εργάζονται και καταλαβαίνουν πολύ πιο γρήγορα από τα σκυλιά, περίπου στο μισό χρόνο. Τα σκυλιά πρέπει να εκπαιδεύονται από κουτάβια, αλλά δε χρειάζεται κάτι τέτοιο με τα γουρούνια». Επίσης, εκτός από τις βόμβες σκοπεύει να χρησιμοποιεί γουρούνια για την ανεύρεση των παρατημένων ναρκών στην Αφρική και τα Βαλκάνια. Ωστόσο, το μόνο πρόβλημα είναι τα θρησκευτικά ταμπού που έχουν οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι για αυτά τα ζώα, μα ελπίζει πως θα μπορέσουν να ξεπεραστούν.

Οι "πράσινες" γειτονιές "διώχνουν" το διαβήτη

13-161143ygeiaΟι άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές με πολλά πάρκα για περπάτημα και τρέξιμο, άνετα πεζοδρόμια, καλό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών και έχουν εύκολη πρόσβαση σε λαϊκές αγορές φρέσκων φρούτων και λαχανικών, έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο (σχεδόν 40% λιγότερο) να εμφανίσουν διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη έγινε από την Amy Auchincloss της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Ντρέξελ της Φιλαδέλφεια και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine" της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ. Η έρευνα επισημαίνει ότι, αντίθετα με άλλους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το διαβήτη, η διαμόρφωση μιας όμορφης, λειτουργικής και υγιούς γειτονιάς βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες των αρμόδιων Αρχών, ώστε να καταπολεμηθεί η επιδεινούμενη επιδημία του διαβήτη, που πλήττει σήμερα 246 εκατ. άτομα παγκοσμίως. Η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης επίσης συμβάλλουν στην εμφάνιση διαβήτη. H νέα έρευνα μελέτησε περίπου 2.300 άτομα ηλικίας 45 - 84 ετών από διαφορετικές γειτονιές και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο πιο υγιής μπορεί να θεωρηθεί μια περιοχή (διευκολύνοντας τη φυσική άσκηση, τη σωστή διατροφή, το γενικότερο υγιεινό στιλ ζωής κλπ), τόσο μικραίνει (μέχρι 38%) ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με όσους ανθρώπους ζουν σε χειρότερες γειτονιές. Με βάση μια κλίμακα ιεράρχησης της ποιότητας ζωής στις γειτονιές, όσοι ζουν στο ανώτερο 10%, έχουν μισές πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, σε σχέση με όσους ζουν στο κατώτερο 10%. "Αν πρόκειται να μειώσουμε τα περιστατικά διαβήτη τύπου 2, πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο περιβάλλον, με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι ευκολότερο στους ανθρώπους να ασκούνται και να τρώνε υγιεινά, κάνοντας αυτές τις συνήθειες μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους", δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, συνέστησε οι γειτονιές να γίνουν πιο πράσινες, τα δημόσια μέσα μεταφοράς πιο αποτελεσματικά, τα πεζοδρόμια ασφαλέστερα, οι λαϊκές αγορές συχνότερες κλπ.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sexy Dana Dicillo

Soft Strip For New Years Eve
Soft Strip For New Years Eve

okokoras

Δύο γονίδια ενοχοποιούνται για την ιδιοπαθή σκολίωση

skoliosi1Δύο γονίδια ενοχοποιούνται για την ιδιοπαθή σκολίωση, δηλαδή για την άγνωστης αιτιολογίας σκολίωση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν εξακριβωθεί ότι, όντως αυτά τα γονίδια προκαλούν τη σκολίωση, οι επιστήμονες θα μπορούν, με την ανάλυση του DNA, να έχουν πρόβλεψη για την εξέλιξη της πάθησης και να παρεμβαίνουν έγκαιρα για τη θεραπεία της, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο καθηγητής ορθοπαιδικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αναστάσιος Χριστοδούλου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 65ο Πανελλήνιο Ορθοπαιδικό Συνέδριο, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα σχετικά με τη γονιδιακή παρέμβαση και θεραπεία, που αποτελεί σήμερα το πιο «καυτό» πεδίο στο χώρο της ιατρικής έρευνας, αφού υπόσχεται εναλλακτικές λύσεις σε συμβατικές θεραπείες ή θεραπευτικές επιλογές σε παθήσεις, όπου μέχρι πρόσφατα το θεραπευτικό όφελος ήταν ανύπαρκτο ή ελάχιστο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι, με τη γονιδιακή παρέμβαση ή και με τους αυξητικούς παράγοντες, οι ειδικοί επιστήμονες ίσως θα μπορούν να παρεμβαίνουν στο «άλυτο» και πολύ σοβαρό μέχρι σήμερα πρόβλημα των βαρέων βλαβών του νωτιαίου μυελού, που οδηγούν σε μόνιμη παράλυση των ασθενών. «Οι θεαματικές πρόοδοι, που έχουν σημειωθεί στη μοριακή βιολογία και εφαρμόστηκαν στην έρευνα γύρω από τη σπονδυλική στήλη, έδειξαν, επίσης, με την ανεύρεση γονιδίων, ότι η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στη σκολίωση, την παραμόρφωση δηλαδή της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά», επισήμανε ο κ. Χριστοδούλου. Αναφερόμενος στις γνωστής αιτιολογίας μορφές σκολίωσης, ο κ. Χριστοδούλου επισήμανε ότι είναι μύθος πως η πάθηση οφείλεται στην κακή στάση ή στη βαριά τσάντα που κουβαλούν οι μαθητές, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η άσκηση θεωρητικά μόνο μπορεί να ωφελήσει στις περιπτώσεις σκολίωσης, καθώς για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει κανείς να γυμνάζεται 15-16 ώρες την ημέρα. Η ιδιοπαθής σκολίωση αφορά μία στις 1000 περιπτώσεις , ενώ οι γνωστής αιτιολογίας μορφές σκολίωση οφείλονται είτε σε βλάβη που εμφανίζεται στην σπονδυλική στήλη κατά την ενδομήτρια ζωή είτε σε βλάβη που προκαλείται στα εγκεφαλικά κύτταρα, όταν κατά τη γέννηση δεν αναπνεύσει αμέσως το βρέφος, με συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας του μυϊκού συστήματος και στη συνέχεια την εμφάνιση σκολίωσης. Η αναχαίτιση της εξέλιξης της σκολίωσης γίνεται με κηδεμόνες, τους οποίους το παιδί θα πρέπει να φορά μέχρι να ωριμάσει, ενώ, σε χειρότερες περιπτώσεις, αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Μέχρι σήμερα υπάρχουν αρκετές μελέτες όσον αφορά την ακριβή τοποθέτηση υλικών (βιδών), που εξασφαλίζουν σταθερότητα στη σπονδυλική στήλη και προσφέρουν τη δυνατότητα ικανοποιητικών διορθώσεων σε παραμορφώσεις, όπως η σκολίωση και η κύφωση. Καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων της ορθοπαιδικής παίζει και η ραγδαία εξέλιξη της υπολογιστικά καθοδηγούμενης ορθοπαιδικής χειρουργικής (navigation systems). Η χρήση της δίνει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε σχέση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Συγκεκριμένα, μια επιτυχημένη εγχείρηση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων καθοριστική είναι η επιλογή του ασθενούς και ο σχεδιασμός της πρόθεσης. Με την ανάπτυξη της υπολογιστικά καθοδηγούμενης ορθοπαιδικής χειρουργικής, νέα δεδομένα προστέθηκαν στη σωστή και με μεγάλη ακρίβεια διεγχειρητική τοποθέτηση των ενδοπροθέσεων. Η χρήση της υπολογιστικά καθοδηγούμενης ορθοπαιδικής χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, αν και περιορισμένη, είναι πολλά υποσχόμενη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου, την τελευταία διετία, έχουν γίνει με τη χρήση της περισσότερες από 150 αρθοπλαστικές γόνατος

Μυστήρια Των Κρυστάλλινων Κρανίων

crystal-skullΣτην καινούργια ταινία Ιντιάνα Τζόουνς, που θα παιχτεί προσεχώς στους κινηματογράφους, αναδεικνύεται μια από τις πιο αινιγματικές κατηγορίες κατασκευασμάτων, γνωστή στους αρχαιολόγους ως κρυστάλλινα κρανία. Τα κρυστάλλινα κρανία πρωτοεμφανίστηκαν τον 19ο αιώνα και οι ειδικοί θεωρούν ότι προέρχονται από τους αρχαίους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής.
Η Jane Maclaren Walsh, ανθρωπολόγος στο ινστιτούτο Smithsonian στην Ουάσινγκτον, μοιράζεται τις δικές της γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο ενέπνευσε και την ταινία Ιντιάνα Τζόουνς, το βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου.
Με αφορμή ένα κρυστάλλινο κρανίο που στάλθηκε ως δωρεά στο ινστιτούτο Smithsonian, πριν από 16 χρόνια, ανοίχτηκε ο δρόμος για μια εκτενή έρευνα και μελέτη πάνω στην ιστορία των προ- Κολομβιανών αυτών κατασκευασμάτων.
Πέρα από την ακαδημαϊκή διερεύνηση τους, τα κρυστάλλινα κρανία, εξάπτουν και την λαϊκή φαντασία γιατί αποπνέουν μυστήριο. Οι θεωρίες για την προέλευσή τους αφθονούν. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι χειροτεχνήματα των Μάγια ή των Αζτέκων, κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι δημιουργήθηκαν σε μια βυθισμένη πλέον ήπειρο ή σε έναν απομακρυσμένο γαλαξία. Αυτά τα κατασκευάσματα συζητιούνται πλέον σε διάφορους αποκρυφιστικούς ιστοχώρους στο διαδίκτυο και με την αρωγή της ταινίας Ιντιάνα Τζόουνς τείνουν να γίνουν διάσημα. Οι λεπτομέρειες του σεναρίου κρατιούνται κρυφές, αλλά διαδικτυακές φήμες λένε ότι το κρυστάλλινο κρανίο του τίτλου της ταινίας είναι δημιουργημένο από εξωγήινους.
Αυτά τα εξωτικά γλυπτά συνήθως αποδίδονται στους προ- Κολομβιανούς αρχαίους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής, αλλά ούτε ένα από αυτά τα κρυστάλλινα κρανία, στις συλλογές των μουσείων, δεν προέρχεται από μια καταγεγραμμένη ανασκαφή, και δεν έχει και τεχνικές ή στυλιστικές ομοιότητες με καμία γνήσια προ- Κολομβιανή αναπαράσταση κρανίων, τα οποία αποτελούν ένα σημαντικό μοτίβο στην εικονογραφία της περιόδου αυτής. Ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτά τα κατασκευάσματα; Από που προήλθαν, και γιατί δημιουργήθηκαν;

Δορυφορικές φωτογραφίες απεικονίζουν την Ατλαντίδα;

atlantis_1Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες από περιοχή της νότιας Ισπανίας αποκαλύπτουν κάποια ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πάνω στο έδαφος, που σύμφωνα με κάποιους ερευνητές είναι ερείπια της Ατλαντίδος καθώς φαίνονται να ταιριάζουν με περιγραφές του Πλάτωνα. Συγκεκριμένα, φωτογραφίες της περιοχής Marisma
de Hinojos,κοντά στην πόλη Cadiz, δείχνουν δύο ορθογώνια κτίσματα μέσα στη λάσπη ενώ τριγύρω στο έδαφος διακρίνονται τμήματα ομόκεντρων δακτυλίων.
Ο Γερμανός φυσικός Rainer Kuehne του πανεπιστημίου Wuppertal που μελέτησε τις φωτογραφίες πιστεύει ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν σε μια περιοχή της νότιας ακτής της Ισπανίας που καταστράφηκε από πλημμύρες ανάμεσα στο 800 π.Χ. και το 500 π.Χ. Ο Δρ. Kuehne επικαλείται τις περιγραφές του Πλάτωνα για τους ομόκεντρους κύκλους της Ατλαντίδος και υποθέτει ότι τα δύο κτίσματα που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ένας ασημένιος και ένας χρυσός ναός που ήταν αφιερωμένοι στον Ποσειδώνα. Ωστόσο στις δορυφορικές φωτογραφίες το μέγεθος της υποτιθέμενης Ατλαντίδος φαίνεται να είναι κάπως μεγαλύτερο από εκείνο που αναφέρει ο Πλάτων. Ο Kuehne θεωρεί ότι υπάρχουν δύο πιθανές ερμηνείες για αυτό:ή ότι ο Πλάτων έκανε λάθος στην εκτίμηση του ή ότι η μονάδα μέτρησης που αναφέρει, να ήταν 20% μεγαλύτερη απ' ό,τι παραδοσιακά θεωρείτο μέχρι σήμερα. Αν η δεύτερη περίπτωση είναι ορθή, τότε οι διαστάσεις της μίας εκ των κατασκευών της φωτογραφίας ταιριάζουν σχεδόν ακριβώς με τις διαστάσεις που δόθηκαν από τον Πλάτωνα για το ναό του Ποσειδώνα.
Επίσης ο Kuehne έκανε μερικούς ακόμη ενδιαφέροντες συσχετισμούς:
•Πρώτον, συσχετίζει την αναφορά του Πλάτωνα για την ύπαρξη μιας μεγάλης πεδιάδας στην Ατλαντίδα με την πεδιάδα που σήμερα εκτείνεται από τη νοτιότερη ακτή της Ισπανίας μέχρι τη Σεβίλλη. Ενώ τα ψηλά βουνά που περιγράφονται από τον Πλάτωνα, θεωρεί ότι ίσως είναι οι οροσειρές Σιέρα Μορένα και Σιέρα Νεβάντα.
•Δεύτερον, ο Πλάτων ανέφερε ότι η Ατλαντίδα είχε πλούσια κοιτάσματα χαλκού και άλλων μετάλλων. Και ο Kuehne επισημαίνει το γεγονός ότι στη Σιέρα Μορένα υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα χαλκού.
•Ο Πλάτων αναφέρει πολέμους ανάμεσα στους Ατλάντειους και τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου. Ο Kuehne παρατηρεί ότι αυτοί οι πόλεμοι θυμίζουν τις επιθέσεις που δέχτηκαν τον 12ο π.Χ. αιώνα η Αίγυπτος, η Κύπρος και άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, από μυστηριώδεις επιδρομείς στους οποίους δόθηκε η ονομασία «άνθρωποι της θάλασσας». Και υποστηρίζει ότι οι «άνθρωποι της θάλασσας» ήταν στην πραγματικότητα οι Ατλάντειοι.
Τα περίεργα χαρακτηριστικά του εδάφους και τα κτίσματα πρωτοεντοπίστηκαν από τον λέκτορα και ερευνητή της Ατλαντίδος Werner Wickboldt, ο οποίος μελετούσε δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής της Μεσογείου σε μια προσπάθεια να εντοπίσει χαρακτηριστικά σημάδια που ταιριάζουν με τις περιγραφές του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα. Και όπως δήλωσε για την ανακάλυψη στην Ισπανία: «Αυτός είναι ο μόνος τόπος που φαίνεται να ταιριάζει με τις περιγραφές του Πλάτωνα». Ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει πιθανότητα οι Έλληνες να παρερμήνευσαν μια αιγυπτιακή λέξη που αναφέρεται στην «ακτογραμμή» με μία άλλη που σημαίνει «νησί» με αποτέλεσμα να υπάρξει λάθος γλωσσική απόδοση και να αναφέρεται η Ατλαντίδα ως νησί στα μετέπειτα κείμενα

QUEEN MARY

queennΤο Queen Mary, αγκυροβολημένο πλέον στο Μαϊάμι και χρησιμοποιούμενο ως μουσείο και ακριβό ξενοδοχείο, έλκει πολλούς ερευνητές για την ανεξήγητη και Παραφυσική δραστηριότητα του. Στην πόρτα 13 στο μηχανοστάσιο έχει παρουσιαστεί το φάντασμα ενός ανθρώπου που συνθλίβεται κατά τη διάρκεια μιας εργασίας που γινόταν για την στεγανοποίηση κάποιων τμημάτων. Πολλοί επισκέπτες και μέλη του πληρώματος έχουν περιγράψει την παρουσία ενός νεαρού άνδρα με μπλε φόρμες που κάνει κάποια εργασία στον χώρο αυτό. Ποτέ όμως δεν κατάφερε κανείς να τον πλησιάσει και να ανταλλάξει κάποια κουβέντα μαζί του.

Αγρογλυφικά...ένα άλυτο μυστήριο

glyph5Αγ

Μια πολύ «Scura» Lotus

Η εντυπωσιακή Exige Scura στο έντονο μαύρο ματ χρώμα
Μια ειδική έκδοση της Exige θα παρουσιάσει η Lotus στην έκθεση του Τόκιο. Πρόκειται για την αγριεμένη Lotus Exige Scura, και αν κρίνει κανείς από το χρώμα, καταλαβαίνει αμέσως που παραπέμπει το όνομα της. Η τιμή της στην Ευρώπη θα ξεκινά από τις 50.420 ευρώ.
Ανθρακονήματα ακόμη και στα καθίσματα!
Τη νεότερη παραλλαγή πάνω στο θέμα Exige θα παρουσιάσει η Lotus στην έκθεση του Τόκιο. Η Exige Scura όπως ονομάζεται θα είναι πιο «αγριεμένη» τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί σε πολλά εξωτερικά και εσωτερικά του σημεία μέρη από ανθρακονήματα (ακόμη και στα καθίσματα), ενώ συνολικά θα είναι βαμμένο στο έντονο μαύρο με υφή ματ, που βλέπουμε στη φωτογραφία. Θα υπάρχει επίσης και διακόσμηση με τις λευκές ρίγες, καθώς και τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα. Η δύναμη το υπετροφοδοτούμενου κινητήρα των 1,8 λίτρων θα αγγίζει τους 260 ίππους και η ροπή τα 236 Nm στις 6.000 σ.α.λ. Για το απόγειο των επιδόσεων, της αίσθησης αλλά και της ασφάλειας, θα υπάρχουν τα συστήματα Lotus Launch Control και Lotus Traction Control που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για την αγωνιστική Exige GT3. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε μόλις 4,1 δλ. ενώ η τελική σταματά στα 245 χ.α.ω. με την κατανάλωση στα 8,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα και τους ρύπους CO2 στα 199 γρ./χιλιόμετρο. Μόνο, όσοι πιστοί προσέλθετε γιατί θα κατασκευαστούν μόλις 35 κομμάτια και οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από αύριο!

Νέα θεωρία: η Ατλαντίδα βρίσκεται κάτω από τη Σαχάρα

atlantis_2Η βρετανίδα αρχαιολόγος Δρ. Car la Sage έχει παρουσιάσει μια νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία η θρυλική Ατλαντίδα δεν βρισκόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό αλλά στην τοποθεσία όπου σήμερα βρίσκεται η Έρημος της Σαχάρα. Χρησιμοποιώντας αρχαίες πηγές αλλά και σύγχρονα αρχαιολογικά ευρήματα, ισχυρίζεται ότι η Ατλαντίδα ήταν η πρωτεύουσα μιας μεγάλης και πανίσχυρης αυτοκρατορίας η οποία μάλιστα είχε εμπορικές συναλλαγές με τον Μυκηναϊκό, τον Μινωικό και τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Η θεωρία της βασίζεται σε προκλητικές αποδείξεις, όπως ισχυρίζεται η ίδια, οι οποίες αμφισβητούν πλήρως τις όποιες θεωρίες περί Ατλαντικού Ωκεανού. Και αναφέρει για τη θεωρία της: «Η Ατλαντίδα βρισκόταν ξεκάθαρα σε απόσταση τέτοια από την Τροία και τις άλλες πόλεις κράτη της Μεσογείου που μπορούσε να διατηρεί άνετα εμπορικές σχέσεις μαζί τους. Πιστεύω ότι η Ατλαντίδα ήταν η πρωτεύουσα μιας τεράστιας βορειοαφρικανικής αυτοκρατορίας που διατηρούσε λιμάνια στον κόλπο της Sidra. Η Ατλαντίδα δεν καταστράφηκε από σεισμό, πλημμύρες ή ηφαίστεια, αλλά από τη σταθερή εξάπλωση της άμμου της ερήμου που έπνιξε τον πολιτισμό της. Η αυτοκρατορία δεν βυθίστηκε στη θάλασσα, όπως γενικά πιστεύεται, αλλά αφανίστηκε από τους αμμόλοφους. Οι νομάδες της ερήμου, οι Βεδουίνοι, συχνά βλέπουν, ιδίως μετά από αμμοθύελλες, μαρμάρινες κολώνες να ξεπροβάλλουν από τους αμμόλοφους, και ειδικότερα κοντά στα βουνά Ahaggar της νότιας Αλγερίας. Περίπου 11.000 με 12.000 χρόνια πριν, όταν σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες άκμαζε ο πολιτισμός της Ατλαντίδας, η περιοχή της Σαχάρα είχε ένα εύκρατο κλίμα(κάτι που έχει αποδειχθεί επιστημονικά), που θα μπορούσε να είναι ιδανικό για την ανάπτυξη ενός πολιτισμού και η γη της ήταν πλούσια και γόνιμη. Έργα τέχνης που χαράχτηκαν πάνω σε βράχους στην περιοχή της Σαχάρα απεικονίζουν καμηλοπαρδάλεις να περιφέρονται ελεύθερα. Επίσης οι αρχαιολόγοι έχουν βρει ιερογλυφικά που δείχνουν εξημερωμένα ζώα, άλογα που τραβούν άρματα και μεγάλα καραβάνια επιβεβαιώνοντας ότι το εμπόριο έπαιζε σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Όμως η ραγδαία εξάπλωση της ερημοποίησης πρέπει να εξάλειψε κάθε ίχνος φυτών και να προκάλεσε το θάνατο των ζώων. Επίσης, καθώς η άμμος κατέκλυσε την αυτοκρατορία, τα καραβάνια ήταν σχεδόν αδύνατον να ταξιδέψουν καθώς οι τροχοί που χρησιμοποιούσαν στα άρματα δεν μπορούσαν να κινηθούν και έτσι τελικά ήρθε το τέλος για το εμπόριο και κατ' επέκταση για την αυτοκρατορία που βασιζόταν σε αυτό. Δεν ήταν παρά αιώνες αργότερα, γύρω στοΙΟΟπ.Χ., που οι ντόπιοι άρχισαν να χρησιμοποιούν καμήλες για τις μετακινήσεις τους, μια καινοτομία που όμως ήρθε πολύ αργά, όταν πλέον η Ατλαντίδα έιχε θαφτεί και ξεχαστεί κάτω από τους αμμόλοφους. Δεν ήταν ένας υδάτινος κατακλυσμός, αλλά η αποχώρηση των υδάτων που προκάλεσε τη συμφορά».Επίσης, η Δρ. Sage πιστεύει ότι η αναφορά του Πλάτωνα περί κατακλυσμού οφείλεται στο ότι ο φιλόσοφος παρερμήνευσε μια αιγυπτιακή λέξη που σημαίνει «κίνηση του νερού».Η αρχαιολόγος ελπίζει ότι την ερχόμενη άνοιξη θα μπορέσει να ηγηθεί μιας αποστολής αρχαιολόγων από τις ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, στόχος της οποίας θα είναι να ερευνήσουν εξονυχιστικά μια περιοχή 3,5 τετραγωνικών μιλίων ερήμου στην περιοχή της Σαχάρα, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη της αρχαίας Ατλαντίδας.

Σχολές γιόγκα για σκύλους

___Οσο απίστευτο και αν φαίνεται η αλυσίδα γυμναστηρίων Crunch προσφέρει μαθήματα γιόγκα για σκυλιά στο παράρτημά της στη Νέα Υόρκη, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέπτονται να κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα γυμναστήριά τους. Το σκεπτικό ήταν να βοηθηθούν οι σκύλοι που συνόδευαν τους ιδιοκτήτες τους στα γυμναστήρια. Τα σκυλιά θα ασκούνται μαζί με τους ιδιοκτήτες τους ενώ όπως δηλώνει ο δάσκαλος της γιόγκα και συγγραφέας Bruce Van Horn, και μόνο η κατάσταση εσωτερικής γαλήνης την οποία πετυχαίνουν οι άνθρωποι όταν ασκούνται στη γιόγκα, μπορεί να επιδρά θετικά πάνω στα ζώα, αν αυτά βρίσκονται κοντά τους. Όπως αναφέρει χαρακχηριστικά: «Πραγματικά μειώνει το στρες στα ζώα. Όταν οι άνθρωποι έχουν ζώα τρελά, είναι γιατί οι ίδιοι είναι τρελοί».
Ο Van Horn διεξάγει μια έρευνα πάνω στις επιδράσεις της γιόγκα πάνω στους σκύλους στο Κέντρο Διάσωσης Ζώων της επαρχίας Bergen στο Νιου Τζέρσι στις ΗΠΑ. Εκεί, με τη βοήθεια και άλλων ερευνητών, μετρά το σφυγμό και γενικότερα την καρδιακή λειτουργία των ζώων, όταν οι κάτοχοί τους έχουν πετύχει μια κατάσχαση εσωτερικής γαλήνης

Σιωπηλή επιδημία η οστεοπόρωση

osteoporosis-in-menΣωστή διατροφή, έναν μικρό περίπατο 10-15 λεπτών με ηλιοφάνεια και άσκηση, συνιστούν οι ειδικοί για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, μιας σιωπηλής επιδημίας, που στη χώρα μας έχει «εγκατασταθεί» στα κόκαλα 855.500 γυναικών και απειλεί άλλο ένα εκατομμύριο Ελληνίδων. Η οστεροπόρωση είναι σοβαρό μεταβολικό νόσημα, που εμφανίζεται κυρίως σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες θεωρούνται πιο ευάλωτες λόγω ορμονικών παραγόντων. Η νόσος, για γονιδιακούς λόγους, προτιμά τις λευκές γυναίκες. Μια γυναίκα λευκής φυλής 50 ετών με πολλούς παράγοντες κινδύνου έχει 50% πιθανότητα να υποστεί κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα στη διάρκεια της ζωής της. «Τα επιδημολογικά στοιχεία, που προκύπτουν από πανελλήνια έρευνα του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, έδειξαν ότι 855.500 γυναίκες έχουν ήδη εγκατεστημένη οστεοπόρωση, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι θα ακολουθήσουν ένα εκατομμύριο γυναίκες με πολλούς παράγοντες κινδύνου και με χαμηλή οστική πυκνότητα. Επειδή η οστική πυκνότητα χτίζεται ως την ηλικία των 27 ετών, η πρόληψη της οστεοπόρωσης πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία με τη σωστή διατροφή και την άσκηση», επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου, Μέμη Τσεκούρα, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεροπόρωσης «Η οστεοπόρωση είναι μια σιωπηλή επιδημία. Συνήθως δεν πονάει. Αυτό που πονάει σε έναν οστεοπορωτικό ασθενή είναι το κάταγμα. Επομένως, πρέπει να προλάβουμε το επερχόμενο κάταγμα. Αυτό που συστήνουμε εμείς, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, είναι κάποια συγκεκριμένη γυμναστική και κάποια τροποποίηση του χώρου που κινείται μία γυναίκα, ώστε να προλάβουμε τις πτώσεις, που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατάγματος. Επίσης, πολύ μεγάλη σημασία έχει η ισορροπημένη διατροφή όπως επίσης και η σωστή λήψη και αποφυγή κάποιων συγκεκριμένων φαρμάκων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πτώσεις και κατά συνέπεια κάταγμα. Εξάλλου, ορισμένες μορφές άσκησης, με τη μυική σύσπαση, δίνουν ερεθίσματα στις προσφύσεις των μυών πάνω στα οστά. Αυτό γεννά κόκαλο, βοηθά στο να διατηρείται και να αυξάνεται η οστική μάζα. Αλλά προσοχή, όχι βαριές ασκήσεις, μόνο συγκεκριμένες», ανέφερε ο ορθοπαιδικός χειρουργός Θανάσης Καπώνης Διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D συνιστούν οι ειδικοί για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. «Το ασβέστιο, που βρίσκεται στο γάλα, στο τυρί και σε όλα τα γαλακτοκομικά, και η βιταμίνη D, είναι αυτά που βοηθούν στη διατήρηση του ισοζυγίου του ασβεστίου. Είναι απαράδεκτο το ποσοστό της υποβιταμίνωσης σε βιταμίνη D στην Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια είναι άπλετη, να ανέρχεται στο 64% . Γι αυτό, ένας περίπατος 10 -15 λεπτά σε ηλιοφάνεια, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην πρόσληψη του ασβεστίου. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες τροφές, παλιά σε περιπτώσεις υποβιταμινώσεων χορηγούσαμε μουρουνέλαιο, που είναι η πρώτη και καλύτερη πηγή βιταμίνης D», εξήγησε ο κ. Καπώνης. Σε ό,τι αφορά τα φάρμακα ανέφερε ότι διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. «Μία κατηγορία είναι τα λεγόμενα αντιοστοκλαστικά, δηλαδή τα φάρμακα τα οποία έχουν στόχο να μη καταστρέφεται το κόκαλο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ένα πολύ παλιό φάρμακο η καλσιτονίνη, που η χρήση της υποχωρεί σήμερα. Σήμερα είμαστε στην εποχή των διφωσφονικών. Δεύτερη κατηγορία φαρμάκων είναι τα οστεοπαραγωγικά φάρμακα, αυτά τα οποία αναπαράγουν οστό και σε αυτή την κατηγορία είναι οι ορμόνες του θυρεοειδούς, το ολικό μόριο της παραθορμόνης, η τεριπαρατίδη. Η τρίτη κατηγορία φαρμάκων έχει μικτή δράση. Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στο να δημιουργούνται κόκαλα και στο να μην καταστρέφονται. Σε αυτή την κατηγορία είναι το ραδιενεργό στρόντιο», πρόσθεσε ο κ. Καπώνης.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory