Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Να προστατευτεί ο “Καθρέφτης” της Αρκίτσας

Ο “καθρέφτης” της Αρκίτσας, η γνωστή σε όλους μας κάθετη επιφάνεια πάνω από την Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας, αποτελεί μια εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας - Καμένων Βούρλων. Ένα ρήγμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το παλαιότερο ενεργό, κατά τον καθηγητή κ Παπαζάχο. Ονομάζεται κατοπτρική επιφάνεια στη γλώσσα των γεωλόγων, γιατί η επιφάνειά του είναι λεία και μοιάζει με καθρέφτη. Εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και ύψος 80 μέτρων περίπου. Το ρήγμα εμφανίζεται επιφανειακά με τη μορφή λείων επιφανειών στον ασβεστόλιθο. Οι λείες αυτές επιφάνειες είναι χαραγμένες από αναρίθμητες γραμμώσεις λόγω της τριβής των πετρωμάτων την ώρα του σεισμού και έχουν σχηματιστεί από αλλεπάλληλα σεισμικά γεγονότα τα οποία έχουν πλήξει τη περιοχή. Για το λόγο αυτό καθίσταται ως ένα γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιου ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Εδώ και αρκετά χρόνια η τότε κοινότητα Αρκίτσας έριχνε στη βάση του “καθρέφτη” τα σκουπίδια της, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως επίσημη χωματερή του Δήμου Δαφνουσίων. Η εικόνα, την οποία αντικρίζουν όλοι οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που επισκέπτονται τον “καθρέφτη” για να τον μελετήσουν, είναι απαράδεκτη. Μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν, ιδιαίτερα τον Δήμο Δαφνουσίων και το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκίτσας. Δεν τιμά όμως και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συνολικά την Ελληνική Πολιτεία.

Πέρα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν όλες οι χωματερές, οι κατοπτρικές επιφάνειες, σε αυτή τη ζώνη αξίζει να προσεχθούν ιδιαίτερα γιατί οι επιφανειακές εκδηλώσεις ενεργών ρηγμάτων είναι σπάνιες, αλλά και γιατί αποτελούν αντικείμενο μελέτης παγκοσμίως.

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θεωρεί αυτή την περιοχή ως την ιδανικότερη για επιστημονικές έρευνες και εκτιμά ότι πρέπει να αναδειχθεί ως ειδικά προστατευόμενο φυσικό απόθεμα γεωλογικού ενδιαφέροντος.

Σε μικρή απόσταση από τον “καθρέφτη” και τον σκουπιδότοπο λειτουργεί γεώτρηση, από την οποία υδρεύεται η Αρκίτσα και η ευρύτερη περιοχή. Είναι γεγονός ότι τα ασβεστολιθικά πετρώματα δημιουργούν ρηγματώσεις και είναι πιθανόν τα στραγγίσματα του σκουπιδότοπου να καταλήγουν στον υπόγειο υδροφόρο με κίνδυνο να μολυνθούν τα νερά της περιοχής. Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία σε πρόσφατη επιστολή της προς τον Νομάρχη Φθιώτιδας και τον τοπικό Δήμο αναφέρει: “πρέπει εδώ να τονιστεί ο κίνδυνος που δημιουργείται για την ποιότητα των υπογείων υδατικών πόρων από την διασπορά ρύπων σε μια περιοχή με υψηλότατη σεισμική επικινδυνότητα”.

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ εδώ:http://www.gopetition.com/online/33552.html
craksimo

Τεχνολογίες υπό εξαφάνισηΟι συντάκτες του online καταστήματος Pixmania συσκέφθηκαν επί μακρόν και συνέταξαν μια λίστα με δέκα τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα χρησιμοποιούνται αύριο. Στην κορυφή της λίστας απειλούμενων ειδών είναι το DVD player, το οποίο σύμφωνα με τους συντελεστές του Pixmania μετράει αντίστροφα μέχρι την εξαφάνισή του από τα εγκόσμια.

Δεύτερο στη λίστα είναι το fax, το οποίο επιδεικνύει μια εκνευριστική άρνηση να πάρει τη θέση του στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αν και τρομερά αναχρονιστικό, η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί. Οι επόμενες δύο θέσεις ανήκουν στην αναλογική τηλεόραση και το σταθερό τηλέφωνο.

Ακολουθούν οι φορητοί φορτιστές κινητών, το Wii-mote, τα GPS, τα dongles, το ποντίκι του υπολογιστή και οι πιστωτικές κάρτες με chip και pin.

Προφανώς, οι συντάκτες του Pixmania θεωρούν ότι το Project Natal της Microsoft θα έχει τόση επιτυχία, που θα στείλει εις το πυρ το εξώτερον το Wii-mote. Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι γι' αυτό, αλλά τέλος πάντων.
crazygreekblogger

Ενα αεροπλάνο... εδάφους Bugatti Veyron

Η αδιάψευστη εικόνα των αριθμών μερικές φορές απεικονίζει τα πράγματα καλύτερα: Η Bugatti Veyron 16.4 έχει 6 κυλίνδρους περισσότερους από ένα άρμα μάχης τύπου Leopard 1A (υπολείπεται ελαφρώς σε συνολική ιπποδύναμη), πολύ περισσότερους ίππους από ένα Μ113 (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού) και κοστίζει μόλις 1,7 εκατομμύρια δολάρια.
Το όχημα μεταφέρει την έννοια της αυτοκίνησης σε άλλο επίπεδο: Τελική ταχύτητα που προσεγγίζει τα 406 χ.α.ω., επιτάχυνση έως τα πρώτα 100 χ.α.ω. σε περίπου 3 sec. (για την ακρίβεια κάτι λιγότερο, αλλά ποιος θα καταλάβει τη διαφορά), 1.001 ίππους και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (DSG για να είμαστε ακριβείς).

Το άνω τμήμα της μηχανής για λόγους ψύχρανσης είναι πλήρως εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και δεν διαθέτει κάλυμμα, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για ”οικολογικές ανησυχίες”, καθώς η Bugatti διαθέτει 4 turbo.

Το αμάξωμα ”έρχεται” σε 5 ξεχωριστούς συνδυασμούς διχρωμίας, ανάλογα με τις επιθυμίες του αγοραστή, ενώ η διχρωμία μπορεί να συνεχιστεί και στο εσωτερικό, αν και όχι απαραίτητα. Τα φύλλα αλουμινίου που κοσμούν τμήμα της καμπίνας της Veyron 16.4 αποτελούν μια ιδιαίτερα σπάνια (και εξαιρετικά ακριβή) πρόσμιξη αλουμινίου με μαγνήσιο, ενώ η μηχανή ”συστήνεται” στον περίγυρο με κουμπί εκκίνησης.

Από τα 5 όργανα που δεσπόζουν μπροστά από τον οδηγό το πιο ασυνήθιστο είναι εκείνο που βρίσκεται κάτω και αριστερά. Οι ενδείξεις του ξεκινούν από το μηδέν, τελειώνουν στο 1.001 και πληροφορούν τον οδηγό για την απόδοση του W16.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η τελευταία ένδειξη στο ταχύμετρο είναι τα 280... μίλια ανά ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα έρχεται σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Μανιώδεις σπηλαιολόγοι εξερευνητές έχουν περιπλανηθεί κάτω από τη γη


Μανιώδεις σπηλαιολόγοι εξερευνητές έχουν περιπλανηθεί κάτω από τη γη σε Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαύριο, Βουλιαγμένη, Υμηττό, Γλυφάδα, Βάρη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Πάρνηθα, Κάλαμο, Πεντέλη αλλά ακόμα και στον Περισσό. Κρυμμένα μυστικά σε υπόγειες διαδρομές. Εκατοντάδες σπήλαια μοναδικής ομορφιάς στην Αττική
«Μόνο στην Αττική, τα σπήλαια και σπηλαιοβάραθρατα κάθετα φυσικά πηγάδια- ξεπερνούν τα διακόσια, κυρίως σε Υμηττό, αλλά και σε Πεντέλη- Πάρνηθα. Για μας, ωστόσο, τους ερασιτέχνες σπηλαιολόγους, ο “παράδεισός” μας είναι τα μεταλλεία Λαυρίου. Εκεί
εισχωρούμε για να διανύσουμε αμέτρητα χιλιόμετρα κάτω από τη γη...».
Έχει τρυπώσει σε εκατοντάδες γνωστά ή κι ανεξερεύνητα, μικρά και μεγάλα, ελληνικά σπήλαια. Για τον 52χρονο υποδιευθυντή τραπέζης- χομπίστα σπηλαιολόγο κ. Νίκο Λελούδα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (ΕΣΕ), οι υπόγειες διαδρομές είναι, εδώ και τριάντα τρία χρόνια, η συστηματική «τρέλα» του, όπως κι ο ίδιος παραδέχεται. «Έμαθα πρόσφατα και το Facebook, μόνο και μόνο για να ανεβάζω εκεί τις φωτογραφίες μου από τα ελληνικά σπήλαια!
Στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει παντού για να “χαθώ” μέσα τους, το καθένα τους είναι και μια πρόκληση για μένα! Ακόμα και η Αττική είναι γεμάτη από αυτά, μόνον ο Υμηττός έχει περισσότερα από ογδόντα! Συνεχώς, μάλιστα, μας ειδοποιούν και για νέα: λίγες μέρες πριν, για παράδειγμα, δήμαρχος της Ανατολικής Αττικής μάς πληροφόρησε πως οι φωτιές του καλοκαιριού έφεραν στο φως την κρυμμένη μέχρι πρότινος είσοδο ενός σπηλαίου. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, εκκρεμεί η οργανωμένη εξερεύνησή του από εμάς, για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς κρύβει στο εσωτερικό του...», λέει στα «ΝΕΑ».
Εικόνες μοναδικής ομορφιάς, αλλά κι εκτεταμένης καταστροφής συνθέτουν κατά περίπτωση, όπως εξηγεί, το προφίλ των σπηλαίων στο Λεκανοπέδιο. «Το πιο εντυπωσιακό, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, είναι το Σπήλαιο του Πανός, λίγο πιο κάτω από την κορυφή του Πάνειου Όρους, πάνω από την Κερατέα. Το λέμε και Σπήλαιο του Λόρδου Βύρωνος, γιατί εκεί μέσα είχε χαθεί ο Λόρδος όταν οι πυρσοί του έσβησαν. Εξίσου ξεχωριστή είναι και η περιήγηση στα αρχαία ορυχεία Λαυρίου, που χρονολογούνται από τη Μυκηναϊκή Εποχή. Ήταν ανοιχτές στοές μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Μέσα εκεί είναι διάσπαρτα κι εκατοντάδες πηγάδια, καλυμμένα ωστόσο σήμερα από μπάζα και λύματα. Δυστυχώς, κι αρκετά άλλα αττικά σπήλαια είναι κατεστραμμένα από βανδαλισμούς. Κάποιοι κόβουν τμήματα από τον διάκοσμό τους και τα παίρνουν σπίτι τους...», υποστηρίζει ο κ. Λελούδας.
Σπήλαια- χαβούζες... «Κατά καιρούς συναντάμε σπήλαια- χωματερές, με βοθρολύματα ή άλλα, πάσης φύσεως στοιβαγμένα σκουπίδια. Το πιο εξωφρενικό που έχουμε αντικρύσει, λίγο καιρό νωρίτερα, ήταν σε τεχνητό πηγάδι, βάθους εκατό μέτρων, στα μεταλλεία Λαυρίου: μέσα εκεί βρήκαμε πεταγμένες χιλιάδες παρτίδες ληγμένων φαρμάκων! Αυτά ήταν πια σε αποσύνθεση, σε υγρή μορφή, κοντά στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής!», λέει με τη σειρά του ο 42χρονος, με δεκαετή πλέον εμπειρία, σπηλαιολόγος, κ. Θανάσης Ξανθόπουλος, μέλος της ΕΣΕ.
«Είναι κρίμα όταν ένα σπήλαιο είναι κοντά σε δρόμο ή και χωματόδρομο, να σταματούν άγνωστοι ασυνείδητοι και να πετούν εκεί μέσα τα σκουπίδια τους. Και στο Γραμματικό, σε παλιά ορύγματα μεταλλείων, βάθους έως και εκατό μέτρων, διαπιστώσαμε ότι έχει εναποτεθεί μεγάλος όγκος οικιακών απορριμμάτων. Κι όμως, σε ευθεία γραμμή, η λίμνη του Μαραθώνα απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα...», σημειώνει. Και σε άλλα αθηναϊκά σπήλαια, η ανθρώπινη παρέμβαση έχει παίξει τον ρόλο της αρνητικά, συμπληρώνει. «Το πλέον μοναδικό σε μέγεθος και στολισμό σπήλαιο στον Νομό Αττικής, το Κουτούκι της Παιανίας, ένα από τα μόλις δύο επισκέψιμα- με εισιτήριο- για το κοινό, πάσχει από τη λεγόμενη αρρώστια των σπηλαίων: λόγω του κακού φωτισμού του, τα τοιχώματά του έχουν πρασινίσει από την άνοδο της θερμοκρασίας. Στη Ριζούπολη, πάλι, έχουν χτιστεί σπίτια ακριβώς πάνω από- σφραγισμένο ως αρχαιολογικό σήμερα- σπήλαιο 2.500 τετραγωνικών μέτρων!», αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος.
Από την Παλαιολιθική Εποχή Σπήλαια αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ακόμα κι από την Παλαιολιθική Εποχή, πριν από 40.000 χρόνια (!), σώζονται σήμερα διάσπαρτα στην Αττική (http://odysseus.culture.gr). «Χαρακτηριστικό είναι αυτό του Αρχεδήμου ή Νυμφολήπτου στη Βάρη, αλλά και του λήσταρχου Κίτσου, στο Λαύριο. Υπάρχουν, επίσης, πολλά μικρά γύρω από την Ακρόπολη, ενώ φημισμένο παλαιοντολογικά είναι και το σπηλαιοβάραθρο Χόνι Λάγκι, μέσα στα λατομεία στο Μαρκόπουλο. Ιστορικό- λαογραφικό χαρακτήρα έχει, τέλος, και η Σπηλιά του Νταβέλη, στην Πάρνηθα...», απαριθμεί χαρακτηριστικά στα «ΝΕΑ» η 40χρονη ερασιτέχνις σπηλαιολόγος κ. Πέλη Φιλιππάτου, έφορος Αρχείου Σπηλαίων της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Ακριβώς δυο χρόνια νωρίτερα, η ίδια κι άλλοι σπηλαιολόγοι φίλοι της έβαλαν ένα από τα τελευταία αποκτήματα στην πλούσια «συλλογή» τους, εξερεύνησαν το άγνωστο μέχρι τότε οριζόντιο «Σπήλαιο της Αφαίας», στο Χαϊδάρι.
«Τα ξεχνώ όλα όταν μπαίνω στο σπήλαιο»
Δύσκολο, αν όχι αδύνατο, είναι να περιγραφεί με ακρίβεια λόγου η αίσθηση μιας περιπλάνησης κάτω από την επιφάνεια της αττικής γης, ισχυρίζονται οι άνθρωποι που τη δοκίμασαν. Φανατικοί σπηλαιολόγοι που το έψαξαν κι ασχολήθηκαν, «κόλλησαν» εύκολα με το αντικείμενο. «Μ΄ ενθουσιάζει το αίσθημα της ανακάλυψης, το ότι μπορώ δηλαδή, από το 2001 που εκπαιδεύτηκα σε σχετικά σεμινάρια, να μπαίνω εκεί όπου δεν έχει εισχωρήσει άλλος πριν από μένα, ίσως εδώ και χιλιάδες χρόνια! Τη στιγμή που αρχίζω να κατεβαίνω, τα ξεχνώ όλα, βρίσκομαι πια αλλού, σ΄ άλλον κόσμο! Είναι μια αίσθηση απαράμιλλης ομορφιάς, που μόνον ελάχιστοι, όσοι το ζήσουν, μπορούν να την απολαύσουν! Από κει και πέρα, τα σπήλαια είναι κι ένας τρόπος για να έρθεις σε άμεση επαφή με τη φύση, να περάσεις ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σου, μαζί με άλλους ανθρώπους, όχι μόνος σου.
Είναι μια άγνωστη σε πολλούς μορφή κοινωνικής έκφρασης...», υποστηρίζει η κ. Πέλη Φιλιππάτου, που διατηρεί εκδοτική εταιρεία με τον, επίσης σπηλαιολόγο, σύζυγό της. «Από μικρός, την ώρα που οι άλλοι συνομήλικοί μου έπαιζαν ποδόσφαιρο, εγώ προτιμούσα να εξερευνώ, συνήθως μόνος μου, ως παιχνίδι, τον κούφιο λόφο της γειτονιάς μου, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ήταν διάτρητος με καταφύγια της εποχής του Μεταξά. Εκεί μέσα υιοθετούσα εντελώς πρωτόγονες μεθόδουςέδενα σπάγκους για να μη χαθώ! Από τότε με συνάρπαζε το άγνωστο, αυτό το απόλυτο σκοτάδι! Με φόβιζε, αλλά και με τραβούσε κιόλας...», θυμάται ο έμπειρος σπηλαιολόγος Νίκος Λελούδας, συγγραφέας δύο τόμων με απεικονίσεις σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας.
Μαθήματα σπηλαιολογίας.
Ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παρά να απευθυνθεί σ΄ έναν από τους κατά τόπους συλλόγους της χώρας- στην πλειονότητά τους μέλη της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΟΕ) - για να ασχοληθεί με τη σπηλαιολογία ή απλώς να επισκεφθεί προς εξερεύνηση οποιοδήποτε, μη τουριστικά αξιοποιημένο, σπήλαιο. Ούτως ή άλλως, τουλάχιστον θεωρητικώς, ισχύει από το 2004 η- βάσει σχετικού νόμου- απαγόρευση πρόσβασης σε οποιοδήποτε σπήλαιο χωρίς προηγούμενη άδεια από την αρμόδια Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας του ΥΠ.ΠΟ., καθώς στο σύνολό τους θεωρούνται αρχαιολογικοί χώροι.
Κυρίως, όμως, για λόγους ασφαλείας, οι άνθρωποι του χώρου προειδοποιούν κάθε επίδοξο σπηλαιολόγο να μην αποπειραθεί μόνος του ή ανεκπαίδευτος να εισέλθει σε σπήλαιο. Του αντιπροτείνουν να παρακολουθήσει τα τρίμηνης διάρκειας, συνήθως από τον Μάρτιο, εκπαιδευτικά σεμινάρια για αρχάριους, έναντι συνολικά 220 ευρώ. Άλλα 40 ευρώ θα του κοστίσει, στο ελάχιστο, και η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, που περιλαμβάνει κράνος, φακό, γαλότσες κι εργατική φόρμα. Θα εκπαιδεύεται δύο φορές την εβδομάδα, επί ένα δίωρο, σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς και τα Σαββατοκύριακα στο πεδίο, σε σπήλαια

Casta Diva

Η Λευκαδίτισσα Μαρία Κάλλας, τραγουδάει την άρια Casta Diva από την όπερα Norma του Bellini, σε video του 1958. Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και οι τωρινές μας ντίβες είναι για τα μπάζα...
Συγγνώμην Σάσα, συγγνώμην Τζούλια, δεν εννοώ εσάς τις θεές, εννοώ τις άλλες, τις ατάλαντες!!!


Μαμά μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος !!!

Σας ξάφνιασε ο τίτλος της ανάρτησης ε ; Μην τρομάζετε... Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και σας διαβεβαιώνω γι' αυτό.

Απλά εδώ και λίγες ημέρες (πριν 2-3 , αν θυμάμαι καλά) βρήκα στο YouTube ένα βιντεάκι με αυτόν τον τίτλο !

Πρόκειτε για ένα "χιουμοριστικό τραγούδι" του οποίου τους στίχους και την μουσική υπογράφει κάποιος εν ονόματι SPUROS GRAMMENOS ( Σπύρος Γραμμένος )...

Βέβαια, κάπου εδώ θέλω να ζητήσω μια συγνώμη από τον δημιουργό που έκανα μια μικρή "ηχητική παρέμβαση-επεξεργασία" στο αρχικό τραγούδι, αλλά πιστεύω πως έτσι έγινε ακόμη πιο επίκαιρο.

Σας το παραθέτω παρακάτω για να το ακούσετε.

Αν θέλετε να δείτε το αρχικό βίντεο στο YouTube κάντε κλικ εδώ,
και αν θέλετε να το κατεβάσετε (download) σαν αρχείο ήχου mp3, κάντε κλικ εδώ.
.aboutmylamia.

Τέλος τα ψάρια σε 50 χρόνια;


Σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης διατρέχουν τα ψάρια αν συνεχίσουμε να ψαρεύουμε με τους ίδιους ρυθμούς, μας λένε οι ειδικοί.

Η υπεραλίευση είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ "The End of The Line", το οποίο υποστηρίζει πως τα ψάρια θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Christopher Hird, παραγωγός της ταινίας, στο Sky News:

"Πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, αν θέλουμε να σώσουμε τα ψάρια. Να υπάρξουν αυστηρότεροι νόμοι για το ψάρεμα και να προσέχουμε να μη διαταράσσουμε την ισορροπία της θάλασσας εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης".

Είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.

Η φύση αντιδρά, η διατροφική αλυσίδα διαταράσσεται κι εμείς αρνούμαστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα.

Για αρχή είναι απαραίτητος ο περιορισμός της υπεραλίευσης, ειδικά όταν προορίζεται για την ικανοποίηση των...καλομαθημένων στομαχιών που δεν αρκούνται σε όσα χρειάζονται.[Πηγή]
αναδημοσίευση από tefteri

Η καλή διατροφή κάνει τον καλό (χαρτο)παίκτη

Aλκοόλ, τσιγάρο και άδειο στομάχι είναι ο χειρότερος συνδυασμός λένε οι ειδικοί σε θέματα διατροφής

Την τιμητική της έχει η πράσινη τσόχα τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς αναρίθμητοι Έλληνες σπεύδουν να αναμετρηθούν με την εύνοια της Τύχης. Για να αποδώσει η προσπάθεια, όμως, καλό είναι να προσέξουν τι τρώνε και τι πίνουν, γιατί η διατροφή μπορεί να κάνει την απροσδόκητη διαφορά...

Αλκοόλ, τσιγάρο και άδειο στομάχι είναι ο χειρότερος συνδυασμός λένε οι ειδικοί σε θέματα διατροφής, ενώ αντιθέτως προσεγμένο φαγητό, νερό και λίγη καφεΐνη μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά.

«Όπως ακριβώς μειώνονται οι επιδόσεις ενός παιδιού που πηγαίνει στο σχολείο νηστικό ή με ένα πρωινό φτωχό σε υδατάνθρακες, έτσι και ένας άνθρωπος που παίζει χαρτιά θα παρουσιάσει μείωση των επιδόσεών του εάν δεν τροφοδοτεί τον οργανισμό με ό,τι χρειάζεται για να διατηρεί όσο το δυνατόν ακμαιότερη τη νοητική λειτουργία του», λέει ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, αναπληρωτής καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Εάν το φαγητό είναι πολύ βαρύ, δεν περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες και γίνει αυξημένη πρόσληψη αλκοόλ, ο εγκέφαλος υποφέρει και ....


η πνευματική διαύγεια μειώνεται».

Γλυκόζη

«H "τροφή" του εγκεφάλου είναι η γλυκόζη, δηλαδή το σάκχαρο του αίματος», προσθέτει η κλινική διαιτολόγος Αιμιλία Παπακωνσταντίνου, από το Αττικό Νοσοκομείο. «Τα σάκχαρα, όμως, είναι υδατάνθρακες, γι' αυτό οι δραστηριότητες που απαιτούν πνευματική εγρήγορση ουσιαστικά απαιτούν και μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες».

H αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία για τη... χαρτοπαιξία δεν πρέπει να αρχίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά μία μέρα νωρίτερα. Το μυστικό είναι να γίνονται μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να διατηρούνται σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα που είναι απαραίτητα για πνευματική διαύγεια, κατά την κ. Παπακωνσταντίνου. Συνολικά απαιτούνται πέντε γεύματα την κάθε μέρα - τα τρία κύρια (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) συν ένα σνακ για δεκατιανό και άλλο ένα το απόγευμα.

Σταθερές ώρες

Απαραίτητο είναι ακόμα να καταναλώνονται αυτά τα γεύματα σε σταθερές ώρες, και κάθε 3-4 ώρες, ώστε να μεταβολίζει ο οργανισμός καλύτερα τη γλυκόζη. Επιπλέον, σε κάθε γεύμα πρέπει να υπάρχουν λίγοι υδατάνθρακες (λ.χ. ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα).

Ένα άλλο μυστικό είναι να προσέξει κανείς την ενυδάτωση του οργανισμού του, διότι μελέτες έχουν δείξει ότι όταν υπάρχει επάρκεια σε νερό, ο εγκέφαλος σκέφτεται καλύτερα. Στην ενυδάτωση, όμως, δεν συμπεριλαμβάνεται το αλκοόλ. Οι ειδικοί τονίζουν ότι όλη την επίμαχη νύχτα οι παίκτες πρέπει να περιοριστούν σε ένα-δύο ποτά όλα κι όλα, τα οποία μάλιστα θα πιουν μαζί με φαγητό. Και αυτό, διότι το αλκοόλ όχι μόνο δεν είναι διεγερτικό, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά αντιθέτως προκαλεί καταστολή, με συνέπεια να μειώνει την πνευματική ικανότητα, τη διαύγεια και την κρίση.

Προσέξτε το βράδυ της χαρτοπαιξίας

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η διατροφή και το βράδυ της χαρτοπαιξίας. Μία ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι πρέπει να καταναλωθεί ένα ελαφρύ γεύμα, ώστε μέχρι την πρώτη παρτίδα να έχει προχωρήσει η διαδικασία της πέψης, να μην πεινάει ο παίκτης και να έχει τροφοδοτηθεί ο εγκέφαλός του με τα 15-20 γραμμάρια σακχάρου που χρειάζεται για να λειτουργεί ομαλά.

«Ελαφρύ γεύμα» σημαίνει μία σαλάτα λαχανικών (είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, που χαρίζουν ενέργεια) χωρίς πολλές σάλτσες και λάδι (τα πολλά λίπη επιβραδύνουν την πέψη) και μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων, επίσης χωρίς πολλές σάλτσες. Με αυτό το γεύμα, μπορεί να καταναλωθεί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

H κατανάλωση του γεύματος αυτού πρέπει να είναι αργή, ώστε μόλις κορεσθεί το αίσθημα της πείνας να σηκωθεί ο παίκτης από το τραπέζι.

Όσον αφορά τη διατροφή στη διάρκεια του παιχνιδιού, 3-4 ώρες μετά το βραδινό γεύμα ο παίκτης πάλι πρέπει να φάει κάτι με υδατάνθρακες - λ.χ. ένα μικρό κομμάτι βασιλόπιτα ή τσουρέκι.

Ειδάλλως ας πιει ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού με λίγους ξηρούς καρπούς ή ένα καφεϊνούχο αναψυκτικό με μία χούφτα ξηρούς καρπούς ή ας φάει ένα μελομακάρονο ή 2-3 καναπεδάκια αν είναι άντρας και 1-2 αν είναι γυναίκα
cobra-argos

Ο ''ΜΕΡΑΚΛΗΣ'' ...ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!


Αν είσαι ''μερακλής'' βρίσκεις πάντα τρόπο για ....μεράκι!!!

Γιατί συνεχίζουμε να τρώμε ενώ έχουμε χορτάσει;


Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν ειδικοί του Ιατρικού Κέντρου Southwestern στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, χρησιμοποιώντας ποντίκια, αποδείχθηκε πως η ορμόνη γκρελίνη, γνωστή ως ορμόνη της πείνας, μπορεί να μας κάνει αχόρταγους.Συγκεκριμένα παρατηρώντας τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής διαπίστωσαν πως η γκρελίνη, στέλνει σε ορισμένους ανθρώπους μήνυμα στον εγκέφαλο να συνεχίσει να τρώει τα νόστιμα φαγητά, ακόμα και αν ο οργανισμός αυτός έχει χορτάσει.

Όπως έγραψαν οι ερευνητές αυτοί στην ιστοσελίδα του επιστημονικού εντύπου “Βiological Ρsychiatry”: “Δείξαμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα άτομο αποζητεί την κατανάλωση τροφών “επιβράβευσης”, ακόμη και αν είναι χορτάτο, επειδή ο εγκέφαλός του δίνει αυτή την εντολή”.

Τέλος, μετά από αυτή την μεγάλη ανακάλυψη της συγκεκριμένης ορμόνης, οι μελετητές θέλουν να προσδιορίσουν ποια ακριβώς νευρικά δίκτυα του εγκεφάλου ρυθμίζουν τις διαφορετικές δράσεις της γκρελίνης, με απώτερο στόχο να βρεθούν νέοι θεραπευτικοί τρόποι κατά της παχυσαρκίας.
http://24newslines.blogspot.com

Μοναδικός για κάθε άνθρωπο ο τρόπος που πληκτρολογεί!!Εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα και τον γραφικό μας χαρακτήρα, τώρα υπάρχει και τρίτος τρόπος που πιστοποιεί τη μοναδικότητά μας: ο τρόπος που πληκτογραφούμε. Ο τρόπος με τον οποίο «χτυπάμε» τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας μπορούν, επίσης, να αποκαλύψουν κατά πόσο λειτουργούμε υπό συνθήκες εξαιρετικού στρες.

Είναι γνωστό σήμερα ότι το στιλ και ο ρυθμός πληκτρολόγησης ενός ατόμου παραμένουν σταθερά διαχρονικά, γεγονός που έχει κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η παρακολούθηση της πληκτρολόγησης ενός ατόμου μπορεί να υποδείξει από πολύ νωρίς ενδείξεις εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι η πληκτρολόγηση μπορεί να «μαρτυρήσει» πότε ένα άτομο βρίσκεται σε συνθήκες στρες. Αυτό είναι το συμπέρασμα του ψυχολόγου Μάικ Ντόουμαν και των συνεργατών του στο Πανεπιστήμιο του Άμπερτεϊ της Βρετανίας.

Η ομάδα του δρα Ντόουμαν ζήτησε από 35 άτομα να συνδεθούν στον υπολογιστή τους 36 φορές σε διάστημα ενός μήνα χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό. Οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε διαφορετικές συνθήκες (ηρεμία-στρες). Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι το μοτίβο της πληκτρολόγησης των δύο αυτών λέξεων μεταβαλλόταν ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση των ατόμων.

Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε τα στοιχεία αυτά για να αναπτύξει ένα ειδικό λογισμικό που πιστοποιεί την ταυτότητα του ατόμου με βάση το στιλ της πληκτρολόγησής του. Το σύστημα ταυτοποίησης θα εξοπλιστεί με μία ακόμη ιδιότητα: θα αντιλαμβάνεται πότε ο χρήστης βρίσκεται σε συνθήκες υπερβολικού στρες ούτως ώστε να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον δρα Ντόουμαν, η τεχνολογία αυτή μπορεί να έχει βρει εξαιρετική εφαρμογή στα μηχανήματα ανάληψης μετρητών των τραπεζών ή στο internet banking. Ο Νέιλ Μπάρετ, σύμβουλος επί θεμάτων ασφάλειας υπολογιστών εκτιμά ότι χάρη στο εν λόγω σύστημα είναι πιθανό μελλοντικά να καταργηθούν οι κωδικοί πρόσβασης, καθώς η ταυτότητα του χρήστη θα πιστοποιείται με ακρίβεια μέσω του μοτίβου πληκτρολόγησης.
apolitistosteki

Αναγνώστης πιστωτικών καρτών για το iPhone

Οι κάτοχοι ενός iPhone θα μπορούν μέσα στο 2010 να μετατρέψουν το τηλέφωνο τους σε αναγνώστη πιστωτικών καρτών. Η εταιρεία Mophie σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα προϊόν που θα συνδυάζει hardware και μια εφαρμογή που θα επιτρέπει στο iPhone να σκανάρει πιστωτικές κάρτες και ως τούτου να τις δέχεται για πληρωμές.

Αυτό το gadget απευθύνεται σε μικρές εταιρείες και θα αποτελεί ένα ανταγωνιστικό προϊόν έναντι στην εταιρεία Square, η οποία έχει αναπτύξει παρομοίως μια μέθοδο για την αποδοχή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες μέσω του iPhone. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν στο πλαίσιο της CES 2010.
mantatanews


craksimo

Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ

του THOMAS HAYDEN

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι πασίγνωστος. Ίσως η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα του 20ου αιώνα στο χώρο της επιστήμης, ο άνθρωπος με την ατημέλητη εμφάνιση, ο εκκεντρικός, ο πατέρας της Θεωρίας της Σχετικότητας και της περίφημης εξίσωσης E=mc2. Αλλά πολλές φορές επίσης και θύμα άδικης μεταχείρισης.

Μισό αιώνα περίπου μετά το θάνατο του, η πιο διαδεδομένη εικόνα για τον Αϊνστάιν είναι αυτή του καλοκάγαθου και πανέξυπνου γεράκου, η εικόνα μιας ευγενικής ιδιοφυΐας ... Σχεδόν ένας "Άγιος" της επιστήμης. Πόσα όμως γνωρίσουμε για τον πραγματικό Αϊνστάιν και το έργο που τον έκανε διάσημο.

Μια σειρά νέων εκδόσεων και εγγράφων επιτρέπει στους σύγχρονους ιστορικούς να προσεγγίσουν καλύτερα το "φαινόμενο Αϊνστάιν". Πίσω από την ιδιοφυΐα εμφανίζεται ο "άνθρωπος Αϊνστάιν", ο πνευματώδης, ο γοητευτικός, ο θαρραλέος, με ένα βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά και ο … "ξινός", ο απείθαρχος και ο λίγο … ακόλαστος. Πριν λίγο καιρό σε μια έκθεση που οργάνωνε το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (AMNH) στη Ν. Υόρκη, φανερώνεται ένας άγνωστος Αϊνστάιν.

Η έκθεση είναι κάτι το εντυπωσιακό, με μια σειρά από εφέ που ξαφνιάζουν τον επισκέπτη, όπως αυτά που παραμορφώνουν την ανθρώπινη μορφή. Εφέ παρμένα από ένα "σχετικιστικό" σύμπαν, παρμένο από την ιδέα της θεωρίας της Σχετικότητας. Ένας κόσμος φανταστικός απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, ο οποίος αισθάνεται σαν πραγματικά να αποκτά συνείδηση των παιχνιδιών του Χωρόχρονου.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ

Ο Αϊνστάιν δήλωνε: "Όλες οι θεωρίες της Φυσικής, πρέπει να παρουσιάζονται με μια απλή εξήγηση, ώστε ακόμα και ένα παιδί να μπορεί να τις καταλάβει". Τέτοιες απόψεις απομακρύνουν από την εικόνα ενός στυγνού, τεχνοκράτη επιστήμονα και μας φέρνουν μπροστά σε ένα άνθρωπο, που απλά είναι ένας βαθύς στοχαστής, ένας φιλόσοφος που μαθαίνει από καθετί γύρω του. Ο φυσικός John Stachel λέει για τον Αϊνστάιν: " … σκέφτονταν με εικόνες και ακόμα και με τις μυϊκές αισθήσεις του … Το δύσκολο γι' αυτόν ήταν να μεταφράσει τα ευρήματά του, σε μια γλώσσα κατανοητή απ' τους άλλους". Αλλά αυτή η δυσκολία τον χαλύβδωνε. Έγραφε σε ένα φίλο του το 1915: "… ένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να επιδιώκει στόχους που εύκολα επιτυγχάνονται".

Πάνω από 300 συγγράμματα ήταν το έργο του μεγάλου φυσικού. Αλλά τέσσερα απ' αυτά "έγραψαν ιστορία":

· Το φως διαδίδεται σε διακριτά κομμάτια ή "κβάντα" που ονομάζονται "φωτόνια". Η ταχύτητά τους είναι η ίδια για κάθε επίδοξο παρατηρητή, άσχετα από τη δική του ταχύτητα.

· Η μάζα και η ενέργεια είναι ανταλλάξιμες έννοιες και η σχέση τους εκφράζεται μέσα απ' την εξίσωση E=mc2 . Μια ελάχιστη ποσότητα ύλης μπορεί να μετατραπεί σε ένα τεράστιο ποσό ενέργειας.

· Ο χώρος και ο χρόνος, σχηματίζοντας μαζί ένα σύμπαν 4 διαστάσεων, εξαρτούνται ουσιαστικά από το ποιος τους μετράει. Οι νόμοι της Φυσικής είναι αμετάβλητοι για κάθε μεμονωμένο παρατηρητή, αλλά δύο παρατηρητές που κινούνται με σχετικές ταχύτητες κοντά σ' αυτήν του φωτός καθυστερούν και τα μήκη ελαττώνονται γι' αυτούς ως προς άλλους σταθερούς παρατηρητές. Αυτή είναι η ουσία της Ειδικής Θεωρίας της Σχετικότητας του 1905.

· Η βαρύτητα και η επιτάχυνση σχετίζονται άμεσα, σύμφωνα με τη Γενική Θεωρίας της Σχετικότητας του 1916. Η βαρύτητα στρεβλώνεται από τον χωρόχρονο. Για παράδειγμα ένα μήλο που πέφτει, στην πραγματικότητα βουλιάζει μέσα σε μια λακκούβα του χωρόχρονου για την οποία είναι υπεύθυνη η μάζα της Γης. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο ή το φως που εξαφανίζεται μέσα σε μια Μαύρη Τρύπα.

Όλα αυτά είναι συμπεράσματα ενός παλαβού … ή μιας ιδιοφυΐας. Οι πειραματική Φυσική βάλθηκε να το μελετήσει προσπαθώντας να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει πειραματικά τις απόψεις του Αϊνστάιν.

Μια πρώτη επιβεβαίωση ήρθε το 1919. Οι αστρονόμοι παρατήρησαν στη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, τη δύναμη της βαρύτητας του ήλιου να καμπυλώνει το φως που προέρχονταν από μακρινά αστέρια … Και ο Αϊνστάιν έγινε ακόμα πιο διάσημος.

Πολύ αργότερα, το 1971, οι φυσικοί επιβεβαίωσαν τη διαστολή του χρόνου βάζοντας 4 ατομικά ρολόγια υψηλής ακρίβειας σε αεροσκάφη που διέτρεχαν τη Γη. Τα ρολόγια που επιταχύνονταν διέφεραν στις ενδείξεις τους κατά 150 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου από αυτά που έμεναν σταθερά.

Αλλά η πιο ισχυρή - και φρικιαστική - επιβεβαίωση ήταν αυτή της εξίσωσης E=mc2 , στις 6 Αυγούστου του 1945 με την πτώση της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.

ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

"Δεν διαθέτω ιδιαίτερα ταλέντα. Είμαι απλά εξαιρετικά περίεργος", δήλωνε ο Αϊνστάιν στο βιογράφο του Carl Seelig το 1952. Ο ίδιος ο Αϊνστάιν έγραφε: "Ένας φυσιολογικός ενήλικας δεν παύει να σκέφτεται για τα ζητήματα του χώρου και του χρόνου … αλλά η διανοητική μου ανάπτυξη ήρθε καθυστερημένη και έτσι άρχισα να αναρωτιέμαι για το χώρο και το χρόνο μόνο όταν μεγάλωσα".

Ο Gerald Holton, φυσικός και ιστορικός της επιστήμης, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που προσέγγισε τα αρχεία του Αϊνστάιν μετά το θάνατό του το 1955, δήλωσε ότι συνταράχθηκε από την μοναδική ευφυΐα που ανακάλυψε σ' αυτά.

Σε μια ανέκδοτη βιογραφία του μεγάλου επιστήμονα που καταγράφηκε από την αδελφή του Maja, φαίνεται ότι ο Αϊνστάιν ήταν ένας μη - συνηθισμένος άνθρωπος από την αρχή. Ενώ είχε μια έντονη ικανότητα εστίασης σε δύσκολους επιτεύγματα, όπως το να κτίζει σπίτια από τραπουλόχαρτα, ήταν αργός στην ανάπτυξη και άργησε να μιλήσει· μίλησε στα 2,5 του χρόνια! Κατά τη γέννα του η μάνα του είχε σοκαριστεί από το περίεργο σχήμα του κεφαλιού του, που στο πίσω μέρος ήταν περίεργα μεγάλο αιχμηρό.

Επίσης πολλές αναφορές υπερφυσικής νοημοσύνης συνόδευαν τον Αϊνστάιν, όπως αυτή που λέει ότι οι πρώτες λέξεις του ήταν όταν παραπονέθηκε ότι το γάλα του ήταν πολύ ζεστό! Σοκαρισμένοι οι γονείς του τον ρώτησαν γιατί δεν είχε μιλήσει μέχρι τότε. Και η απάντηση του μικρού Αλβέρτου: "Επειδή, όλα πριν ήταν εντάξει".

Η ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Σε επιστολή του Αϊνστάιν της 19ης Φεβρουαρίου του 1955, προς τον Seelig, διαβάζουμε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας … ήταν ώριμη για να ανακαλυφθεί το 1905".

Πριν δημοσιεύσει τις διάσημες θεωρίες του, ο Αϊνστάιν είχε φοιτήσει στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Ελβετίας, καθώς κάθε άλλη του προσέγγιση στον πανεπιστημιακό χώρο είχε αποτύχει εξαιτίας του … πρωτοποριακού τρόπου σκέψης και έκθεσης των ιδεών του.

Μέχρι το 1905 οι φυσικοί πολεμούσαν με κάθε τρόπο να συνδυάσουν τις γνώσεις τους για τον ηλεκτρισμό, τον μαγνητισμό και το φως, ενώ ήδη πριν από 300 χρόνια ο Γαλιλαίος είχε διατυπώσει για πρώτη φορά την ιδέα της σχετικότητας, αναφέροντας ότι το πώς βλέπουμε τον κόσμο εξαρτάται από το πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες τον παρατηρούμε.

Η διατύπωση της θεωρίας της Σχετικότητας από τον Αϊνστάιν βασίστηκε στην παρατήρηση ότι απ' αυτή τη σχετικότητα, εξαιρείται το φως, καθώς το μέτρο της ταχύτητάς του δεν εξαρτάται από τον εκάστοτε παρατηρητή. Η διαπίστωση αυτή έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που οι φυσικοί θα έβλεπαν στο εξής τον κόσμο.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ MILEVA MARIC

"Πόσο ευτυχισμένος και περήφανος θα είμαι όταν οι δυο μας θα φέρουμε σε ένα θριαμβευτικό πέρας την εργασία μας για τη σχετικιστική κίνηση". (Λόγια του Αϊνστάιν στη Mileva, στις 27 Μαρτίου του 1901).

Μετά το θάνατο του Αϊνστάιν η γραμματέας του Helen Dukas, αρνήθηκε να φέρει στο φως την αλληλογραφία Αϊνστάιν με την Mileva Maric. Έτσι όταν τελικά το 1992 δημοσιεύτηκε αυτή η αλληλογραφία με τον τίτλο: "Albert Einstein/Mileva Maric: Τα ερωτικά γράμματα", έγιναν ολοφάνεροι οι ενδοιασμοί της κας Dukas. Φάνηκε ότι οι γονείς του νεαρού Αλβέρτου, δεν ενέκριναν την σχέση μου με τη Mileva και γι' αυτό δεν παντρεύτηκαν, παρά μόνο όταν η Mileva γέννησε ένα κοριτσάκι - τη Lieserl - στην πατρίδα της τη Σερβία. Μια κόρη που ο Αϊνστάιν ποτέ δε γνώρισε είτε επειδή πέθανε στη νηπιακή ηλικία, είτε επειδή δόθηκε για υιοθεσία.

Αλλά οι γλυκές εποχές και η τρυφερότητα της σχέσης με τη Mileva, άρχισαν σταδιακά να ξεθωριάζουν μετά τη γέννηση των δύο γιων τους και μετά από μια ψυχική διαταραχή της Mileva που τη φέρνει στα όρια της σχιζοφρένειας. Η αγάπη των πρώτων χρόνων γίνεται περιφρόνηση και ο Αϊνστάιν γράφει στην - ήδη ερωμένη του - Elsa Luwenthal το 1913: "Η Mileva είναι ένα πλάσμα εχθρικό και χωρίς χιούμορ … που απλά με την παρουσία της εξαφανίζει τη χαρά της ζωής απ' τη ζωή των άλλων". Η Elsa έγινε η δεύτερή σύζυγός του το 1919. Γενικά ο Αϊνστάιν είχε πολλές ερωμένες στη ζωή του, οδηγώντας σε κριτικές που τον παρουσίαζαν μισογύνη.

Η πλέον αμφιλεγόμενη "αποκάλυψη" από την αλληλογραφία του με τη Mileva είναι αυτή που αναφέρεται στην "εργασία ΜΑΣ για τη σχετικιστική κίνηση" σε επιστολή του το 1901. Μια φράση που αφήνει υποψίες ότι ο Αϊνστάιν έκλεψε τη θεωρία αυτή από τη πρώτη του σύζυγο. Υποψίες που όμως δεν μπορούν να αποδειχτούν! Ένας λόγος είναι ότι η Mileva ποτέ δεν απαντούσε στον Αϊνστάιν για θέματα φυσικής στις δικές της επιστολές. Μάλιστα οι ισχυρισμοί κάποιων ότι η Mileva σχημάτισε το μαθηματικό μοντέλο της θεωρίας του 1905, μάλλον είναι αβάσιμοι, καθώς η ίδια αποτύχαινε συνέχεια στο πανεπιστήμιο εξαιτίας των επιδόσεών της στα μαθηματικά.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΪΝΣΤΑΙΝ

"Για να με τιμωρήσει για την περιφρόνησή μου για την εξουσία, η Μοίρα με έκανε ένα άνθρωπο της εξουσίας". (Αϊνστάιν, 18-9-1930)

Αν και απόμακρος στην προσωπική του ζωή, ο Αϊνστάιν υπήρξε διάσημος και το κέντρο της δημοσιότητας. Η σχέση του εξάλλου με τους ρεπόρτερ φαίνεται να ήταν αρκετά καλή. Κάποιες φορές πάντως φαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι του γίνονταν ενοχλητικοί. Στις 11 Δεκεμβρίου 1930 γράφει: "Μια ορδή από ρεπόρτερ επιβιβάστηκε στο πλοίο μας κοντά στο Long Island. Μου έκαναν εξαιρετικά ηλίθιες ερωτήσεις, τις οποίες απάντησα με φτηνά σχόλια που τα δέχτηκαν με ενθουσιασμό".

Αν και ο εσωστρεφής Αϊνστάιν αντιπαθούσε το "κοινωνικό προφίλ" του, τελικά το χρησιμοποίησε για κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς. Εργάστηκε ακούραστα για να βοηθήσει πρόσφυγες καταδιωκόμενους απ' τους Ναζί, αλλά και για να βοηθήσει στην ίδρυση ενός Εβραϊκού Πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ. Υποστήριζε επίσης την ίδρυση ενός εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη, αλλά προειδοποιούσε το 1955: "Ο πιο σημαντικός προσανατολισμός της πολιτικής μας θα πρέπει να είναι μια συνεχή και φανερή προσπάθεια να εγκαθιδρύσουμε μια πλήρη ισότητα μεταξύ των Αράβων πολιτών που ζουν μαζί μας".

Δηλώνοντας σοσιαλιστής, δεν εμπιστευόταν τόσο τον καπιταλισμό όσο και τον κομμουνισμό και πίστευε ότι, μια παγκόσμια κυβέρνηση ήταν ο μόνος τρόπος να ελεγχθούν τα πυρηνικά όπλα και να καταργηθεί για πάντα ο πόλεμος.

Ο Αϊνστάιν υπήρξε επίσης υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτή είναι μάλλον και η λιγότερο γνωστή όψη του ακτιβισμού του. Αυτό υποστηρίζει ο Fred Jerome στο βιβλίο του "The Einstein File", όπου αναφέρει μια μυστική κόντρα μεταξύ του Αϊνστάιν και του διευθυντή του FBI J. Edgar Hoover. Όπως αναφέρει ο Jerome, ο Αϊνστάιν διέθεσε πολύ χρόνο τόσο στην καμπάνια κατά του λυνσταρίσματος, όσο και για τα δικαιώματα των μαύρων των Η.Π.Α. Μάλιστα όταν κάποτε αρνήθηκαν δωμάτιο στην έγχρωμη τραγουδίστρια της όπερας Marian Anderson, ο Αϊνστάιν την προσκάλεσε να μείνει μαζί στο δωμάτιό του.

Με αυτή η διπλή ενασχόληση του με την επιστήμη και την πολιτική, ο Αϊνστάιν του δημιούργησε κάποιους εχθρούς. Αρχικά ήταν οι Ναζί που τον συμπεριέλαβαν στη "μαύρη λίστα" τους το 1922. Παράλληλα κάποιοι γερμανοί φυσικοί, εκδήλωσαν το ρατσισμό τους, χαρακτηρίζοντας το έργο του σαν "εβραϊκή φυσική", ψεύτικη και επικίνδυνη για την Άρια κυριαρχία.

Αλλά τα ίδια συνεχίστηκαν και στην Αμερική. Τα αρχείο του Αϊνστάιν στο FBI αριθμούσε γύρω στις 1.800 σελίδες, στην εποχή που διευθυντής του FBI ήταν ο Hoover. Εκεί περιέχονταν αρκετές πληροφορίες ώστε να σχηματιστεί εναντίον του κατηγορία και τελικά να απελαθεί. Η έμμονη ιδέα του Hoover υπήρξε πάντα να αποδείξει ότι ο Αϊνστάιν ήταν κατάσκοπος των κομμουνιστών. Ο Jerome γράφει ότι το FBI και άλλες 7 υπηρεσίες οργάνωσαν μια μυστική συνομωσία εις βάρος του για 22 ολόκληρα χρόνια! Αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν μια κατηγορία εναντίον του.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

"Η ανθρωπότητα χρειάζεται μερικά ρομαντικά πρότυπα, σαν φωτεινούς φάρους μέσα στην μουντή, γήινη πραγματικότητα … Η συγκεκριμένη επιλογή ενός προσώπου είναι ανεξήγητη και χωρίς σημασία" (λόγια του Αϊνστάιν σε ηλικία 70 ετών).

Κάποιοι σύγχρονοι φυσικοί, πιστεύουν ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Αϊνστάιν, η Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας θα είχε ανακαλυφθεί. Όχι όμως και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας! Σήμερα οι φυσικοί πασχίζουν να διατυπώσουν μια "Θεωρία των Πάντων", η οποία θα ενοποιεί τη βαρύτητα με τις άλλες δυνάμεις της Φύσης. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί ουσιαστικά φόρο τιμής για τον Αϊνστάιν, ο οποίος δούλεψε χωρίς επιτυχία προς την ίδια κατεύθυνση.

Τελικά, οι αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του Αϊνστάιν δεν μείωσαν καθόλου την εικόνα του. Ο Holton απ' τη μεριά του δηλώνει ότι "Υπάρχει ένα αίσθημα ότι είχε κατά κάποιο τρόπο μια άμεση σύνδεση με ανώτερες δυνάμεις, όπως ο Μότσαρτ και ο Γκάντι … Η ζωή του παρουσιάζει υψηλά επιτεύγματα καθώς και μια ελπίδα για ένα πνευματικά υγιές μέλλον για την ανθρωπότητα". Ίσως το έργο του Αϊνστάιν να φανεί πιο αξιοθαύμαστο, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπήρξε αποτέλεσμα δράσης ενός ανθρώπου κι όχι ενός "σούπερ-ήρωα".

Rc-Cafe

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝΤο 1900 κάποιοι σφουγγαράδες από τη Σύμη ανακάλυψαν κοντά στα Αντικύθηρα που βούτηξαν για σφουγγάρια σε βάθος 42 μέτρων ένα αρχαίο ναυάγιο μήκους περίπου 50 μέτρων στο βυθό γεμάτο μπρούτζινα και μαρμάρινα αγάλματα. Μέρος αυτού του αρχαιολογικού θησαυρού ήταν και ο ονομαζόμενος "υπολογιστής των Αντικυθήρων", ένα σύνολο από διαβρωμένα γρανάζια που θύμιζαν κατάλοιπο μηχανισμού.

Από την ανακάλυψη του έως και σήμερα αρκετοί ερευνητές ασχολήθηκαν με τον μηχανισμό, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Νόλα Πράις που αφιερώθηκε κυριολεκτικά σ'αυτό. Ο Πράις μετά από πιο διεξοδικές έρευνες και δημοσιεύει το 1974 το περίφημο σύγγραμμα "Gears from Greeks" (Οδοντωτοί τροχοί από τους Έλληνες) στο οποίο προσπαθεί να διευκρινίσει τον περίπλοκο αυτόν μηχανισμό:

"…Ο μηχανισμός μπορεί πια να θεωρηθεί ως ημερολογιακό υπολογιστικό μηχάνημα του Ήλιου και της Σελήνης, που μπορεί να κατασκευάστηκε γύρω στο 87 π.Χ. και να χρησιμοποιήθηκε ένα δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων του έγιναν αρκετές επισκευές. Ίσως να κατασκευάστηκε από μηχανικό που να είχε κάποια σχέση με τη σχολή του Ποσειδώνιου στη νήσο Ρόδο, και να βρέθηκε στο ναυάγιο του πλοίου που κατευθυνόταν για τη Ρώμη, περίπου την εποχή που ο Κικέρωνας επισκέφθηκε τη σχολή εκείνη, γύρω στα 78 π.Χ. Το σχέδιο του μηχανισμού μοιάζει να ακολουθεί ακριβώς την παράδοση που είχε ξεκινήσει ο Αρχιμήδης στην κατασκευή των Πλανηταρίων.

Η παράδοση αυτή συνεχίστηκε στη σχολή της Ρόδου, μεταδόθηκε στο Ισλάμ, όπου κατασκευάστηκαν παρόμοια μηχανήματα με οδοντωτούς τροχούς και τελικά άνθησε στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα με την παράδοση των μεγάλων αστρονομικών ρολογιών και συναφών μηχανικών οργάνων, που υπήρξαν ζωτικά για την μεταγενέστερη επιστημονική και βιομηχανική επανάσταση.

Η πιο εντυπωσιακή ίσως πλευρά του μηχανισμού είναι ότι περιέχει το πιο περίπλοκο σύστημα ενός διαφορικού γραναζιού που δέχεται δύο διαφορετικές περιστροφές και θα πρέπει να υποθέσουμε πως ένα τέτοιο περίπλοκο σύστημα οδοντωντών τροχών είναι πολύ πιο χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου της ελληνορωμαικής μηχανικής απ' όσο νομίζονταν μέχρι τώρα με βάση μόνο τα κείμενα που υπάρχουν. Έτσι, το περίεργο αυτό τεχνούργημα, το αρχαιότερο μηχανικό όργανο που διασώθηκε από την αρχαιότητα, αλλάζει ριζικά τις απόψεις μας σχετικά με τους Έλληνες και φανερώνει μία πολύ μεγαλύτερη συνοχή στην ιστορική εξέλιξη ενός από τους σημαντικότερους επιστημονικούς κλάδους που οδήγησαν στη δημιουργία του σύγχρονου πολιτισμού μας…"

και συνεχίζει…

"Μονολότι το διαφορικό γρανάζι μπορεί να πρωτοεμφανίσθηκε στο μηχάνημα των Αντικυθήρων στη προσπάθεια να επιδειχτούν οι κινήσεις του ¨Ηλιου και της Σελήνης σε τέλειο συνδυασμό με τις φάσεις της Σελήνης δεν παύει να είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένα τόσο περίπλοκο εξάρτημα παρουσιάζεται τόσο νωρίς. Πρέπει σίγουρα να καταχωρηθεί σαν μία από τις σημαντικότερες βασικές μηχανικές εφευρέσεις όλων των εποχών…"

Σήμερα από τον σπανιότατο αυτόν μηχανισμό διασώζονται τέσσερα τμήματα, τα οποία μπορεί να δει σήμερα ο επισκέπτης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας τοποθετημένα σε διαφανές πλεξιγκλάς.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τη σκέψη του Πράις ότι ακόμα και αν τα κομμάτια των Αντικυθήρων δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μερικούς μπρούτζινους τροχίσκους και γρανάζια, δεν παύουν να αποτελούν ένα αρχαιολογικό εύρημα τεράστιας σημασίας και ενδιαφέροντος, που μας δείχνει ότι επιστημονικά όργανα, γνώσεις και περίπλοκα μηχανήματα δεν είναι αποκλειστικότητα των δικού μας πολιτισμού αλλά χρησιμοποιήθηκαν και στην αρχαιότητα από σοφούς κύκλους, μέρος των γνώσεων που χάθηκαν για να ξαναανακαλυφτούν αρκετά χρόνια αργότερα όπως και πολλές άλλες σύγχρονες "εφευρέσεις"

Rc-Cafe

Ανέκδοτο


Η δίκη είχε ξεκινήσει. Ένας πολύ ανθυγιεινός τύπος δικαζόταν και ο
δικαστής απευθυνόμενος σ αυτόν λέει:
-Κατηγορείσαι ότι σκότωσες μια δασκάλα με ένα αλυσοπρίονο...
-Παλιοψεύτη ! Ακούγεται μια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
-Ησυχία στο ακροατήριο, φωνάζει ο δικαστής, και κοιτάζει πάλι τον
κατηγορούμενο λέγοντας του:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες το παιδί που μοιράζει τις εφημερίδες με
ένα φτυάρι...
-Παλιομίζερε ! Ακούγεται η ίδια φωνή από το βάθος της αίθουσας του
δικαστηρίου.
-Είπα ησυχία ! Φωνάζει ο δικαστής, κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο και του
λέει:
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες και ένα ταχυδρόμο με ένα ηλεκτρικό
τρυπάνι...
-Εγωιστικό γαϊδούρι ! Ξεφωνίζει ο ίδιος τύπος.
-Τι ξεσπάσματα είναι αυτά κύριε μου; Ρωτά ο δικαστής.
-Κύριε Δικαστά, είμαι γείτονας του κατηγορούμενου 10 χρόνια τώρα, και
ξέρετε ποτέ δε μου δάνεισε ένα εργαλείο όταν το χρειαζόμουν
agios-georgios

Με ”αέρα” και τεχνολογία F1.....Μercedes-Benz SLR

Xρησιμοποιεί τεχνολογία από τους αγώνες γκραν πρι, ”μαζεύει” χιλιόμετρα με απίστευτο ρυθμό και αποτελεί ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής, όμως μάλλον δεν θέλει να ομοιάζει με F1.
Όσοι έχουν ”ζήσει” με αυτό, έστω για ένα test drive, μιλούν για ένα φιλικό προς τον οδηγό όχημα (στα πλαίσια των supercars), εξοπλισμένο με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων που περιλαμβάνουν από τηλεφωνική γραμμή ανάγκης συνδεόμενη κατευθείαν με το εργοστάσιο της εταιρίας μέχρι και το ταπεινό cruise control, αλλά και υψηλά επίπεδα θορύβου, από κάποιες ταχύτητες και πέρα.


H Μercedes-Benz SLR Mc Laren αποτελούσε τον καρπό συνεργασίας μεταξύ της γνωστής φίρμας και του συνεταίρου της στις πίστες, McLaren. Το κινητήριο σύνολο της ΑΜG, εξοπλισμένο με δύο μηχανικούς υπερτροφοδότες εκτοξεύει το όχημα μέχρι τα πρώτα 100 χ.α.ω σε 3,8 sec με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 334 χ.α.ω.

Tα πανάκριβα ”κεραμικά” φρένα αλλά και ένα ”αερόφρενο”, με μέγιστη γωνία ανύψωσης 65 μοίρες, έχουν αναλάβει το απαιτητικό έργο ακινητοποίησης του οχήματος και το καταφέρνουν θαυμάσια καθώς η SLR με ταχύτητα 100 χ.α.ω. ”κοκκαλώνει” σε 34,5 μέτρα.

Με την απενεργοποίηση του traction control οι έντονες υπερστροφικές τάσεις είναι ικανές να τρελαίνουν τις πυξίδες όμως τόσο τα επίπεδα ασφάλειας όσο και η ακαμψία του αμαξώματος βρίσκονται σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
Από τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία της αισθητικής του αυτοκινήτου αποτελούν οι απολήξεις των εξατμίσεων που βρίσκονται στα πλάγια του οχήματος και τοποθετήθηκαν εκεί, αφού οι μηχανικοί της Mc Laren και της Mercedes ήθελαν να αποφύγουν τους στροβιλισμούς.

Περί "Μισθώματος,Μισθίου, και Αντιμισθίας"........


Ένας Κύριος παντρεμένος και επιχειρηματίας,συναντά ένα όμορφο κορίτσι και συμφωνεί να περάσει την νύχτα μαζί της για 200 ΕΥΡΩ!!!...
Περνά την νύχτα μ'αυτήν την κοπέλα,αλλά προτού νά φύγει, της λέει,.. ότι στερείτε μετρητών,και θα δώσει εντολή στον γραμματέα του να εκδώσει μία επιταγή,την οποία θα τις την ταχυδρομήσει,με την "αιτιολογία" επ αυτής"ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ"!!!...........
Κατά την διαδρομή ,για το γραφείο Του...μετανιώνει; για το ότι έχει κάνει,συνειδητοποιώντας ότι ολόκληρο το γεγονός..ΔΕΝ, άξιζε την τιμή των 200ευρώ.Ετσι λοιπόν..βάζει τον Γραμματέα Του..να στείλει μια ΕΠΙΤΑΓΗ για 100 ευρώ..εσωκλείοντας την ακόλουθη δακτυλογραφημένη σημείωση:
-Αξιότιμη Κυρία!
Συνημμένως, θα βρείτε μια ΕΠΙΤΑΓΗ στο ποσό των 100ευρώ! για το ΜΙΣΘΩΜΑ του Διαμερίσματος Σας!
Δεν στέλνω το Αρχικώς συμφωνηθέν σχετικό ποσόν ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ καθόσον διαπίστωσα ..ότι:
α)Είχε μισθωθεί(νοικιαστεί)προηγουμένως ,το ΜΙΣΘΙΟΝ!
β)Δεν είχε αρκετή ΘΕΡΜΑΝΣΗ !
γ)Δεν ήταν ΑΡΚΕΤΟ για να με κάνει να νιώσω ΑΝΕΤΑ,ΖΕΣΤΑ και ΒΟΛΙΚΑ!...............Και, (εκτός των άλλων)...Ήταν, και πάρα πολύ ΜΕΓΑΛΟ!!!..........


-Παραλαμβάνοντας λοιπόν την επιστολή με την ΕΠΙΤΑΓΗ και το σχετικό συνημμένο Σημείωμα,το Κορίτσι...Τα επέστρεψε αμέσως(με το πρώτο Ταχυδρομείο)με την Ακόλουθη ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
--Αξιότιμε Κύριε,
Καταρχήν ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω πως περιμένετε ένα 'Όμορφο "ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ"Να παραμείνει μη Κατειλημμένο!!!.
'Όσον αφορά στη ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ,Υπάρχει Άφθονη!Αρκεί να ξέρετε πως να την θέσετε σε Λειτουργία!Τώρα,όσον αφορά το "ΜΕΓΕΘΟΣ"το Διαμέρισμα,είναι πράγματι Κανονικού μεγέθους,αλλά ΕΑΝ δεν έχετε" ΕΠΙΠΛΑ"για να το γεμίσετε!!!...Παρακαλώ ΜΗΝ κατηγορείτε την ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ!!!
---Στείλετε άμεσα, το αρχικώς συμφωνηθέν ΜΙΣΘΩΜΑ Πλήρως,ίνα ΜΗΝ αναγκαστούμε να έρθουμε σε επαφή με την Τωρινή Σας Ιδιοκτήτρια!!!......
grafeas pezikou

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ....ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ....Ένα ακόμη θεματακι περί ιστορίας και πολιτισμού....

Εμείς αρχαιολόγοι δεν είμαστε....Απλοί ερευνητές είμαστε ,καταγράφουμε ότι δεν μας αρέσει αλλά και ότι μας αρέσει....Δεν θα πω πολλά για αυτό το θέμα....
Περιοχή ΑΝΟΙΞΗ στα βόρεια προάστια του νομού Αττικής...
Μετά από ανασκαφή βρέθηκαν αρχαία ίχνη κατοίκισης....Μήπως τελικά φαντάζεστε τι θα επικρατήσει στην μάχη μεταξύ αυτής της εικόνας...
και αυτής της εικόνας:
Απάντηση...
Μα φυσικά η ανάπτυξη!!!!
Και εις αλλά με υγειά...Έρχονται και χειρότερα......
ΠΗΓΗ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΕΛΙ!


Εδώ και αιώνες το μέλι χρησιμοποιείται ευρέως από τον άνθρωπο όχι μόνο σαν μια γλυκαντική ουσία. Μετά από επιστημονικές έρευνες και μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το μέλι διαθέτει αντιμικροβιακή και αντιβιοτική δράση. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να πάρετε μια ιδέα στο πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι.

•Για λεία και απαλή επιδερμίδα με μεταξένια αίσθηση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ¼ της κούπας μέλι στο ζεστό σας μπάνιο. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε το.
•Για μικρά χτυπήματα και γρατζουνιές χρησιμοποιείστε τοπικά λίγο μέλι. Το μέλι, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως έχει αντιβακτηριδιακή δράση.
•Προσθέστε μέλι στο αγαπημένο σας ρόφημα και αυτό θα δράσει σαν ελαφρύ καθαρτικό σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα δυσκοιλιότητας.
•Τρώγοντας μέλι προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.
•Για μια γρήγορη και αποτελεσματική μάσκα προσώπου, ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. (το μέλι βοηθάει τις επιδερμίδες με ακμή)
basiliskalamiotisgr

ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ.minimarkettrikalon

ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΡΕΥΜΑ
Το κινητό αυτό ειναι μια ιδέα της Daizi Zheng. Ειναι οικολογικό αφού δε χρειάζεται να το βάλετε στην πρίζα, πρέπει απλά να του βάλετε λίγη...
Coca Cola. Μετατρέπει τη ζάχαρη της σε ενέργεια και λειτουργεί. Κάνουν και τα άλλα αναψυκτικά, αρκεί να έχουν ζάχαρη.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory