Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010
craksimo

Η ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;


Τα απλά πράγματα είναι αυτά που δεν επιδέχονται εξήγηση. Οι βασικές αρχές της βαρύτητας, για παράδειγμα, ακόμα αφήνουν άναυδους τους σύγχρονους φυσικούς. Μαζί με τον χώρο και τον χρόνο, η βαρύτητα καθορίζει τη φυσική μας ύπαρξη. Ακόμα αυτό το αιώνιο πανταχού παρόν, διαχρονικό φαινόμενο κρύβει τη φύση του, πλεγμένο με κάποιο τρόπο στο μυστήριο της ζωής. Η βαρύτητα μπορεί να ειδωθεί σαν το αποτέλεσμα της ολοταχούς πορείας του πλανήτη στο διάστημα, το οποίο μας πιέζει προς τα κάτω, όπως η απογείωση ενός τζετ καρφώνει τους επιβάτες στις θέσεις τους. Ο Albert Einstein διατύπωσε τη θεωρία ότι, η βαρύτητα καμπυλώνει το χώρο, βοηθώντας έτσι να περιγράψουμε τη σχετικότητα. Μερικοί την αποκαλούν μαγνητική δύναμη που παράγεται απ’ την περιστροφή της υδρογείου. Ή μήπως πρόκειται για μια κυματική δομή που υποστηρίζεται από δονήσεις της συχνότητας του κβαντικού πεδίου; Η θεωρία του Isaac Newton ήταν πιο κατανοητή. Με την πτώση του διάσημου μήλου του, είδε τη βαρύτητα σαν την έλξη μεταξύ των υλικών σωμάτων. Πιο πρόσφατα, ο καθηγητής John Searl, ένας Άγγλος εφευρέτης, ισχυρίζεται ότι έχει αναστρέψει την έλξη. Σωστά. Ο Searl ισχυρίζεται ότι έχει υποτάξει τη βαρύτητα.

Ο John R.R. Searl γεννήθηκε στη φτώχεια, στο Berkshire County της Αγγλίας, το 1932. Η ιστορία του έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ταινίας του Spielberg, απ’ την επιστροφή του πατέρα του έχοντας τυλίξει το μωρό John σ’ ένα σάλι (απ’ το οποίο ο John έπεσε, κάτι που του προκαλούσε σπασμούς στην παιδική του ηλικία), έως την ανακάλυψη της γεννήτριας του Φαινομένου Searl [Searl Effect Generator]. Με την ισχύ του SEG, οι τηλεκατευθυνόμενοι δίσκοι ανύψωσης [unmanned levity discs] του Searl, ανυψώθηκαν σε ροζ σύννεφα ιονισμού, ταξίδεψαν με τρομακτικές ταχύτητες και στριφογύρισαν γύρω απ’ τη Γη. Επίσης, ο Searl ισχυρίζεται ότι έχει επιδείξει τις ιπτάμενες μηχανές του σε επιστήμονες στην Αεροπορική Βάση Andrews και σ’ ένα αξιωματούχο της Καναδικής κυβέρνησης.

Ένας απ’ τους δίσκους, σύμφωνα με τον καθηγητή Searl, πέταξε απ’ το Mortimer της Αγγλίας στην ακτή της Κορνουάλης σε τρία λεπτά, σε μια απόσταση περίπου εκατό μιλίων. Αυτό σημαίνει 2.000 χλμ./ώρα, ενώ ο Searl λεει ότι το σκάφος θα μπορούσε να πετάξει πολύ πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, απ’ το Brisbane της Αυστραλίας στο Λονδίνο της Αγγλίας, θα έπαιρνε 30 λεπτά, μετά βίας αρκετό χρόνο για ένα καλό υπνάκο. Μεταξύ των άλλων ισχυρισμών του Searl περιλαμβάνεται: ένας δίσκος σε τροχιά για μια δεκαετία γύρω απ’ τη Γη, παρέχοντας δωρεάν ενέργεια στο σπίτι του και τρομακτικές θεραπευτικές ενέργειες που πηγάζουν απ’ την εκφόρτιση των ιόντων του SEG.

Αφήνοντας στην άκρη τον σκεπτικισμό για μια στιγμή, η παιδική ηλικία του Searl φαίνεται απίθανη για ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο ζωής μας. Αφού εξαφανίστηκε ο πατέρας του, ανατράφηκε σαν ψυχοπαίδι, ενώ η μητέρα του φυλακίσθηκε για αμέλεια. Ενώ η πρακτική του γνώση στη ηλεκτρική μηχανική είναι μεγάλη, η επίσημη μόρφωσή του υπήρξε λιγοστή. Για να συμπληρώσουμε τα κενά, ο Searl είχε κατά καιρούς όνειρα σαν παιδί, τα οποία αποκάλυπταν κρυφά το έργο της ζωής του, σε σενάρια τύπου Spielberg. Μαζί με αυτά τα μυστηριώδη όνειρα, η πρακτική του εξάσκηση τον βοήθησε να γίνει εφευρέτης. Ενώ ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε άθελά του την πρώτη του αντι-βαρυτική μηχανή στα δεκατέσσερα, η επίσημη καριέρα του και εκπαίδευση άρχισε με ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές καλωδιώσεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πλήρους βασισμένου σε τρανζίστορ υπολογιστή, για τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, γεγονότα που προσέδωσαν στον Searl την αξιοπιστία του. Κατασκεύασε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, επίσης, εργάστηκε σαν μηχανικός και στις ραδιοφωνικές επικοινωνίες. Ο Searl είναι επίσης πιλότος και έχει τιμητικό βαθμό απ’ το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σαν καθηγητής των Μαθηματικών Δομών της Δημιουργίας και της Ενέργειας [Professor of Mathematical Structures of Creation and Energy].

Όπως κι ο Einstein, έτσι κι ο Searl προσπάθησε να αποδείξει επιστημονικά τη διαισθητική γνώση, κάτι που μεταφέρει στα παιδικά του όνειρα. Παίζει κουτσό σε κάποια τετράγωνα. Στο τετράγωνο «δύο», με ένα βότσαλο να είναι στο τετράγωνο «τρία», ο μικρός John κινείται προς το τετράγωνο «τέσσερα», αλλά το δεξί του πόδι αιωρείται στον αέρα ενώ το αριστερό του βρίσκεται στο έδαφος. Εκείνη τη στιγμή, τα άλλα παιδιά εξαφανίστηκαν και ένας γιγάντιος οδοστρωτήρας ξεπροβάλλει από πάνω του. Ο John έχει μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα να σωθεί απ’ την συντριβή. Απ’ τη σκληρή δοκιμασία αυτού του μυστηριώδους ονείρου, o Searl συμπέρανε τον Νόμο των Τετραγώνων, μια νέα φυσική, αν θέλετε, πάνω στην οποία βασίστηκε το SEG του. Επιπλέον, ο καθηγητής Searl αντιλήφθηκε την επικείμενη ανάγκη να τελειοποιήσει την εφεύρεσή του, πριν την έναρξη μιας παγκοσμίου κλίμακας καταστροφής, του αιωρούμενου οδοστρωτήρα! μιας μετακίνησης των πόλων, λεει ο Searl.

Η ζωή του Searl, αν και λαμπρή με ιστορίες για δίσκους που αψηφούν τη βαρύτητα, υπήρξε γεμάτη από συμφορές. Η εργασία του και τα αρχεία του καταστράφηκαν ή πουλήθηκαν για ψίχουλα, ενώ αυτός βρίσκονταν στη φυλακή για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από την τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού. Ενώ υπήρχαν άρθρα και φωτογραφίες σε εφημερίδες και περιοδικά, χρονολογημένα απ’ τη δεκαετία του 1960 και καθώς το BBC (όπως και αυτό το άρθρο) ερευνά τα αρχεία για φιλμ, κανένας απ’ τους ιπτάμενους δίσκους δεν παραμένει άθικτος. Οι δίσκοι κατασχέθηκαν απ’ την Εταιρεία Ενέργειας ή πουλήθηκαν σαν παλιατζούρες, ενώ ο Searl ήταν φυλακισμένος. Για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, οι υπογραφές και τα σχόλια των αυτόπτων μαρτύρων των πτήσεων των δίσκων κάηκαν απ’ την τώρα εν διαστάσει σύζυγό του. Δε σώζεται ούτε ένα ίχνος φυσικής απόδειξης, εκτός από κάποιες παλιές φωτογραφίες. Από τέτοιο υλικό δεν φτιάχνονται οι κινηματογραφικές ταινίες;

Συνολικά, ο Searl ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε σαράντα δίσκους, πολλοί απ’ τους οποίους εξαφανίστηκαν ενώ ήταν σε τροχιά. Κάθε δίσκος, εξηγεί ο Searl, αποτελείται από τρία δακτυλίδια, με περιστρεφόμενους, μαγνητικούς κυλίνδρους. Οι περιστρεφόμενοι μαγνήτες δημιουργούν μια δύναμη βαρυτικού τύπου που απωθεί τη γήινη βαρύτητα, με τον ίδιο τρόπο που οι μαγνήτες ίδιας πολικότητας απωθούνται μεταξύ τους. Ο Searl λεει ότι ο δίσκος δημιουργεί ένα ελεύθερο από αδράνεια πεδίο με χαρακτηριστικά ενός πλανήτη, κάτι που οι νόμοι της Φυσικής λένε ότι είναι αδύνατο. Ο Searl λεει ότι, η περιστροφή του δίσκου δεν επιταχύνεται, αλλά, παραδόξως, κινείται αμέσως με σταθερή ταχύτητα. Ο Gunner Sandberg, κορυφαίος τεχνικός στο τμήμα Ηλεκτρισμού του Πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας, πέρασε δύσκολες στιγμές εμβαθύνοντας στην ιδέα αυτή. Τον Ιούνιο, ο Searl μίλησε σ’ ένα συνέδριο εναλλακτικής ενέργειας στο Denver. Αναφέρθηκε στον Sandberg, λέγοντας ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας μιας επίδειξης. Παρόλα αυτά ο Sandberg μας είπε, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ότι δεν είχε δει τίποτα άλλο παρά μαγνήτες να δονούνται για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Searl, αν και αυτό ήταν χρόνια μετά από την καταστροφή των αποδείξεων του Searl. Ο Sandberg είπε ότι, αν και δεν είδε κάτι εξαιρετικό, είχε επιφυλακτική άποψη. Περισσότερες πηγές απαιτούνταν, είπε, για να αποδειχθούν ή όχι, οι ισχυρισμοί του Searl.

Τον περασμένο Ιούνιο, στο Denver, ο Searl είπε την ιστορία του. Έχοντας έλλειψη σοβαρών στοιχείων, ο μη προσποιητός τρόπος του, είναι το πιο πειστικό του χαρακτηριστικό. Φαίνεται, θα έλεγε κανείς, ειλικρινής. Τα ανέκδοτά του για τους ιπτάμενους δίσκους του και η περιγραφή της τεχνολογίας δύσκολα φαίνονται να είναι κατασκευασμένα. Αντίθετα, ο Searl φαίνεται ειλικρινής και αυθεντικός· παρόλα αυτά κάποιοι παραπονέθηκαν για αντιφάσεις στις εξηγήσεις του. Ο Searl φαίνεται να είναι ένας απλός, τίμιος άνθρωπος, προικισμένος με σοβαρότητα και με μια αντίληψη της επιστήμης που υπερβαίνει την παρουσίασή του! Ή μας ξεγέλασε όλους. Η γραμματική του και ο λόγος του είναι φτωχά, η προφορά του βαριά, τύπου Cockney [λαϊκή προφορά του Λονδίνου]. Ο Searl δεν είναι ετοιμόλογος ή λαμπρός ομιλητής, κάτι που, παραδόξως, του προσδίδει αξιοπιστία.

Παραμένοντας σκεπτικοί με σύνεση, δεδομένου της φύσης των ισχυρισμών του Searl, ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά σ’ αυτά που έχει να πει. Το 1949 είχε μια τυχερή περίοδο, μας είπαν, ενώ δούλευε στην Υπηρεσία Ηλεκτρισμού του Midland. Ένας φίλος στην MEB του έδωσε άδεια να χρησιμοποιήσει τον μαγνητικο-πιεστικό [magnet-pressing, πιεζομαγνητικό] εξοπλισμό της Υπηρεσίας. Ο Searl έφτιαξε μικρές πειραματικές γεννήτριες εκείνη την εποχή, όχι ιπτάμενους δίσκους, οι οποίες υποτίθεται ότι παρήγαγαν ισχύ αλλά δεν πετούσαν. Το έκανε με τη βοήθεια της εβδομηντάχρονης σπιτονοικοκυράς του! Ακριβώς! Και ενός ηλικιωμένου Ουαλού χρηματοδότη με το όνομα George Hines. Το 1952 προχώρησε σ’ ένα μοντέλο 14 ποδιών. Αυτό το SEG παρήγαγε ισχύ σε ένα ασυνήθιστα υψηλό δυναμικό: 105 Volt. Υπερφορτίζοντας το δίσκο, προκάλεσε την πτώση της θερμοκρασίας στους 4 βαθμούς Kelvin, πλησιάζοντας το απόλυτο μηδέν. Στο σημείο αυτό, ο Searl λεει ότι οι νόμοι της φυσικής αντιστράφηκαν και ο δίσκος ανυψώθηκε. Ακούστηκε ένα τρίξιμο και η οσμή του όζοντος καθώς η γεννήτρια υψώθηκε απροσδόκητα απ’ το έδαφος, έσπασε μια σύνδεση με μια γεννήτρια εκκίνησης και αιωρήθηκε 50 πόδια σ’ ένα ροζ λαμπερό σύννεφο που προέκυψε απ’ τον ιονισμό. Συλλέγοντας ενέργεια απ’ την περιφέρεια του σκάφους και εφαρμόζοντάς την σε ηλεκτρομαγνητικά πικάπ έκανε το δίσκο να επιταχύνεται τη στιγμή που θα έπρεπε να επιβραδύνεται. Η γεννήτρια επιταχύνονταν, προ έκπληξη του Searl, περιστρεφόμενη με τρομακτική ταχύτητα. Αφού έκανε τα κοντινά ραδιόφωνα να χτυπιούνται και, να έχουν παρεμβολές, ο δίσκος χάθηκε στα ύψη, πιθανόν μπαίνοντας σε τροχιά. Ο Searl λεει ότι από τότε κατασκεύασε πολλούς ιπτάμενους δίσκους, πολλοί απ’ τους οποίους πέταξαν ανεξέλεγκτα, μέχρι ότου αυτός και η ομάδα του εφεύραν μια συσκευή ελέγχου. Ισχυρίζεται ότι έφτιαξε μοντέλα μέχρι και 40 πόδια πλάτος, κάποια με νάιλον καλύμματα, κάποια από φάιμπεργκλας, πολλά απ’ τα οποία το BBC και η αγγλική τηλεόραση παρακολούθησαν και κινηματογράφησαν, αν και το BBC, δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει κάποιο φιλμ. Σύμφωνα με τον Searl, τόσο η Καναδική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση έχουν γίνει μάρτυρες επιδείξεων των πτήσεων, αλλά απέρριψαν την πιθανότητα μιας πτήσης χωρίς την επίδραση της αδράνειας. Ο Searl ισχυρίζεται ότι οι Αμερικανοί στην Αεροπορική Βάση Andrews, είπαν ότι, οι δυνάμεις G [αδρανειακές δυνάμεις] μέσα στο σκάφος θα σκότωναν όποιον επέβαινε σ’ αυτό.

Παρ’ όλα αυτά και ο Searl λεει ότι, ο δίσκος ανύψωσης έχει δοκιμαστεί και βρέθηκε ότι δεν υπόκειται σε αδρανειακές δυνάμεις μέσα στην καμπίνα. Καθώς η δομή ανυψώνεται, όλα στο πεδίο ελευθερώνονται απ’ τη βαρύτητα, σαν ένα ξεχωριστό κόσμο, που παραβιάζει τους αποδεκτούς φυσικούς νόμους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που ταξιδεύει μέσα του, δεν θα αισθανόταν τις συνέπειες της φοβερής ταχύτητας, με τον ίδιο τρόπο που δεν αισθανόμαστε την ταχύτητα της Γης καθώς αυτή τρέχει στο διάστημα. Το SEG δημιουργεί ένα ηλεκτρικό πεδίο υψηλής συχνότητας, αρνητικό στην περιφέρεια και θετικό στο κέντρο, ενώ ένα μαγνητικό πεδίο περιβάλλει το κέλυφος και εκτείνεται πέρα απ’ αυτό. Όταν το σκάφος υπερβεί ένα ορισμένο δυναμικό, τότε έχουμε αέναη κίνηση [αεικίνητο] (κάτι που θεωρείται αδύνατο). Στο σημείο αυτό η παραγόμενη ενέργεια είναι λίγο-πολύ απεριόριστη καθώς το SEG συλλέγει ηλεκτρόνια απ’ τον χώρο που το περιβάλλει. Καθώς επιτυγχάνεται το οριακό δυναμικό, η θερμοκρασία γύρω απ’ το σκάφος πέφτει απότομα, θυμίζοντας περιπτώσεις που αναφέρουν ότι τα UFO αφήνουν δακτυλίδια πάγου στο έδαφος. Ο δίσκος γίνεται υπερ-αγωγός, καθώς λεει ο Searl. Το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο παράγει βαρυτική ενέργεια (η οποία είναι άγνωστη) και τα δύο σώματα, η γη και ο δίσκος ανύψωσης, απωθούν το ένα το άλλο. Ο Searl λεει ότι σκάφος θα ελέγχεται εύκολα στο διάστημα, αυτοκατευθυνόμενο από τα βαρυτικά πεδία διάφορων πλανητών και ότι στο διάστημα και ότι, ο δίσκος θα μπορούσε να πλησιάσει την ταχύτητα του φωτός.

Αντιβαρύτητα, ταχύτητα του φωτός, διαστημικά ταξίδια; Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι εύκολο να γίνει πιστευτό. Ο Spielberg θα είχε πεδίο απασχόλησης με τον καθηγητή. O Searl φαίνεται σαν σύγχρονος ήρωας, ένας απλός αλλά ευφυής άνθρωπος ταγμένος κατά της ορθόδοξης άποψης, ένας άνθρωπος με ένα όραμα, που κάποιος θα θεωρούσε τρελό ή τσαρλατάνο. Τα χειρόγραφα είναι στη θέση τους, η σύγκρουση, οι αποτυχίες, η σύζυγος που δεν καταλαβαίνει. Μέχρι τώρα λείπει μόνο ένα ευτυχισμένο τέλος. Ο ήρωας/ιδιοφυία κλείνεται στη φυλακή επειδή κάνει κάτι που είναι φυσιολογικό: το να κατασκευάζει ιπτάμενους δίσκους με τεχνολογία παρμένη από παιδικά όνειρα, φαινομενικά καθοδηγούμενος απ’ τους θεούς. Η εργασία της ζωής του καταστρέφεται απ’ τους κακούς, τους γραφειοκράτες ή τους βαρόνους της κλεψιάς, των οποίων οι αυτοκρατορίες απειλούνται απ’ την δωρεάν ενέργεια του Searl. Επευφημούμε τον καθηγητή, αλλά οι εφευρέσεις του κάηκαν ή πουλήθηκαν σαν σκουπίδια. Απ’ το υλικό αυτό φτιάχνονται οι ταινίες.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ιστορία δεν είναι αληθινή. Ούτε ότι ο Searl είναι μόνος. Δεν είναι ο πρώτος που ισχυρίζεται ότι κατέκτησε τη βαρύτητα ή που εξήγε δωρεάν ενέργεια από μια πανταχού παρούσα δύναμη. Ο εφευρέτης Henry Moray, λέγεται ότι τροφοδότησε μετασχηματιστή υποβάθμισης [step-down transformer] από μια εναλλακτική πηγή αντλούμενη από αντηχούντες κρυστάλλους γερμανίου, πιθανώς, σε συγχρονισμό με το κβαντικό πεδίο. Είναι αυτό για το οποίο μιλάει η επιστήμη: ισχύ απ’ την ατμόσφαιρα! Δωρεάν ενέργεια. Ο Moray μετασχημάτισε απ’ την ενέργεια πεδίου σε ηλεκτρισμό με αρμονικές ενισχύσεις, αντλώντας αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει συνεχώς συσκευές με 500 Kwatt. Και ο Moray είχε μάρτυρες. Όπως και στην περίπτωση του Searl, το εργαστήριο του Moray καταστράφηκε αφού παρουσίασε τα ευρήματά του στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. Ο Nicola Tesla είχε την ίδια τύχη, καθώς ο πύργος του για ασύρματη μετάδοση ηλεκτρισμού δέχτηκε σαμποτάζ, του κόπηκαν οι οικονομικοί πόροι και η καριέρα του ουσιαστικά τερματίστηκε, όταν η τεχνολογία του απείλησε την καταστημένη τάξη. Υπάρχουν απόκρυφες ιστορίες για άλλα επαναστατικά πειράματα του Tesla, ακτίνες θανάτου, ίντριγκες. Η λίστα των εφευρετών και των λυπηρών, ή απίθανων (ανάλογα τον τρόπο που τις βλέπουμε) ιστοριών τους, συνεχίζεται. Όλοι, εκτός του Tesla, έχουν έλλειψη ντοκουμέντων [αποδεικτικών στοιχείων]. Ο ισχυρισμός της εκ των άνω καταδίωξης παρουσιάζεται πάντα, τραβώντας το ενδιαφέρον μας σε κάτι τετριμμένο αντί σε μια ιστορία ενός μοναδικού και διαρκούς οράματος. Αλλά ας μη γίνουμε τόσο σκεπτικιστές. Ιστορίες ανθρώπων που αψηφούν τη βαρύτητα (δίχως κάποια εξωτερική πηγή ενέργειας) υπήρξαν από παλιά, συνοδευόμενες από έγγραφα στοιχεία.

Το 1936 τα Εικονογραφημένα Λονδρέζικα Νέα [Illustrated London News] δημοσίευσαν μια φωτογραφία παρμένη στη νότια Ινδία, ενός υπερυψωμένου γιόγκι με το όνομα Subbayah Pullavar. Ο φωτογράφος, P.T. Plunkett, συμπέρανε ότι ο γιόγκι παρέμενε οριζόντιος στον αέρα για περίπου τέσσερα λεπτά, δίχως να έχει κάποια υποστήριξη, εκτός απ’ το να ακουμπάει ελαφρά το ένα του χέρι σ’ ένα ξύλο. Ο John Kell, συγγραφέας και ταξιδιώτης στην Ινδία και στο Θιβέτ στη δεκαετία του ’50, ανέφερε ένα παρόμοιο γεγονός όταν ένας Θιβετιανός λάμα ανυψώθηκε σταυροπόδι μπροστά στα μάτια του. Αυτό συνέβη αφού ο Keel είχε απορρίψει άλλους θαυματοποιούς σαν ειδήμονες μάγους. Αν αυτό είναι πολύ εξωτικό και απόμακρο για τους δυτικούς ανθρώπους, το 1852 στο Κονέκτικατ, υπήρξε η περίπτωση του 19χρονου Daniel Home, οποίος άθελά του ανυψώθηκε απ’ το έδαφος μπροστά σε πολλούς αυτόπτης μάρτυρες. Το συμβάν παρατηρήθηκε και καταγράφηκε απ’ τον F.L. Burr, εκδότη των Hartford Times. Ο Burr ανέφερε ότι ο Home ανυψώθηκε στο ταβάνι στο σπίτι του Ward Cheney, ενός μεταξοποιού. Τόσο παράξενα όσο ακούγεται, ο Home έμαθε να ανυψώνεται με τη θέλησή του και το έκανε για μια περίοδο σαράντα ετών μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του Αυτοκράτορα Ναπολέων Γ΄ και του Mark Twain. Βαριά αντικείμενα όπως καρέκλες και ακόμα κι ένα μεγάλο πιάνο ανυψώθηκαν στον ξύπνιο του. Ακόμα, ο Home έλαβε την επιδοκιμασία του Sir William Crookes, προέδρου της Βρετανικής Ένωσης για την Ανάπτυξη της Επιστήμης. Ο Crookes περιέγραψε τα αντι-βαρυτικά φαινόμενα στο "Τριμηνιαίο Ημερολόγιο της Επιστήμης" με βεβαιότητα και με μια δυσπιστία προδομένη απ’ τα ίδια του τα μάτια. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις, που περιλαμβάνουν μυστικιστές θρησκειών, 230 περιπτώσεις που αναφέρονται μόνο σε Καθολικούς αγίους. Αν και εμφανώς διαφορετικές απ’ τους ισχυρισμούς του Searl για μηχανική ανύψωση, αυτές οι περιπτώσεις εξυπηρετούν για να υποστηρίξουμε τη δυνατότητα ανύψωσης δίχως κάποια εξωτερική πηγή ενέργειας. Σ’ αυτές που συχνά εμπλέκεται ο μυστικισμός, σχηματίζονται παραλληλισμοί μεταξύ της ανύψωσης και μιας σχολής σκέψης που αναδύεται στη Σύγχρονη Φυσική, όπου ο νους και ύλη πιστεύεται ότι είναι της ίδιας ουσίας. Μήπως ο Searl πέτυχε κάτι ουσιαστικό;

Από τότε που οι ισχυρισμοί του Searl έγιναν δεκτοί με έντονο σκεπτικισμό ή ακόμα απορρίφτηκαν, ο Searl δεν αποκαλεί τους δίσκους του «ιπτάμενους δίσκους». Κατανοητό, αν θέλει να κερδίσει την αποδοχή. Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες των δίσκων ανύψωσης του Searl, φανερώνουν ότι είναι ακριβώς αυτό που είναι. Για αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινα διαστημόπλοια (παρεμπιπτόντως, η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. δεν έχει αρνηθεί την ύπαρξή τους, παρά μόνο ότι αποτελούν αμυντική απειλή) υπάρχουν θεμελιώδεις ομοιότητες ανάμεσα στους δίσκους του Searl, που παίρνουν ισχύ απ’ το SEG, και περιπτώσεων UFO. Μια ομοιότητα είναι και οι δυο είναι δίσκοι που αψηφούν τη βαρύτητα. Τα UFO συχνά αναφέρονται ότι ταξιδεύουν πολύ γρήγορα, κατόπιν σταματούν, και μετά επιταχύνουν ακαριαία. Επίσης και τα δύο, σύμφωνα με υπολογισμούς, παράγουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ έχουν βρεθεί δισκοειδή ίχνη πάγου εκεί όπου έχουν προσγειωθεί και απογειωθεί UFO. Άλλη μια ομοιότητα είναι ότι ο δίσκος του Searl και τα UFO μαγνητίζουν κομμάτια γης, αφήνοντας κυκλικά δακτυλίδια στο έδαφος. Μία ακόμα ομοιότητα είναι το ιονισμένο σύννεφο, το αποτέλεσμα μιας τεχνολογίας που, από όσο ξέρουμε, καμιά κυβέρνηση στη Γη δεν χρησιμοποιεί.

Επιστρέφοντας στη γη, η περίπτωση του Searl είναι φανταστική και οι σημασίες κλονίζονται. Αν όλα αυτά ήταν αλήθεια, το SEG θα άλλαζε τον τρόπο που ζούμε. Τα διαστημικά ταξίδια θα ήταν ρουτίνα, όπως και το να ταξιδεύουμε γρήγορα γύρω απ’ την υδρόγειο. Η εξάρτησή μας απ' το πετρέλαιο για καύσιμο θα αχρηστεύονταν, ανατρέποντας την παγκόσμια οικονομική δομή. Δυνάμεις, που θα ήταν οι «κακοί» στην ιστορία μας, θα έχαναν τα πάντα και σχεδόν σίγουρα θα ενεργούσαν για να αποτρέψουν την παραγωγή τέτοιων συσκευών ή θα δυσφημούσαν τον εφευρέτη. Αλλά ο καθηγητής Searl έχει δεσμεύσει εταιρίες στην Ιαπωνία, τη Γερμανία και τις Η.Π.Α. Οι Γερμανοί έχουν αναπτύξει ένα πρωτότυπο αλλά δεν θέλουν να επιδείξουν τη συσκευή, μέχρι να οριστούν μέτρα για την παραγωγή, τη διανομή και την εμπορία της. Στις Η.Π.Α., ο Searl έχει ανθρώπους να δουλεύουν για ένα μικρό, μη-ιπτάμενο μοντέλο, αλλά η ημερομηνία της επίδειξης αυτής έφτασε και πέρασε. Τίποτα δεν έγινε. Κανένα SEG. Ειπώθηκε ότι, το πρόγραμμα είναι πολύπλοκο και ακριβό. Χρειάζονται περισσότερο χρόνο και χρήμα. Σύμφωνα με τον John Thomas, τον εκδότη και ατζέντη του καθηγητή Searl, ακόμα και μια μικρή συσκευή είναι περίπλοκη και ακριβή. Υπόσχεται μια επίδειξη κάπου στο δρόμο, ίσως σ’ ένα χρόνο. Εντωμεταξύ το BBC ερευνά τα αρχεία του. Ξένοι ενδιαφερόμενοι εμφανίζουν φωτογραφίες. Παρακολουθούμε και περιμένουμε με αγωνία. Δώστε τα ποπκορν.
Rc-Cafe

BMW EfficientDynamics Concept

Το BMW EfficientDynamics Concept είναι ένα εντυπωσιακό coupe 2+2 θέσεων. Και η σχεδιαστική λεπτομέρεια με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα επάνω κάνει το τελικό αποτέλεσμα ακόμη εντυπωσιακότερο.

Όμως, η εμφάνιση είναι μόνο η μία παράμετρος. Και για την φίρμα ίσως αυτή που έχει την μικρότερη σημασία στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Αφού με την παρουσίασή του θέλει να δείξει πως μπορεί να κατασκευασθεί ένα όχημα υψηλών επιδόσεων που δεν κάνει παραχωρήσεις σε τομείς όπως η οικονομία καυσίμου, οι μικρές εκπομπές ρύπων, η οδηγική ευχαρίστηση, η τεχνολογία αιχμής.

Η (συμβατική) κινητήρια δύναμη του concept της BMW είναι ένας τρικύλινδρος turbodiesel
κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρου, ο οποίος συνδυάζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες, που είναι τοποθετημένοι καθένας και σε έναν άξονα.

Το σύνολο της προσφερόμενης ισχύος φθάνει τους 356 ίππους ενώ η μέγιστη ροπή είναι της τάξης των 81,5 χλγμ.. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η BMW η ονομαστική ισχύς του κινητήρα ντίζελ είναι 163 ίπποι.

Ο ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα αποδίδει 33 ίππους με δυνατότητα να φτάνει τους 51 ίππους, ενώ αυτός που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα θα ανέχει ισχύ 80 ίππων, ενώ για 30 δευτερόλεπτα μπορεί να φτάσει τους 112 ίππους και για 10 δευτερόλεπτα τους 139.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ. / ώρα και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 4,8 ΄΄. Και αν οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, τι να πει κανείς για την κατανάλωση. Που είναι μόλις 3,76 λίτρα (απίστευτη;) στα 100 χλμ. σύμφωνα με τα τεστ της Ευρωπαικής Ένωσης.

Οι ρύποι CO2 που εκπέμπει κατά την λειτουργία του ο κινητήρας είναι της τάξης των 99 γραμμαρίων στο χιλιόμετρο.

Tα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας


Μια ομάδα Γάλλων επιστημόνων ανακάλυψε ότι το μέικ-απ δεν είχε μόνο νόημα ως καλλωπιστικό στοιχείο ή ως "φυλαχτό" από το "κακό μάτι" των άλλων αλλά επίσης οι γυναίκες το φορούσαν για να προστατευθούν από ασθένειες των ματιών.
Οι ουσίες που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν, παράγονταν από μόλυβδο και μίγματα από άλατα μολύβδου κυρίως και χρειάζονταν μέχρι και ένα μήνα για να παρασκευαστούν.
"Γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι επίσης είχαν
προσέξει ότι το μακιγιάζ είχε ιατρικές ιδιότητες και ήθελαν να καταλάβουν πώς ακριβώς αυτό συνέβαινε", δήλωσε ο Φιλίπ Ουαλτέρ, επικεφαλής των ερευνητών του μουσείου του Λούβρου και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό "Analytical Chemistry" (Αναλυτική Χημεία) της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Επίσης, οι Γάλλοι ερευνητές, αν και γνώριζαν ότι ο μόλυβδος (μολύβι) είναι επιβλαβής, προέβησαν σε μια σειρά χημικών πειραμάτων.
Σε αυτά χρησιμοποίησαν τη βοήθεια ενός μικροσκοπικού ηλεκτροδίου με μέγεθος το ένα δέκατο της ανθρώπινης τρίχας και διαπίστωσαν ότι σε πολύ χαμηλές δόσεις η συγκεκριμένη ουσία δεν σκοτώνει τα κύτταρα.Αντίθετα, επιβεβαίωσαν (και έτσι δικαίωσαν τους αρχαίους) ότι, σε χαμηλή δοσολογία, ο μόλυβδος παράγει ένα μόριο (μονοξείδιο του αζώτου) που ενεργοποιεί τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τα βακτήρια σε περίπτωση μόλυνσης του ματιού, κάτι που θα πρέπει να συνέβαινε συχνά στην αρχαιότητα

Η ασθένεια Morgellons

Εάν αντιμετωπίζετε κόπωση, πληγές στο δέρμα, κάψιμο, πόνους και την αίσθηση ότι σέρνονται έντομα κάτω από το δέρμα σας, είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από την ασθένεια Morgellons. Να έχετε ωστόσο υπόψη, πως πιθανόν να μην υπάρχει αυτή η ασθένεια. Το εάν η Morgellons είναι ή δεν είναι μια πραγματική αρρώστια, είναι κάτι που κανείς δεν το γνωρίζει.

Κάτι παρόμοιο με τα συμπτώματα που περιγράφηκαν πιο πάνω, συμπληρωμένα με την εμφάνιση περίεργων ινών ή νημάτων που αναπτυσσόντουσαν επάνω στο δέρμα ή λίγο πιο κάτω από αυτό, αναφέρθηκαν από τον γιατρό του 17ου αιώνα, Thomas Browne. Δεν υπήρξαν άλλες αναφερθείσες περιπτώσεις και η ασθένεια φάνηκε πως εξαφανίστηκε. Μετά, το 2002, μια μητέρα που παρατήρησε πως το παιδί της αντιμετώπιζε κάποια ασθένεια του δέρματος, ισχυρίστηκε πως η μυστηριώδης αρρώστια επέστρεψε. Επέμενε πως το παιδί της έπασχε από Morgellons.

Αν κάνετε μια αναζήτηση στην ιατρική βιβλιογραφία θα συναντήσετε την Morgellons να περιγράφεται συχνά ως 'ανεξήγητη δερμοπάθεια' ή 'ψευδαισθητική παρασίτωση', κάτι που αναφέρεται σε μια ψυχιατρική πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή να θεωρούν λανθασμένα πως το δέρμα τους μαστίζεται από παράσιτα. Πιστεύουν όντως λανθασμένα οι ασθενείς με Morgellons πως το δέρμα τους είναι γεμάτο με παράσιτα;

Στην εποχή του Διαδικτύου, τέτοιες προκλητικές πλάνες μπορούν πολύ εύκολα να διαδοθούν, σύμφωνα με μια επιστολή που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό 'Psychosomatics΄ (τεύχος 50, σελίδα 90). Η Morgellons είναι ένα προϊόν του Διαδικτύου, όπως λέει ο Andrew Lustig και οι συνεργάτες του στο Κέντρο Εξάρτησης και Νοητικής Υγείας του Τορόντο στον Καναδά. Με αναφορές που έχουν διαδοθεί και που χρονολογούνται εδώ και περίπου τρία χρόνια, η Morgellons είδε ξαφνικά μεγάλη ανάπτυξη, ξεκινώντας από μια έννοια που ήταν σε λήθαργο για πάνω από 300 χρόνια, δηλώνει.

Ίσως να μάθουμε σύντομα περισσότερα. Το αμερικάνικο κέντρο για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών (CDC) βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης και συστηματικής έρευνας σχετικά με τη Morgellons. Η έρευνα έχει ως στόχο να προσδιορίσει εάν υπάρχει πραγματικά μια φυσιολογική βάση στην ασθένεια. Το CDC κρατάει μια στάση ανοιχτόμυαλη όσον αφορά στη Morgellons, όπως λέει η Michelle Pearson, η οποία ηγείται της έρευνας. Το CDC προσεγγίζει την υπόθεση ως μια ανεξήγητη περίπτωση, συμπληρώνει.

Ξεκάθαρος ο στόχος του τουρκικού στρατού !

Η φωτογραφία είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στην στρατηγική ψυχραιμία του κ.Βενιζέλου και στο πλεόνασμα ειρήνης του "dongfire" κυρίου Μπεγλίτη...

Το εικονιζόμενο patch "κοσμεί" το μπράτσο ενός ιπταμένου της 162 Filo της συμμαχικής -κατά τα άλλα- ΤΗΚ η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Πανόρμου (Βandirma). Η συγκεκριμένη μοίρα πετάει με F-16 Block 40 και το κωδικό της όνομα είναι Ζipkin δηλαδή "καμάκι"...
Στο συγκεκριμένο σήμα διακρίνουμε ένα τουρκικό μαχητικό να καμακώνει ένα μπλέ Μιράζ με κατακόκκινο καμάκι επάνω απο το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η επιγραφή "Malkoçoğlu Zipkinlar" (καμάκια των Μαλκότσογλου) συμπληρώνει τον συμβολισμό έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Η οικογένεια Malkoçoğlu είναι μέρος της Οθωμανικής κληρονομιάς των γειτόνων και ηγήθηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (15ο-16ο αιώνα) το σώμα των Αkinci (μτφ επιδρομείς), ατάκτων ιππέων οι οποίοι επέδραμαν σε γειτονικούς λαούς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, με συστηματικό πλιάτσικο και σφαγές...

Πέρα απο την ξεκάθαρη εκδήλωση προθέσεων που αντιπροσωπεύουν, τα συγκεκριμένα προκλητικά patch των Τούρκων στοχεύουν και στην τόνωση του ηθικού των ιπταμένων τους, καθώς συνήθως στο Αιγαίο το "καμάκωμα" το κάνουν άλλοι...
tiresias-press

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το ΓΝΗΣΙΟ Office 2010

Από http://news24gr.blogspot.com
Στη διάθεση του κοινού θα είναι από σήμερα και μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 η δοκιμαστική (beta) έκδοση του Office 2010, της νέας σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft. Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις καινοτομίες του νέου προϊόντος,...

το οποίο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά εντός του έτους, μπορούν ήδη να την κατεβάσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης....

http://www.microsoft.com/office/2010/en/default.aspx.

Με τη λήξη της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης δοκιμαστικής έκδοσης τον προσεχή Οκτώβριο, οι χρήστες, εφόσον επιθυμούν να παρατείνουν τη χρήση του προϊόντος, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αγορά της τελικής έκδοσης. Το Office 2010 ενσωματώνει σημαντικές νέες λειτουργίες που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες στο χρήστη των εφαρμογών γραφείου, επιτρέποντας τη δημιουργία ακόμα πιο ζωντανών και δυναμικών εγγράφων, παρουσιάσεων και φύλλων εργασίας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα κάθε εργασίας και διασφαλίζοντας την καλύτερη συνεργασία μεταξύ υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου. Διαθέσιμα προς δοκιμή είναι και τα προϊόντα SharePoint Server 2010, Project 2010, Visio 2010, Office Web Apps για επιχειρήσεις και Office Mobile 2010. Οι δοκιμαστικές εκδόσεις των προαναφερθέντων προϊόντων διατίθενται σε επτά συνολικά γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, ιαπωνικά, κινέζικα, ρώσικα, γαλλικά και γερμανικά), το μεγαλύτερο αριθμό γλωσσών μέχρι σήμερα σε πρόγραμμα δοκιμαστικών εκδόσεων του Office, κίνηση που στοχεύει στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κόσμου στη διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης των νέων προϊόντων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση αυτή διατίθεται στο κοινό μόνο για δοκιμαστική χρήση.
http://poulitaria.blogspot.com

Πικασο Βρεθηκε η Κιθαρα τουΟι Ιταλοί Καραμπινιέροι επανέκτησαν σήμερα μία μικρή ξύλινη κιθάρα που είχε φιλοτεχνήσει ο μεγάλος ζωγράφος, Πάμπλο Πικάσο, για την κόρη του Παλόμα και την οποία έκρυβε σε ένα κουτί παπουτσιών ένας έμπορος στην Πομέτσια, κοντά στη Ρώμη, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το ξύλινο παιχνίδι, βαμμένο σε κίτρινο, γκρι και μαύρο χρώμα, είχε χαρίσει προ πολλών ετών ο Ισπανός καλλιτέχνης στον Ιταλό φίλο και ομότεχνό του, Τζουζέπε Βιτόριο Παρίζι.
Χρόνια αργότερα, ο 92χρονος τότε Ιταλός καλλιτέχνης είχε πεισθεί από έναν φίλο του, έμπορο και θαυμαστή της τέχνης της δεκαετίας του ’50, να του εμπιστευθεί την ξύλινη κιθάρα: «Δώσε μου την κιθάρα και θα της φτιάξω μία βιτρίνα, μέσα στην οποία θα την διατηρείς κανονικά», τον είχε διαβεβαιώσει ο «φίλος» του. Από την ημέρα εκείνη το πολύτιμο αντικείμενο εξαφανίσθηκε.
Αναδημοσιευθηκε απο το greeceland

"Ακατόρθωτο Όνειρο" : Tετραπληγικός διέσχισε με ιστιοφόρο τον ΑτλαντικόΈνας 42χρονος Βρετανός έγινε ο πρώτος τετραπληγικός που διέσχισε μια ιστιοπλοϊκό τον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς έφτασε σήμερα στον "τερματισμό" του, στα Παρθένα Νησιά.
Ο Τζεφ Χολτ, που είναι παράλυτος εδώ και 25 χρόνια, κυβέρνησε μόνος του το 18μετρο σκάφος του, το Impossible Dream ("Ακατόρθωτο Όνειρο") σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου και μπόρεσε να καλύψει τα 4.300 χιλιόμετρα της διαδρομής παρά τα μηχανικά προβλήματα και τις κακές καιρικές συνθήκες που συνάντησε. "Ήταν το όνειρό μου να διασχίσω τον Ατλαντικό μέχρι τον κόλπο Κέιν Γκάρντεν και τα κατάφερα. Είναι πολύ συγκινητικό. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά ήταν πολύ μοναχικά χωρίς τη γυναίκα και το γιο μου και ανυπομονώ να τους αγκαλιάσω", δήλωσε στο BBC.
Ο Χολτ συνοδευόταν στο ταξίδι του από έναν άνθρωπο που τον φρόντιζε και από έναν καμέραμαν, όμως υπεύθυνος για το σκάφος ήταν αποκλειστικά ο ίδιος.
Ο 42χρονος Βρετανός έμεινε παράλυτος όταν πήδηξε, με το κεφάλι, σε νερά που ήταν πολύ ρηχά. Πριν από το ατύχημα είχε διασχίσει τρεις φορές τον Ατλαντικό. Το 2007 έγινε ο πρώτος τετραπληγικός που έκανε τον περίπλου της Βρετανίας. Χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό για να ελέγχει το σκάφος του επειδή έχει περιορισμένη δυνατότητα κίνησης των χεριών του.
foreignpress-gr

Περιπλανήσεις στον Αρη τέλος.


Τα έξι χρόνια ζωής έκλυσε το ρομπότ της NASA, Spirit, το οποίο «όλη του τη ζωή» περιπλανιέται στον πλανήτη Άρη. Σήμερα εκφράζονται φόβοι πως η αποστολή του θα τερματιστεί σύντομα καθώς έχει υποστεί σοβαρή βλάβη.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη Απριλίου, το εξάτροχο ρομπότ, βάρους 180 κιλών, έχει βυθιστεί στην άμμο, στην άκρη του κρατήρα Τροία, στο νότιο ημισφαίριο του Κόκκινου Πλανήτη.

Παρά τις προσπάθειες για να βγει από την παγίδα, το Spirit παραμένει κολλημένο στον κρατήρα. Μάλιστα, στην τελευταία προσπάθεια, στα τέλη Νοεμβρίου, προκλήθηκε βλάβη στον πίσω δεξί τροχό του. Ο μπροστινός δεξιός τροχός είχε ήδη καταστραφεί από το 2006, πιθανόν επειδή διαβρώθηκε το ηλεκτρικό μοτέρ του.

Λόγω της ακινησίας του στοιβάζεται σκόνη στην επιφάνεια των ηλιακών συσσωρευτών του, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η επαναφόρτιση των μπαταριών του. Τελευταία ελπίδα για το Spirit είναι μόνο ο άνεμος, ο οποίος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της σκόνης.

Το Spirit και το δίδυμο αδελφάκι του, το Opportunity, που προσγειώθηκε στην άλλη άκρη του Άρη τρεις βδομάδες αργότερα, προβλεπόταν να επιβιώσουν μόλις 90 ημέρες, καθώς οι επιστήμονες δεν είχαν προβλέψει ότι ο άνεμος στην επιφάνεια του πλανήτη θα ήταν αρκετά ισχυρός για να διώχνει τη σκόνη από τους ηλιακούς συσσωρευτές τους.
Πηγή:ΑΠΕ
busy bee

ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η απόφασή σας να γίνετε Ανάδοχος μπορεί να είναι καθοριστική για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου οι άνθρωποι καθημερινά αγωνίζονται για να ζήσουν άλλη μια μέρα, έστω και αν αυτή είναι γεμάτη δυστυχία και αβεβαιότητα.

Αναδοχή Παιδιού δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός...

παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Έτσι, δίνετε στους ανθρώπους των αναπτυσσόμενων χωρών βάσιμη ελπίδα να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Με τη συστηματική εισφορά σας βοηθάτε τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Πολύ περισσότερο όμως, τους βοηθάτε να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Μέσω της σχέσης αναδοχής σας δίνεται η ευκαιρία:

• Να συνδεθείτε άμεσα με ένα παιδί και να έχετε συνεχή ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των έργων στην κοινότητά του.
• Να ανοίξετε ένα «παράθυρο στον κόσμο» και να έρθετε σε επαφή με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες, μαθαίνοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους τις καθημερινές τους νίκες, γνωρίζοντας ότι και εσείς έχετε συμβάλλει ουσιαστικά σε αυτές.
• Να εμβαθύνετε τη γνώση σας για το παγκόσμιο περιβάλλον και τα βαθύτερα αίτια της φτώχειας, καθώς και πως αυτή είναι εφικτό να καταπολεμηθεί ριζικά μέσω της συντονισμένης δράσης.
• Να επισκεφτείτε το παιδί στη χώρα που ζει και να δείτε από κοντά τα έργα που πραγματοποιούνται.

Η μοναδική σας υποχρέωση στο πρόγραμμα αναδοχής είναι η μηνιαία οικονομική εισφορά που ανέρχεται στο ποσό των 22€ το μήνα ή αλλιώς 0.75€ την ημέρα, λιγότερο δηλαδή από όσο στοιχίζει ένα εισιτήριο του μετρό. Μια εισφορά που δεν στερεί τίποτα από την ποιότητα της δικής σας ζωής, σημαίνει όμως πάρα πολλά για τις ζωές των κατοίκων αυτών των περιοχών. Αρκεί να σκεφτείτε ότι 10€ αρκούν προκειμένου να αγοραστούν βιβλία για ένα ολόκληρο σχολείο στην Αιθιοπία.

Είναι την ίδια στιγμή σκόπιμο να γίνει σαφές ότι κανένα από τα παιδιά αυτά δεν λαμβάνει τα χρήματα προσωπικά. Τα ποσά συγκεντρώνονται και διατίθενται προς όφελος ολόκληρης της κοινότητας που ζει το παιδί, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων των κατοίκων μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην περιοχή.

Θέλω να γίνω Ανάδοχος Παιδιού.

anemomilos

Γάβγισμα: Τι προσπαθεί να μας πει;Το γάβγισμα είναι ένας από τους βασικούς τρόπους επικοινωνίας των σκύλων και, μάλιστα, από τους πιο χρήσιμους καθώς έτσι μας ειδοποιούν για κάτι ασυνήθιστο που μπορεί να συμβαίνει ή για τις ανάγκες τους. Ωστόσο, πολλές φορές το γάβγισμα του σκύλου μας είναι υπερβολικό ή… περίεργο. Τότε είναι απαραίτητο να μπορούμε να κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους το
σκυλί μας γαβγίζει, πριν αρχίσουμε να το μαλώνουμε ως ενοχλητικό. Είναι σημαντικό να μάθουμε στον σκύλο μας να γαβγίζει μόνο όταν πραγματικά έχει να μας «πει» κάτι, και όχι απλά για να τραβήξει το ενδιαφέρον, γιατί έτσι θα μπορεί να μας βοηθήσει ή να μας προστατεύσει αποτελεσματικά αν και όταν χρειαστεί.
Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων, ιδιαίτερα όσοι έχουν πολυετή εμπειρία, μπορούν να αναγνωρίσουν τι θέλει να πει ο σκύλος τους με το εκάστοτε γάβγισμά του. Ακούγεται, δηλαδή, διαφορετικά στις περιπτώσεις που θέλει να παίξει από εκείνεις που υποδέχεται κάποιον στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να μειώσουμε το γάβγισμα του σκύλου μας είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε γιατί γαβγίζει. Έχοντας υπ’όψιν μας ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο, και ότι πολλοί σκύλοι από την φύση τους γαβγίζουν περισσότερο από άλλους, ένα γενικός οδηγός αναγνώρισης γαβγίσματος είναι ο παρακάτω.

Γάβγισμα "περιοχής"
Όταν κάποιος άλλος σκύλος, ζώο ή άνθρωπος προσεγγίζει τα εδάφη του αγαπημένου μας κατοικίδιου, το γάβγισμά του μπορεί να είναι υπερβολικό. Τα εδάφη του μπορεί να περιλαμβάνουν, πέρα από τα μέρη που εκείνο «κυκλοφορεί» και τα μέρη που εσείς συνηθίζετε να κινείστε, π.χ. το γκαράζ του αυτοκινήτου σας ή ακόμα και την διαδρομή που κάνετε μαζί όταν τον βγάζετε εκτός σπιτιού. Σε αυτήν -και στην επόμενη- περίπτωση ο σκύλος μπορεί να μην σταματήσει να γαβγίζει ακόμα κι αν τον μαλώσετε αυστηρά.
Τι κάνουμε; Αποτελεσματικό είναι να περιορίσουμε το οπτικό του πεδίο μόνο στους χώρους του σπιτιού που κινείται, π.χ. να τοποθετήσουμε ψηλότερο φράχτη -αν μένουμε σε μονοκατοικία- ή να αποκλείσουμε την ορατότητά του από το μπαλκόνι –αν μένουμε σε διαμέρισμα. Επίσης, θα πρέπει να του μάθουμε να μην «χαιρετά» τον κόσμο στην είσοδο του σπιτιού αλλά να περιμένει το σήμα μας για να έρθει να υποδεχθεί τον καλεσμένο.

Γάβγισμα ανησυχίας
Αν ο σκύλος σας γαβγίζει σε κάθε ήχο ή θέαμα, άσχετα με το γενικότερο πλαίσιο, πιθανότατα αντιδρά από ανησυχία. Τα σκυλιά που το κάνουν αυτό συνήθως έχουν πιο δύσκαμπτη γλώσσα σώματος από άλλα, ενώ κατά την διάρκεια του γαβγίσματος κινούνται μερικά εκατοστά μπροστά. Η διαφορά του με το γάβγισμα "περιοχής" είναι ότι μπορεί να προκύψει οπουδήποτε και όχι μόνο όταν κάποιος εισβάλλει στην περιοχή του.
Τι κάνουμε; Αν πιστεύουμε ότι ο σκύλος μας γαβγίζει ακατάσχετα και απειλητικά κάθε φορά που κάποιος περνάει έξω από το σπίτι ή που υποδεχόμαστε κάποιο νέο πρόσωπο στο σπίτι, ίσως θα πρέπει να περιορίσουμε την συνεχή οπτική και ακουστική του επαφή με τον έξω κόσμο.

Γάβγισμα προς αναζήτηση της προσοχής μας
Κάποια σκυλιά γαβγίζουν στους ανθρώπους ή σε άλλα ζώα προκειμένου να προσελκύσουν την προσοχή τους ή να δεχτούν ανταμοιβές, όπως φαγητό ή παιχνίδια.
Τι κάνουμε; Καταρχήν, πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο σκύλος μας έμαθε να γαβγίζει για να τραβήξει την προσοχή από εμάς τους ίδιους. Για να τον κάνουμε να σταματήσει θα πρέπει να σταματήσουμε να τον επιβραβεύουμε κάθε φορά που γαβγίζει, καλύτερα δηλαδή να τον αγνοούμε, να μην τον κοιτάμε καν. Όταν πλέον βαρεθεί, λόγω της αδιαφορίας μας, και σταματήσει θα πρέπει να του ζητήσουμε να καθίσει και έπειτα να του δώσουμε αυτό που θέλει, δηλαδή την προσοχή μας.

Γάβγισμα χαιρετισμού
Αν ο σκύλος σας γαβγίζει κάθε φορά που βλέπει ανθρώπους ή άλλα σκυλιά, ενώ παράλληλα το σώμα του είναι χαλαρό και η ουρά του κουνιέται, το κάνει από χαρά και είναι ο δικός του τρόπος να χαιρετήσει. Σε αντίστοιχη περίπτωση πολλά σκυλιά επιστρατεύουν και ένα μακρόσυρτο κλαψούρισμα.
Τι κάνουμε; Του μαθαίνουμε να κάθεται κάθε φορά που υποδεχόμαστε κάποιον, ενώ για να του αποσπάσουμε την προσοχή από το γάβγισμα χαιρετισμού μπορούμε να έχουμε και ένα παιχνίδι δίπλα στην πόρτα και να του το πετάμε κάθε φορά που ξεκινά να γαβγίζει.

Ψυχαναγκαστικό γάβγισμα
Κάποια σκυλιά γαβγίζουν υπερβολικά και επαναλαμβανόμενα, σαν δίσκος που έχει κολλήσει. Τα σκυλιά αυτά συνηθίζουν και να κινούνται επαναλαμβανόμενα, π.χ. μπορεί να γαβγίζουν και ταυτόχρονα να τρέχουν πάνω-κάτω μέσα στο σπίτι χωρίς κανέναν λόγο.
Τι κάνουμε; Σε αυτήν την περίπτωση ίσως θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον περιορίζουμε τον σκύλο μας, π.χ. αν τον δένουμε ή τον κλείνουμε σε έναν χώρο μπορούμε να του αλλάξουμε χώρο. Θα βοηθούσε πολύ, επίσης, να αυξήσουμε την άσκηση του σκύλου μας και την επαφή του με κόσμο ή άλλους σκύλους.

Κοινωνικό γάβγισμα
Κάποια σκυλιά γαβγίζουν υπερβολικά μόνο όταν ακούν άλλα σκυλιά να γαβγίζουν, όσο μακριά κι αν βρίσκονται αυτά. Αυτό αποτελεί μία μορφή κοινωνικοποίησης του σκύλου μας.
Τι κάνουμε; Είναι άκρως φυσιολογικό να γαβγίζει ο σκύλος μας όταν ακούει άλλους σκύλους. Αν γίνεται πραγματικά ενοχλητικός, ωστόσο, μπορούμε την ώρα που ξεκινά η χορωδία των σκυλιών της γειτονιάς να τον κλείνουμε μέσα στο σπίτι και να του βάζουμε δυνατή μουσική για να αποσπάσουμε το ενδιαφέρον του.

Γάβγισμα σύγχυσης
Κάποιοι σκύλοι γαβγίζουν υπερβολικά μόνο όταν βρίσκονται σε μία κατάσταση που τους συγχύζει, π.χ. όταν δε μπορούν να προσεγγίσουν τους «φίλους» τους ή όταν είναι δεμένοι.
Τι κάνουμε; Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον σκύλο μας να γαβγίζει επειδή είναι δεμένος ή περιορισμένος είναι με εκπαίδευση υπακοής. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε οπωσδήποτε την συμβολή εκπαιδευτή σκύλων.

Γάβγισμα λόγω αρρώστιας ή τραύματος
Πιθανό είναι, επίσης, ένας σκύλος να γαβγίζει για να εκφράσει πόνο ή δυσφορία.
Τι κάνουμε; Πριν επιχειρήσουμε να τον σταματήσουμε σκόπιμο είναι να τον εξετάσει κάποιος κτηνίατρος για να αποκλειστούν παθολογικά αίτια.


Alldaynews

αναδημοσίευση από apolitistosteki

Η... διάρκεια μετράει


Στην αρχή ήταν το βιάγκρα που σηματοδότησε το τέλος της «ανικανότητας» (μιας διαταραχής για την οποία ουδείς ήθελε να συζητήσει με τον γιατρό ή τη σύντροφό του) και έφερε στο προσκήνιο τη στυτική δυσλειτουργία (είναι η νεώτερη ονομασία της ανικανότητας, αλλά με την αλλαγή της ιατρικής ορολογίας και το βιάγκρα, αποτελεί πλέον μία διαταραχή του σύγχρονου άντρα για την οποία όλοι μιλάνε).

Τώρα, είναι η σειρά της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Σύμφωνα με τους "Νιου Γιόρκ Τάιμς" αμερικανοί επιστήμονες επινόησαν το πρίλιτζι, ένα χάπι που στοχεύει στους άντρες οι οποίοι εκσπερματώνουν πριν από τη διείσδυση στον κόλπο ή μέσα σε δευτερόλεπτα από την έναρξή της. Το πρίλιτζι, που παρατείνει το χρονικό διάστημα πριν από την εκσπερμάτωση, εγκρίθηκε νωρίτερα φέτος σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτες τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αλλά ακόμα δεν έχει λάβει ανάλογη άδεια από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι επινοητές ενός άλλου σκευάσματος προγραμματίζουν να ζητήσουν κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο την έγκριση της FDA για να διαθέσουν στο εμπόριο το προϊόν τους: ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο με τη μορφή αεροζόλ, που ψεκάζεται στο πέος και επίσης καθυστερεί την εκσπερμάτωση έπειτα από τη διείσδυση.

Το αεροζόλ περιέχει λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, δύο ουσίες που δρουν στις αισθητήριες νευρικές απολήξεις του πέους. Εκπρόσωποι της εταιρείας συμμετέχουν σε ιατρικά συνέδρια και κάνουν συναντήσεις με δημοσιογράφους για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον στην πρόωρη εκσπερμάτωση ως ένα εκτεταμένο ιατρικό πρόβλημα που χρειάζεται φαρμακευτική αντιμετώπιση. Όπως λένε, η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι πολύ πιο συχνή από τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά έως τώρα δεν υπήρχαν τρόποι αντιμετώπισής της.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες ευελπιστούν ότι έχουν δημιουργήσει το επόμενο βιάγκρα, οι παγκόσμιες πωλήσεις του οποίου ξεπέρασαν πέρυσι τα 1,93 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η δημιουργία ενός τόσο επιτυχημένου φαρμάκου που να αφορά την ποιότητα της ζωής, απαιτεί μερικές φορές να δημιουργηθεί όχι μόνον ένα φάρμακο, αλλά και μία νέα ασθένεια _ και κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτό ακριβώς συμβαίνει με την πρόωρη εκσπερμάτωση.

«Από τη μια θα πρέπει να πειστούν οι γιατροί ότι η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια σοβαρή κατάσταση, και από την άλλη θα πρέπει να πειστούν οι άντρες ότι αντιμετωπίζουν ένα ιατρικό πρόβλημα, εάν έχουν μη ικανοποιητικές ερωτικές συνευρέσεις που διαρκούν λιγότερο από ένα λεπτό», λέει ο Άλαν Κάσελς, ερευνητής των πολιτικών των Φαρμακευτικών Εταιρειών από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια, στη βρετανική Κολομβία.

«Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τους άνδρες», αντιτείνει ο δρ Γουέιν Χέλστρομ, καθηγητής Ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τουλέιν, στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος σε μια από τις φαρμακευτικές που δημιούργησαν τα νέα φάρμακα. «Συνήθως δεν μπορούν να διατηρήσουν μια σχέση εξαιτίας του προβλήματός τους».

Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πολλοί άντρες δυσφορούν για την αδυναμία τους να ελέγξουν τον οργασμό τους, λίγα είναι τα αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι υπάρχει επιδημία πρόωρης εκσπερμάτωσης. Μία μελέτη λ.χ. του 1999, που είχε δείξει ότι ένας στους τρεις ενήλικες άντρες πάσχουν από αυτήν, αμφισβητείται από ορισμένους σεξολόγους, διότι βασίζεται σε μία κοινωνιολογική έρευνα του 1992, την οποία δεν σχεδίασαν επιδημιολόγοι ούτε είχε ως στόχο τη διερεύνηση των σεξουαλικών προβλημάτων (το θέμα της έρευνας ήταν η απιστία).

Ωστόσο, ο δρ Χέλστρομ τονίζει πως ποσοστό 20% - 30% των ανδρών έρχονται αντιμέτωποι με την πρόωρη εκσπερμάτωση κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Αντίθετη άποψη έχει η δρ Λεονόρε Τίφερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, η οποία υποστηρίζει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν ολοένα περισσότερο να «ιατρικοποιήσουν συνιστώσες της καθημερινής ζωής _ είτε είναι η ψυχική διάθεση είτε ο ύπνος ή η σεξουαλική λειτουργία _ στις οποίες υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις του φυσιολογικού».

«Σε αντίθεση με την αργή εκσπερμάτωση, η ταχεία εκσπερμάτωση είναι συχνή, αλλά υπάρχει αργό και γρήγορο στα πάντα γύρω μας _ από τον τρόπο που περπατάμε και τρώμε έως τον τρόπο που αναπνέουμε», λέει. «Όταν λες σε κάποιον ότι εκσπερματώνει γρήγορα, είναι σαν να υποστηρίζεις πως υπάρχει σωστή στιγμή για την εκσπερμάτωση και ότι εάν εκσπερματώνει πριν από αυτήν αντιμετωπίζει ιατρικό πρόβλημα».

Διαταραχή που εμφανίζεται στο 1/3 των ανδρών

Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχουν χρόνια τώρα οι διεθνείς επιστημονικοί οργανισμοί. Η Διεθνής Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM) ορίζει την πρόωρη εκσπερμάτωση ως μια διαταραχή «που χαρακτηρίζεται από εκσπερμάτωση η οποία πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε συμβαίνει πριν ή μέσα σε ένα λεπτό από τη διείσδυση στον κόλπο» και η οποία συνοδεύεται από αισθήματα δυσφορίας και έλλειψης ελέγχου.

Αντίστοιχα, το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας αναφέρει πως «η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η πιο συχνή διαταραχή των δυσλειτουργιών της εκσπερμάτωσης και εμφανίζεται περίπου στο 1/3 των ανδρών». Η διαταραχή αυτή φαίνεται να προκαλεί πολύ μεγαλύτερη δυσφορία στις γυναίκες απ' ό,τι η στυτική δυσλειτουργία, προσθέτει. Και αυτό, διότι η γυναίκα ερμηνεύει τη στυτική δυσλειτουργία «ως μια δυσλειτουργία του άνδρα που τη θέλει μεν, αλλά δεν μπορεί», ενώ στην πρόωρη εκσπερμάτωση «αισθάνεται ότι ο άνδρας τη θέλει μόνο για να ικανοποιήσει τον εαυτό του».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μία καθαρά ψυχολογική διαταραχή, η οποία συνήθως εμφανίζεται από την έναρξη της σεξουαλικής ζωής του άνδρα και βιώνεται υποκειμενικά ως «γρήγορο τελείωμα», δίχως να φαίνεται να διαθέτει οργανικά αίτια. Η πρόωρη εκσπερμάτωση συνυπάρχει πολλές φορές με τη στυτική δυσλειτουργία και μάλιστα η μία διαταραχή μπορεί να επιδεινώνει την άλλη.

georgelaioscraksimo

ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ


Μέσα στον ευρύτερο αναστενάρικο κύκλο ανήκουν τα Αναστενάρια, που ορίζουν το τέλος της άνοιξης, αλλά και το μαγικο-θρησκευτικό δρώμενο “Καλόγερος”, που τελείται στο τέλος του Χειμώνα, την Τυρινή Δευτέρα. Και τα δύο έθιμα έχουν χαρακτηριστεί “Διονυσιακά” από όλους σχεδόν τους ερευνητές που τα έχουν μελετήσει.

Στο έργο του ερευνητή Α. Χουρμουζιάδη “Περί των Αναστεναρίων και άλλων τινών παραδόξων εθίμων και προλήψεων”, Κων/λη; 1873, δίνεται για πρώτη φορά η περιγραφή των δύο εθίμων.

Τα δύο έθιμα ξεκίνησαν από το χωριό Κωστί της ανατολικής Θράκης, που υπήρξε το μεγαλύτερο κέντρο των Αναστενάρηδων. Ο Χουρμουζιάδης γράφει ότι ο Αρχιαναστενάρης του χωριού αυτού είναι “απάντων σεβασμιότατος και τοις επιταγαίς τούτου τα των άλλων χωρίων Αναστενάρια πείθονται” ενώ το Κονάκι του είναι “πάντων ιερότατον” (έργο αναφ. σ. 153-154)

Μετά τον βίαιο εκπατρισμό των Κωστιανών το 1914 τα δύο έθιμα χάνονται για πολλά χρόνια. Η Κατερίνα Κακούρη ανακαλύπτει την επιβίωση και των δύο εθίμων στην Αγία Ελένη Σερρών, όπου είχαν φτάσει Κωστιανοί πρόσφυγες. Είχαν εγκατασταθεί επίσης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου τελούνται τα Αναστενάρια. Στην Μελίκη Ημαθίας συναντούμε την επιβίωση και των δύο εθίμων, ενώ στην Μαυρολεύκη Δράμας τελείται μόνο το έθιμο του Καλόγερου.

Ο Λ. Δρανδάκης αναφέρει ότι όταν οι Αναστενάρηδες εγκαταστάθηκαν αρχικά στην Μελίκη δεν ομολογούσαν την ιδιότυπη λατρεία τους για πολλά χρόνια και γι’ αυτό οι συγκεντρώσεις στο κονάκι γίνονταν κρυφά, οι αγερμοί γίνονταν τη νύχτα από σπίτι σε σπίτι και η πυροβασία γινόταν μυστικά στο κονάκι σε πολύ κλειστό αναστενάρικο κύκλο.

ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ

Οι περισσότεροι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η τελετουργία των Αναστεναρίων είναι επιβίωση του ευετηρικού χαρακτήρα της Διονυσιακής λατρείας, δηλαδή είναι “αποτελεσματική τελετουργία” που γονιμοποιεί, εξαγνίζει και προστατεύει. Την ώρα που οι Αναστενάρηδες πατούν πάνω στα κάρβουνα με γυμνά πόδια ψιθυρίζουν: “στάχτ’ να γέν’, στάχτ’ να γέν’”.; Μάλιστα την τρίτη ημέρα της τέλεσης του εθίμου οι Αναστενάρηδες “ζώνουν” με κυκλικό χορό το σταυροδρόμι, “για φύλαξη από κακό πράμα...” Οι Αναστενάρηδες άλλωστε ήταν στο; Κωστί οι “καθάρται” και “τελεσταί”.; Εξηγούσαν τα όνειρα, θεράπευαν τις αρρώστιες, ξόρκιζαν την επιζωοτοκία ή τους βρικόλακες με τις ιερές εικόνες και έφερναν τη βροχή. Έχει υποστηριχθεί ακόμα ότι υπάρχουν στο έθιμο αυτό τελετουργικά στοιχεία μύησης που υπάγονται στις “τελετές περάσματος” από τον ένα ρόλο σε άλλον, όπως μαρτυρεί και ο Χουρμουζιάδης, μιλώντας για τον νεοφώτιστο που οφείλει να καταταχθεί στους αναστενάρηδες από τον Αρχιαναστενάρη και να γίνει παραδεκτός και αρεστός στην αδελφότητα.(Φωτ. 1) Ο Γρ. Γκιζέλης στο άρθρο του “ Τ’ Αναστενάρια και τα ερμηνευτικά τους προβλήματα” μεταξύ άλλων αναφέρει και τις αλλοιώσεις των τελετουργικών στοιχείων, οι οποίες πολλές φορές υπήρξαν αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκεί άμεσα η εκκλησία; στους αναστενάρηδες και έμμεσα τα κρατικά όργανα για την κατάργηση της πυροβασίας με εικόνες.

Η Κατερίνα Κακούρη είναι αυτή που μέσα από το έργο της “Διονυσιακά” έδωσε μια ζωντανή περιγραφή των Αναστεναρίων, αλλά και εξηγήσεις πολύ βαθιές, που ανάγουν το έθιμο σ’ ένα πολύ μακρινό παρελθόν. Στον πρόλογο αυτού του έργου λέει ότι οι Θράκες “Βάκχοι-χριστιανοί” διατηρούν ακόμη την πανάρχαια ιερή βακχεία. Όμως είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσουν να διατηρήσουν για πολύ ακόμα αυτήν την προγονική κληρονομιά στα προηγμένα χωριά της νέας μακεδονικής πατρίδας τους. Γι’ αυτόν το λόγο η συγγραφέας θέλησε μέσα από τις επιτόπιες έρευνες και φωτογραφίες, την αυτοψία, να διασώσει πιθανά τεκμήρια του αρχαίου διονυσιασμού στην ύστατη αναλαμπή τους.

ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οι Αναστενάρηδες είχαν παλαιότερα μεγάλα υπαίθρια ιδιωτικά ιερά, τα Αγιάσματα (από τις πηγές αγιασμένου νερού που ανάβλυζαν μέσα εκεί). Τα Αγιάσματα αντιστοιχούν με τα Ιερά Άλση της Αρχαιότητας. Σήμερα τα Αγιάσματα είναι χώροι πολύ περιορισμένης έκτασης. Μέσα εκεί υπάρχουν κλειστά Ιερά, τα Κονάκια, όπου φυλάγονται τα ιερά λατρευτικά αντικείμενα ολόκληρο το χρόνο.

Υπάρχουν λοιπόν οι “Χάρες”, τα ιδιότυπα εικονίσματα με τα κουδουνάκια, που ο ήχος τους έχει αποτρεπτικό σκοπό. Είναι οι εικόνες των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και σύμφωνα με περιγραφές παλιών Αναστενάρηδων, στις παλιές απεικονίσεις η Αγία Ελένη είχε μια χορευτική στάση, που δεν βλέπουμε στα σημερινά αντίγραφα των εικόνων. Ίσως γιατί, όπως λέει Χουρμουζιάδης, “εις τας εικόνας αυτάς, ώσπερ είδωλα τινά λατρευομένας... και ο πέλεκυς βαρύς κατ’ αυτών επέπεσεν και εις το πυρ παρεδόθησαν”. “Ιερά Εξέταση” λοιπόν!

Οι Χάρες έχουν και “ιερούς κόμπους”, που σχηματίζονται με μαντήλια, τα “αμανέτια”, για να “κομποδένεται το κακό”. Ακόμα καλύπτονται με “ποδιές”, όπως γινόταν και στις αρχαίες διονυσιακές μυσταγωγίες, κατά τις οποίες τα ιερά αντικείμενα και οι μυούμενοι καλύπτονταν με υφάσματα. Όμως ο Κλήρος αποφάσισε να τοποθετηθούν οι εικόνες μέσα στους ναούς, σε χωριστά μέρη, στερώντας τις έτσι από τους Αναστενάρηδες και το Κονάκι. Η Βυζαντινολόγος Α. Χατζηνικολάου αναφέρει έναν αυτοσχέδιο θρήνο του Αρχιαναστενάρη Γιαβάση:

“Γιατί μας πήρανε τα εικονίσματά μας; Το Πνεύμα του Θεού είναι απεριόριστο. Η Δύναμη δεν πιάνεται, δεν είναι ύλη... Ο Κωνσταντίνος όταν ήθελε να πει το μυστικό του πολέμου, μάζεψε την Δωδεκάδα του στο Κονάκι κι όχι στην εκκλησιά. Δικά μας πράγματα Παππούδικα, που τα φέραμε από τόση σκλαβιά. Γιατί να μας τα πάρουν;”

Όταν λοιπόν “έχει αιχμάλωτους τους Άγιους η εκκλησιά”, στο Κονάκι φυλάγεται μόνο το άδειο εικονοστάσι με τα κόκκινα αμανέτια. Αυτά είναι μαντήλια δύναμης και οι Αναστενάρηδες τα κρατούν σε καθορισμένες φάσεις: στον πυροβατικό χορό τους, στις πομπικές πορείες (τους αγερμούς), στο μάζεμα των χρημάτων για την αγορά του ζώου που θα θυσιαστεί και στις απελατικές ιεροπραξίες για την αποτροπή επιδημίας ή επιζωοτοκίας.

Μέσα στο Κονάκι φυλάγονται όλο το χρόνο και τα μουσικά όργανα: η λύρα, ο άσκαυλος (γκάϊντα) και το ιερό και μεγάλο τύμπανο των Παππούδων, που όπως λένε οι Αναστενάρηδες, ηχεί μόνο του, “νοιώθοντας την αόρατη παρουσία του άγιου”. Τέλος, μέσα στο Κονάκι φυλάγεται ο ιερός πέλεκυς, το μαχαίρι και η σανίδα για την τελετουργική ζωοθυσία.

Η ΤΕΛΕΤΗ

Οι προετοιμασίες των Αναστεναρίων αρχίζουν μήνες πριν: στις 27 Οκτωβρίου γίνονται οι αγερμοί για να συγκεντρωθούν μέσα στα αμανέτια τα χρήματα για την αγορά του ιερού θύματος. Η μέρα αυτή ονομάζεται “Μέρα του Σκλάβου”, μια ονομασία που προέρχεται από τα κατ’ Αγρούς Διονύσια της Αρχαιότητας.

Στις 18 Ιανουαρίου αγοράζουν το “μπικάδι”, το ζώο που θα θυσιαστεί. Προτιμούν τον ταύρο, που συνδέεται με τις αρχαίες ηλιακές λατρείες του Θεού Μίθρα και του Διόνυσου. Ο Ορφικός μύθος λέει ότι όταν οι Τιτάνες προσπάθησαν να πιάσουν τον Διόνυσο για να τον σκοτώσουν, το μικρό παιδί πήρε μορφές διάφορων ζώων για να ξεφύγει: μεταμφιέστηκε σε λιοντάρι, τίγρη, ίππο και όταν τέλος πήρε τη μορφή του ταύρου τον έπιασαν οι Τιτάνες και τον διαμέλισαν.; Σήμερα συνηθίζεται να θυσιάζουν ένα μαύρο κριάρι, σύμβολο κι αυτό του Θεού Διόνυσου.

Λένε όμως ότι παλιότερα θυσίαζαν ένα ελάφι. “Μόνο του το ελάφι κατέβαινε από τα βουνά για να το σφάξουν στον Άγιο. Μια χρονιά όμως παράβλεψαν οι άνθρωποι και δεν τ’ άφησαν να ξαποστάσει το ζώο, κι από τότε δε ματαφάνηκε ελάφι στην αναστενάρικη γιορτή”, διηγήθηκαν στην Κ. Κακούρη οι Αναστενάρηδες.

Αρχικά η τέλεση του; εθίμου διαρκούσε οκτώ ημέρες, ενώ οι σύγχρονες επιβιώσεις του περιορίζονται στις 3 ημέρες. Την παραμονή της γιορτής του Κωνσταντίνου και Ελένης οι Αναστενάρηδες συγκεντρώνονται μέσα στο κονάκι, για να προετοιμαστούν με την Αγρυπνία.; Η Κ. Κακούρη περιγράφει την Αγρυπνία που παρακολούθησε. Λέει ότι μέσα σε ατμόσφαιρα κατανυκτική, με το μπικάδι μπρος στο εικονοστάσι, στο φως των κεριών και με το άρωμα του λιβανιού, ακουγόταν μόνο ο βαρύς ήχος του τυμπάνου. Κατά διαστήματα, όποιον “έπιανε ο άγιος” φώναζε “Αχ!...Εχ!...Ιχ!...” και με το εικόνισμα στα χέρια χόρευε εκστατικά τον ιερό χορό. Την επομένη, μετά από το σχόλασμα της εκκλησίας γίνεται η δημόσια θυσία του ανθοστολισμένου ζώου.; Η θυσία παλιότερα γινόταν στον περίβολο της εκκλησίας και με το αίμα του μπικαδιού ράντιζαν τα θεμέλια της. Σήμερα γίνεται σε άλλο χώρο, όπου έχουν μεταφερθεί και τα εικονίσματα, μέσα στο “λάκκο των Προσφορών” Ακολουθεί κυκλωτικός χορός. Το απόγευμα ανάβει η μεγάλη φωτιά, ενώ νωρίτερα οι Αναστενάρηδες περιφέρονται στα χωράφια με τις εικόνες για να τα ευλογήσουν.

Η πυροβασία της 21ης Μαϊου γίνεται δημόσια, ενώ της τελευταίας ημέρας, στις 23 Μαΐου, γίνεται σε στενότερο κύκλο συνεορταστών.; Το άναμμα της ιεράς πυράς το αναλαμβάνουν μύστες που έχουν αυτό το προνόμιο κληρονομικά.; Όταν σχηματιστεί παχιά ανθρακιά έρχονται σε πομπή οι Αναστενάρηδες και χορεύουν γύρω της.

; ; ;;;;;;;;;;;;;;;;- Άναψε κόσμε τη φωτιά, να μπει ο Κωνσταντίνος. ;

">Ο Άγιος “δείχνει το δρόμο” κι οι μύστες κρατώντας τις κωδωνοστολισμένες εικόνες ή τα ιερά αμανέτια μπαίνουν στ’ αναμμένα κάρβουνα και χορεύουν.

; ; ;;;;;;;;;;;- Στάχτ’ να γέν’... Στάχτ’ να γέν’ ... Στάχτ’ να γέν’... ;

Με τα γυμνά τους πόδια οι Αναστενάρηδες σβήνουν τα κάρβουνα και μέσα στη μαύρη στάχτη δεσμεύουν την αρρώστια, την επιζωοτοκία, την κακή τύχη.; (Φωτ. 2)

Πολλές φορές ο εκστασιασμός της πυροβασίας οδηγεί στην ατομική ή ομαδική ιερή ορειβασία, στοιχείο γνωστό από τα Μυστήρια του Διόνυσου. Ο παλιός Αρχιαναστενάρης Γ. Δραγούλης λέει:”Πηγαίνουμε στα βουνά με του Άγιου τη χάρη”.

Το πρωί της 23ης Μαΐου ομάδα Αναστενάρηδων, κρατώντας τις εικόνες κάνει αγερμούς στα σπίτια των Αναστενάρηδων. Οι νοικοκύρηδες τους κερνούν σταφίδα και κρασί. Μετά γίνεται η “ιερή συνεστίαση” στο σπίτι του Αρχιαναστενάρη. Οι μύστες κάθονται στο στρωσίδι κι αφού απλώσουν το μακρυμάντηλο τρώνε καρπούς της γης και του μόχθου τους: φασόλια, κρεμμύδια, ξυνόμηλα και ψωμί. (Φωτ. 3)

Ακολουθεί η φάση της αποτροπής του κακού, που γίνεται με το “ζώσιμο του σταυροδρομιού” με κυκλικό χορό. Το “ζώσιμο” είναι γνωστή μαγική ιεροπραξία από την Αρχαιότητα. (Φωτ. 4).

Μετά το “ζώσιμο του σταυροδρομιού” ξεκινά η τελευταία και κορυφαία πυροβασία. Στο τέλος χορεύουν τον τελευταίο ομαδικό χορό, τραγουδώντας κατανυκτικά τον “Μικροκωνσταντίνο”, θρακική παραλλαγή του ακριτικού έπους. Μάλιστα ο Κ. Ρωμαίος λέει ότι τα Αναστενάρια ξεκινούν και τερματίζουν με αυτό το τραγούδι, ενώ ενδιάμεσα τραγουδιούνται κι άλλα ακριτικά τραγούδια. “Ο Κωνσταντίνος ο μικρός, ο Μικροκωνσταντίνος, ; μικρόν τον είχ’ η μάνα ντου, μικρόν τον ραβωνιάζει, ; μικρόν τον γήρτε μήνυμα να πάγη στο σεφέρι. ; Νύχτα σελώνει τ’ άλογο, νύχτα το καλλιβώνει. ; Βάν’ ασημένια πέταλα, μαλαματένιες λόθρες, ; σελώνει και το βάθιο ντου με δεκαχτώ κολάνια. ; Πήδηξε καβαλλίκεψε σαν άξιο παλληκάρι. ; Σαν Αγιγεώργης φάνηκε, σαν Αγικωνσταντίνος.”

Σήμερα η πυροβασία ζει ακόμα και για τους Αναστενάρηδες είναι χρέος. ο γέροντας Δραγούλης έλεγε: “Πατρογονικό το πάτημα στη φωτιά. Διαθήκ’ του Αγιου”!

Rc-Cafe

10 ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ


Όταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σχεδίασε μια απίθανη εφεύρεση, οι λόγιοι του 15ου αιώνα, πιθανώς να τον αποπήραν: "Ξέχασέ το, Λεόν. Αν οι μηχανές μπορούσαν να πετάξουν, θα το γνωρίζαμε."


Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, κάποιοι ειδικοί λένε στους καινοτόμους, ότι οι εφευρέσεις τους είναι αδύνατες. Μερικά παραδείγματα:


· Η Αγγλική Ακαδημία Επιστημών περιγέλασε τον Βενιαμίν Φραγκλίνο όταν ανέφερε την ανακάλυψη του αλεξικέραυνου και η Ακαδημία αρνήθηκε να δημοσιεύσει την αναφορά του.


· Το 1902, μια ομάδα Γερμανών μηχανικών γελοιοποίησε τον κόμη Ferdinand von Zeppelin, όταν ισχυρίστηκε ότι εφεύρε ένα πηδαλιούχο μπαλόνι. (Αργότερα, τα αερόπλοια του Zeppelin, πέταξαν για εμπορικούς σκοπούς πάνω απ' τον Ατλαντικό).


· Οι κυριότερες εφημερίδες αγνόησαν την ιστορική πτήση, το 1903, του αεροπλάνου των αδελφών Wright, επειδή το "Scientific American" υπέδειξε ότι η πτήση ήταν μια απάτη, και για πέντε χρόνια οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, δεν πίστευαν ότι μια μηχανή βαρύτερη απ' τον αέρα είχε πετάξει.


Ίσως στον 21ο αιώνα οι παρακάτω εφευρέσεις θα γίνουν επιστημονικά πρότυπα και ένας σπουδαστής ιστορίας ίσως αναρωτηθεί γιατί οι ειδήμονες του 20ου αιώνα τις αγνόησαν.

1. ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΕΝΟΥ
Αυτό το είδος εφευρέσεων θα μπορούσε να εξαλείψει τις πετρελαϊκές κρίσεις και να βοηθήσει να λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι πιο συχνά ονομαζόμενες ηλεκτρικές γεννήτριες δωρεάν ενέργειας ή γεννήτριες δίχως καύσιμα, παράγουν περισσότερη ενέργεια απ' ότι καταναλώνουν από οποιαδήποτε προηγούμενα γνωστή πηγή. Χωρίς μπαταρίες, ούτε ντεπόζιτο καυσίμων, ούτε σύνδεση με πρίζα. Αντίθετα, αγγίζουν μια αόρατη πηγή ισχύος. Τέτοιες ανορθόδοξα καθαρές συσκευές παραγωγής ενέργειας υπάρχουν σήμερα και κατασκευάστηκαν ήδη απ' τον 19ο αιώνα.


Ξεχάστε τις μηχανικές συσκευές αέναης κίνησης του Rube Goldberg. Τελικά αναγκάζονταν να σταματούν. Αντίθετα, νέοι μετατροπείς ενέργειας στερεάς κατάστασης (δίχως κινούμενα μέρη), λέγεται ότι αντλούν από ένα ενεργειακό πεδίο που μας περιβάλλει στο χώρο. Αυτή η πηγή άφθονης ενέργειας, είναι γνωστή στους φυσικούς σαν κβαντικές ταλαντώσεις μηδενικού σημείου του κενού. Ο όρος "μηδενικού σημείου" αναφέρεται στο φαινόμενο κατά το οποίο, ακόμα και στη θερμοκρασία που παγώνει η θερμική κίνηση των μορίων, στους μηδέν βαθμούς Kelvin, υπάρχει ακόμα ελαφριά κίνηση, που αποδίδεται σε δια-διαστασιακές ταλαντώσεις ή στην κοσμική ενέργεια. Ο μαγνητισμός και οι στροβιλιστικές κινήσεις από σπιν σε σπιν, φαίνεται ότι ευθυγραμμίζουν αυτές τις τυχαίες ταλαντώσεις του κενού και τις ενεργοποιούν όπως και στο φαινόμενο Searl.


Οι εφευρέτες τους, δίνουν διάφορα ονόματα στους μετασχηματιστές ενέργειας απ' το κενό. Στη δεκαετία του 1930, ένας επιστήμονας στη Γιούτα, ο T. Henry Moray, εφεύρε μια συσκευή ενέργειας ακτινοβολίας, που τροφοδοτούνταν από τη θάλασσα ενέργειας στην οποία επιπλέει η Γη. Αυτή η θάλασσα που μας περιβάλλει, είπε ο Moray, είναι γεμάτη με ακτίνες, οι οποίες διαπερνούν συνεχώς τη Γη απ' όλες τις κατευθύνσεις, πιθανόν από αναρίθμητους γαλαξίες. Μετατρέποντας αυτήν την κοσμική ακτινοβολία βάθους, σε έναν περίεργα ψυχρό είδος ηλεκτρισμού, η συσκευή του άναψε λαμπτήρες πυράκτωσης, θέρμανε ένα σίδερο και κίνησε έναν κινητήρα.


Μια πνευματική κοινότητα στην Ελβετία κατείχε μια επιτραπέζια συσκευή δωρεάν ενέργειας που δούλευε σε θερμοκήπια για χρόνια, αλλά τα μέλη της φοβήθηκαν ότι, οι εκτός κοινότητας θα έστρεφαν την τεχνολογία σε πολεμικούς σκοπούς. Πριν η κοινότητα κλείσει τις πόρτες της στους αδιάκριτους, ευρωπαίοι μηχανικοί έγιναν μάρτυρες του μετασχηματιστή, ο οποίος παρήγαγε χιλιάδες Watt. Παρ' όλα αυτά, οι περισσότερες απ' τις άλλες συσκευές ανορθόδοξης ενέργειας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των αναξιόπιστων, άτεχνων πρωτότυπων. (Έτσι ήταν και το πρώτο αεροπλάνο των αδελφών Wright. Πέταξε μόλις 100 πόδια περίπου).


Ο εφευρέτης των συστημάτων παραγωγής και μετάδοσης εναλλασσόμενου ρεύματος, ο μεγαλοφυής Nikola Tesla (1857-1943), λέγεται ότι έθεσε σε κίνηση ένα αυτοκίνητο Pierce-Arrow με μια συσκευή δωρεάν ενέργειας στη δεκαετία του 1930. Αν και δύσκολο να τεκμηριωθεί τώρα, έχουμε το λόγο του, ότι αυτό είναι δυνατό. Είναι απλά θέμα χρόνου, το να επιτύχουν οι άνθρωποι να προσαρμόσουν τα μηχανήματά τους στους τροχούς της φύσης, είπε ο Tesla.


'Ίσως να είχε συμβεί πριν απ' την εποχή του Tesla. Μεταξύ των εφευρέσεων δωρεάν ενέργειας του John Worrell Keely (1827-1898) είναι ο * κινητήρας [Hydro Pneumo-Pulsating-Vacuo motor, Υδρο Πνευμο-Παλμο-Κενού], ο οποίος χρησιμοποιούσε την κοιλότητα (συντριβή) του νερού. Αν και ο Kelly έφτασε σε ένα προχωρημένο επίπεδο κατανόησης της επιστήμης των ταλαντώσεων, απέτυχε να αναπτύξει μηχανές που θα μπορούσαν να χειριστούν άλλοι άνθρωποι. Η πρόοδος συνεχίζεται από άλλες κατευθύνσεις.

Μια εταιρία στη Georgia πουλάει * [water cavitation devices, συσκευές κοιλότητας νερού], οι οποίες κυμαίνονται σε απόδοση από 110% έως 300%.


Πιο πάνω, στο Βανκούβερ του Καναδά, ο ερευνητής του Tesla, John Hutchison, λεει ότι έχει την αίσθηση της φυσικής ροής μιας λεπτής πρωτογενούς ενέργειας. Την άνοιξη του 1995 παρουσίασε την τελευταία του εφεύρεση στον συγγραφέα και σ' ένα μηχανικό. Ο μετασχηματιστής Hutchison περιλαμβάνει κρυστάλλινα υλικά και την αρχή του ηλεκτρικού συντονισμού. Περιστρέφει μερικά κουμπιά για να τον συντονίσει και η ροή ενέργειας ενισχύεται μέχρι που κινεί μια μηχανή διαμέτρου μίας ίντσας. Η περιστροφή ενός μικρού έλικα δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, έως ότου θυμηθείς ότι δεν υπάρχουν μπαταρίες και ότι η συσκευή λειτουργεί για μέρες κάθε φορά.


Ο Wingate Lambertson Ph.D. απ' την Φλόριντα, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της επιστημονικής και τεχνολογικής επιτροπής του Κεντάκι, ανακάλυψε μια συσκευή, η οποία μετατρέπει τις ταλαντώσεις της ενέργειας του κενού σε ηλεκτρισμό που ανάβει μια σειρά από λάμπες. Αυτός ο αξιοπρεπής πρώην καθηγητής, έφτασε στο προσκήνιο της δωρεάν ενέργειας από μια παρακαμπτήριο. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 διάβασε το "Υπάρχει ένας Ποταμός" του Thomas Sugree, ο οποίος γράφει για τον αφανισμό της Ατλαντίδας εξαιτίας της κακής χρήσης ενός κρυσταλλικού συσσωρευτή ενέργειας. Ο "ψυχικός", φίλος του Lambertson, προσφέρθηκε αργότερα να συνεργαστεί για την αντιγραφή του πρώτου Ατλάντειου ενεργειακού μετασχηματιστή, αλλά τελικά ο Lambertson επέστρεψε στην γνώση του των κεραμικών και των μετάλλων για να κατασκευάσει έναν μετασχηματιστή. Ούτε η δική του, ούτε καμιά άλλη σημερινή μέθοδος μετατροπής της ενέργειας μηδενικού σημείου, δεν βασίζεται στην πρώτη Ατλάντεια μέθοδο του κρυστάλλου, επειδή οι ερευνητές βρήκαν καλύτερες μεθόδους. Επίσης, η ιδέα ενός κεντρικού σταθμού ενέργειας που να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα έθνος είναι ξεπερασμένη, λεει ο Dr. Lambertson. Οι μικροί μετασχηματιστές ενέργειας θα ακολουθήσουν το μονοπάτι του προσωπικού μετασχηματιστή.

2. ΨΥΧΡΗ ΣΥΝΤΗΞΗ
Στην Ιαπωνία, η ψυχρή σύντηξη ονομάζεται Ενέργεια Νέου Υδρογόνου και αυτό το έθνος που εξαρτάται απ' το πετρέλαιο, καλωσορίζει τα επιτυχημένα πειράματα. Αντίθετα, δύο πρωτοποριακά πειράματα καταδιώχθηκαν στη Βόρεια Αμερική.

Ένα επιτυχές πείραμα κοινοποιήθηκε στο Monte Carlo τον Απρίλιο, στην 5η Διεθνή Διάσκεψη για την Ψυχρή Σύντηξη. Η εταιρία Clean Energy Technologies της Φλόριντα, επέδειξε ένα στοιχείο ψυχρής σύντηξης με απόδοση ενέργειας μέχρι δέκα φορές πιο πολύ απ' την κατανάλωση. Και άλλες εταιρίες ποντάρουν επίσης σ' αυτή τη νέα πηγή ενέργειας θερμότητας, η οποία θα μπορούσε να κινήσει ηλεκτρικές γεννήτριες.


Τι προκαλεί πραγματικά την σύντηξη των ατομικών πυρήνων και απελευθερώνει ενέργεια, δίχως εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις; Ένας Ρουμάνος φυσικός που γράφει στο περιοδικό "Infinite Energy", ο Dr. Peter Gluck, αναρωτιέται αν θα μπορούσε να είναι εν μέρει ένα καταλυτικό πυρηνικό αποτέλεσμα και εν μέρει ένα καταλυτικό κβαντικό αποτέλεσμα, που παρέχουν τη σύλληψη της ενέργειας μηδενικού σημείου, την πανταχού παρούσα ενέργεια z-p.

3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ
Μια άλλη παραλλαγή του θέματος νερό - καύσιμο βασίζεται περισσότερο στις δονήσεις παρά στη χημεία. Με περισσότερο από 100% αποτελεσματικότητα, ένα τέτοιο σύστημα παράγει αέριο υδρογόνο και οξυγόνο από συνηθισμένο νερό, σε φυσιολογικές θερμοκρασίες και πίεση.


Ένα παράδειγμα είναι η ευρεσιτεχνεία U.S. 4,394,230, "Μέθοδος και Συσκευή Διαχωρισμού Μορίων Νερού", που εκδόθηκε για τον Dr. Andrija Puharich το 1983. Η μέθοδός του έκανε περίπλοκες ηλεκτρικές κυματομορφές να συνηχούν με μόρια νερού και να τα διασπούν, απελευθερώνοντας υδρογόνο και οξυγόνο. Χρησιμοποιώντας την αντίληψη του Tesla για τον ηλεκτρικό συντονισμό, ο Puharich μπόρεσε να διασπάσει το μόριο του νερού πολύ πιο αποτελεσματικά από την πρωτόγονη δύναμη της ηλεκτρόλυσης, που γνωρίζουν όλοι οι φοιτητές Φυσικής. (Ο συντονισμός είναι αυτός που διασπά ένα κρυστάλλινο ποτήρι, όταν ένας τραγουδιστής όπερας πετύχει ακριβώς τη νότα που δονεί όμοια με τη μοριακή δομή του κρυστάλλου).


Να αναφερθεί ότι ο Puharich, οδηγούσε το αμάξι του σπίτι, χρησιμοποιώντας νερό σαν καύσιμο, για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε ταξίδια στη Βόρεια Αμερική. Σ' ένα ψηλό ορεινό πέρασμα του Μεξικού, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χιόνι για καύσιμο. Η διάσπαση των μορίων του νερού όπως χρειάζεται να είναι σε ένα όχημα, είναι πιο επαναστατική απ' τα συστήματα που κινούνται με υδρογόνο, με τα οποία έχει ασχοληθεί κάθε μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Με το συζητούμενο σύστημα, δεν χρειάζεται να κουβαλάς ένα ντεπόζιτο γεμάτο με καύσιμο υδρογόνο, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια βόμβα.


Ένας άλλος εφευρέτης που έφτιαξε άμεσα επιτυχώς καύσιμο από νερό, ήταν ο πρόσφατος Francisco Pacheco του New Jersey. Η Διπολική Αυτοηλεκτρική Γεννήτρια Υδρογόνου του Pacheco (ευρεσιτεχνεία U.S., 5,089,107), διαχώριζε το υδρογόνο απ' το θαλασσινό νερό, όπως απαιτούνταν.


Ένας πρωτοπόρος στη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο, δίχως θέρμανση ή κοινό ηλεκτρισμό, ο John Worrell Keely, πραγματοποίησε άθλους, τους οποίους η επιστήμη του 20ου αιώνα είναι ανήμπορη να επαναλάβει. Δούλεψε με τον ήχο και άλλες δονήσεις για να θέσει σε κίνηση μηχανές. Για να απελευθερώσει ενέργεια από μόρια νερού, ο Kelly έχυσε ένα τέταρτο νερού σ' έναν κύλινδρο, στον οποίο δονούνταν διαπασών στην ακριβή συχνότητα ώστε να απελευθερωθεί η ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι διέσπασε τα μόρια του νερού και απελευθέρωσε υδρογόνο, ή μήπως απελευθέρωσε μια πιο πρωτογενή μορφή ενέργειας; Τα αρχεία που θα απαντούσαν τέτοιες ερωτήσεις έχουν χαθεί. Εντούτοις, ένα αιώνα αργότερα, ο Kelly δικαιώνεται. Ένας επιστήμονας ανακάλυψε πρόσφατα ότι, ο Kelly ήταν σωστός στην πρόβλεψη της ακριβούς συχνότητας η οποία θα διασπούσε ένα μόριο νερού. Ο Kelly αντιλαμβάνονταν τα άτομα, σαν περίπλοκα δονητικά φαινόμενα.

4. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
"Κοίτα, Μάνα Γη, χωρίς γραμμές ισχύος."
Ο Tesla ίσως να ήθελε να αναφωνήσει ένα τέτοιο καύχημα, αλλά δεν έγινε έτσι. Ο κόσμος είναι δικτυωμένος με γραμμές μετάδοσης για το ηλεκτρικό δίκτυο. Η εφεύρεσή του για ασύρματη αποστολή ηλεκτρικής ισχύος δεν ήταν τόσο δημοφιλής στην Wall Street.


Πριν οι μεσίτες της ενέργειας ανακαλύψουν τι σκάρωνε, ο Tesla ανέπτυξε εργαστήριο με ένα πύργο στην κορυφή, κοντά στο σημερινό Colorado Springs. Γέμισε το βουνίσιο αέρα με θυελλώδεις τεχνητούς κεραυνούς και σφυροκόπησε τη γη με ηλεκτρικές ταλαντώσεις, καθώς δοκίμαζε ιδέες για τον ηλεκτρικό συντονισμό. Κατόπιν επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για να φτιάξει το Wardenclyffe, έναν περίπλοκο ξύλινο πύργο στο Long Island, απ' τον οποίο σχεδίαζε να στείλει τόσο σήμα επικοινωνίας όσο και ισχύος, ασύρματα. Όταν ο τραπεζίτης J. Pierpont Morgan συνειδητοποίησε ότι ο Tesla μπορούσε να τα καταφέρει, διέκοψε τη χρηματοδότηση του εφευρέτη και μπλόκαρε άλλες οικονομικές συμφωνίες που προσπάθησε να κάνει ο Tesla. Ο πύργος Wardenclyffe γκρεμίστηκε και πουλήθηκε για παλιοσίδερα.


Τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες όπως ο James Corum Ph.D., έμαθαν ότι ο Tesla δοκίμασε επιτυχημένα ένα ασύρματο σύστημα στο Κολοράντο. Για παράδειγμα, ο Tesla γνώριζε συγκεκριμένες συχνότητες που σχετίζονταν με τις συχνότητες της γήινης ιονόσφαιρας, γνώση που δεν θα μπορούσε να κατέχει τον 19ο αιώνα, εκτός κι αν είχε στείλει ηλεκτρικές ταλαντώσεις, ασύρματα.

5. ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙ-ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
Το 1923, οι απλοί ιπτάμενοι δίσκοι του Townsend T. Brown απέδειξαν μια σχέση μεταξύ του ηλεκτρισμού και της βαρύτητας. Δουλεύοντας σ' αυτή την κατεύθυνση για πάνω από 28 χρόνια, ο Brown κατοχύρωσε (ευρεσιτεχνείες U.S. 2,949,550, 3,018,394, και άλλες) την ηλεκτροστατική μέθοδο προώθησης. Ξεκινώντας με δίσκους διαμέτρου δύο ποδιών, που αιωρούνταν γύρω από ένα πάσσαλο με 17 πόδια το δευτερόλεπτο, αύξησε το μέγεθος κατά ένα τρίτο και οι δίσκοι πέταξαν τόσο γρήγορα ώστε τα αποτελέσματα έγιναν άκρως απόρρητα, έγραψε ένα διεθνές περιοδικό πτήσεων το 1956. Πριν το τέλος της ζωής του ο Brown κατείχε συσκευή, που μπορούσε να ανυψώσει τον εαυτό της όταν της εφαρμοζόταν ηλεκτρισμός. Πέθανε το 1985.


Συμπέρασμα: αν η ηλεκτροβαρυτική αναπτυχθεί, θα μπορούσαμε να είχαμε μια τεχνολογία ηλεκτρικών διαστημοπλοίων, η οποία δεν θα υπόκειται στις γνωστές ηλεκτρομαγνητικές αρχές. Το σκάφος θα ωθούνταν σε κάθε κατεύθυνση, δίχως να κινεί μηχανικά μέρη. Δίχως ταχύτητες, προπέλες ή τροχούς.


Εφαρμογές της σύνδεσης μεταξύ του ηλεκτρισμού ή του μαγνητισμού και της βαρύτητας αποδεικνύονται με άλλα πειράματα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του David Hamel απ' το Οντάριο και του Floyd Sparky Sweet απ' την Καλιφόρνια. Σε ένα συμπόσιο του 1981 στο Τορόντο, ο Rudolf Zinsser απ' τη Γερμανία, παρουσίασε μια συσκευή (ευρεσιτεχνία U.S. 4,085,384), η οποία αυτοπροωθούνταν, σύμφωνα με αξιόπιστους μάρτυρες όπως ο μηχανικός George Hathaway. Ο Zinsser ισχυρίστηκε ότι οι ειδικά διαμορφωμένοι παλμοί του ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, μετέβαλλαν το τοπικό βαρυτικό πεδίο.


Ο Hathaway συνεργάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με τον John Hutchison σε πειράματα δράσης από απόσταση, στα οποία βαριά κομμάτια μέταλλου εκτοξεύτηκαν προς το ταβάνι, όταν τοποθετήθηκαν σε ένα περίπλοκο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και κάποια μεταλλικά δείγματα τεμαχίστηκαν ανώμαλα. Επισκέπτες ήρθαν στο εργαστήριο απ' το Los Alamos και το Καναδικό υπουργείο Άμυνας. (Ο στρατός είναι ένα βήμα μπροστά απ' τους ακαδημαϊκούς όσον αφορά την απόκοσμη επιστήμη.

6. ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Να αλλάξουμε τα ατομικά στοιχεία ή να κάνουμε τα στοιχεία να μοιάζουν μυστηριώδη; Ακούγεται σαν απίστευτη αλχημεία, αλλά πρόσφατα πειράματα το πέτυχαν, δίχως τους μοριακούς επιταχυντές της Μεγάλης Επιστήμης. Αυτοί οι επιστήμονες διδάχθηκαν από έναν μεταφυσικό, τον Walter Russell (1871-1963). Κατά τη διάρκεια έντονων πνευματιστικών εμπειριών, ο Russell είχε δει ότι, τα πάντα στο σύμπαν, απ' το άτομο ως το μακρινό διάστημα, σχηματίζονται από μια αόρατη γεωμετρία βάθους. Ο Russell όχι μόνο απεικόνισε τα οράματά του σε πίνακες, αλλά επίσης διδάχθηκε επιστήμες. Ήταν τόσο πολύ μπροστά, ώστε το 1926 προέβλεψε το τρίτιο, το δευτέριο, το νεπτόνιο, το πλουτώνιο και άλλα στοιχεία.


Πρόσφατα οι επαγγελματίες μηχανικοί Ron Kovac και Toby Grotz του Κολοράντο, με τη βοήθεια του Dr. Tim Binder, επανέλαβαν την εργασία του 1927 του Russell, η οποία είχε προς το παρόν ελεγχθεί απ' τα Εργαστήρια. Ο Russell βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να αλλάξει την αναλογία του υδρογόνου προς το οξυγόνο στον ατμό του νερού, μέσα σε ένα σφραγισμένο σωλήνα χαλαζία, ή να μετατρέψει τον ατμό σε εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Το συμπέρασμά τους συμφωνεί με τον Russell: η γεωμετρία της κίνησης στο κενό είναι σημαντική στην ατομική μεταστοιχείωση. Ο Kovac συνόψισε αυτή την ιδέα στη γεωμετρία της καμπύλωσης του χώρου.


Αυτοί οι σύγχρονοι μεταρρυθμιστές μιλούν για τους άθλους του Russell, όπως το να επιμηκύνει ή να πλατύνει τον πυρήνα του νερού σε άζωτο ή υδρογόνο ή αντίστροφα. Για να μετατρέψουν τους πυρήνες, αλλάζουν τη μορφή του μαγνητικού πεδίου. Αν και χρησιμοποίησαν ακριβό εξοπλισμό ανάλυσης, είναι βασικά μια εύκολη στην εφαρμογή, επιστήμη. Δεν απαιτείται κύκλοτρο ατομικών συγκρούσεων· απλά μια απαλή ώθηση χρησιμοποιώντας τις σωστές συχνότητες. Συγκεντρώστε και αποκεντρώστε την κίνηση του φωτός, φτιάξτε μια δίνη και ελέγξτε την.


Οι ερευνητές της ψυχρής σύντηξης, συναντούν επίσης τυχαία στοιχεία που ξεπετάγονται στα ηλεκτρισμένα τους παρασκευάσματα. Κανείς δεν προτείνει να φτιάξει χρυσό και να ανατρέψει τη νομισματική κίνηση ανά τον κόσμο, αλλά κάποια πειράματα στοχεύουν να βάλουν μια τάξη στα ραδιενεργά απόβλητα με τις πρωτότυπες διεργασίες τους.

7. ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ
Όταν ο Wilhelm Reich, M.D., (1897-1957) μετακόμισε απ' την Ευρώπη στην Σκανδιναβία και στην Αμερική, άφησε πίσω του μια σειρά από εξαγριωμένους ειδικούς σε κάθε πεδίο που εξερεύνησε, στην ψυχιατρική, την πολιτική, τη σεξολογία, τη βιολογία, τη μικροσκοπία και την έρευνα για τον καρκίνο. Η δουλειά του οδήγησε σε μια ενοποιητική ανακάλυψη, μία δίχως μάζα, παλλόμενη ζωτική ενέργεια, την οποία ονόμασε οργόνη, επειδή την ανακάλυψε σε ζωντανούς οργανισμούς πριν ανακαλύψει ότι διαποτίζει επίσης την γήινη ατμόσφαιρα.


Ο ζωή του Reich τελείωσε στη φυλακή μετά από μια παρατεταμένη σύγκρουση με την Επιτροπή Τροφής και Φαρμάκων (FDA) των Η.Π.Α. Τα βιβλία και οι σημειώσεις του κάηκαν από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, επειδή η FDA είχε ξεσηκώσει ένα ζήτημα εναντίον της χρήσης για θεραπεία του συσσωρευτή οργόνης του. Ο συσσωρευτής είναι ένα κουτί φτιαγμένο από στρώματα οργανικών και ανόργανων υλικών· πειράματα με αυτόν παρουσιάζουν ανώμαλα αποτελέσματα. Μια ασυνήθιστη αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στον συσσωρευτή, υποδεικνύει περιορισμούς στον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής. Άσχετα αν η συγκεντρωμένη οργόνη μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα υγείας, ο συσσωρευτής προκαλεί ανοικτά την κατεστημένη επιστήμη.

8. Ο ΣΥΝΝΕΦΟ-ΘΡΑΥΣΤΗΣ
Το 1952 ο Wilhelm Reich εφεύρε μια μέθοδο δημιουργίας βροχής που δεν περιλαμβάνει το ράντισμα των σύννεφων με χημικά. Η συντριβή των σύννεφων, αλλιώς γνωστή σαν μηχανική αιθερικών καιρικών συνθηκών, επικαλείται αρχές που είναι δύσκολα αποδεκτές απ' τον συμβατικά εκπαιδευμένο νου. Η τεχνολογία είναι χαμηλών απαιτήσεων. Στρέψτε στον ουρανό μερικούς κούφιους μεταλλικούς σωλήνες και συνδέστε τα χαμηλότερα άκρα τους σε τρεχούμενο νερό. Αλλά αν δεν γνωρίζετε τόσο μετεωρολογία όσο και Οργοτρονική, παρακαλώ μην το δοκιμάσετε αυτό στο σπίτι, πάνω στον πλανήτη μας.


Μεταξύ των ιδιοτήτων αυτής της πρωτογενούς ενέργειας, της οργόνης, καθώς παρατήρησε ο Reich, είναι η απορρόφησή της στο νερό, ο ρόλος της στον έλεγχο του καιρού και η επικίνδυνη κατάστασή της όταν διεγερθεί από ραδιενέργεια. Ο πλανήτης δεν χρειάζεται άλλα πειράματα τρελών επιστημόνων, που να διαχειρίζονται τα συστήματα της φύσης, αλλά ίσως χρειάζεται μια πιο προχωρημένη κατανόηση, του τι προκαλούν στην ατμόσφαιρα οι εκπομπές εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας. (Οι συνεχιστές του Reich προειδοποιούν ότι η ζωτική ενέργεια του πλανήτη διαταράσσεται από την υπερβολική ραδιενέργεια).

9. ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ RIFE
Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ο Royal Raymond Rife απ' το Σαν Ντιέγκο, εφεύρε ένα υψηλής-μεγέθυνσης, υψηλής-ανάλυσης οπτικό μικροσκόπιο. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να δει άψογα ζωντανά κύτταρα, σε αντίθεση προς τα νεκρά δείγματα που μπορούν να παρατηρηθούν κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Βασικά, ανέπτυξε μια γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων, την οποία μπορούσε να συντονίσει στη φυσική συχνότητα του υπό εξέταση μικροοργανισμού. Επιπλέον, έμαθε ότι συγκεκριμένη ηλεκτρομαγνητική συχνότητα θα μπορούσε να σκοτώσει συγκεκριμένους τύπους βακτηρίων.


Οι νέες ανακαλύψεις στη βιοφυσική, όχι μόνο ρίχνουν φως στη διαδικασία φωτισμού του μικροσκοπίου του Rife, αλλά εξηγούν και το πώς μπορούσε να προκαλεί επιλεκτικά την έκρηξη ιών. Η αντίληψή του για βακτήρια που αλλάζουν σχήμα, υποδεικνύει ότι η παραδοσιακή μικροβιακή θεωρία είναι ατελής. Παρά τις καταγραμμένες θεραπείες, η δίχως φάρμακα, ανώδυνη ηλεκτρική θεραπευτική αγωγή των ασθενειών, δεν καλωσορίστηκε από κάποιον ισχυρό ιατρικό σύνδεσμο.

10. ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΣ
Όταν ο Patrick Flanagan ήταν έφηβος, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το περιοδικό "Life" τον κατέταξε σαν έναν απ' τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο. Ανάμεσα στις εφευρέσεις του ήταν το Νευρόφωνο, ένα ηλεκτρονικό όργανο που μπορεί να προγραμματίσει υποβολές σε κάποιο άτομο, απευθείας μέσω δερματικής επαφής. Κατασκεύασε το πρώτο Νευρόφωνο σε ηλικία 14 ετών, από σκουπίδια της κουζίνας. Τα ηλεκτρόδιά του ήταν γυαλιστικά σφουγγαράκια φτιαγμένα από λεπτό χάλκινο σύρμα και μονωμένο με πλαστικές σακούλες. Κατόπιν σύνδεσε τα ηλεκτρόδια σε έναν ειδικό μετασχηματιστή που ήταν συνδεδεμένος στον ενισχυτή hi-fi.

Κρατώντας τα σφουγγαράκια στους κροτάφους του, μπορούσε να ακούσει, μέσα στο κεφάλι του, μουσική απ' τον ενισχυτή. Μετέπειτα μοντέλα ρύθμιζαν αυτόματα το σήμα για να συντονιστεί με το ανθρώπινο δέρμα σαν μέρος ενός περίπλοκου κυκλώματος. Οι ειδικοί για τις ευρεσιτεχνίες είπαν ότι, ήταν αδύνατο ο ήχος να ακούγεται καθαρά δίχως να δονεί τα οστά ή να διέρχεται από κάποιο κρίσιμο νεύρο του αυτιού και αρνούνταν για 12 χρόνια να το κατοχυρώσουν. Το αρχείο ανοίχτηκε ξανά όταν ένας κουφός - εξαιτίας νευρικού προβλήματος - υπάλληλος στο γραφείο ευρεσιτεχνιών, άκουσε με ένα Νευρόφωνο.


Κάποια εποχή ο Flanagan ερεύνησε την γλώσσα ανθρώπων/δελφινιών, σε σύμβαση με το Ναυτικό των Η.Π.Α. Αυτό οδήγησε σε ένα τρισδιάστατο ολογραφικό ηχητικό σύστημα, το οποίο μπορούσε να θέσει ήχους οπουδήποτε στο χώρο. Κατόπιν τελειοποίησε ένα μοντέλο Νευροφώνου, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για υποσυνείδητη εκμάθηση, η οποία θα κατευθύνονταν σε μακροπρόθεσμες τράπεζες της μνήμης. Αλλά αφού έστειλε μια πρωτότυπη εφαρμογή για ένα ψηφιακό Νευρόφωνο, η Defense Intelligence Agency, Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών το κατέταξε σε ένα επίπεδο μυστικότητας, και ήταν ανήμπορος να δουλέψει πάνω στη συσκευή ή να μιλήσει σε κανένα γι΄ αυτήν για πέντε χρόνια. Αυτό ήταν αποκαρδιωτικό, αφού η πρώτη ευρεσιτεχνία έκανε 12 χρόνια να γίνει δεκτή.


Έχοντας βοηθήσει κάποιους κουφούς ανθρώπους να ακούσουν, το επόμενο θαύμα του Flanagan θα μπορούσε να είναι να βοηθήσει τους τυφλούς να δουν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ερεθίσουμε το δέρμα με τα σωστά σήματα.


Με την δημόσια αποδοχή εφευρέσεων όπως των μετασχηματιστών της ενέργειας του κενού και των υπέρ-εκπαιδευτικών συσκευών, ίσως οι σύγχρονοι μεταρρυθμιστές θα αποσύρουν την απόρριψη και τον περίγελο.

Παρόλα αυτά, σκεφτείτε ότι θα υπάρχουν πάντα ειδικοί για να πουν: Ξεχάστε το: αυτά τα πράγματα είναι αδύνατα.


Rc-Cafe
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory