Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Sexy Secretary 2

Η καινούρια γραμματέας που μόλις προσλάβαμε
....στο Rc-Cafe....

ο ιδρώτας του έχει πράσινο χρώμα!


Γιατροί, στην Κίνα, παραδέχονται πως έχουν προβληματιστεί ιδιαιτέρως με την περίπτωση ενός άντρα που ο ιδρώτας του έχει πράσινο χρώμα!

Ο κύριος Cheng Shunguo, από την πόλη Wuhan, δηλώνει πως ο ιδρώτας του «πήρε» πράσινο χρώμα περίπου στα μέσα Νοέμβριου.

«Παρατήρησα πως τα εσώρουχα μου και τα σεντόνια του κρεβατιού είχαν γίνει πράσινα, ακόμα και το νερό μέσα στο ντους ήταν πράσινο,» είπε ο 52-χρονος άντρας.

Ο εν λόγω άντρας δήλωσε πως δεν αισθάνεται κάτι ιδιαίτερο αλλά επισκέφθηκε το νοσοκομείο για να εκτιμήσουν οι ειδικοί τον παράξενο ιδρώτα!

Οι γιατροί καθάρισαν τις μασχάλες του αλλά σε δέκα λεπτά ο ιδρώτας του έκανε πράσινο το πανάκι που του είχαν τοποθετήσει εκεί!

Τον υπέβαλαν σε διάφορες αιματολογικές εξετάσεις αλλά όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

«Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε την αιτία αλλά θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε,» παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.


Rc-Cafe

Δείτε όλα τα εξώφυλλα του περιοδικού για ενήλικες LUI

Το γαλλικό περιοδικό για ενήλικους «lui» δημιουργήθηκε από το φωτογράφο Daniel Filipacchi. Πρωτοκυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1963 πάνω στη πετυχημένη συνταγή του αμερικανικού «Playboy». Στα εξώφυλλά του φωτογραφήθηκαν μεταξύ άλλων οι: Brigitte Bardot, Mireille Darc, Jane Birkin, Marlène Jobert und Brigitta Cimarolli.
Rc-Cafe
Για να δείτε πολλά ακόμα εξώφυλλα...λιγότερο τολμηρά η ακόμα πιο τολμηρά ... νεότερα η ακόμα παλαιότερα
πατήστε εδώ
Rc-Cafe

10 πράγματα που δεν ξέραμε για τα ζώα


Οι κροκόδειλοι καταπίνουν πέτρες για να κολυμπήσουν

Το στομάχι του κροκοδείλου θεωρείται, όχι άδικα, ένα από τα πιο ανθεκτικά του ζωικού βασιλείου. Πολλές φορές θα αναγκαστεί να… φιλοξενήσει από ψάρια και πουλιά, μέχρι χελώνες, λιοντάρια ή άλλους κροκόδειλους. Σε αυτή την πολυδιάστατη δίαιτα, στο στομάχι του κροκοδείλου περιλαμβάνονται και μεγάλες πέτρες που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο στομάχι του. Η επικρατούσα άποψη είναι ότι αυτές οι πέτρες χρησιμεύουν ως σταθεροποιητές πλεύσης του πανάρχαιου ερπετού.

Το γάλα της φάλαινας δεν προτείνεται για δίαιτες

Η ανάπτυξη ενός νεογέννητου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για μια φάλαινα, έπειτα από δέκα με δώδεκα μήνες εγκυμοσύνης και μήκος που τη στιγμή της γέννησης φτάνει το ένα τρίτο της μητέρας, δηλαδή εννιά περίπου μέτρα στην περίπτωση της γαλάζιας φάλαινας. Το μικρό τρέφεται με γάλα που εκτοξεύεται στο στόμα του από το στήθος της μητέρας του. Με περιεκτικότητα λίπους που φτάνει το 50%, το γάλα της φάλαινας είναι δέκα φορές πιο πλούσιο σε λιπαρά από το ανθρώπινο, βοηθώντας το μικρό να κερδίζει σε βάρος με ρυθμό εκατό κιλών την ημέρα.

Τα πουλιά χρησιμοποιούν σημάδια για να μη χάνονται

Σύμφωνα με παρατηρήσεις, τα περιστέρια μπορούν να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρουν το ίδιο σημείο, χωρίς πρόβλημα προσανατολισμού. Μερικά είδη πουλιών διανύουν αποστάσεις είκοσι χιλιάδων χιλιομέτρων κάθε χρόνο, ενώ πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι αυτό επιτυγχάνεται επειδή χρησιμοποιούν την οπτική απεικόνιση του μαγνητικού πεδίου της γης, χάρη σε ένα όργανο στο ράμφος τους. Επιπλέον, τα περιστέρια χρησιμοποιούν σημάδια αναφοράς στο έδαφος που τους επιτρέπουν να βρουν το δρόμο τους.

Για τους κάστορες, οι ημέρες είναι μεγαλύτερες το χειμώνα

Τους χειμερινούς μήνες, οι κάστορες περνούν τις περισσότερες ώρες στις χαρακτηριστικές τους φωλιές από ξύλα και λάσπη, ενώ η αποθήκευση λίπους στην πλατιά τους ουρά τους επιτρέπει να μην αναζητούν συχνά τροφή. Ως αποτέλεσμα της μακράς παραμονής στις σκοτεινές φωλιές, οι κάστορες χάνουν την αίσθηση του χρόνου εξαιτίας της έλλειψης φωτός, μεταβάλλοντας τη βιολογική αίσθηση του χρόνου. Υπολογίστηκε ότι μια τυπική χειμωνιάτικη ημέρα ενός κάστορα, με βάση τις δραστηριότητες του, διαρκεί 29 ώρες.

Οι τυφλοπόντικες δεν είναι τυφλοί

Οι μέχρι σήμερα μελέτες αναφέρουν ότι οι τυφλοπόντικες χρησιμοποιούν τα μικρά τους μάτια για να αντιλαμβάνονται αλλαγές στα ρεύματα αέρα, παρά για να βλέπουν. Τα τελευταία χρόνια όμως, κερδίζουν έδαφος οι θεωρίες που θέλουν αυτά τα τρωκτικά να μπορούν να αντιλαμβάνονται το φως, κάτι που όταν συμβαίνει, δεν είναι για καλό αφού συνήθως σημαίνει ότι κάποιος εχθρός μπήκε στη φωλιά.

Η αδελφότητα των νεογνών

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη της εξέλιξης ως παραγωγή εγωιστικών ζώων που νοιάζονται μόνο για τη δική τους επιβίωση. Ο αλτρουισμός ξεχειλίζει στις περιπτώσεις που πρόκειται για την επιβίωση του ίδιου γενετικού υλικού. Τρανή απόδειξη ο χαρακτηριστικός ήχος νεογέννητων πουλιών την ώρα που τρέφονται. Με τον τρόπο αυτό ανακοινώνουν την εύρεση τροφής στους κοντινούς ομοίους τους, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι συγγενείς και άρα θα μοιράζονται τα ίδια γονίδια. Όπως αναφέρεται, το κλειδί της φυσικής επιλογής δεν είναι η επιβίωση του δυνατότερου ζώου αλλά του δυνατότερου γενετικού υλικού.

Πολλά ψάρια αλλάζουν φύλο

Με τόσους ζωντανούς οργανισμούς στη στεριά, οι επιστήμονες πολλές φορές ξαφνιάζονται με τα όσα ανακαλύπτουν στους ωκεανούς. Η παράξενη πρακτική του ερμαφροδιτισμού συναντάται πολύ συχνά σε θαλάσσιους οργανισμούς και ψάρια. Μερικά έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν φύλο εξαιτίας ορμονικών κύκλων ή ως απάντηση σε αλλαγές του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, πολλά είδη ψαριών έχουν αρσενικά και θηλυκά όργανα αναπαραγωγής.

Η καρδιακή δύναμη της καμηλοπάρδαλης

Το συμπαθές θηλαστικό ανέπτυξε τον γνωστό μακρύ λαιμό του ώστε να φτάνει στα ψηλότερα δέντρα, εκεί που δεν φτάνουν άλλα ζώα. Ωστόσο, αρκετές δυσκολίες προκύπτουν με τέτοιο ύψος. Η καρδιά της καμηλοπάρδαλης χρειάζεται τη διπλάσια δύναμη από αυτή της αγελάδας για να στείλει αίμα στον εγκέφαλο, ενώ ένα πολύπλοκο σύστημα αρτηριών στο λαιμό το συγκρατούν από το να συγκεντρωθεί στο κεφάλι όταν το ζώο σκύβει. Ταυτόχρονα, το εξαιρετικά σφιχτό δέρμα στα πόδια εμποδίζει το αίμα να κατέβει στις οπλές, αυτός είναι εξάλλου ένας από τους λόγους που η καμηλοπάρδαλη έχει τόσο λεπτά, σε σχέση με τον κορμό της, πόδια.

Ο εγκέφαλος του ελέφαντα

Ο βάρους έξι κιλών εγκέφαλος του ελέφαντα είναι ο μεγαλύτερος οποιουδήποτε θηλαστικού έζησε ποτέ στον πλανήτη, ωστόσο παραμένει ερώτημα το κατά πόσο τον χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Μια τέτοια μέτρηση είναι δύσκολη υπόθεση στους ανθρώπους αλλά και τα ζώα, και για την πραγματοποίηση της χρησιμοποιείται ο δείκτης εγκεφαλοποίησης, δηλαδή ο λόγος του πραγματικού όγκου εγκεφάλου προς τον προσδοκώμενο με βάση το μέγεθος του θηλαστικού. Ο δείκτης αυτός υποδηλώνει τη δυνατότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει προκλήσεις και να ξεπερνά εμπόδια που παρουσιάζονται. Ο λόγος αυτός για τον ελέφαντα φτάνει μόλις το 1,88, ενώ του ανθρώπου κυμαίνεται μεταξύ 7,33 και 7,69 και του χμπατζή είναι περίπου 2,45.

Οι παπαγάλοι δεν μιμούνται μόνο τις φωνές

Μελέτες τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν δείξει ότι η ομιλία των παπαγάλων δεν αφορά μόνο τη φωνητική αναπαραγωγή της ανθρώπινης ομιλίας. Αντίθετα, ένας παπαγάλος έχει την ικανότητα άρθρωσης και σχηματισμού λόγου αντίστοιχης με έναν άνθρωπο 4-6 ετών. Μπορούν να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα στο «μεγαλύτερο» και το «μικρότερο», το «ίδιο» και το «διαφορετικό», αλλά και τις έννοιες του «τίποτα» και των αριθμών. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι μπορούν να συνθέσουν έννοιες και λέξεις σχηματίζονται προτάσεις. Μια μελέτη τον Ιανουάριο του 2007 προτείνει την εφαρμογή της δομής της ομιλίας των παπαγάλων στις μελέτες για την ανάπτυξη ικανοτήτων τεχνητής ομιλίας στα ρομπότ
Rc-Cafe

Υπάρχει όντως φάρμακο με τέτοια τιμή ?

farmaka_kai_times
Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Υπάρχει όντως φάρμακο με λιανική τιμή 13.767,81 (BEROMUN Vial 4×1 mg + 4 Solv. – Injection) που περιέχει τη δραστική ουσία TASONERMIN ή πρόκειται για λάθος;

[Link]


Rc-Cafe

Κροσόβερ από το μέλλον


Ένα ακόμη πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε στο κοινό η Hyundai, αυτή τη φορά στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Το Nuvis είναι ένα υβριδικό κροσόβερ μήκους 4,78 μέτρων, που δημιουργήθηκε στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στην Καλιφόρνια.
Στόχος των σχεδιαστών της Hyundai ήταν το Nuvis να δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, ακόμη και όταν είναι σταματημένο. Στο εντυπωσιακό εσωτερικό κυριαρχεί το μπλε ακρυλικό χρώμα, με την κεντρική κονσόλα να θυμίζει ποταμό.
Το Nuvis Concept με τις εντυπωσιακές πόρτες τύπου gullwing και τους τροχούς των 22 ιντσών, ενσωματώνει την τεχνολογία Hybrid Blue Drive. Το σύστημα αυτό αποτελείται από τον κινητήρα 2,4 λίτρων Theta II και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την εκτιμώμενη συνδυαστική απόδοση να ανέρχεται στους 228 ίππους. Οι μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος, ενώ η κίνηση περνάει στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων.
Όπως επιβάλλεται σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο, το Nuvis ενσωματώνει συστήματα stop&start και επανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα. Το πρώτο όχημα παραγωγής της Hyundai που θα εξοπλιστεί με το Hybrid Blue Drive θα είναι το Sonata επόμενης γενιάς, που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Το αίνιγμα των επιμήκων κρανίων


Ένα από τα πολλά αινίγματα που οι ερευνητές του παρελθόντος έχουν να λύσουν, είναι αυτό διάφορων περίεργων ευρημάτων που δεν ταιριάζουν με την «εικόνα του κόσμου» που έχει σχηματίσει η σύγχρονη επιστήμη. Μια τέτοια κατηγορία ευρημάτων είναι τα λεγόμενα «επιμήκη κρανία», κρανία που έχουν υποστεί κάποια παραμόρφωση ώστε στο πάνω μέρος τους να σχηματίζουν μια κωνοειδή κορυφή.

Το εντυπωσιακό με αυτά το κρανία είναι ότι τα συναντάμε σε εγχάραχτες ή ζωγραφικές αναπαραστάσεις που χρονολογούνται ακόμα και περιόδους 70.000.000 ετών (!) καταρρίπτοντας κάθε γνωστή ανθρωπολογική θεωρία (τόσο τουλάχιστον χρονολογεί η σύγχρονη επιστήμη τις λεγόμενες «πέτρες της Ica» - από την ομώνυμη περιοχή στο Περού - πάνω στις οποίες έχουν βρεθεί κάποιες από αυτές τις απεικονίσεις). Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η παγκοσμιότητά τους, καθώς επιμήκη κρανία έχουν βρεθεί στην κεντρική Ασία, τον Καύκασο, τη Νορβηγία, τη Γαλλία αλλά και στην κεντρική και νότια Αμερική !

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη τέτοιων κρανίων έλαβε χώρα στον αρχαιολογικό χώρο Khasaot, στην περιοχή Kislovodsk του βόρειου Καυκάσου. Τα ευρήματα αυτά εκτίθενται προς παρόν στο μουσείο "Pyatigorsk".

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα επιμήκη κρανία είναι προϊόν κάποιου περίεργου εθίμου, κατά το οποία το κεφάλι των εμβρύων «δένονταν» με τέτοιο τρόπο ώστε η ανάπτυξή του να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κωνοειδούς κορυφής. Όπως δηλώνει ο καθηγητής Ιστορικών Επιστημών Vladimir Kuznetsov, το κρανίο που βρέθηκε στον Καύκασο χρονολογείται μεταξύ 3ου και 5ου αιώνα μ.Χ. και ανήκει σε μέλος της αρχαίας φυλής Αλάνι. Το έθιμο φαίνεται να εμφανίζεται στην περιοχή του Καυκάσου όταν οι νομαδικές φυλές των Αλάνι και των Σαρματών έφτασαν στην περιοχή.

Όπως δηλώνουν και άλλοι ερευνητές το έθιμο σταμάτησε περίπου τον 17ο αιώνα. Είναι όμως άγνωστη η ρίζα και η σημασία αυτού του εθίμου.

Άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των επιμηκών κρανίων είναι μια μικροσκοπική τρύπα που φέρουν στην κορυφή τους. Ο λόγος της ύπαρξής της είναι επίσης άγνωστος, εντύπωση όμως κάνει η ακρίβεια και η επιτηδειότητα με την οποία έχει σχηματιστεί. Δεν είναι μια καθόλου άτεχνη και πρόχειρη οπή !

Όπως και με κάθε ανεξήγητο ή περίεργο φαινόμενο, έτσι και η ύπαρξη των επιμηκών κρανίων έχει θρέψει διάφορες θεωρίες. Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να συνδέσουν τη σχέση του φαινομένου με εξωγήινες επισκέψεις, θεωρώντας ότι οι πρόγονοί μας προσπάθησαν με το έθιμο αυτό να μοιάσουν σε εξωγήινα όντα.

Μάλιστα ο αρχαιολόγος Lloyd Pye μελετώντας επιμήκη κρανίο που βρέθηκε στην πόλη Chihuahua του Μεξικού στη δεκαετία του 1930, υποστηρίζει ότι το DNA του κατόχου του κρανίου διαφέρει ελαφρώς από το ανθρώπινο και ότι το κρανίο αυτό περιείχε 2 λίτρα εγκεφαλικής ουσίας έναντι 1,5 λίτρων ενός σύγχρονου ανθρώπου. Ήταν άραγε πιο έξυπνος ο κάτοχος αυτού του κρανίου από έναν σημερινό άνθρωπο;

Ακόμα και για την αρχαιότητα του εθίμου υπάρχουν διαφωνίες. Ο κ. Pye υποστηρίζει ότι το έθιμο έχει ηλικία τουλάχιστον 20.000 ετών ή ίσως και να είναι ακόμα αρχαιότερο και αναρωτιέται από ποιον κόσμο να προέρχεται άραγε.

Ίσως κάποτε οι ανθρωπολόγοι να βρουν λύση στο αίνιγμα αυτό. Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι η ύπαρξη αυτών των περίεργων κρανίων καθώς και η ύπαρξη του περίεργου εθίμου που τα συντηρούσε. Η αιτία; Άγνωστη! Έτσι κι αλλιώς οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν μια διαφορετική εικόνα του κόσμου από εμάς !

rc-cafe

Ζωντανό Προφυλακτικό


Η δημιουργία του πρώτου «ζωντανού προφυλακτικού» είναι γεγονός από Αυστραλούς ερευνητές. Πρόκειται για την κρέμα οιστρογόνου Oestriol, η οποία τετραπλασιάζει το λεπτό στρώμα κερατίνης στο δέρμα και εμποδίζουν την εισχώρηση του ιού του aids.
«Χρησιμοποιώντας κερατίνη έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε τη φυσική άμυνα του σώματος και έτσι ο ιός δεν μπορεί να εισχωρήσει μέσα από αυτό το προστατευτικό στρώμα για να μολύνει τα κύτταρα που βρίσκονται από κάτω», εξήγησε ο Αντριου Πασκ στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP.
Υποστηρίζεται ότι δε πρόκειται για αντισύλληψη, αλλά για ένα ζωντανό προφυλακτικό και για μία τέλεια προστασία κατά του HIV. Επόμενο στάδιο για την τύχη της αλοιφής είναι η κλινική δοκιμή του προιόντος, η οποία ξεκινά άμεσα στην Αφρικανική Ήπειρο
Rc-Cafe

Ο Καλαμάρης και το φιάσκο της Καθαρής Δευτέρας...


Προσοχή, Προσοχή, όσοι γονείς έχετε παιδιά που έχουν πάθος με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, μην παίρνετε τα παιδιά σας σε ψαροταβέρνα, όπου σερβίρεται καλαμάρι...
Ναι ξέρω, πιστεύετε ότι παραήπια σήμερα και δεν ξέρω τι λέω και τι γράφω. Κι όμως, μόλις ο γιός μου αντίκρυσε το γεμιστό καλαμάρι, το αναγνώρισε και αφού έκανε πρώτα μια διερευνητική ερώτηση για να σιγουρευτεί, μετά ρώτησε: "
και θα το φάμε;"
Τσίμπησα και με χαρά του απάντησα ότι "όχι μόνο θα το φάμε, αλλά είναι και νοστιμότατο"!!!

Τέρμα, από εκείνη την στιγμή η εκδρομή τέλειωσε με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να σταθώ στις τσιρίδες και στα κλάματα που έμπηξε, δεν θέλω να κολλήσω στο ότι όλη η ψαροταβέρνα είχε γυρίσει και κοιτούσε έναν πεντάχρονο
να χτυπιέται σαν την Συνοδινού στην Επίδαυρο, ότι το Καλαμάρι είναι φίλος του...
Αυτό που μου έμεινε είναι ότι με χτυπούσε με λύσσα κραυγάζοντας "
να πεθάνεις, να πεθάνεις, να σε φάνε οι άλλοι"...
Χωρίς να θέλω να πολυλογήσω, όλες οι προσπάθειες να ξεχαστεί πήγαν στράφι, όπου αλλού και να τον πήγα, με όποιον τρόπο κι αν προσπάθησα να τον δωροδοκήσω, απέτυχα, η μέρα είχε ήδη χαλάσει, δεν ήθελε να αφήσει την αγκαλιά της μάνας του και με κοιτούσε λες και του είχα κάνει το χειρότερο κακό...
Έτσι, μετά από κάμποσες χαμένες ανούσιες ώρες, γυρίσαμε στην Άρτα, μέσα στα δάκρυα και στα αναφιλητά και τώρα που σας γράφω, η μάνα του προσπαθεί να τον ηρεμήσει και να τον κοιμήσει...

Να θυμηθώ να εξαφανίσω πριν ξυπνήσει, όλα τα DVD με ζωάκια και λοιπά δυνητικά φαγώσιμα. Εξαιρείται ο Ποπάϋ, έτσι κι αλλιώς το σπανάκι με αναγουλιάζει...

KENTPI

Ο Τίγρης της Τασμανίας


Η περίπτωση του τίγρη της Ταζμανίας είναι χαρακτηριστική περίπτωση ζώου που αποτελεί αντικείμενο έρευνας του κλάδου της Κρυπτοζωολογίας. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε για τι ζώο μιλάμε να κάνουμε ένα συνδυασμό από γνωστά ζώα.
Ένα ζώο μυστηριώδες, μισός λύκος και μισή τίγρη, κεφάλι ενός μεγαλόσωμου σκύλου, και το πίσω μέρος του που μοιάζει με αυτό της ύαινας να καλύπτεται από λωρίδες σαν της τίγρης. Έχει μια μακριά σκληρή ουρά, ενώ φέρει μάρσιπο σαν τα καγκουρό με κατεύθυνση όμως προς τα πίσω.
Όπως περιγράφεται αυτό το ζώο φέρνει στο μυαλό μας τα μυθικά ζώα όπως τα άλογα - τσακάλια, τον Μινώταυρο κλπ. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Το συγκεκριμένο ζώο είναι πραγματικό, υπαρκτό. Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν, γιατί σήμερα, αν και υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία του, αυτή δεν έχει ακόμα αποδειχτεί.

Το Τhylacine ( έτσι αποκαλείται το ζώο επιστημονικά ), ήταν γνωστό σαν ταζμανική τίγρης ή ταζμανικός λύκος, χωρίς όμως να έχει τις ιδιότητες ούτε του αιλουροειδούς, ούτε και του λύκου. Ήταν ένα σαρκοφάγο μαρσιποφόρο και πιθανά απόγονος των Δίδελφυς (μικρών μαρσιποφόρων της Αμερικής). Όπως και πολλά άλλα μαρσιποφόρα το Τhylacine ήταν αποκλειστικά είδος της Αυστραλίας. Κατά πάσα πιθανότητα εκδιώχθηκε από την ήπειρο της Αυστραλίας πριν από 12000, όταν ήρθε σε σύγκρουση με ένα είδος αγριόσκυλων για την επικράτηση και την κυριαρχία. Αυτό κατέφυγε στο νησί της Ταζμανίας, αφού κάποια χρονική στιγμή υπήρχε μια λωρίδα στεριάς που την ένωνε με την Αυστραλία. Αργότερα η λωρίδα αυτή βυθίστηκε προφανώς από τις γεωλογικές αναταράξεις του παρελθόντος και τα Τhylacine βρέθηκαν να κατοικούν αποκλειστικά στο νησί (ενδέχεται και κάποιοι μικροί πληθυσμοί να έμειναν σε απομονωμένα σημεία της Αυστραλία).

Οι Ευρωπαίοι που αποίκησαν την Ταζμανία τον 19ο αιώνα κατηγόρησαν τo Τhylacine ότι ήταν υπεύθυνο των θανάτων των προβάτων και άλλων ζώων των κοπαδιών που εξέτρεφαν. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στο νησί προσέφεραν μεγάλες αμοιβές σ΄ αυτούς που θα έφερναν νεκρά Τhylacine.

Το κυνήγι του ήταν σχετικά εύκολο, γιατί η εμφάνισή του ήταν χαρακτηριστική και το πρόδιδε. Κυνηγήθηκε ακατάπαυστα και οι θανατώσεις του συνεχίσθηκαν ακόμα και όταν έπαψαν να ισχύουν οι αμοιβές που δίνονταν (οι αμοιβές σταμάτησαν το 1909 αλλά το κυνήγι του κράτησε μέχρι το 1930). Τελικά τόσο η κυβέρνηση της Ταζμανίας όσο και ο πληθυσμός κατάλαβαν ότι το Τhylacine ήταν πια ένα είδος που έπαψε να υπάρχει.

Το 1933 συλλαμβάνεται ζωντανό ένα ζώο και κρατείται στον ζωολογικό κήπο του Χάμπαρτ. Του δίνεται το όνομα Benjamin. Το 1936 η Ταζμανία ανακηρύσσει το ζώο προστατευόμενο είδος. Δύο μήνες μετά ο Benjamin πεθαίνει στην αιχμαλωσία. Από την στιγμή εκείνη το Τhylacine θεωρείται ζώο που έχει εκλείψει.

Λίγο μετά τον θάνατο του Benjamin άρχισαν να φτάνουν αναφορές από πολλές άγριες περιοχές της Ταζμανίας για παρουσία Thylacine, κάτι που δημιούργησε την εντύπωση ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για εξαφάνιση του ζώου ήταν βιαστικές. Οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό εκτίμησαν ότι μπορεί ένας μικρός πληθυσμός να έχει καταφύγει σε κάποια σημεία του νησιού, απομακρυσμένα και αδιάβατα. Πάντως ανεξάρτητα από τις πολλές αναφορές για αναγνωρίσεις όπως και για την ανακάλυψη των διαδρόμων που κινούνται αυτά τα ζώα, δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένα, ουσιαστικά στοιχεία για την ύπαρξή τους. Οι δεκάδες αυτές αναφορές θεωρούνται φυσιολογικές, ανεξάρτητα αν ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα, αφού το νησί θεωρείται ο τελευταίος βιότοπος του είδους. Το περίεργο όμως είναι ότι πληθαίνουν και οι αναφορές τόσο από την Αυστραλία αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου...!

Το 1981 η κυβέρνηση της Αυστραλίας προσέλαβε έναν ειδικό στις αναζητήσεις ζώων, τον Kevin Cameron , προκειμένου να ερευνήσει πολλές αναφορές που έρχονταν από την Δυτική Αυστραλία για την ύπαρξη κάποιων πλασμάτων. Ο Cameron αφού κινήθηκε στην περιοχή ισχυρίστηκε ότι είδε το ζώο και ότι πρόκειται για Τhylacine. Το 1985 παρουσίασε μάλιστα και μια σειρά από φωτογραφίες του ζώου. Αν και αρχικά αυτές φάνηκαν πειστικές, η προσεκτικότερη μελέτη και ανάλυση έδειξε μια σκόπιμη αποφυγή λήψης από γωνίες όπου να φαίνεται το κεφάλι του ζώου (δεν φάνηκε σε καμία), όπως επίσης και κάποια άλλα σημεία του σώματος του ζώου. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες του Cameron δεν ταίριαζαν με την φήμη του, και το συμπέρασμα ήταν ότι πρόκειται για ένα πλαστό, ψεύτικο ομοίωμα Τhylacine, ή κάποιο βαλσαμωμένο που σκότωσε κάποια στιγμή ο Cameron. Έτσι θα μπορούσε ταυτόχρονα να εισπράξει την αμοιβή για την εύρεση (πιστοποίηση της ύπαρξής του), και ταυτόχρονα να αποφύγει το πρόστιμο των 5000 $ για την θανάτωσή του, αφού θεωρείται προστατευόμενο είδος.

Μαρτυρίες για θεάσεις Τhylacine φτάνουν από παντού. Από την Ινδονησία, την μακρινή Αγγλία κλπ...! Η εγκυρότητά τους είναι μικρότερη και από τις μαρτυρίες που μιλούν τον περιβόητo Bigfoot, γιατί και σ΄ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξή του.
Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά το Τhylacine εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο φημισμένα ζώα που έχει εκλείψει
Rc-Cafe

Τραπεζα εθελοντικού Χρόνου

Το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης είναι μία γυναικεία οργάνωση με πολύ μεγάλη δραστηριότητα πανευρωπαικά. Μία από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι η Τράπεζα Εθελοντικού χρόνου. Είναι εργαλείο κοινωνικοποίησης και ενδυνάμωσης του ατόμου, ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών που υποστηρίζεται από το δικό του εσωτερικό «νόμισμα – χρόνο» ή «νόμισμα – εργασία»

Το περιεχόμενο των υπηρεσιών εξισώνεται κι έτσι, για παράδειγμα: μια ώρα μαθήματος Ισπανικών εξισώνεται με μια ώρα φροντίδας του σπιτιού. Μία κεντρική μονάδα που χρεώνει και πιστώνει τον λογαριασμό χρόνου κάθε μέλους όπως μια τράπεζα κρατάει λογαριασμό των αναλήψεων και καταθέσεων. Η τράπεζα εθελοντικού χρόνου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για να στηριχθούν οικογένειες με προβλήματα αλλά και για να αξιοποιήσουν την διάθεση προσφοράς τους οι εθελοντές, άτομα που θέλουν να συνδράμουν το κοινωνικό έργο των οργανώσεων με παροχή υπηρεσιών προς περιθωριοποιημένες οικογένειες από εθελοντική βάση, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Σε μια τράπεζα χρόνου, ένας γιατρός ή δικηγόρος που προσφέρει μια ώρα επαγγελματικών υπηρεσιών, δικαιούται μια ώρα άλλων υπηρεσιών, όπως βάψιμο, μαγείρεμα, φύλαξη ηλικιωμένου, πράγματα δηλαδή που μπορεί να προσφέρει κι ένα όχι ειδικευμένο άτομο. Έτσι και τα άτομα που βοηθούνται νοιώθουν καλύτερα με την οπτική πως έχουν κάτι ανταλλάξιμο με αξία, δηλαδή τον χρόνο τους, και παράλληλα βοηθούνται να επανενταχτούν, εφόσον η εργασία όλων στην τράπεζα αξιολογείται ποιοτικά και αυτό λειτουργεί ως ανταμοιβή αλλά κι ως κίνητρο αναβάθμισης προσόντων. Κάθε άτομο που γίνεται μέλος, πρέπει να νοιώθει την εμπιστοσύνη από και προς τους άλλους εταίρους. Δεν υποχρεώνεται να κάνει τίποτα που δεν έχει προσφερθεί το ίδιο να κάνει αλλά πρέπει να προσπαθήσει να αποδώσει το καλύτερο που μπορεί. Κάθε άτομο περιγράφει τι θα μπορούσε να προσφέρει και τι υπηρεσίες είναι πιθανό να χρειαστεί. Τα πλεονεκτήματα της είναι ότι:

-Δημιουργούνται σταθερές – συνεχείς και πιστές σχέσεις αμοιβαιότητας που ενδυναμώνουν τα μέλη.

-Σε αντίθεση με τη μισθωτή εργασία βιώνονται ως ελεύθερες και όχι αλλοτριωμένες δραστηριότητες. Είναι περισσότερο επικοινωνιακές συναναστροφές παρά «απασχόληση»

-Βοηθούν τα άτομα να ανακαλύψουν ή να αναπτύξουν νέες ικανότητες και δεξιότητες.

-Περιορίζουν τη σπατάλη.

-Αναπτύσσουν τοπικούς πόρους.

-Ευνοούν την αξιοποίηση πόρων.

-Ενισχύουν την οικολογική συνείδηση.

-Ενισχύουν την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο φύλων αλλά και μεταξύ των γενεών.

Η Τράπεζα Χρόνου αφορά:

Όλες/ους αυτές/ούς που θέλουν αυτοβούλως να συμμετέχουν.

Προσιδιάζει όμως περισσότερο σε άνεργες και άνεργους (που έχουν πολύ χρόνο και όχι χρήμα).

Ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες, αναπήρους κ.α.)

Συνταξιούχους Τράπεζες Χρόνου έχουν λειτουργήσει επιτυχώς σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9700814

http://www.enow.gr/

Email: enowjobs@gmail.com

kala-nea


Είναι απίστευτα sexy για να έχει πατέρα τον Mr Βean, δεν συμφωνείτε;

Έχει κάνει μικρούς και μεγάλους να κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια με την αφέλεια, την αθωότητα αλλά και την περίεργη τσακπινιά που διαθέτει όταν υποδύεται τον Mr Βean. Και τον έχουμε αγαπήσει γι αυτό... Έχετε δει ποτέ όμως την μπουμπούκα του;;; Την κόρη του δηλαδή... το καμάρι του...Κρατηθείτε γερά διώξτε τις συζύγους μακριά και απολαύστε την Miss Daughter Bean... Αναρωτιέστε γιατί;;;Όχι, δεν είναι παραμύθι.......Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια πολύ άσχημη πόλη. Βία, εγκλήματα, κυκλοφοριακό, ατυχήματα, ναρκωτικά, βρωμιά και γκρίζοι δυστυχισμένοι πολίτες. Και δεν ήταν καμιά μικρή πόλη, είχε έξι μύρια κατοίκους που είχαν παραδοθεί εντελώς στην μαυρίλα. Ένα πρωί, ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της πόλης που ήταν μαθηματικός και φιλόσοφος, εκεί που πήγαινε στη δουλειά του και βλέποντας την κατάντια της πόλης του, πήρε μια πολύ κουφή απόφαση. Δήλωσε την παραίτησή του στο Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως ήθελε να διευρύνει την διδασκαλία του και στα έξι εκατομμύρια κατοίκους. Στους μαθητές του στο Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής αυτός ήταν γνωστός για τους περίεργους τρόπους διδασκαλίας του. Για παράδειγμα, μια φορά που επικρατούσε χάβρα στο μάθημα, κατάφερε να επαναφέρει την τάξη κατεβάζοντας τα βρακιά του. Γενικά δηλαδή, εφεύρισκε αστείους και εντελώς ανορθόδοξους τρόπους για να πετυχαίνει το σκοπό του και περιέργως, πάντα τα κατάφερνε.

Για την προεκλογική καμπάνια του λοιπόν, φόρεσε μια στολή σούπερμαν, αυτοχρίστηκε "υπερπολίτης" και αμολύθηκε στους δρόμους βάζοντας ταυτόχρονα υποψηφιότητα για δήμαρχος. Έφερε πολύ γέλιο στον κόσμο αλλά επειδή όπως έλεγαν, είχε αρκετά ειλικρινή φάτσα, τον ψήφισαν. Ο καινούργιος δήμαρχος όμως δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους. Η πρώτη του κίνηση ήταν να προσλάβει 20 μίμους και να τους σκορπίσει στους δρόμους της πόλης. Η δουλειά τους ήταν να χλευάζουν όσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Σιγά, θα μου πείτε. Οι πολίτες όμως (που εννοείται στα τέτοια τους οι κανόνες οδικής συμπεριφοράς), άρχισαν να συμμορφώνονται γιατί αποδείχτηκε πως τους πείραζε πολύ περισσότερο η δημόσια κοροιδία, παρά τα πρόστιμα. Αμέσως μετά, βγήκε σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έκανε ντους κατατσίτσιδος live, κλείνοντας την παροχή νερού ενώ σαπουνιζόταν, για να δείξει στους πολίτες πώς μπορούν να εξοικονομούν νερό. Και βουαλά! Η κατανάλωση νερού αμέσως έπεσε.

Όρισε Ημέρα Γυναίκας όπου οι άντρες θα φρόντιζαν τα παιδιά και οι γυναίκες θα έβγαιναν βόλτα στην πόλη. Αυτό, ήταν ανήκουστο γιατί η συγκεκριμένη πόλη ήταν πολύ επικίνδυνο μέρος τα βράδια, ενώ οι γυναίκες δεν έβγαιναν βόλτες σχεδόν ποτέ ως τότε. 700.000 γυναίκες γέμισαν τους δρόμους πανηγυρίζοντας ενώ ακόμη και o αρχηγός της αστυνομίας ήταν γυναίκα εκείνο το βράδι. Το καλύτερο; Μοίρασε στους πολίτες ταμπέλες με thumbs up και thumbs down για να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν δημόσια τις πράξεις των συμπολιτών τους. Πράγμα φυσικά που δεν έχασαν την ευκαιρία να το ξεφτιλίσουν δεόντως αλλά όλως περιέργως, ειρηνικά. Το ομαδικό κράξιμο ήταν ό,τι έπρεπε τελικά.

Γενικώς σκαρφιζόταν αστείες ή περίεργες καμπάνιες για κάθε τί που ήθελε να πετύχει, όπως όταν ζήτησε να του τηλεφωνήσει (στο προσωπικό του γραφείο μάλιστα) όποιος πολίτης συναντούσε έστω κι έναν υποδειγματικό ταξιτζή. Σύντομα, 150 τηλεφωνήματα συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί ομάδα ταξιτζίδων που ο δήμαρχος ονόμασε Ιππότες της Ζέβρας (αχαχχχ) και είχαν την προσωπική του υποστήριξη. Ίδρυσε επίσης ταμείο εθελοντικών φόρων για όσους ήθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα (!) στο δημοτικό ταμείο. Φυσικά και μάζεψε χρήματα. Τέλος, προσπαθώντας να δείξει πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη ζωή, ζωγράφισε αστέρια σε κάθε σημείο θανάτου από τροχαίο στην πόλη, πράγμα εξαιρετικά έξυπνο γιατί το αποτέλεσμα ήταν πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα σοκαριστικό.

Όχι, δεν είναι παραμύθι. Πρόκειται για τον Κολομβιανό Antanas Mockus, τον δήμαρχο της Μποκοτά το 1993. Μετά το πέρας της θητείας του, ο παράξενος αυτός δήμαρχος, ξεκίνησε διαλέξεις αναλύοντας τα συμπεράσματά του από το κοινωνικό του πείραμα. Ένα από τα συμπεράσματά του είναι πως η γνώση δίνει δύναμη αρκεί να καταφέρεις να τη μεταδώσεις μέσω της τέχνης, του χιούμορ και της δημιουργικότητας. Μόνο έτσι οι άνθρωποι αποδέχονται τις αλλαγές.


Rc-Cafe

Sexy Secretary 1


Νέοι Καιροί, νέα όπλα

Ο όρος «μη θανατηφόρα όπλα» αποτελεί μια από τις αντιφάσεις των σύγχρονων κοινωνιών. Επίσημα η χρήση αντλιών πίεσης νερού, πλαστικών σφαιρών και χημικών ουσιών (δακρυγόνα) για την καταστολή ταραχών σε αστικές περιοχές, θεωρείται χρήση μη θανατηφόρων όπλων. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μέσα αυτά είναι υπεύθυνα για σοβαρότατες σωματικές βλάβες, ακόμα και θανάτους.

Όμως οι δυνάμεις καταστολής θεωρούν ότι αυτά τα μέσα δεν είναι πλέον επαρκή, ή αρκετά αποτελεσματικά. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο προχωρά σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης οπλικών συστημάτων και μέσω τα οποία στόχο θα έχουν την προσωρινή αδρανοποίηση, ακινητοποίηση ή εξουδετέρωση.

Αυτά τα προγράμματα νέων «μη θανατηφόρων» όπλων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς θεωρείται ότι κάποια από αυτά παραβιάζουν διεθνείς συνθήκες.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά, γιατί πέρα από τις τεχνολογικές έρευνες και τα προγράμματα εξέλιξης αυτών των όπλων διαφαίνεται και κάτι ακόμα. Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ίσως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πολλές από τις μονάδες του στρατού ξηράς να αποκτήσουν περισσότερο χαρακτήρα αστυνομικό. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες μονάδες του στρατού ξηράς των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό τέτοια καθήκοντα έχουν αναλάβει. Εξαιρέσεις είναι μόνο κάποιες μονάδες ειδικών δυνάμεων και στοιχεία τεθωρακισμένων σχηματισμών (Armored Cavalry Regiments). Είναι προφανής η διάθεση των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την τεχνολογική και αριθμητική υπεροχή τους στον αέρα για την προετοιμασία του πεδίου και τους κατά τόπους συμμάχους τους για τη «βρώμικη δουλειά» και στη συνέχεια να αναλαμβάνουν την «ειρήνευση» και αστυνόμευση. Το δεδομένο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Πεντάγωνο πρωτοστατεί στην εξέλιξη νέων μη θανατηφόρων όπλων ίσως σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στο επιχειρησιακό δόγμα πολλών μονάδων του Αμερικανικού Στρατού.

Τα νέα αυτά όπλα διακρίνονται ουσιαστικά σε τρείς κατηγορίες:

Ενέργειας (θερμικής, κινητικής ή ηλεκτρομαγνητικής)

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η μετεξέλιξη των πλαστικών σφαιρών. Τα βλήματα που σχεδιάζονται και εξελίσσονται από το Nonlethal Technology Innovation Center είναι επίπεδες σφαίρες, οι οποίες διαχέουν τη δύναμη πρόσκρουσης πάνω στο στόχο. Το αποτέλεσμα σε ένα άνθρωπο είναι σαν να δέχεται ένα πάρα πολύ δυνατό χαστούκι. Παράλληλα εξετάζονται οι δυνατότητες δημιουργίας βλημάτων μεταβλητής σκληρότητας η οποία θα μπορεί να ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης από τον ίδιο το χρήστη.

Όμως οι έρευνες προχωρούν και σε όπλα που μέχρι σήμερα εμφανίζονταν μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι κατευθυνόμενες δέσμες θερμότητας. Το αποτέλεσμα είναι μια έντονη αίσθηση καψίματος, χωρίς να καίγεται πραγματικά η σάρκα. Η εμφάνιση τους στα πεδία αναμένεται το 2009.

Τα βλήματα ενεργειακού παλμού (Pulse Energy Projectiles) θα είναι η εξέλιξη των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που χρησιμοποιούνται σήμερα από ειδικές δυνάμεις για τον προσωρινό αποπροσανατολισμό σε περιπτώσεις εφόδου. Ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός υπερθερμαίνει την υγρασία γύρω από το σημείο-στόχο προκαλώντας απότομη εκτόνωση η οποία παράγει κρότο και λάμψη. Πλεονεκτεί σε σχέση με τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στο ότι μπορεί να στοχεύει με μεγάλη ακρίβεια από μακριά και ενεργεί με μεγάλη ταχύτητα καθώς ο παλμός ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός. Αναπτύσσεται επίσης μια άλλη συσκευή η οποία εκπέμπει ακτινοβολία στο υπεριώδες φάσμα μέσω της οποίας μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο ικανό να παραλύσει έναν άνθρωπο σε απόσταση 2Km.

Είναι προφανές ότι τα όπλα αυτά, παρά τον χαρακτηρισμό τους ως μή θανατηφόρα, είναι σε θέση να προκαλέσουν το θάνατο είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Ένα όπλο κατευθυνόμενης ενεργειακής ακτίνας μπορεί σαφώς να προκαλέσει το θάνατο ατόμων με μεγαλύτερη του μέσου, ευαισθησία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεκροί από πλαστικές ή ελαστικές σφαίρες, μόνο στη Β. Ιρλανδία και για το χρονικό διάστημα από το 1973 μέχρι το 1989 φτάνουν τους 14, 7 από τους οποίους ήταν ανήλικοι. Μόνο το 1981, στη Β. Ιρλανδία, την περίοδο των απεργιών πείνας, ο Βρετανικός στρατός χρησιμοποίησε περισσότερες από 29.000 πλαστικές σφαίρες.

Χημικά, βιολογικά

Η χρήση δυσάρεστων οσμών για την αντιμετώπιση του εχθρού, ουσιαστικά ένα ψυχολογικό όπλο, είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σήμερα και με βάσεις τις διεθνείς συνθήκες, τέτοια όπλα θεωρούνται χημικά. Αυτό δεν εμποδίζει το Πεντάγωνο να προχωρά στην εξέταση λύσεων που αφορούν τη χρήση οσμηρών ενώσεων (οσμές από εμετό, καμένο μαλλί, αποχετεύσεις ακόμα και αποσυντεθημένη σάρκα) για την αντιμετώπιση αστικών ταραχών ή και εχθρικών δυνάμεων.

Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν και μεταλλαγμένα βακτήρια, τα οποία αποσυνθέτουν την άσφαλτο, τα καύσιμα ακόμα και μεταλλικά στοιχεία. Πάντως η εξέλιξη τέτοιων βακτηρίων αντιβαίνει σαφώς στις διατάξεις της Συνθήκης Βιολογικών Όπλων του 1972. Η συνθήκη απαγορεύει ρητά "την ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών παραγόντων που δεν προορίζονται για υγειονομικές, προστατευτικές ή άλλες ειρηνικές χρήσεις".

Όμως μια από τις πιο εφιαλτικές περιπτώσεις είναι η εξέταση λύσεων για την εξέλιξη τύπων ψυχοτροπικών φαρμάκων ταχείας δράσης τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πιθανότατα σε αέρια φάση, για την αντιμετώπιση ομάδων διαδηλωτών ή σε άλλες περιπτώσεις αστικών ταραχών.

Διάφορα

Από το οπλοστάσιο των δυνάμεων καταστολής του μέλλοντος δεν θα μπορούσαν να λείπουν ιστοί σχεδιασμένοι ώστε να ακινητοποιούν μέχρι και φορτηγά. Πιο συγκεκριμένα η Foster-Miller κατασκεύασε ένα δίχτυ, το οποίο εκτοξεύεται από ειδικό όπλο, με ακτίνα δράσης μέχρι 10 μέτρα. Εντυπωσιακότερο είναι το Portable Vehicle Arresting Barrier της General Dynamics, ένας ελαστικός ιστός, ο οποίος απλώνεται στο έδαφος και ξεπετάγεται, ώστε να εμποδίσει την διέλευση (κάτι παρόμοιο με τα δίχτυα που χρησιμοποιούνται στα αεροπλανοφόρα). Το εν λόγω δίχτυ μπορεί να σταματήσει ένα όχημα 2,5 τόνων, κινούμενο με ταχύτητα 70 Km/hr.

Όμως δε μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι αρκετές φορές υπάρχει και το στοιχείο της εφευρετικότητας. Το Southwest Research Institute του Τέξας δημιούργησε μια αλοιφή μείωσης της πρόσφυσης (antitraction gel). Η συγκεκριμένη αλοιφή όταν απλωθεί σε μία επιφάνεια την κάνει τόσο ολισθηρή, που είναι αδύνατο να περπατήσει κάποιος σε αυτή. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ήταν αδύνατο να γυρίσει κανείς το πόμολο μιας πόρτας που είχε αλειφθεί με αυτή. Βασικό συστατικό της αλοιφής είναι το νερό, στεγνώνει μετά από 12 ώρες, ενώ λέγεται ότι είναι μη τοξικό και βιοδιασπώμενο.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το πιθανό μελλοντικό οπλοστάσιο του στρατού και των δυνάμεων καταστολής. Η έρευνα και ανάπτυξη νέων όπλων δεν σημαίνει απαραιτήτως την έναρξη παραγωγής τους για επιχειρησιακή χρήση, αφού υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες (κόστος, αξιοπιστία κοινή γνώμη κλπ). Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, η ανθρώπινη φαντασία, σημαντικό επιστημονικό ερευνητικό δυναμικό και οικονομικοί πόροι, εξαντλούνται στην αναζήτηση νέων, πιο αποτελεσματικών, μεθόδων πρόκλησης πόνου και καταστροφής
Rc-Cafe

πόσο γνωστό είναι το όνομα σας και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά

onomata
Κατάλογος ονομάτων: Αγγλικά, Γερμανικά, Λατινικά, Ελληνικά ονόματα κ.ά. Με παραπομπή για την προέλευση του κάθε ονόματος, το πόσο γνωστό είναι και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά.

πατήστε εδώ
Rc-Cafe

Οι γυναίκες χρησιμοποιούν ολόκληρο τον εγκέφαλο τους όταν ακούνε κάτι ενώ οι άντρες το μισό

Νέα ερευνητικά δεδομένα επιβεβαιώνουν αυτό που από καιρό έχουν υποψιασθεί οι γυναίκες... Οι άντρες χρησιμοποιούν μόνο το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου τους όταν ακούνε κάτι, ενώ οι γυναίκες ολόκληρο τον εγκέφαλο τους. H τελευταία αυτή έρευνα, στην αρχαιότερη διαφορά της ανθρωπότητας, μεταξύ των ατόμων του διαφορετικού φύλου, δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση ποιος είναι ο καλύτερος ακροατής. Όμως, με τη χρήση μιας παραλλαγής της μαγνητικής τομογραφίας, (fMRI: λειτουργικός μαγνητικός συντονισμός), με την οποία σαρώνεται ο εγκέφαλος, αναδεικνύονται οι διαφορές στην νευρική δραστηριότητα ανδρών και γυναικών που ακούνε κάποιον να διαβάζει δυνατά.

Η νέα αυτή έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Indiana, είναι μια τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη συλλογή πληροφοριών που πρεσβεύουν ότι ο νοητικός διαχωρισμός μεταξύ των δύο φύλων είναι πολύπλοκος και βαθιά ριζωμένος στην θεμελιώδη βιολογία του εγκεφάλου, από όσο είχαν ποτέ υποψιαστεί. "Ως επιστήμονες, καταλαβαίνουμε τι είναι το φυσιολογικό, και όλο και συχνότερα φαίνεται ότι το φυσιολογικό για έναν άντρα είναι διαφορετικό από το φυσιολογικό για μια γυναίκα", λέει ο ακτινολόγος, Dr. Micheal Phillips. Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Αμερικής, στο Σικάγο, και επίσης έχουν υποβληθεί, για έκδοση, στην επιστημονική επιθεώρηση Radiology.

H προσπάθεια να κατανοήσουμε, αν οι διαφορές στην εγκεφαλική και διανοητική ικανότητα μπορούν να αποδοθούν στο φύλο, έχουν μπερδέψει εδώ και πολλά χρόνια τους επιστήμονες, τους γονείς, τους μαχόμενους για ίσα ανθρώπινα δικαιώματα και τους εκπαιδευτικούς. Το βέβαιο είναι ότι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών είναι παρόμοιοι μεταξύ τους, αλλά σίγουρα δεν είναι οι ίδιοι- σε μέγεθος, λογική και ευαισθησίες. Όμως, μόνο τώρα, αξιόπιστες μελέτες του μεταβολισμού και της δομικής οργάνωσης του εγκεφάλου προσφέρουν στους επιστήμονες ισχυρές αποδείξεις για το πώς διαφέρουν νοητικά ο εγκέφαλος ανδρών και γυναικών, συχνά, με τρόπους που αντιστέκονται στις προκαταλήψεις.

Μια αυξανόμενη βιβλιοθήκη ιατρικών ερευνών συλλαμβάνει τα σημάδια της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε ζωντανούς εγκεφάλους. Οι γυναίκες και οι άνδρες δείχνουν σημαντικές διαφορές σε κάποιες περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται και βιώνουν τα συναισθήματα, τη μαθηματική λογική, την αντίληψη του χώρου και την αντιληπτική ταχύτητα, ακόμα και την αίσθηση του χώρου και του ήχου. Ότι και αν κάνουν, οι γυναίκες φαίνεται ότι ενεργοποιούν πιο πολλούς νευρώνες από ότι οι άνδρες. Κάποιες από αυτές τις διαφορές φαίνεται ότι εξελίχθηκαν στη διάρκεια του βίου. Ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών έχει σημαντικές λειτουργικές και διαφορές αποκαλύπτουν πρόσφατες έρευνες. Οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι μεγαλύτεροι αλλά αλλοιώνονται περισσότερο από την διαδικασία της γήρανσης. Αντίθετα οι εγκέφαλοι των γυναικών φαίνεται να δουλεύουν πιο ικανοποιητικά.

Στη νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Indiana, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον ανιχνευτή εγκεφάλου σε 20 γυναίκες και σε 20 άντρες -όλοι υγιείς- την ώρα που άκουγαν να διαβάζεται δυνατά ένα θρίλερ, ενώ οι ερευνητές κατέγραφαν τις αντιδράσεις τους. Ο fMRI ανιχνευτής καταδεικνύει την εγκεφαλική δραστηριότητα, παράγοντας πολυδιάστατες εικόνες της αιματικής ροής σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι οι άντρες χρησιμοποιούν την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου - που συνδέεται παραδοσιακά με την κατανόηση της γλώσσας- για να αντιληφθούν τις συνομιλίες. Οι γυναίκες όμως χρησιμοποίησαν επίσης και την δεξιά πλευρά. O Dr. Joseph T Lurito, είπε ότι ίσως οι γυναίκες να χρησιμοποιούν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους για να ακούσουν μια συνομιλία, αλλά ίσως αυτό να δείχνει ότι οι γυναίκες μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα δύο ομιλίες.

Το σίγουρο είναι ότι σκοπός της έρευνας δεν είναι να προκληθεί μια διαμάχη μεταξύ των δύο φύλων, αλλά να γίνει κατανοητό ότι άντρες και γυναίκες ίσως να επεξεργάζονται την γλώσσα διαφορετικά
Rc-Cafe

Spada TS Codatronca

O Eρκόλε Σπάντα συμμετείχε ως επικεφαλής στα τμήματα σχεδιασμού στην BMW και στην Zagato, ο Πάολο Σπάντα είναι ένα από τα βασικά στελέχη στα τμήματα σχεδιασμού της Honda και της smart. Πατέρας και γιος αποφάσισαν πριν από μερικά χρόνια να φτιάξουν τη δική τους εταιρεία και να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός supercar με την προσωπική τους υπογραφή, φιλοδοξώντας να πάρουν μία θέση στο λόμπι των κατασκευαστών με τα ιταλικά υπεραυτοκίνητα. Το Spada TS (Turismo Sportivo) Codatronca είναι το πρώτο που θα βγει στην παραγωγή κατόπιν παραγγελίας στο Τορίνο της Ιταλίας

Η εμφάνισή του παραπέμπει στο διάσημο Batmobile (το αυτοκίνητο του Batman) και την παράσταση κλέβει το εκκεντρικό πίσω μέρος. Σημειώστε δε πως ο Σπάντα είχε συμμετοχή στη σχεδίαση των Alfa Romeo Giulietta SZ, TZ1 και TZ2 του '60. Το βάρος του αυτοκινήτου περιορίζεται στα 1.360 κιλά, εντύπωση προκαλούν οι 19άρες ζάντες, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα


Οι Ιταλοί κρατούν ακόμη μυστική την ταυτότητα του κινητήρα, αλλά το πιο πιθανό είναι η χωρητικότητά του να ξεπερνά τα 7 λίτρα και η διάταξή του να είναι τουλάχιστον 8κύλινδρη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς αν λάβει υπόψη του πως η εταιρεία αναφέρεται σε ατμοσφαιρικό μοτέρ του οποίου η ισχύς θα φτάνει τους 630 ίππους.

Ως γνήσιο supercar το Codatronca εξοπλίζεται με «πυκνής» κλιμάκωσης μηχανικό εξάρι κιβώτιο -που πληροί τους κανονισμούς της FIA GT1- για γρήγορη και σπορ οδήγηση. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία η χρήση ενός απλού κιτ στο σύστημα ψεκασμού επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί και με βιοκαύσιμο τύπου Ε85


Με τη βοήθεια των Mercedes, smart και Range Rover το αλουμινένιο πλαίσιο εξελίχθηκε στην Ιταλία, περιλαμβάνει roll cage, ενώ για όσους θέλουν να τρέξουν στην πίστα υπάρχει σύστημα τηλεμετρίας ώστε ο οδηγός να μαθαίνει τις επιδόσεις του και να βελτιώνει τους χρόνους γύρο με γύρο. Η Italtecnica έχει αναλάβει τον θέμα των φρένων, της ανάρτησης και της διαχείρισης του κινητήρα, η Sparco έχει επιμεληθεί το εσωτερικό, ενώ οι ζάντες της OZ «φορούν» ελαστικά της Pirelli.

Κείμενο: Νίκος Μαρινόπουλος

Κομμάτια πορσελάνης από την περιοχή της Χιροσίμα αναδεικνύουν νέα δεδομένα

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες μελετούν τις συνέπειες της πυρηνικής καταστροφής που προκλήθηκε από την ρήψη της ατομικής βόμβας, την 6 Αυγούστου 1945, στη Χιροσίμα. Το ποσό των ελεύθερων νετρονίων, για παράδειγμα, έχει υπολογιστεί στην περιοχή για να διαπιστωθεί εάν είναι σε ασφαλή επίπεδα έκθεσης για τον άνθρωπο. (Τα ελεύθερα νετρόνια είναι ο αριθμός των νετρονίων από την έκρηξη , ανά τετραγωνικό εκατοστόμετρο.) Τα πυρηνικά ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, όπως το Three Mile Island και αυτά που θα γίνουν στο μέλλον, κάνουν επιτακτική την ύπαρξη έγκυρων πληροφοριών.

Αλλά οι επιστήμονες πρόσφατα έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις και αναζητούν τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με την πιό πρόσφατη έρευνα, τα δεδομένα για τα ασφαλή επίπεδα έκθεσης στους ανθρώπους, είναι αρκετά επιφυλακτικά.

Η ανάλυση της πορείας της σχάσης που προκαλείται από το νετρόνιο, σε ορισμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στην Χιροσίμα επιτρέπουν στους επιστήμονες να βαθμολογήσουν την πυρηνική διασπορά. Οι Γεωλόγοι Robert L. Fleischer (Union College in New York), S. Fujita (Radiation Effects Research Institute της Ιαπωνίας), και M. Hoshi (Research Institute for Nuclear Medicine and Biology της Ιαπωνίας) έχουν δημοσιεύσει τα συμπεράσματά τους, για ένα κομμάτι γυαλιού που βρήκαν στο έδαφος όπου έγινε η έκρηξη της ατομικής βόμβας, στη Χιροσίμα, στην επιστημονική επιθεώρηση Health Physics Society Journal.

Πιο πρόσφατα, ο φοιτητής γεωλογίας, MacDonald, του Union College in New York, προσχώρησε στην ερευνητική ομάδα για να προσδιορίσει την πυκνότητα των σχάσεων σε τεμάχια πορσελάνης που βρέθηκαν επίσης κοντά στο ίδιο έδαφος. Αυτή η μελέτη συμπληρώνει την προηγούμενη εργασία. "Aυτά τα αποτελέσματα είναι τιμές διασποράς από κάποιες συγκεκριμένες βόμβες που ενδεχομένως δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ ξανά. Αυτά τα αποτελέσματα διάσπασης εμφανίστηκαν όταν τα θερμικά νετρόνια από τη βόμβα προκάλεσαν σχάση στο ουράνιο που υπήρχε μέσα στο υλικό, "λέει ο MacDonald και συνεχίζει, "καθορίσαμε την πυκνότητα σχάσης στο εξωτερικό λούστρο, σε ένα τεμάχιο πορσελάνης και σε μία εγκάρσια τομή του λούστρου σε άλλο τεμάχιο."

Ενώ τα αποτελέσματα από το ένα δείγμα ταιριάζουν με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, η άλλη είναι 2 έως 2,5 φορές υψηλότερη. Ο MacDonald παρουσίασε τις νέες τιμές στο συνέδριο της Geological Society of America, που έγινε στις 25 Μαρτίου. "Εάν είναι σωστή, η τελευταία μέτρηση μπορεί φανεί υψίστης σημασίας για την έκθεση των ανθρώπων, επειδή πολλοί από τους παρόντες κανονισμούς βασίζονται σε θεωρητικά υπολογισμένες τιμές ", λέει ο MacDonald
Rc-Cafe

Islas Galápagos ..... τα νησιά του Δαρβίνου


«Τα νησιά Γκαλάπαγκος (ισπανικό όνομα: Islas Galápagos) είναι ένα αρχιπέλαγος αποτελούμενο από 13 κύρια ηφαιστειακά νησιά, 6 μικρότερα νησιά, και 107 βράχους και νησάκια. Το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5 έως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεώτερα νησιά, Isabela και Fernandina, διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998. Το αρχιπέλαγος ανήκει πολιτικά στην Δημοκρατία του Ισημερινού, μια χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική. Τα νησιά διανέμονται γύρω από τον ισημερινό, 965 χιλιόμετρα (περίπου 600 μίλια) δυτικά του Ισημερινού (0°Ν 91°Δ). Είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους και τις μελέτες που πραγματοποίησε εκεί το 1835 ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής.

Εξετάζοντας ο Δαρβίνος την πανίδα της περιοχής ανέπτυξε τη θεωρία του σύμφωνα με την οποία η γεωγραφική απομόνωση επηρέασε την απόκλιση των διαφόρων έμβιων ειδών. Για παράδειγμα οι λεγόμενοι σπίνοι του Δαρβίνου, κατά πάσα πιθανότητα εξελίχθηκαν από ένα κοινό πρόγονο και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σε πολυάριθμα σημεία στα νησιά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από άλλα είδη πουλιών, όπως επίσης οι θαλάσσιες ινγκουάνες και οι γιγάντιες χελώνες που βρίσκονται εκεί και αποτελούν άξιο ενδιαφέροντος…» -Πηγή: Βικιπαίδεια)
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory